![]() |
Wasyl to marketingowo wielki plus. Wczoraj i dziś od rana wszystkie portale o tym piszą. Sporo artykułów w mediach o Wiśle. Jasny sygnał. Podnosimy się, bo zobaczcie zatrzymujemy najlepszego LO w lidze na 4 lata, przedłużamy Małego a teraz jeszcze Wasyl.
Sportowo to niewiadoma ale pewnie kontrakt jest tak stworzony żeby klub w razie słabej formy zawodnika nie stracił finansowo. Może jakieś premie, bonusy do rozsądnej podstawy kontraktowej. Witamy Wasyl. |
dobra widomowsc
czekacie na Kube za X lat a teraz jak jest anligczna sytaucja to fochy |
Cytat:
Jeśli chodzi o Wasyla to jestem zachwycony. Marketingowy ruch na pewno, ale o poziom sportowy też się nie martwię. Przecież ten gość kilka miesięcy temu trenował w BPL. Pewnie minie chwila nim wróci do odpowiedniej formy, ale przecież będzie rywalizował z takimi gwiazdami jak Zwoliński czy Bille Nielsen, a nie Aguero czy Zlatan. |
Wasilewski to wszystko to czym mogl byc Glowacki gdyby nie chroniczne kontuzje.
Moim zdaniem idealny transfer dla Arsenica ktory majac dwoch tego typu mentorow moze blyskawicznie osiagnac jeszcze wyzszy poziom. Mysle ze w zimie sciagniemy kogos pokroju Zorana - mlodego, obiecujacego obronce ktory bedzie terminowal przynajmniej pol roku u Glowy i Wasyla |
Ucieszyła mnie wiadomość o sprowadzeniu Wasilewskiego. Potrzebujemy obecnie dodatkowego stopera, a Wasyl nawet w tym wieku powinien okazać się wzmocnieniem. To także niewątpliwie świetny ruch marketingowy.
Transfery Junco robią wrażenie. Drużyna, mimo skromnych możliwości finansowych ma coraz większy potencjał kadrowy i możliwości. Uważam, że dzięki jego pracy i strategii, awans do pucharów w tym sezonie jest realny. Wreszcie :) Obserwując te dokonania nie boję się napisać, ze Hiszpan jest prawdopodobnie najlepszym dyrektorem sportowym, jakiego kiedykolwiek miała Wisła. |
Podejrzewam że gdyby nie plaga kontuzji na środku obrony to tematu Wasilewskiego by raczej nie było.
Ale i tak uważa. To za bardzo dobry ruch! |
Podejrzewam, że wyjściowa para stoperów to Głowa/Wasilewski + Arsenić. Granie Wasylem i Arkiem naraz byłoby na wskroś nieprzyszłościowe. Ciekawi mnie sytuacja, gdy wróci Gonzales.
I tak mnie jeszcze naszło... Czy my czasem nie próbowaliśmy przed sezonem ustawienia z 3 stoperów? To może być transfer trochę pod to ustawienie, bo szczerze mówiąc to ciężko mi sobie wyobrazić, żeby z tej czwórki dwóch siadało na ławce (Głowa - wiadomo, nie tylko umiejętności, ale mentalny filar drużyny, Arsenić - gra na dobrym poziomie + perspektywiczny, Gonzales - imo najlepiej rozgrywa piłkę z naszych defensorów, w obronie ostatnio grał gorzej, ale to być moze kwestia kontuzji, Wasilewski - tutaj jeszcze zobaczymy, ale potencjał [jeśli można użyć tego słowa w kontekście 37-latka :D ] na pewno jest no i nie wiem, czy zaakceptowałby pozycję nr 4). |
Mam mieszane uczucia. Ten transfer miałby większy sens w lecie 2017 albo nawet 2016 r. A teraz, po takiej przerwie - nie jestem pewien, czy Wasyl jest w stanie nam cokolwiek dać. W lidze, gdzie mecze wygrywa się zaangażowaniem. Ponadto, gdybyśmy mogli wybierać: Głowacki na jeszcze jeden rok na podobnym poziomie albo Głowacki i Wasyl do końca tego sezonu, odpowiedź mogłaby być tylko jedna. Ale z drugiej strony Wasyl to jest postać bardzo pozytywna, będę za niego trzymał kciuki i chciałbym chociaż raz w starciu z jakąś gorszą/wolniejszą drużyną zobaczyć parę Głowa-Wasyl na środku.
|
Cytat:
|
pomału dochodze do siebie
NIE WIEM w jakiej formie jest Wasyl dziwi mnie tylko że pół forum spuszcza sie na myśl o Kubie który przyjdzie do nas jak już bedzie w takim wieku że nawet w MLS mu nie przedłużą umowy , a na w podobnym wieku Marcina kręci nosem |
Nie zapominajcie o Velezie w kontekście środka obrony. To jego nominalna pozycja tym bardziej przy tak mocno obsadzonym środku. Jak wróci do zdrowia będzie jednym z pierwszych wyborów.
|
Cytat:
Tak, też mam nadzieję, że nam coś da. |
Boimy się, co będzie gdy wróci X piłkarz (np Ivan lub Velez) zapominając, że wtedy kontuzje może mieć piłkarzy Y.
Przy takiej kadrze kontuzje są nieuniknione. Teraz mamy ich 7, a tak naprawdę od początku sezonu stale ich było ok 5 i tylko zawodnicy się 'rotowali' w gabinetach lekarskich. Wasyl nie przychodzi z 3 ligi, ale z Premier League gdzie 45 min treningu jest rozgrywane na większej intensywności jak u nas 90 minut w lidze. |
Cytat:
Cytat:
Ty nie jesteś coś do Błaszczykowskiego uprzedzony? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Btw transfery Junco "na teraz" (nie mówię o Kolarze, Wojtkowski, Balanyuku etc) wyglądają kozacko :
Carlitos (topka tego wieku) --- Perez Velez Basha Imaz Cuesta ---- Ze Manuel. Jedna wtopa, jeden wybitny transfer (za którego z marszu kilka wtop jak coś można przebaczyć), kilka zapowiada się na świetne/bdb - Perez, Basha, Imaz. |
Wydaje mi się, że Wasyl jest podpisany awaryjnie (sportowo) w kontekście najbliższego grudnia. Nie mamy stopera na zmianę, do tego 7 żółtek ma Głowa, do tego ostatnie 3 kolejki (w tym derby po środku) zostaną rozegrane w ciągu 7dni - Głowa chyba nie wytrzyma. Dobrze, że po meczu w niecieczy pozostałe mecze gramy w Krakowie.
A marketingowo i jeśli chodzi o szatnię to Wasyl jest świetnym grajkiem. |
Cytat:
Arsenić Bartkowski Cywka (tu chyba 90minut ma błąd bo pokazuje Bartosza) Głowa Gonzalez Pietrzak Sadlok Świątko Velez Wasyl Oczywiście Junco na pewno się rozgląda za potencjalnymi uzupełnieniami i jak widać po Wasylu skutecznie. Ale na razie panikowałbym tylko po stracie Głowy :) Choć zobaczymy gdzie jest Wasyl. Patrząc po naszych "emerytach" to nie wygląda to tak źle. I na pewno na łagodzenie procesu wymiany zawodników są niezastąpieni. |
Cytat:
PS. Byc moze Glowa juz coraz bardziej sklania sie do zakonczenia kariery i Wasyl jest opcja do jego zastapienia w nowym sezonie. PS2. Orientuje sie ktos do kiedy mam kontrakt z Gonzalesem? 2019? |
Nie zdziwię się jak go dadzą na prawą obronę.
|
Mnie zastanawiam to czy jest sens w ogóle przedłużać kontrakt z Gonzalezem.Facet na początku grał naprawdę bardzo dobrze,ale z czasem coraz częsciej brakowało koncetracji.Nie jest to zły piłkarz,ale myśle ,że Junco jest w stanie wyciągnąć lepszego i bardziej perspektywicznego zawodnika na którym będziemy mogli zarobić.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem czy ktoś o tym napisał juz wcześniej.
Zastanawiam się czy Wasyl, nie mógłby po tym roku czy tam ile da rady grać, pełnić podobnej funkcji jak Żewłakow w legii. Facet Długie lata grał za granicą, za pewne ma kontakty choćby w Anderlechcie (tak jak Żewłakow). Kto wie, czy ten transfer nie ma jeszcze innego dna, poza marketingowym. |
Cytat:
|
Emerytów :lol: ostatnim takim desperatem był Tom Hateley
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hutnik, nie hutnik gość z Krakowa. Z UK to raczej nikogo nie ściągnie (finanse) chociaż kto wie, czy jego kontakty w temacie skautingu czy ew. sprzedaży naszych na wyspy się nie przydadzą.
|
Cytat:
Sam przyznaje ze juz z 5 razy byl mocno namawiamy na kontrakt w Wiśle. Nie bez powodu byl wielokrotnie widywany na naszym stadionie. Nie wiesz co mu siedzi w głowie. Na nazywanie go Wislakiem jest zbyt wczesnie, ale jesli nie stracil swoich glownych walorów to szybko zostanie ulubieńcem trybun. |
Cytat:
Życzę Marcinowi wszystkiego co najlepsze w Wiśle, bo to po prostu fajny gość. :) |
chodziło mi WYŁĄCZNIE o aspekt wieku
|
Wasyl to gość lat 37 z bardzo zniszczonym nogami i przez ostatnie pół roku bez klubu więc jestem bardzo ostrożny w kwestii przydatności sportowej. A jak jeszcze grał to widać było, że po każdej przerwie musiał trochę czasu dochodzić do formy i w tym czasie robił klipsy.
A co do marketingu-jak to przyciągnie do klubu co najmniej tyle kasy (sponsorzy,większa frekwencja) żeby było na jego kontrakt to ok,Ale jeśli to ma polegać tylko na dziesięciu artykułach w prasie to jaka to korzyść? Mam nadzieję,że zarząd wie co i dlaczego robi. |
pozostaje tylko mieć nadzieje, że jak na Premier Ligue nie ma aktualnie dyspozycji , to na nasz ....idołek wystarczy w zupełnosci
|
Cytat:
mozesz cos wiecej ? Kto Wasyla zna ten wie, ze jak trzeba bedzie to na lezaco bedzie kopał rywali - na lige polska to w zueplnosci powinno wystarczyc :) |
Oczywiście miało być klopsy (słownik..).
To bądź dobrej myśli, a ja poczekam z wnioskami do momentu jak W zacznie grać w Wiśle. |
Arsenic Glowa Wasyl Sadlok. Mega wysokie boki obrony lepiej sie czujace w obronie niz w ataku moga pozwolic nam na gre z 2 napastnikami i ofensywnym pomocnikiem
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl