![]() |
Przydałoby się kupić Sandomierskiego ( ale to raczej nie realne, więc jakiegoś GK z zagranicy), Wołąkiewicza,Grosickiego i do tego lewego i prawego obrońcę i skład mamy tak:
Sandomierski(Pawełek) Nowy prawy obrońca(Cikos), Chavez(Bunoza),Wołąkiewicz(włączyć do składu Nalepe),Nowy lewy obrońca(Pajlic) Grosicki(Małecki), Sobolewski(Wilk), Kirm(Piotr Brożek ) Rios(Chrapek) Garguła(Mączyński) Paweł Brożek(Żurawski,Boguski) |
co do wojciechowskieg jest to porywczy człowiek i jak lech wygra z Polonią i w wekend przegraja to moze skład poloni zaczac sie sypac
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Rozwaliłeś mi głowe tym :rotfl: A żeby nie robić OT to wydaje mi się, że w zimowym okienku trzeba kupić jednego ale SOLIDNEGO obrońce.Na lato trzeba przebudować skład i wywalić Jirsaków, Łobodzińskich itp... Pozdro :D |
Jak Jirsaka bym wypozyczył bo ma on nadal potencjał ale musi regularnie grac moze do Śląska
|
Cytat:
To, co napisałeś jest tak głupie, że przez chwilę zastanawiałem się, czy w ogóle polemizować. No, ale dobrze - Tomas nie ma żadnego potencjału. On od czterech sezonów po prostu zawodzi. Nie radzi sobie na boisku. Widocznie również na treningach, skoro kolejni trenerzy nie widzą dla niego miejsca w podstawowej jedenastce. |
Gdzieś czytałem, że Legia chce w zimie prowadzić negocjacje z Arboledą, aby w lecie przyszedł do nich za darmo. Może my byśmy się nim zainteresowali? Może i płaczek , może i udaje, ale jednak to bardzo dobry na nasze warunki obrońca, a patrząc na naszą obronę, to mógłby się sprawdzić.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
tylko 500 baniek sam sobie odpowiedz na pytanie czy to dużo czy mało |
Cytat:
I teraz: nie jestem pewien ile kosztowały Legię wynalazki typu Kneżewic czy Vrdoljak ale jeśli faktycznie 1 mln Euro to zakładając trzyletni kontrakt po powiedzy 200k Euro rocznie to wychodzi że ich koszt jest na poziomie tego co chce Manu za trzyletni kontrakt. Wszystko to oczywiście przy założeniu że nie płaci się nic za podpis czy prowizję dla managera. |
Kowalczyk byłby niezły na obronę chociaż to nie jest klasyczny lewy obrońca. To bardziej taki Branco. Podpisałbym z nim kontrakt, a z Branco rozwiązać i problem rozwiązany:) Zeby zachować proporcje Polacy-obcokrajowcy to lepszego Polaka chyba nie znajdziemy:)
Lewego obrońcę chciałbym żeby ściągneli z Ameryki Południowej:) Wogóle wydaje mi się, że w Ameryce Południowej łatwo by dla nas było znaleźć tanich świetnych graczy do obrony i może ataku. Bo pomoc to bardziej wierzę w europejczykow. Zobaczymy co zrobi Valckx bo wydaje mi się, że Holandia owszem jak się kogoś dobrego da wyciągnąć, a poza tym to będziemy napewno dużo szukać gdzie indziej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czego nie rozumiesz w słowie: "moją"?
|
Cytat:
Grajek niezły (choć wydaje mi się, że ostatnio mniej pewny w obronie) natomiast nie lubię go za pajacowanie. |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...b3aa&_ticrsn=5
Cytat:
|
Cytat:
|
Akurat Arboleda jest najlepszym obecnie obrońca, a Mierzejwski playmakerem, więc gdyby zasilili Legię byliby jej wzmocnieniem.
Właściciele Legii zrozumieli, że bez transferów w dzisiejszej piłce nie można się obejść. Musi się jeszcze Cupiał obudzić |
Skorża może sobie chcieć. Tylko ciekawe skąd kase wezmą na tych grajków. Mierzejewski pewnie wyceniony na 2 miliony euro, Małecki podobnie, kontrakt dla marmolady lekką ręką pół miliona. Musieliby wydać ponad możliwości a i tak ci piłkarze są przeciętni w skali europejskiej.
|
Cytat:
-Jest najlepszym zawodnikiem Polonii i jeśli odejdzie to za granicę; -Ma bardzo wysoki kontrakt; -Jest bardzo drogi; -Wojciechowski go nie sprzeda, a to co piszą gazety to psucie atmosfery w Polonii, bo niestety większość Warszawskich dziennikarzy jest za Legią; |
Cytat:
|
Cytat:
|
a niech sobie walcza o Mierzejewskiego i zwłaszcza o Arboledę, który początek sezonu miał fatalny i dla mnie to pachnie tym, że on sie w końcu skończy i nie będzie taki pewny, jak chcą za 31-latka dawać 2 miliony złotych to prosze bardzo...
|
Arboleda to pajac
|
Cytat:
Czemu tak uważasz ? Według mnie Arboleda to dobry obrońca , jeden z lepszych w naszej lidze. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
To ma do rzeczy że koleś powiedział że Arboleda to pajac i chciałem się dowiedzieć czemu tak myśli. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Polityka Legii... ale Mierzejewskiego to ja bym widział w Wiśle:) Każdy przeczyta to tak jak chce przeczytać. Chodziło mi tylko o to, że artykuł na wp.pl dotyczy planów transferowych Legii, a wkleiłem to do tematu o Wiśle. Żadnej polityki nie oceniam! Wszystko z mojej strony! |
Po spotkaniu z Legią odczuwam takie wrażenia, że potrzebny jest nam jakiś lewy obrońca za słabego Paljcia, jeden solidny stoper no i jakiś partner dla Brożka do ataku mógłby być 27 - letni Wondolowski najlepszy strzelec MLS wg. transfermarkt wyceniany na śmieszne 150 tyś euro.
|
Arboleda za sezon , 1,5 będzie już troche mniej pewny albo wogołe wieku się nie oszuka, tak samo jak Cleber z wiekeim stał się trochę wolniejszy choć jak na naszą ligę był wciąż solidny. Tak więc przepłacanie za Arbolede wydaję się bezsensowną stratą kasy lepiej szukać kogoś trochę młodszego który może pograć pare dobrych lat na równym dobry poziomie
|
prawie całej drużynie Bate Borysow kończą sie kontrakty z końcem tego roku.Może warto 2-3 zawodnikami ogranymi w Europie sie zainteresowac.
|
Cytat:
Poza tym niech Staszek Heniek Krystyna działa na rynku holenderskim i chińskim. Są widoki na fajną ekipę w rundzie wiosennej. |
No czyli wychodzi na to, że Chavez, Cikos, Bunoza, Paljic, Wilk się w zespół wkomponowali.
Z Riosem się pożegnamy bo za duża cena wykupnego. Szkoda bo za 4-5 lat ten piłkarz będzie bardzo dobry jak dostanie gdzieś szansę. Myślę, że będzie lepszy od Frankowskiego. No i Jovanic też zupełenie sobie nie poradził. Przydałoby się penetrować rynek dalej w kierunku Cikosow. Mi się osobiście transfery letnie podobały i mam nadzieję, że utrzymamy ten kierunek w zimie - głównie chodzi mi o cenę piłkarzy. Tzn. mam nadzieję, że Valckx będzie starał się utrzymać dyscyplinę finansową i nie będziemy tworzyć kominów płacowych. PS. Wilk ma ten sam dar co Sobolewski kiedyś- do zdobywania bramek strzałami z dystansu i po podłączeniach. Niech dalej pracuje u boku Sobola i będzie dobrze. |
Przedłużyć kontrakt z Pawełkiem
Kupić środkowego obrońcę dużo lepszego od Bunozy, tam aby Bośniak był rezerwowym (w kupno 2 środkowych obrońców nie wierzę, choć uważam, że Chavez, Pan X, Pan Y i Bunoza na kilka lat daliby nam spokój w tyłach - Cleber wiadomo :(, a Kowalski nie prezentuje odpowiedniego poziomu) Kupić lewego obrońcę - tak aby Paljić poczuł rywalizację, wg mnie ma potencjał do gry na tej pozycji, nie zapominajmy, że gra tu z konieczności; W kadrze posiadamy Branco i Cikosa, więc nie sądzę by klub szukał prawego defensora Kupić skrzydłowego, sprzedać/rozwiązać kontrakt z Łobodzińskim; dać Jirsakowi szansę w tych kolejnych meczach, gdyby nie świetny mecz z Legią, zrobiłbym z nim to samo co z Łobo Kupić napastnika z prawdziwego zdarzenia, który nie doś, że będzie naciskał na Brozka, to może nawet stworzy z nim "zabójczą" parę snajperów, taka, której nie mieliśmy od czasów Kuźby i Żurawia, czy Żurawia i Franka |
Cytat:
Jeżeli chodzi o napastnika to dla mnie nie jest to priorytet do czerwca. W razie krotkiej absencji Brożka podołają Żurawski i Rios. Dlatego z napastnikiem się nie spieszyć. Czekać na mega okazję. Podobnie jak ze skrzydłowym. Natomiast na teraz tak jak mowiłem są potrzebni w kolejności: 1 genialny stoper 2 genialny środkowy pomocnik 3 lewy obrońca Jakość, jakość, jakość. Uważam, że nie powinno być trudno takich znaleźć. |
Cytat:
Żurawski kończy karierę, Rios nie jest wykupowany, a jestem jakoś dziwnie spokojny, że napastnika ściągną pod koniec sierpnia. Wolę nie myśleć jak będzie to wyglądało :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl