Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

JrQ- 10.09.2017 16:06

Oni mają krótkie kontrakty, więc jak się nie sprawdzą, to odchodzą.

s1mone 10.09.2017 16:23

Mi wystarczy, że dwóch - trzech będzie stanowiło o sile zespołu walczącego o pierwszą piątkę w tabeli. Jak reszta się nie sprawdzi to sajonara.

Jeśli skończymy np. na 10 miejscu, nie będzie miało większego znaczenia, nawet jeśli w 1 składzie będzie grało 60% nowych nabytków. Taka prawda. Chyba, że postawimy na młodych, którzy powinni się zacząć spłacać w rok później.

Mnie np. ciągnie sytuacja w której trener postawiłby mocniej na młodych (Wojtkowski, Halilović, Kostal, ten nowy napastnik) u boku tych co ciągną nam grę. Nawet jeśli byłby klops w tym sezonie, to w przyszłym mogło być dużo dużo lepiej, a w perspektywie niezła kaska. Tylko, że to takie gdybanie; Kiko gra o wynik i nie będzie się bawił w opieranie gry na młodych.

wiesniak842 10.09.2017 16:43

:D O jaki wynik gra Kiko?

butazango 10.09.2017 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1482140)
:D O jaki wynik gra Kiko?

O jak najlepszy w każdym kolejnym meczu

wiesniak842 10.09.2017 17:35

Trzeba bylo Pawlowskiego zostawic bo tez o to gral. Pieniadze by sie zaoszczedzilo.

butazango 10.09.2017 18:11

Myślisz ze Kiko więcej bierze?

wiesniak842 10.09.2017 18:17

Mysle, ze nie trzeba by bylo zatrudniac po drodze Wdowczyka, poza tym mozna bylo zatrudnic jakiegos trenera z B-klasy, tez by gral o jak najlepszy wynik w kazdym meczu, nie wiadomo, czy nie z lepszym skutkiem.

Dariook 10.09.2017 18:39

No masz racje, pewnie Mourinho gra o najgorszy wynik , tym sie różnią :D

aaa

No i jeszcze Smuda ale on sie nie pierdooli i oficjalnie gra o spadek.

snyrting 10.09.2017 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1482144)
Mysle, ze nie trzeba by bylo zatrudniac po drodze Wdowczyka, poza tym mozna bylo zatrudnic jakiegos trenera z B-klasy, tez by gral o jak najlepszy wynik w kazdym meczu, nie wiadomo, czy nie z lepszym skutkiem.

A ja myśle, że nie masz pojęcia o czym mówisz. No nic, pozostaje mi od teraz ingorować twoje posty. Jestem pewien, że będzie miało to lepszy skutek niż denerwowanie się czytając takie bzdury.

wiesniak842 10.09.2017 18:44

Nie wiem o co w tym sezonie gra Mourinho. W tamtym na poczatku mowil, ze MU gra o awans do LM. A my o co? Tym sie roznia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1482146)
A ja myśle, że nie masz pojęcia o czym mówisz. No nic, pozostaje mi od teraz ingorować twoje posty. Jestem pewien, że będzie miało to lepszy skutek niż denerwowanie się czytając takie bzdury.

A ja mysle, ze nie myslisz. Slusznie, ignoruj i sie nie denerwuj.

PAWEŁ 10.09.2017 18:53

Tym ze oni maja $ a my niestety nie

Dariook 10.09.2017 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1482148)
Nie wiem o co w tym sezonie gra Mourinho. W tamtym na poczatku mowil, ze MU gra o awans do LM. A my o co? Tym sie roznia.

A ja mysle, ze nie myslisz. Slusznie, ignoruj i sie nie denerwuj.

No my? O pierwsza ósemke prawdopodobnie...Moze Tobie sie wydaje, ze wyłącznie o mistrza i w tym jest problem?

butazango 10.09.2017 19:12

Jak na razie nie jest zle. 2 punkty straty do lidera, dochodzą nowi gracze, potrzeba czasu by to wszystko poukładać. Nie twierdze ze Kiko jest najlepszym trenerem na świecie, ale trzeba mi dać czas by spokojnie popracował.

Karherop 10.09.2017 19:14

I klub i piłkarze chcą miejsca gwarantującego grę w europejskich pucharach. To był też na pewno magnez dla wielu piłkarzy. Nie po to Junco ściągnął nam 13 piłkarzy by się pałętać w dolnych rejonach tabeli.

Jeśli Kiko po rundzie jesiennej będzie na 9-10 miejscu (lub niżej) to zapewne zarząd będzie się zastanawiał nad alternatywą. I to zapewne również Hiszpańską (Portugalską).

wiesniak842 10.09.2017 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1482150)
No my? O pierwsza ósemke prawdopodobnie...Moze Tobie sie wydaje, ze wyłącznie o mistrza i w tym jest problem?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1482153)
I klub i piłkarze chcą miejsca gwarantującego grę w europejskich pucharach. To był też na pewno magnez dla wielu piłkarzy. Nie po to Junco ściągnął nam 13 piłkarzy by się pałętać w dolnych rejonach tabeli.

Jeśli Kiko po rundzie jesiennej będzie na 9-10 miejscu (lub niżej) to zapewne zarząd będzie się zastanawiał nad alternatywą. I to zapewne również Hiszpańską (Portugalską).

O takie odpowiedzi mi chodzilo. Wiadomo kazdy kibic ma rozne oczekiwania. Ja zwrocilem tylko uwage na nielogicznosc wypowiedzi s1mone na temat braku mlodych w skladzie bo Kiko gra o ten magiczny "wynik", tak jakby w tej lidze nie mozna bylo wygrac pojedynczego meczu grajac kilkoma malolatami albo przejebac z Arka grajac podstawowa jedenastka:D

Osobiscie sie zgadzam z wami oboma. Sam o tym pisalem nie tylko jeden raz. Cel to gorna osemka, zeby na spokojnie ogarniac inne sprawy.

dzollo 10.09.2017 22:58

Nie żebym miał coś do Boguskiego czy Brozia, jestem im wdzięczny za wiele lat które oddali dla Wisełki, ale skoro klub wybrał koncepcje na ściąganie młodych, to dajmy im szanse, co za różnica czy przewalimy z Arka z Boguskim w składzie czy którymś z młodych, Boguś czy Brożek już niczego nie wymyślą nowego, a każdy z tych młodych daje cień szansy, że może coś z nich kiedyś będzie.

Co do transferów...
Dzieki Bogu ktoś kiedyś wymyślił coś takiego jak okienko transferowe, bo myślę , że gdyby można było ściągać zawodników przez cały rok, to z rozmachem Kiko, nie wiem czy w na setce by się zatrzymało.

KOMINEK 11.09.2017 09:19

Nas okno nie dotyczy my bierzemy wolnych zawodników ;):rotfl:.

laurence 11.09.2017 09:23

Przecież jesteśmy już dawno po zamknięciu okna transferowego a my dalej ściągamy graczy. W obecnej polityce transferowej naszego klubu termin okienka transferowego nie ma znaczenia. I tak ściągamy gości z kartą na ręku a tych mozna kontraktowac caly rok.

silver03 11.09.2017 09:24

Transferowe eldorado Manuela Junco nigdy się nie skończy :D

mitmichael 11.09.2017 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1482182)
Transferowe eldorado Manuela Junco nigdy się nie skończy :D

A co przychodzi jeszcze jeden oprocz ukrainca? nie no pewnie juz tyle transferow, zeby sie obecni szybko zgrali ze sobą

Karherop 11.09.2017 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1482192)
A co przychodzi jeszcze jeden oprocz ukrainca? nie no pewnie juz tyle transferow, zeby sie obecni szybko zgrali ze sobą

Zdziwisz się. Junco i sztab jeszcze zastanawiają się nad Nigeryjczykiem.

szczepans21 11.09.2017 15:20

Kadra wygląda na dość dużą..zobaczymy co pokażą w sobotę.

szczepans21 11.09.2017 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1482200)
Zdziwisz się. Junco i sztab jeszcze zastanawiają się nad Nigeryjczykiem.

łoo Panie..

PAWEŁ 11.09.2017 16:45

Nie no murzyn musi być.

FraMat 11.09.2017 16:46

Rozumiem, że Junco obraca się w ramach jakiegoś założonego budżetu.
Skąd tyle kasy?

Ma_niek 11.09.2017 16:50

Pozniej sie tym bedziemy martwic :)

regan 11.09.2017 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1482206)
Nie no murzyn musi być.

Wisła bez granic! Wisla wielokulturowa! Wstyd zeby nie bylo tu jeszcze chociaz jednego murzyna, jakiegos Ahmeda i transseksualisty.... Wstyd!

A swoją drogą zastanawiam sie jakim cudem kilka dni po zakonczeniu okna transferowego wytargalismy z Dnipro zawodnika?

Tommy91 11.09.2017 16:57

Pewnie rozwiązał umowę.

PAWEŁ 11.09.2017 16:58

On się sam wytargał i był wolnym zawodnikiem. Kurczę ale bez murzyna to będzie lipa, a najlepiej takiego którego babcia była Polką

jova 11.09.2017 16:58

Pewnie rozwiązał kontrakt z winy klubu. Ponoć mu nie płacili. Wtedy może podpisać nowy kontrakt w innym klubie w dowolnym momencie.

PAWEŁ 11.09.2017 17:00

Rozumiem, że Junco obraca się w ramach jakiegoś założonego budżetu.
Skąd tyle kasy. FraMat: Za damkę chapiemy Panie za damkę

TIR_DO_SŁUBIC 11.09.2017 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1482209)
Wisła bez granic! Wisla wielokulturowa! Wstyd zeby nie bylo tu jeszcze chociaz jednego murzyna, jakiegos Ahmeda i transseksualisty.... Wstyd!

A swoją drogą zastanawiam sie jakim cudem kilka dni po zakonczeniu okna transferowego wytargalismy z Dnipro zawodnika?

Wstyd, że nie ma też ani jednego: azjaty, pigmeja, żyda, buddysty, jednookiego :lol:

Mamy Ukraińca bo znudziło mu się strzelanie w Ługańsku.

PAWEŁ 11.09.2017 17:04

Z Żydem to precz a reszta może być

obikenobi 11.09.2017 17:12

Murzyn musi być w każdej szanującej się drużynie, bo MURZYN TO JE WOJOWNIK

regan 11.09.2017 17:26

Zarty zartami ale przychodzi 4 nowych zawodnikow... a my mamy jeszcze 4 w skadzie ktorzy nie grali za bardzo.
Teraz zgodnie z dogmatem Wisly bez granic kazdemu trzeba dac szanse :D
No to szykuja sie wpierd*ole... slabe mecze i hejt na Kiko :lol:

Proponuje środek pomocy na nastepny mecz: Jezus - Arsenić - Basha :lol:

KrzychooR 11.09.2017 19:13

Czyli efekt zaskoczenia przeciwnika będzie całkowity... Jak oni mają się szykować na nas taktycznie jak nie wiadomo kto zagra? Gorzej będzie jak przeciwnicy wyjdą z założenia żeby grać swoje...

Karherop 11.09.2017 19:38

@KrzychooR
Jak to nie wiadomo kto zagra?

Filary drużyny są:
Sadlok, Cywka, Carlitos, Głowacki, Ivan, Małecki, Llonch - jak tylko są zdrowi grają wszystko u Ramireza. To jest 7 pozycji + bramkarz

Zostają 3 pozycje: pomocnik nr 8, skrzydłowy i of pomocnik i głównie o te miejsca będzie toczyła się batalia o 1 skład. Z czasem któryś z pomocników może wygryźć Lloncha i ew. może nastąpić podmiana stopera, choć zarówno Ivan jak i Głowa mają ogromne zaufanie u Ramireza.

Wojtas 11.09.2017 20:20

Naściagąją tylu ,a potem smiech,i płacz jak sie widzi takiego Ze Manuela,i zawsze tak jest..
Ilosc to nie jakosc,poszedł Brlek a jedynym nowym dającym jakosc i robiącym roznice jest Carlitos i Lloonch przed kontuzją reszte obcokrajówców mozna by równie dobrze w 1 lidze z polaków znaleść.
coraz mniej mi sie podoba ta wieża babel,zwlaszcza jak sie obejrzy taki mecz jak w Gdyni.

Karherop 11.09.2017 20:33

@Wojtas, mówisz o meczu w Gdyni a wiesz, że w pierwszym składzie zagrało 6 Polaków, a z nowych od początku zagrał tylko Carlitos, Arsenić i Ze Manuel?

Bramki zawalił odpowiednio Cywka/Głowacki/Ivan, Boguski/Cywka i Buchalik

brylant17 11.09.2017 20:38

Pamiętam jak długo psioczono na Brlek'a kiedy w końcu odpali i odpalił dajmy im czas naprawdę, wiem porażka boli mnie też chciałem nawet Kiko zwalniać fakt,ale ochłonąłem i jest ok

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl