Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Karherop 10.11.2017 11:30

Kapitanem byl nawet u nas kiedys Cleber i nikt nie narzekał. Fakt,że podlapal sporo polskiego, więc jest też dobrym przykladem dla "naszych Hiszpanów", że jak chcesz to się nauczysz.

Co do Sadloka jestem optymista. Mam przeczucie że zostanie w Krakowie. Gdyby tak mu zależało to już wcześniej zmienilby klub. A Za 1.5 roku może wróci do nas Kuba i wiadomo że z automatu dostanie opaske.

Patryko 10.11.2017 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1487098)
@ Patryko

przeciez my rezerw nie mamy :lol:

Zwał jak zwał :P Równie dobrze do końca czerwca mógłby w ramach zemsty codziennie biegać wokół Błoń aż podleje tuje.

szprotson 10.11.2017 12:28

Sadli podpisuje nowa umowe, wiec szacunek dla klubu za odpowiednie ruchy

Arkadiusz.Czerepach 10.11.2017 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1487134)
Sadli podpisuje nowa umowe, wiec szacunek dla klubu za odpowiednie ruchy

pewne info ?

Toeju 10.11.2017 13:40

Tak z innej beczki dwa pytania.

1) Czy jest ktoś w obecnej kadrze, kogo chcielibyście już odpalić w tym okienku ?
2) Na jakiej pozycji, szukalibyście wzmocnień w tym okienku ?

Ad. 1

Ode mnie jeden piłakrz - Ze Manuel
Wypożyczony na rok z FC Porto, moim zdaniem celem tego wypożyczenia było by z miejsca odpalił, wskoczył do 11-stki i zjadł ligę nosem. Sztab szukał skrzydłowego, zresztą słusznie.. aczkolwiek nie trafił.
Jeżeli zatem jest opcja skrócenia wypożyczenia, skorzystałbym z niej. Moim zdaniem nie ma sensu dawać mu szansy w drugiej części sezonu:
a) bo i tak zapewne pożegnalibyśmy go po zakończeniu rozgrywek,
b) warto sprawdzić w większym wymiarze czasowym Bartosza (do którego osobiście nie jestem przekonany) oraz Kostala - dając im szansę wchodząc z ławki na te 30min w meczu.

Ad 2.

Biorę pod uwagę możliwość odwieszenia butów na kołek przez Głowę, rozejrzałbym się za stoperem. Po ewentualnym odejściu Arka, zostalibyśmy z Gonzalezem, Arseniciem (którego być może sztab widzi na PO), Velezem (o ile dojdzie do formy, po kuntuzji) no i Mackiem Sadlokiem (którego każdy z nas wolałby oglądać na LO), młodych nie liczę, bo uważam ze nie są gotowi na 1 skład jeszcze. Także dużego wyboru na ŚO mieć nie będziemy :)

IncognitoTSW 10.11.2017 13:46

Nie wydaje wam się, że Velez jest za niski na ŚO?

swiety37 10.11.2017 14:14

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._do_2021_roku/
Brawo Wszyscy :D

brylant17 10.11.2017 14:16

Yapa! zajebista wiadomość ważne,że kasa się znalazła.Jaga,Legia i Amika mogą nas cmoknąć w pompkę :P

jova 10.11.2017 14:20

Velez dobrze gra w powietrzu, jest waleczny i silny, więc pod względem fizycznym powinien dać radę na ŚO. Te jego +/- 180 cm to nie tragedia. Nie trzeba szukać dalekich przykładów Cannavaro, Puyola, czy innego Ayali - na naszym podwórku np. Pazdan ma raptem 181 wzrostu.

Inna sprawa, że potrzebujemy Frana na DP, bo w naszej lidze ciężko znaleźć kogoś tak dobrze czyszczącego środek pola.

w0lno. 10.11.2017 14:24

I to jest świetna wiadomość przed zbliżającym się weekendem!
Brawo my!
Bardzo ważne ogniwo tego zespołu na murawie, ale wydaje się, że również poza nią. Super, że udało się nam go zakontraktowac. Kolejny plusik do oceny pracy Junco, btw. ciekawy wywiad na weszło, warto przeczytać.

Arkadiusz.Czerepach 10.11.2017 14:29

no to mamy pewniaka na lewej stronie, bardzo obiecujacego moim zdaniem Bartkowskiego po prawej , jeszcze bardziej rokującego stopera Arsenica do tego Gonzales ostatnio elektryczny , ale pamietamy przecież świetne początki , więc całkiem przyzwoicie wyglada podstawowa linia obrony na tę chwilę

Patryko 10.11.2017 14:44

O ....a, jestem w lekkim szoku, to jest naprawdę bardzo dobry sygnał wysłany do środowiska piłkarskiego, że w Wiśle idą lepsze czasy. Jak ja się cieszę, że moje dywagacje nt. Maćka były chybione :)

Czas na drinka :D

Snow 10.11.2017 14:46

Panowie,
Mozliwe ze za kilka lat bedziemy patrzec na Macka Sadloka, jak teraz patrzymy na Glowe czy Sobola.
Przywiazanie do klubu udowadnia sie czynami, a nie slowami.

Brawo zarzad! Brawo Maciek!

Szneka 10.11.2017 14:58

http://www.90minut.pl/news/282/news2...j-w-Wisle.html

Zaczyna nam się naprawdę układać

swiety37 10.11.2017 15:09

Co nie oznacza, że Maćka nie sprzedamy w najbliższych okienkach. Ale sygnał w świat poszedł.
To teraz jeszcze poproszę Carlitosa do min. 2021r :)

Kamson 10.11.2017 15:19

Przyzwyczaiłem się, że nasi najlepsi gracze, którym kończyły się kontrakty szli dalej w świat za friko. Tego samego spodziewałem się i tym razem. Tym większe brawa dla zarządu a i dla samego Sadloka, który chyba trochę zakochał się w Wiśle.

d 10.11.2017 15:22

Fantastyczne wieści, jedna z najlepszych wiadomości ostatnich miesięcy - kluczowy piłkarz pokazał, że ma charakter a klub, że wszystko wskazuje na to, że idzie ku lepszemu.

Brawo zarząd, brawo zawodnik!

brylant17 10.11.2017 15:29

Ogarnąć sprawę z Ivanem bo też ma umowę do 30 czerwca z opcją przedłużenia do tego Carlitos oraz Llonch w zimie się nie osłabić,a może ktoś dojdzie i może będzie dobrze

pasjonat 10.11.2017 15:29

Dzissiaj dla mnie wielki dzień! Maciek Sadlok, którego znam od dziecka już na dobre u nas. Pierwszy raz kibicowałem Wisełce w 1976r. Jako działacz Pasjonata chciałem, żeby grał u nas od początku. Potoczyło się inaczej, ale po zalczeniu kontuzji, namawiałem Jego tatę aby tafił na Reymonta. I obysmy jeździli jeszcze razem na mecze długie lata:)

TIR_DO_SŁUBIC 10.11.2017 15:35

BRAWO ....A!

Kapitalny dzień. Brawo Zarząd, Szacunek Maciej!

Blaszczu16 10.11.2017 16:01

Nie spodziewalem sie tego. Bardzo cieszy przedluzenie Sadloka. Myslalem, ze nie ma na to szans bo jak pamietamy, kuedys zlozyl wniosek do Pzpn o rozwiazanie kontraktu z winy klubu. Cieszy to ze Wisla jest dla niego czyms wiecej

Charlie 10.11.2017 16:04

Świetna wiadomość. Swoją drogą Sadlok przez ostatnie kilkanaście miesięcy pokonał drogę od Sadl(L)oka do niemal ulubieńca trybun.

dziabong 10.11.2017 16:10

Brawa dla Zarządu to jedno.
Duże brawa należą się również Maciejowi. Swoje z nami przeszedł (zmiany właścicielskie, zaległe pensje), a my z nim (fatalne występy. Teraz Maciek ustabilizował formę, a Wisła zarządzanie. I chyba obie strony to widzą.
Taką postawą zyskuje się zaufanie i szacunek kibiców. Co oczywiście wcale nie oznacza, że kiedyś nas nie opuści, ale da zarobić.
Brawo My!

Kac 10.11.2017 16:16

Brawo Maciek i zarząd :)

Dzięki!

Idziemy do przodu, wszyscy na Pogon

enzo 10.11.2017 16:16

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że Maciek z nami zostanie. Szacun.
Dawno nie cieszyło mnie tak przedłużenie kontraktu z którymś zawodnikiem!

Marcinnno 10.11.2017 16:48

Sprawdziłem sobie Wisłę na trasfermarkt.p i tym piłkarzom w czerwcu kończy się umowa: Cuesta, Buchalik, Gonzalez, Głowacki, Cywka, Bartkowski, Basha, Perez, Lnoch,Małecki, Imaz, Ze Manuel, Boguski,Carlitos i Brożek. Następny do przedłużenia to Małecki z którym pewnie nie będzie większego problemu. Dalej to pewnie Gonzalez, Basha?

P.S: Zdaję sobie sprawę, że niektórzy posiadają pewnie możliwość przedłużenia. Od Głowy zależeć będzie, czy będzie miał jeszcze siłę to pociągnąć ;)

Charlie 10.11.2017 16:49

A jeszcze jedno - gdyby w klubie był Kapka i spółka to pewnie dopiero na noworocznym kacu skapnęliby się, że Sadlokowi kończy się kontrakt, a ewentualne rozmowy zaczęli w marcu.

El'kabat 10.11.2017 16:55

Generalnie to brawo dla Maćka.

obikenobi 10.11.2017 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie
A jeszcze jedno - gdyby w klubie był Kapka i spółka to pewnie dopiero na noworocznym kacu skapnęliby się, że Sadlokowi kończy się kontrakt, a ewentualne rozmowy zaczęli w marcu.

Obawiam się, że nie byłoby już o czym rozmawiać, bo Sadlok miałby już podpisany kontrakt z Jagą/Legią/kimś innym i odszedł w czerwcu za przysłowiowy psi ....

mitmichael 10.11.2017 17:39

Super Maciek, od dwoch dni jak tylko pojawila sie informacja o Jagielloni mialem nadzieje, ze szybko zalatwia sprawe, bys moze to zainteresowanie przyspieszyly sprawe. Ciesze sie niezmiernie, dla mnie w tym momencie to nasz najlepszy obronca, ktory jak widac ma Wisle w sercu w porownaniu do pewnego jegomoscia, ktory klamal w zywe oczy zeby potem pokazac nam cztery litery, nazwiska wymieniac nie musze.

wiśnia 10.11.2017 17:47

Nie wierzyłem przyznaję, to teraz poproszę jeszcze Carlitosa.

Karherop 10.11.2017 18:06

I moje przeczucie mnie nie zgubilo:) myślę że Maciek pogra z 2 lata na LO a później będzie naszym podstawowym środkowym obrońca.

Myślę że Maciek docenił to że Wisła wyciągnęła do niego rękę gdy wywalil go z Chorzowa. Tu się odbudowal i fakt że chce zostac nasza legenda.... nie wymaga nawet komentarza. Po prostu duma rozpiera!

Patryko 10.11.2017 18:18

Zastanawia mnie jeszcze czy:

a). oczekiwania finansowe Maćka nie były aż tak wysokie
b). Wisła jest w stanie płacić zawodnikom absolutnie pierwszego wyboru naprawdę godziwe pieniądze

brylant17 10.11.2017 18:30

Stawiam na B chodź i po części A a może dostał jeszcze jakieś bonusy ?

krzaq12 10.11.2017 18:30

Myślę, że prawda leży gdzieś po środku.

Tak jak mówił Junco, jeśli zawodnik dobrze czuje się w klubie to zawsze można się dogadać i przedłużyć kontrakt na zasadzie kompromisu z dwóch stron.

szprotson 10.11.2017 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1487168)
Zastanawia mnie jeszcze czy:

a). oczekiwania finansowe Maćka nie były aż tak wysokie
b). Wisła jest w stanie płacić zawodnikom absolutnie pierwszego wyboru naprawdę godziwe pieniądze

jesli nie masz wiekszych problemow w zyciu to gratuluje :)

TIR_DO_SŁUBIC 10.11.2017 19:02

Dzisiejsza wiadomość o przedłużeniu kontraktu z Sadlokiem niesie ze sobą jeszcze jedną nowinę: "Hej, tu Wisła, my mamy się świetnie!". To bardzo budujące, że możemy w łatwy sposób (jest listopad, za 2 miesiące Sadlok mógł podpisać kontrakt z dowolnym klubem) zatrzymać naszego czołowego piłkarza na tak długi czas.

To bardzo piękna wiadomość z jeszcze jednego względu. Sadlok bardzo zżył się z miastem, klubem, kibicami. O tym już wspomniało powyżej kilka osób. To jest na prawdę fantastyczna sprawa, że udało się nam go zatrzymać.

Brawo! Brawo! Brawo!

Krotochwila 10.11.2017 19:03

Fantastyczna wiadomość. Przez kilka ostatnich lat nie mieliśmy ani finansowych ani sportowych argumentów, żeby takich piłkarzy jak Maciej przekonywać do pozostania w Krakowie. Ewidentnie idzie ku lepszemu, bo bez względu na sytuację osobistą rodziny Sadloków (jak sam mówi, zadomowili się w KRK) najlepszy LO ligi nie zostałby u nas jedynie z sentymentu. Strona finansowa musiała być co najmniej satysfakcjonująca. Bardzo konkretny sygnał dla piłkarzy, sztabu, kibiców, mediów i przeciwników. Stajemy na nogi.

Ciepło pozdrawiam Krzysztofa Mączyńskiego.

TIR_DO_SŁUBIC 10.11.2017 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1487174)

Ciepło pozdrawiam Krzysztofa Mączyńskiego.

Chyba ciepłym moczem :D

czaro 10.11.2017 22:42

Ja też dołączam do tej radości. Trzymam kciuki za Maćka, go bo polubiłem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl