![]() |
Cytat:
Dobra frekwencja to wypadkowa czynników: rywal+ aktualna forma+ pogoda+ pora meczu. Wtedy może być komplet jak na Legii, ale wystarczy że 2 z 4 czynników nie wypalą i mamy 10 473 widzów jak na Widzewie w zeszłym sezonie. Dlatego polityka którą przyjął aktualnie klub, czyli droższe bilety+ bardzo tanie karnety może kiedyś zda egzamin. Tylko taką drogą powinien iść taki klub jak Wisła. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
W zasadzie sporo układa się w zgrabną całosc - nawet podwyżka biletów. Warto wykorzystać do maksimum obecną euforię po odejsciu ex prezesa, sprzedać jak najwięcej karnetów i mieć wszelkie czynniki pogodowe, godzinowe czy jakiekolwiek inne gdzieś. Jakiś pomysł jest, nawet sprytny. Edit: Cytat:
"Jestem przygotowany, że od czasu do czasu trzeba karę zapłacić." - psychicznie i finansowo. Zresztą, jak my mieliśmy kasę płaciliśmy. Nie mieliśmy, wchodziliśmy wojewodzie po pięty by kar, na które nas nie stać, nie płacić. Nie tak było? Pojawi się kasa, wtedy pewnie klub przestanie kombinować z unikaniem kar. |
a co z naszym sponsorem z portugalii? przecież jacka juz nie ma,a to byl chyba główny warunek.
|
^^ To był główny warunek ale zdaje się od Szubryta.
|
Plotki
10 znaków |
Cytat:
|
Ponoć do szkoły biorą już 6 latków a czytać uczą już w przedszkolu. Może by jeden z drugim udali się tam i nauczyli się co znaczą te robaczki które pisze Moderator bo nie wierzę żebyście mojej prośby która była już tu nie raz żeby nie pisać tu o Bedanrzu nie widzieli.
|
"Od następnego meczu 3-ligowe rezerwy Wisły Kraków występować będą na stadionie Dalinu Myślenice.
- W Krakowie płaciliśmy 4 tys. za wynajem stadionu, a nie mogliśmy mieć przychodów z biletów. Na stadionie Dalinu będzie można sprzedawać bilety. Myślenice obecnie nie mają piłki nożnej, chcielibyśmy aby Myślenice stały się takim wiślackim miastem. Jest tam bardzo dużo kibiców Wisły i przychylny klimat - powiedział prezes Wisły, Ludwik Miętta-Mikołajewicz." Z całym szacunkiem do mieszkańców Myślenic ale Wisła to Krakowski klub i chyba trzeba by robić dobry klimat w Krakowie a nie poza nim. nie rozumiem tej decyzji. Argument się nie broni. Niech kombinują żeby w Krakowie czerpać przychody. Może się teraz narażę ale ten klub to Wsiał Kraków z podkreśleniem Kraków. |
W Krakowie jak grali w tamtym roku to nikt nie przychodził, a koszty spore :)
|
Cytat:
I nie czarujmy się - tłumów na meczach trzecioligowych nie będzie, przyjdą Ci co zawsze. O frekwencję trzeba dbać przede wszystkim na meczach pierwszego zespołu, bo tu jest jeszcze wiele do poprawienia. Realistycznie: mniejsze ceny wynajmu + ewentualne pieniądze z biletów. Zarobić nie zarobimy, ale zmniejszą się koszty utrzymania rezerw. A ten klub to Wisła Kraków (z podkreśleniem - "Wisła") ;) |
Co więcej można dzięki temu zdobyć nowych kibiców, którzy teraz do Krakowa na Wisłę nie przyjeżdżają, ale może zaczną chodzić na rezerwy, czego naturalnym następstwem będzie w przyszłości pojawianie się na meczach pierwszej drużyny.
|
Z Krakowa do Myślenic jest tyle co z jednego końca Londynu na drugi ;)
Wiadomo że chodzi o kasę - będzie kasa na pewno wszyscy będą grać "u siebie". |
Wielka UFA wielkiego jacka:
Cytat:
|
bardzo dobry pomysł - KLUB 1906:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...1906_juz_dzis/\ Edit: dobrze. Szkoda tylko, że Klub nie wpadł na to sam, bez udziału UFA, która z tego zbiera swój procent ? (chyba 20 %). A to kasa liczona w tysiącach zł od każdego członka Klubu 1906. |
funkcjonował już za jacka.
|
|
Cytat:
A i wcale mnie nie zdziwi to jak się okaze ze jacunio nakradl się kasy ile da... |
I gdzież teraz jest piękniś, który tak zażarcie domagał się ode mnie przedstawienia umowy z UFA? :)
|
Takie umowy to działanie na niekorzyść spółki, skoro UFA ma dostawać gaże za umowy których nie wynegocjowała. Bednarza powinno się teraz po sądach ciągać za takie zaniedbanie
|
Cytat:
Napisałbym, że włos mu z głowy nie spadnie, ale byłoby to zbyt oczywiste. Skończę więc gorzkim, choć banalnym morałem - tak się kończy zatrudnianie na poważnych pozycjach "fachowców" Jacka kalibru. Bez koniecznej wiedzy, doświadczenia, obycia i kontaktów. Za błędy się płaci - dosłownie. Koszty zatrudnienia Bednarza da się wyrazić w konkretnych liczbach i nie mam tu na myśli jego pensji. |
Ale skoro zarząd o tym wiedział (domniemanie) i się zgodził, to też ma w tym swój udział, a to że Bednarz podpisał umowę, to tylko wykonywał obowiązki (o ile rzeczywiście tak było). Nie chodzi mi tu o bronienie Bednarza, ale w takim wydaniu zakrawa to na niezły przekręt.
Wolfy, jak sugerujesz, ja tam o niczym do tej pory nie słyszałem, bo nie ma sie co dziwić że UFA bierze kasę za znalezienie sponsora, ale fakt że bierze też kasę za to że znajdzie go kto inny, to istne kuriozum. Poza tym to UFA wzieło się też za system biletowy, który nie działa. Krótko mówiąc są podstawy, aby tą umowę dokładnie przeglądnąć i zweryfikować czy UFA wywiązuje sie ze swoich obowiązków, a jeśli nie, to coś z tym zrobić. |
Cytat:
Poza tym nikt nigdy nie twierdził, że Bednarz działał sam, że funkcjonował w próżni. Wiele osób stwierdzało, że nie działa w interesie Wisły, czego rezultaty zresztą widać. Nie zwalnia go to bynajmniej z odpowiedzialności, ponieważ był zatrudniony jako prezes klubu i to na jego korzyść miał pracować. |
Cytat:
Tak jak w przypadku każdej innej umowy. |
Cytat:
pewnie są na taką okazje zabezpieczeni |
Ciekawe jak brzmi ten "wentyl bezpieczeństwa" na podstawie którego Wisła może rozwiązać umowę.
|
Cytat:
Jeśli zdarzy się tak, że przyjdzie do klubu ktoś, kto zaoferuje nam sponsora na koszulkę, to będzie to nasz wspólny problem i profit. |
Cytat:
Cytat:
Z jednej strony nie sądze abyśmy nie zabezpieczyli się na wypadek gdy UFA totalnie oleje misję. Z drugiej strony jesli umowę czytał i opiniował najlepszy prawnik w fimie JB to różnie może się przed sądem skończyć. Póki co można powiedziec ze strzał w 10-tkę to nie jest. |
Cytat:
Nie jest.... I nie będzie.... |
Cytat:
Oby ta ufa się do czegokolwiek przydała albo oby udało się jej dać kopa w d.upę za jak najniższą cenę... |
Jacek Bednarz i zarząd oraz nadzór ze strony RN obydwu spółek zaprzeczali interesowi spółki Wisła Kraków o czym pisałem od lat i nie mogę wyjść z podziwu, że Cupiał pozwalał na tak ogromne straty, jakby wbrew swojej dotychczasowej naturze, a teraz będzie się zmagał z konsekwencjami tych strat przez lata i oby duet Rogala-Bednarz nie zostawili Wisły w sytuacji bez wyjścia, jak kiedyś Ruch Chorzów, gdyż można sobie wyobrazić, co by było, gdyby pozwolono im dalej igrać z "istnieniem" Wisły ??
|
Cytat:
|
Cytat:
Bednarz jest jeszcze odpowiedzialny za : - rzut Miśka - przekręcenie Wisły w Atenach w 2005 r - zwolnienie Petrescu ( tak, tak to on rył pod Danem dołki ) - i czego sobie jeszcze kuźwa nie wymyślicie. A tak zupełnie na serio nie widzicie , na serio nie widzicie , ze JB jest kozłem ofiarnym , zderzakiem , żeby nikt nie zwrócił uwagę na nieudolności właściciela. JB miał ratować płynność i uratował. Bankrutowi daje się pieniądze na takich warunkach jak zrobiła to UFA a nie na 1% marży + wibor. Jest świetne opowiadanie Suworowa w "żołnierzach wolności" jak to do protokołu spalenia motocykla w czasie inwazji na Czechosłowację w 1968 r kolejni dowódcy dopisywali następne zaginione uzbrojenie i przy raporcie do naczelnego dowództwa wyszło , że motocykl był wyposażony w 2 rpg , 3 Km 1 4 beczki spirytusu. W tej chwili taka sytuacja jest w Wiśle . PS . Nie jestem krewnym/znajomym/fanem Bednarza. Co więcej uważam , że dał ciała z kibicami i słusznie został zwolniony |
Bednarz dał ciała na wszystkich frontach, kibicowskim, finansowym i prawnym, a jego obrona, nawet pokrętna, to przegrana sprawa. I nie chodzi tylko o UFA, sprawę Genkowa czy Wilka, czy relacje z kibicami, ale o psucie marki Wisły, które i w przyszłości utrudni nam pozyskiwanie sponsorów.
Co do właściciela, to złe pomysły i fatalny ich wykonawca, to jedno, ale drugie to dobra decyzja o odwołaniu Bednarza i ufam, dalsze korzystne zmiany w polityce klubu. |
jakby Bednarz tego nie akceptował to by sam powiedział "pas" i nie realizował takiej polityki. Proste ? Gnój leciał tylko na pieniądze i był sprzedajnym krawaciarzem. Koniec kropka.
|
już 15500 sprzedanych biletów:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...my_po_komplet/ kto nie ma jeszcze biletu/karnetu, to niech lepiej szybciej kupuje, bo coraz więcej sektorów wypada ze sprzedaży. Zastanawiają mnie tylko sponsorzy na sektorze E16. Normalnie siedzieliby na A, H lub VIPach. Ciekawe co to za sponsorzy, którzy będą oglądać mecz z prawie narożnika ? |
Może po prostu sponsorzy wykupili (lub dostali) te miejsca i przeznaczają je dla swoich pracowników.
|
E16 to Tyskie
|
http://wislaportal.pl/27647,Inicjaty...ag_dalszy.html
Ciekawe czy pomysł przeistoczy się w realne działania |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl