Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Marcinnno 21.12.2017 13:53

kuwa rozwalił mnie komentarz Dukata... Ktoś się pyta co z przedłużeniem umowy z Polem Llnochem, a on odpowiada: najpierw niech nowy trener go zobaczy.. nosz ku** taki zawodnik, a oni czekają na to co nowy trener powie? trochę tego nie rozumiem.

PhantomRanger 21.12.2017 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1490605)

-- Zostawiłbym Ondraska do następnej kontuzji.

Czyli do lutego? Rozpocznie przygotowania, znowu się połamie i będzie za późno na znalezienie kogoś na jego miejsce. Możliwe też Bałaniuk dostanie w końcu szanse.

Karherop 21.12.2017 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1490607)
kuwa rozwalił mnie komentarz Dukata... Ktoś się pyta co z przedłużeniem umowy z Polem Llnochem, a on odpowiada: najpierw niech nowy trener go zobaczy.. nosz ku** taki zawodnik, a oni czekają na to co nowy trener powie? trochę tego nie rozumiem.

Llonch to "dziecko" Kiko więc pewnie tez z jego strony może byc taka wola.

Co do Tibora to kolego Lucjuszu jestes odrobinę zbyt krytyczny wobec niego, tym bardziej ze statystyki choc trochę go bronią: 90% celnych podan, 47/52. A podania do Brożka i Boguskiego byly skazane na stratę już w zamyśle...

Też wymagam od niego wiecej ale jak sobie przypomnimy pierwsze wystepy Brleka to bylo jeszcze gorzej..

teo 21.12.2017 14:02

Nie od dzis wiadomo, ze Pol nei ma wysokich notowan w naszym zarzadzie :-)

enzo 21.12.2017 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1490611)
Nie od dzis wiadomo, ze Pol nei ma wysokich notowan w naszym zarzadzie :-)

Ja się akurat dowiaduję tego dopiero od ciebie. Z czego to wynika?

LucjuszWielki 21.12.2017 14:13

Dla mnie Pol i Gonzalez to kluczowe postacie w drużynie. Przecierałem oczy ze zdumienia jak widziałem komenty na chacie podczas derbów, że jest do zmiany...

Patryko 21.12.2017 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1490607)

Letieri na wejście wywalił z Korony lokalną gwiazdę Palance. Już nie tacy zawodnicy byli odpalani z drużyn, bo nie pasowali do koncepcji nowych trenerów. Dajmy pracować zarządowi i trenerowi.

Arkadiusz.Czerepach 21.12.2017 14:39

nie wiem czy to dobry przykład , Pol to nie typ gwiazdora , a w derbach (czyli już po wyiebaniu Kiko , zapierdaał aż miło

LucjuszWielki 21.12.2017 15:07

Dokładnie tak, zapierniczał jak dziki, jakby zamiast niego grał Perez to do przerwy byłoby 2:0 a nie 0:2...

Patryko 21.12.2017 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1490616)
nie wiem czy to dobry przykład , Pol to nie typ gwiazdora , a w derbach (czyli już po wyiebaniu Kiko , zapierdaał aż miło

Chodzi mi tutaj o to, że w jakimś tam aspekcie piłkarz nie przypadł do gustu trenerowi i ten ma prawo go po prostu nie widzieć w swoim zespole. Może Carillo będzie chcieć na DP kogoś, kto nie tylko biega i odbiera, ale też potrafi z sensem rozegrać? A może kogoś z lepszymi warunkami fizycznymi? Moim zdaniem dobrze, że dają decyzję do podjęcia trenerowi, żeby później nie zostać z niechcianym zawodnikiem na ławce/trybunach z kontraktem do płacenia np. przez 2 lata.

Marcinnno 21.12.2017 15:16

Według mnie jakby Pol albo Velez nie byli tyle czasu kontuzjowani, to na pewno Wisła miała by parę punktów więcej. Moim zdaniem to świetny defensywny pomocnik i szczerze mówiąc, dziwie się niektórym komentarzom. Piłkarz wybiegany w każdym meczu mu się chcę ! Walczy, ambitny! Jestem pewny, że nikogo lepszego od niego nie ściągniemy. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, żeby z nim kontraktu nie przedłużyć.

Patryk_185 21.12.2017 15:17

Jak dla mnie to Pol musi zostać, chociaż czekam aż w końcu Velez się wyleczy bo wydaje mi się że ma trochę większe umiejętności niż Llonch.

teo 21.12.2017 15:19

Pol potrafi prosto kopnac pilke, czasem nawet ma przeblyski rozegrania. Problem w tym, ze do tej pory w taktyce druzyny nie mial takich zadan... Trudno wiec bylo od niego oczekiwac takiej roli skoro trener nie pozwalal...

Na pewno Carillo, bedzie chcial, aby kazdy zawodnik potrafil grac pilka i nie parzyla go ona.
Do tego Pol to zawodnik Kiko i podobnie jak z Carlitosem byly dosc mocne tarcia co do niego.
Ja tylko nie rozumiem, jak mozna przez ten pryzmat oceniac chlopaka, gdzie ewidentnie jako DP sie sprawdzil.

Nie wiadomo jak tam wygladaja rozmowy co do przedluzenia umowy. Czy jest w ogole jakas plaszczyzna porozumienia czy rozbieznosci sa zbyt duze.
Ja sie wcale nie zdziwie jak Ramirez i Pol rowniez, maja juz oferty pracy w PL.

ashkeczup 21.12.2017 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1490621)
Pol potrafi prosto kopnac pilke, czasem nawet ma przeblyski rozegrania. Problem w tym, ze do tej pory w taktyce druzyny nie mial takich zadan...

Oprócz odbierania wszystkich piłek. Aha...

Arkadiusz.Czerepach 21.12.2017 16:14

dla mnie osobiscie to najwazniejszy pilkarz obu tych okienek , po pierwszym meczu napisalem że lepszy niz Cantoro

El'kabat 21.12.2017 16:22

Jest z chłopaka walczak i tego na pewno nie można mu odebrać.

Przyjdzie nowy trener, kto wie, może ściągnie lepszego asa do siebie.

brylant17 21.12.2017 17:39

Jak gra Pol to jakoś jest spokoje w tej pomocy, bo tak to trochę chaos.Wiążę z nim spore nadzieje na wiosnę by brał ciężar gry na siebie i częściej rozgrywał

teo 21.12.2017 18:00

miazgo pomidorowa,
czego nie rozumiesz w tym co napisalem?

NIE PISALEM o zadaniach ktore mu KIKO PRZYDZIELAL ale o tym na co mu NIE POZWALAL.

Wiesz co cie rozni od Brylanta? On chociaz nie probuje udawac inteligentnego, jest jaki jest, prawdziwy i szczery. A ty to taka udajna intelektualistka, ktora na pytanie o kraj na literke L z ktorego pochodzi Kaddafi odpowiesz Liban :-)
Nie licze ze zrozumiesz, wiec po prostu nie odpisuj... oszczedzisz sobie kolejnego wstydu wsrod ludzi inteligentnych i myslacych :-)

wiesniak842 21.12.2017 18:34

Kaddafi? Lesotho chyba.
Z Carlitosem to jak tam sytuacja bo wywiadow teraz tyle, ze ciezko sie polapac. Na sprzedaz, nie na sprzedaz, kontrakt przedluzony czy nie???

regan 21.12.2017 18:37

Lionch napewno najelpszy nasz pomocnik w tej chwili!

ashkeczup 21.12.2017 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1490626)
miazgo pomidorowa,
czego nie rozumiesz w tym co napisalem?

NIE PISALEM o zadaniach ktore mu KIKO PRZYDZIELAL ale o tym na co mu NIE POZWALAL.

Wiesz co cie rozni od Brylanta? On chociaz nie probuje udawac inteligentnego, jest jaki jest, prawdziwy i szczery. A ty to taka udajna intelektualistka, ktora na pytanie o kraj na literke L z ktorego pochodzi Kaddafi odpowiesz Liban :-)
Nie licze ze zrozumiesz, wiec po prostu nie odpisuj... oszczedzisz sobie kolejnego wstydu wsrod ludzi inteligentnych i myslacych :-)

Przeczytałem 'żadnych', a nie takich. Przyznaje się, mój błąd. A ty się tak nie bulwersuj, bo znowu zaczniesz popełniać błędy ortograficzne jak mój 7 letni siostrzeniec, albo chociaż się naucz z autokorekty korzystać. Jeśli masz jakiś miarodajny test na inteligencję, to chętnie się z tobą o coś założę ;)

MaLk 21.12.2017 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1490613)
Dla mnie Pol i Gonzalez to kluczowe postacie w drużynie. Przecierałem oczy ze zdumienia jak widziałem komenty na chacie podczas derbów, że jest do zmiany...

Do zmiany na derbach oczywiście był. Fakt, że na poprzednich... ;)

teo 21.12.2017 20:32

wiesniak
Sie okaze po nowym roku ;-)

arti 22.12.2017 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1490627)
Kaddafi? Lesotho chyba.
Z Carlitosem to jak tam sytuacja bo wywiadow teraz tyle, ze ciezko sie polapac. Na sprzedaz, nie na sprzedaz, kontrakt przedluzony czy nie???

Pewnie nie musimy Go sprzedawać... tak jak Brleka w lecie;)

domin_czyzyny 23.12.2017 10:01

Polowi już proponowali przedłużenie kontraktu, zanim przedłużyli z nim jednostronnie o 1 rok. Wtedy się nie zgodził, dziś tym bardziej pewnie nie.

Dlatego sprowadzony został Velez i Basha. Pol od 1.01.2018 może podpisywać z KIM CHCE. Dukat pewnie napisał, co napisał, aby nie napisąć, że POL nie chce.

EDIT: chciałbym się mylić

Charlie 23.12.2017 11:38

Teoretycznie moze podpisać z kim chce, w praktyce życie to nie football manager i raczej sie nie zdarza, by już na początku stycznia gość zdecydował się na podpisanie kontraktu z kimś innym. Pewnie będzie rozważać różne opcje, nie jest to też typ gracza do którego ustawi się kolejka chętnych.

ashkeczup 23.12.2017 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1490677)
Teoretycznie moze podpisać z kim chce, w praktyce życie to nie football manager i raczej sie nie zdarza, by już na początku stycznia gość zdecydował się na podpisanie kontraktu z kimś innym. Pewnie będzie rozważać różne opcje, nie jest to też typ gracza do którego ustawi się kolejka chętnych.

No chyba, że jesteś Cierzniak, to wtedy podpisujesz jeszcze w grudniu :D

Arek95 23.12.2017 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1490677)

Zapewne wyląduje w takiej potędze jak Płock, Lubin albo jakaś korona...

AgresywnyChomik 23.12.2017 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1490679)
Zapewne wyląduje w takiej potędze jak Płock, Lubin albo jakaś korona...

Przypominam ze kazda z tych "poteg" przynajmniej raz w tym roku pokonala Wisle.

TSWojtas 23.12.2017 12:44

Pola trzeba zatrzymać - tyle w temacie

Ogryzek 23.12.2017 12:52

Zatrzymać to można kogoś kto chce u nas grać. Wtedy można szukać płaszczyzny porozumienia. A jeśli chłop nie chce to niewiele wskóramy.

Cóż kolejny przykład że jak ma się mało kasy to pole manewru jest małe. W takich warunkach zatrzymywanie kluczowych piłkarzy jest bardzo utrudnione. Niestety.

regan 23.12.2017 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1490682)
Zatrzymać to można kogoś kto chce u nas grać. Wtedy można szukać płaszczyzny porozumienia. A jeśli chłop nie chce to niewiele wskóramy.

Cóż kolejny przykład że jak ma się mało kasy to pole manewru jest małe. W takich warunkach zatrzymywanie kluczowych piłkarzy jest bardzo utrudnione. Niestety.

Dlatego mowie ze my powinnismy podchodzic bez sentymentow do spraw transferowych. Bedzie oferta za Carlitosa to go opchnąć bo to sa gigantyczne pieniadze w naszej sytuacji. Takie pieniadze rozwiazuja wiele problemow w tym wysokosc plac i trzeba o tym myslec.
Jesli chcemy myslec o czyms wiecej musimy wiecej placic. A zeby wiecej placic trzeba zarabiac

arti 23.12.2017 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1490683)
Dlatego mowie ze my powinnismy podchodzic bez sentymentow do spraw transferowych. Bedzie oferta za Carlitosa to go opchnąć bo to sa gigantyczne pieniadze w naszej sytuacji. Takie pieniadze rozwiazuja wiele problemow w tym wysokosc plac i trzeba o tym myslec.
Jesli chcemy myslec o czyms wiecej musimy wiecej placic. A zeby wiecej placic trzeba zarabiac

Pewnie że opchnąć za 2,5 czy 2m eur jeśli tylko. znajdziemy albo wykreujemy z tego co mamy nowego Carlitosa.
W przeciwnym razie czekają nas bardzo duże kłopoty sportowe bo w zasadzie we wszystkim dobrym co się u nas działo w ataku maczał nogi Carlitos.

wiesniak842 23.12.2017 18:02

Nie przesadzajmy z tymi bardzo duzymi klopotami sportowymi. Sprzedamy Carlitosa i co, Sandecja nas bedzie lac 3:0 w kazdym meczu czy Nieciecza? Poza tym Carrillo zatrudniono po to, zebyl zbudowal zespol a nie jak taktyk Ramirez, liczyl na jednego zawodnika. Pomijam calkowicie fakt, ze w tej ogorkowej lidze to nawet Rafal Bogusk, nie grajacy na szpicy, potrafi zdobyc dwucyfrowa liczbe bramek:D

arti 23.12.2017 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1490686)
Nie przesadzajmy z tymi bardzo duzymi klopotami sportowymi. Sprzedamy Carlitosa i co, Sandecja nas bedzie lac 3:0 w kazdym meczu czy Nieciecza? Poza tym Carrillo zatrudniono po to, zebyl zbudowal zespol a nie jak taktyk Ramirez, liczyl na jednego zawodnika. Pomijam calkowicie fakt, ze w tej ogorkowej lidze to nawet Rafal Bogusk, nie grajacy na szpicy, potrafi zdobyc dwucyfrowa liczbe bramek:D

Będzie nam ciężko strzelać bramki komukolwiek (moim zdaniem) ponieważ poza C i Imazem jak mu C wystawił patelnię to nikt nie ujawnił taelntu i chęci do strzelania.
RB potrafi(Ł), PB potrafił, a następców w tym momencie nie widzę.
Oczywiście to tylko moja opinia, przyjmuję do wiadomości i szanuję Twoją, a co się wydarzy to jak zwykle pokaże czas i mecze.

wiertar 23.12.2017 18:21

Ja.mysle że zarówno Kolar jak i Balaniuk będą strzelać jak tylko dostaną szansę, a szansę napewno dostana

wiesniak842 23.12.2017 18:41

Ja sie nie zdziwie jak szans nie dostana, a jak juz dostana, to nie beda strzelac.

Karherop 24.12.2017 09:22

Pamięć kibiców jest bardzo krótka. Pol roku temu nie bylo Carlitosa i...? Spadlismy z ligi? Strzelilismy 2 bramki w calej rundzie?

Będzie życie po Carlitosie, tak samo jak jest po Brleku. Oczywiście jeśli celujemy w top ligi to musimy mieć bramkostrzelnego zawodnika z przodu. Inaczej nie podskoczymy wyżej niz 5-8 miejsce. Uważam, że jeśli dojdzie do sprzedaży to Junco musi ściągnąć z 2 nowych zawodników do ofensywy.

A co do Kolara i Balaniuka to nie wierzę w takiego pecha że żaden nie odpali. Bardziej wierzę w Marko.

Ogryzek 24.12.2017 09:31

Karherop

Dokładnie - będzie życie bez Carlitosa - życie nie znosi próżni i ktoś zajmie jego miejsce:)

Arek95 24.12.2017 14:46

Jeżeli miało by dojść do sprzedaży Carlitosa to może w końcu podpisalibyśmy umowę sprzedaży z kimś kto fizycznie przyjdzie i wyłoży kasę na stół, a nie że sprzedamy na raty rozłożone na 4 lata po ileś euro miesięcznie... Bo w taki sposób wych***ła nas Catania z Chrapkiem czy Genoa z Brlekiem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl