![]() |
Żebyście się nie przeliczyli, jeśli spodziewacie się dowiedzieć czegoś konkretnego z tej konferencji. Raczej kolejne po oświadczeniu "witamy wszystkich, będzie dobrze". Oby były do tego czasu zapowiadane transfery, a będzie można uznać, że coś pozytywnego się dzieje.
|
Cytat:
|
|
"Jednocześnie zapewniono nas, że klub znajduje się w dobrych rękach, a o jego przyszłość możemy być spokojni."
Generalnie jestem zbudowany, ze SKWK nie zaczyna od jakiejś kosy tylko chce się z nowym właściciel dogadać i współpracowac. Skwk.pl |
wiem ze dyskusja jalowa ale co nam zostalo ?? przeciez nie piszemy dlatego ze nam sie w dupie przewraca tylko dlatego ze kazdy sie martwi o Wisleke. troche zajmuje sie businessem (oczywiscie malutkim w porownaniu )ale6 a 16 plus BC robi roznice. i tak naprawde nie 6 a 1,2 mln okolo tego wyniosla ich 1 wplata, przynajmniej tak mialo byc w Kielach ...
Tak mam wielkie nadzieje ze maja pomysl na klub tylko ze wyglada to amatorsko....a czy nie ma kasy do wyjecia hmmmm zalezy jak wykombinuja ..za Make, Ryska, Bobana pewnie kilka mln mozna wyjac ( w sumie ) Wiec koncze moje dywagacje ale wyglada to slabo obym sie mylil... |
corka cupiala nie ma kota :) ale pewnie woli wydawac pieniadze Taty na swoje potrzeby niz Wisle
|
"By uniezależnić piłkarską spółkę od Tele-Foniki Cupiał - rzutem na taśmę - dofinansował klub kwotą 65 mln zł, by nie ciążyły na nim długo z przeszłości. W tej kwestii zachował się jak dżentelmen, mecenas. De facto puścił w niepamięć wielkie nakłady finansowe, jakie poniósł przez lata na budowę potęgi."
|
a powaznie wydaje mi sie ze ostanie 2/3 lata nie mialy znaczenia pan Boguslaw stracil na inwestycjach (cena miedzi, plany wejscia do wielkiej gry w kablach .... itp ...i to wszystko
|
Cytat:
myslicie ze Koralik z Mioduskim spalcil 200 mln do ITI ???? |
Cytat:
|
Zauważcie jak został zatytułowany news na SKWK: Spotkanie z nowymi sternikami - nie z właścicielami.
Przypadek? :P |
Cytat:
|
Też denerwuje mnie fakt, iż minął już tydzień odkąd przejęli klub a tu dalej brak konferencji, przedstawienia wizji klubu itp.
Jednak tak sobie myślę, że ich działania są logiczne. We wtorek spotkali się z marketingiem, starym zarządem (głównie Kapką), rozmawiali na temat sytuacji w klubie. Wieczorem spotkali się na te 10 min z zawodnikami. W środę mieli powołać nowy zarząd, ponoć zostało to zrobione ale nie ogłoszone, zapewne nastąpi to na konferencji. W czwartek spotkali się z przedstawicielami SKWK. Wg mnie robią wszystko po kolei, najpierw układamy sprawy we własnym gronie, czyli my z całym klubem, drużyną, kibicami, a dopiero po wszystkim organizujemy konferencję. Być może chcą zaprezentować na niej też jakiegoś nowego zawodnika, żeby zrobić lepsze pierwsze wrażenie na dziennikarzach. Jestem optymistą i daję im kredyt zaufania, szansę, bo innego wyjścia nie mam. |
Cytat:
Kto kuzwa w liscie pozegnalnym pisze czym dalej bedzie sie zajmować TF. Przeciez I ciągle ta grupa kapitałowa,inwestor. Cupiał na ten moment musiał zajac sie strategia grupy kapitałowej, czyli pozbyciem sie Wisły w celu uzyskania kredytu, dlatego znalazł chwilowego inwestora ktory ma plan na 3 lata jak to wszystko ogarnac a potem jak dobrze pojdzie i Cupiał wyjdzie z po za kurateli banków, wraca za stery :D I kupuje Semira, Mierzeja, Dancha, kto tam jesdzcze był wymieniany? AAA...i Marcelo z Kuba wracaja E: wersja 2. Głupotą byłoby nie spotkanie sie z kibicami, skoro oni m.in zwolnili Bednarza |
Cytat:
|
Cytat:
Guzik wiesz jak zabezpieczone są te kredyty bankowe, może się okazać, że nie tylko majątkiem spółki ale też akcjonariuszy. To się zdarza, chociaż niezwykle rzadko. To po pierwsze. Po drugie.Jeśli Telefonika jest w punkcie, w którym to banki dyktują jej warunki, to zabieg w postaci wykupienia Wisły z TF przez głównego akcjonariusza TF to numer na jaki mało kto się nabierze. A już na pewno nie banki. Jeśli akcjonariusz chce wyprowadzić ze Spółki kasę, to sposób się znajdzie. |
Cytat:
Nie wymyślajcie SF. Takiej sytuacji w życiu Warszawy nie byłoby w TFK.... |
[OFFTOP]Zabezpieczenie na majątku akcjonariuszy/udziałowców jest spotykane - najczęściej w formie poręczenia, a nie np hipoteki, ale tylko w przypadku małej ilości tychże. W przypadku sporego rozdrobnienia akcjonariatu, banki nie zajmują się weryfikacją prywatnych majątków udziałowców/akcjonariuszy - z reguły nie są sprawdzani, jeśli nie posiadają conajmniej 20-25% udziałów w danej spółce ( zależy od banku, od rodzaju kredytu, ew. od innych zabezpieczeń ).
Dziękuję, dobranoc ;)[KONIEC OFFTOPU] |
Cytat:
|
@MMiga Gwoli przypomnienia. Cupial przejal @WislaKrakowSA w pazdz 97 a zaczął działać dopiero zimą. I do tego czasu patrzono na niego pojdejrzliwie
Sam nawet nie pamiętałem o tym. |
no tak bylo, dlatego wiele osob twierdzdi ze Cupiał jest w Wiśle od 98 a nie 97
tyle ze wtedy, gdy nie bylo wszedobylskiego internetu wchodzącego w dupe, mozna bylo coś sądzić nt. nowego własciciela A dzisiaj? chuja. Pozytywnych przesłanek nie widze, no chyba ze naprawde Kielce staneły okoniem bo przyszli dobrzy ludzie ktorzy chcieli zburzyć beton. Niesteyt, ze srodowiska kieleckiego mam inne informacje nt. tych panów. |
Prokuratura w Częstochowie prowadzi śledztwo w sprawie wyłudzania podatku VAT. Zdaniem śledczych Jakub M., współwłaściciel jednego z krakowskich klubów piłkarskich, mógł narazić Skarb Państwa na szkodę wynoszącą prawie dziesięć milionów złotych. Jest także podejrzany o pranie brudnych pieniędzy oraz udział w zorganizowanej grupie przestępczej. – Grozi mu do dziesięciu lat więzienia – informuje prokurator Tomasz Ozimek, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Częstochowie.
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...nas_16085.html No to BUM. Z deszczu gówna prosto do szamba wjechaliśmy... |
Cupial tez mial prokuratorskie zarzuty o wyludzenie gigantycznych pieniedzy, znacznie wiekszych niz Mereś, choc Meresiowi trzeba oddac, ze ma leb na karku i wie co jest grane. A nie jak niektorzy maja go za lansera i ciote.
Lanser i ciota nie potrafilby na lewo zachapac troche kasy, tak samo robil Cupial. A ze grozi 10 lat to ch.. jeszcze mamy podupcony kodeks prawny w Polsce, grozi do 10 lat, a konczy sie na zawiasach i 30 tys. grzywny. |
Patrząc na jego image, znajomych całość generalnie byłbym baaardzo zdziwiony gdyby Jakub był krystalicznie czysty :D
|
Cytat:
|
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,2133803.html O tak..Już mu pan Zbyszek podaruje hahahha
|
Dokladnie. Zbyszek jest mocno cięty na wyłudzanie VAT, szczególnie tak ogromne wyłudzenie.
I w tym momencie cała teoria o "dokładnym prześwietleniu" przez BC przed sprzedażą właśnie się poszła jebać. Sprzedał pierwszemu lepszemu. Nawet nie sprawdził czy przeciwko chłopowi jest prowadzone postępowanie prokuratorskie. Chodźmy na Wisłę w tym sezonie, ba nawet w tej rundzie, bo w przyszłej będziemy mieli najdalszy wyjazd do Andrychowa. |
Zacząłem się śmiać, a potem schowałem twarz w dłonie i zapłakałem.
|
Sen o wyjazdach do Krzeszowic i Niepołomic się spełnił...
|
Ciemność widzę.
To chyba by było na tyle, jeśli chodzi o "Cupiałowi chodziło głównie o dobro Wisły, więc wybrał najlepszą ofertę, która gwarantowała Wiśle spokojny byt". Wybrał prawdopodobnie jedyną opcję. No chyba, że kontroferty były składane przez stręczycieli i zorganizowane grupy przestępcze. |
Ludzie, ale tu nie chodzi o to czy JM pujdzie do pierdla, tylko o to, w co my się wpakowaliśmy. Powoli włosy mi dęba stają na głowie...
Skoro on prał na vacie, to jakie będzie miał plany wobec klubu? I jeśli nawet jest słupem, to aż się boję dowiedzieć kto za nim stoi i jakie ma zamiary... |
Widze ze Meresinski zostal juz "Meresiem" albo po prostu Jakubem dla co poniektorych :D
Moze tez i Citko zostanie Mareczkiem pomimo szmaty zydowskiej w szafie czy epizodu przy lazienkowskiej ? |
Cytat:
Nie no, tych dwóch wygląda na zupełnych pajaców. PS Doniesienia o zarzutach dla Jakuba M. to niezłe jajca. |
Spokojnie. Oprócz Jakuba M. jest jeszcze Marek Citko :D
Być może teraz nowego znaczenia nabierze PDW na C :D |
Zagadka rozwiązana, Szkoda tylko że Wisła jest teraz zupełnie w dupie.
|
....a Mać...... chyba już nam pozostaje się tylko śmiać. Takie info w dniu derbów boli najbardziej. to bedzie koniec zaraz bo jesli on faktycznie jest wlascicielem to mozemy sie znaleśc w masie upadłościowej z syndykiem jako prezesem super. Wielkie Dzieki Boguś nowy inwestor Urzad Skarbowy - ....a wsumie pewny płatnik...... ja pier... :(((
|
do wykasowania....
|
Ja wiem ze Cupial dobroczynca i tak dalej ale chyba już czas oficjalnie (SKWK?) go zapytać komu sprzedał nasz Klub bo lata obiecywał ze sprzeda tylko komus wiarygodnemu kto Klubu nie polozy
|
Dariusz W. i Jakub M. ... a stadion na Montelupich ;)
|
Cytat:
Troche by sie teraz wyglupili zadajac wyjasnien. Inna sprawa, ze wypadaloby zadac pytanie: czym ich (skwk) kupiono ze do takiego poparcia doszlo ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl