![]() |
Artyk. z interii:
Wisła: cała prawda o sytuacji finansowej klubu Cytat:
Mnie dziwi jedno. Przecież wszyscy wiedzą, że Bogusław nie ma problemów z telefoniką, bo ta dobrze prosperuje i ma duże zyski. Ma on problem z fiskusem, który chce wyłudzić od niego zwrot podatku za PFRON wraz z odsetkami, bo w tym naszym .......onym państwie budżet się sypie na emerytury nie ma, podatki już maksymalne a jeszcze wyższe doprowadzą do plajtów i załamania gospodarki, to wyłudzają s....ysyny tuskowe skąd się da, od każdego kto prowadzi legalny biznes dobrze na tym zarabia i po prostu MA... pieniądze. Dziwi mnie, że dziennikarz nie pisze o tym, tylko jakieś bzdety że TF się sypie... Panie Białoński: http://www.tfkable.com/pl/media/aktu...-z-oo-ska.html |
Artykul Bialonskiego nic nie wnoszacy do spawy.
To wszystko juz bylo i kazdy wie jak jest... Zreszta napisalem to na TT to Pan Bialonski zaczyna mi wmawiac ze nigdzie nie bylo mowione ze 2-3 mln to malo i ze nowy wlasciciel to fikcja tak jakby ktos tego nie wiedzial... Denny material... |
materiał denny ale widać jak dziennikarzyny są pieprzonymi chorągiewkami - teraz każdy smaruje że umowa z UFA to wielkie gówno a 2 miesiące temu każdy z nich się spuszczał że Bednarz tą umową uratował klub
|
Akurat co jak co ale Białoński popierał wyjebanie Bednarza;)
|
Cytat:
|
Hajdarowicz to nie ta polka...
|
Cytat:
|
Ale Hajdarowicz to naprawdę ostatni człowiek, który mógłby pomóc Wiśle... to człowiek nie liczący się z pieniędzmi (w sensie negatywnym -> nie szasta nimi, raczej przeciwnie...), a najbardziej znany jest właśnie z ubijania przejmowanych projektów. Zdolny nawet do biznesowej samodestrukcji (tj. zarżniecie kur znoszacej złote jaja, vide URze). Pachołek polityczny.
|
Cytat:
Nie to żej akoś fajntastycznie bronię tej decyzji ale nikt nie jest alfą i omegą, zwłaszcza dziennikarz. Też nie dziwię się Bednarzowi że się podpalił jak ktoś zaproponował mu taki układ. |
Niech ktoś k...a zdementuje w końcu tego hajdarowicza bo przecież wylewu dostane.
|
Cytat:
UFA to sprytny gracz - nic nie robi a kosi dobrą kasę. Powstaje pytanie, czy nie można wystosować pozwu sądowego przeciwko Jackowi Bednarzowi, że przez niekorzystną umowę działał na szkodę spółki? Jacek Bednarz jest odpowiedzialny jako Prezes za podpisanie takiego cyrografu. Miał wyciągnąç klub na prostą. A tymczasem jest to ostatnia prosta... Szkoda tylko, że na mecie nie ma sukcesu. |
DP: Wisła musi układać się ze swoimi wierzycielami
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...lami,id,t.html Następny optymista: Cytat:
Cytat:
|
Wszyscy prawicowy z tego forum moga już sobie wziąc na wstrzymanie. Grabarz autora bajek o Smoleńsku-Gmyza, niejaki Grzegorz Hajdarowicz nie zgłupiał i wydał oświadczenie:
"W związku z pojawieniem się w przestrzeni publicznej nieprawdziwej informacji o moim rzekomym zainteresowaniu zakupem klubu Wisła Kraków, oświadczam, że nie byłem i nie jestem zainteresowany nabyciem tego klubu piłkarskiego. Ponadto oświadczam, że nigdy nie prowadziłem negocjacji w sprawie zakupu klubu Wisła Kraków" - Grzegorz Hajdarowicz Możecie spać spokojnie-Wisły (niestety) nikt nie chce brac na utrzymanie... |
Mimo że news był mało prawdopodobny kamień z serca.
|
A ten pojebus Niemiec niech może już zamknie ryj...i przestanie piasc swoje info z eterow krakowskich...
|
Cytat:
|
Ja uważam ze na chwile obecna kwota zadluzenia na pewno przekracza 10 mln...
|
Przyjdzie listopad i będzie lepiej nie bójcie d.up.y
co bardziej ciekawe w każdej plotce jest ziarno prawdy. Jakie jest o ziarno w tej plotce ? Chyba że szukamy wpół udziałowca bo z tego co wiem Cupiał dalej nie chce Wisły sprzedać |
Cytat:
Nawiązując do Hajdarowicza - kamień z serca. Wisła zasługuje na kogoś bardziej poważnego oraz BOGATSZEGO. |
Cytat:
|
"Nie wierzę w niezdementowane informacje" - Aleksander Gorczakow
|
|
Z TT:
Leszek Błażyński@L_Blazynski10 min.10 minut temu Kara minusowych pkt dotyczy przyszłego sezonu, ale Ruch będzie miał jeden minus, bo drugi w zawieszeniu. Górnik i Wisła też mają być ukarane.. |
Cytat:
|
Cytat:
Wisła Kraków, jak Ruch, też ma być ukarana minusowymi punktami za długi. EDIT Leszek Błażyński@L_Blazynski2 min.2 minuty temu Wisła Kraków i Górnik Zabrze mają otrzymać więcej niż minus 2 punkty |
Jest jakiś taryfikator jak w drogówce? 1 mln zł = 1 pkt ?
jakaś bzdura kompletna |
Idźmy dalej tym tropem co robi w Ekstraklasie Górnik Zabrze? 50 milionów długów stadion dopuszczony od 2 lat bezprawnie.W naszym kraju widzę można robić co się chce.
|
A w ogóle to bzdura podwójna bo Jacek mówił że wychodzimy na prostą i w ogóle jest super:foch:
|
Proszę ciebie wierzysz w to? :lol: mydlił oczy i lizał tyłek.Żdanego wychodzenia na prostą pewnie nie było ewentualnie jakieś tam minimalizm.Pytanie czy byli piłkarze Wisły zostali spłaceni
|
No nie bez przyczyny chcą go w Ruchu. U nas zrobił finansowy raj to i tam da radę :P
|
Dostaliśmy karę na przyszły sezon -- także o JB będziemy pamiętać także w przyszłym roku. -3 punkty z czego dwa w zawiasach
|
Z FB
W naszym życiu tylko Wisła Kraków: Cytat:
|
Cytat:
Skoro wiesz ze nie było wychodzenia na prostą tylko mydił oczy to powinieneś posiadac tez informację nt. Naszych wierzycieli. Bednarz przede wszystkim został zatrudniony byśmy nie zbankrutowali. Udało mu się ? Udało Następnie miał wyprowadzić klub na prostą. Udało mu się ? Nie - ale zrobił więcej w kierunku przetrwania niż w odwrotnym. Przypomnę : To nie Bednarz podpisał ogromny kontrakt z m.in Cwetanem Genkowem. |
Ma ktoś dostęp do danych ile wynosiły przychody Wisły przed objęciem prezesury przez łysego jacka a ile wynosiły kiedy został z Wisły zwolniony ?
|
Cytat:
|
I tu rola nowych włądz w Wiśle. Jasno przekazać kibicom jaki jest faktyczny stan finansów w klubie. Jakie drogi wyjścia z obecnej sytuacji itp. Bo medialne przekazy różnych dużo wiedzących robią niezdrową sytuację wokół klubu.
|
Cytat:
|
cfa@ nie wiem skąd wniosek ze Łysy nie był winny, ale mozesz mieć takie prawo.
p.s. Wybacz, lecz nie uwierze ze brak kibiców na 4 meczach skutkuje całkowitą dewastacją klubu. Owszem, wpływów nie było, co było do klubu fatalne ale nie można zapominać że do momentu wojny z kibicami klub był tonącą łódką... a że podpisał UFA....no podpisał. Jakie oni wygenerowai koszta? Czy są one większe niż poprzednia ekipa marketingowców która przez 2 lata nie potrafiła sprzedać J E D N E G O skyboxa? Bednarz nie wyprowadził klubu na prostą (ale jego argument bedzie taki ze nie pozwolono mu pracować do końca, więc ciężko oceniać czyjąś pracę jeśli została ona przerwana. Jedyne co mozna powiedziec ze do momentu zerwania współpracy nie było tak jak być powinno. Niemniej jednak ŁYSY przyszedł tutaj przede wszystkim po to by klub nie upadł..... ja rozumiem ze chłop jest .....m przez to co zrobił, ale nie zakładajmy klapek na oczy i starajmy się myśleć trzeźwo nie on zrobił z Wisły skarbonkę bez dna. |
Cytat:
Gdyby nie długi Valckxa i Basałaja, to by nie było w ogóle tematu Łysego w Wiśle. Niech to wystarczy za resztę komentarza kto jest generalnie winny obecnej sytuacji. No chyba że Boguś Cupiał 4 lata temu nakazał szastać kasą na lewo i prawo jakby jutra nie było... mi się wydaje że jednak znowu miał złych doradców i powołał złe osoby na stanowiska zarządzające. |
Cytat:
Co ciekawe, dalej gramy va banque. Dawniej stawialiśmymy wszystko na jedna kartę by wejśc do LM, obecnie robimy to samo by dostać licencję/zostać w ekstraklasie. Nie wróży to dobrze. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl