Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

tofik 07.02.2013 13:10

To jest żaden potencjał. Potencjał to ma Belgia a i tak nic nie osiągają.
U nas jest zbieranina.

fidello 07.02.2013 13:11

ja się chyba na piłce nie znam, skoro są ludzie widzący pozytywy po wczorajszej kopaninie... moim zdaniem nasi kopali się po czole, z przodu trochę wiatru robili, z którego nic nie wynikało, a jak już wynikło to gwiazdor Lewandowski to marnował. Swoją drogą ciekawe, że w reprze taki zablokowany, skoro dla BvB potrafi. Ale nawet bym może przeżył tę kopaninę, bo mecz o pietruchę i w ogóle, ale szlag mnie trafiał na zachwyty Szpaka.. wiem że entuzjazmem trzeba czasem posterować i podkręcić, ale jak się zapowiada dobra kontra i słyszę "... Błaszczykowski.... znakomicie zwolnił akcję..." to mi ręce, nogi i gacie opadają

piter116 07.02.2013 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fidello (Post 1297801)
ja się chyba na piłce nie znam, skoro są ludzie widzący pozytywy po wczorajszej kopaninie... moim zdaniem nasi kopali się po czole, z przodu trochę wiatru robili, z którego nic nie wynikało, a jak już wynikło to gwiazdor Lewandowski to marnował. Swoją drogą ciekawe, że w reprze taki zablokowany, skoro dla BvB potrafi. Ale nawet bym może przeżył tę kopaninę, bo mecz o pietruchę i w ogóle, ale szlag mnie trafiał na zachwyty Szpaka.. wiem że entuzjazmem trzeba czasem posterować i podkręcić, ale jak się zapowiada dobra kontra i słyszę "... Błaszczykowski.... znakomicie zwolnił akcję..." to mi ręce, nogi i gacie opadają

Zaraz Ci ktoś napisze, że on tu nie ma z kim grać i nie dostaje w ogóle podań. 51 meczów w kadrze i 15 bramek z czego 3/4 z pastuchami. Chyba najwyższy czas posadzić tę świętą krowę na ławie.

Gwiaździsty 07.02.2013 13:43

Dobrze, że był taki mecz bo to taki kubeł zimnej wody na rozgrzane głowy pletących coś o super trenerze Fornaliku i o wielkich gwiazdach naszej reprezentacji oraz młodzieży z niesamowitym potencjałem.

Maciuś 07.02.2013 17:13

Tak to jest jak się wybiera trenera po znajomości. Po jednym amatorze Smudzie przychodzi kolejny, może gdy obecny PZPN wybierze trenera to będzie lepiej.

Blaszczu16 07.02.2013 18:52

Piter116, to kim chcesz zastąpić Lewandowskiego w ataku? Gościem co sobie w piłkę nawet nie potrafi trafić? Mamy deficyt napastników i nawet niestrzelający Robert jest lepszy niż Sobiech, czy ten drugi as z Bundesligi.

FraMat 07.02.2013 19:33

ja bym dał Franka.... On przynajmniej jak ma setkę to strzela gola
:alleluja:

Gwiaździsty 07.02.2013 20:54

Lewandowski ma już 792 min. bez strzelonej bramki w reprezentacji. Pewnie teraz zakontraktują jakiś mecz z Górną Woltą aby przerwać tą indolencję.

Uran235 07.02.2013 21:31

Jeżeli ktoś jest ciekaw, co mam do powiedzenia o fornalikowych eksperymentach, meczu z Irlandią i szerzej o kadrze, to zapraszam >>TUTAJ<<

Blaszczu16 07.02.2013 23:49

Dużo w Twoim tekście pesymizmu, krytyki i przywiązywania jakiejś niewspółmiernej wagi do spotkań towarzyskich. Całego tekstu nie chciało mi się czytać, bo za dużo czasu nie mam, może jutro poświęcę chwile? Nie mniej jednak, bardziej podobają mi się umiarkowanie optymistyczne teksty rw88 niż takie w stylu weszlo. Coś więcej może jutro napisze.

P.S. A Kuba nie zagrał tak źle z Irlandią.

Uran235 08.02.2013 07:01

Kuba miał kilka akcji jak zszedł Obraniak, ale i to bez większego efektu. Wcześniej raczej się szwędał po murawie niż robił coś konstruktywnego.

Co do wagi przywiązywanej do spotkań towarzyskich. Gdyby kadra była mocna, poukładana, wygrała choćby jeden mecz w eliminacjach więcej, albo chociaż miała jakiś styl, to mecz z Irlandią faktycznie można by traktować jak sparing. Ale jak my raz gramy tak, raz inaczej, bez stylu, bez zgrania i jeszcze na dodatek punktujemy bardzo przeciętnie, to nie można odpuszczać sobie takich spotkań. Przynajmniej trener nie powinien tego robić. Na Ukrainę prawdopodobnie wybiegniemy w składzie personalnym, w jakim nie graliśmy dawno, albo może nawet jeszcze nigdy, a trener zrobił niewiele by choćby przetestować pojedyncze ogniwa, nie mówiąc o całych formacjach.

Maciuś 08.02.2013 08:56

Jeśli przegramy z Ukrainą to bym na miejscu Bońka zwolnił Fornalika i zatrudnił zagranicznego trenera. Wybór jest ogromny a jako że powoli wizerunek związku się poprawia więc ze znalezieniem kasy na gażę nie byłoby większego problemu.
Trzymać się jak najdalej od tak zwanej "polskiej myśli szkoleniowej"!

dulli78 09.02.2013 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1297888)
Lewandowski ma już 792 min. bez strzelonej bramki w reprezentacji. Pewnie teraz zakontraktują jakiś mecz z Górną Woltą aby przerwać tą indolencję.

Górna Wolta jutro gra w finale Pucharu Narodów Afryki, wątpię żeby to był dobry przeciwnik do przełamania się indolencji strzeleckiej Lewandowskiego w kadrze.

Kadra gwiazdorów za 5 złotych. Lewandowski nawet nie ukrywa, że nie będzie w meczach towarzyskich grał na 100% bo sezon jest długi, po boisku goni dwóch gości którzy nie znają języka polskiego - w dodatku na tak kluczowych pozycjach jak stoper i rozgrywający. Nie ma drużyny - ciekawe czy Fornalik będzie na tyle odważny, żeby odstawić święte krowy. W sumie to tylko sparing i nie wynik jest najważniejszy ale sama gra napawała pesymizmem. Atak pozycyjny nie istnieje, kontry - chaos kompletny.

arti 10.02.2013 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1298179)
Górna Wolta jutro gra w finale Pucharu Narodów Afryki, wątpię żeby to był dobry przeciwnik do przełamania się indolencji strzeleckiej Lewandowskiego w kadrze.

Kadra gwiazdorów za 5 złotych. Lewandowski nawet nie ukrywa, że nie będzie w meczach towarzyskich grał na 100% bo sezon jest długi, po boisku goni dwóch gości którzy nie znają języka polskiego - w dodatku na tak kluczowych pozycjach jak stoper i rozgrywający. Nie ma drużyny - ciekawe czy Fornalik będzie na tyle odważny, żeby odstawić święte krowy. W sumie to tylko sparing i nie wynik jest najważniejszy ale sama gra napawała pesymizmem. Atak pozycyjny nie istnieje, kontry - chaos kompletny.

Jest paru grajków z potencjałem i w dobrym wieku, ale niestety nie ma takiej paki albo nie chodzi to tak jak za Engela jesień 2000-2001, Janasa w 2004 i 5 czy przez rok u Bena. I nie bardzo mam pomysł co by tu zrobić żeby zaskoczyło jak wtedy.
Lewy zły, ale jak nie on to kto???
Osobiście uważam, że gra na 2 napastników sprawiłaby, że Lewy zacząłby strzelać te gole i grać tak jak może. Tylko kto miałby być tym drugim (najlepiej o trochę innych parametrach - mniejszy, szybszy, sprytniejszy... szkoda, że Franek nie ma z 10 lat mniej...)?
Ponadto taki drugi Kuba na lewe skrzydło i Szymek (Wolski?) na pozycję 10 potrzebny na wczoraj.
Póki co nie widzę nas na MŚ w Brazylii

Voin 17.02.2013 14:17

Stadion sąsiadki będzie "domem" reprezentacji U-21, tak jak "domem" reprezentacji jest Stadion Narodowy. Informacja z Twittera Borka.

suchy19 27.02.2013 19:54

CAŁA PRAWDA
http://fangol.pl/view/1781/roman-kosecki

ekspiret 01.03.2013 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1298267)
Jest paru grajków z potencjałem i w dobrym wieku, ale niestety nie ma takiej paki albo nie chodzi to tak jak za Engela jesień 2000-2001, Janasa w 2004 i 5 czy przez rok u Bena. I nie bardzo mam pomysł co by tu zrobić żeby zaskoczyło jak wtedy.
Lewy zły, ale jak nie on to kto???
Osobiście uważam, że gra na 2 napastników sprawiłaby, że Lewy zacząłby strzelać te gole i grać tak jak może. Tylko kto miałby być tym drugim (najlepiej o trochę innych parametrach - mniejszy, szybszy, sprytniejszy... szkoda, że Franek nie ma z 10 lat mniej...)?
Ponadto taki drugi Kuba na lewe skrzydło i Szymek (Wolski?) na pozycję 10 potrzebny na wczoraj.
Póki co nie widzę nas na MŚ w Brazylii

Jak dla mnie to kadra tamta od tej dzisiejszej różni się tym, że tamtym chciało się przede wszystkim grać dla reprezentacji oraz byli bardziej zgrani

Maciuś 02.03.2013 08:30

No kadrę Engela miło się oglądało, poza oczywiście dwoma meczami na MŚ.

gypsy 22.03.2013 00:49

Jutro istotny mecz z Ukrainą... Nie wiem jak wy, ale ja jestem pozytywnie nastawiona i liczę, że zdobędziemy 3 punkty na własnym terenie. Doping kibiców poniesie naszych do zwycięstwa.

przemek1902 22.03.2013 01:09

Liczę troszkę na to, że Lewandowski się przełamie w końcu i utrze nosa tym, którzy twierdzą, że strzelać to on umie, ale tylko w Borussi.

Kocur 22.03.2013 21:46

:rotfl::rotfl::rotfl:

10 znaków

speedfashion 22.03.2013 22:10

Tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić!

Najpierw typowe pompowanie w mediach. Nawet największy literat spośród naszych trenerów głosi, że jesteśmy "murowanym faworytem" (albo coś w ten deseń), a później klasyczny łomot.

Drozd 22.03.2013 22:30

Jak Boniek nie wyp.... tego Fornalika to znaczy ze jest taka sama ....a jak on.

Łukasik? A kto to k... jest? Żeby miał pierwszy plac w kadrze? Matuszczyk to go wciąga nosem. Kosecki, Teodorczyk to są reprezentanci?

Totalna kompromitacja !!

wolfy 22.03.2013 22:39

Łukasik to akurat zagrał bardzo dobre zawody. W ofensywie źle to nie wyglądało, obrona (w szczególności - boczni defensorzy) to był dramat.

Zmiany tragiczne.

Fornalik ewidentnie się nie nadaje.

syryls 22.03.2013 22:40

Małecki to Koseckiego czy Teodorczyka pobija doświadczeniem, formą i występami w reprezentacji

mitmichael 22.03.2013 22:41

I balonik przedmeczowy pekł po tej przegranej

Eustachy 22.03.2013 22:49

Smude czy Benhalera po czyms takim by rozszarpano na strzepy, ale ten grzeczny i ulozony trener Ruchu Chorzow, ktory nigdy nic w zyciu nie zdobyl, moze spac spokojnie.

Gwiaździsty 22.03.2013 22:56

Dlatego bierze nawet większą pensję niż Smuda.

wolfy 22.03.2013 22:56

Protegowany Piechniczka pokazuje, jak bardzo miernym jest trenerem.

Tego meczu nie przegraliśmy z powodu braków indywidualnych, tylko beznadziejnym, wręcz żałosnym ustawieniem w obronie. Zaś zmianami udało się Fornalikowi zepsuć to, co jeszcze w pierwszej połowie funkcjonowało - ofensywę.
Kosecki na grających faul Ukraińców? Serio?

Drozd 22.03.2013 23:05

Ktoś kto kupuje dzisiaj bilety na te mecze przykłada rękę do tego burdelu. Rozgonić ta bandę na cztery wiatry to jedyne wyjście.

Nie ważne jaki mecz zagrał Łukasik. Raz w roku i garbaty się wyprostuje. Chodzi o to że w kadrze na środku powinien grać ktoś z choćby minimalnym doświadczeniem i posłuchem w drużynie. No ale jak drużyny ni ma to kto by się takimi szczegółami przejmował.

BiałaGwiazda 22.03.2013 23:22

wszyscy zagrali dno totalne ale Obraniak przeszedł sam siebie.Tak żenujących występów w kadrze od dłuższego czasu nie miał nawet Rasiak

Bobek90 22.03.2013 23:25

Drozd
Cytat:

Nie ważne jaki mecz zagrał Łukasik.
LOL. Chlopie co post to intelektualna kompromitacja. Nigdy nie masz dosc?

P.S
Nie wazne jak zagral Obraniak, wazne ze ma doswiadczenie!

Wojtas 22.03.2013 23:56

ło zesz

co o bylo ??

zenada i tragedia na trybunach

na boisku? jeszcze gorzej ,nizej niz rów mariański.

a wypowiedzi tych " plkarzy" ze Ukraincy ich zaskoczyli ,bo bardzeij chcieli to poprostu skandal.

mr_kwolf 23.03.2013 00:18

Tak na szybko:

1. Szybko stracona bramka ustawiła mecz. (wedle teorii gargułowskiej to trzecia bramka ustawiła mecz)
2. Zabrakło koncetracji.
3. Trzeba ten mecz przeanalizować i wyciągnąć wnioski na przyszłość.
4. Ukraińcy zaskoczyli nas agresywną grą.
5. Jeszcze nie wszystko stracone, a dzisiejsza porażka będzie cennym doświadczeniem.

O czymś zapomniałem?

Wichar87 23.03.2013 01:04

Nie czarujmy się, na cuda nie liczyłem, po prostu na przyzwoity mecz, a co to było?
Kiedy oglądałem konferencje po meczu i Fornalika, to żal mi go było. Nie wiem, czy my jesteśmy tak słabi, czy o co chodzi? Trzy ofensywne zmiany, a żaden z wchodzących nic nie pokazał, czułem się jakbym pierwszy raz tych zawodników oglądał... Może nie są to wirtuozi futbolu (jako cała drużyna), ale mało piłki przez tą zimę i człowiek liczył na coś więcej... Dzisiaj, to chyba był taki dzień, że kto by nie zagrał, to i tak byłoby kiepsko...

Worcester 23.03.2013 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1304791)
Tak na szybko:

1. Szybko stracona bramka ustawiła mecz. (wedle teorii gargułowskiej to trzecia bramka ustawiła mecz)
2. Zabrakło koncetracji.
3. Trzeba ten mecz przeanalizować i wyciągnąć wnioski na przyszłość.
4. Ukraińcy zaskoczyli nas agresywną grą.
5. Jeszcze nie wszystko stracone, a dzisiejsza porażka będzie cennym doświadczeniem.

O czymś zapomniałem?

1. Chyba dwie bramki.
2. Czyja wina?
3. Jak każdy.
4. :lol: A czym mieli zaskoczyć? "pacyfistyczną grą"?
5. Każdy w....... jest nowym doświadczeniem, tylko kiedyś zębów zabraknie.

Zapomniałeś o tym, że naszej reprezentacji zabrakło: taktyki, kreatywności i (o zgrozo) ambicji.
Gówno można pomalować na róż, ale dalej będzie je..ć.

wolfy 23.03.2013 01:08

Zapomniałem dodać, że główny sędziował na poziomie ekstraklasy.

dynek.pl 23.03.2013 01:36

Druga połowa bez historii, a co do pierwszej to naprawdę jest sztuką żeby cisnąć przez 40 minut i stracić 3 bramki.

enzo 23.03.2013 01:56

Gra obronna wołała o pomstę do nieba. Formacja gorsza niż w Wiśle - poważnie. Tu przynajmniej od pewnego czasu cała drużyna próbuje jako tako wspierać defensorów, A w reprezentacji nie dość, że wszyscy po kolei gubią krycie, to jeszcze dodatkowo w tej linii grają takie tuzy jak Boenisch czy Wasilewski (który nie pamiętam, kiedy ostatni raz zagrał przyzwoity mecz).

Sędzia - pepik. Nie wiem, jakim cudem Ukraińcy dograli ten mecz w jedenastu, ale już w pierwszej połowie któryś z nich powinien wylecieć z boiska za drugie żółtko. Facet kartkował totalnie bez ładu i składu, co było jak najbardziej na rękę naszym dzisiejszym rywalom. A już totalną parodią była żółta dla Łukasika za dotknięcie przeciwnika, który się zaczął fochować i jojczeć jak paniusia, że jej ktoś nadepnął na odcisk...

Fornalik udupił zespół kretyńskimi zmianami. Wpuszcza Koseckiego, który nadaje się wyłącznie do kontrataków, a wiadomym było, że będziemy zmuszeni męczyć bułę atakami pozycyjnymi. Później wchodzi Obraniak, który w drużynie narodowej klasycznie gra padlinę (a jakby tego było mało mentalnie gość jest już urobiony ciągłymi prasowymi pociskami). Ostatnia roszada, kiedy przez całą drugą połowę widać, że nie mamy środka pola - wbiega Teodorczyk. Napastnik... WTF? Miał on w ogóle więcej niż raz czy dwa piłkę przy nodze?

I ostatnia rzecz. Cała śmietanka z El Presidente, Donaldem oraz Starym Koseckim na trybunach. Istna wiisienka na torcie.

Ale i tak najlepsze podsumowanie meczu podesłał mi znajomy(*):
http://img2.demotywatoryfb.pl/upload...zxpfr5_600.jpg

(*)Rozwiązanie zagadki:
http://i.wp.pl/a/f/png/29972/kosecki_wywiad_500yt.png

Worcester 23.03.2013 02:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1304797)
Zapomniałem dodać, że główny sędziował na poziomie ekstraklasy.

Skąd te wnioski?
Według mojej opinii wszystkie kartki były słuszne. (Zero karnych).
Sędziowanie na najwyższym poziomie.
Rozwijając: dużo gwizdał, ale taki styl "gwizdowania". Jednak wg mnie po równo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl