Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Maciej Stolarczyk były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9971)

wiesniak842 27.10.2019 11:05

Byc albo nie byc w polskiej pilce? Kariery? Presja?
Jesli nie chleja, nie cpaja, nie sa hazardzistami to na spokojnie sobie pokopia do 35 roku zycia na poziomie eklapy/1 ligi, zarabiajac przy tym dobre pieniazki. Gdzie jak gdzie, ale w polskiej lidze jest zero presji, przewaznie tej nastawionej na sportowy sukces, rozwoj, ciezka prace.

guardian_angel 27.10.2019 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1544614)
Gdzie jak gdzie, ale w polskiej lidze jest zero presji, przewaznie tej nastawionej na sportowy sukces, rozwoj, ciezka prace.

To że właściciele robią wszystko, żeby nie odnieść sukcesu z polsimi klubami (ogólnie piszę, nie o Wiśle) to nie oznacza, że piłkarze nie chcą sukcesu, nie chcą ciężko pracować i nie przeżywają porażek.

wiesniak842 27.10.2019 13:41

Jedno nie wyklucza drugiego. Ja jestem kibicem i tez przezywam, pewnie bardziej niz kopacze.

Kamson 27.10.2019 17:49

Jak co kolejke. Z dedykacją dla trenera: https://youtu.be/iFRWxFf0f3o

Padre1906 27.10.2019 17:52

Przed falą lamentów która zaraz wybije jak ścieki z Czajki mam jedno pytanie.
Za co chcecie zatrudnić nowego trenera?

JacekFan 27.10.2019 17:54

Ja myślę że nikt nawet nie chce do nas przyjść i dlatego on jeszcze jest.

Mixu 27.10.2019 17:59

Stolar przynajmniej jest sympatyczny.

Revolver 27.10.2019 18:11

Ja tu widzę tylko jedną opcję. Stolar zostaje w sztabie jako specjalista od stałych fragmentów gry, a Boguski będzie grającym trenerem.

Jaroo1 27.10.2019 18:17

Nie lepiej Wasyl na trenera? Większe doświadczenie ma jako zawodnik

Mixu 27.10.2019 18:22

A nie lepiej dać Jopa? Podobno ma szczęście w kartach.

gizmowisla 27.10.2019 18:26

przestancie kur.......aa , Wisla to szrot ludzi ktorych nazywaja pilkarzami nie wymagajcie od nich wynikow , bo Oni nie potrafia !!!!!!! ...teraz jest czas na lans i itp ....

Garret 27.10.2019 18:28

Mamy słabych piłkarzy, ale oni są dodatkowo bez formy i to już wina sztabu.

Zaczynam się zastanawiać czy zeszłoroczna październikowo-listopadowo-grudniowa padlina była faktycznie spowodowana tylko i wyłącznie brakiem kasy.

Stelio 27.10.2019 18:39

A o to statystyki Stolara od czasów akcji ratunkowej czyli cała runda wiosenna z poprzedniego sezonu + aktualny sezon, czyli okres kiedy nie było już srapaty a piłkarzyki mieli płacone. dokładając dzisiejszą porażkę z legią liczba porażek to 17 czyli uwaga 1.03 pkt na mecz...

nie licząc spadkowiczów/awansowiczów gorsze od nas za ten okres są tylko 2 drużyny... nie wiem czy jest sens sie oszukiwać i liczyć na to, że Stolarczyk się obroni, miał już na to kupe czasu...

https://wislakrakow.com/forum/data:i...AASUVORK5CYII=

loco86 27.10.2019 19:13

Czy jeszcze ktoś będzie bronił tego niby trener????

Jaroo1 27.10.2019 19:22

Ja będę bronił. Bez przesady, że jakikolwiek trener tak może prowadzić drużynę, na taką ilosc porażek i kompromitacji. Także coś tu jest nie tak, jakiś większy problem. Może wynikający w 100% od trenera ale też uważam, że stać jego i tę drużynę aby się odbić od dna i zacząć regularnie punktować - bez wzmocnień i bez zmiany trenera

Revolver 27.10.2019 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loco86 (Post 1544646)

A tam, przesadzasz. Stolar zaraz powie, że przecież nie widzi wyraźnie lepszej drużyny od Wisły w E-klasie.

TSWojtas 27.10.2019 19:26

Stolarczyk do zwolnienia. Mam nadzieję ze honorowy poda się do dymisji!

Coglin 27.10.2019 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1544650)
Ja będę bronił. Bez przesady, że jakikolwiek trener tak może prowadzić drużynę, na taką ilosc porażek i kompromitacji. Także coś tu jest nie tak, jakiś większy problem. Może wynikający w 100% od trenera ale też uważam, że stać jego i tę drużynę aby się odbić od dna i zacząć regularnie punktować - bez wzmocnień i bez zmiany trenera

Tylko kiedy i w której lidze?
Patrząc na terminarz i naszą formę to zdobędziemy może jeden punkt do przerwy.

Enigmovsky 27.10.2019 19:26

czekamy na anegdotki trenera Macieja

brylant17 27.10.2019 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loco86 (Post 1544646)

Tak czerepach

El'kabat 27.10.2019 19:27

Stolarczyk frajerze za Cupiała to byś się bał do Krakowa wracać, że nie dość że Cie wyjebie to ześle na Sybir a teraz jeszcze Cię będą głaskać !!!
WON!!

Stelio 27.10.2019 19:28

Nie no poczekajcie, dajcie panu trenerowi się empirycznie przekonać, że w naszej ekstraklasie jednak są 3 drużyny lepsze od nas, ba! być może nawet i 15! :D

Arek95 27.10.2019 19:30

Jeżeli ktoś po TAKIM dnie bo meczem cięzko to nazwać powie, że przegraliśmy przez kontuzje od 7 meczów nie mając tak na prawdę dwóch podstawowych (Kuby i Bashy) to niech za.......i takiego soczystego barana o ścianę. Nie było taktyki, składności, kondycji, chęci, ambicji itp. itd.
Jeżeli jutro rano nie przeczytam o zwolnieniu stolarczyka i rozwiązaniu umowy z boguskim w tempie natychmiastowym to .......ę z góry do dołu taki interes... Dopóki ten gość będzie trenerem na R22 już się nie pojawię. Od początku mówiłem, że to facet bez wiedzy i umiejętności a wzięli go dlatego że był tani i grał w odlbojach i miał papiery UEFA Pro, a prawda jest jak widać taka, że to Sobol jest prawdziwym trenerem z jajami i trzymał całą szatnie za pysk

Jaroo1 27.10.2019 19:34

Cytat:

Tylko kiedy i w której lidze?
Patrząc na terminarz i naszą formę to zdobędziemy może jeden punkt do przerwy.
Po tej serii porażek, która z meczu na mecz się zwiększa i po tym 7:0 to już mi przeszła chęć w bronienie trenera za wszelką cenę i powtarzanie, że będzie lepiej niedługo. Już jednak jakiś limit się wyczerpał i być może już jest czas aby podjąć jakieś decyzje ważne.
Tylko teoretycznie powiedziałem, że dla mnie ani trener ani drużyna nie sa tak słabi aby ciągle przegrywać i uważam, że równie dobrze to może odbić w drugą stronę.

Ale coś jest nie tak, to nie jest zwykła seria porażek i kryzys normalny. To już przeszło wszelkie pojęcie. My notujemy wyniki jakbyśmy grali jakimiś juniorami czy oldboyami. Można grać słabo, zawsze się to zdarzy ale powtarzam mimo wszystko Z TAKIM SKŁADEM zaliczyć taki regres, tracić tyle bramek, nie móc wygrać ani nawet zremisować tyle meczów i przede wszystkim popełniac takie błędy w defensywie to coś tu grubszego jest na rzeczy. Oni zachowują się tak jakby każdy z nich piłkarsko umarl i wychodziła na mecze 11 amatorów, fryzjerów czy innych kurierów.

loco86 27.10.2019 19:35

Stolar jeśli nie poda się do dymisji po tym meczu to nie uwierzę.

PhantomRanger 27.10.2019 19:36

Byłem optymistą i w lecie sądziłem, że Stolarczyk to trener dla nas. Czas pokazał, ze srogo się pomyliłem. Jeżeli nie poda się do dymisji straci resztki szacunku, które jeszcze pozostały.

Ogryzek 27.10.2019 19:39

Hańba i Wstyd!

Trzeba sie starać żeby wykręcić tak hańbiacy wynik. Smuda z Czekajem na srodku obrony zrobił 0-5 a to tylko dlatego ze ubzdurał sobie otwartą grę z legią. Stolarczyk go przebił. Wstyd i hańba.

Stolarczyk to trener na dobre czasy a nie kiedy kadra krucha i trzeba cos z niczego zrobić. Odszedł Sobolewski i wyszedł "kunszt" Macieja.

Po czymś takim, nawet jak bedziemy wygrywać będę czekał aż Stolarczyk odejdzie.

Garret 27.10.2019 19:41

Cytat:

Ale coś jest nie tak, to nie jest zwykła seria porażek i kryzys normalny.
Mnie się wydaje, że jest katastrofa na każdym poziomie - mentalnym, fizycznym, do tego taktycznym, a indywidualne umiejętności są na tyle słabe, że nie są w stanie tego w jakikolwiek sposób zatuszować.

Zauważ jak oni biegają - jak wóz z węglem. Wolni, bez żadnej dynamiki, ba, oni nawet nie biegają dużo, by powiedzieć, że biegają jednostajnie. Wyglądają jak banda amatorów trenująca dwa razy w tygodniu po pracy. To jest straszne.

Do tego każdy już wie jak będziemy grali i nasi piłkarze - słabsi indywidualnie pewnie od minimum połowy ligi - są w gorszej sytuacji. Nogi nie niosą, każdy gra z nami jak chce i kontroluje mecz, bo nie jesteśmy w stanie go w żaden sposób zaskoczyć, a do tego są rozbici psychicznie po fatalnej serii. Po dzisiejszym meczu to już nie mam pojęcia co będzie w ich głowie.

Jest dramatycznie, DRAMATYCZNIE, a jeśli Stolarczyk myśli to samo, co mówił w środę w Weszło.fm, to nie będzie lepiej.

Tak jak pisałem wcześniej - rok temu od października też zaczęliśmy grać padlinę. Na wiosnę? Po meczu z Legią forma siadła. Trzecia runda za Stolarczyka znowu wygląda tak, że na początku trochę się rozkręcają, potem mają kilka meczy w szczycie formy i zaczyna się zjazd. Różnica tej jesieni polega na tym, że w ów szczycie dyspozycji zdobyliśmy i tak mało punktów, a zjazd jest jeszcze bardziej dramatyczny, zapewne z powodu coraz słabszej kadry.

bridgeburner 27.10.2019 19:42

1 Załącznik(ów)
Załącznik 2129
Tabela za 2019 rok
58 goli straconych w 30 meczach
znowu tracimy po wrzutce z rogu, znowu Sadlok wykonuje wrzutki:help:
Nie wiem jak mozna jeszcze bronic Stolara, ba jak mozna znalezc jeden argument za pozostawieniem go na tym stanowisku

Virusman 27.10.2019 19:42

Jestem pewien, że zwolnienie Stolarczyka i zatrudnienie kogoś w stylu Ojrzyńskiego, czy Urbana wstrząsnęłoby drużyną, co mogłoby nam dać do zimy parę punktów, a być może nawet zwycięstw.

Mimo to, o ile w drużynie nie ma kwasów i sytuacji bez wyjścia w relacjach personalnych, to Stolarczyka na razie jeszcze zostawiłbym na stanowisku. W tym sezonie walczymy o utrzymanie. Jeżeli Stolarczyk nadal będzie przegrywać mecz za meczem to na zatrudnienie ratownika będzie czas na początku wiosny. Nasz trener nie jest doświadczony i wyprowadzenie drużyny z kryzysu, tak jak kiedyś to zrobił Wdowczyk, to nauka i wartość, która zaprocentuje w przyszłości, jeżeli Stolar zostanie z nami jeszcze na parę lat. Oczywiście jeżeli Stolarczyk nie jest długoterminowym planem zarządu to nie ma sensu go trzymać.

Teraz przychodzą teoretycznie łatwiejsze mecze, może coś zmieni. Z perspektywy czasu szkoda, że w tych przegranych spotkaniach zamiast Janickich, czy Klemenzów nie grali juniorki, ale kto mógłby się spodziewać aż takiej tragedii?

Robich106i5 27.10.2019 19:43

To connect dziś się stało jest gwoździem do trumny. Byłem z Wisłą kiedy grała w 2 lidze jeździłem na wyjazdy do takich wiosek jak Knurów od którego kupiła awans do ekstraklapy. Byłem jak sprzedała się ....ie Warszawskiej ... pamiętne 6-0 ....darłem ryja złodzieje złodzieje....Byłem przy sukcesach ery Cupiała i jestem teraz kiedy historia zatacza krąg i przy braku cudu znów będzie 2 liga. Zawodnicy ....nie przepraszam, dzieci we mgle przy kompletnie braku ambicji ,formy, zdrowia i chęci do czego kolejek ,pod przywództwem trenera bez pomysłu co z tym zrobić , z zarządem który spłaca długi po szmaciarzach i miastem które koniecznie chce ujebać naszą Wisłe....wygląda to na spadek z wielkim hukiem!!! Socios topi kasę na kontrakt emeryta Wasilewskiego nie słuchając własnego rozumu zamiast dać kasę 25 latkowi z przyszłością. Sobolewski odchodzi i z gównianą drużyną robi lidera....nic dodać nic ująć , pogratulować!!! Nie wiem co dalej ale czas na cud bo nic innego nas nie uratuje....

Jaroo1 27.10.2019 19:43

Problem jest taki ze zwolnieniem trenera, że jesteśmy trochę w takiej sytuacji jakbyśmy mieli 150 cm wzrostu, 20 lat na karku i chcieli jeszcze urosnąć tak ze 20 cm...
My jesteśmy tak zaszachowani, tak w dupie finansowo, że w sumie kto tu ma przyjść i za jaką kasę? Kto poważny tutaj za ochłapy będzie robił? A wymienić Stolarczyka na drugiego Stolarczyka to też żadne rozwiązanie.

masada 27.10.2019 19:47

Myślę, że rola trenera jest tu kluczowa. Uważam, że gdyby dziś np zamienić Stolarczyka i Vukovicia wynik byłby odwrotny.

Ogryzek 27.10.2019 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1544689)
Problem jest taki ze zwolnieniem trenera, że jesteśmy trochę w takiej sytuacji jakbyśmy mieli 150 cm wzrostu, 20 lat na karku i chcieli jeszcze urosnąć tak ze 20 cm...
My jesteśmy tak zaszachowani, tak w dupie finansowo, że w sumie kto tu ma przyjść i za jaką kasę? Kto poważny tutaj za ochłapy będzie robił? A wymienić Stolarczyka na drugiego Stolarczyka to też żadne rozwiązanie.

Jest rozwiązanie. Nasze problemy biorą się z wizji gry Stolarczyka.

Gramy człap człap człap Barcelone sprzed 15 lat. Nam jest potrzebny trener rzemieślnik a nie artysta. Taki co popracuje nad obroną, stałymi fragmentami gry, grą z kontry. Popracuje nad dobrym przygotowaniem fizycznym itd

Tak, pora na zmiany. Zaklinanie rzeczywistości nic nie da. Teraz trzeba tego wrzoda wygnieść bo później bedzie za późno.

Kamson 27.10.2019 19:49

Mam nadzieję, że dymisja już złożona.

bridgeburner 27.10.2019 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1544689)

114- letni Orest jak ich przegoni z pilkami lekarskimi przez 2 tygodnie i ustawi autobus z 8 obronców bedzie lepszy w obecnej sytuacji

Qadou 27.10.2019 19:50

Stolar na konferencji powie że 4 bramka podcięła skrzydła i tyle

Garret 27.10.2019 19:51

Cytat:

Gramy człap człap człap Barcelone sprzed 15 lat.
Bądźmy poważni, my nawet tego nie gramy w obecnej dyspozycji.

W tej chwili to już nie wiem co my gramy. Ani nie ofensywnie, ani defensywnie. Gramy po prostu chvjowo i bez sensu, patrzyłem dzisiaj na tę drużynę i chciałem odnaleźć jakiś sens, jakąś myśl w jej grze, ale nic nie znalazłem.

adams11 27.10.2019 19:55

Spokojnie, pan Królewski ma taką wizję i takie znajomości, że za chwilę będziemy mieli trenera przez wielkie T.

AS82 27.10.2019 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garret (Post 1544697)
Bądźmy poważni, my nawet tego nie gramy w obecnej dyspozycji.

W tej chwili to już nie wiem co my gramy. Ani nie ofensywnie, ani defensywnie. Gramy po prostu chvjowo i bez sensu, patrzyłem dzisiaj na tę drużynę i chciałem odnaleźć jakiś sens, jakąś myśl w jej grze, ale nic nie znalazłem.

Dokładnie. Ja już sie nie chce znecac i pisac jakies indywidualne oceny , ale Klemenz dzis w srodku pola to bylo harrakiri .Cała druzyna zagrala mega chujowo i ine za to ponosi Stolarczyk

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl