![]() |
Jedyną zaletą tych polskich melepet jest to, że mają najprawdopodobniej śmieszne kontrakty i istnieje szansa, że któryś kopnie piłkę prosto z 2-3 razy i gdzieś go sprzedamy za powiedzmy 400k euro.
|
Cytat:
Lis i chyba tyle, ale dlatego że do Turcji a i tak nam nie przelali nakeżnych pieniędzy do dziś. Będziemy dochodzić sądownie należności (wywiad z Królewskim). |
Ale powiedzmy sobie uczciwie, że taki Sobczak na pierwszoligowe warunki z ogarniętym trenerem to nie jest znowu taka melepeta
|
Ale w Wiśle nie ma ogarniętego trenera.
Jest Radosław "gole po SFG padały, padają i będą padać" Sobolewski |
https://www.meczyki.pl/newsy/kiko-ra...ywiad/215973-n
Wywiad z Ramirezem, jego odpowiedź na drugie pytanie to wg mnie Uryga, a wg was? PS. Albo Enis, ale to oczywiste :) |
Cytat:
BTW - Gogół. Cytat:
O przydatności części z nich wiemy już właściwie wszystko z poprzednich sezonów, o przydatności pozostałych dowiemy się kiedy będą grali w normalnym zestawieniu z podstawowymi piłkarzami, przy czym niektórzy w ogóle mogą nie wylądować na ławce, lądując czy to w rezerwach, czy to w ogóle odchodząc z klubu. |
Cytat:
Ja twierdzę że mimo ad hoc składu powinno było być widoczne zaangażowanie i jednak różnica umiejętności. Była kompromitacja. To też są dane. |
Cytat:
|
Cytat:
Firmowe przyjecie Colleya, POLECAM: https://www.youtube.com/live/3nJj15b...re=share&t=485 Cytat:
|
Cytat:
|
ktoś coś o dzisiejszym sparingu?
|
Klepiemy, klepiemy i nic z tego nie wynika. Szykuje się ciekawy sezon.
|
Cytat:
Każdy trener w tej lidze wie jak ustawić drużyne pod Radkowe 4-4-2 (pod 3-5-2 by Sobolewski jakoś specjalnie nie trzeba się ustawić bo Wisła za kadencji RS w podobnym ustawieniu grać nie potrafi): Wysocy stoperzy, podwajanie skrzydeł, gramy na pograniczu faulu jak będą kartki to zmiany, do tego SFG, dośrodkowania bo Wisła ma nędze na środku obrony i w bramce (ciekawe czy 2 nowych Hiszpanow to poprawi) i dobre rozegranie kontry. Trzy szybkie przyklady z koncówki sezonu gdzie tak poleglismy - Chorzów, Sosnowiec, Puszcza. Jeśli Sobolewskiego zwolnią we wrzesniu to nowemu trenerowi ciężko będzie wprowadzić na szybko taktyke do tej drużyny. |
Obawiam się, że bez względu na wyniki, ewentualna zmiana trenera nastąpi w zimie. Po pierwszych 5-6 kolejkach będziemy wiedzieli w jakim miejscu jesteśmy, liga jest moim zdaniem mocniejsza niż w zeszłym sezonie.
Jeśli nie będziemy frajersko tracić punktów z ligowym tłem i będziemy w miarę dobrze punktować z górną częścią tabeli, to pewnie zakręcimy się przed przerwą zimową na miejscu 3-4. Jeśli zajmiemy miejsce w dolnej części tabeli, to moim zdaniem Sobolewski poleci. |
Myśle że znowu mamy najlepszy skład w lidze, znowu pewnie wydamy najwięcej hajsu ze wszystkich, i znowu będziemy oglądać taktykę dośrodkovi, milion wrzutek do nikogo, Licze na Dude, Rodado, Jarocha, Szota, Goku i tego nowego bramkarza (chociaż za nim nie wiele przemawia na papierze) że jakoś ten wózek pociągną, 3 razy bardziej szkoda mi że nie ma już Igbe niż Luisa, bo uważam że potrzeba nam dobrych podań otwierających ze środka żeby coś ugrać. No zobaczymy za 6 dni ile postów przybędzie w temacie o trenerze
|
Jesli spojrzy sie na to obiektywnie to gramy to co kazdy. Skrzydla -> dosrodkowanie. Wiec nie ma sie co czepiac Sobola. Jak to dziala to jest dobrze, jak nie to zaczyna sie hejt. Ale kazda druzyna tak gra. Przyjdzie nastepny trener i nie zacznie grac srodkiem nagle. Bo nie ma takich gosci co wezma na siebie odpowiedzialnosc i zaczna otwierac droge do bramki podaniami. Sapala, Basha, Duida? ee to chlopy co do tylu podaja. Ciekawe co z Goku, to jest zagadka.
Caly sekret tkwi w obronie. Mozemy przewazac caly mecz, dosrodkowac, strzelac z dystansu, ale co z tego jak mamy paralitykow w obronie lub Sobol zle ustawia zespol w obronie i kazda kontra przeciwnika pachnie golem. Tu jest szkopuł i tu Sobol przegrywa z innymi trenerami. Moim zdaniem nasze mecze beda wygladac jak kazdy w tamtej rundzie. Dominacja nasza na boisku, przeciwnik SFG lub kontry i raz sie uda wpakowac pare bramek, a raz wynik na styku. Po prostu kazdy z nami bedzie murowal i każdy bedzie chcial zagrac mecz życia z Wisłą. Nie inaczej bedzie w obronie. Zaatakuja nas o bedzie panika i popchłoch w naszej obronie. |
Cytat:
|
Bardziej chodzi mi o kierunek, w jakim zmierza drużyna i ogólny styl gry. Ciekawi mnie też w jakim stopniu Goku zastąpi Fernandeza.
|
15 minut sparingu, a Tachi grając oczywiście w pomocy, daje trzy piękne podania...do przeciwników.
|
Kwestia przygotowania.
Dzisiaj obchodzi urodziny Mick Jagger. 80 LAT !!!!! Facet (wyliczone/zmierzone) w czasie jednego 90-cio minutowego koncertu przebiega na scenie DO 19 km (SIC!!) Nasi sportowcy (??) po 65-70 minutach gry (do tego w trakcie 15 minut przerwy + dodatkowa przerwa kilku minut na napoje) i przebiegnieciu" 8-9 km (??) wygladają gorzej niz ja po zimowym wejściu na Kasprowy Wierch w pełnym sprzęcie narciarskim. |
Jaka płaca taka praca :D Jagger ile zarabia, a ile nasi ;)
Oczywiście żartobliwie.. |
Cytat:
Co to jest 12 km/h. Idź na bieżnie i zarzuc sobie takie tempo. Dawno nie czytałem większej bzdury. |
Cytat:
Co niewiele zmienia wynik z porównania, gdzie leciwy gość, który wciągnął nosem w swoim zyciu więcej niz waży i w tym czasie jeszcze śpiewa ma lepszą kondycję niż nasze wysportowane gwiazdy. :haha: |
Cytat:
|
Jest szybszy od Młyńskiego? Jest.
Wystarczy za komentarz. |
Cytat:
Ja czasami podczas dłuższej rozmowy przez telefon wykręcam 4000 kroków chodząc po pokoju :) |
Tak czy siak, co trenują Polscy kopacze? Za granicę jedzie, ani techniki, ani przygotowania taktycznego, ani fizycznego nie ma.
Grać w Polsce w piłkę się nie nauczą, to chociaż by mogli być maszynami do zapierdalania, siłka, bieganie itp. Tymczasem oni trenują po 10-20 lat zawodowo, żeby i tak od przeciętnego kopacza z zagranicy odstawać, a i nierzadko od półamatorów dostać lanie. |
Cytat:
Dajmy sobie z tym spokój. Ja widze jedno. Od dobrych kilku lat jestesmy NAJWOLNIEJSZĄ drużyną w lidze w której gramy. Jesteśmy skazani na atak pozycyjny i wrzutki. Tyle, że tego nasi "trenerzy" nie potrafią nauczyć naszych "zawodników". Kiedys chociaz nadrabialiśmy wybieganiem (wolniejszym, ale jednak=> przy średnio w lidze 105-110 km/mecz, nasi mieli 112 do nawet 120 km/mecz. EOT |
#CzasNaBelek
https://wislakrakow.com/posts/czasna...ly-krakow/8961 8 stycznia 2024 roku drużyna Białej Gwiazdy rozpocznie w Myślenicach przygotowania do rundy wiosennej. Dwanaście dni później krakowianie udadzą się do Turcji, gdzie kontynuować będą pracę przed startem rozgrywek. Zgrupowanie potrwa od 20 stycznia do 3 lutego. Gracze z R22 stacjonować będą w dobrze znanym im obiekcie IC Santai Family Resort, który posiada rozwiniętą infrastrukturę sportową z dwoma basenami, z siłownią, z centrum fitness, SPA & Wellness oraz przede wszystkim z czterema pełnowymiarowymi boiskami. |
ile tam dzisiaj mamy w myslenicach ?
|
Cytat:
5 chłopa/m^2 i -22 na zewnątrz :alleluja: |
To jeszcze trening czy już gang bang?
|
Wisła ogłosiła daty sparingów:
24.1.2024 - FC Nassaji 27.1.2024 - FC Atyrau 30.1.2024 - Kolding IF 02.2.2024 - FC Arda https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...2478929830383/ |
To są klubu przez AI wyszukane?
|
Cytat:
|
No proszę jaka powagą jak się o AI zazartuje. Przepraszam że uraziłem najświętsza AI.
A co do idioty to z całym szacunkiem ale jeśli twierdzisz np że Królewski nie miałby czasy na forum pisać, gdzie chłop jest znany z tego że musi się w mediach społecznościowych udzielać i lubi dyskusje z oponentami to... No idiota Cię nie chce nazywać ale poziom odklejenia jest konkretny. Czy u ciebie czy i drozda i Markusa. O tym wpisie w stopce że celem jest awans w lutym nie wspominam bo już o tym pisałem :D jak na nie idiotę to słabo to wygląda :D |
Cytat:
- Dyrektor sportowy taki jak Kiko musi mieć nad sobą niańkę, jakąś zwierzchność, która może wetować jego ruchy. Dostałeś AL - cholera też źle. Sam chcesz to niańką zostać?:-D - PMŚ może być wartościowa i generalnie stanowi lepsze rozwiązanie niż zachodnia (a przynajmniej dla takich klubów jak Wisła), bo na zachodzie nie trenują szkoleniowcy pochodzący z innych krajów niż rodzime za wyjątkiem Portugalii, Hiszpanii i Włoch.:rotfl: - Rude to nie jest trener, tylko analityk, który dotychczas jedynie przegrywał i którego zatrudnienie będzie strzałem w kolano. Wiesz o tym jeszcze zanim odbył pierwszy trening i powiedział pierwsze dzień dobry.:lol: - Królewski to fatalny właściciel klubu, podejmujący niemalże wyłącznie złe decyzje i kompromitujący Wisłę. prawie nigdy nie mówi prawdy, nie ma sensownej idei, żyje w sferze utopii etc. Naprawdę czekam, aż napiszesz, że Kiko zatrudniły krasnoludki, a nie on, nie zdziwiłoby mnie to. :evil: To, że robi błędy: zgoda, tego akurat nikt nie neguje. - Odklejeni są wszyscy poza Tobą i czasem zgadzającym się z Tobą Koalikiem. :evil: A przynajmniej ci, którzy mają inne zdanie i nie kupują Twoich bajek i absurdów. Wiele spraw pominąłem, bo to nie wszystko w temacie, kto tu jest naprawdę odklejony, ale nie chce mi się już dalej wyliczać absurdów którymi nas raczyłeś w ostatnich tygodniach. Szkoda czasu. |
O kurde AI niańka Kiko :D PMS lepsza niż trenerzy zachodni :D Jaro wielki właściciel klubu, prawdomówny i nieomylny niemal :D
Ja z Tobą już nie gadam bo to sensu nie ma. Może dlatego nic nie rozumiesz że jesteś zaślepiony Hiszpanami i Królewskim więc trochę mózg nie działa jak trzeba. Z tym super Królewskim w I lidze drugi rok, który na siłę bronil PMS to dobre :D Myślę że wystarczy spojrzeć z boku na ten cyrk w Wiśle, który trwa 5 lat, a wręcz od roku się nasilił, żeby wiedzieć czy rację mam ja, w krytyce tego gówna, czy ty w udawaniu że jest ok. |
Cytat:
|
To się powinieneś cieszyć że wzbudza efekt odwrotny bo w takim razie swoimi wpisami uwiarygadniać Jarosława Królewskiego.
Także powinnaś mnie chwalić zamiast ganić. No chyba że tobie zależy aby ośmieszać Królewskiego i dlatego mnie tak wyjasniasz |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl