![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
OFFTOP:
@pepe72: na Android (ver. 13) forum działa na komórce normalnie :-) |
Cytat:
|
Cytat:
A wracając do tematu. Wisła wrzuciła filmy z treningów: T1: https://youtu.be/Z0b1uTODkxo?si=EWRjjsvLCHbGKcMl T2: https://youtu.be/TpH6MCBB26c?si=Ja_wfDP5atTwliQ_ |
Wisła leci do Turcji w sobotę:
https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...row_54768.html Cytat:
Bramkarze: Kamil Broda, Alvaro Raton, Jakub Stępak. Obrońcy: Joseph Colley, Bartosz Jaroch, Jakub Krzyżanowski, Mariusz Kutwa, David Junca, Igor Łasicki, Eneko Satrustegui, Dawid Szot, Alan Uryga. Pomocnicy: Jesus Alfaro, Angel Baena, Vullnet Basha, Marc Carbo, Kacper Duda, Enis Fazlagić, Patryk Gogół, Roman Goku, Igor Sapała, Bartosz Talar, Karol Tokarczyk, Dawid Olejarka, Miki Villar. Napastnicy: Angel Rodado, Szymon Sobczak, Michał Żyro. |
Cytat:
|
Cytat:
Osoba Fazlagicia zaskakuje, ciekawe czy to będzie prawdziwą szansa dla niego czy tylko formalność by nie iść do FIFA, UEFA, PZPN, NBA, NFL itd. Brakuje jednego na skrzydło do rotacji, Starzyńskiego nie chcieliśmy z powrotem czy nie możemy. Zdrowy Żyro i grający z przodu może nam się przydać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
123456789 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Będą transmisje ze sparingów na YT Wisly.
vlog z Turcji: https://youtu.be/8NsU_phlnjk?si=Q6YBREMkeH2k-UOr |
|
Skład wyjściowy:
Broda - Jaroch, Łasicki, Colley, Junca - Duda, Sapała - Villar, Gogół, Olejarka - Sobczak yalla, yalla, yalla, najmat bayda' (ci co oglądają transmisję to zrozumieją :> ) 30' Tokarczyk za Gogóła 35' Raton za Brodę 2 połowa: Raton - Szot, Uryga, Satrustegui, Krzyżanowski - Basha, Carbo - Tokarczyk, Alfaro, Goku - Rodado 73' Stępak za Ratona, Kutwa za Urygę i Fazlagić za Bashę 87' czerwona dla Szota |
Remis w pierwszym sparingu.
Ktoś wie czemu Baena i Talar nie zagrali? Bo w przypadku Żyro to żadne zaskoczenie że kontuzja. |
Szkoda straconych 2 punktów, ale bardziej martwi gra zespołu.
PS. Im gorszej wyniki (a raczej gra) w sparingach tym większe parcie na poważne podejście do wzmocnień zespołu. |
Skończyło się klepanie piłeczki na treningach i Rude już wie, z jakim składem węgla i papy ma do czynienia.
Nie wiem czemu ale oglądałem pierwszą połowę tego widowiska - po prostu tragedia, jak za najbardziej mrocznych czasów Brzęczka lub Sobolenki. Zero dokładności, zero pomysłu a do tego okrzyki Rude pomieszane z pojękiwaniami sztabu Persów. |
To mieli 2 tygodnie nad ogarnięciem taktyki i wszelkich piłkarskich aspektów przez algorytmy i nic to nie dało? Wow
|
Wiadomo że to pierwszy sparing, w pomieszanych składach. Zagrał nawet trzeci bramkarz.
Jeśli następne, z pierwszym składem będą tak wyglądać to możemy zacząć się martwić. Albo nie - ja wiedziałem że raczej nie awansujemy kiedy zostawili Sobolewskiego. Punkty trzeba było ciułać z leszczami i u siebie, a on je masowo tracił. Teraz oczekiwanie że nowy trener będzie wszystko wygrywał żeby przykryć wyniki poprzedniego nieudacznika - jasne :rotfl: Winny jest jeden - Jarosław Królewski. Na starcie sabotował tą drużynę, a później próbował pokazać że jest najmądrzejszy i trzymał "najlepszego taktyka" mimo żenujących wyników. Próbował pokazać wszystkim że wie i widzi więcej. Wyszło jak zwykle. Jak Rude awansuje to czapki z głów, bo to by znaczyło że jest trenerem spoza naszej półki albo mega farciarzem. Osobiście wątpię. |
Cytat:
Najlepsze jest to co już nie raz tu pisałem. Nie uda się awansować znowu mamy powtórkę z dwóch sezonów. Zostawić na nowy sezon Rude czy nie? A jak nie będzie po x meczach miejsca 1-2 to zwalniać czy jeszcze nie? Tak to tylko umie wielki wizjoner rządzić. Wisłę to jeszcze ratuje nie tyle honor czy resztki rozsądki Wuja i Sobola, co ludzka psychika, która im zapewne najzwyczajniej w świecie siadła po tym parodiowaniu pracy trenera w Wiśle i się podali do dymisji. Bo gdyby nie te ich ruchy to zapewne byśmy grali już w II lidze. Jaro by ich trzymał do usranej śmierci, a oni jakby nie uciekali to by tak srubowali te swoje wyniki w średnich punktowych na mecz zbliżając się do wyników poniżej 1 pkt/mecz Także Jerry top! A cod o Rude to jeśli tylko mu kilka meczów z początku nie wyjdzie, zacznie się robić strata do miejsc 1-2, albo zaczniemy spadac na miejsca 5-8, to szybko zobaczy jaka tu jest presja. A wtedy sraka w majtkach gwarantowana i byc moze nawet do barazy nie dojedziemy. Takze pewnie jak nie ruszy z kopyta to juz nic nie uratuje jego i tego sezonu. |
Pierwszy z czterech sparingów na obozie (piąty w Polsce), a tu płacz o "straconych 2 punktach" czy o tym, że nie będzie awansu.
Czy wam sople przypadkiem na głowy nie pospadały? Zwłaszcza, że na razie powinni bardziej dbać o przygotowanie fizyczne. Jedyne o co można mieć ale to fatalna realizacja transmisji, jak rozumiem przez firmę z Turcji. |
Pierwszy mecz i to na szczęście sparing - nic złego się jeszcze nie stało.
Za miesiąc zacznie się czas na zamartwianie się albo (oby) radość. |
Niezmiennie średnio co pół roku jestem zszokowany wysypem lamentu po pierwszym sparingu na obozie przygotowawczym. Tak jakby gra w tym sparingu miała jakiekolwiek znaczenie, po tym jak dostali ostro w d.upę na początku obozu. Pierwszy sparing to zawsze jest dodatkowa jednostka treningowa z ciężkimi nogami i nie ma co na niego zwracać uwagi. Tylko głąby kapuściane wyciągają z niego jakiekolwiek wnioski.
Powiem więcej : Widziałem sezony przygotowawcze z samymi zwycięstwami, a potem bryndzę w lidze. Widziałem sezony przygotowawcze z samymi zwycięstwami, a potem super grę w lidze. Widziałem sezony przygotowawcze z samymi porażkami i remisami, a potem bryndzę w lidzę. Widziałem sezony przygotowawcze z samymi porażkami i remisami, a potem super grę w lidze. Jaki z tego morał? - Nie stawiaj pralki koło lodówki, bo Ci rower zap.ierd.olą. Wymiennie z drugim : - Nie żuj gumy w lesie, bo obijesz sobie kolano. I tyle w temacie obozów przygotowawczych. Pierwsze śliwki robaczywki. Jedziemy dalej. |
Cytat:
Ale to było wiadomo że będzie biadolenie :). Brakuje żeby któryś napisał, że teraz to już 5 pkt straty do Arki jest :). Sparing jak sparing, mogliśmy wygrać mogliśmy przegrać ważne że bez kontuzji, bo Persowie nie udawali. No i to nie są ogórki tylko jeden z lepszych Irańskich klubów. |
Ale z tym cudownym trenerem z Kostaryki o którym Markusik marzył od lat cel jest jeden: wygrać wszystkie mecze na wiosnę.
Wygrać w cuglach pierwszą ligę i wygrać Puchar Polski. Żaden mamy remisik nie wchodzi w grę. Skoro Skorża był zły, Papszun zły, Nawałka też, o reszcie nie wspominając, to od Alberta należy wymagać samych zwycięstw. Każda strata punktów będzie wstydem. Za ten napompowany balonik przez Królewicza i jego klakierów sociosów. |
Przecież tu nie chodzi o wynik tylko o grę.Jest mi ktoś w stanie powiedzieć co w tej naszej grze drgnęło ku lepszemu?
Bo pier.dolenie że to tylko sparing i nie ma co wyciągać z niego daleko idących wniosków to ja już słyszę od kilku sezonów a jakoś dziwnie wnioski wyciągnięte po sparingach pokrywają się z tym co potem widzimy w lidze w wykonaniu naszych orłów. |
Ale smiesznie sie to czyta xD strach pomyslec co bedzie po drugim sparingu. Dobrze ze Rude nie zna polskiego to pewnie nie bedzie mu sie chcialo czytac forumowych ekspertow
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie jestem za ani przeciw, dla mnie wyciąganie wniosków po 1 sparingu jest daleko przedwczesne. Ale jak kto chce. |
Cytat:
Goście są na półmetku ligi na 15 miejscu na 16 drużyn. 10 punktów w 15 meczach. Jeden z lepszych klubów… Może w „zapieprzaniu” bo w piłkę nożną nie bardzo. |
Cytat:
Więcej... https://gazetakrakowska.pl/wisla-gra...ar/c2-18253747 Kluczowe jest to, że są w trakcie sezonu, a nie w trakcie przygotowań. Więc na pytanie z artykułu moim zdaniem odpowiedź jest twierdząca, a nasza postawa w tym meczu zadowalająca. |
Oby Raton wygrał rywalizację, na złość niektórym forumowym malkontentom.
|
Cytat:
Na razie widać, że Rude pracuje z nimi nad wychodzeniem spod pressingu.Nie widać póki co za wiele nowego w ofensywie, zobaczymy, co pokażą kolejne mecze i czy ten zespół zostanie jednak jakoś wzmocniony. Obecnie za wcześnie na formułowanie jakichkolwiek głębszych ocen na podstawie zaledwie jednego sparingu. Cytat:
|
Cytat:
Podejrzewam, żę do mnie pijesz :) No widzisz, a ja bardzo bym chciał by mi Raton w końcu 'zrobił na złość' i zaczął bronić NA POZIOMIE. Nie mam nic przeciwko temu, żeby bronił jak przestanie odpierdzielać karygodne błędy praktycznie w co drugim ligowym meczu. W przeciwieństwie do tego co myśli Markus, nie przeszkadza mi jego narodowość, tylko jego PIERDOŁOWATOŚĆ. Jak przestanie być pierdołą i turystą, to niech broni - z BOGIEM ! |
Cytat:
Czy nie warto życzyć Brodzie aby wskoczył na wyższy poziom? Żeby stawał się lepszym bramkarzem? Zresztą, jeśli Ratón sobie nie radzi w starciu z Brodą i przegrywał z nim rywalizację końcem jesieni to o czym to świadczy? |
Cytat:
Tu nie chodzi o żadną narodowość, chodzi o to, by grał ten, kto sumarycznie popełnia mniej błędów oraz jest lepszy. I ten, którego gra będzie kosztowała zespół mniejszą stratę punktów, bo żaden z nich nie jest wybitny. Broda w niczym nie przewyższa Ratona, jest za to na odwrót. Teraz żaden z nich nie będzie pracował z obniżającym ich dyspozycję Łaciakiem, więc jest prawdopodobne, że ta różnica możliwości szybko się uwidoczni na boisku na korzyść Ratona. |
Ja bym chciał by rywalizacja Raton-Broda była głównym problemem Wisły na wiosnę :>
Po meczu ciężko coś powiedzieć, choć faktycznie Raton wybronił 100%. Ale Jop posadził Ratona na ławce nie za to, że jest Hiszpanem tylko za sprowokowanie i stratę gola w Niecieczy. Kto powinien bronić na wiosnę? Nie mam pojęcia, niech się tym martwi trener. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl