![]() |
Muszę przyznać niecierpliwość niektórych fanów zadziwia, zwłaszcza że większość z nich kojarzy fakt problemów finansowych Wisły. Ekipa w totalnej przebudowie -> potrzebny czas i spokój.
|
Cytat:
DUŻY spokój. Trzeba dać chłopakom i czas i spokój. W październiku jest kolejna przerwa na reprezentacje to wierzę że wtedy coś zobaczymy, a na poważnie to zobaczymy na wiosnę. |
Tak jak napisał Karheop wokół tej ww. 7 Ramirez buduje zespół.
Nowy bramkarz - na tej najważniejszej moim zdaniem pozycji brakuje piłkarza na poziomie, zaniedbano tę pozycję podczas ściągania tabunów piłkarzy... Buchalik i Julian to poziom co najwyżej na dół tabeli ekstraklasy albo górną część tabeli 1 Ligi Cywka-Głowa-Gonzalez-Sadlok - żelazna linia obrony, jak są zdrowi to grają wszystko nowy PP - Llonch - nowy ŚP - Małecki - tu widoczne są 2 braki - skrzydłowy i kreatywny ŚP do żelaznego zestawienia Carlitos i nowy napastnik lub ofensywny pomocnik - tu tak jak napisałem brakuje partnera do gry dla Carlitosa 4 braki (BR, PP, ŚP, ŚPO lub N), które powodują, że nasz zespół nie jest na razie monolitem... Gdyby Ramirez miał dobrze obsadzone te 4 pozycje to mógłby zgrywać swoją żelazną 11, a wszyscy wiemy że stabilizacja jest potrzebna tej drużynie. Wtedy moglibyśmy spokojnie walczyć o puchary, a tak na razie jesteśmy w budowie, co źle wpływa na zespół i może przynieść jeszcze parę niespodziewanych porażek. Moje propozycje na te 4 pozycje: - BR - dograć końcówkę rundy jesiennej Julianem (jest mimo wszystko pewniejszy od Buchalika) i zimą poszukać kogoś nowego, lepszego od ww. dwójki. - PP - Albo pewniej postawić na tej pozycji na bardziej doświadczonego Ze Manuela (który w środku pola jest widocznie zagubiony) albo ogrywać już na rundę wiosenną na tej pozycji Bartosza lub Kostala - piłkarzy chimerycznych, ale z potencjałem i ciągiem na bramkę - ŚP - powiem jedno Victor Perez - ktoś kto rozegrał ponad 130 meczów w LaLiga2 i 50 w LaLiga nie ma prawa być ogórem (chociaż wszystko jest uzależnione od jego formy fizycznej), sam zainteresowany powiedział, że najlepiej się czuje w środku pola i tam go widzę jako następcę Judasza. - N lub ŚPO - tutaj obok Carlitosa widzę innego Hiszpana - Jesusa Imaza, myślę że z czasem stworzą mega duet jak na polskie realia i dadzą nam wiele radościi. Jesus ma duże umiejętności techniczne i ten luz w operowaniu piłką. |
Cytat:
|
Nie wiem czemu tak przyczepiliście się Cuesty. Chłop nic nie zawalił, bronił pewnie, a narzekacie jakby w co drugim meczu szmatę wpuścił.
|
Jest przebudowa, jest zamieszanie. Normalne. Część się odpali, paru zostanie i będzie dobrze.
|
Cytat:
|
Ma głupią gębe, pewnie o to chodzi
|
Sorry,trochu mnie nie było,a patrząc pobieżnie nie mogę nic znaleźć na ten temat.Co z testowanym przez nas "murzynkiem Bambo"?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wisła mądrze rozegrała również sprawę Jesusa Imaza. 27-letni Hiszpan miał ważny kontrakt z Cadiz CF, ale do Krakowa trafił za darmo. Hiszpański klub dostanie od Wisły pieniądze tylko wówczas, gdy krakowianie zdobędą mistrzostwo Polski i zagrają w fazie grupowej Ligi Mistrzów, a także procent z ewentualnego kolejnego transferu.
hehe tak to można kupować !!! Brawo Junco ! http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...jsi_22085.html |
REFLEKSJA taka, że jak nigdy brakuje REZERW dla tak szerokiej kadry... Bardzo przydatna sprawa. Pilkarze po kontuzji/urazie moga wchodzic w rytm meczowy , inni byc w grze a tak co? Ponad 20 graczy i kiedy maja grac jak wiekszosc bedzie grzać ławe...
Druga sprawa? Videmont czy Ze Manual? Który dał więcej druzynie? Chyba Z.M. nastukał już więcej minut od Hugo, którego nie ceniłem i wiedziałem, że będzie taki finał jego człapanki, ale póki co chłopak więcej dał niż Portugalczyk... |
Cytat:
|
Spokojnie. W Hiszpanii/Portugalii gra się systemem 4-3-3, bardzo ruchliwy środek pola plus skrzydłowi/napastnicy. W Polsce skrzydłowi mają inną rolę i na razie widać ewidentnie, że Ze Manuel nie pasuje tutaj. Zobaczymy jak dojdzie zgranie. Wtedy jakoś to powinno wyglądać, jeśli nie to go pożegnamy.
|
Cytat:
To chyba wystarczający materiał by stwierdzić, że jest mizerny, a zwłaszcza palpitacje powoduje jego zachowanie przy dośrodkowaniach. |
Nasze nabytki:
Cuesta - prawdopodobnie kolejny uraz Denis - czeka na pozwolnie na prace Kolar - uraz Perez - nie jest gotowy do gry Oby tylko Ukraincowi dali szybko pozwolenie... |
Stare nabytki:
Brożek - świeżo po kontuzji Bartkowski - kontuzja Ondrasek - kontuzja Głowacki - świeżo po kontuzji i czego to dowodzi? |
Cytat:
Nasze transfery wyglądają jak pospolite ruszenie w dużej mierze a o tym czy jakościowo coś nam dadzą przekonamy się po sezonie ilu z tego zagranicznego zaciągu pozostanie na kolejny sezon. |
@Pepinho
Ten sam Górnik Zabrze po 29 kolejce I ligi ubiegłego sezonu (na 34 kolejki) był na 9 miejscu w lidze. Wtedy jakoś ich do nas nie porównywałeś? Tyle znaczy pozycja w trakcie sezonu. |
Cytat:
Sam sobie w pytaniu tym odpowiedziałeś. |
To że Górnik jest teraz przed nami, znaczy tyle co nic. Rok temu w tym samym momencie sezonu przed nami było 15 innych zespołów w ekstraklasie, a na koniec nasze plecy oglądało 10 zespołów.
W zimie w Górniku wyprzedaże i jeszcze mogą wylądować w grupie spadkowej. Czego obiektywnie im nie życzę, bo sam jestem orędownikiem stawiania na młodych. Póki w Wiśle mamy taką sytuację z młodymi jaką mamy, trzeba wierzyć w obecny projekt Junco. |
@Karherop
No własnie idąc dalej: Ivan - od kilku spotkań grał na zastrzykach. Teraz prawdopodbnie juz nie zagra Velez - cały czas niedoleczona kontuzja Zdenek - prawdopodobnie operacja bo dotychczasowe leczenie nic nie daje ogólnie rzecz biorąc jest szpital w drużynie |
Hm skąd info o Ivanie? Paradoksalnie to może być dobra wiadomość bo już myslalem, że chłop bez powodu ma taki zjazd formy.
|
@Pero
W zasadzie masz rację, choć oczywiście biorąc pod uwagę liczebność naszej kadry - ok 30 zawodników to tych 4-5 mieści się w standardzie. 8-10 jest już bardzo niepokojące, ale wciąż możemy grać nie angażując juniorów. Z dłuższych i przewlekłych kontuzji tylko o Ondrasku słychać, że pójdzie pod nóż. Ponawiam pytanie, skąd info o Ivanie? Szkoda by było Sadloka na środku, bo nam robi całą grę na lewym skrzydle. |
@snow
@Karherop info własne. |
Cytat:
|
No i teraz wychodzi że polityka transferowa nie bilansowała odpowiednio składu. Początek sezonu a z Piastem na środku będziemy mieli 2 lewonożnych ŚO ....
|
Tragedia, nie wiem jak można wystawiać dwóch lewonożnych SO.
Toż to zbrodnia. :D |
A jak by byli dwaj prawonożni to lepiej czy gorzej??
|
Jakich dwóch lewonożnych? Arsenić jest prawonożny przypominam.
|
Jeżeli Arsenic jest lewnożny to przepraszam. NIe wiem czemu klasyfikowałem go do lewonożnych.
|
Linia defensywy
Co do defensywy to prawda jest taka, że jeżeli ktoś gra na środku to czy ma lewą czy prawą nogę wiodącą to powinien umieć grać obiema! O ile boczny grający na swojej stronie logiczne , że będzie schodził do linii na lepszą nogę o tyle środkowi muszą umieć zagrać jedną i drugą nogą ;) Ja myślę, że w sobotę jeżeli się chłopaki nie wykurują to na stoperze zobaczymy pewno Veleza i Sadloka (testowani z BBT wczoraj).
|
tylko kto na boku za Sadloka ?
|
I tu jest duży kłopot, bo Pietrzak się zupełnie nie nadaje na ten moment by zastąpić Sadloka
|
Cytat:
|
Zajebiscie, jak Roberto Carlos. Pytanie tylko jak by sie sprawdzil ktokolwiek na lewym skrzydle za niego.
|
Cytat:
:> |
Tak się zastanawiam, na ile Jozak w Legii wpłynie na naszą skuteczność transferową na rynku chorwackim. Gość był dyrektorem sportowym Dinama, więc rozeznanie ma. Na topowe talenty stać ich oczywiście nie będzie, więc możliwe, że będziemy musieli rywalizować o tych samych zawodników.
|
Może i znać trylion talentów, ale co z tego. Popracuje w legii do wiosny i tyle go widzieli. Jakby go zatrudnili jako dyrektora akademii to bym się bał, ale jako trener wyleci szybciej niż Magiera.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl