Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

dulli78 09.12.2012 12:07

Na Weszło fajny wywiad z Kazimierzem Moskalem, w którym wyjaśnia m.in aferę z Patrykiem Małeckim:

http://www.weszlo.com/news/13039-Kaz..._dla_obu_stron

Trzymam kciuki za karierę trenerską Kazka, niech zrobi licencję UEFA Pro i awansuje z kukurydzianymi do ekstraklasy (a co, przynajmniej liga będzie ciekawsza i będzie można się kukurydzy nażreć:lol:).
Mam nadzieję, że wróci jeszcze kiedyś na naszą ławkę trenerską - może jak tym klubem będą rządzić mądrzejsi ludzie.

shaggy 09.12.2012 17:26

Dzisiejszy dzień przyniósł dwa okołowiślackie wydarzenia w postaci przemyśleń dwóch byłych trenerów Wisły: Probierza w Cafe Futbol i Moskala w wywiadzie dla weszlo.
1) Kilka przemyśleń po Probierzu
- frustrujace jest to że żaden trener w Wiśle nie ma poparcia z góry w każdej sprawie. Działacze mają dylemat w sytuacjach rozwydrzone gwiazdki przebierajace sie za pilkarzy czy trener. Normalna sprawą powinna być sytuacja, że to nie byle pilkarzyna ktory ma cieplarniane warunki a nie pokazuje 50% wartosci powinien dostac jako pierwszy po dupie.
- Probierz podal sie do dymisji stawiajac niejako votum zaufania do siebie przez działaczy, postawił na ostrzu noża sprawe rzadzenia w Wiśle" piłkarze czy trener. Działacze wybrali... niestety grajków.
- smutne jest też to że młodzi piłkarze zastanawiają się nad tym czy iść do Wisły czy do Górnika... pare lat temu wybór był prosty...

2) Kilka przemyśleń po Moskalu
Do dzisiaj żal ze się go pozbyto w taki sposób - bez komentarza bo nie tak traktuje się legendy klubu...

Baala 09.12.2012 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1290519)
Dzisiejszy dzień przyniósł dwa okołowiślackie wydarzenia w postaci przemyśleń dwóch byłych trenerów Wisły: Probierza w Cafe Futbol i Moskala w wywiadzie dla weszlo.
1) Kilka przemyśleń po Probierzu
- frustrujace jest to że żaden trener w Wiśle nie ma poparcia z góry w każdej sprawie. Działacze mają dylemat w sytuacjach rozwydrzone gwiazdki przebierajace sie za pilkarzy czy trener. Normalna sprawą powinna być sytuacja, że to nie byle pilkarzyna ktory ma cieplarniane warunki a nie pokazuje 50% wartosci powinien dostac jako pierwszy po dupie.
- Probierz podal sie do dymisji stawiajac niejako votum zaufania do siebie przez działaczy, postawił na ostrzu noża sprawe rzadzenia w Wiśle" piłkarze czy trener. Działacze wybrali... niestety grajków.
- smutne jest też to że młodzi piłkarze zastanawiają się nad tym czy iść do Wisły czy do Górnika... pare lat temu wybór był prosty...

2) Kilka przemyśleń po Moskalu
Do dzisiaj żal ze się go pozbyto w taki sposób - bez komentarza bo nie tak traktuje się legendy klubu...

Twój pierwszy myślnik z Probierza też idealnie pasuje do Moskala i sytuacji z Małeckim.

FraMat 09.12.2012 22:07

Tekst zatytułowany "Więzień piłki" jednego z najbardziej cenionych rumuńskich dziennikarzy.
O kim? Wiadomo. O Danie

http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2...ul-fotbalului/

Wiadomo, że po tym jak Dan Petrescu wypromował się w spektakularny sposób w Kubaniu Krasnodar, jego przejście do Dynama Moskwa nie zostało potraktowane jako krok w dobrym kierunku. Sugerując, że zdecydowanie przegiął odwracając się tyłem do Kubania, większość rosyjskich dziennikarzy zaczęła się z niego wyśmiewać. Wielu z nich ironicznie zadawało pytanie o to jak długo Dan wytrzyma pod Kremlem. Zadziwieni temperamentem naszego rodaka, a może nawet poirytowani jego osobowością, udzielali szybkiej odpowiedzi: wytrzyma tu dwie, albo trzy kolejki, no może cztery najwyżej.

Jednak okazało się, że mylili się ci wszyscy dziennikarze, których wkrótce przekonując do siebie, Dan zmusił do wycofania się ze swoich opinii i skłonił do wybrania zupełnie innej śpiewki. Na przykład komentator ,który pracował w telewizji podczas niedzielnego spotkania w Groznym, gdzie Dynamo wygrało 2:1 z Terekiem, nazwał go „magiem rosyjskiego futbolu”. Może to się wydawać czymś nieistotnym, ale mówimy o lidze obfitującej w pieniądze i przekonanie o własnej wartości, którą ciężko, jeśli nawet nie jest to wręcz niemożliwe, podbić i zauroczyć. Do tego stopnia, że wielu trenerów poległo w rosyjskim czempionacie, wielu zostało zwolnionych z dnia na dzień z powodu osiąganych przez nich wyników.

Borsuk osiągnął sukces tam, gdzie nie powiodło się, spośród wielu innych trenerów, takim sławom jak Holender Gullit, Włoch Scala, czy Hiszpan Emery, niegdyś trener Walencji, niedawno zwolniony ze Spartaka. Pomiedzy wieloma innymi dowodami sympatii wobec Dana Petrescu jaką sobie zaskarbił jest fakt, że dziennik Sport-Express zamieścił w czwartek obszerny z nim wywiad, który jest peanem na cześć trenera, jaki uzbierał 10 zwycięstw w 14 spotkaniach, dzięki którym Dynamo awansowało z 16 na 8 miejsce i znajduje się o 2 zaledwie punkty od miejsca premiowanego kwalifikacją do Ligi Europejskiej.
Jeśli ktoś przeczyta ten dialog mieszczący się w setce linii na szpaltach gazety, łatwo zrozumie, że Borsuk żyje tylko i wyłącznie dla piłki nożnej. Że poświęca temu rzemiosłu 24 godziny na dobę, będąc jego pasjonatem, a nawet więcej, niewolnikiem i więźniem. Z tego powodu uznał, że baza szkoleniowa jego drużyny podczas zgrupowania w Nowogorsku, stała się „jego domem”, z którego udawał się tylko od czasu do czasu do żony i do dzieci. Niestety, rzadko.

Łatwo jest wywnioskować, że przed byciem kimkolwiek, nawet ojcem, Dan Petrescu jest przede wszystkim trenerem. Zdaje się, że został na to skazany przez los, lecz rola ta mu odpowiada niesamowicie do tego stopnia, że nie przeszkadzają mu ci wszyscy, którzy uważają go za szaleńca, wariata, czy opętanego. Szczerząc zęby w uśmiechu, sam przyznaje, że żywi się piłką nożną, śni o niej i nią oddycha.

Prezentując przy tym wzruszającą lekcję skromności, na pytanie o to kto jest najlepszym rumuńskim trenerem, Lucescu czy Petrescu, odpowiada: „Naturalnie, że Mircea Lucescu”. Dorzuca przy tym, że głosowałby nawet sto razy na Lucescu i że chcąc osiągnąć jego poziom „musi być lepszym, lepszym i jeszcze raz lepszym”. Nie ma co komentować, co najwyżej składać gratulacje. Gratulacje, Dan.

wolfy 09.12.2012 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1290552)
(...)

To co napisałeś to mdła laurka, ale fakty są niepodważalne: Petrescu nie dość że wytrzymał na nowym stanowisku, to jeszcze wyprowadził zespół na prostą. Mimo sympatii do Dana sam podejrzewałem, że wyleci z hukiem po paru kolejkach, więc nie dziwie się rosyjskim dziennikarzom.
Tym większy sukces można mu przypisać.

FraMat 09.12.2012 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1290553)
To co napisałeś to mdła laurka, ale fakty są niepodważalne: Petrescu nie dość że wytrzymał na nowym stanowisku, to jeszcze wyprowadził zespół na prostą. Mimo sympatii do Dana sam podejrzewałem, że wyleci z hukiem po paru kolejkach, więc nie dziwie się rosyjskim dziennikarzom.
Tym większy sukces można mu przypisać.

Nie napisałem, ale przetlumaczyłem....
Skłoniło mnie do tego kilka fragmentow, ktore szczególnie mnie uderzyły. Zwłaszcza te o pasji futbolu, pasji, którą Dan stara się zaszczepiac swoim piłkarzom. Bo tylko to - pasja, której efektem i jednocześnie komponentem jest decyzja o ciężkiej pracy, gwarantuje wejście na droge sukcesu.
To tak w przeciwieństwie do nieobecności tej pasji w naszym klubie, w naszej lidze, w naszych trenerach czy piłkarzach.

silver03 10.12.2012 01:07

Polecam ostatni Cafe Futbol, Probierz ujawnia parę kwiatków związanych z naszym klubem, przykładowo:

- Nasz ukochany Osman Chavez, gdy nie dostał pensji od 15 dni potrafił chodzić z wyciągniętymi kieszeniami po klubie mówiąc "nie mam pieniędzy". Po 2 miesięcznej przerwie (kontuzja) w trakcie której nie było z nim żadnego kontaktu potrafił pojawić się w klubie z 5kg nadwaga!

- Boguski, który mówi, ze za trenera Kulawika trenują więcej niż za trenera Probierza, były guardiola odpowiada: "Na Bogusia chuchano i dmuchano skracając mu specjalnie trening do 1h, żeby się nie rozsypał, zwracano uwagę żeby dobrze jadł i się zbyt nie przemęczał."

- Probierz chciał "pozbyć się" zawodnika, który ma tu jeszcze około 3 letni kontrakt, argumentując mu, że będzie mu lepiej u jednego z 3 proponowanych klubów za względu na ciągłą grę/lepszą atmosferę itp. Piłkarz odmówił bo stwierdził, ze zarabia tu tak fajnie że nie ma szans na zmianę. Nie jest to ponoć Q.

- W trakcie trenowania Wisły miał 8 zawodników po kontuzji + po operacjach.

- Nie miał komfortu pracy w trakcie np. spekulacji zmian stanowiska trenera: "Smuda czeka na Wisłe", przykład gdy spekulowano na temat zmiany trenera Zagłębia klub potrafił wydać komunikat, że te informacje są nieprawdziwe.

- Probierz szukał ciekawych piłkarzy, ale odmawiali. Np. Łuczak z Górnika. Miał 4-5 kandydatów na lewa obronę.

- Kulawik komentujący, ze piłkarze są źle przygotowani zachowuje się amatorsko. Zdaniem Probierza są oni przygotowani bardzo dobrze.

Elefant 10.12.2012 06:28

Tak, Probierz i jego żale. Chyba nikt sie nie spodziewa, że pójdzie i udzieli wywiadu typu "jestem trenerem przereklamowanym i nie udało mi się" .

Cytat:

Zdaniem Probierza są oni przygotowani bardzo dobrze.
Skoro bylo tak dobrze to czemu było tak żle.

Blaszczu16 10.12.2012 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1290565)
- Probierz chciał "pozbyć się" zawodnika, który ma tu jeszcze około 3 letni kontrakt, argumentując mu, że będzie mu lepiej u jednego z 3 proponowanych klubów za względu na ciągłą grę/lepszą atmosferę itp. Piłkarz odmówił bo stwierdził, ze zarabia tu tak fajnie że nie ma szans na zmianę. Nie jest to ponoć Q.

Przecież o Jovanicia chodzi...

szprotson 10.12.2012 11:38

Cytat:

- Kulawik komentujący, ze piłkarze są źle przygotowani zachowuje się amatorsko. Zdaniem Probierza są oni przygotowani bardzo dobrze.

zdaniem kibica również są średnio przygotowani.

Bartosz 10.12.2012 11:40

Cytat:

- Probierz szukał ciekawych piłkarzy, ale odmawiali. Np. Łuczak z Górnika.

To słabe miał pomysły mając na uwadze, że W.Łuczak to żydek.

Aalcman 10.12.2012 13:38

Cytat:

Polecam ostatni Cafe Futbol, Probierz ujawnia parę kwiatków związanych z naszym klubem, przykładowo:
- Nasz ukochany Osman Chavez, gdy nie dostał pensji od 15 dni potrafił chodzić z wyciągniętymi kieszeniami po klubie mówiąc "nie mam pieniędzy".

A z Arisu po dwóch miesiącach, to kto się zwinął?
Cytat:

Po 2 miesięcznej przerwie (kontuzja) w trakcie której nie było z nim żadnego kontaktu potrafił pojawić się w klubie z 5kg nadwaga!
I nie potrafił go w żaden sposób zdyscyplinować. Tak strasznie reklamowany jako zamordysta...
Cytat:

- Boguski, który mówi, ze za trenera Kulawika trenują więcej niż za trenera Probierza, były guardiola odpowiada: "Na Bogusia chuchano i dmuchano skracając mu specjalnie trening do 1h, żeby się nie rozsypał, zwracano uwagę żeby dobrze jadł i się zbyt nie przemęczał."
O ile się nie mylę, to kwestię podatności na kontuzje Boguskiego omawiał chyba Bahr (lub ktoś inny ze sztabu medycznego) i wspominał, że jest to szczególny przypadek i wymaga odmiennego reżimu treningowego. Poza tym, jeśli spojrzałby Faster na Bundesligę, to Błaszczykowski również był w podobny sposób traktowany w BVB, więc co dziwnego w tym, ze na pewnych piłkarzy dmucha się chucha?
Cytat:

No i? Załatwianie takich kwestii, to robota dyr. sportowego (kimkolwiek lub jakikolwiek by on nie był)
Cytat:

- W trakcie trenowania Wisły miał 8 zawodników po kontuzji + po operacjach.
Straszne. Jest jedynym trenerem, który miał takie problemy.
Cytat:

- Nie miał komfortu pracy w trakcie np. spekulacji zmian stanowiska trenera: "Smuda czeka na Wisłe", przykład gdy spekulowano na temat zmiany trenera Zagłębia klub potrafił wydać komunikat, że te informacje są nieprawdziwe.
Może gdyby było widać jakiś progres w grze zespołu, to takie poparcie by dostał. Ale o ile dobrze pamiętam, to po meczu z Polonią powiedział coś takiego "Jeśli chodzi o ustawienie, to jest to dla mnie bardzo duży materiał do przemyśleń". Po praktycznie pół roku spędzonym z drużyną, ustawienie jest dla niego materiałem do przemyśleń?
Cytat:

- Probierz szukał ciekawych piłkarzy, ale odmawiali. Np. Łuczak z Górnika. Miał 4-5 kandydatów na lewa obronę.
A dlaczego odmawiali? W Wiśle mieli być promowani "młodzi, zdolni Polacy", więc chyba była jakaś przyczyna, dla której żaden z 4-5 kandydatów nie zdecydował się na Wisłę...
Cytat:

Tak, a Probierz to full professional. Tyle, że kiedy Moskal zaproponował mu spotkanie żeby porozmawiać o drużynie olał Kazka. Potem podważył jego autorytet przywracając Małego. Profeska.

silver03 10.12.2012 13:58

Aalcman nie bronie Probierza tylko przekazuje co było ciekawego w CF. Tak w gwoli ścisłości :)

Ajax 10.12.2012 15:05

Co do warsztatu i przygotowania Probierza do sezonu będziemy wiedzieć w przyszłej rundzie.

Jeśli GKS będzie dobrze przygotowany i zacznie punktować. Wyjdzie na jego.

Jeśli tak się stanie i zostaniemy z psychologiem Krakowskiej piłki Kulawikiem zaczynam się mocno bać o nasze utrzymanie w lidze.

Szczególnie, że Jacuś ma masę roboty, musi za darmo oddać resztki piłkarzy w klubie i pościągać kelnerów na testy.

Awe 10.12.2012 15:41

Swoją drogą to Probierz pokazał absolutny brak klasy. Żenujące jest wyciąganie na wierzch "prywatnych" spraw klubowych. Szczególnie, że jest teraz trenerem naszego rywala. Podchodzi mi to pod zachowanie Szatałowa gdy przechodził do Cracovii. Żenada, a niby taki charakterniak z niego.

tofik 10.12.2012 15:51

Probierz bazuje na krzyku i podskakiwaniu. Wielki znawca.

silver03 10.12.2012 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1290629)
Swoją drogą to Probierz pokazał absolutny brak klasy. Żenujące jest wyciąganie na wierzch "prywatnych" spraw klubowych. Szczególnie, że jest teraz trenerem naszego rywala. Podchodzi mi to pod zachowanie Szatałowa gdy przechodził do Cracovii. Żenada, a niby taki charakterniak z niego.

Na początku nie chciał nic mówić na temat Wisły, ale go dobrze podeszli prowadzący najpierw rzucając hasła typu "Osman Chavez powiedział o tobie tak...", "Jak się do tego ustosunkujesz?". Każdy kij ma dwa końce, nasi też pokazywali klasę po jego zwolnieniu.

arti 10.12.2012 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1290632)
Na początku nie chciał nic mówić na temat Wisły, ale go dobrze podeszli prowadzący najpierw rzucając hasła typu "Osman Chavez powiedział o tobie tak...", "Jak się do tego ustosunkujesz?". Każdy kij ma dwa końce, nasi też pokazywali klasę po jego zwolnieniu.

Jakby naprawdę nie chciał nic mówić to mogliby go podchodzić wszystkimi dwudziestoma kopaczami i Bednarzem na dokładkę, a on by odpowiedział - proszę o następne pytanie albo nie mam nic do powiedzenia.
Nie wiem... nie mam zdania czy powinien całkiem siedzieć cicho czy trochę cicho (np. bronić się w sprawie transferu LO, a odpuścić sobie odpieranie jakichś zarzutów kopaczy itp.).
Smutne to wszystko oby Nowy Rok przyniósł jakąś poprawę.

mistico 11.12.2012 23:11

Biton strzelił gola w wygranym sparingu z RFC Huy :)

Wojtas 12.12.2012 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1290817)

ciekawa nazwa sparingpartnera :)

gypsy 12.12.2012 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax
Jeśli GKS będzie dobrze przygotowany i zacznie punktować. Wyjdzie na jego.

Probierz z tym punktowaniem lekko mieć nie będzie, bo do Młodej przesunął połowę składu... Adam Stachowiak, Maciej Szmatiuk, Miroslav Bożok, Tomasz Wróbel, Paweł Buzała, Alan Stulin, Paweł Giel, Dawid Nowak i Marko Simić.

Wiadomo, chodzi o to, żeby wyżej wymienieni panowie rozwiązali kontrakty i odpuścili zaległe pieniążki.

K4millo 12.12.2012 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1290817)

No to może powróci na ławkę Standardu, bo przez ostatnie 2 mecze się na nią nie załapał, tylko grał w meczach drużyny młodzieżowej!

syryls 12.12.2012 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1290977)
No to może powróci na ławkę Standardu, bo przez ostatnie 2 mecze się na nią nie załapał, tylko grał w meczach drużyny młodzieżowej!

To by była szansa na wypożyczenie chociaż wiadomo że Bednarz nawet nie wie że ktoś taki kiedyś zakładał koszulkę Wisły

__Cobra__ 12.12.2012 21:17

II trener Górnika Zabrze obecny na meczu Wisły z Bourges.
Wiślak z krwi i kości.

eye63 12.12.2012 21:30

Cytat:

- Nasz ukochany Osman Chavez, gdy nie dostał pensji od 15 dni potrafił chodzić z wyciągniętymi kieszeniami po klubie mówiąc "nie mam pieniędzy". Po 2 miesięcznej przerwie (kontuzja) w trakcie której nie było z nim żadnego kontaktu potrafił pojawić się w klubie z 5kg nadwaga!

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

K4millo 12.12.2012 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1290980)
To by była szansa na wypożyczenie chociaż wiadomo że Bednarz nawet nie wie że ktoś taki kiedyś zakładał koszulkę Wisły

Raczej by nie było, bo wspomniany snajper zarabia 350 tysięcy euro rocznie.

Ajax 13.12.2012 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1290975)
Probierz z tym punktowaniem lekko mieć nie będzie, bo do Młodej przesunął połowę składu... Adam Stachowiak, Maciej Szmatiuk, Miroslav Bożok, Tomasz Wróbel, Paweł Buzała, Alan Stulin, Paweł Giel, Dawid Nowak i Marko Simić.

Wiadomo, chodzi o to, żeby wyżej wymienieni panowie rozwiązali kontrakty i odpuścili zaległe pieniążki.

Tym bardziej trzeba patrzeć w stronę Bełchatowa. Pamiętajcie z jakim szrotem punktował w ŁKS. I chyba szło mu lepiej niż w Wiśle (ale głowy nie dam)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez "K4millo'
Raczej by nie było, bo wspomniany snajper zarabia 350 tysięcy euro rocznie.

Zależy, można by się dokładać do jego pensji. Bo tam i tak nie gra i się marnuje. A nam taki Biton by się przydał. (Umie strzelać bramki z niczego, co przy naszej ofensywie jest zbawienne;) )

laxa 13.12.2012 13:36

Odnalazł się Mauro Cantoro. Podpisał kontrakt z "Różami"...

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ozami____.html

filoo 13.12.2012 18:51

UWAGA !

Widziałem Stana Valcxka w galerii Krakowskiej dziś, szedł sobie z walizką, powiedzcie mi co On tu robi? jakiś transfer się szykuje i mi umknęło, czy wiąże się z nim jakaś głębsza rozkmina? a możę był prywatnie po prostu?

FraMat 13.12.2012 18:57

Trzeba było zapytać....
:p

tofik 13.12.2012 19:10

4 gole i 3 asysty Garguły przekonały Sporting do transferu ?

lazy 13.12.2012 20:21

Pffff... Gargłuła?
Melikson zapewnie...

Elefant 13.12.2012 20:25

O ile to był on to:
a. zaległości finansowe przyjechał uregulować,
b. kupi za frytki Meliksona.

W wersji b. łysy robi interes stulecia wypożyczając Meleksa na 5 lat za 300 tysiecy. Przy czym łysemu będzie się wydawać, że to kwota za mesiąc a w ostatecznym rozrachunku wyjdzie, że za tyle sprzedał na zawsze.

torres15 13.12.2012 20:42

dość długi wywiad z T Dawidowski, chyba nie muszę pytać, czy gościa pamiętacie
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...awac-pilkarza/

"Ale wie pan co, z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że rozumiem ówczesną frustrację kibiców. Miałem niezły kontrakt, a nie dawałem nic drużynie. Przyszedłem do klubu, by strzelać bramki, a tymczasem bramek nie było.

zim zum 14.12.2012 12:16

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=147

Pewnie Legia mu dzisiaj flaszkę postawi :D

4FunNow 14.12.2012 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1291134)
O ile to był on to:
a. zaległości finansowe przyjechał uregulować,
b. kupi za frytki Meliksona.

W wersji b. łysy robi interes stulecia wypożyczając Meleksa na 5 lat za 300 tysiecy. Przy czym łysemu będzie się wydawać, że to kwota za mesiąc a w ostatecznym rozrachunku wyjdzie, że za tyle sprzedał na zawsze.

Do wersji B Trzeba jeszcze dodać, że pomimo sprzedaży definitywnej pensje Maorowi będzie i tak płaciła Wisła :)

Lysy 14.12.2012 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1291197)
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=147

Pewnie Legia mu dzisiaj flaszkę postawi :D

14 grudnia urodzili się też Jakub Błaszczykowski (http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6381) Michael Owen (http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=5845&id_sezon=75) i pewien łysy chu... z forum.

Dariook 14.12.2012 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4FunNow (Post 1291206)
Do wersji B Trzeba jeszcze dodać, że pomimo sprzedaży definitywnej pensje Maorowi będzie i tak płaciła Wisła :)

A za rok Wisła, wyrokiem UEFA zostanie zmuszona do wypłacenia setek tysięcy euro jego managerowi...

Flesz 14.12.2012 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 1291124)
UWAGA !

Widziałem Stana Valcxka w galerii Krakowskiej dziś, szedł sobie z walizką, powiedzcie mi co On tu robi? jakiś transfer się szykuje i mi umknęło, czy wiąże się z nim jakaś głębsza rozkmina? a możę był prywatnie po prostu?

też go widziałem, tylko że to nie był on.. tylko Ryszard Ochucki.

Watts 15.12.2012 13:30

Wywiad z Filipem Kurtą:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 2x45.com.pl
- Wróćmy do twojego pobytu w Wiśle. Czułeś się niedoceniany, czy faktycznie byłeś słabszy od rywali do gry?
- Nigdy się tam gorszy od kogoś nie czułem, ale fakty są takie, że się nie przebiłem. Dlatego postanowiłem odejść, jestem w takim wieku, że muszę grać, grać i jeszcze raz grać. To najważniejsze.

http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...place-frycowe/

---

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Andraż Kirm
Straciłem miejsce w składzie. Kiedy pytałem, dlaczego nie gram, nikt nie potrafił mi udzielić odpowiedzi. Miałem wrażenie, że to nie trener czy jego asystent, ale inni ludzie rządzą wszystkim. To pokazuje, że piłka w Polsce i wielu innych krajach wschodniej Europy jest skorumpowana

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...sce_pilka.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl