Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

19dafi06 19.05.2009 11:30

czy terminarz Ekstraklasy na dwie ostatnie koljekibedzie tak z wygladał ze wszystkie mecze w soboty o 17? Jak tak to dla czeczgo?czy jeszcze ustalaja??

Genio 19.05.2009 11:34

zawsze tak bylo ze dwie ostatnie kolejki rozgrywane sa w tym samym czasie zeby nikt nie znal juz wynikow innych meczow
wszystko rozgrywane jest rownolegle

T-driver 19.05.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 730293)
1) Jak dokument napisany w Wordzie "przerobic", aby otwieral sie w AdobeReader?

Skonwertować na format pdf. Jeśli to jednorazowa sprawa to polecam jakikolwiek serwis do konwersji online - na przykład ten: http://www.freepdfconvert.com/
Jeśli niejednorazowa polecam rozejrzenie się za jakimś programem (na przykład pdf995) - sporo tych programów działa na zasadzie drukarki.

FajQ 19.05.2009 12:49

Jadąc 23 z Borku Fałęckiego na jakim przystanku muszę wysiąść żeby trafić do urzędu miasta na Wielickiej ?

Zola 19.05.2009 13:09

1 przystanek za Powst, tj chyba Cmentarz Podgorski

SpongeBob 19.05.2009 14:05

do historyków:)
podczas pobytu hitlerowcow i ich systematycznego wyburzania naszych pomnikow(Grunwaldzki,Adas,Kosciuszko) ktoraś ich czesc zostala zachowana przez jednego z mieszkancow.o jaka czesc chodzi nie jestem pewien chociaz nie wiem dlaczego po głowie chodzi mi 'Głowa Witolda" jako ten zachowany fragment Grunwaldzkiego. ktoś mi moze cos rozjasnic?:) cZy moze w ogole zachowany fragment ktoregos z tych pomnikow to moj wymysl?:D

kuba-wisla 19.05.2009 14:11

Poszukuje programu który ułatwia ściaganie z rapida. Chodzi o to zebym mogl tam wrzucic sobie np. 10 linkow a on sam mi to pobierze jak oczywiscie minie okres oczekiwania miedzy plikami ale zebym sam nie musial co chwile klikac wszystkiego. Mam niby USD ale nie dziala mi.

dostuffca 19.05.2009 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba-wisla (Post 730617)
Poszukuje programu który ułatwia ściaganie z rapida. Chodzi o to zebym mogl tam wrzucic sobie np. 10 linkow a on sam mi to pobierze jak oczywiscie minie okres oczekiwania miedzy plikami ale zebym sam nie musial co chwile klikac wszystkiego. Mam niby USD ale nie dziala mi.

http://jdownloader.org/

i nawet sam rozpakowuje i łączy :)

zuraw9 19.05.2009 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartuk1906 (Post 730338)
a i jeszcze jeden taki o piłkarzach oni mielj takie różne moce i na boiku żywali np. twarda głowa itp. i była tam też taka dziewczyna :) a wszystko odbywało się w chinach ... chyba ale napewno byli skośno ocy :) z góry dzięki za tytuły :):)

PS
sorki że tak jakoś nie płynie napisane poprostu jakoś weny nie mam ani czasu :);p

Może Dhan Dhana Dhan Goal?

R-22 19.05.2009 15:37

Czy ktoś korzystał z akcji "Srody z Orange"?

Jak to wyglada... jak oni sprawdzaja ten kod... trzeba dac im telefon do łapy czy wystarczy że sie podyktuje kod?

Pozdrawiam

kwasiur 19.05.2009 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dymcol (Post 730672)
coś mi się obiło o uszy że Polonia Przemyśl funkcjonuje jako nasz FC.
to prawda...??

Polonia Przemyśl a FC Przemyśl to nie to samo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dymcol (Post 730683)
jak byś nie wiedział w Przemyślu wiele FC jest:p :-p

Temat Przemyśla był poruszany wielokrotnie, szukanie nie boli. Polonia Przemyśl NIE jest naszym FC. Poza tym nie musisz się czepiać słówek bo chyba wiadomo, że mowa o FC Wisły w Przemyślu.

Nitrox 19.05.2009 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R-22 (Post 730681)
Czy ktoś korzystał z akcji "Srody z Orange"?

Jak to wyglada... jak oni sprawdzaja ten kod... trzeba dac im telefon do łapy czy wystarczy że sie podyktuje kod?

Pozdrawiam

Tutaj masz wszystko napisane http://biuroprasowe.tp.pl/pr/117818/...dnego?rss=true

R-22 19.05.2009 15:46

Ja sie pytałem o praktyke a nie o teorie bo to juz czytalem ;]

Maciejj 19.05.2009 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpongeBob (Post 730613)
do historyków:)
podczas pobytu hitlerowcow i ich systematycznego wyburzania naszych pomnikow(Grunwaldzki,Adas,Kosciuszko) ktoraś ich czesc zostala zachowana przez jednego z mieszkancow.o jaka czesc chodzi nie jestem pewien chociaz nie wiem dlaczego po głowie chodzi mi 'Głowa Witolda" jako ten zachowany fragment Grunwaldzkiego. ktoś mi moze cos rozjasnic?:) cZy moze w ogole zachowany fragment ktoregos z tych pomnikow to moj wymysl?:D

znam osobiscie pewnego seniora co ma fragment twarzy Adama po tym jak niemcy go potraktowali ,,plastikiem" ;)

Strzala 19.05.2009 17:36

Można prosić o link do temeatu związanego z tenisem, bo szukam i szukam i nie moge znaleść a chyba taki temat istnieje, dzięki

Kobieta_Wislak 19.05.2009 17:39

proszę bardzo:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...ighlight=tenis
tenis!

Kuciel 19.05.2009 20:21

Jak sie dostać np z okolic rynku lub jubilatu na Os. Złotej jesieni?

donPedro23 19.05.2009 20:38

Kiedy będą najbliższe zapisy do SKWK??

Opętany 19.05.2009 20:42

moze ktoś polecić jakąś sprawdzoną kwiaciarnie internetową? wiecie- zamawiam i dostarcza kwiaty komuś gdzieś kiedyś :)

pio 19.05.2009 21:08

http://www.twojekwiaty.pl/

ja zamawiałem kiedyś tu i gdzieś dostarczono :)

a11 19.05.2009 21:10

ja mam pytanie z dziedziny motoryzacji.
Przedwczoraj minął termin następnego badania technicznego auta. Co mam w takim wypadku zrobić? Czy po prostu jadę zrobić normalnie przegląd? Nie będą się czepiać że już minął termin??
Proszę o szybką odpowiedź jeśli ktoś jest zorientowany.

Dzięki ziajam

Jot 19.05.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuciel (Post 730873)
Jak sie dostać np z okolic rynku lub jubilatu na Os. Złotej jesieni?

z okolic Rynku tramwajami : 10 i 14 (przystanek Bieńczyce)
z Jubilatu autobus 169 (przystanek Bieńczyce)
z Placu Inwalidów 139 (przystanek Bieńczyce)

Above 19.05.2009 22:05

Gdzie na trasie Kraków-Gdańsk najbardziej sie opłaca "zalać do pełna"?
Częstochowa?
Chodzi oczywiście o ceny paliwa ;)

ziajam 19.05.2009 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a11 (Post 730905)
ja mam pytanie z dziedziny motoryzacji.
Przedwczoraj minął termin następnego badania technicznego auta. Co mam w takim wypadku zrobić? Czy po prostu jadę zrobić normalnie przegląd? Nie będą się czepiać że już minął termin??
Proszę o szybką odpowiedź jeśli ktoś jest zorientowany.

Na stacji diagnostycznej czepiać się nie będą, ich to nic nie powinno obchodzić, ale policja w trakcie dojazdu do stacji to jak najbardziej może mieć jakieś "ale" ;). Tak więc najkrótszą drogą do stacji i tyle :)

Kordel 19.05.2009 22:18

Poszukuje filmiku z meczu z Legia,w którym skanduje sie strzelca bramki-MARCELO.Skandowane jest w tonacji zmniejszajacej i na koniec pier... ;) na melodie Wisłeka,Wisełka... pzdro ;]

JacaTS 20.05.2009 09:16

Poratuje ktos torrentem do darmowego office'a 2003? Bede wdzieczny.

MatMario 20.05.2009 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Above (Post 730959)
Gdzie na trasie Kraków-Gdańsk najbardziej sie opłaca "zalać do pełna"?
Częstochowa?
Chodzi oczywiście o ceny paliwa ;)

Zatankuj w Krakowie będziesz miał spokojną głowę że wiesz co lejesz a oszczędność raczej znikoma bo urwiesz 5 góra 12 zł na baku. A poza tym to serwisy z cenami paliw pokazują że u nas jest najtaniej :)

szprotson 20.05.2009 10:37

mam neta z Aster.
da sie jakos rapida oszukac?

tomo 20.05.2009 12:24

Kup konto premium. Niecałe 40 zeta a śmiga jak rakieta bez limitów przez cały miesiąc :]]]

mic 20.05.2009 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 731085)
Kup konto premium. Niecałe 40 zeta a śmiga jak rakieta bez limitów przez cały miesiąc :]]]

Za niecale 20 zl na allegro, tyle ze bez punktow.

slaskWKSslask 20.05.2009 12:27

Panowie mam pytanie. Czy każda punkcja z odsączoną krwią w skręconym kolanie oznacza zerwanie więzadeł? Otóż kilka dni temu,meczyk ,zderzenie. Drugi dzień,ostry ból kolana. Wizyta na pogotowiu. Rtg nic nie wykazało. Lekarz stwredził skręcenie kolana,zalecił punkcję.Odsaczono mi krew z kolana. Czekam na USG,ale pytałem co to oznacza i stiwerdził,że jest to albo krwiak uderzeniowy,bo uciskąjąc mi kolano i manerwując nim uznał,że więzadła nie wykazuja znamion zerwanych,ale druga możliwośc jest taka,że jednak krew pochodzi nie z uderzenia,ale z zerwanego więzadła. Niepokoję sie bardzo,leżę z gispem już prawie tydzień i marzę aby było to tylko skręcenie. Miał ktoś podobnie?Czy sprawa jest typowo bardzo indywidualna?

mcovalski 20.05.2009 14:26

Czy ktoś posiada lub wie gdzie mogę zdobyć (nie kupując) mapę Niemiec i Szwajcarii do GPS Garmin na N95 ?

ja_ka_ 20.05.2009 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 731087)
Panowie mam pytanie. Czy każda punkcja z odsączoną krwią w skręconym kolanie oznacza zerwanie więzadeł? Otóż kilka dni temu,meczyk ,zderzenie. Drugi dzień,ostry ból kolana. Wizyta na pogotowiu. Rtg nic nie wykazało. Lekarz stwredził skręcenie kolana,zalecił punkcję.Odsaczono mi krew z kolana. Czekam na USG,ale pytałem co to oznacza i stiwerdził,że jest to albo krwiak uderzeniowy,bo uciskąjąc mi kolano i manerwując nim uznał,że więzadła nie wykazuja znamion zerwanych,ale druga możliwośc jest taka,że jednak krew pochodzi nie z uderzenia,ale z zerwanego więzadła. Niepokoję sie bardzo,leżę z gispem już prawie tydzień i marzę aby było to tylko skręcenie. Miał ktoś podobnie?Czy sprawa jest typowo bardzo indywidualna?

Po punkcji w moim kolanie, lekarz powiedział że krew oznacza że coś tam w środku zerwałem/urwałem bo nie bierze się z niczego. No i USG a potem artroskopia wykazały że uszkodzone jest więzadło krzyżowe przednie - 50 % wydolności. Nie chcę Cię dołować i nie napiszę co jeszcze mi się tam stało ale nie lekceważ tego.

1q2 20.05.2009 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 731087)

To jest ciężka sprawa - Brożek tez miał krew a niby wszystko już gra - poza tym ,nie chciałbym Cię nadmiernie martwic ale warto zainwestować by w na prawdę dobrego fachowca(w sensie pełnej diagnozy), bo po kumplu wiem że może być tak że 2 lekarzy -2 różne diagnozy a co gorsza obie złe.

mic 20.05.2009 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 731131)
Czy ktoś posiada lub wie gdzie mogę zdobyć (nie kupując) mapę Niemiec i Szwajcarii do GPS Garmin na N95 ?

n95.com.pl

i moze tutaj cos bedzie http://darkwarez.pl/forum/viewtopic.php?t=564814

Aro1234 20.05.2009 18:55

Czy jest jakaś stronka podobna do Gumtree, gdzie jest równie wiele ogłoszeń o pracy?

StelmiOriginal 20.05.2009 18:59

Mam pytanie, czy ktoś poleca jakiś dobry lokal na osiemnastkę? Tak by zorganizować w pare osob impreze...

Bardzo ważna jest cena...

zna ktoś jakieś kluby? Piszcie od razu z ceną za noc ;]

ja_ka_ 20.05.2009 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 731160)
To jest ciężka sprawa - Brożek tez miał krew a niby wszystko już gra - poza tym ,nie chciałbym Cię nadmiernie martwic ale warto zainwestować by w na prawdę dobrego fachowca(w sensie pełnej diagnozy), bo po kumplu wiem że może być tak że 2 lekarzy -2 różne diagnozy a co gorsza obie złe.

Dokładnie: pierwszy lekarz zrobił usg i mówił że tylko naciągnięte i kazał używać maści wygrzewające, drugi zrobił usg i powiedział że natychmiast artroskopia a przed nią kazał kolano tylko...chłodzić.
Po wszystkim byłem wczoraj u trzeciego...

Trochę zbagatelizowałem sprawę i teraz piłkę czy choćby bieganie mam z głowy :(

buldus 20.05.2009 19:04

Pod kogo adresem spiewana jest "Piosenka o Adamie" w wykonaniu Wiślackich kibiców? :P Pozdro

slaskWKSslask 20.05.2009 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 731160)

Nie pocieszacie mnie;) To jednak będę pozytywnie się nastrajał jednymz komunikatów lekarza,że skręcenie plus krwiak uderzeniowy,z wyłączeniem uszkodzenia innych narządów. Dobrych learzy ,ze świecą szukać. Jedyn na co mogę sobie pozwolić w prywatnej profesjonalnej przychodni sportowej to porada i USG. Ewentualny zabiegi tfu tfu,jednak poczciwe NFZ bedzie mi musiało sfinansować. A jak się już na własnej skórze przekonałem-ostry dyżur Wrocław-Traugutta,nie polecam. Panowie będzieci mieli problem we Wrocławiu-nie idźcie do tych rzeźników:D Szyją,tną i masakrują bez znieczulenia;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl