Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

bukaj22 17.10.2012 22:03

Mam wrażenie , ze jeśli nie ograliśmy tak słabo dysponowanej Anglii jak dzisiaj , to nie ogramy ich przez kolejne 40 lat jak nie dłużej. Dziś była szansa jedna na milion i znów nie wyszło. Oczywiście jeden punkt cieszy gra zresztą też , ale jestem daleki od gloryfikowania tego punktu , ze jest wielkim sukcesem. Jak spojrzymy w tabelę , o mamy jeden punkt więcej od Mołdawii. Mamy mecz mniej rozegrany , ale jednak. Mimo wszystko 5 punktów w czterech meczach , to nie jest jakiś wspaniały bilans , bo ograliśmy tylko Mołdawię. Oczywiście jesteśmy w lepszej sytuacji niż Ukraina , ale jednak najważniejsze mecze przed nami a zacznie się od meczu z Ukrainą w terminie dla nas wakacyjnym. Tak czy owak mimo wszystko z punktu w meczu z Anglią można być zadowolonym.

Wg mnie słabo grał Lewandowski. Owszem starał się i dużo pracował , ale nie było go tam gdzie powinien czyli w ataku. Oczywiście na tle naszej reprezentacji się wyróżniał , ale jednak Anglicy dobrze się nim zajęli. U naszych rywali tragiczny mecz Cole"a. Facet jak dla mnie grał jak amator i w nizym nie przypominał filaru Chealsea.

W naszej drużynie najbardziej podobał mi się Krychowiak i Grosicki. Ten drugi zagrał lepiej niz potrafi a Krychowiak potwierdził , ze w chwili obecnej jest naszym najlepszym środkowym pomocnikiem.

Hm nie zgodzę się co do Wawrzyniaka. Dla mnie jest o klasę gorszy od Boenisha. Dla mnie Wawrzyniak może buty nosić za Boenishem jeśli chodzi o czysto piłkarskie umiejętności. Oczywiście teraz Sebastian nie ma klubu i ciężko go porównywać , ale jeśli tylko znajdzie klub i będzie grał regularnie , to jestem pewien , ze pokaże klasę. Dziś Wawrzyniak tylko mnie utwierdził , że nie mamy lewego obrońcy i szkoda , ze nie zagrał Komorowski , bo gorzej od Wawrzyniaka by nie zagrał.

emj10 17.10.2012 22:18

Poczekaj, jak wpadnie Gwiaździsty to się policzy z Twoimi peanami na temat reprezentacji :D

BTW zgadzam się z tym co napisałeś. Smuda to był niesamowity szkodnik.

rw88 17.10.2012 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bukaj22 (Post 1282416)
Wg mnie słabo grał Lewandowski. Owszem starał się i dużo pracował , ale nie było go tam gdzie powinien czyli w ataku. Oczywiście na tle naszej reprezentacji się wyróżniał , ale jednak Anglicy dobrze się nim zajęli.

Mi się wydaje, że gdyby stał w ataku, to po prostu cały mecz byłby niewidoczny. Jaki sens miałoby jego stanie w polu karnym, skoro obok siebie miałby pewnie trzech rywali? Gdybyśmy atakowali większą ilością graczy, tak jak to robi Borussia, to można by było liczyć, że ta obrona się rozerwie, a Lewandowski mógłby liczyć na jakieś prostopadłe piłki, czy też dośrodkowania w momencie, gdy rywal nie jest dobrze ustawiony w defensywie. My natomiast graliśmy raczej asekurancko w obronie (ze zrozumiałych względów), stąd szóstka graczy była zazwyczaj nastawiona na ciągłe bronienie i rozgrywanie piłki z głębi pola, natomiast skrzydłowy będący po stronie odwrotnej co piłka zazwyczaj nie wchodził w pole karne, tylko patrzył do tyłu aby nie została po nim dziura. Stąd w tym polu karnym Lewy czekałby samiutki i ułatwił zadanie pilnującym go rywali.

Tak to wychodził po piłkę i wyciągał środkowych obrońców z ich pola karnego, robiąc w ten sposób pewne luki dla skrzydłowych, którzy wpadali w pole karne - m.in. Piszczek w drugiej połowie. To, że graliśmy dobrze ustawieni w destrukcji, nie było dziur w tej formacji miało niestety swoją cenę w naszej postawie ofensywnej. Lewandowski natomiast nie miał zamiaru stać cały mecz przy trójce rywali czekając na jakieś przewidywalne dla rywali dośrodkowania i próbował robić przewagę na skrzydłach, indywidualnie szarpnąć z głębi pola. To jest oczywiście tylko moje zdanie i mogę nie mieć racji, ale bardziej skłaniam się tutaj do zdania Dziekanowskiego na temat gry Lewego, niż Kołtonia i Kowalczyka - to tak dla tych, co oglądali studio pomeczowe Polsatu.

Tak swoją drogą, dużo rzeczy może się w rok zmienić, ale jeśli przystąpilibyśmy do meczu za rok na Wembley w swoim najsilniejszym zestawieniu, to kto wie, czy nie będzie nam nawet łatwiej niż dziś, bowiem Anglicy zagrają bardziej otwarty futbol. Ukraina była bliska wywiezienia zwycięstwa stamtąd, mimo że gra ostatnio słabo, to i my nie jesteśmy z zasady na skazanej pozycji.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bukaj22 (Post 1282416)
Jak spojrzymy w tabelę , o mamy jeden punkt więcej od Mołdawii. Mamy mecz mniej rozegrany , ale jednak. Mimo wszystko 5 punktów w czterech meczach , to nie jest jakiś wspaniały bilans , bo ograliśmy tylko Mołdawię.

Mamy 5 punktów, ale w 3 spotkaniach, a nie czterech, a 3 punkty z 4 zdobytych Mołdawii zostały osiągnięte z San Marino, Mołdawianie rozegrali również o jeden mecz więcej od nas.

Gwiaździsty 18.10.2012 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1282419)
Poczekaj, jak wpadnie Gwiaździsty to się policzy z Twoimi peanami na temat reprezentacji :D

Już jestem :). Faktycznie Nie emocjonuje się tym 1 pkt. zdobytym u siebie jakby to był wielki sukces. Jak sie chce grać na jakichkolwiek MS czy ME to mecze u siebie trzeba wygrywać. Na razie trwa w mediach propaganda sukcesu (ulegli jej nawet kopacze) i lansowanie tezy, że ten remis to nasz wielki sukces. Mnie się wydaje, że raczej strata 2 pkt. Remis w Londynie to byłby sukces ale nie u siebie. Zobaczymy jaki obraz gry bedzie na Wyspach w rewanzu.
Ogladałem mecz bez emocji na chłodno. raziła mnie kupa niecelnych podań i ogólny chaos na boisku. Składnych akcji przez 90 min. można było policzyć na palcach jednej ręki. Dzisiaj słychać, że rzekomo mogliśmy ...wygrać :) Głodne kawałki.
Wydzierajacy się wniebogłosy i robiący wielki szum z niczego -Szpakowski nie zamącił mi obrazu meczu. Jedyny ratunek w tym, że drugi prawie pewny kandydat do gry w MŚ - Ukraina przeżywa katastrofę.

rw88 18.10.2012 08:34

Anglicy może i mieli sporo niecelnych podań, ale u nas (jak na naszą reprezentację) procent celności podań wyglądał całkiem dobrze, szczególnie w drugiej połowie. Punkt oczywiście jakimś szałowym wynikiem nie jest, bardziej tutaj wszystkim chodzi o poziom naszej gry, o ogromny skok w dyscyplinie taktycznej drużyny - tak jak to ktoś napisał, w końcu nie graliśmy na Smudowe hurra, tylko drużyna miała plan taktyczny, każdy miał swoje zadania i każdy je w dużym stopniu spełnił.

Szczerze mówiąc nawet w mediach nie wyczuwam jakiejś nadmiernej euforii wynikiem (chyba że tabloidy, ale jak ktoś wymaga od tabloidów chłodnego rozsądku to takiej osobie pozostaje pogratulować), raczej wszyscy mówią o obiecująco wyglądającej grze pod kątem następnych spotkań, niż o cennej, punktowej zdobyczy i wielkim sukcesie. Co więcej, wszyscy od trenera, po zawodników i media wypowiadają się, że czują po tym meczu niedosyt. Więc wydaje mi się, że Gwiaździsty teraz koloryzujesz troszkę rzeczywistość sugerując, że po tym wyniku zapanował jakiś szał :)

dynek.pl 18.10.2012 09:56

Najbardziej mi sie podobaly slowa angielskiego komentatora po bramce dla Polakow: "it was coming" :)
Tak czy siak szkoda, ze bylismy zbyt slabi zeby wykorzystac slabosc Anglikow.
Z Rybusem na lewej, z Blaszczykowskim na pozycji Obraniak nasz potencjal ofensywny bedzie duzo wiekszy - zobaczymy kiedy i czy w oogle uda nam sie tak kiedys zagrac.

paszczak 18.10.2012 12:21

Cytat:

Jak spojrzymy w tabelę , o mamy jeden punkt więcej od Mołdawii. Mamy mecz mniej rozegrany , ale jednak. Mimo wszystko 5 punktów w czterech meczach , to nie jest jakiś wspaniały bilans , bo ograliśmy tylko Mołdawię.
Na tym etapie rozgrywek punkty są względne.Do końca roku Czarnogóra będzie miała 10 pkt i będzie liderem dzięki dwóm meczom z San Marino, czyli 6 pkt za darmo. Zgoda,że nie ma powddów do euforii, ale po kompromitacji na Euro te 5 pkt należy uznać za umiarkowanie korzystny wynik. Kluczowe moim zdaniem będzie ograć u siebie Czarnogóre i wyjazd na Mołdawie gdzie jak znam życie 0:0 jest całkiem realne. Myśle,że przy szczęściu można powalczyć o bezpośredni awans, a baraż to obowiązek. Można trafić na Węgry czy Rumunie i będzie duza szansa na awans.
Szkoda,że nie ma tematu ogólnego o eliminacjach bo ciekawe rzeczy się dzieją. Turcja z fatalnym bilansem 1-0-3 praktycznie bez szans na awans, słabo Dania, Portugalia

Marszałek 18.10.2012 13:24

Dobry mecz jak na to co posiadamy w sensie ludzkim. Jak to mówią ,"szału nie ma ale biedy strasznej tez nie", takiej jak choćby na Euro. Co do Anglii, oni są do ogrania jak najbardziej. Jako reprezentacja jakiegoś szału tez nie przedstawiają sobą, są tacy słabo silni. W ich przypadku pokutuje fakt iż większość reprezentacje postrzega przez pryzmat ligi. A to błąd. W czołowych klubach Premier League Anglików jak na lekarstwo i to widać w reprezentacji. Rzecz jasna nie zmienia to faktu iż na naszym tle jest to silny rywal, ale znów nie aż tak silny, aby ich nie ograć gdyby któryś z naszych zawodników miał dzień konia. Myślę,że jak będziemy nadal tak solidnie grali to i remis na Wembley przy odrobinie szczęścia jest do wyjęcia.

Ta reprezentacja idzie w dobrym kierunku. Szału nie ma,bo kto ma go niby robić. Wg mnie jest to poziom zbliżony maksymalnie do tego jaki ci piłkarze mogą osiągnąć. Moga kopać ciut lepiej ale cudów od nich nie oczekuje.

Kocur 18.10.2012 13:46

Cytat:

Jest pierwszy wyrok ws. "Bohaterów" ze Stadionu Narodowego, którzy we wtorek wtargnęli na murawę, czym wywołali radość kibiców. Sąd jednak sprawą zajął się na poważnie i właśnie wydał wyrok ws. pierwszego mężczyzny.

Wobec pierwszego z mężczyzn postępowanie warunkowo umorzono na rok próby. Dostał za to dwa lata zakazu stadionowego plus pokrycie kosztów postępowania sądowego. To na razie pierwszy wyrok ws. sądzonych czterech kibiców, którzy wtargnęli na Stadion Narodowy we wtorek.

Mężczyzna, który dostał dwuletni zakaz stadionowy powiedział w TVN24, że przyleciał na mecz 2 tysiące kilometrów, a ktoś zadecydował, że mecz się nie odbędzie. "Wchodząc na murawę chciałem pokazać absurd tej sytuacji. Jestem rozczarowany i jestem w szoku. Nie sądziłem, że to przestępstwo" - dodał.

Nie wiem czemu ale mam wrażenie że ci dwaj goście dostaną bardziej w dupę niż te debile od dachu :/

Lysy 18.10.2012 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1282349)
http://www.youtube.com/watch?v=peb2mV3Y3C4 :-D

Prawo Polskie powinno być takie samo dla wszystkich obywateli - w związku z tym Wszyscy dzisiaj (dzwoniąc i pisząc maila) donosimy do odpowiednich organów Państwowych o próbie popełnienia przestępstwa przez organizatora spotkania Polska - Anglia oraz o nielegalnym zgromadzeniu na Stadionie Narodowym w Warszawie planowanym na godz. 17:00.

Zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie imprezach masowych, dzisiaj o godz. 17:00 na Stadionie Narodowym w Warszawie będzie miało miejsce nielegalne zgromadzanie: http://bit.ly/S3clQe
...

Wszyscy odpowiedzialni obywatele, poinformują odpowiednie służby - można to zrobic:

dzwoniąc:
Komenda Stołeczna Policji tel. 22 603-66-26, 22 603-65-55, 022 603-68-48

pisząc e-mail: [email protected]

I co, zadzwoniłeś już? Sprytny plan się nie powiódł, prawda?

arti 19.10.2012 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1282400)
Wracając do stadionu, ale tylko na moment:
http://sport.interia.pl/...ania-od-msit,nId,642636
"PZPN podkreślił, że komisarz meczowy FIFA, który jest władny podjąć decyzję w sprawie zasunięcia dachu, w dniu meczu (wtorek) o godz. 20 podjął decyzję o zamknięciu dachu, jednak przedstawiciele NCS poinformowali, że jest to niemożliwe z uwagi na mocno padający deszcz."

Jak wiemy, NCS przedstawiło później instrukcje obsługi dachu, która faktycznie stwierdza, że nie możńa go zamknąć jeśli pada. Ten stadion z takim dachem nie może zostać dalej. Taka dysfunkcja, a także niemożliwość zamknięcia dachu na mrozie, to w stadionie za prawie 2 mld zł jest niedopuszczalna w naszej strefie klimatycznej. Ktoś jednak to zatwierdził i odebrał, a wcześniej ktoś takiego debila który to zrobił wsadził na stanowisko do NCS. Teraz trzeba podjąć taką decyzje, aby nie dopuścić w przyszłości do podobnej kompromitacji jak wczoraj.

Czyli nie ma innego wyjścia - bubel trzeba naprawić, i zrobić dach który można będzie zasunąć zawsze gdy nadejdzie taka potrzeba.

Polecam zobaczyć:
http://wkrzywymoku.salon24.pl/455960...rozstrzygniety

oraz lektura:
http://wpolityce.pl/artykuly/38621-j...ny-cba-i-nik-u
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk....html?cookie=1

Tomaszewski miał rację.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

"dach którego nie można rozłożyć gdy pada, to tak jakby kupić parasol którego nie można otworzyć na deszczu, pranoja, i kretynizm stulecia. Kto zapłacił 2 miliardy za taki straszny bubel? "

Czyli otwiera się kolejna szansa na przytulenie kasy przez tego i owego, k.rwa mać. Zresztą po ch.j ta poprawka jak i tak niczego poza meczami od czasu do czasu tam nie będzie bo na wszystkich eventach się ponoć traci (art. na weszło). Patrzeć na prognozę, jak jest prawdopodobieństwo deszczu to zasunąć i koniec. Nie życzę sobie żeby kolejne złotówki z moich podatków poszły do kieszeni jakichś sk.rwysynów-złodziei!Stop temu kurestwu!
A co do meczu wynik ani bdb czy db ani zły. 3pkt to byłaby duża sprawa - pchnęłaby nas w kierunku walki nawet o 1 miejsce, a tak to jesteśmy nadal na poziomie 2-4 (choć Czarnogóra jest w tym momencie nieco powyżej planu, a Ukraina trochę pod).

SZYMEK_TSW 26.10.2012 10:30

A tak w ogóle kto jest delegatem naszego klubu na tych wyborach w PZPNie? Stawiam że Kapka i ktoś drugi, może ktoś się odnieść?

domin_czyzyny 26.10.2012 10:42

chyba jednym jest "łysa pała" , ale pewny nie jestem

wortski 26.10.2012 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1283536)
A tak w ogóle kto jest delegatem naszego klubu na tych wyborach w PZPNie? Stawiam że Kapka i ktoś drugi, może ktoś się odnieść?

Smalcerz i Bednarz.

syryls 26.10.2012 14:01

Bednarz pewnie będzie głosował na Potoka( http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...-bednarza.html ). Dla mnie jedynymi którzy mogą coś zmienić to Boniek i Kosecki, najlepsi wśród piątki.

Kocur 26.10.2012 16:52

Ruda pała szefem PZPN

To jest jakiś ewenement w skali świata żeby wybory na szefa mafii pokazywać oficjalnie w TV.

daniello1987 26.10.2012 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1283588)
Ruda pała szefem PZPN

To jest jakiś ewenement w skali świata żeby wybory na szefa mafii pokazywać oficjalnie w TV.

Sam jestes rudą pałą kmiocie!

Boniek-najodpowiednijesza osoba na stanowisku prezesa PZPN!

Kocur 26.10.2012 16:58

Nie wiedział że syn Bońka jest u nas na forum :D
Przecinam Cię ciepłym moczem za ten wpis.

Ps.

Komitet Wyborczy nowego prezesa PZPN:

"Chcemy aby na mecze kibice chodzili całymi rodzinami tak jak na euro 2012, trzeba zniszczyć fanatyzm, żylety i inne takie, powinno być bezpiecznie i na mecze niech chodzą rodziny"

daniello1987 26.10.2012 17:02

Idz sobie pobiegaj.
w końcu roz .......i ten beton

Bobek90 26.10.2012 17:32

Kocur, nie placz.

Z Bonkiem czy bez Bonka, ultrasi sa skazani na marginalizacje. I bardzo dobrze! Jesli dla kogos bohaterskie walki z klubowymi sedesami czy ganianie po miescie z maczetami to cos wytlumaczalnego, to znaczy ze jest debilem.

To proces cywilizacyjny. Pamietasz jak bylo w latach 90? Pamietasz jak bylo 5-7 lat temu? Widzisz jak jest teraz? No to zobaczysz jak bedzie za 10 lat :-D

Podales taki cytat;
"Chcemy aby na mecze kibice chodzili całymi rodzinami tak jak na euro 2012, trzeba zniszczyć fanatyzm, żylety i inne takie, powinno być bezpiecznie i na mecze niech chodzą rodziny"

Ot, kazdy kto nie jest fanatykiem poprze te slowa. Ba, w najlepszych europejskich ligach tak to wyglada. Jak rownac, to chyba do najlepszych, a nie do jakis czarnogorcow, prawda?

Ultrasi albo pojda z duchem czasu i sie zreformuja, albo beda skazani na stopniowe "wymieranie". Boniek nie ma tutaj nic do rzeczy. Moze przyspieszyc, lub nie, kurs wydarzen, i... niewiele wiecej.

dynek.pl 26.10.2012 17:52

Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu - 4 lata za późno ale lepiej późno niż wcale.
Lekko odzyskałem wiarę w polską piłkę.
Z chęcią kupię kartę kibica z tej okazji ale nowego i normalnego klubu kibica, a nie tego, w którym 90% udziałów mają jakieś anonimowe spółki z Luksemburga.

hunter 26.10.2012 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1283596)
Kocur, nie placz.

Z Bonkiem czy bez Bonka, ultrasi sa skazani na marginalizacje. I bardzo dobrze! Jesli dla kogos bohaterskie walki z klubowymi sedesami czy ganianie po miescie z maczetami to cos wytlumaczalnego, to znaczy ze jest debilem.

To proces cywilizacyjny. Pamietasz jak bylo w latach 90? Pamietasz jak bylo 5-7 lat temu? Widzisz jak jest teraz? No to zobaczysz jak bedzie za 10 lat :-D

Podales taki cytat;

Ot, kazdy kto nie jest fanatykiem poprze te slowa. Ba, w najlepszych europejskich ligach tak to wyglada. Jak rownac, to chyba do najlepszych, a nie do jakis czarnogorcow, prawda?

Ultrasi albo pojda z duchem czasu i sie zreformuja, albo beda skazani na stopniowe "wymieranie". Boniek nie ma tutaj nic do rzeczy. Moze przyspieszyc, lub nie, kurs wydarzen, i... niewiele wiecej.

Jesteś taki tępy z urodzenia, czy próbujesz po prostu być fajny poprzez kontrowersyjność i pisanie o rzeczach o których nie masz pojęcia?

piotrek06 26.10.2012 18:03

Cytat:

Ot, kazdy kto nie jest fanatykiem poprze te slowa. Ba, w najlepszych europejskich ligach tak to wyglada.
W których ligach( poza Angielską) tak to wygląda?

Chrisman 26.10.2012 18:03

Kocur wolał Potoka
1 postanowienie -Zalegalizować Piro hahahaahah

fialo 26.10.2012 18:04

Cytat:

Kocur, nie placz.

Podales taki cytat;

Bobeczku popatrz sobie na procentowe wypełnienie sektora ULTRA na Wiśle i porównaj to z procentowym wypełnieniem innych trybun.

Później pierd**nij baranka w ścianę i schowaj się razem ze swoimi mongolskimi teoriami o "wymieraniu ultrasów", podkreśleniami, kursywami i pokemoniastym stylem.

fanfan 26.10.2012 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1283601)
Jesteś taki tępy z urodzenia, czy próbujesz po prostu być fajny poprzez kontrowersyjność i pisanie o rzeczach o których nie masz pojęcia?

Za to Ty błysnąłeś obrażając tylko dlatego ,że ktoś ma inne zdanie na ten temat . Polska powinna brać przykład z najlepszych czyli z takich krajów jak Anglia , Niemcy czy Hiszpania jeśli chodzi o takie sprawy i ukrócić pewny rzeczy .

wortski 26.10.2012 18:06

Boniek wprowadził do Polskiej piłki niejakiego Andrzeja Placzyńskiego (byłego oficera służb PRL, który miał za zadanie zniszczyć Papieża). Skąd go zna? Z czasów, gdy grał w Romie. Placzyński od lat jest najważniejszą osobą w naszej piłce.

Z drugiej strony Boniek, gdy był właścicielem Widzewa wprowadził do tego klubu niejakiego Szymańskiego. Jak to się skończyło? Degradacją Widzewa za masowe kupowanie spotkań, w czym czynny udział brał właśnie Szymański.

Więc nie wiem, czy z tych pięciu kandydatów Boniek jest najlepszym wyborem. To jest tak jak wybierać między dżumą, a cholerą. Taka jest różnica między Bońkiem, a Potokiem, że za Zibim stoją najważniejsze media (weszło, Orange Sport, Polsat Sport) i dziennikarze (J.Basałaj, Stanowski, Borek), a za byłym wojskowym nie.

Znając życie, w mediach będzie zmowa milczenia, nastąpi wychwalanie przez cztery lata Bońka. O autentycznej poprawie można zapomnieć. Jeżeli wprowadzi do związku niejakiego Bogdana Basałaja (jak informują media), to nie mam pytań. Człowieka, który doprowadził spółkę Ekstraklasę i Wisłę do ruiny.

Stavanger 26.10.2012 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1283605)
Za to Ty błysnąłeś obrażając tylko dlatego ,że ktoś ma inne zdanie na ten temat . Polska powinna brać przykład z najlepszych czyli z takich krajów jak Anglia , Niemcy czy Hiszpania jeśli chodzi o takie sprawy i ukrócić pewny rzeczy .

Byłeś kiedyś na meczu ligowym w Niemczech ? Albo zapytam inaczej. Słyszałeś kiedyś śpiewy ultrasów klubów w Bundeslidze ? Bo ja akurat miałem sposobność oglądać w zeszłym sezonie na żywo mecz Borussii Gladbach z Kolonią ( zespoły te nie przepadają za sobą, mówiąc delikatnie ) i to, co młyn Źrebaków śpiewał obfitowało w dosyć mocne wulgaryzmy. Podobnie jest na derbach Zagłębia Rury. Poza tym partykuły wzmacniające po nieudanym zagraniu są takie same jak u nas.

Ad rem, jeżeli Boniek zacznie stawiać na nogi szkolenie i ligę, to niech będzie prezesem. Choć i tak nie obchodzi mnie ta kwestia za bardzo.

rafaltwsd 26.10.2012 18:17

J a osobiscie bylem za Koseckim, uwazam ze Boniek zrobi tyle samo co i Lato ale napewno bedzie bardziej wygadany. Tak wybrali i nie ma sie co juz klocic chlopaki:)

hunter 26.10.2012 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1283605)

Przeczytaj lepiej jeszcze raz co napisał i wtedy pyskuj.

Skoro równamy do najlepszych, to mam nadzieję że podobają Ci się też trybuny we Włoszech czy Francji?

(trzeba być nieźle na łeb walniętym, żeby komuś podobał się hiszpański "styl" "kibicowania")

MatMario 26.10.2012 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 1283607)
Byłeś kiedyś na meczu ligowym w Niemczech ? Albo zapytam inaczej. Słyszałeś kiedyś śpiewy ultrasów klubów w Bundeslidze ? Bo ja akurat miałem sposobność oglądać w zeszłym sezonie na żywo mecz Borussii Gladbach z Kolonią ( zespoły te nie przepadają za sobą, mówiąc delikatnie ) i to, co młyn Źrebaków śpiewał obfitowało w dosyć mocne wulgaryzmy. Podobnie jest na derbach Zagłębia Rury. Poza tym partykuły wzmacniające po nieudanym zagraniu są takie same jak u nas.

Ad rem, jeżeli Boniek zacznie stawiać na nogi szkolenie i ligę, to niech będzie prezesem. Choć i tak nie obchodzi mnie ta kwestia za bardzo.

Weź mu nie niszcz światopoglądu, przecież tam jest cywilizacja, ultrasi wygineli, na mecz chodzą kółka różańcowe, matki karmią piersią, a policjańci prowadzą doping.

Kocur 26.10.2012 18:26

Nie było idealnego kandydata.

Np. taki Zdzisek to powinien mieć zakaz pełnienia funkcji publicznych za przekręty.
Ale jeśli bodajże 2 tygodnie temu Rudy (ten od rządu) powiedział że "mam nadzieje że wygra Boniek" to wiadomo jaki będzie kurs PZPN za jego kadencji.

Jedyne plusy to może PZPN nie będzie defraudował kasy do tej pory to się działo.

@bobek90

Lepiej nic pisz więcej, proszę.
Ultrasi jeśli odpukać kiedykolwiek odejdą w niepamięć to tylko dzięki takim ludziom jak Ty.

RAFi89 26.10.2012 18:31

Cytat:

Podales taki cytat;

A to rodziny nie chodzą obecnie na mecze? Spora część na stadionie jest regularnie więc chyba zagrożenia dla swojego życia nie widzą. A słaba frekwencja bierze się z beznadziejnego poziomu ligi.
Teraz porównywanie Euro do Ekstraklasy świadczy tylko o tym że Boniek naszej kopanej to za często nie ogląda.

Nie mam zamiaru oceniać Bońka bo oceniany będzie za swoje poczynania. Natomiast nie dawno mieliśmy już jednego wybawiciela polskiej piłki. Hasła tylko Smuda na trenera były tak samo popularne jak Boniek prezesem PZPN. Nie chodzi o to że wolałem Potoka czy Kręcinę ale Boniek to też nie jest nowa postać w tym gronie. Był wiceprezesem PZPN, w Widzewie też na jakimś stanowisku siedział. Taki Basałaj tylko z zdecydowanie lepszą karierą piłkarską.

MatMario 26.10.2012 18:37

Boniek chce teletabisia w zarządzie... :D

Kocur 26.10.2012 18:49

Jako ciekawostka:

http://www.weszlo.com/news/9565-FC_L...aszej_dyskusji

Cytat:

Zbigniew Boniek rzuca pomysł: połączmy Widzew i ŁKS, stwórzmy FC Łódź, bo lepsza jedna drużyna mocna, niż dwie beznadziejnie słabe.

Cytat:

Boniek: - Łódź jest miastem bardzo biednym i jeśli myśli o europejskich pucharach, wielkim futbolu czy w ogóle zaistnieniu w polskiej piłce, połączenie klubów to rozwiązanie bardzo dobre. Dziś widzimy, jak w Polsce bardzo trudno jest stworzyć i utrzymać wielki klub. Ogromne plany miał przecież pan Cacek, pan Krauze czy swego czasu panowie z Legii. Nikt nie chce być filantropem, nikt nie chce ładować ogromnych, w dodatku własnych pieniędzy, gdy wszyscy wokół widzą, że niekiedy koszty są trzy razy wyższe od przychodów. To nic innego, jak wyrzucanie pieniędzy w błoto. Dlatego też uważam, że jeśli w Łodzi byłaby jedna drużyna, to Łódź zyskałaby na tym na pewno sportowo

Ja bym połączył Wisłę i żydów zza miedzy - obstawiam że za kilka miesięcy taki pomysł się pojawi ...

Bobek90 26.10.2012 19:02

Jesli ktos sugeruje ze w powaznych ligach ruch ultraski ma taka sile jak w Polsce, to znaczy ze gowno wie i gowno widzial, lub, dupa z ekonomii jest.

Sprawa nie rozbija sie o to kto glosniej i mocniej przeklina; tu chodzi o sile odzialywania troglodytow (i ich zwolennikow) spod znaku maczety i kibla na klub i jego dzialania. Tu chodzi o to czy klub ma alternatywe; tu chodzi o kase panowie.
W powaznych ligach ultrasi przez duze U to margines; klub jest panem sytuacji i to on ustala reguly gry.
Nie podoba sie; to wypad!

My wlasnie idziemy w tym kierunku.

To tyle ode mnie w tym temacie. Czas pokaze kto ma racje. Najblizsze 5-10 lat.

hunter 26.10.2012 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1283618)
Jesli ktos sugeruje ze w powaznych ligach ruch ultraski ma taka sile jak w Polsce, to znaczy ze gowno wie i gowno widzial, lub, dupa z ekonomii jest.

Sprawa nie rozbija sie o to kto glosniej i mocniej przeklina; tu chodzi o sile odzialywania troglodytow (i ich zwolennikow) spod znaku maczety i kibla na klub i jego dzialania. Tu chodzi o to czy klub ma alternatywe; tu chodzi o kase panowie.
W powaznych ligach ultrasi przez duze U to margines; klub jest panem sytuacji i to on ustala reguly gry.
Nie podoba sie; to wypad!

My wlasnie idziemy w tym kierunku.

To tyle ode mnie w tym temacie. Czas pokaze kto ma racje. Najblizsze 5-10 lat.

Ok. To mam prośbę, żebyś ze swoimi marnymi wywodami milczał przez tych przynajmniej pięć najbliższych lat.

Kolejny raz udowadniasz, że nie masz bladego pojęcia o czym piszesz.

Rach ciach i bez odbioru z mojej strony.

emj10 26.10.2012 19:30

Przecież Bobciu sam napisał, że nie będzie już pisał jak wyszło, że z niego taki wróżbita jak ze mnie nauczyciel karate.

arti 26.10.2012 20:55

Czy ktokolwiek z pozostałej czwórki wydawał się być lepszy od Bońka?
Antek? Potok?Zdziś?Kosa-2pensje?
Patrzmy co się będzie działo i klaskajmy albo złorzeczmy (oby jak najrzadziej).
PS. Wybierajmy do rządzenia więcej gości typu Jagna, Kosa, Tomek czy Cugowski...wtedy na pewno Polska będzie rosła w siłę, a ludziom będzie żyło się k.rwa dostatniej... amen.

-ja123- 26.10.2012 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1283630)
Kosa-2pensje?

Będzie miał 2 pensje od Bońka? Bo w Sejmie będzie musiał zrezygnować z diety, jeśli będzie zarabiał w związku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl