![]() |
Wiślacy zrzeszeni w Socios przegłosowali wczoraj wysokość wsparcia klubu w nadchodzącym sezonie - będzie ono większe niż w roku ubiegłym, wzrośnie o około 10%, a na konto spółki trafi w ciągu kolejnych dwunastu miesięcy 1 120 000 zł.
|
W szeregi Socios Wisła wstąpił obecny prezes Wisły, Dawid Błaszczykowski.
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...503679493?s=20 |
Ja w sprawie Wiślackiego Piwa. Warto pomyśleć o 3 4 lub 6 paku piwa. Pod kątem Mikołaja czy Bożego Narodzenia.Nawet zwykłe kartonowe szare pudełko z naklejką etykiety a w środku kilka piw mogłoby być fajnym prezentem na w/w święta lub jako upominek poza świętami
|
Ponawiam pytanie: czy My jako Socios i jeden z głównych sponsorów klubu możemy zażądać aby piłkarze zaczęli Nas kibiców poważnie traktować? to co dziś pokazali na boisku to JAWNE SPLUNIĘCIE NAM W TWARZ
|
Czy Szanowny Zarząd Socios z jego Prześwietnym Prezesem na czele mogliby podjąć interwencje w sprawie akcji dematerializacji akcji.
To prośba nic więcej, nie jestem członkiem Socios. Ale nie ma organizacji zrzeszającej Akcjonariat rozproszony, więc nie ma do kogo się zwrócić. Pisanie maili do Wisły to jak widać po wpisach na forum przysłowiowe pisanie na Berdyczów. W tej sprawie mamy dwa typy dokumentów. Maile i strona klubu. Oba są niejasne i sprzeczne. A ich wydźwięk jest zupełnie niezrozumiały. Czy tak trudno napisać prosto i jasno w jaki technicznie sposób będzie się to odbywać ? Czy jak przyniosę papierową akcję do klubu to zostanie mi ona zwrócona ? Jeżeli tak to w jaki sposób i kiedy ? Jeżeli nie to czy otrzymam pokwitowanie/potwierdzenie zwrotu papierowej akcji ? Jakie są konsekwencje nie zwrócenia akcji ? Ale konkretnie. Na przykład w kwestii prawa udziału w Walnym Zebraniu ? Czy po 31 marca 2021 roku będę mógł zwrócić papierową akcje i zostać pełnoprawnym akcjonariuszem ? Co się stanie po 31 marca 2026 roku, jeżeli nie zwrócę papierowej wersji akcji ? Czy naprawdę tak trudno napisać kawa na ławę. Są jakieś wyjaśnienia na Twitterze ale twitter to nie dokument czy ogłoszenie. Co więcej są one rozbieżne z informacjami jakie można znaleźć w internecie. Na przykład. Jak się ma: https://twitter.com/KarolinKawula/st...14623584202752 Cytat:
https://www.doradzamy.to/artykuly/de...-trzeba-podjac Cytat:
Czy tak trudno potraktować kibiców/akcjonariuszy poważnie ? Czy może właściciele i Zarządy się zmieniają a standardy postępowania wobec kibiców pozostają niezmienne ? Bo jak chodzi o akcje sprzedaży wirtualnych biletów to jest ona świetnie objaśniona. |
Czego nie rozumiesz?Zamienią ci papierowa akcje na elektroniczny wpis.
|
Cytat:
Jak ktoś z Zarządu Socios lub w jego imieniu zechce odpowiedzieć będę wdzięczny, jak nie zechce się tym zajmować to też napiszcie. |
Zajmowaliśmy się już sprawą - po naszym pytaniu klub wystosował poniższy komunikat:
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...alizacji-akcji Krótko pisząc - certyfikat potwierdzający zakup akcji możesz zatrzymać, a odpowiednie zapisy zostaną dokonane na podstawie Księgi Akcyjnej. |
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki za szybką reakcje. Jednakże nie znajduje tam odpowiedzi na żadne z zadanych pytań. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A i jest odpowiedź na jedno z pytań (znów z pierwszego wezwania): Cytat:
Naprawdę, obrona polityki informacyjnej klubu to daremna sprawa. Prostego komunikatu nie umieją sformułować. |
Klub prowadzi Księgę Akcyjną, dlatego nie musisz zwracać certyfikatu nabycia akcji (choć możesz to zrobić). Nie stracisz praw akcjonariusza w wyniku nieoddania "papierka".
|
Cytat:
|
Cytat:
Jednakże... Jednakże w sprawach formalnych podstawą są dokumenty a nie wpisy na forum, twitterze itd. A dokumentami są jedynie dwa wezwania do zwrotu akcji. Z ostatniego wezwania: Cytat:
Jeżeli zaś te wezwania z przyczyn formalnych muszą mieć taką formę, należało dać klarowne wyjaśnienie na stronie klubowej. A nie komunikat typu bełkot słowny. |
Za formę komunikatów nie odpowiadam - przekazuję Ci to, co ustaliliśmy w klubie, podałem także link do oficjalnej strony.
|
Cytat:
Albo przynieść go do klubu i na podstawie tego, że go mam zażądać wpisania do księgi akcyjnej (bez umowy kupna sprzedaży - tak po prostu)? Odważna teza, ale chyba lepiej testować na sobie, a nie pisać na otwartym forum gdzie ktoś może to wziąć na poważnie. |
Cytat:
|
Spoko, nie odebrałem tak Twoich wpisów ;)
|
https://twitter.com/SociosWisla/stat...038867968?s=20
Trzy lata... Chyba już nikt nie ma wątpliwości co do działalności Stowarzyszenia Socios Wisła Kraków. Dołączajcie do nas. Ps. W ilości członków goni nas działające na podobnych zasadach Stowarzyszenie Wielki Ruch, nie dajmy się wyprzedzić ;) |
Pytanie do serka.c2, czy jest możliwość aby Socios wspomogła klub opłacając pensje piłkarza?. Może nie na podobnej zasadzie jak to było z Wasilewskim, tylko np. członkowie Socios dostają do głosowania 3 nazwiska obrońców z ekstraklasy którym kończą się w zimie kontrakty, i wybierają jednego szczęściarza ;).
|
Cytat:
|
Głos kibiców Wisły: "Przekazujemy klubowi 1,5 mln zł rocznie. Tak dalej być nie może"
- Jestem zawiedziony tym, w jaki sposób zarządzano klubem. To jest moja złość - mówi Witold Ekielski, założyciel stowarzyszenia Socios Wisła w programie Sport.pl LIVE. Niezwykle ważny człowiek w społeczności kibiców Wisły Kraków, uważa, że Jakub Błaszczykowski, Jarosław Królewski i Tomasz Jażdżyński nie poradzili sobie z zarządzeniem zasłużonym klubem. https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...l-rocznie.html |
Witold był bardzo zdenerwowany i to było widać, słychać i czuć a i tak zachował zimną krew i wypowiedział się w sposób ulgowy dla zarządu i właścicieli. Najważniejsze co wyłowiłem z tej wypowiedzi to sposób traktowania NAS czyli Socioc przez właścicieli....tuż przed głosowaniem o przeznaczeniu pieniędzy. A4,parę zdań nijakich i przeświadczenie że nasz zarząd Socios pokieruje głosowaniem tak jak życzy sobie jaśnie państwo! I tak było i tak wyglądało głosowanie na jedyną i słuszną wytyczną. Zastanawiam się co zrobimy w przyszłym głosowaniu? Zapomnimy że w Wiśle są też inne sekcje? Znów zagłosujemy jak nam każą???
|
Hmmm, mnie nigdy nikt nie kazał głosować na jakąś opcję ani nic nie sugerował ...
Sponsorowaniem innych sekcji niż piłka nożna mnie nie specjalnie interesuje, poza jakimiś szczególnymi jednorazowymi akcjami. Jeśli dobrze pamiętam założenia wstępne to chodziło o stworzenie szansy przetrwania piłkarskiej Wisły, choćby w IV lidze, więc teraz to jakby los powiedział: SPRAWDZAM ... Albo się obrażamy albo walczymy o lepsze jutro. Tak czy inaczej, DUŻĄ prośba: byle zdroworozsądkowo (nie na fali emocji). |
Skoro zdrowo rozsądkowi to mam propozycję wpłacamy 50% tego co w exstraklasie a resztę zamrażamy do momentu powrotnego awansu.Taka forma premi za osiągnięcie czegoś a nie robienie z nas wała
|
Ja to nierozumiem jak można oddawać swoje ciężko zarobione pieniądzę grajkom którzy s.......ili klub do 1 ligi xD Dla mnie to jest porównywalne frajerstwo z dawaniem kasy rydzykowi...
|
Cytat:
|
Kibice sukcesu? Na tym forum? Dobre
Obecnie zostali już tylko kibice blamażu, nieporadności, nieudolności i frajerstwa. |
Tak, to ja kibic sukcesu , resztka siwiejących włosów , 50 lat wierności Wiśle, przeżyłem dwa spadki , wyjazdy w drugiej lidze, mecz hańby z Legią ,0-6 , itd...Kupione akcje członkostwo w Socios od samego początku....szkoda gadać bo serce pęka jak pomyślę co oni zrobili z moim ukochanym klubem . Mam prawo żądać przeprosin a także konsekwencji co do właścicieli, to nie brat to nie wujek ani Viceprezes są winni upadku ....DOBRZE WIEMY KTO!!!
|
Informacyjnie:
- przedstawiciel Socios Wisła, Oskar Niezabitowski, zostanie na najbliższym Walnym Zgromadzeniu TS Wisła Kraków SA członkiem Rady Nadzorczej spółki z ramienia stowarzyszenia, - członkowie Socios otrzymali prawo do zniżek na zakupy w sklepie klubowym (8% na kolekcję Macron, 10% na resztę asortymentu). |
Do kogo można się zgłosić o dodanie do pokoju Socios?
|
Pokój od dłuższego czasu jest nieaktywny. Dyskusje w ramach Socios prowadzimy na grupie FB oraz na forum w Panelu Socios.
|
Czy zarząd Socios ma zamiar wyjaśnić dlaczego nieładnie potraktował pana Nowaka?
|
Zgłaszam postulat abyśmy jako jeden z największych sponsorów Klubu , zażądali dymisji trenera Sobolewskiego. Z tym Panem u steru nie osiągniemy nic
|
Cytat:
Proszę bardzo - wyjaśnione. |
Cytat:
|
Socios Wisła nadal wśród głównych sponsorów Białej Gwiazdy!
https://wislakrakow.com/posts/stowar...j-gwiazdy/8203 W planach Socios na najbliższy sezon m.in. przekazanie klubowi rekordowej kwoty - minimum 2 mln zł! Środki w głównej mierze mają być przeznaczone na wykup bazy treningowej w Myślenicach. Oczywiście, czy tak się stanie, zadecydują członkowie Stowarzyszenia w głosowaniu. Więcej szczegółów członkowie Stowarzyszenia poznają w najbliższych dniach. |
Jest jakaś opcja, żeby skontaktować się z kimkolwiek w sprawie dołączenia do grupy Socios na facebooku?
Żeby nie było, mam fejkowe konto, którego nie używałem od blisko 8 lat, bo z social media po prostu nie korzystam, ale dwukrotnie podawałem wszystkie dane w wiadomości, kiedy wysyłałem prośbę o dołączenie do zamkniętej grupy i cisza - ani nie dostałem wiadomości zwrotnej, ani nie dołączono mnie do grupy. Gdyby forum na stronie Socios było aktywne, to bym to olał, ale wygląda na to, że życie toczy się na FB, więc chciałbym mieć jakiś podgląd na aktualności. |
To napisz do serek.c2 , z tego co widzę to nie każdy jest tam pod imieniem i nazwiskiem.
|
|
daliśmy 1,5 mln PLN na Klub. dziś jego pracownicy napluli nam w twarz.......
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl