![]() |
Cytat:
Można sprawdzić. Sądzisz, że jak zmienimy trenera to i drużyna przestanie nagle tracić głupie bramki, a sędziowie przestaną się mylić? |
Cytat:
|
Mi się po prostu wydaje ze Moskal raz zajebiscie przyfarcił w lidze Europejskiej i teraz peszek go sciga ;) kiedyś się skończy. Dla mnie liczy się to ze widzę że trener ma pojęcie jak ustawić zespół , jak dotrzeć do piłkarzy i że widać styl i pomysł.
Wyniki przyjdą z czasem. Jestem tego bardziej niż pewien. A Smuda? Daj już z nim spokój.. |
Cytat:
Jeżeli jasiu nie zakodowałeś to w poprzedniej rundzie grała zupełnie inna drużyna, zatem nie 18 a 2 mecze o stawkę zagraliśmy pod trenerem Moskalem. Jakie grzechy? Słoneczko przygrzało? Stworzyłeś własną listę wstydu.O czym ma świadczyć to, że głowa gra od dawna co ma wspólnego z warsztatem Moskala, o jakich starych grzechach piszesz :), jaką taktykę na siłę foruje Moskal? Otrząśnij się i porzuć nadzieję, że sabotażystom uda się podkopać pozycję Kazimierza Moskala. Zostanie z nami na kilka lat i tego sobie i Wiśle życzę. Smuda po dwóch latach pracy przegrał pięć meczy z rzędu. Mało tego zapowiedział, że taka seria nastąpi. Ktoś kto za nim płacze nie może być normalny... Cytat:
|
Cytat:
To w zeszłym sezonie nie graliśmy o puchary ani o jak najwyższe miejsce? Ciekawe? Cytat:
Ludzie zwalają winę za porażkę na nowych piłkarzy i przebudowę zespołu. A to był indywidualny klops Głowackiego. Cytat:
Za którego trenera takie tuzy piłkarskie jak Garguła, Burliga, Boguski, grały dobrą piłkę? Za którego trenera Brożek strzelał seryjnie bramki? Za którego trenera windowaliśmy rekord meczy bez porażki? Za którego trenera byliśmy na pozycji lidera? Cytat:
Moskal to taki kiepski uczeń jadący na dobrej opinii. Zawsze coś/ktoś jest winny złych wyników. Ja sobie pozostania Moskala w Wiśle nie życzę bo jak dalej będziemy tak czekać aż mu siądzie to wygramy z 6 meczy w całym sezonie. |
Ja sobie nie życzę żebyś o trenerze Wisły pisał biedak ...
W zeszłym sezonie grał inny zespół przygotowany przez Smudę przyzwyczajony, że przegrać pięć kolejek z rzędu to żaden problem. Ciężko walczyć z przyzwyczajeniami. Ty sobie nie życzysz, tak jak żydy, pyry i krawaciarze. Bo oni widzą co się święci woleli by Smudę, który jak będzie trzeba przegra pięć razy pod rząd. Myślisz że bramka z Górnikiem była fartem? To zrozum że ktoś musiał piłkę wywalczyć żeby dało się strzelić do pustaka to że było to możliwe wynika z ustawienia na boisku a to z kolei zasługa trenera. Bardzo jestem ciekawy co będziesz pisał jak pukniemy Lecha. Hehehe |
Ajax twój problem polega na tym że:
po pierwsze: jesteś za mało cierpliwy po drugie: patrzysz krótkowzrocznie po trzecie: za bardzo bronisz Smudy. (Aż zacytuję rudego klasyka: "to jakaś rodzina?") Ja wiem że każdy ma swoje sympatie i trzeba oddać Smudzie to że wziął Wisłe w najtrudniejszym momencie i to był odpowiedni trener na tamten czas. Zrobił swoje, wycisnął z drużyny co się dało, po.......ił głupoty jak to ma w zwyczaju i poleciał bo nie nadaje się by zawierzyć mu budowanie zespołu. Są różne typy trenerów. Jedni wpadają na ....zie od razu do szatni i jest efekt nowej miotły, terapia szokowa i jakoś jadą, są trenerzy których warsztat ukazuję się z czasem. Moskal jest moim zdaniem tym drugim typem trenera. Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że ten gość (do którego mam ogromny szacunek i sympatię nie ukrywam) z głową na karku, z pomysłem i sercem do tego co robi. Trzeba mu dać szansę i wspierać, nawet i dlatego że to Wiślak. A kogo mamy wspierać jak nie naszych? I ile chwalony przez ciebie Probierz miał trenerskich wpadek i ile czasu na budowanie drużyny w Białymstoku |
Zacznijmy wygrywać bo:
- remisami i wtopami nie wejdziemy do top 8 - bez sensu byłoby płacenie trzem trenerom Trzymam kciuki za Kazia i wierzę w Niego, ale gdyby sytuacja stała się groźna to wiadomo... |
Cytat:
- zespół prowadzony przez Smudę strzelał bramki seryjnie windował rekord meczy bez porażki? - Mówisz, że za Smudy nie byliśmy liderem? - Ile Bramek strzelił Brożek/Stilic za kadencji Smudy a ile za Moskala? Niestety widzę, że odpowiedzi się nie doczekam. Zespół Smudy przez rundę z hakiem zaliczył jeden gorszy okres. Zespół Moskala przez rundę z hakiem ma cały czas gorszy okres. Nie no tak źle życzę Wiśle, że tak jak za Smudy chciałbym, znowu spojrzeć na tabelę i zobaczyć nas na szczycie albo chociaż na podium. Chciałbym, żeby Brożek zamiast windować rekord minut bez gola znowu strzelał 10 bramek na rundę. Masz rację same złe i podłe życzenia. Smuda przegrał 5 meczy pod rząd wypracowując sobie wcześniej bardzo solidną zaliczkę ot wypadek przy pracy. Moskal w Sumie wygrał 3 słownie TRZY mecze w jego przypadku wygrana jest wypadkiem przy pracy. Jeśli wygramy z Lechem będzie to jedno z przypadkowych zwycięstw powoli dobijamy do 20 meczy więc i 4 zwycięstwo się trafi. przy 25 meczach będzie i 5 zwycięstwo. Czyli tajemnicza taktyka Moskala to ustawianie się pod klopsa stulecia przeciwnika? Jednak wolałbym, żeby zespół był w stanie strzelać bramek z własnej gry a nie klopsów przeciwnika. Żeby grał szybko z pierwszej piłki i wygrywał dużo meczy. Żeby napastnik walnął tak z 10 bramek w rundę. To jest różnica pomiędzy Wisłą Smudy i Moskala. |
Cytat:
Podejście Smudy do piłkarzy było dobre jak kogoś lubił, a jak trzeba było wytłumaczyć (Guerier, Sarki) albo wykazać się cierpliwością i ciepłym słowem (Zając, Stolarski), to Smuda publicznie gości gnoił i ośmieszał. Cytat:
Cytat:
Jakby zatrudnili Probierza, Kulawika, Fornalika czy kogokolwiek innego to zaraz Ty i Tobie podobni zaczęli by płakać na forum i narzekać, że się nie nadaje. Poza tym ciągle uważam, że wizja gry Moskala jest dobra, a sam Moskal jest odpowiednią osobą. Powinien dostać na pewno czas do końca sezonu, albo najlepiej dwóch - no chyba, że mielibyśmy spadać z Ligii i trzeba by robić ratunkową zmianę - i wtedy będzie można powiedzieć np. dobry trener ale wyników nie ma, drugi Gurardiola itp. itd. |
Probierz... :haha:
Nie mamy rozgrywającego, napastnika drugiego, bramkarza, drugiego skrzydłowego z czego jedyny skrzydłowy to debil i chcecie roszad trenerskich? I mieć 3 trenerów na liście płac? Pogratulować. I dysputa kto lepszy - Probierz, Smuda, Moskal, Kulawik. Ja pierrdole. Nie macie poczucia straconego czasu? Pogoda taka piękna za oknem... |
Dajcie czas Moskalowi ewentualnie po 1 rundzie przyjdzie czas na podsumowanie , założenia na ten sezon są jasne i klarowne - top8. Większość z nas musi wkoncu zrozumieć że drużyna jaką obecnie posiada Moskal nie jest w stanie wygrywać seriami po 5-6 meczy takie czasy przyszły że trzeba się cieszyć nawet z remisu .
|
Cytat:
1.Drużyna pod wodzą Moskala może odpalić. Ma nowy skład, coś tam kombinuje i czasami widać światełko w tunelu. Ciężko go było skreślić po jego fatalnych wynikach z poprzedniego sezonu (i braku realizacji celu - awansu do pucharów), bo dostał zespół którego nie przygotowywał. Teraz zespół sobie przygotował i dajmy czas, bo 2 mecze to mało aby solidnie określić czy będzie z tego chleb czy nie. L.Van Gaal też słabo zaczął poprzedni sezon, a końcówka była bardzo dobra. Czy Moskal coś ugra? Myślę, że nie i wypadniemy poza 8ke, ale to tylko moje obserwacje i przeczucie, które może być mylne. Warto jednak dać mu szansę do połowy rundy bo po prostu nie stać nas na 3go trenera, a może jednak coś odpali i damy rade. 2.Druga strona medalu mówi mi, że: - Przychodząc do nas Smuda miał zespół w totalnej rozsypce. Połowa odeszła, a połowa była dawno skreślona jako piłkarze. A co się okazało? Sprawił, że piłkarze zaczęli grać, dostaliśmy lidera i śrubowaliśmy rekord naszej twierdzy - Przed następnym sezonem znowu straciliśmy zawodników i znowu pisali o nas jak o spadkowiczach. Połowa rundy była kapitalna (nawet weszło pisało, że gramy najlepszą piłkę)i znowu marzenia o pucharach. Ta sytuacja pokazuje, że 2 razy skreślana drużyna mogła odpalić. Teraz póki co nie odpaliliśmy. Czy jakiś nowy trener potrafiłby tchnąc ducha w drużynę większego niż Moskal? Pewnie tak, ale kto taki? Z tych 2ch stron logika mówi, ze zmiana trenera może nam dać dużo pozytywów, ale serce mówi, że Moskal może jeszcze odpalić. Zawsze kieruje się sercem w takich przypadkach. Dajmy czas Moskalowi. ps. Odbieranie zasług Smudzie które przedstawia Ajax uważam, że jest nacechowane duża niechęcią do tego Pana Smudy, a nie rozsądkiem i faktami. |
Nie no Probierz w Wiśle nie wypalił i w jeśli miał by tu być znowu pewnie skończyło by się tak samo.
Ale nie można odbierać mu oczywistych sukcesów trenerskich. Na dzień dzisiejszy Probierz jest lepszym szkoleniowcem od Moskala. dominatorbj dobrze to podsumował. Będąc na miejscu Gaszyńskiego Moskala bym nie zwalniał. Rozumiem argumenty za pozostawieniem go w klubie. Po prostu nie wierzę w jego zdolności i to, że w osiąganiu wyników przeszkadza mu tylko pech. I nie rozumiem ludzi piszących, że Moskal to wspaniały trener a Smuda podły i zły i drużyna za niego nic nie grała. |
Smuda jest dobrym trenerem na sezon max dwa potem piłkarze są nim zmęczeni delikatnie pisząc ;) Poczekajmy może Broniszewski przygotował ich w stylu Smudy ;) i za chwilę odpalimy na całego...:)
|
Cytat:
|
Galonek masz rację :) zapomnialem że Bahr przecież jest może połączyli siły z Broniszewskim to dopiero będzie petarda ;)
|
Kaziu jest dobrym trenerem dla obecnej Wisły, bo jest tani i nie sprawia problemów. Taki trener na spokojne utrzymanie się w lidze. Gdybyśmy mieli skład na puchary, zawodników z potencjałem których trzeba odpowiednio ustawić, czy też przygotować taktycznie pod rywala, to fakt zdałby się lepszy trener, ale takowych nie mamy.
|
Cytat:
Nie mówię, że tak nie jest, ale to co powiedziałeś nie jest poparte żadnym wyjaśnieniem, czy mógłbyś zatem rozwinąć trochę temat. |
Co do tego składu na puchary; mamy 4 budżet ligi, więc powinniśmy patrzeć na 4 miejsce jako na miejsce, w którym powinniśmy się znaleźć - bo tam leży nasz finansowy potencjał. Także bardzo wątpię, żeby ktokolwiek w klubie, czy to prezes, czy sam Cupiał uważali sezon zakończony na niższej lokacie za udany.
Gdyby tak było, to Smuda by nadal pracował w Wiśle. Kaziu dostał szansę, tym razem tak na serio i teraz wszystko zależy od niego - czy ją wykorzysta, czy spartaczy. Za tydzień kolejny ważny sprawdziań, mecz z Lechem, a potem na dokładkę Legia. Podejrzewam, że jak Kaziu nie wygra choćby jednego z tych dwóch spotkań to poleci. Chociaż ja bym mu dał szansę dokończyć rundę. |
Czwarty budżet, ale większość klubów z mniejszym budżetem nie musi z niego spłacać ogromu długów i nie ma kilku przepłaconych piłkarzy, jak jeszcze do niedawna my.
|
Cytat:
e @Jagul Masz rację, jak by mi ktoś tydzień temu powiedział że po 2 kolejka Korona będzie miała 6pkt, a Lechia 0 to bym go wyśmiał... |
Cytat:
Prawda jest taka, że Ekstraklasa to gówniana liga i nie licząc dwóch pierwszych pozycji, które raczej są zaklepane, to każda drużyna może zająć miejsca 3-16. Wiecznie tonący w długach Ruch Chorzów w ostatnich latach potrafił zdobyć wicemistrzostwo i 3 miejsce co jasno pokazuje, że wystarczy odrobina stabilizacji jeśli chodzi o osiągane wyniki i podium jest spokojnie w zasięgu. To samo dotyczy Jagiellonii, która w tamtym sezonie potrafiła grać równo po podziale punktów i zostałaby wicemistrzem, gdyby nie przekręt w Warszawie. I tego właśnie należy oczekiwać od Moskala, który powinien spokojnie przepracować całą rundę. |
skąd info o 4 budżecie ligi ??
|
Ja pierdziele, nie wiem co tu się będzie działo po meczach z legią i lechem,a przecież jest wielce prawdopodobne, że dalej będziemy mieć wtedy 0 po stronie zwycięstw. Co więcej, wydaje mi się, że dopiero w 8 kolejce grając wyjazd z Łęczną będziemy faworytem więc każde 3 punkty wcześniej będą na plus.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ahh no i ten straszny CWKS,który ostatnio z nami to jakiekolwiek punkty zdobywa głównie dzięki sędziom. |
Cytat:
|
Cytat:
Najlepiej bedzie zapytać samego zainteresowanego który o tym napisał. :s1mone: daj link do informacji. p.s. jesli raport firmy Deloitte jest tą informacją to rozumiem ze trzeba było przeczytac raport z kazdej druzyny z naszej ligi by ta wiedze posiadać prawda? E: Panie poniżej, no ale ja czytałem te 2 linijki dlatego zadaje pytanie by nie powstał zaraz farmazon. Ale kolega s1mone da linka skąd miał info i bedzie wszystko jasne. |
Cytat:
Biała Gwiazda w 2014 roku osiągnęła 32,8 mln PLN przychodów. Jest to wynik o 7% lepszy niż rok wcześniej i daje klubowi czwarte miejsce w tej kategorii przy średniej ligowej na poziomie 28,4 mln PLN. Mieliśmy 4 miejsce w przychodach, budżet nie zawsze się z tym pokrywa, ale spodziewam się, że to autor miał na myśli. http://www.ey.com/PL/pl/Industries/M...5-Wisla-Krakow |
^^ Tylko przychody należy obniżyć o wymagalne zadłużenie i dopiero wtedy mamy budżet na sezon. Wskaźnik rentowności w tym raporcie nie był optymistyczny dla nas.
|
Nie patrzcie na wysokość przychodów bo ocenianie kondycji finansowej klubu tylko i wyłącznie po tym wskaźniku jest niemiarodajne i po prostu zakłamane. Myślę tu właśnie o wspomnianym gdzieś wyżej budżecie.
Dużo bardziej przydatnym wskaźnikiem jest rentowność netto, którą mamy jedną z najniższych w lidze. Przeglądałem już wcześniej ten raport i gorzej od Nas wypadają tylko drużyny, które żyją dzięki chorym zasadom dotowania prywatnych jednostek przez organizacje samorządowe. Chodzi rzecz jasna o Koronę, Górnik i Ruch. Im wyższy jest ten wskaźnik tym lepiej przedsiębiorstwo funkcjonuję. To oczywiście uproszczenie odnoszące się tylko do tej kwestii. Choć i tak sytuacja poprawia się bo jeszcze dwa lata temu byliśmy tam gdzie teraz jest Ruch czy Górnik, czyli w ciemnej d. Nie oznacza to, że jest dużo lepiej, choć lepiej oczywiście jest. Spójrzcie na wskaźnik obciążenia majątku zobowiązaniami. Tu jest pies pogrzebany. Zdecydowane najwyższy współczynnik w lidze, czyli sytuacja najgorsza. Oznacza to, że majątek Wisły Kraków w największym stopniu w lidze pochodzi z pożyczek i innych zobowiązań długoterminowych. Więc opowiadania o tym, że mamy czwarty budżet ligi to fantastyka naukowa |
Kaziu Moskal 1906% poparcia!!
|
Dzisiaj było całkiem nieźle. Nie zmienia to faktu, że jeszcze dużo pracy przed drużyną. Oby Alan Uryga nie miał jakiejś poważnej kontuzji, bo jak na 21-letniego piłkarza już daje nam trochę tej jakości, której tak bardzo nam teraz, biorąc pod uwagę zespół globalnie, tj. wszystkich piłkarzy, brakuje.
|
Kaziu out ;-) wiem, że jedna jaskółka i takie tam, ale juź tydzień temu z dziewczynami podobała mi się Wisła. Kaziu jest "nasz", dajmy mu czas. Myślę, że z tą ekipą może zrobić coś fajnego, tylko mniej gorących głów. I żeby "rada drużyny" widziała trenera, a nie kolegę. Ale to teź kwestia dla samego zainteresowanego. Ogólnie powodzenia chłopaki i dużo wyrozumiałości, bo chyba za bardzo nas rozpuścil pan Cupiał, a czasy mamy, jakie mamy.. Zdrowia! :-)
|
Cytat:
|
Panowie nie przeginajcie w drugą stronę. Jeszcze zbyt wcześnie, aby mówić "a nie mówiłem". Dzisiaj owszem w przodzie były dobre momenty, ale w obronie czasem straszny chaos był i jakby nie świetna postawa Cierzniaka, to mogło być różnie.
|
Nigdy nad wyraz nie chwaliłem trenera Moskala, zawsze mi czegoś brakowało. Może to sentyment, może nastawienie, ale jakoś lepiej oglądało mi się mecze Kazia.
|
I jeszcze jedna kwestia. Odwaga, czy szaleństwo - niby pochodne. Wcześniejszy trener mówi, źe nie da rady, bo ma grać piłkarzami za 5 zł, a.obecny na konferencji mówi, źe są w stanie wygrać z mistrzem. Niby mała sprawa, niby gra słów, może trener z góry dostał przykaz, żeby tak mówić, ale taka różnica zrobiła robotę.
|
Moim zdaniem nie mamy ani skrzydłowego, ani napastnika, ani trenera. To co wyprawia Kazek, Donald i Paweł woła o pomstę do nieba. Może po kolei. Który to już raz bronimy wyniku po strzeleniu jednej bramki? Jak można tolerować tak długo to, co wyprawia Guerrier i nie zmienić gościa zaraz po przerwie? Jak można dopuścić do tego, co wyprawiał Brożek? Dlaczego Kazek tak panicznie boi się dokonywać zmian? Gdyby nie Cierzniak i Rafał, mielibyśmy zupełnie inne nastroje. Tym razem dopisało szczęście. Na szczęście. Wynik idzie w świat. Jestem jednak pełen obaw co do naszej przyszłości. Kazek nie jest człowiekiem, który zrobi różnicę. Który to już raz otrzymuje szansę? Trzeci? To o dwa za dużo..."Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki"..."Można komuś dać drugą szansę, ale nie trzecią"...Brozio równa poziomem do Kazia. Na szczęście mamy Rafała i Jankesa. Jednak bez trenera nie damy rady. Niestety.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl