![]() |
|
Cytat:
|
Dobry ten grajek był ale w kolanach pewnie już nie ma chrząstek.,Coś jak Olisadebe. Także i tak dziw, że tyle pokopał w Rumunii bez poważniejszej kontuzji.
|
Małecki 2 bramki w meczu rezerw Eskisehirspor-u
|
Szał normalnie:)
|
Cytat:
|
Kaziu ograł paski w zaległym meczu I ligi 2:0 :)
|
Takie zonglowanie Kaziem teraz Kulawikiem niczego dobrego Wisle i tym zasluzonym dla naszego klubu pilkarzom nie przynosi.
Juz Moskal powinien dostac kredyt zaufania ale niestety bylo jak bylo... |
Kuba Błaszczykowski bardzo pozytywnie wypadł u Kuby Wojewódzkiego. Polecam jeżeli ktoś nie widział.
http://tvnplayer.pl/programy-online/...187,15911.html |
Cóz ten nieudacznik Liczka robil na Reymonta.Jak najdalej,jeszce odpukaj Bogusiowi znoiwu cos odwali i nam na zime zafunduje Liczke Piczke.boze uchowaj
|
Jeśli chodzi o naszych 2 trenejro to Maaskant tradycyjnie przejebał.Zaglądnąłem sobie na forum Groningen no i tak posilając się internetowym tłumaczem, wnioskuje że wszyscy już poznali się na Kirmie.Różnice są tylko takie że niektórzy już go skreślili a niektórzy wierzą że ma potencjał (biedni ludzie:D) ale ogólnie jest zgoda że gra chujnie i powinien odpocząć od pierwszego składu.
Natomiast Petrescu powoli ogarnia Dynamo.Przejął zespół przy bilansie 0-0-5(i jedna strzelona bramka) Teraz jest już przyzwoicie, w 8 meczach 5 wygranych i 3 porażki ale pewnie dopiero na wiosnę Dynamo ruszy z kopyta;) Ciekawe jak będzie wyglądała polityka transferowa w zimie bo Dynamo to chyba jedyny zespół zaliczany do czołówki , który przed sezonem się osłabił. |
Wywiad z Filipem Kurto (źródło: Piłka Nożna)
Dlaczego zdecydował się pan na transfer do średniej klasy holenderskiego klubu? Nie wierzył pan w wygranie rywalizacji w Wiśle Kraków z Sergeiem Pareiką? - Sergei jest bardzo dobrym i doświadczonym bramkarzem, reprezentantem swojego kraju, a mnie przez trzy lata nie udało się wywalczyć miejsca w pierwszym składzie Wisły, więc postanowiłem spróbować sił gdzie indziej – mówi Kurto. – Poza tym wiedziałem, że Roda jest bardzo dobrym miejscem do promocji polskich bramkarzy, o czym najlepiej świadczy przykład Przemka Tytonia, który z Kerkrade trafił do PSV Eindhoven, a przede wszystkim do reprezentacji Polski. W Wiśle rozegrał pan tylko dwa mecze w ekstraklasie, oba w sezonie 2010-11, dzięki czemu jest pan mistrzem Polski. - Dwa to za dużo powiedziane, bo w debiucie z Jagiellonią Białystok zaliczyłem zaledwie kwadrans, po tym jak czerwoną kartkę dostał Mariusz Pawełek, tylko mecz z Zagłębiem Lubin rozegrałem w całości. Za Krakowem jednak już nie tęsknię, bo w Kerkrade szybko się zaaklimatyzowałem, no i – co jest dla mnie najważniejsze – nareszcie regularnie gram w lidze. Do Holandii jechał pan, mając gwarancję, że będzie pierwszym bramkarzem Rody? - Byłem zdesperowany, żeby nim zostać. Czułem się mocny, gdy jechałem do Holandii, ale o wszystkim decyduje dyspozycja na treningach, bo nikomu nie można w ciemno dać miejsca w wyjściowej jedenastce. A jak pan porozumiewa się z partnerami z defensywy? - W klubie zapewniono mi lekcje holenderskiego, ale to trudny język. Pojedyncze słowa jednak rozumiem. Dużo pomagają mi też będący już dłużej w tym zespole Mateusz Prus i Mikołaj Lebedyński. Zresztą po przyjeździe do Kerkrade klub pomyślał nie tylko o tym, żebym nauczył się języka, ale także o mieszkaniu dla mnie, żebym miał telefon, zadbano o sprawy bankowe. Jak Prus znosi to, że jest już dublerem bodaj trzeciego polskiego bramkarza? - Jesteśmy dobrymi kolegami, razem trenujemy, a to szkoleniowcy decydują, który z nas wychodzi na boisko. Na jak długo związał się pan z Rodą? - Na dwa lata, a jeśli obie strony będą zadowolone ze współpracy, będzie można przedłużyć kontrakt o kolejne dwa sezony. Czy trening bramkarski w Polsce bardzo różni się od tego w Holandii? - Niewiele się różnią, tutaj większą wagę przywiązuje się do gry nogami. Z drugiej strony moim trenerem w Wiśle jeszcze niedawno był Robert Maaskant, Holender, który teraz prowadzi FC Groningen. Grał pan już przeciwko jego drużynie w Eredivisie? - Tak, i niestety przegraliśmy 2:3, a ostatniego gola straciliśmy w 90 minucie. Maaskant żartował sobie z pana po tej porażce? - Nie. Zamieniliśmy kilka słów, pogratulowałem zwycięstwa i powiedziałem, że liczę na udany rewanż. Pochodzi pan z Olsztyna, z którego wyszło kilku znanych bramkarzy. Choćby reprezentant Polski z lat 80. i 90. – Jarosław Bako. - Nawet kiedyś u niego trenowałem. Z Olsztyna wywodzi się więcej znanych bramkarzy, także współczesnych, bo w Koronie Kielce gra Zbigniew Małkowski, w Śląsku Wrocław jest Rafał Gikiewicz, a w Górniku Zabrze Norbert Witkowski. Zatem chyba całkiem nieźle jak na jedno miasto. Witkowski jest w Górniku dublerem Łukasza Skorupskiego, do niedawna pańskiego konkurenta do gry w reprezentacji młodzieżowej. Skorupski był powołany przez Waldemara Fornalika na mecze z RPA i Anglią, ale z Zabrza łatwiej trafić do kadry narodowej niż z Kerkrade. - Mogę tylko pogratulować koledze, ale na razie nie zaprzątam sobie głowy myśleniem o awansie do pierwszej reprezentacji, tylko chcę jak najwięcej grać w klubie. Zajmujemy dopiero 14 miejsce w tabeli, które powinniśmy jak najszybciej poprawić. |
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...a__WIDEO_.html
Zaraz zacznie strzelać i asystować... Szkoda że nasz super dyrektor, czy jednak prezes mógł wynegocjować jakieś bony na przyszłość http://www.youtube.com/watch?v=u-EBcgq3hhM Jakaś super asysta to nie była, ale do statystyk się liczy |
Cytat:
|
Ekhm... Żuraw otwiera w Krakowie... butik:
http://krakow.naszemiasto.pl/galeria...171f463,1,3,60 http://d.naszemiasto.pl/k/r/86/1c/50913f5f45f3c_g1.jpg |
i dobrze. W końcu, jesli to bedzie ekskluzywny butik z towarem 20x droższym niz jego wartość, to z pewnościa pozna masę polskich talentów ....
|
Michał Wróbel strzelił dzisiaj wyrównującego gola w 90. minucie dla Olimpii Grudziądz w meczu z GKS Katowice (1–1). :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Już widzę ten wywiad: "Nie wydaje mi się, żebyśmy mieli problem z pozycjami w ataku i na bramce. Mamy bardzo zdolnego bramkarza - Michała Wróbla, który może też grać w napadzie, a zarabia tylko 10% tego co Parejko i Genkov razem wzięci. No i przede wszystkim - jest Polakiem, jest Wiślakiem, a to dla nas bardzo ważne." |
Probierz zawalil przygotowania? A raczej Jastrzębski?
http://lutuj.wordpress.com/2012/11/0...-szef-podwora/ |
Zapraszamy do lektury o byłych Wiślakach:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27447 http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27446 |
Szykują się wielkie zmiany w Zagłębiu Lubin. Po zaskakującej porażce z Podbeskidziem Bielsko-Biała (1:2) szefowie klubu z Dolnego Śląska postanowili zwolnić z pracy trenera Pavla Hapala. Jak dowiedział się Fakt, nowym szkoleniowcem Miedziowych ma lada chwila zostać Franciszek Smuda.
Jezeli tak by sie stalo bedzie mozna zaspiewac - ALLELUJA |
Stan Valckx: "Wisła zarobiła miliony, a zainwestowała niecałą połowę"
Cytat:
|
weszło to skomentowało http://www.weszlo.com/news/12656-Obu...iezko_zarabial
|
Weszło .......i głupoty.
Cytat:
Tylko i wyłącznie od klubu zależała ich dalsza przyszłość więc dlaczego to miały by być głupie ruchy? A dla jasności powinni podać kwoty jakie ta kadra zarobiła i jakie trofea zdobyła, no ale wtedy racja by była po stronie Stana . Domykając, taki Ljuboja kasuje piękne pieniążki a co zdobyli? Gówno, jeden udany sezon w LE . Podobnie jak my, jednak pamiętajmy - o mistrzostwie mogą tylko pomarzyć. |
Zgadzam się z przedmówcą, Stan nie wydawał wielkich pieniędzy na transfery, więcej za to na kontrakty, z jego zaciągu zostało kilku zawodników, z których jedynie Kew zarabia dużo, jednak ostatnio nie można odmówić mu zaangażowania i woli walki. Trzeba podkreślić, że Stan sprzedał Głowackiego i Brożków i stąd miał pieniądze na kontrakty (kasa od ich nowych klubów jak i kasa, która normalnie szła na ich kontrakty). Następnie zatrudnił nowych zawodników, zdobył mistrzostwo i był jedną nogą i połową drugiej w LM. Według mnie nie był złym dyrektorem, powiem więcej, był bardzo dobry, a może nawet za dobry. Ale niestety trybuny chciały Polaków i .... jesteśmy na 12 miejscu.
|
Trybuny chciały, chcą i zawsze będą chciały zaangażowania i wyników. Hasło o Polakach podchwyciły, przekręciły i wykreowały przydupasy Cupiała z Bednarzem na czele żeby przegonić zagranicznych i zejść z kosztów.
W rezultacie jest zejście z kosztów, z przychodów jeszcze bardziej, a o zaangażowaniu i dobrych wynikach można tylko pomarzyć. |
Cytat:
Arka Głowackiego do Trabzonu nie sprzedawał Valckx Zbyt duże nagromadzenie obcokrajowców to jeden problem. Drugi to jakość tych Valckxowych transferów. Po prostu wcześniej sprzedano chłopaków, którzy nie zarabiali pewnie połowy tego co nasi obecni gwiazdorzy a ich efektywność była znacznie wyższa jeśli chodzi np. o bramki (Brożek a Genkov), grę obronną (Marcelo czy "stary" Głowa - a Jaliens). Od momentu sprzedania Brożków nie było ani jednego meczu Wisły, w którym byłbym spokojny o końcowe zwycięstwo i w lidze i w pucharach (nawet ze Skonto było nerwowo). Celu czyli LM też nie udało się osiągnąć (osobna sprawa to czas realizacji tego celu). Za to została w szatni wieża babel - do tej pory zachodzę w głowę jak oni się tam dogadują. |
Dulli78 dogadanie się w dzisiejszym świecie to nie problem. Valckx jakoś się dogadywał.
Druga sprawa zapominasz ze rynek był mocno psuty przez Wojciechowskiego. My Jaliensa mieliśmy w cenie kontraktu a Józek kupował piłkarzy po 1 mln E sztukę. Stąd brak Polaków. Stan nie wydawał najwięcej w lidze a jednak zdobyliśmy tym składem MP. Przypomnę też temat dylematu pomiędzy Genkovem i napastnikiem Lecha Vojo Ubiparip'a - kupieni oboje w tym samym okresie, mogliśmy wybrać Vojo. IMHO wybraliśmy lepiej. Valckx miał lepsze transfery niż Wojciechowski czy Lech tak samo jego zapchajdziury nie były złe. Druga sprawa - Arti, 'przydupasy' Cupiała zazdrościły kasy. Nie powiesz chyba ze np. taki Smuda kieruje się w życiu wartościami narodowościowymi. Przydupasy sprytnie wykorzystały naiwność i głupotę kibiców, i na nurcie finansowo-narodowościowym zmyły Holendrów. Trybuny to jest tłum a tłum jak wiadomo zawsze jest głupi i podatny na manipulacje. Im większy tłum tym jest on głupszy. Narodowość była tylko nośnikiem i narzędziem zgrabnie wykorzystanym do własnych prywatnych celów. Lukasz. |
Probierz w Bełchatowie.
Jeszcze nas dogoni s...syn |
Bełchatów nie spadnie. Probierz jest świetny w dobrych wynikach ze słabeuszami.
|
Cytat:
Bogusławie ratuuuuuuuuuuuuj!! |
Dopóki zyje mama Bogusia, dopóty Wisła nie spadnie.
|
Cytat:
Spójrz na taki Arsenal tam nie było problemów, że obcokrajowcy. Oczywiście miło by było patrzec na Wisłę gdzie 3/4 byliby polakami na ale cóż ich ceny są zbyt wysokie .... |
Cytat:
Podejrzewam, że cała wskazana przez Ciebie 3 plus Jovanović mają kontrakty oscylujące w granicach 200-250 tys euro rocznie, a nie jak twierdzono wiosną 300-400 tys euro, co jest jakby nie było sporą różnicą. Poza Q i Gargułą podjerzewam, żadne z grajków nie przekroczył wartości kontraktu 300 tys euro rocznie. Ljboja miał w Legii kontrakt na 750 tys euro, który został teraz podobno obniżony do kwoty 450 tys euro - jak widać dla nas nie osiągalnej..... |
Jakie przesłanki merytoryczne przemawiały za tym iż zatrudniono w Bełchatowie Probierza ? nie wiem, na pewno nie wyniki:) Ale widzę, że facet kuje żelazo póki gorące, by swoje pięć minut ładnie spieniężyć. I dobrze. Tu Wisła, tu Bełchatów w między czasie Aris.
|
A kogo byś wziął gdybyś był na ich miejscu? W tym przedziale cenowym jest niewiele sensownych opcji.
|
Tego co był w Podbeskidziu. Przynajmniej ma wyniki w postaci awansów i budowy zespołu z marnego materiału piłkarskiego. W doświadczeniu bije na łeb Probierza.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kasper to ma szczescie ze korupcyjna machina go oszczędziła (czyt. był w za niskiej lidze) E: CM 711 - tez odpada |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl