Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Nehiar 18.06.2009 16:52

Ale naprawdę media robią z Lewandowskiego nie wiadomo jakiego piłkarza, ok ma talent i jak na 21 lata nie przeciętne umiejętności, ale nie jest jeszcze taki dobry by poradzić sobie w najlepszych klubach, spokojnie powinien się jeszcze rozwijać i dopiero wyjechać na zachód.

kreseq 18.06.2009 17:09

Lewy 21 sierpnia 88 roku sie urodzil wiec dopiero 21 mu stuknie za dwa miesiace :) Ma talent i nie sadze by w naszej lidze chcialo mu sie siedziec. Na zachodzie w jako takim klubie da sobie rade i zarobi o wiele wiecej, bedzie trenowal w lepszych warunkach itp itd. Nic nie przemawia za tym by zostal w Polsce.

Eustachy 18.06.2009 17:11

Zdaje sie, ze Legia bedzie wreszcie miala drugiego snajpera z prawdziwego zdarzenia

http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html

JAR0 18.06.2009 17:12

A tym czasem PZPN dał licencje Widzewowi i Zagłębiu na gre w ekstraklasie
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

grzesiek632 18.06.2009 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 747387)
Ale naprawdę media robią z Lewandowskiego nie wiadomo jakiego piłkarza, ok ma talent i jak na 22 lata nie przeciętne umiejętności, ale nie jest jeszcze taki dobry by poradzić sobie w najlepszych klubach, spokojnie powinien się jeszcze rozwijać i dopiero wyjechać na zachód.

nie tylko media....

jemu samemu chyba jakas sodowa je***a do łba... gwiazdorzy.
heh jak wyjedzie to tylko patrzec kiedy wroci z przykwaszona mordka...
przykład mlodego innego gwiazdora: Sebastian Mila (oczywiscie nie teraz tylko wczesniej jak był gwiazda po Groclinowskiej przygodzie w UEFA) - wszyscy wiemy jak mu poszło na obczyźnie...

FajQ 18.06.2009 17:25

Dla mnie największą gwiazdą to był Matusiak pograł trochę w Polskiej lidze strzelił parę bramek i już o ach jestem zajebisty.Poszedł do Palermo potem do Holandii i gówno z gwiazdy zostało.Nie rozumiem piłkarzy dla których liczy się tylko kasa.Dolha tak samo coś mi się wydaję, że mógłby w Wiśle coś osiągnąć gdyby do Amici nie poleciał.Nie sądze aby Lewy zawojował świat z takim podejściem jak teraz czyli spierd***ć jak najszybciej za granicę.

grzesiek632 18.06.2009 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 747402)
.Nie sądze aby Lewy zawojował świat z takim podejściem jak teraz czyli spierd***ć jak najszybciej za granicę.

albo spierd***c bo i tak jestem najlepszy a polska liga jest za slaba dla mnie..

dlatego ciesze się ze Patryk Małecki ma równo pod sufitem:) i wie ze jeszcze duzo pracy go czeka.

Kurt 18.06.2009 17:41

Jednak przypadek Mili jest trochę krzepiący (przynajmniej w tym sezonie). Wyjechał, dostał w d... przyjął porażkę skruszył się i zapi****la jak inni koledzy. Prawda jest taka jak nie zrozumiesz, po tym jak dostałeś zagranicą w d..., gdzie jest Twoje miejsce i nie nauczysz się że trzeba zapier****ć bo tam Twoje nazwisko nic nie znaczy. To za parę lat obudzisz się w polskiej III lidze... Zobaczymy czy Matusiak się czegoś nauczył bo rundę w Widzewie tak tragiczną już nie miał. Dlatego tacy piłkarzę jak Kuba rodzą się raz na 10 lat. Niedość że umiejętności ponad przeciętne to co dużo ważniejsze bardzo dobrze ułożone w głowie. Oby kontuzje go nie zniszczyły, bo jakoś innych piłkarzy w naszej lidzę, którzy mieliby zawojować Europę to nie widać. Najbliżej tego Brożek, który dojrzał, ale nie wiem czy potrafiłby od razu być tak skuteczny i efektywny w nowym środowisku.

Cichy 18.06.2009 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt (Post 747406)
Zobaczymy czy Matusiak się czegoś nauczył bo rundę w Widzewie tak tragiczną już nie miał.

Tzn. co, na giełdzie dobrze zainwestował? Jakieś unikatowe wino przyfilował i nabył za bezcen? Bo w Widzewie wiosnę miał wspaniałą, prawie tak udaną jak w Wiśle :lol: Zagrał prawie 400min (chyba 6 razy w pierwszym składzie, ani raz nie dotrwał do końca meczu). Bramki wprawdzie nie strzelił ale to nie jest najważniejsze. Znajomy grający w Widzewie, który widział go codziennie na treningu mówił mi, że chłop jest tragiczny... Jakby w życiu na poziomie ekstraklasowym nie grał.

Proximus 18.06.2009 20:37

Jak dla mnie lepiej że tych piłkarz Lech nie chce sprzedać, bo jakby ich sprzedali to na ich miejsce ściągneli by nowych, młodych-gniewnych którzy mogli by być prawdziwym zagrożeniem. A tak to, w ramach starej, w 100% sprawdzalnej zasady że z niewolnika nie ma pracownika, gwiazdki Amici bedą przez całą rundę płakać i nic nie grać na czym my zdecydowanie skorzystamy.

sq 18.06.2009 21:34

zauważcie tylko że te wszystkie wywiady z Lewandowskim oraz transfer do Fiorentiny to artykuły z Faktu i SE...
niedawno informowali o Mięcielu w Lechii a teraz już piszą "że nie dojdzie do skutku bo:"
Cytat:

"Miętowym" zainteresował się grecki Ergotels, który rocznie proponuje wychowankowi Wisły Tczew 450 tys. euro. Legia Warszawa, która również była zainteresowana Mięcielem oferowała mu jedynie 300 tys. Dla gdańskiego klubu, który stara się unikać "kominów płacowych" byłby to zbyt duży wydatek.

ultr4 18.06.2009 21:56

Kasprzik w Lechu
http://futbolnet.pl/wiadomosci/trans...w-lechu-poznan

Tylko_Wisła! 18.06.2009 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ultr4 (Post 747532)

Jak zwykle zostaliśmy uprzedzeni...Jeżeli to prawda to brać Gikiewicza i to jak najszybciej

Krissu 18.06.2009 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 747516)
zauważcie tylko że te wszystkie wywiady z Lewandowskim oraz transfer do Fiorentiny to artykuły z Faktu i SE...
niedawno informowali o Mięcielu w Lechii a teraz już piszą "że nie dojdzie do skutku bo:"

To:

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,67..._odejdzie.html

I wypowiedzi Kucharskiego:

Cytat:

Robert Lewandowski, odkrycie sezonu, strzelec 14 ligowych goli, jest na Krecie i nie odbiera telefonu. - Rozmawiałem z Robertem, pytałem, co mam robić. Usłyszałem: "Chcę odejść z Lecha" - mówi "Gazecie" i Sport.pl Cezary Kucharski, menedżer 21-letniego napastnika.
Cytat:

Problem w tym, że Lewandowski nie ma w kontrakcie klauzuli o wysokości odstępnego. - Przy podpisywaniu umowy szefowie Lecha nie chcieli się zgodzić tłumacząc, że żaden piłkarz nie ma takiego zapisu w kontrakcie. Przystaliśmy na to, dostając jednak zapewnienie, że jeśli Robert będzie miał satysfakcjonującą ofertę, klub pozwoli mu odejść.

- Latem z Lecha może odejść jeden z czołowych piłkarzy, ale na pewno nie będzie to Robert Lewandowski - mówi dyrektor Lecha Marek Pogorzelczyk.

- Nie tak się umawialiśmy - kończy Kucharski.
Nie jest ani z Faktu ani z SE.

sq 18.06.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 747537)
To:
(..)
Nie jest ani z Faktu ani z SE.

Szadkowski = GW
upieram się że jest http://www.futbol.pl/artykul/55279.html
Cytat:

więcej w Fakcie
ale ok - może masz rację...

ale wiesz... nie rozumiem skąd takie cytaty jak Kucharskiego i Pogorzelczyka oni biorą (nie odnoszą się do artykułu tylko wyrwane skądś tam)
"Nie tak się umawialiśmy" Kucharskiego może oznaczać że przy podpisaniu kontraktu zawarli klauzulę że przy zgłoszeniu się dużego klubu z Zachodu, na kwotę pow. 2,5kk EUR, kontrakt z Lewandowskim nie będzie obowiązywał 3-lat tylko muszą go sprzedać za 2,5kk a nie za 3,5kk..?

odnośnie Kasprzika...
Cytat:

Włodarze poznańskiego Lecha zjawią się w czwartkowe popołudnie na rozmowach z prezesem Piasta Gliwice, Jackiem Krzyżanowskim. Sprawa ma dotyczyć ewentualnego transferu Grzegorza Kasprzika do "Kolejorza"(...)
Natomiast na początku przyszłego tygodnia do Gliwic przyjedzie dyrektor sportowy krakowskiej Wisły, Jacek Bednarz.
jak nie znajdzie się na oficjalnych to nie wierze w tego newsa
Piast miałby się dogadać zanim spotkałby się z drugim chętnym klubem?

Wojtas 18.06.2009 22:38

No to oczywste ze Amika wyłozyła pewnie spora kase na stoł chcac niedopuscic zeby doszlo do negocjajcj na lini Piast-Wisla

Dali sporo ,a tamci to łykneli

Ale obstawiam ze ten news to jakis bzdet ??,poczekajmy na cos oficjalnego.

0 22 18.06.2009 22:39

'Transfer roku' :shock: :lol:

Krissu 18.06.2009 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 747552)
ale wiesz... nie rozumiem skąd takie cytaty jak Kucharskiego i Pogorzelczyka oni biorą (nie odnoszą się do artykułu tylko wyrwane skądś tam)
"Nie tak się umawialiśmy" Kucharskiego może oznaczać że przy podpisaniu kontraktu zawarli klauzulę że przy zgłoszeniu się dużego klubu z Zachodu, na kwotę pow. 2,5kk EUR, kontrakt z Lewandowskim nie będzie obowiązywał 3-lat tylko muszą go sprzedać za 2,5kk a nie za 3,5kk..?

A może po prostu Lewandowskiemu sodówa uderzyła?
Niemożliwe?

sq 18.06.2009 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 747571)
A może po prostu Lewandowskiemu sodówa uderzyła?
Niemożliwe?

Możliwe. Każdemu może uderzyć dla kasy, dla sławy i dla takich tam..
bardziej jednak wydaje m sie ze to Kucharski na siłę go chce wytransferować.

killzone 18.06.2009 23:55

Kurde, nie moglem znalezc tematu kibicowskiego, wiec wybaczcie ze wklejam tutaj:

http://www.rdc.pl/index.php?/pol/spo...bami_posluchaj

a najbardziej rozbawil mnie ten o to fragment(juz pomijajac fakt tego ze glos chlopka, jak to zauwazyl kolega na naszym forum, przypomina glos homosia walczacego o prawo do adopcji):

"... przyjada nasi przyjaciele z Kielc i Krakowa i zrobimy rozróbe [...] i nie boimy sie tego ..." :lol: Az strach sie bać :D

MatMario 19.06.2009 02:41

i zrobimy rozróbę :D Grilla zróbcie :D Jak tyle zgód przyjedzie to jakoś by ich wypadało ugościć.

W szkle kontaktowym był ten gość. Co za lebioda. Jak on zrobi rozróbę to łohoho. Pół Polski już przed nim leży ze śmiechu.

GemHZR 19.06.2009 06:57

To się pokazali publicznie, "dawajta kasę bo zrobimy rozróbę", napewno pomoże. Niech ich rodzice lepiej zamkną w domach i nie puszczają więcej, klub bardziej skorzysta.

Krissu 19.06.2009 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 747588)

"... przyjada nasi przyjaciele z Kielc i Krakowa i zrobimy rozróbe [...] i nie boimy sie tego ..." :lol: Az strach sie bać :D

Rozumiem, że wszyscy kibice Polonii w Warszawie to za mało na wariant krakowski i trzeba po posiłki posłać.

flamengista 19.06.2009 10:23

Śmiać się można, tyle że sytuacja C. 8 lat temu była tragiczna. I niestety - stwierdzam to z bólem - gdyby nie chamstwo kilkuset dresów, to najstarszy klub w Polsce być może zakończył by swój byt.

Poloniści doskonale wiedzą, że taka forma protestu może być skuteczna. Problem w tym, że kibiców Polonii jest rozpaczliwie mało.

A wracając do sprawy Kasprzika - ja też w tego newsa nie wierzę, bo Amica ponoć zaoferowała 800 tys. złotych. Owszem, kwota adekwatna do umiejętności golkipera - ale w sytuacji gdy jest zainteresowanie Wisły można spokojnie wytargować 1 mln. Przecież tyle kosztował Mariusz Pawełek, a to bramkarz podobnej klasy.

Moim zdaniem to przeciek do mediów w celu podbicia stawki. Piast nie jest Caritasem, oni chcą wytargować jak najwięcej. To tylko początek negocjacji.

I moim zdaniem Kasprzik to nie jest bramkarz - marzenie, którego musimy pozyskać. Jeśli dobrze poszukać, można sprowadzić bramkarza o podobnych umiejętnościach z kartą w ręce.

PS. Mięciel blisko Legii:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Moim zdaniem, dobry ruch jeśli się to powiedzie. Im brakuje doświadczonego napastnika.

sq 19.06.2009 11:07

z tym Kasprzikiem to jednak tak jak myslalem Piast poczeka na ruch Wisły bo:
Cytat:

Grzegorz Kasprzik blisko Lecha
Wiele wskazuje na to, że już w przyszłym tygodniu piłkarzem Lecha Poznań może zostać Grzegorz Kasprzik.
- Ustaliliśmy warunki finansowe dotyczące transferu definitywnego Grzegorza Kasprzika z Piasta Gliwice do Lecha.Jeżeli w poniedziałek zarząd Piasta zaakceptuje ustalone warunki, dojdzie do podpisania stosownych umów - mówi Dyrektor Sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.

- Ustaliliśmy również warunki indywidualnego kontraktu zawodnika. Umowa ma obowiązywać przez cztery lata. Jeżeli zarząd Piasta zaakceptuje transfer, Grzegorz stawi się w Poznaniu już we wtorek na pierwszym treningu - dodaje Pogorzelczyk.
za www.lechpoznan.pl

JAR0 19.06.2009 11:57

Ciekawe co oni tam uradzają, może zakładają społdzielnie :P

http://sport.wp.pl/kat,1740,title,Ta...wiadomosc.html

Baala 19.06.2009 12:05

Ja się tylko zastanawiam co tam przedstawiciele Cracovi i Widzewa robili którzy nie powinni na chwile obecna mieć nic wspólnego z ekstraklasa.

AYALA 19.06.2009 13:58

mówią że ŁKS spadnie bo nie ma tak silnego lobby jak rok temu śląskie kluby którym nie przyznano licencji na gre a jednak grały (Polonia Bytom,Ruch) w osobie Antoniego Piechniczka i Rudolfa Bugdoła.Szkoda że są wciąż równi i równiejsi.

Eustachy 19.06.2009 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 747774)
mówią że ŁKS spadnie bo nie ma tak silnego lobby jak rok temu śląskie kluby którym nie przyznano licencji na gre a jednak grały (Polonia Bytom,Ruch) w osobie Antoniego Piechniczka i Rudolfa Bugdoła.Szkoda że są wciąż równi i równiejsi.

Wszystkie szczegoly dotyczace obecnej licencji LKSu oraz detale dotyczace licencji Ruchu i Polonii Bytom za ten i poprzedni sezon, powinny zostac przedstawione opinii publicznej, po to aby ewentualnie rozwiac wszelkie watpliwosci i niedomowienia...

Joaquin 19.06.2009 14:36

Amica wraca do domu...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=183c7

saklak1906 19.06.2009 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joaquin (Post 747802)

Ze wsi jestes na wies wrocisz:D :D

pan_premier 19.06.2009 15:11

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...yznawania.html
:)

!!IRIVER!! 19.06.2009 15:40

Rzadko kiedy zaglądam na zczuba.pl ale powyższy tekst to majstersztyk. Trzeba mieć ułańską fantazję, żeby takie coś sklecić. A nie dość, że to śmieszne, to jeszcze przy tym cała prawda. Jeden wielki burdel...

"A miało być tak pięknie..."

7 kotów 19.06.2009 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 747825)

jeszcze bardzo dlugo zaden serwis nie doscignie ZCzuba : )))))))))))
RE-WE-LAC-JA !

matizaq 19.06.2009 16:01

Wałerij Sokołenko w Energie Cottbus
Obrońca Polonii Bytom Wałerij Sokołenko podpisał dwuletni kontrakt z FC Energie Cottbus - poinformowała oficjalna strona niemieckiego klubu. Nowy klub 27-letniego Ukraińca spadł po barażach z 1. Bundesligi.
- Wałerij Sokołenko jest bardzo dobrym lewym obrońcą, ma także silną lewą nogę. Obserwowaliśmy go już od jakiegoś czasu i zdecydowaliśmy się na transfer - powiedział menedżer klubu z Chociebuża Steffen Heidrich......

http://www.90minut.pl/news/95/news95...e-Cottbus.html

Jak dla mne to zaskakująca informacja......Ten cały Sokolenko to raczej przeciętny gracz, jakich w naszej lidze sporo.

unpredictable_wislaczka 19.06.2009 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 747825)

Nie no tekst rewelacja! :D szkoda tylko,że przedstawia to co się w tej piłce naprawdę teraz dzieje...

- Bo wiecie... urlopy... - bąknęła nieśmiało Korona
- A dziękujemy! - ucieszył się zarząd PZPN - O tej porze roku pięknie jest w RPA, musicie się tam koniecznie wybrać!
:lol: :lol:

Żmijka 19.06.2009 21:40

Ja wiem, kompleksy te sprawy, ale nie mogłam się powstrzymać:

http://www.legialive.pl/photos10j/10badania1_f14.jpg

:shock: :lol: :rotfl:

Proud 19.06.2009 21:46

ale o co chodzi? :>

fryz? bo nie czaje :)

kubamusial 19.06.2009 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 748014)
ale o co chodzi? :>

fryz? bo nie czaje :)

spodenki z L .

WILU TS 19.06.2009 22:25

No i co z tego że spodenki z L ? Przecież Iwański gra w Legii ? ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl