Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Titto 02.11.2010 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1003135)
Nie ma lepszych, ale to nie znaczy, że powinnismy sprowadzać dziadów, tylko sięgnąć po kogoś z za granicy.

Nie chciałbym aby Wisła ograniczała się tylko do zawodników z zagranicy. A w ogóle kilku dobrych, polskich zawodników można by było ściągnąć i gwarantowali by nam jakiś poziom tylko nie wiem czy byłby to poziom, który pozwolił by nam w przyszłości grać z powodzeniem w pucharach. Co do zagranicznych to jeśli by mieli już przychodzić to może np. taki Dudu czyli obcokrajowiec grający w ekstraklasie wtedy nie byłoby takich je*anych problemów z komunikacją w zespole. Ja nie jestem zwolennikiem masowego sprowadzania szmelcu z zagranicy jeśli już jakiegoś zawodnika sprowadzamy to upewnijmy się najpierw czy jest to realne wzmocnienie drużyny i nie wnioskujmy tego po jakimś jednym pieprzonym nagraniu video. W większych europejskich markach np. w Borussii funkcjonuje to tak, że przed kupieniem zawodnika oglądają go kilka razy.
Poza tym małe są szansę przy tym skautingu trafi nam się jakaś perełka bardziej liczyłbym na to, że Staszek ściągnie kogoś z którym wcześniej współpracował w PSV czyli kogoś kto ma większe pojęcie o piłkarzach niż taki Kapka.

Tasio1906 02.11.2010 19:56

Gdybym...
Marcin Kowalczyk- 25-letni obrońca Dynama Moskwa. Może grać na każdej pozycji w obronie; z końcem roku wygasa mu kontrakt z obecnym pracodawcą.

Szymon Pawłowski- 24 prawoskrzydłowy Zagłebia Lublin.

Maciej Małkowski- 25 lewy pomocnik GKS Bełchatów

fanfan 02.11.2010 20:40

Co Wy z tym Małkowskim powariowaliście? Jeszcze ostatnio nikt o nim nie wspominał a po tej kolejce to każdy go chce. Bez przesady on nie byłby wzmocnieniem Wisły. Przecież ten zawodnik ma porównywalny a wg mnie nawet mniejszy potencjał niż Piotrek Brożek z taką małą różnicą że Piotrka mamy za darmo a za Małkowskiego trzeba zapłacić dużo bo przecież jego klubem jest Bełchatów który krzyczy za swoich piłkarzy chore kwoty nawet jeśli Ci mają półroczny kontrakt i już podpisali umowę z innym zespołem to jestem ciekawy ile by chcieli za Małkowskiego który ma dłuższy kontrakt z nimi ? Mln euro? Nie zdziwiłbym się wcale . Nawet gdyby chcieli połowę z tego to nie ma sensu takiego piłkarza pozyskiwać - co innego gdyby był za darmo to wtedy można się zastanowić a tak to lepiej wybić sobie z głowy. On jest już nie najmłodszy , powiedzmy sobie szczerze nie najlepszy i już nie rozwinie się.
Co innego Szymon Pawłowski ten chłopak ma wysokie umiejętności i wzmocniłby Wisłę , jest lepszy od Małego ,Łobo czy Kirma a jak będą go omijały problemy zdrowotne to powinien porządnie zapukać do reprezentacji .
Marcin drewniany Kowalczyk może niech lepiej zostanie w Rosji , bo na pierwszą 11 klubu który chce powalczyć w europejskich pucharach jest za słaby a na ławkę rezerwowych jest za drogi . Już prędzej nadałby się Sznaucner ale wątpię żeby zrezygnował z wyższych zarobków w Grecji dla Wisły zwłaszcza że od czasu do czasu coś zagra w zdecydowanie mocniejszej lidze niż Polska. Z bocznych obrońców jest jeszcze Kuś który w Turcji radzi sobie całkiem całkiem ale mnie osobiście ten zawodnik nigdy nie przekonywał , może bardziej na środkowego by się nadał ale wątpię .

Evil_ 02.11.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1003278)
zwłaszcza że od czasu do czasu coś zagra w zdecydowanie mocniejszej lidze niż Polska.

gra regularnie w pierwszym zespole

Titto 02.11.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1003278)
Co Wy z tym Małkowskim powariowaliście? Jeszcze ostatnio nikt o nim nie wspominał a po tej kolejce to każdy go chce. Bez przesady on nie byłby wzmocnieniem Wisły. Przecież ten zawodnik ma porównywalny a wg mnie nawet mniejszy potencjał niż Piotrek Brożek z taką małą różnicą że Piotrka mamy za darmo a za Małkowskiego trzeba zapłacić dużo bo przecież jego klubem jest Bełchatów który krzyczy za swoich piłkarzy chore kwoty nawet jeśli Ci mają półroczny kontrakt i już podpisali umowę z innym zespołem to jestem ciekawy ile by chcieli za Małkowskiego który ma dłuższy kontrakt z nimi ? Mln euro? Nie zdziwiłbym się wcale . Nawet gdyby chcieli połowę z tego to nie ma sensu takiego piłkarza pozyskiwać - co innego gdyby był za darmo to wtedy można się zastanowić a tak to lepiej wybić sobie z głowy. On jest już nie najmłodszy , powiedzmy sobie szczerze nie najlepszy i już nie rozwinie się.

Akurat Małkowski to dobry jak na nasze realia skrzydłowy z dobrym dryblingiem, strzałem z dystansu i w przeciwieństwie do Małeckiego potrafi dośrodkować. Wystarczy popatrzeć na występy tego zawodnika w bieżącym sezonie.

fanfan 02.11.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1003302)
Akurat Małkowski to dobry jak na nasze realia skrzydłowy z dobrym dryblingiem, strzałem z dystansu i w przeciwieństwie do Małeckiego potrafi dośrodkować. Wystarczy popatrzeć na występy tego zawodnika w bieżącym sezonie.

Tylko że my potrzebujemy dobrych skrzydłowych na europejskie realia jeśli oczywiście chcemy coś tam zdziałać i myślę że kogoś takiego możemy znaleźć nawet wśród Polaków. Co do formy Małkowskiego to zgodzę się z Tobą , w tym sezonie dobrze mu idzie . I jeszcze jedno - Małkowski nie ma dobrego "dryblingu" . Dobry drybling to mieli Kalu Uche czy Kuba.

bonawentura 02.11.2010 22:36

Piotr Grzelczak z pewnością byłby wzmocnieniem Wisły. On mógłby pomóc naszej sile ofensywnej. Do tego dokupiłbym Bonina i może Sobotę. Reszta w inwencji naszych władz.

tomasz_19 04.11.2010 11:56

Widziałbym tego piłkarza jako następcę Sobola... silny, twardy, nieustępliwy... etatowy reprezentant swojego kraju, no i kończy mu się kontrakt...
http://transfermarkt.de/de/ebrima-so...ler_50442.html

No i ktoś na środek obrony, też kończy mu się kontrakt...
http://transfermarkt.de/de/ibrahim-g...ler_45342.html

bridgeburner 04.11.2010 12:05

Na środek obrony
Jay DeMerit - amerykański stoper - otrzaskany w Championship, z sezonem w Premier League
4 mecze na MŚ w tym roku - od lipca bez kontraktu

Alamar 04.11.2010 17:04

Wichniarek dostepny za darmo, warto sie zainteresowac..

Jaapowy 04.11.2010 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alamar (Post 1004018)
Wichniarek dostepny za darmo, warto sie zainteresowac..

Proszę Cię mam nadzieje, że żartujesz kolego.

dj_ibutti 04.11.2010 17:33

Wichniarek jest o klasę lepszy od obecnego Żurawskiego... i dwie klasy szybszy. ;)

Jaapowy 04.11.2010 18:00

i nie nadający do gry w Wiśle

Dunkel 05.11.2010 01:43

no DeMerit, Sohna, Gnanou to już sa jakies propozycje, a nie Wichniarek...
Sohna myślę jednak, że pewnie znajdzie na Wyspach klub, który mu więcej zapłaci, Gnanou podobnie, tylko, że w Rosji, a DeMerit na nasza kieszeń, tylko nie wiem czy jakość byłaby...

AYALA 05.11.2010 07:52

szkoda że młody Kosecki jest tylko wypozyczony z Legii do ŁKS-u, taki szybki lewoskrzydłowy by sie przydał no ale pewnie przyjdzie ktoś pokroju Boukhariego

bridgeburner 05.11.2010 14:45

Jeremie Aladiere - napastnik-były pikarz Arsenalu - ponad 100 meczów w Anglii od lipca bez kontraktu
Fabian Carini - bramkarz, wielokrotny reprezentant Urugwaju był w Juve i Interze- również obecnie bez kontraktu
Pierre Wome - lewy obronca ponad 100 meczów w Serie A, Bundeslidze i LM

Jak widze, że tacy zawodnicy sa bezrobotni
a my sciagamy Bunozy Cikosy i płacimy Łobo 300 k E rocznie
to mnie krew po prostu zalewa

Wisielak 05.11.2010 16:15

Nowym nazwiskiem na liście życzeń (wg forum zbymaka) jest Arouna Kone (Sevilla)

Co onim myślicie ? Wg.mnie byłoby to ogromne wzmocnienie,ale chyba za wysokie progi + jego kontuzjogenność

Baala 05.11.2010 17:42

Brałbym w pakiecie z Luisem Fabiano i atak byłby obsadzony. :lol:

damian755 05.11.2010 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 1004755)
Nowym nazwiskiem na liście życzeń (wg forum zbymaka) jest Arouna Kone (Sevilla)

Co onim myślicie ? Wg.mnie byłoby to ogromne wzmocnienie,ale chyba za wysokie progi + jego kontuzjogenność

a gdzie jest to forum zbymka można adres?

fanfan 05.11.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1004654)
Jeremie Aladiere - napastnik-były pikarz Arsenalu - ponad 100 meczów w Anglii od lipca bez kontraktu
Fabian Carini - bramkarz, wielokrotny reprezentant Urugwaju był w Juve i Interze- również obecnie bez kontraktu
Pierre Wome - lewy obronca ponad 100 meczów w Serie A, Bundeslidze i LM

Jak widze, że tacy zawodnicy sa bezrobotni
a my sciagamy Bunozy Cikosy i płacimy Łobo 300 k E rocznie
to mnie krew po prostu zalewa

Ok ale dopisz jeszcze ile Ci zawodnicy chcieliby zarabiać. To że teraz nie mają klubu nie znaczy że zgodzą się na pierwszy lepszy kontrakt . Oni jakby chcieli to już dawno by znaleźli sobie jakiś klub a widocznie cenią się i nie zamierzają obniżać swoich wymagań finansowych .

bridgeburner 05.11.2010 18:54

Nie wydaje mi sie, żeby ludzie co poł roku sa bez klubu mieliby mieć jakies wielkie żądania,
ale oczywiscie moge sie mylic
z tym, że jescze kilka niezłych nazwisk by sie znalazło - na pewno niejeden z takich by sie zgodził grac za kontrakt Łobo

Titto 06.11.2010 15:16

Kiedy Jonczyk grał w Sandecji i zdobył piękną bramkę w meczu z Łks-em tak sobie myślałem, że ten utalentowany 18 - letni zawodnik mógłby zasilić nasz klub pisałem o tym nawet na jakimś forum. Jednak przed sezonem ściągnął go Górnik a w trwającym meczu Górnik - Polonia gra świetne zawody i zdobył bramkę, która dała Górnikowi prowadzenie.

JrQ- 06.11.2010 18:09

Przecież on gral u nas...

Titto 06.11.2010 18:15

A tak racja sezon 08/09, w MESIE był.

Tymczasem Nwaogu z Floty, który był na naszej liście transferowej zdobył kolejną swoją bramkę na zapleczu ekstraklasy już 12.

matkur 06.11.2010 18:22

ja był rozwiązał kontrakt z Łobodzińskim Jirsakiem , płacone im są duże pieniądze za nic.
Poszukałbym piłkarzy w 1,2,3 . zapraszałbym na testy mlodych rokujących zawodników. liczę że powstanie ta sieć scoutów i tak to będzie odbywało.

emjot 06.11.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1006140)
Przecież on gral u nas...

taaaaaaaaaak
całe dwa występy w Mesie to "grał"
:lol:

Wisielak 06.11.2010 19:50

...i ktoś ocenił jego talent na mniejszy niż Sebastiana Janika :rotfl:

marek2a 06.11.2010 20:12

Myślę ,że powinniśmy dobrze przyjrzeć sie zawodnikom Bate Borysow bo to nie przypadek ,że mają 10 pkt w grupie LE , a są oni w naszym zasięgu jeśli chodzi o ceny i kontrakty.

Arked 06.11.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 1006256)
Myślę ,że powinniśmy dobrze przyjrzeć sie zawodnikom Bate Borysow bo to nie przypadek ,że mają 10 pkt w grupie LE , a są oni w naszym zasięgu jeśli chodzi o ceny i kontrakty.

Myślę, że cała czołówka polskiej Ekstraklasy przygląda się już od dawna zawodnikom BATE. Na razie przyszedł stamtąd tylko Kriwiec. Polskie kluby mocno zabiegały o pozyskanie Rodionowa ale wydaje mi się, że na jego sprowadzenie może już być za późno...

AYALA 06.11.2010 20:45

Rodionowowi kończy sie kontrakt 30 Grudnia ale on chce aż 400 tyś € za sezon.

bonawentura 06.11.2010 20:49

To warto z nim ponegocjować. Nawet 400 tysięcy za sezon wydaje się całkiem realne. Weźmy go!

JrQ- 06.11.2010 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1006179)
taaaaaaaaaak
całe dwa występy w Mesie to "grał"
:lol:

w kazdym razie byl i na pewno do nas nie wroci :-P

bonawentura 07.11.2010 12:47

Maksim Skavysh - gra w Bate, ma 20 lat i strzelił o bramkę więcej niż Rodionov.

Jest to jakiś pomysł. Ja znalazłem jednego teraz może niech ktoś inny poszuka.

Pozdrawiam.

Wasiu 07.11.2010 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1006535)
Ja znalazłem jednego teraz może niech ktoś inny poszuka.

Przede wszystkim to niech Valcx i skauci kogos poszukaja.
Ja bym sie tak nie napalal na graczy takich zespolow jak Bate. U nich panuje zelazna dyscyplina, graja druzynowo, wzajemnie sie asekuruja. Jeden zawodnik wyciagniety z takiej maszyny niekoniecznie bedzie wzmocnieniem. Pokazuje to przyklad Kriwca w Amice - zeby jakas gwiazda byl to nie mozna powiedziec.

tofik 07.11.2010 12:56

Brazylijczyk Renan z Bate ciekawie sie zapowiada. Młody jest a już jeden z kluczowych zawodników.

Wisielak 07.11.2010 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1006535)
Maksim Skavysh - gra w Bate, ma 20 lat i strzelił o bramkę więcej niż Rodionov.

Jest to jakiś pomysł. Ja znalazłem jednego teraz może niech ktoś inny poszuka.

Pozdrawiam.

Piłkarz ciekawy , ale raczej nie chciałby do nas przejść (chyba że kase zaproponowalibyśmy 3x większą)
W końcu BATE juz wyszło z grupy L.E

pawkas1992 07.11.2010 14:28

Kupić Tomasza Cywke http://www.transfermarkt.co.uk/en/to...ler_38558.html :)

pawkas1992 07.11.2010 14:39

http://www.transfermarkt.de/en/musta...ler_16830.html zainteresować się nim

szprotson 07.11.2010 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawkas1992 (Post 1006606)

przypomne.
Tomasz Cywka oblał u Nas testy kilka sezonów temu.Mogliśmy go mieć za czapke gruszek, bo odchodził wtedy z Gwarka.

Ale kupic? Po co, czy ten zawodnik byłby w stanie coś dać Naszej Wiśle ?
Kupisz nibyna gwiazde kreowany, a wczoraj pod czapką gruszek cały mecz

Titto 07.11.2010 15:22

Bardzo bym chciał w Wiśle oglądać Traore będącego na wypożyczeniu w Lechii

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl