Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Marszałek 15.11.2012 15:02

No ok ale to co ma w takim razie w swoim CV Probierz? Jakie miał do dyspozycji środki, piłkarzy i co osiągnął. ? Zestawmy te dwie rzeczy i wyjdzie, że Kasperczyk lepszy.

_ukoL 15.11.2012 15:23

Czesiek Michniewicz.

Marszałek 15.11.2012 15:29

Czesiek się spełnia jako znajomy Stanowskiego:) Musi mu to wystarczyć.

jova 15.11.2012 15:32

Walka o utrzymanie w Bytomiu i ŁKS. Odrobienie -10 punktów z Jagą, a później dojście do pucharów, a gdy Probierz tam przychodził byli zespołem ledwo ledwo broniącym się przed spadkiem.
Może i Kasperczyk jest lepszy, ale mówienie że ma znacznie więcej doświadczenia to przesada. Probierz nie dostał szansy w Wiśle za piękne oczy, tylko przez dobre wyniki w kolejnych słabszych klubach. Kasperczyk ma w CV jeden poważny klub i jeden wynik.

wolfy 15.11.2012 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1286658)
Probierz nie dostał szansy w Wiśle za piękne oczy, tylko przez dobre wyniki w kolejnych słabszych klubach.

Widocznie nasz był za słaby.

Co ma Probierz do stracenia? Niewiele - nawet jak GKS spadnie to nikt normalny nie będzie tego uważał za błąd w sztuce. Za to każdy urwany punkt będzie dla Probierza sposobem na odbudowanie legendy, mocno nadszarpniętej kompromitacjami w Arisie i Wiśle. Koledzy z "Weszło" pomogą.

Akurat strażak to w naszej lidze świetna fucha - co sezon będą jakieś drużyny rozpaczliwie bujające się nad strefą spadkową (nie wiem czy na dłużej do nich nie dołączymy). Tak więc Probierz wraca gdzie jego miejsce, szkoda że po drodze zaliczył nasz klub. Mniejsza już nawet o wyniki, ale ta "niejasna" przeszłość...

dulli78 15.11.2012 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1286596)
Spójrz na taki Arsenal tam nie było problemów, że obcokrajowcy. Oczywiście miło by było patrzec na Wisłę gdzie 3/4 byliby polakami na ale cóż ich ceny są zbyt wysokie ....

To musiałbyś spytać się jakiegoś kibica Arsenalu, czy podoba mu się, że większość ich składu to obcokrajowcy. U Anglików jest od jakiegoś czasu ostra jazda na to, że zbyt dużo cudzoziemców gra w Premier League.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1286606)
Ja to już nie wiem kto ile kosi, bo przecież nie tak dawno (2 tygodnie temu) PS stwierdzał, że Genkow ma 66 tys zł miesięcznie, co daje w sumie 800 tys zł rocznie, a to jest 200 tys euro, więc nie jest to jakaś super gigantyczna kwota w płacach Wisły (Garguła ma między 300-350 tys euro).

Podejrzewam, że cała wskazana przez Ciebie 3 plus Jovanović mają kontrakty oscylujące w granicach 200-250 tys euro rocznie, a nie jak twierdzono wiosną 300-400 tys euro, co jest jakby nie było sporą różnicą. Poza Q i Gargułą podjerzewam, żadne z grajków nie przekroczył wartości kontraktu 300 tys euro rocznie. Ljboja miał w Legii kontrakt na 750 tys euro, który został teraz podobno obniżony do kwoty 450 tys euro - jak widać dla nas nie osiągalnej.....

A na jakiej podstawie podejrzewasz? Bo opierając się na artykułach prasowych to właśnie Genkov zarabia najwięcej w Wiśle (ok. 350 - 400 tys euro), Iliev 350 tys euro a Melikson ok 280 tys euro.

Odnośnie płac piłkarzy i dziury budżetowej odkopałem dwa ciekawe artykuły z Gazety Krakowskiej:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...onow,id,t.html
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1

Wojtas 15.11.2012 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1286650)
No ok ale to co ma w takim razie w swoim CV Probierz? Jakie miał do dyspozycji środki, piłkarzy i co osiągnął. ? Zestawmy te dwie rzeczy i wyjdzie, że Kasperczyk lepszy.

Jak to co

zrobil zz Jagi mega super zespol odpadajacy z hukiem z jakimis eskimosami w LE

w dodatku jego jedyna taktyka byl szybki Groskicki i samemu spadajace pod nogi pilki - Frankowski

co to za trenejro był.

Jose 16.11.2012 07:14

Taki był, że z ŁKS wszyscy przed nim i po nim wszystko przegrywali a on im tyle natrzaskał punktów, że prawie te jego kilka meczy wystarczyło do utrzymania. Co powiecie jak GKS pewnie pozostanie w ekstraklasie? Ja jestem przekonany, że GKS już nie jest kandydatem do spadku i nie spadnie. Probierz to specjalista od pracy tam gdzie nie ma presji a drużyny skazywane na niepowodzenie. Do końca tej rundy w 4 meczach GKS zdobędzie MINIMUM 7 pkt a może i więcej i na wiosnę będą jechali równo z trawą i się utrzymają. Powtórka Cracovii z 10/11, kiedy też po 11 kolejkach 4 punkty przyszedł Szatałow i utrzymał ich i tak samo zrobi Probierz z GKS. Probierz może nie jest na Wisłę czy Legię ale jeżeli grasz o utrzymanie i nikt w ciebie nie wierzy Probierz to zagwarantuje. Wspomnicie moje słowa na koniec sezonu. Jestem tego pewien. I Wam przypomnę jak nie wierzyliście a jak Probierz utrzymał. A Podbeskidzie będzie pluć sobie w brodę, że zamiast Probierza wzięli Sasala i spadli.

mr_kwolf 16.11.2012 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1286675)
Widocznie nasz był za słaby.

Co ma Probierz do stracenia? Niewiele - nawet jak GKS spadnie to nikt normalny nie będzie tego uważał za błąd w sztuce. Za to każdy urwany punkt będzie dla Probierza sposobem na odbudowanie legendy, mocno nadszarpniętej kompromitacjami w Arisie i Wiśle. Koledzy z "Weszło" pomogą.

Akurat strażak to w naszej lidze świetna fucha - co sezon będą jakieś drużyny rozpaczliwie bujające się nad strefą spadkową (nie wiem czy na dłużej do nich nie dołączymy). Tak więc Probierz wraca gdzie jego miejsce, szkoda że po drodze zaliczył nasz klub. Mniejsza już nawet o wyniki, ale ta "niejasna" przeszłość...

Ja o czymś nie wiem? To pierwsze to jeszcze na upartego można napisać chociaż ogranie u siebie Panaty juz raczej eliminuje możliwość napisanie kompromitacja, tak drugie to totalne przestrzelenie się z prawdą...

cfa 16.11.2012 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1286655)
Czesiek Michniewicz.

Czesław telefonista Michniewicz, no już nie raz pisałem, że wydzwoniłby dla Wisły mistrzostwo. Tylko nie każdemu by się to spodobało.

wolfy 16.11.2012 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1286781)
Ja o czymś nie wiem?

O bardzo wielu rzeczach nie wiesz, ew. nie przyjmujesz ich do wiadomości, czemu wyraz dajesz w praktycznie każdym poście.
Nazwisko Ćwiąkała coś mówi?

No i fakt - wyrzucili go z Arisu za świetne wyniki. Wygrał mecz z Panathinaikosem, kij z resztą. Wniosek - za dobry był dla nich:lol:

EDIT: Dla nas zresztą też.

EDIT2: Swoją drogą ciekawi mnie jedno: w jakim języku darł mordę na piłkarzy Arisu?

Dariook 16.11.2012 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1286871)

EDIT2: Swoją drogą ciekawi mnie jedno: w jakim języku darł mordę na piłkarzy Arisu?

Jak jest szybciej po grecku?

mr_kwolf 16.11.2012 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1286871)
O bardzo wielu rzeczach nie wiesz, ew. nie przyjmujesz ich do wiadomości, czemu wyraz dajesz w praktycznie każdym poście.
Nazwisko Ćwiąkała coś mówi?

No i fakt - wyrzucili go z Arisu za świetne wyniki. Wygrał mecz z Panathinaikosem, kij z resztą. Wniosek - za dobry był dla nich:lol:

EDIT: Dla nas zresztą też.

Z tego co podawano w mediach to Probierz odszedł sam od nich z powodu pieniędzy. A raczej ich braku. Wyniki jakie osiągał przed zwolnieniem (dwie wygrane i porażka) zdają się to potwierdzać.

Ponadto ja nie mówiłem, że zrobił tam dobre wyniki tylko że pisanie katastrofa to zwykłe nadużycie. Ale w obecych nawet od dobrze zarabiających informatyków ciężko wymagać czytania ze zrozumieniem.

Tak, mówi mi coś nazwisko Ćwiąkała. Tylko co to ma wspólnego z Probierzem? Wiem wiem, nie wyjaśnisz bo lepiej rozmyć temat i napisać "kij z tym".

FraMat 16.11.2012 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1286902)
Z tego co podawano w mediach to Probierz odszedł sam od nich z powodu pieniędzy. A raczej ich braku. Wyniki jakie osiągał przed zwolnieniem (dwie wygrane i porażka) zdają się to potwierdzać.

Niejaki Liczka tez miał w Wiśle dobre wyniki (zdobył nawet MP) a został z hukiem wywalony. Niesprawiedliwość?

yoda79 16.11.2012 18:57

Tak pomysleć to od Liczki wszystko się na maxa zaczęło, trenerzy, coraz bardziej mierni zawodnicy. Trochę stabilizacji za Skorży i od nowa Wisla ludowa... Taki mały offtop mi sie nasunął,ale fakt- Liczka słusznie został zwolniony.

Lysy 17.11.2012 04:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1286921)
Tak pomysleć to od Liczki wszystko się na maxa zaczęło, trenerzy, coraz bardziej mierni zawodnicy. Trochę stabilizacji za Skorży i od nowa Wisla ludowa... Taki mały offtop mi sie nasunął,ale fakt- Liczka słusznie został zwolniony.

Zaczęło się dużo wcześniej, tak na dobrą sprawę Cupiał zaczął popełniać większe błędy gdzieś przed Anderlechtem. Później już było coraz większe bagno.

BBudowniczy 19.11.2012 20:21

Bardzo dobrze radzi sobie w Piaście Gliwice 23 letni bramkarz Dariusz Trela. Obserwowałem go w kilku meczach tej rundy i za każdym razem był jednym z lepszych na boisku. Trela przez dziewięć lat (do 2009 r.) reprezentował barwy naszego klubu - najpierw w juniorach, potem w ME.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=10884

http://piast.przegladsportowy.pl/Pil...838,1,788.html

http://piast.przegladsportowy.pl/Pil...630,1,788.html

!!IRIVER!! 25.11.2012 14:49

Andraż Kirm zdobył gola dla Groningen przeciwko Waalwijk. Zespół Maaskanta zremisował 1:1.

Reserve 25.11.2012 19:03

Zespół Dana Petrescu - Dynamo Moskwa ograł swojego rywala zza miedzy - Spartaka Moskwa NA WYJEŹDZIE 5:1 :)

TymonPRO 26.11.2012 19:30

Patryk Mały Małecki właśnie gra w 1 składzie w meczu przeciwko Trabzonsporowi

gypsy 26.11.2012 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1288495)
Patryk Mały Małecki właśnie gra w 1 składzie w meczu przeciwko Trabzonsporowi

Niestety Małecki zagrał jedynie 58 minut, został zmieniony jako pierwszy w jego zespole. A Eskisehirspor wygrywa z Trabzonem 3:0 (71. minuta).

SV_ 26.11.2012 22:01

Gra gdzies jeszcze Mauro?

jcts 26.11.2012 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1288504)
Niestety Małecki zagrał jedynie 58 minut, został zmieniony jako pierwszy w jego zespole. A Eskisehirspor wygrywa z Trabzonem 3:0 (71. minuta).

Ale asystę zaliczył!
Chociaż wydaje mi się że piłka bardziej przypadkowo się od niego odbił niż tak chciał...

Karherop 29.11.2012 10:24

Wywiad z Michałem Probierzem.

o utrzymaniu z Bełchatowem
Patrząc na tabelę, widać, że to może być niemożliwe.
A ja wierzę. Wie pan, co jest w tej pracy najważniejsze? Że mam bardzo dobre warunki do trenowania. W Bełchatowie są trzy oświetlone boiska, nie muszę się martwić, gdzie będę ćwiczył jutro i co zrobić, jak spadnie deszcz. A w klubach, w których do tej pory pracowałem, nie zawsze tak było. Mam swoje koncepcje, pracuję dopiero od siedmiu lat, uczę się żyć z porażkami.

kolejny kamyczek do naszego ogródka , w tym przypadku się z niego cieszę,

pozdro dla osób decyzyjnych w Wiśle

wolfy 29.11.2012 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1288915)
Wywiad z Michałem Probierzem.

o utrzymaniu z Bełchatowem
Patrząc na tabelę, widać, że to może być niemożliwe.
A ja wierzę. Wie pan, co jest w tej pracy najważniejsze? Że mam bardzo dobre warunki do trenowania. W Bełchatowie są trzy oświetlone boiska, nie muszę się martwić, gdzie będę ćwiczył jutro i co zrobić, jak spadnie deszcz. A w klubach, w których do tej pory pracowałem, nie zawsze tak było. Mam swoje koncepcje, pracuję dopiero od siedmiu lat, uczę się żyć z porażkami.

kolejny kamyczek do naszego ogródka , w tym przypadku się z niego cieszę,

pozdro dla osób decyzyjnych w Wiśle

No, tu trudno z Probierzem polemizować. Trzy oświetlone boiska? Dla nas to S-F.

R33 01.12.2012 12:51

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...acy_w_gorniku/
Cytat:

Asystent szkoleniowca Górników, Bogdan Zając, do drużyny Wisły trafił z zespołu Kamaxu Kańczugi w 1995 roku, pomagając ekipie spod Wawelu w powrocie do ekstraklasy. Zając szybko został wiodącą postacią Białej Gwiazdy, niezastąpionym pomocnikiem, prezentującym równą i dobrą formę. W sezonie 1998/1999 wraz z kolegami z zespołu zadbał o to, aby mistrzostwo Polski po 21 latach trafiło pod Wawel. W rozgrywkach 2000/2001 ponownie Biała Gwiazda okazała się najlepsza w kraju, zdobywając nie tylko tytuł mistrzowski, ale i także Puchar Ligi. Łącznie z Białą Gwiazdą na piersi wystąpił 164 razy.
A to nie był czasem obrońca?

alexx6 01.12.2012 12:58

Kolejny wygrany mecz Dynamo Moskwa pod wodzą Petrescu, tym razem 3-0 z Rubinem Kazań. Gość totalnie odmienił zespół Dynama, a nasze cipki płakały że jest im za ciężko

arti 01.12.2012 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1289200)

Jasne, że tak. srodkowy.

R33 01.12.2012 14:50

Kolejna wpadka osób odpowiedzialnych za stronę... tak jak jakoś było z Iwanem co rok MŚ pomylili.

Lysy 01.12.2012 15:58

Zespół Macieja Skorży Ettifaq FC wygrał z Al Ahli Jeddah 0:2 ! I zajmuje 5 miejsce w Saudi Professional League

PvD 01.12.2012 17:13

M. Kuźba: Tracimy bramki na własną prośbę

Marcin Kuźba, w przerwie meczu swojego syna, występującego w juniorach młodszych Wisły, udzielił nam krótkiego wywiadu na temat obecnej sytuacji Białej Gwiazdy, a także wrażeń z gry w jej oldbojach.

Co Pan sądzi o obecnej formie Wisły?

Cóż można powiedzieć - Wisła znalazła się w trudnej sytuacji. Po ostatnim sezonie, w którym nie udało awansować się do Ligi Mistrzów, odeszło wielu zawodników, klub popadł w kłopoty finansowe i teraz trzeba to naprawiać. Nie ma pieniędzy na nowych zawodników i nie wygląda to najlepiej. Trzeba to jakoś przetrwać. Mam nadzieję, że w przerwie zimowej zespół zostanie wzmocniony i na wiosnę będzie lepiej.

Uważa Pan, że te dwa ostatnie zwycięstwa oznaczają zażegnanie kryzysu?

Nie da się ukryć, że były one bardzo potrzebne. Atmosfera w zespole musiała być naprawdę nieciekawa. Wisła zdobywała mało punktów i pokazywała bardzo słabą piłkę. Teraz wygląda to trochę lepiej. Trochę pomogło nam szczęście, ale udało się też przeprowadzić naprawdę kilka fajnych akcji. Przede wszystkim trzeba poprawić grę w obronie, bo bramki tracimy jakby na własną prośbę.

Więcej M. Kuźba: Tracimy bramki na własną prośbę[/b]

1q2 01.12.2012 21:52

Ano Dynamo szaleje.1-0 z Zenitem do czasu przerwania meczu , 5-1 na wyjeździe ze Spartakiem a teraz 3-0 z Rubinem i pomyśleć że kiedy ich przejmował to mieli bilans 0-0-5 i bodajże 1 strzeloną bramkę.

BlurgH 02.12.2012 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1289203)
Kolejny wygrany mecz Dynamo Moskwa pod wodzą Petrescu, tym razem 3-0 z Rubinem Kazań. Gość totalnie odmienił zespół Dynama, a nasze cipki płakały że jest im za ciężko

Ehhh - oby każda informacja o zwycięstwie drużyny prowadzonej przez Petrescu stanowiła wielką szpilę wbijaną w d... decydentów w Wiśle. Skoro fakty do nich nie przemawiają, to może ból fizyczny w jakiś sposób zmotywowałby ich do logicznego myślenia i podejmowania decyzji korzystnych dla klubu....:popcorn:

wolfy 02.12.2012 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1289335)
Ehhh - oby każda informacja o zwycięstwie drużyny prowadzonej przez Petrescu stanowiła wielką szpilę wbijaną w d... decydentów w Wiśle. Skoro fakty do nich nie przemawiają, to może ból fizyczny w jakiś sposób zmotywowałby ich do logicznego myślenia i podejmowania decyzji korzystnych dla klubu....:popcorn:

Oni na wszystko maja wywalone jak długo kasa spływa na ich konta. I nie piszę tu tylko o poziomie sportowym...

Ale żeby było sprawiedliwie - sam pamiętam jak kibice bluzgali na Petrescu, więc wiesz... Jak nie wierzysz, zapytaj jovy :p

BlurgH 02.12.2012 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1289380)
Oni na wszystko maja wywalone jak długo kasa spływa na ich konta. I nie piszę tu tylko o poziomie sportowym...

Ale żeby było sprawiedliwie - sam pamiętam jak kibice bluzgali na Petrescu, więc wiesz... Jak nie wierzysz, zapytaj jovy :p

Sądzę, że wystarczyłoby tylko troche poszukać na forum. Ale na poważnie - Petrescu by nam się teraz przydał ( a najlepiej, gdyby przyszedł do klubu z dyrektorem sportowym i jakimś szejkiem z petrodolarami ( szejka może wziąć do walizki ).

Charlie 02.12.2012 18:04

Brożek wyrzucony z boiska w 55 minucie meczu. Pięknie sobie radzi w tej Hiszpanii...

syryls 08.12.2012 10:39

„Record” podaje, że Stan Valckx może objąć funkcję asystenta trenera Sportingu Lizbona, którym jest Franky Vercauteren.

R33 08.12.2012 16:47

Z relacji LIVE weszło, poznajecie? :D

http://i45.tinypic.com/51r4if.jpg

xanti1906 08.12.2012 16:57

Gdybym nie przeczytał to bym nie wiedział chyba ;)

silver03 09.12.2012 11:58

Bardzo ciekawy wywiad z Moskalem: http://www.weszlo.com/news/13039-Kaz..._dla_obu_stron

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl