Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

Hives4 26.03.2018 11:42

Dajcie już spokój z Głowackim...

Sportowo wygląda to obecnie tak:
1) Velez + Arsenic
2) Gonzalez
3) Wasilewski / Głowacki

Bycie legendą to szacunek kibiców i możliwość pozostania w klubie po zakończeniu kariery, ale NIGDY darmowe miejsce w jedenastce.

Carillo to wie i brawa dla niego za odważną decyzję.

WioReXXX 26.03.2018 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1497402)
Dajcie już spokój z Głowackim...

Sportowo wygląda to obecnie tak:
1) Velez + Arsenic
2) Gonzalez
3) Wasilewski / Głowacki

Bycie legendą to szacunek kibiców i możliwość pozostania w klubie po zakończeniu kariery, ale NIGDY darmowe miejsce w jedenastce.

Carillo to wie i brawa dla niego za odważną decyzję.

Co wiecej, z tego co pamietam, Velez i Arsenic maja kontrakty przynajmniej do konca sezonu 18/19, wiec naturalnym jest stawianie na nich w celu budowania druzyny na dluzej. W ogole obrona palcic-velez-arsenic-saldok wyglada na perspektywiczna.

Arkadiusz.Czerepach 26.03.2018 12:16

myśle że Wasyl , też nie powiedział ostatniego słowa, a jednak to jest zawodnik zarówno pod względem CV jak i wiekowo lepiej wyglądający od Arka

tak wiem że tylko rok młodszy , ale jednak ;)

butazango 26.03.2018 12:18

Niektórzy chcieliby grać Glowackim, Brozkiem, Boguskim i Małeckim jeszcze z 10lat. Czas leci, czas na zmianę warty, życie...

TOMEK 11 26.03.2018 13:37

dla Głowackiego, Brożka i Boguskiego to powinien być ostatni sezon w barwach Wisły, obecnie przedstawiają oni wartość tylko i wyłącznie historyczną i taki jest fakt, kiedyś przychodzi koniec i kropka, Małecki jak dalej będzie mu się pie.rdoliło w głowie to też niech sobie idzie gdzie chce

czaro

tak jakby twój forumowy kredyt coś dla kogoś znaczył, Carillo pokonał kurtyzanę w jej własnym burdelu, przegrał tylko 1 mecz na 7 i to z liderem, z 8 miejsca wyciągnął Wisłę na 4 ze stratą tylko 3pkt do Górnika czyli prawdopodobnie do pucharów, bo PP wygra raczej ten kto ma wygrać, średnia 1,71pkt/mecz ze składu takiego sobie, takie są fakty

funkykoval 26.03.2018 14:46

Sprawdź tabele i później feruj wyroki w stosunku do innych. mamy 5 miejsce (nie 4) i tyle samo punktów co 6 Płock. Wygraliśmy z Legią i to jest duży pozytyw. Zremisowaliśmy z Lechią, którą leją w tym roku wszyscy łącznie z Kotwicą Kołobrzeg, Koroną i Piastem.... Wygrana ze Śląskiem to też nie jakaś olbrzymia przewaga .. tak gwoli ostudzenia zapału i przypomnienia, aby te "plusy" nie przysłoniły "minusów".......
Trenera będzie można ocenić po zakończonym sezonie w zakresie dokonanego postępu w grze zespołu, a następnie wynikach.....
Co zaś do Wasyla czy innych "staruszków" - podejrzewam, że Arek po tym sezonie zakończy karierę. Brożek czy Boguski również mogą pomyśleć o tym, ale z drugiej strony Ci zawodnicy mają nie tylko "wartość historyczną" ale też wartość i to sporą dla trzymania szatni w ryzach, nawet jak nie będą grali w pierwszym składzie..... Skreślanie tych zawodników uważam za przedwczesne.....

Karherop 26.03.2018 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1497411)
Sprawdź tabele i później feruj wyroki w stosunku do innych. mamy 5 miejsce (nie 4) i tyle samo punktów co 6 Płock. Wygraliśmy z Legią i to jest duży pozytyw. Zremisowaliśmy z Lechią, którą leją w tym roku wszyscy łącznie z Kotwicą Kołobrzeg, Koroną i Piastem.... Wygrana ze Śląskiem to też nie jakaś olbrzymia przewaga .. tak gwoli ostudzenia zapału i przypomnienia, aby te "plusy" nie przysłoniły "minusów".......
Trenera będzie można ocenić po zakończonym sezonie w zakresie dokonanego postępu w grze zespołu, a następnie wynikach.....
Co zaś do Wasyla czy innych "staruszków" - podejrzewam, że Arek po tym sezonie zakończy karierę. Brożek czy Boguski również mogą pomyśleć o tym, ale z drugiej strony Ci zawodnicy mają nie tylko "wartość historyczną" ale też wartość i to sporą dla trzymania szatni w ryzach, nawet jak nie będą grali w pierwszym składzie..... Skreślanie tych zawodników uważam za przedwczesne.....

Mecz z Lechią byl pierwszym pod wodzą Carrillo i ide o zakład że teraz zarówno gra jak i wynik byłyby inne.

Gdyby mecz z Legia bylby również na otwarcie sezonu to analogicznie wynik nie bylby tak dobry jak był tydzień temu.

Uważam ze Carrillo poza Mitroviciem którego dobrze zna to nie faworyzuje zawodników tak jak choćby Kiko czy Smuda. Natomiast i Mitrovic może w końcu odpalić.

wester 26.03.2018 17:06

Uważam że Joan Carillo powinien wskazać nowego kapitana który po Głowackim obejmie tą opaskę już definitywnie. Ciekawa zagrywką byłoby zrezygnowanie z obejmowania opaski przez najdłużej grającego gracza tylko odgórne wskazanie tej osoby przez trenera. I ja osobiście uważam że tym kapitanem powiewni być obcokrajowiec. Ta zagrywka miałaby ciekawe skutki gdyż ukróciło by to pewne spekulacje ze gracze zagraniczni nie czują się odpowiedzialny w takim stopniu jak gracze Polscy. Kapitan obcokrajowiec na pewno odczuliby dodatkową presje i pokazałoby to reszcie graczy że w jednakowym stopniu odpowiadają za drużynę. Kandydatów jest kilku chociaż za pewno trener ma najlepszy pogląd kto ma najlepsze cechy do tego aby zostać nowym kapitanem. Mój kandydat Paul Llonch po ewentualnym przedłużeniu kontraktu.

JrQ- 26.03.2018 17:17

Akurat kapitanem to na pewno zostanie Sadlok, w sumie jak dla mnie OK.
Tylko musi przestać wydzierać się na sędziów :D

czaro 26.03.2018 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1497410)
czaro
tak jakby twój forumowy kredyt coś dla kogoś znaczył

Dwie osoby tak napisały i nie rozumiem dlaczego. Jesteśmy kibicami-amatorami, wymieniamy się spostrzeżeniami i opiniami - dodałem swoją. Pozwalam sobie też uważać, że nie wypisuję bredni, więc nie ma podstaw do ignorowania tego, co piszę. Wychodzi mi więc, że się po prostu ze mną nie zgadzasz, tj. nie podzielasz moich obaw i zastrzeżeń, ale nie umiesz tego inaczej wyrazić niż kłapiąc dziobem.

Wracając do meritum - niech mnie trener miło zaskoczy, bardzo bym tego chciał. Przede wszystkim wynikami, ale także postawą.

funkykoval 27.03.2018 08:20

"Natomiast i Mitrovic może w końcu odpalić."

Karherop równie dobrze może nie odpalić, jak na razie jego dokonania dalekie są od oczekiwań ze stycznia....

Tak samo krytykowałem Ramireza za dwóch jego ulubieńców: Pereza i Ze Manuela - oni mieli jeszcze większą podstawę do "odpalenia", mieli największe doświadczenie - jeden grał kilkadziesiąt meczów w La Liga, drugi w lidze portugalskiej - Ramirez ich forował, i obaj skończyli tak jak skończyli. Perze najlepszy mecz zagrał z Sandecją, która po prostu położyła się przed Wisłą, w pozostałych spotkaniach grał piach, Ze Manuel nie zagrał ani jednego meczu, po którym cokolwiek pozytywnego można było o nim napisać.
Oby mecz z Legią nie był tym jedynym meczem Mitrovicia.........
Uważam, że spróbowanie Małeckiego nie na skrzydle, ale w linii pomocy mogłoby być ciekawe. Nadto zastanawia mnie czy faktycznie Małecki nie pasuje do gry w 3 z przodu z Imazem i Carlitosem, wszak lubi często wymieniać skrzydła czy schodzić do środka. Podejrzewam, że problemem mogą być kwestie motoryczno - wytrzymałościowe - Mały nie zrobi w trakcie meczu 11-12 km......

PSYCHOLTSW 27.03.2018 09:18

nie rozumiem dlaczego czepiacie się Mitrovicia, gość gra co raz lepiej a potrafi takie piłki rzucić, że bajka. dajcie sobie spokój, on też potrzebuje czasu. Perez, może się okazać, że dostał zbyt mało czasu... także cierpliwości :)

Karherop 27.03.2018 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1497448)
"Natomiast i Mitrovic może w końcu odpalić."

Karherop równie dobrze może nie odpalić, jak na razie jego dokonania dalekie są od oczekiwań ze stycznia....

Tak samo krytykowałem Ramireza za dwóch jego ulubieńców: Pereza i Ze Manuela - oni mieli jeszcze większą podstawę do "odpalenia", mieli największe doświadczenie - jeden grał kilkadziesiąt meczów w La Liga, drugi w lidze portugalskiej -

Mieli większe podstawy by odpalić? A ile tytułów mistrzowskich zdobyli obaj Panowie? Ile występów mają w lidze mistrzów? W paru kwestiach Mitrivic ich bije na głowę. A już doświadczeniem na pewno.

Też juz mocno plulem na gościa, ale z Legia dał radę i zyskał sobie trochę zaufania.

pepe72 27.03.2018 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1497416)
Uważam że Joan Carillo powinien wskazać nowego kapitana który po Głowackim obejmie tą opaskę już definitywnie. Ciekawa zagrywką byłoby zrezygnowanie z obejmowania opaski przez najdłużej grającego gracza tylko odgórne wskazanie tej osoby przez trenera. I ja osobiście uważam że tym kapitanem powiewni być obcokrajowiec.

Na szczęście jest mała szansa, by kapitanem był obcokrajowiec. I chyba nigdzie w E-klapie nie ma takiego przypadku.

domin_czyzyny 27.03.2018 11:00

Edi bywał kapitanem w ekstraklasie ?

Viper 27.03.2018 11:00

A Radovic chociażby?

ReMix 27.03.2018 11:04

Velez byl kapitanem w Almerii.. Moze on.. Chociaz dlaczego by nie zrobic Sadloka kapitanem?

Karherop 27.03.2018 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1497459)
Na szczęście jest mała szansa, by kapitanem był obcokrajowiec. I chyba nigdzie w E-klapie nie ma takiego przypadku.

Kolega ma słaba pamięć.

Badia bywa kapitanem w Piascie.
Vrdoljak byl w Legii. Ze o Vukoviciu bie wspomne.
U nas byl Cleber na 100%.

Takich przypadkow bylo jest i będzie wiele i ja tam jie widzę w tym problemu, jeśli to odpowiedni dla zespołu zawodnicy.

silver03 27.03.2018 11:13

Obcokrajowiec jako kapitan kompletnie mi nie przeszkadza, liczy się to jaki ma charakter i wpływ na drużynę. Natomiast na obecną chwilę oczywistym wyborem wydaje się Sadlok.

Cytat:

U nas byl Cleber na 100%.
Jezus maria, obcokrajowiec był kapitanem, w dodatku murzyn!

funkykoval 27.03.2018 11:51

"Mieli większe podstawy by odpalić? A ile tytułów mistrzowskich zdobyli obaj Panowie? Ile występów mają w lidze mistrzów? W paru kwestiach Mitrivic ich bije na głowę. A już doświadczeniem na pewno.

Też juz mocno plulem na gościa, ale z Legia dał radę i zyskał sobie trochę zaufania."

Tak żaden z nich nie zdobył mistrzostwa kraju, ale z drugiej strony w jakiej mocnej lidze grał Mitrović ???

Jeden mecz nic nie znaczy - pamiętam, że część kolegów po meczu z Sandecją mówiło o Perezie Pan Piłkarz... niestety po tym meczu wrócił do pierwotnego poziomu grania....

Oby mecz z Legią był początkiem wielkiego grania w Wiśle Serba - też bym sobie tego życzył. Natomiast odnoszę na tę chwilę wrażenie, że Legioniści nie grali mocnym pressingiem i stąd Mitrović zagrał dobre zawody. Zobaczymy jak będzie wyglądał w kolejnych meczach....

ashkeczup 27.03.2018 12:04

Cytat:

Jeden mecz nic nie znaczy - pamiętam, że część kolegów po meczu z Sandecją mówiło o Perezie Pan Piłkarz... niestety po tym meczu wrócił do pierwotnego poziomu grania....

Oby mecz z Legią był początkiem wielkiego grania w Wiśle Serba - też bym sobie tego życzył. Natomiast odnoszę na tę chwilę wrażenie, że Legioniści nie grali mocnym pressingiem i stąd Mitrović zagrał dobre zawody. Zobaczymy jak będzie wyglądał w kolejnych meczach....
Niby tak, ale kilka patelni w poprzednich meczach też dał. Dużym minusem jest jego motoryka, której już raczej nie poprawi.

pepe72 27.03.2018 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1497464)
Obcokrajowiec jako kapitan kompletnie mi nie przeszkadza, liczy się to jaki ma charakter i wpływ na drużynę. Natomiast na obecną chwilę oczywistym wyborem wydaje się Sadlok.

Jezus maria, obcokrajowiec był kapitanem, w dodatku murzyn!

Jakoś Clebera nie uważałem za obcokrajowca ;)
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ycie,id,t.html

Poza tym miał długi staż w Wiśle.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6879

serek.c2 27.03.2018 12:12

O jego motoryce było wiadomo zanim przyszedł, wystarczyło pooglądać skróty z jego występami - to statyczny piłkarz, bazujący na dobrej grze na jeden, dwa kontakty.

!!IRIVER!! 27.03.2018 12:26

Krasić w Lechii czy Covilo u żydów to kolejne z przykładów. Niektorzy to by chyba jakiegoś "młodego Polaka" na kapitana widzieli.

Hives4 27.03.2018 13:25

U nas był kapitanem Cleber, chyba też Cantoro. Może się mylę, ale jak raz Wisła wyszła bez Polaka w składzie to bodajże Pareiko miał opaskę. Pewnie jeszcze by się jakieś przykłady znalazło.

Ale fakt, jak Głowa/Brozio i Dziki odejdą to będzie tylko Sadlok. Bo Małecki jest w kolejce ostatni po masażyście, a więcej polskich kandydatów do jedenastki nie ma... No bo Cywka? Litości... Wtedy w przypadku absencji Sadloka już lepiej Lloncha, Veleza czy kto tam ma najwięcej do gadania w szatni z obcokrajowców.

FraMat 27.03.2018 13:57

Nom, jest jeszcze Buchalik
:p

brylant17 27.03.2018 14:24

Buchalik nie potrafi krzyknąć taka piszcząca myszka ^^

Przybyszewski 27.03.2018 15:25

Nie no na sparingu z Piastem krzyczał :)

TOMEK 11 27.03.2018 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1497482)
Nom, jest jeszcze Buchalik
:p

przestraszony i czerwony

wislak2214 27.03.2018 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1497483)
Buchalik nie potrafi krzyknąć taka piszcząca myszka ^^

To ty chyba nie slyszales jak kur**ł jeszcze jak grał w Ruchu np. jak nie obronił karnego:)

s1mone 27.03.2018 17:52

Co do Mitrovicia to jakby tak z piątaka zrzucił to byłby świetny grajek. Trochę zbyt ociężały jest w tej chwili i wątpię, żeby w tym wieku miał wystarczającą motywację by nad tym popracować. Podejrzewam, że u Carillo raczej będzie grać, ale szału nie przewiduję. Conajwyżej solidność.

Karherop 27.03.2018 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1497468)
Tak żaden z nich nie zdobył mistrzostwa kraju, ale z drugiej strony w jakiej mocnej lidze grał Mitrović ???

Widzę, że nie chcesz przyznać, że Mitrović ma większe doświadczenie od w/w dwójki więc niech za mnie odpowie statystyka:

jeśli ktoś kopał w dwumeczu z Chelsea to raczej miał do czynienia z poważnym futbolem

Liga Mistrzów: 4 spotkania
kwalifikacje LM: 7 spotkań
Liga Europy:15 spotkań
kwalifikacje LE:4 spotkania

BlurgH 27.03.2018 18:37

Hmmm... Więcej tych meczy w pucharach, niż połowa naszej drużyny razem wzięta... ?!

czaro 27.03.2018 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1497507)
Widzę, że nie chcesz przyznać, że Mitrović ma większe doświadczenie od w/w dwójki więc niech za mnie odpowie statystyka:

jeśli ktoś kopał w dwumeczu z Chelsea to raczej miał do czynienia z poważnym futbolem

Liga Mistrzów: 4 spotkania
kwalifikacje LM: 7 spotkań
Liga Europy:15 spotkań
kwalifikacje LE:4 spotkania

Boniek ma jeszcze lepsze CV, a bez klubu. Weźmy Bońka, razem z Mitrovicem opędzlują ligę.

Karherop 27.03.2018 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1497510)
Boniek ma jeszcze lepsze CV, a bez klubu. Weźmy Bońka, razem z Mitrovicem opędzlują ligę.

Z takimi argumentami nie można dystkutować

Barti 27.03.2018 20:38

Boniek to ma takie CV, że uciekł jak szczur będąc trenerem reprezentacji i telefonów nie odbierał ;)

czaro 27.03.2018 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1497513)
Z takimi argumentami nie można dystkutować

No, ale wiesz, o co mi chodzi. Jeżeli w jednym temacie Małecki jest krytykowany, bo "za zasługi nie ma granka", a w drugim temacie kolejne szanse dla Mitrovica są uzasadniane CV (a więc także przeszłością), to ja tu dostrzegam niespójność. Trener odpowiada za wyniki i trener sobie dobiera zawodników, ale moja opinia względem Mitrovica jest jak dotychczas krytyczna.

I żeby nie było - naprawdę trzymam kciuki, naprawdę chcę zobaczyć świetnego Mitrovica i Carillo triumfatora.

Karherop 27.03.2018 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1497517)
No, ale wiesz, o co mi chodzi. Jeżeli w jednym temacie Małecki jest krytykowany, bo "za zasługi nie ma granka", a w drugim temacie kolejne szanse dla Mitrovica są uzasadniane CV (a więc także przeszłością), to ja tu dostrzegam niespójność. Trener odpowiada za wyniki i trener sobie dobiera zawodników, ale moja opinia względem Mitrovica jest jak dotychczas krytyczna.

I żeby nie było - naprawdę trzymam kciuki, naprawdę chcę zobaczyć świetnego Mitrovica i Carillo triumfatora.

Chyba jednak nie czytasz ze zrozumieniem, bo moja wrzutka ze statystykami Mitrovicia była tylko w związku z porównaniem jego doświadczenia na tle Pereza i Ze Manuela. To sa fakty a nie moje opinie.

Nigdzie nie napisałem że warto na niego stawiać bo ma dobre cv.

czaro 27.03.2018 21:17

Teraz rozumiem Twoje intencje!

Nawiązując do nich: nawet jeżeli ma lepsze CV, to tak samo jak tamci nie pokazuje nic wielkiego, a miejsce dostał na dzień dobry. Jeśli wypali, to super. Na dziś jeszcze wiele mu brakuje. Pytanie, czy nowi zawodnicy powinni odbudowywać się od razu w pierwszym składzie, czy może na treningach.

Kurz 27.03.2018 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1497521)
Teraz rozumiem Twoje intencje!

Nawiązując do nich: nawet jeżeli ma lepsze CV, to tak samo jak tamci nie pokazuje nic wielkiego, a miejsce dostał na dzień dobry. Jeśli wypali, to super. Na dziś jeszcze wiele mu brakuje. Pytanie, czy nowi zawodnicy powinni odbudowywać się od razu w pierwszym składzie, czy może na treningach.

Ogólnie chyba najistotniejsze jest to, że trener potrzebuje na boisku zawodników o konkretnych cechach. Rozumiem, że Mitrović je ma, ale być może nie jest jeszcze w najlepszej dyspozycji. Za to Mały w formie czy bez na pewno nie nadaje się do takiego grania jak Imaz czy nawet Boguski. Wymienność pozycji, wszechstronność, gra kombinacyjna to, niestety, nie są jego najmocniejsze strony. Jeśli więc to one głównie decydują, a nie indywidualne wyczyny w stylu Patryka, nie dziwi mnie, że nie ma go zwykle na boisku. Z podobnego powodu Lech niedawno pozbył się Pawłowskiego. Choć tam akurat chodziło o to, że Szymon zamiast grać szeroko, schodzi wbrew oczekiwaniom Bjelicy do środka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl