![]() |
No ok ale to co ma w takim razie w swoim CV Probierz? Jakie miał do dyspozycji środki, piłkarzy i co osiągnął. ? Zestawmy te dwie rzeczy i wyjdzie, że Kasperczyk lepszy.
|
Czesiek Michniewicz.
|
Czesiek się spełnia jako znajomy Stanowskiego:) Musi mu to wystarczyć.
|
Walka o utrzymanie w Bytomiu i ŁKS. Odrobienie -10 punktów z Jagą, a później dojście do pucharów, a gdy Probierz tam przychodził byli zespołem ledwo ledwo broniącym się przed spadkiem.
Może i Kasperczyk jest lepszy, ale mówienie że ma znacznie więcej doświadczenia to przesada. Probierz nie dostał szansy w Wiśle za piękne oczy, tylko przez dobre wyniki w kolejnych słabszych klubach. Kasperczyk ma w CV jeden poważny klub i jeden wynik. |
Cytat:
Co ma Probierz do stracenia? Niewiele - nawet jak GKS spadnie to nikt normalny nie będzie tego uważał za błąd w sztuce. Za to każdy urwany punkt będzie dla Probierza sposobem na odbudowanie legendy, mocno nadszarpniętej kompromitacjami w Arisie i Wiśle. Koledzy z "Weszło" pomogą. Akurat strażak to w naszej lidze świetna fucha - co sezon będą jakieś drużyny rozpaczliwie bujające się nad strefą spadkową (nie wiem czy na dłużej do nich nie dołączymy). Tak więc Probierz wraca gdzie jego miejsce, szkoda że po drodze zaliczył nasz klub. Mniejsza już nawet o wyniki, ale ta "niejasna" przeszłość... |
Cytat:
Cytat:
Odnośnie płac piłkarzy i dziury budżetowej odkopałem dwa ciekawe artykuły z Gazety Krakowskiej: http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...onow,id,t.html http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1 |
Cytat:
Jak to co zrobil zz Jagi mega super zespol odpadajacy z hukiem z jakimis eskimosami w LE w dodatku jego jedyna taktyka byl szybki Groskicki i samemu spadajace pod nogi pilki - Frankowski co to za trenejro był. |
Taki był, że z ŁKS wszyscy przed nim i po nim wszystko przegrywali a on im tyle natrzaskał punktów, że prawie te jego kilka meczy wystarczyło do utrzymania. Co powiecie jak GKS pewnie pozostanie w ekstraklasie? Ja jestem przekonany, że GKS już nie jest kandydatem do spadku i nie spadnie. Probierz to specjalista od pracy tam gdzie nie ma presji a drużyny skazywane na niepowodzenie. Do końca tej rundy w 4 meczach GKS zdobędzie MINIMUM 7 pkt a może i więcej i na wiosnę będą jechali równo z trawą i się utrzymają. Powtórka Cracovii z 10/11, kiedy też po 11 kolejkach 4 punkty przyszedł Szatałow i utrzymał ich i tak samo zrobi Probierz z GKS. Probierz może nie jest na Wisłę czy Legię ale jeżeli grasz o utrzymanie i nikt w ciebie nie wierzy Probierz to zagwarantuje. Wspomnicie moje słowa na koniec sezonu. Jestem tego pewien. I Wam przypomnę jak nie wierzyliście a jak Probierz utrzymał. A Podbeskidzie będzie pluć sobie w brodę, że zamiast Probierza wzięli Sasala i spadli.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nazwisko Ćwiąkała coś mówi? No i fakt - wyrzucili go z Arisu za świetne wyniki. Wygrał mecz z Panathinaikosem, kij z resztą. Wniosek - za dobry był dla nich:lol: EDIT: Dla nas zresztą też. EDIT2: Swoją drogą ciekawi mnie jedno: w jakim języku darł mordę na piłkarzy Arisu? |
Cytat:
|
Cytat:
Ponadto ja nie mówiłem, że zrobił tam dobre wyniki tylko że pisanie katastrofa to zwykłe nadużycie. Ale w obecych nawet od dobrze zarabiających informatyków ciężko wymagać czytania ze zrozumieniem. Tak, mówi mi coś nazwisko Ćwiąkała. Tylko co to ma wspólnego z Probierzem? Wiem wiem, nie wyjaśnisz bo lepiej rozmyć temat i napisać "kij z tym". |
Cytat:
|
Tak pomysleć to od Liczki wszystko się na maxa zaczęło, trenerzy, coraz bardziej mierni zawodnicy. Trochę stabilizacji za Skorży i od nowa Wisla ludowa... Taki mały offtop mi sie nasunął,ale fakt- Liczka słusznie został zwolniony.
|
Cytat:
|
Bardzo dobrze radzi sobie w Piaście Gliwice 23 letni bramkarz Dariusz Trela. Obserwowałem go w kilku meczach tej rundy i za każdym razem był jednym z lepszych na boisku. Trela przez dziewięć lat (do 2009 r.) reprezentował barwy naszego klubu - najpierw w juniorach, potem w ME.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=10884 http://piast.przegladsportowy.pl/Pil...838,1,788.html http://piast.przegladsportowy.pl/Pil...630,1,788.html |
Andraż Kirm zdobył gola dla Groningen przeciwko Waalwijk. Zespół Maaskanta zremisował 1:1.
|
Zespół Dana Petrescu - Dynamo Moskwa ograł swojego rywala zza miedzy - Spartaka Moskwa NA WYJEŹDZIE 5:1 :)
|
Patryk Mały Małecki właśnie gra w 1 składzie w meczu przeciwko Trabzonsporowi
|
Cytat:
|
Gra gdzies jeszcze Mauro?
|
Cytat:
Chociaż wydaje mi się że piłka bardziej przypadkowo się od niego odbił niż tak chciał... |
Wywiad z Michałem Probierzem.
o utrzymaniu z Bełchatowem Patrząc na tabelę, widać, że to może być niemożliwe. A ja wierzę. Wie pan, co jest w tej pracy najważniejsze? Że mam bardzo dobre warunki do trenowania. W Bełchatowie są trzy oświetlone boiska, nie muszę się martwić, gdzie będę ćwiczył jutro i co zrobić, jak spadnie deszcz. A w klubach, w których do tej pory pracowałem, nie zawsze tak było. Mam swoje koncepcje, pracuję dopiero od siedmiu lat, uczę się żyć z porażkami. kolejny kamyczek do naszego ogródka , w tym przypadku się z niego cieszę, pozdro dla osób decyzyjnych w Wiśle |
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...acy_w_gorniku/
Cytat:
|
Kolejny wygrany mecz Dynamo Moskwa pod wodzą Petrescu, tym razem 3-0 z Rubinem Kazań. Gość totalnie odmienił zespół Dynama, a nasze cipki płakały że jest im za ciężko
|
Cytat:
|
Kolejna wpadka osób odpowiedzialnych za stronę... tak jak jakoś było z Iwanem co rok MŚ pomylili.
|
Zespół Macieja Skorży Ettifaq FC wygrał z Al Ahli Jeddah 0:2 ! I zajmuje 5 miejsce w Saudi Professional League
|
M. Kuźba: Tracimy bramki na własną prośbę
Marcin Kuźba, w przerwie meczu swojego syna, występującego w juniorach młodszych Wisły, udzielił nam krótkiego wywiadu na temat obecnej sytuacji Białej Gwiazdy, a także wrażeń z gry w jej oldbojach. Co Pan sądzi o obecnej formie Wisły? Cóż można powiedzieć - Wisła znalazła się w trudnej sytuacji. Po ostatnim sezonie, w którym nie udało awansować się do Ligi Mistrzów, odeszło wielu zawodników, klub popadł w kłopoty finansowe i teraz trzeba to naprawiać. Nie ma pieniędzy na nowych zawodników i nie wygląda to najlepiej. Trzeba to jakoś przetrwać. Mam nadzieję, że w przerwie zimowej zespół zostanie wzmocniony i na wiosnę będzie lepiej. Uważa Pan, że te dwa ostatnie zwycięstwa oznaczają zażegnanie kryzysu? Nie da się ukryć, że były one bardzo potrzebne. Atmosfera w zespole musiała być naprawdę nieciekawa. Wisła zdobywała mało punktów i pokazywała bardzo słabą piłkę. Teraz wygląda to trochę lepiej. Trochę pomogło nam szczęście, ale udało się też przeprowadzić naprawdę kilka fajnych akcji. Przede wszystkim trzeba poprawić grę w obronie, bo bramki tracimy jakby na własną prośbę. Więcej M. Kuźba: Tracimy bramki na własną prośbę[/b] |
Ano Dynamo szaleje.1-0 z Zenitem do czasu przerwania meczu , 5-1 na wyjeździe ze Spartakiem a teraz 3-0 z Rubinem i pomyśleć że kiedy ich przejmował to mieli bilans 0-0-5 i bodajże 1 strzeloną bramkę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale żeby było sprawiedliwie - sam pamiętam jak kibice bluzgali na Petrescu, więc wiesz... Jak nie wierzysz, zapytaj jovy :p |
Cytat:
|
Brożek wyrzucony z boiska w 55 minucie meczu. Pięknie sobie radzi w tej Hiszpanii...
|
„Record” podaje, że Stan Valckx może objąć funkcję asystenta trenera Sportingu Lizbona, którym jest Franky Vercauteren.
|
|
Gdybym nie przeczytał to bym nie wiedział chyba ;)
|
Bardzo ciekawy wywiad z Moskalem: http://www.weszlo.com/news/13039-Kaz..._dla_obu_stron
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl