Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Karherop 26.01.2016 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 1427301)
Ei, oglądał ktoś z Was spar z Węgrami, jak wypadły nasze asy w nim? czy ten Balashov się nadaje, czy tylko przypadkiem wpadła? czy Ondrasek kumaty czy drewno?

Jak dla mnie Balashov będzie miał pewny skład. Nawet średni skrzydłowy ze średniego ukraińskiego klubu będzie wciągał naszą ligę. A poczekajmy aż się ogarnie fizycznie, znajdzie zrozumienie z partnerami i zagramy w najsilniejszym składzie.

Ondrasek nie zachwycił. Wydaje się, że ma bardzo dużo do nadrobienia fizycznie + całkowity brak zrozumienia z partnerami. Jednak technikę użytkową ma niezłą i absolutnie nie jest 'drewnem'.

Poza tym można się rozpisywać o Pietrzaku, ale to trzeba było zobaczyć :) Mirek Szymkowiak też zaczynał na skraju obrony swoją karierę. Pawłowski ma nosa.

Fugiel 26.01.2016 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1427308)
Poza tym można się rozpisywać o Pietrzaku, ale to trzeba było zobaczyć :) Mirek Szymkowiak też zaczynał na skraju obrony swoją karierę. Pawłowski ma nosa.

Czy mozesz prosze coś wiecej o Pietrzaku napisac? :)

sandomingo 26.01.2016 21:08

Nie napiszę tutaj nic nowego, ale ten Balashov ma papiery na granie. Dodatkowo czas gra na jego korzyść.
Skrzydła z ogarniętym DG i Balashovem powinny się prezentować naprawdę dobrze.

Edit: A Pietrzak faktycznie bardzo pozytywnie zaskoczył, ma dobry przegląd pola i "czuje" grę. Jeżeli to potwierdzi w kolejnych meczach to będzie z niego pociecha

Paweł 26.01.2016 21:18

Paradoksalnie może się okazać, że po raz kolejny kupując lewego obrońcę... zostaniemy bez lewego obrońcy (tzn. z samym Sadlokiem),

Guerrier przychodził jako lewy obrońca i nie trzeba było dużo czasu, żeby zorientować się, że należy go trzymać jak najdalej od obrony. Tragiczny obrońca, (a w formie) bardzo dobry skrzydłowy.

Czy Pietrzak skończy jako środkowy pomocnik? Jeśli będzie grał tak jak dzisiaj, to nie mam nic przeciwko. Trzeba wziąć pod uwagę, że jeśli mamy grać dwoma napastnikami, to w środku pola nie będzie miejsca dla typowej "10". Sam Mączyński jako defensywny pomocnik to byłoby samobójstwo. Raczej będzie to "8"&"8" lub "6"&"8".

Ogryzek 26.01.2016 21:23

Jak tu przeczytałem Balashow i Pietrzak będą wzmocnieniem. Miło czytać takie informacje. Wlało się trochę optymizmu. Jeszcze jakiś dobry rozgrywający za Crivellaro i będzie dobrze.

GonzoNS 26.01.2016 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1427314)
Paradoksalnie może się okazać, że po raz kolejny kupując lewego obrońcę... zostaniemy bez lewego obrońcy (tzn. z samym Sadlokiem),

Guerrier przychodził jako lewy obrońca i nie trzeba było dużo czasu, żeby zorientować się, że należy go trzymać jak najdalej od obrony. Tragiczny obrońca, (a w formie) bardzo dobry skrzydłowy.

Czy Pietrzak skończy jako środkowy pomocnik? Jeśli będzie grał tak jak dzisiaj, to nie mam nic przeciwko. Trzeba wziąć pod uwagę, że jeśli mamy grać dwoma napastnikami, to w środku pola nie będzie miejsca dla typowej "10". Sam Mączyński jako defensywny pomocnik to byłoby samobójstwo. Raczej będzie to "8"&"8" lub "6"&"8".

Bury, Jovic, Bartosz
Trzech prawych w jednym momencie nie będzie nam raczej potrzebnych, także w momencie absencji (odejścia) Sadloka jeden będzie sie musiał uczyć grac na lewej stronie.

Aaaaaaaaaa zapomniałem, jest jeszcze Tomek Cywka :)

Szajba_ 26.01.2016 22:37

skrót dzisiejszego sparingu:
https://www.youtube.com/watch?v=959ie77xf-E

wolfu 27.01.2016 12:52

00:30, Małeckiemu się Apoel włączył... :) podanie Pietrzaka przy bramce Balashova - czapki z głów. Miejmy nadzieję, że limit "babolów" Głowackiego na tę rundę został wykorzystany

funkykoval 27.01.2016 14:58

Oglądając mecz to mam wrażenie, że Sadlok robi wszystko, aby uznano go za mało przydatnego i uzyskać zgodę na transfer gdziekolwiek..... Koleś powinien pobiegać przez parę kolejek na boiskach III ligowych może wtedy się ogarnie..... Balaszow to niezły wybór, przede wszystkim w polu karnym nie zastanawia się nad tym co zrobić z piłką, oby w lidze pokazał swoją wartość, bo pamiętam, że w sparingach latem ciekawie prezentował się Cywka, a co było później wszyscy iemy

brylant17 27.01.2016 15:27

Podejrzewam,że Sadloka nikt nie chce a może? (to już nie Legia :-/ ) zamknie jadaczkę i będzie potulny jak baranek.Był bliski rozwiązania umowy,ale się nie udało pewnie miał ofertę z Legii a teraz cisza.

arti 27.01.2016 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1427357)
Oglądając mecz to mam wrażenie, że Sadlok robi wszystko, aby uznano go za mało przydatnego i uzyskać zgodę na transfer gdziekolwiek..... Koleś powinien pobiegać przez parę kolejek na boiskach III ligowych może wtedy się ogarnie..... Balaszow to niezły wybór, przede wszystkim w polu karnym nie zastanawia się nad tym co zrobić z piłką, oby w lidze pokazał swoją wartość, bo pamiętam, że w sparingach latem ciekawie prezentował się Cywka, a co było później wszyscy iemy

Oby wziął się w garść. Jeśli będzie grał jak potrafi to moim zdaniem zdaniem może się załapać do ekipy na ME. Tylko potrzeba zdrowia i chęci.

Robbie92 27.01.2016 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1427345)
00:30, Małeckiemu się Apoel włączył... :) podanie Pietrzaka przy bramce Balashova - czapki z głów. Miejmy nadzieję, że limit "babolów" Głowackiego na tę rundę został wykorzystany

Małeckiemu się włączył w tej sytuacji samolubizm, podejrzewam że w jakimś mocnym europejskim zespole dostałby popularną "burę" za ten strzał, mając dwóch kolegów lepiej ustawionych (Bałaszow i Ondrasek bodajże).. Mimo wszystko to tylko i aż sparingi, jutro Płowdiw..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1427375)
Oby wziął się w garść. Jeśli będzie grał jak potrafi to moim zdaniem zdaniem może się załapać do ekipy na ME. Tylko potrzeba zdrowia i chęci.

Nie wiem skąd ta nagonka na Sadloka, kto wie ile w tym prawdy o kontakcie z nim Legii, słuchając tępych dziennikarzyn daleko nie zajdziemy.. Swoją drogą w Poznaniu też byłem na niego zły, lepiej dostać gola niż stracić zawodnika na początku meczu..

Swoją drogą na przyszłe derby pojedynek Ondrasek - Jendrisek :p

filoo 27.01.2016 23:59

Właśnie też obejrzałem skrót i nasuwają mi się podobne wnioski jak powyżej, także nie będę ich powtarzał,
Brawo Balash, liczymy na Ciebie,

Nikt nie pochwalił Bartosza, elegancko wyszedł na pozycję, zgasił piłkę i asysta. brawo!

Kamson 28.01.2016 12:00

Jest gdzieś transmisja z dzisiejszego sparingu?

TSWalos 28.01.2016 14:56

Oficjalna na TT napisałą, że powina być transmisja tu:

http://www.sportal.bg/sportal_live_tv.php?str=15

Na razie nie działa.

PiVoSH92 28.01.2016 19:26

I jak to wyglądało? Wynik przyzwoity, ale czy ten cały Płodiw to nie kelnerzy? Jak Ondrasek, Bałaszow, Mały, Bartosz?

wściekłe pięści węża 28.01.2016 19:34

Wynik rewelacyjny. Nawet nie o samo zwycięstwo chodzi, ale fakt, że padają w końcu bramki. Oby tak dalej, Panowie!

filoo 28.01.2016 20:28

rozkmińcie, że Uryga dostał opaskę kapitana w tym sparingu, chociaż w pierwszym składzie zagrał też Burliga, wg mnie oznacza to, że Pawłowski będzie mocno młodego promował. Ciekaw jestem co zatem dziś robił Cierzniak i czy jest skreślony i wypierdala w trybie pilnym, czy zostaje do końca zgrupowania ?

Edit:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...Krakow//89701/

samotność w Seattle

KOMINEK 28.01.2016 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1427480)
I jak to wyglądało? Wynik przyzwoity, ale czy ten cały Płodiw to nie kelnerzy? Jak Ondrasek, Bałaszow, Mały, Bartosz?

8 miejsce w 10 zespołowej ich ekstra klasie

wolfu 29.01.2016 01:48

http://www.sportal.bg/news.php?news=587199 skrót, jak coś

dawiss 29.01.2016 09:02

W sumie po skrocie patrzac, to byl chyba najlepszy mecz Crivellaro w Wisle :).

tommiyacht 29.01.2016 09:24

Wiesz, na poprzednim obozie najlepiej grał Cywka wiec..

UcheJ 29.01.2016 10:10

Nie zgadzam się Cywka zawsze źle grał! Jeśli w profesjonalnej piłce zastawianie się to jest przejaw dobrej gry to powodzenia. Nie pamiętam żadnej asysty ani bramki w tamtych sparingach.

swiety37 29.01.2016 10:36

:) Ta ostatnia bramka to w sumie 3 dobre podania Crivellaro (nogą, głową, nogą) ... ładnie, ładnie :)

KOMINEK 29.01.2016 10:38

może ich bramkarza byśmy zakontraktowali :-)

Kristoferson 29.01.2016 11:01

Po obejrzeniu skrótu, mam takie wrażenie, że na Brożka świetnie robi rywalizacja. Piłka go szuka i na prawdę dobrze się ustawiał za każdym razem jak mu podawano. No i cieszy mnie Drzazga, rozwija się świetnie!

UcheJ 29.01.2016 11:53

MĄKA NIE!!!! Mamy problem...

Arked 29.01.2016 12:12

Środek pomocy bez Mączyńskiego to tragedia. W sparingach Pawłowski w desperacji wystawia tam Pietrzaka. A jako mocne podsumowanie dodam, że pozostała dwójka to Cywka i Uryga...

gdsmk 29.01.2016 12:15

Akurat wg mnie Drzazdze to dośrodkowanie nie wyszło, chyba celował w Crivellaro ale poszło za plecy. No chyba że się mylę.

Odnośnie kontuzji Mączyńskiego - co poradzić, od tego mamy tylu tych pomocników, żeby teraz wykorzystali swoją szansę. Przede wszystkim liczę tu na Popovica.

szprotson 29.01.2016 12:22

Od biedy jest jeszcez Popo ale ogólnie nie mamy defensywnego.
Miliony za Radka Sobolewskiego, ...., nawet złotówki za Mauro Cantoro i czeskiego Napoleona.

Epicentrum destrukcji dyrygowane przez Alana a`ka robie obrót wokół własnie osi w 4 sekundy, nie wyglada mi na solidne.
A my nie mozemy sobie pozwolić na fuszerkę, biorac pod uwage sprawe z RC.
Defensywny na gwałt ! Wymienic Cierzniaka za Vranjesa.Ewentualnie podpisać wolnego gracza :
-Carl Medjani
-Ivo Pękalski
-Antony Annan
-Kyrylo Petrov
nawet Mladen Kascelan jest lepszy imo niz Alanek. Albo Panka. Obaj wolni.
Albo sprawdzic odstrzelonego w Lubinie Klaudrubskiego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl