Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Syn Kangura z 1984 27.10.2010 17:06

Jak Boukhari angażuje się w każdy trening tak jak na tym zdjęciu

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1769458202.jpg

To ja się nie dziwię że kondycja u niego kuleje :D

royalmichael 27.10.2010 18:45

Na poniższym zdjęciu widać dziwięciu piłkarzy Wisły. Nie ma Pawełka, kogo jeszcze brakuje?
http://img294.imageshack.us/img294/7038/34891863.jpg

nie, nie szukam dziury w całym. po prostu mnie to ciekawi :)

Marcin_fan 27.10.2010 18:48

czyżby Czarka Wilka ..??

RAFi89 27.10.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1000116)
Na poniższym zdjęciu widać dziwięciu piłkarzy Wisły. Nie ma Pawełka, kogo jeszcze brakuje?

Faulowanego Clebera chyba tam nie ma.

Żmijka 27.10.2010 19:14

Bo leży i zasłania go lekarz.

tedyy 27.10.2010 19:45

http://www.wislasoccer.com/foto/gale...eria/17683.JPG
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1000119)
czyżby Czarka Wilka ..??

http://www.wislasoccer.com/foto/galeria/17682.JPG

Marcin_fan 27.10.2010 19:59

szacunek..... :)

jaszczur90 27.10.2010 20:09

Lepsza jest ta fota, i ciekawa pozycja Palijc'ia :D

http://galeria.wislakrakow.com/20101026/mg/22.jpg

Syn Kangura z 1984 27.10.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1000116)

Wszyscy są tylko Clebi leży :p

Zresztą: http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/puch...gardel/3127831

0:45 na filmiku, widać całą dziesiątkę :)

Coach 27.10.2010 20:39

Ktoś mówił, że nie jesteśmy drużyną, właśnie takie sytuacjie na boisku gdzie każdy broni swego pokazują, że chłopaki dobrze sie razem trzymają

Wojtas 27.10.2010 23:20

Pailic to widze ma wejscie smoka na zdjeciu wyzej :D ,on tam sie nie pitoli tylko na gazie wchodzi :D

i zgadzam sie z Coachem ze takie sytuacje tez moga "budowac" zespol a raczej zaciskac więzy.

partyzant1983 28.10.2010 01:56

Dzisiaj w Galerii Krakowskiej spotkałem Panów Čikoš, Boukhari i Bun"i"oza..... wyglądali jak z filmu "Galerianki" :D
Jedna "laleczka" (Boukhari) oraz dwa kopciuszki :) chłopaki pewnie przyjmują nauki o wielkiej światowej piłce :D a przy okazji lans na 100%..... nie mogłem powstrzymać śmiechu ale cóż jeden pozytyw jest taki że przynajmniej nawet po "pracy" trzymają się razem.

Feniks1983 28.10.2010 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1000054)
Czy naprawdę zawsze i wszędzie musicie widzieć spiski? Dziennikarz ma starać się być obiektywny, a nie być obiektywny sam z siebie, bo to chyba normalne, że ktoś, kto zajmuje się piłką nożną zawodowo musi ten sport kochać i siłą rzeczy jego sympatie zawsze leżą po tej lub innej stronie. Nie słyszałem, żeby fani Legii narzekali na to, że Mirek Szymkowiak komentuje ich mecze.

A szczytem absurdu jest już wierzyć, że stacja transmitująca spotkania polskiej ligi chce osłabić jedną z drużyn w tej lidze występujących przed hitem następnej kolejki. To tak, jakby producent filmowy postanowił, że gwiazda jego najnowszej komedii romantycznej w każdej scenie będzie mieć rozmazany makijaż, a do tego w tej, w której ma wyglądać najpoważniej nasra na nią wielkie ptaszysko. Jaki oni mają w tym interes, żeby oferować swojemu klientowi gorszy produkt? Jak założysz piekarnię, to celowo będziesz wydłubywał z grahamek trochę bułki ze środka, bo osobiście bardziej smakują Ci bagietki?

Ale nikt tu nie ma nic do ekspertow typy Szymkowiak czy inny Wieszczycki. Po prostu opieramy sie na faktach. A prawda jest taka ze o nadepnieciu Chaveza bylo glosno i przeswietlono sytuacje na kazdy spoosb a z Vordljakiem cisza mimo iz podobnie sie zachowal.

Nie demonizuje postawy dziennikarzy, nie wytykam im prywatnych sympati, chce tylko zeby wszystkich traktowac rowno i sprawiedliwie. Wolno mi chyb miec takie marzenia prawda??

Pozdrawiam

polska.mysl.szkoleniowa 28.10.2010 09:56

Jak najbardziej. Należy na to zwracać uwagę. Ale wydaje mi się, że to zwykłe przeoczenie. No i mogło też zadziałać prawo showbiznesu. Tak, jak nikogo nie interesuje już piąta komisja śledcza (a pierwsza i druga interesowały każdego), tak tydzień po tygodniu nie można w telewizji pokazywać identycznych sytuacji na boisku.

AYALA 28.10.2010 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1000368)
i może trenera bramkarzy [ Kurdziela zostawić i mógłby się oczyć pod jego okiem ].

mysle że Pawełek zaczał obecnie całkiem przyzwoicie bronic więc po co nowy trener od bramkarzy ? Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy i Mariusz nie będzie bronił jak Casillas.

PhantomRanger 28.10.2010 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1000370)
mysle że Pawełek zaczał obecnie całkiem przyzwoicie bronic więc po co nowy trener od bramkarzy ? Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy i Mariusz nie będzie bronił jak Casillas.

Zobacz kiedy Pawełkowi kończy się kontrakt, a odpowiedź na jego nagłą dobrą formę nasunie się sama. Oczywiście cieszy mnie jego dyspozycja i niech ją otrzyma jak najdłużej.

Varthnorh 28.10.2010 12:08

i tak sie okaze ze gdy bd chcieli przedluzyc kontrakt z Mariuszem on bd mial juz podpisany z jakims klubem z Turcji

pozdro

FraMat 28.10.2010 12:31

Te "zwykłe przeoczenia" najczęściej dokonuja się kosztem Wisły. Nie wiem, masz wujka w Canal+ że tak ich bronisz? Już kiedyś nawet Skorża w jednym z programów w Canal+ kłócił sie o takie wybiórcze widzenie z tymi dwoma bubkami

JrQ- 28.10.2010 12:47

niech przedłużą do końca sezonu, moze Mario sie zgodzi

tofik 28.10.2010 12:48

Jeśli Pawełka tak motywuje kończący się kontrakt, to trzeba podpisywać z nim kontrakty roczne :-p
Wtedy będzie miał pewność w bramce, bo trener na niego stawia, jak również motywację, by prezentować się jak najlepiej.

Feniks1983 28.10.2010 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1000413)
Te "zwykłe przeoczenia" najczęściej dokonuja się kosztem Wisły. Nie wiem, masz wujka w Canal+ że tak ich bronisz? Już kiedyś nawet Skorża w jednym z programów w Canal+ kłócił sie o takie wybiórcze widzenie z tymi dwoma bubkami

Nie tylko Maciek S. Ostatnio Bartoszek tez w wielu sprawach sie z nimi nie zgadzal i widac bylo po reszcie osob ktore byly ze dziwnie sie czuja. Inna sprawa ze Bartoszek nie daje sobie w kasze dmuchac a nawet zgrywa lekkiego kozaka :)

Marszałek 28.10.2010 15:10

Zgadza się. Bartoszek chyba miał odmienne zdanie od Twarowskiego dotyczące zachowania w Kielcach więc Twarowski, widać,że przez pewien czas ignorował trenera GKS-u. Śmieszne to trochę było tym bardziej,że Bartoszek w dupie miał ich zdanie:)

A zauważcie,że z Chavezem było ostro,bo C+ to pokazywał. Klatka po klatce, nadepną czy nie. Było to bardziej analizowane niż amatorski filmik z Smoleńska. O Vrdoljaku nic nie było to komisyje PZPN-u milczą:) Pewnie to przypadek,że taka cisza, Ale nie wiem czemu mnie to bawi:)i Pan Sławek nam tu wytłumaczy:)

C+ zaczyna z tym towarzystwem wzajemnej adoracji być coraz bardziej ciężki do strawienia.

szprotson 28.10.2010 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1000463)
Nie tylko Maciek S. Ostatnio Bartoszek tez w wielu sprawach sie z nimi nie zgadzal i widac bylo po reszcie osob ktore byly ze dziwnie sie czuja. Inna sprawa ze Bartoszek nie daje sobie w kasze dmuchac a nawet zgrywa lekkiego kozaka :)

Kozaka zgrywał, bo chciał zejść całym zespołem, wykorzystując w tym błąd sędziego.
Tam mu dobrze sugerowali, że przeciez jeszcze 10 minut do końca i można strzelić nie jedną bramkę.

co to za trener co nie gra do końca?

E: Niedługo jak nie gwizdną Ci karnego, to trener zbierze zespół i pojedzie do domu. Bez jaj, piłka to gra błędów.
E2 : FM : no tak, błędów sędziowskich też.Jeśli jesteś dobry, to błąd sędziego Ci nie przeszkodzi w wygraniu meczu, grasz do końca, do ostatniego gwizdka. Charakter i te sprawy.

FraMat 28.10.2010 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1000466)
Bez jaj, piłka to gra błędów

oczywiście błędów sędziowskich

Proud 28.10.2010 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1000465)
Zgadza się. Bartoszek chyba miał odmienne zdanie od Twarowskiego dotyczące zachowania w Kielcach więc Twarowski, widać,że przez pewien czas ignorował trenera GKS-u. Śmieszne to trochę było tym bardziej,że Bartoszek w dupie miał ich zdanie:)

A zauważcie,że z Chavezem było ostro,bo C+ to pokazywał. Klatka po klatce, nadepną czy nie. Było to bardziej analizowane niż amatorski filmik z Smoleńska. O Vrdoljaku nic nie było to komisyje PZPN-u milczą:) Pewnie to przypadek,że taka cisza, Ale nie wiem czemu mnie to bawi:)i Pan Sławek nam tu wytłumaczy:)

C+ zaczyna z tym towarzystwem wzajemnej adoracji być coraz bardziej ciężki do strawienia.

tak samo ma się sprawa brutalnego faulu Arielka Borysiuka w meczu z Lechią. Jakoś afery nie zrobili o to. A ważne jest również to, że w przypadku Legionisty wiemy, że "stać go" na takie zagrania. A Chavez grał w pierwszym meczu, i od razu wykluczenie.

Ja już przywykłem. W każdym kraju, stołeczne kluby są traktowane nieco "łagodniej" w tych kwestiach. Takie życie.

K4millo 28.10.2010 17:15

Co tym razem zrobił ten Vrdoljak ? Bo jak widzę jest nietykalny.

Najpierw nadepnął na rękę leżącego rywala:http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ka,1530881,812

Później odepchnął sędziego:http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...na,1536495,812

Dobrze napisał Białoński jakis czas temu:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michał Białoński
Czyżby dla legionistów miały być specjalne zasady sędziowania, a dla innych piłkarzy już nie? Tymczasem to Vrdoljak zasługuje na czerwoną kartkę w co drugim meczu.

cfa 28.10.2010 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1000417)
Jeśli Pawełka tak motywuje kończący się kontrakt, to trzeba podpisywać z nim kontrakty roczne :-p
Wtedy będzie miał pewność w bramce, bo trener na niego stawia, jak również motywację, by prezentować się jak najlepiej.

To mogłoby być lekarstwo tylko na jedną rundę :) więc lepiej pół roczne.

majson 28.10.2010 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1000511)
To mogłoby być lekarstwo tylko na jedną rundę :) więc lepiej pół roczne.

Hehe dokładnie, półroczny wystarczy :D

polska.mysl.szkoleniowa 28.10.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1000413)

Ale jaki oni mają interes w tym, żeby Wisłę tłamsić?

dj_ibutti 28.10.2010 23:18

Just for fun.

dj_ibutti 28.10.2010 23:23

Dopieprzyliście się do tego kontraktu... Tzn. co wcześniej puszczał bramki specjalnie, bo i tak mu kasa leciała?
Idiotyzm. Na bramce się nie da "odpuszczać" i "starać się" specjalnie pod kontrakt. Mariusz po prostu dostał jasny sygnał od Maaskanta, ze jest nr 1, że Jovanic jest dobry i depcze mu po piętach... poza tym Kurdziel jest na prawdę dobrym trenerem bramkarzy i wie co robi, a to przynosi efekty.

Wojtas 28.10.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1000465)

Kiedys wyrocznią w C+ byl Wit Zelazko,dzis juz Wit Z ,ciekawe ,pamietacie tego Stepniewskeigo jak sedziowal?? bo cos kojarze ze to byl taki grubas ktory wygladal jakby mial na boisku wyzianac ducha ze zmeczenia :D

a co do C+ to jak ich cenie za profesjonalizm to coraz bardziej niepodoba mi sie doszukiwanie fauli naszych pilkarzy i wnikliwa ich analiza ,a poblazanie pilkarzom z Lazienowskiej.Borysiuk,Vdroljak -moze by ich faule poogladac sobie klatka po klatce ,co wy na to panowie cz C+???

Kris54 29.10.2010 00:47

^

to chyba Rysiu Wójcik był :)

Feniks1983 29.10.2010 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1000466)
Kozaka zgrywał, bo chciał zejść całym zespołem, wykorzystując w tym błąd sędziego.
Tam mu dobrze sugerowali, że przeciez jeszcze 10 minut do końca i można strzelić nie jedną bramkę.

co to za trener co nie gra do końca?

Ja piszac o Jego kozaczeniu nie odnosilem sie do sytuacji z Kielc tylko do Jego sposobu rozmowy z Twarowskim i Smokowskim. Co do Kielc to tez uwazam ze troche go ponioslo, ale z drugiej strony widac ze On zyje tym zespolem i zareahowal wtedy bardzo emocjonalnie :)

JrQ- 29.10.2010 10:14

Cytat:

Dopieprzyliście się do tego kontraktu... Tzn. co wcześniej puszczał bramki specjalnie, bo i tak mu kasa leciała?
Nie pisz glupot, nie specjalnie, sugerujemy ze brakowalo mu motywacji, stad proste bledy.

dj_ibutti 29.10.2010 10:42

Przeczytaj drugie zdanie z posta, który zacytowaleś.

Cytat:

Na bramce się nie da "odpuszczać" i "starać się" specjalnie pod kontrakt
I wiem, co piszę.

JrQ- 29.10.2010 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1000734)
Przeczytaj drugie zdanie z posta, który zacytowaleś.

I wiem, co piszę.

jak to sie nie da...
Pawełek pokazuje ze sie da
brak motywacji = prsote bledy

moce 29.10.2010 11:25

przeciez nikt nie pisze o odpuszczaniu koncowka kontraktu = wieksza mobilizacja aby uzyskac lepsze warunki w przyszlym kontrakcie to mi sie wydaje oczywiste po za tym fala krytyki jaka spadla na Pawelka na pewno nie stawia go w dobrej pozycji do negocjacji

radek2323 29.10.2010 11:55

Moim zdaniem Pawelek dzisiaj broni lepiej bo mamy slabsza defensywe niz wczesniej..... teraz czuje gre od poczatku do konca a przy takim Glowackim Marcelo Cleberze Baszczynskim zbytnio sobie nie pogral jego slabosc polegala na tym ze nie potrafil sie skoncentrowac na malych szczegolach i z tego wynikaly czasem takie błędy. Mysle a raczej jestem pewien ze Maskant jest w 100% za pozostaniem Mariusza w Wisle ale jak bedzie to zobaczymy.

Markus 29.10.2010 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti
Na bramce się nie da "odpuszczać" i "starać się" specjalnie pod kontrakt.

Ależ oczywiście, że można bardziej lub mniej przykładać się do wykonywanej pracy. Wszędzie, włącznie z rolą bramkarza.

Pawełek nieprzypadkowo zaczął lepiej bronić akurat wtedy, gdy musi myśleć o nowym kontrakcie.

Dlatego powiem z całą stanowczością: W Wiśle absolutnie nie powinno być miejsca dla nieprofesjonalnych piłkarzy, którzy dają z siebie wszystko dopiero gdy zaczyna im się kończyć umowa o pracę. W dodatku relatywnie słabiutkich, wobec których istnieje duże prawdopodobieństwo, że wkrótce znów zaczną sadzić "babole", ledwie poczują się zabezpieczeni finansowo. Nagradzanie Pawełka za taką postawę nowym kontraktem byłoby nieodpowiedzialną patologią.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl