Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

eye63 22.10.2008 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 617904)
Byłem dziś na Reymonta i z ciekawości przeszedłem się zobaczyć jak prace postępują. Zobaczyłem kilku gości (w sumie 8 szt) jak skuwają jakby fundament z którego wystawały druty. Wyglądało tak jakby z 30 cm za dużo betonu dali. Dwóch skuwało reszta patrzyła...

Według planu tak miało być, mieli skuwać specjalnie zrobioną nadwyżkę. A to, że dwóch pracuje, a sześciu patrzy - to Cię dziwi? Na każdej robocie w Polsce tak jest.

dannato 22.10.2008 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 618127)

Nikogo widać nie interesuje baza treningowa - ani Cupiała ani Miasto

Zadam Ci proste pytanie - gdzie według Ciebie na gruntach, którymi dysponuje Miasto miałoby powstać centrum treningowe?

luca 22.10.2008 15:00

w Krakowie kłóca sie o 15 milionów złotych a w Poznaniu też wyszedł koszt budowy wiekszy niz planowano i tam nie unieważniono przetargu tylko urząd miasta wyłożył dodatkowe 100 milionów złotych!!!!!

sandbender 22.10.2008 16:27

jak dla mnie to centrum treningowe, czy jak to sie tam nazywa, moze byc gdziekolwiek.
Z reszta najlepiej by bylo jakby powstało za miastem a nie na gruntach w centrum. wyjdzie taniej

Pero 23.10.2008 00:10

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...e_na_Euro.html

www.rallyonline.prv.pl 27.10.2008 19:57

Ludzie z Krakowa co tam na budowie slychac? Szepnijcie slówko bo ja nie mam możliwości niestety tam być :(

Pero 27.10.2008 21:26

Szepnę Ci że nic nie słychać. I jeszcze długo nic nie będzie słychać. Jak widzę tempo prac i ilość sprzętu na narodowym i porównam do tego ile u nas robili z tą ścianką to mnie krew zalewa. Nim postrzygającą przetargi i wezmą sie za robotę to Poznań też przegoni nas o lata świetlne. A jeśli sie nie mylę to przetarg na trybunę wschodnią obejmuje tylko stan surowy bez prac przy zapleczu. Jeśli doliczyć do tego jeszcze budowę parkingów wokół to zaczynam sie bać czy Chorzów nie będzie przed nami.

larry 27.10.2008 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez www.rallyonline.prv.pl (Post 620315)
Ludzie z Krakowa co tam na budowie slychac? Szepnijcie slówko bo ja nie mam możliwości niestety tam być :(

unieważnili przetarg na budowe trybuny, wiec jestesmy troche w czarnej d*pie z terminami

hunter 28.10.2008 00:52

Wisła i Cracovia na Suchych Stawach?

Jedyne rozsądne rozwiązanie. Ściskam kciuki, żeby się udało.

Raphael 28.10.2008 01:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 620451)
Wisła i Cracovia na Suchych Stawach?

Jedyne rozsądne rozwiązanie. Ściskam kciuki, żeby się udało.

To jest dobre wyjście tylko obawiam się, że koszt modernizacji stadionu Hutnika zostałby uznany jako koszt utrzymania klubu a nie pożyczka i pewnie odbiłoby się to na transferach.

Kaan 28.10.2008 07:56

Idąc tym tokiem myślenia koszt wynajecia stadionu w innym miescie, zakwaterowania druzyny i treningów oraz znacznie zmniejszonych dochodów z biletów równiez powinien się odbić na transferach.

Pamietam że na poczatku tez był taki pomysł ale upadł ponieważ w podobnym czasie miał był remont stadionu Hutnika. W przypadku przyjecia budżetu na przyszły rok w którym brak na ten cel pieniedzy, jest to na pewno najlepsze rozwiązanie, z korzyscia dla wszystkich stron.

Snakes 28.10.2008 09:13

Ludzie ! Gra meczów "jako gospodarz" poza Krakowem ,to strzał w kolano i praktycznie 100% pewnosc utracenia majstra. Musimy grac w Krakowie i Hutnik ,choc daleko od centrum ,jest chyba najlepszym wyjsciem z sytuacji

SZYMEK_TSW 28.10.2008 09:48

W sumie to chyba najlepsze rozwiązanie, ale żeby funkcjonowało już od wiosny 2009 to są potzrebne szybkie decyzje, anie tylko gadanie.

Z drugiej strony uważąm ze wiosne 2009 spokojnie możemy grać na R22 na takich samym zasadach jak teraz, bo przecież chyba można pogodzić budowę C z przylegającymi trybunami, a jak już musza odrazu budować narożniki to przecież można postawić jaki płot czy coś.
A co do burzenia AiB to też wydaje mi sie żę można byłoby uczynić w lecie, bo przecież narazie zbiurzyli C i mamy dziurę w ziemi a konkretnych prac na razie nie widać

ciacho 28.10.2008 09:51

Buhahahahah.. już ja to widzę jak zarząd Wisły przeznacza kilka mln złotych na remont stadionu Hutnika. W snach chyba.

KOMINEK 28.10.2008 09:58

Jeśli Wisła i Cracovia przeznaczyłyby środki na inwestycje, to mogłyby je później odliczyć od opłat za wynajem obiektu, a o czymś takim nie miałyby prawa myśleć, gdyby wynajmowały stadiony w innych miastach.

Raczej nie w snach jeśliby te pieniądze miały się zwrócić.

dynek.pl 28.10.2008 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 620489)
Buhahahahah.. już ja to widzę jak zarząd Wisły przeznacza kilka mln złotych na remont stadionu Hutnika. W snach chyba.

A co to za roznica czy przeznacza na remont Hutnika czy na wynajecie stadionu w Sosnowcu czy gdzie indziej ?
Zreszta w ogole to Hutnika mial byc nasza filia. Mielismy korzystac z ich bazy trenignowej i w ogole. Co z ta umowa ? Czyzby tak samo jak ze wspolpraca z Borussia.

flamengista 28.10.2008 12:23

Nie wiem skąd ten pesymizm i powątpiewanie.

W kasie miasta brakuje pieniędzy na remonty i nowe budowy. A na stadion Hutnika kasy nie będzie na pewno w perspektywie kolejnych 5 lat, jeśli nie dłużej.

Umowa tego typu, że my dajemy 5 mln, Pasy 3, Hutnik buduje podgrzewaną murawę, oświetlenie i wstawia dodatkowe 3,5 tys. krzesełek (obawiam się, że 5 tys. miejsc siedzących to max. na co można liczyć - ze względu na bezpieczeństwo zawodów) jest całkiem realna.

W zamian za to odliczamy te pieniądze przy płaceniu za wynajem stadionu. Wszyscy zyskują: Wisła, Cracovia, Hutnik i miasto.

To tak oczywiste rozwiązanie, że aż dziw że dopiero teraz temat jest poruszany.

Pero 28.10.2008 12:26

To dobre wyjście ale musieliby to ustalić w ciągu najbliższych 2 tygodni. Stadion Hutnika jest przecież własnością miasta więc chyba żeby zrealizować jakąkolwiek inwestycje to potrzebne będzie rozpisanie przetargu a to trwa. I jeszcze jedno bo nie jestem zorientowany na Hutniku jest w ogóle 1000 miejsc pod dachem??

flamengista 28.10.2008 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 620531)
To dobre wyjście ale musieliby to ustalić w ciągu najbliższych 2 tygodni. Stadion Hutnika jest przecież własnością miasta więc chyba żeby zrealizować jakąkolwiek inwestycje to potrzebne będzie rozpisanie przetargu a to trwa. I jeszcze jedno bo nie jestem zorientowany na Hutniku jest w ogóle 1000 miejsc pod dachem??

Chyba nie, ale możliwe jest przecież rozwiązanie tymczasowe (Pogoń Szczecin).

W dodatku Ekstraklasa SA może trochę odpuścić wymogi licencyjne, bo w końcu chodzi o aż 2 kluby pierwszoligowe z 1 miasta. A sprawa Euro 2012 wszystkim leży na sercu.

saklak1906 28.10.2008 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 620534)
Chyba nie, ale możliwe jest przecież rozwiązanie tymczasowe (Pogoń Szczecin).

W dodatku Ekstraklasa SA może trochę odpuścić wymogi licencyjne, bo w końcu chodzi o aż 2 kluby pierwszoligowe z 1 miasta. A sprawa Euro 2012 wszystkim leży na sercu.

Wiesz jak oni nas kochaja, ja bym nie liczyl na wielkie ustepstwa. Znajda sobie argumet ze nie chca obnizac poziomu polskiej pilki, bo po to wymyslili licencje zeby je spelniac. W kazdym badz razie na pewno nie pojda nam na reke, tego jestem akurat pewien

Estovic 28.10.2008 13:11

Dlaczego mieliby nam nie pójść na rękę? Akurat PZPN w sprawie licencji zawsze był liberalny zwłaszcza wobec utytułowanych klubów. W tym wypadku chodzi też o dobro dwóch zespołów naraz.

Myślę, że gra na stadionie Hutnika w czasie renowacji R22 to zdecydowanie najlepsza możliwość. Pojemność ponad 12 tys. więc większa niż nasza po wyburzeniu A/B, stadion pod nosem więc nie trzeba będzie się tułać setki kilometrów, uniknięcie kosztów zakwaterowania i przejazdu dla drużyny i kibiców, znacznie większe szanse na lepsze wyniki sportowe, itd. W zasadzie same plusy bo Hutnik też na tym zyska: kilka milionów zł na modernizację dla IV ligowego klubu piechotą nie chodzi, a część kosztów pokryją panienki z drugiej strony Błoń więc Cupiałowi też się to opłaci.

Tylko trzeba się za to szybko wziać bo oświetlenia i podgrzewanej murawy się w jeden dzień nie zrobi.

it 28.10.2008 13:16

Pomysł jest całkiem niezły, ciekawe tylko, czy uda się go doprowadzić do końca wbrew niebyt chętnie (delikatnie mówiąc) do tego nastawionym kibicom Hutnika.

Wicked 28.10.2008 14:02

A dziwisz sie im? Ja jakoś na swoim terenie nie chciałbym widzieć w roli gospodarza ani Hutnika, ani Cracovi.

dynek.pl 28.10.2008 18:33

-> http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-hucie,1202002

Czyli niby wszystko ustalone choc jeszcze wszystko moze sie zmienic.
Zobaczcie na reakcje kibicow Hutnika - oni raczej beda tez chcieli miec cos do powiedzenia w tej sprawie.

flamengista 28.10.2008 18:42

Filipiak potwierdza, że na Suchych Stawach zagrają Pasy, ale i Wisła!

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-hucie,1202002

Cytat:

Potwierdziło się to, o czym pisaliśmy wczoraj. Od wiosny 2009, aż do czasu przebudowy własnych stadionów Cracovia i Wisła mecze w roli gospodarza rozgrywać będzie na obiekcie trzecioligowego Hutnika Kraków!

Tę wiadomość podał dosłownie przed chwilą prezes Cracovii, Janusz Filipiak.

- Potwierdzam, Cracovia i Wisła będą grały na Suchych Stawach. Spotkanie pomiędzy wszystkimi zainteresowanymi stronami trwało dosłownie dwadzieścia minut. Koszty pokryją w całości Cracovia z Wisłą. Miasto nie dołoży ani grosza - powiedział w rozmowie z Interia.pl, profesor.

akie inwestycje zostaną wykonane w Nowej Hucie?

- Przeniesione zostanie oświetlenie, które obecnie jest na stadionie przy ulicy Kałuży. Zamontowane zostanie dodatkowe 5 tysięcy krzesełek, aby obiekt miał pojemność 6 tysięcy widzów. Dodatkowo trzeba zadaszyć część trybun i zamontować kołowrotki. Jest dużo rzeczy do zrobienia i nie są to spektakularne inwestycje - dodał Filipiak. Wiosnę 2009 roku wszystkie trzy krakowskie kluby rozpoczną jednak na zwykłej, nie podgrzewanej murawie.
PS. Dynek, nawet w twoim newsie piszą, że Wisła też prawdopodobnie tam zagra.

harthausen 28.10.2008 18:47

jeśli to nie może być Tarnów (ja tam żałuję) to najlepsze wyjście.
Meczyki w Kraku. Wszystko.

As 28.10.2008 18:59

Jak dla nas to obecne rozwiazanie jest najlepsze, mysle ze spokojnie zapelnimy te 6 tysiecy miejsc, co wiecej, wydaje mi sie ze powinno byc conajmniej 10k.

e 28.10.2008 19:20

To sie okaze, nie wiem tylko kogo pytasz na kibice.net czy 6 kolek to duzo, fani LKS-u czy Arki maja Ci odpowiedziec ;)

co do tematu, jedyny sluszny wybor.

As 28.10.2008 19:26

To jest retoryczne pytanie.

Nie sledze frekwencji innych klubow, wydaje mi sie, ze jak dla nas to 6k to ciut za malo. Pasow i tak chyba 6 tysiecy nie chodzi wiec dla nich jest wszystko jedno.

SZYMEK_TSW 28.10.2008 19:32

A bedzie nas jezdzić 6000 gdzies co 2 tygodnie ?? na ŁKSie w zeszlym sezonie cos takeigo było

nesta 28.10.2008 20:13

Jest jeszcze jeden plus takiego rozwiazania. Znikaja maszty oswietleniowe ze stadionu Cracovii, ktore w tragiczny sposob szpecily panorame Krakowa od strony ul. Piastowskiej.

dynek.pl 28.10.2008 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 620769)
Jest jeszcze jeden plus takiego rozwiazania. Znikaja maszty oswietleniowe ze stadionu Cracovii, ktore w tragiczny sposob szpecily panorame Krakowa od strony ul. Piastowskiej.

Przeciez i tak by zniknely predzej czy pozniej. Teraz beda szpecic widok na klasztor w Mogile :)
Co ciekawe z tego powodu Hutnik nie mogl miec jupiterow wczesniej.

tommiyacht 29.10.2008 06:32

z Kaluzy to by mogli murawe przeniesc

Vinci 29.10.2008 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 620792)
Przeciez i tak by zniknely predzej czy pozniej. Teraz beda szpecic widok na klasztor w Mogile :)
Co ciekawe z tego powodu Hutnik nie mogl miec jupiterow wczesniej.

Pytanie tylko czy te jupitery na stadionie Hutnika mają tam pozostać? W cieniu spektakularnych zapowiedzi przebudowy stadionów Wisły i Cracovii była grupa ludzi, która kreśliła plany modernizacji Suchych Stawów. Z tego co gdzieś przeczytałem, to Hutnik miał również mieć docelowo oświetlenie, które miało nie szpecić widoku.... spotkał się ktoś z takimi informacjami?

dannato 29.10.2008 08:58

1. Oświetlenie na Hutniku będzie jako tymczasowe więc zgoda będzie - później będzie musiało zniknąć - nie mają zgody...bo szpeci widok na klasztor.
2. murawa z kałuży - pomysł taki jest ale nie wiadomo jeszcze.
...jak zresztą ze szczegółami całego tego przedsięwzięcia.

Kaan 29.10.2008 09:27

Miałem ostatnio w rekach gazetę Kraków.pl w której opisany był remont Suchych Stawów wraz z wizualką. Nie przypominam sobie jak rozwiązany został problem oswietlenia. Jak ją znajde to sprawdzę i napisze.

Edit: @4fan_player o te dokładnie zdjęcia mi chodziło.

4fan_player 29.10.2008 09:31

http://www.hutnik-krakow.pl/show.php?id=30&id_gal=141

KOMINEK 29.10.2008 10:29

W czwartek Rada Dzielnicy XVIII Krakowa - Nowa Huta ma negatywnie zaopiniować wniosek w sprawie przebudowy stadionu Hutnika.

a tu cały artykuł z dziś http://sport.onet.pl/0,1260069,1852734,wiadomosc.html

puma_84 29.10.2008 10:51

Przykre w tym wszystkim jest to że nikt nie myśli o sporcie, o potrzebnej bazie treningowej, rozwoju infrastruktury itd.zawsze jest okazja do posmarowania, dobrze, że oni tylko opiniują. Podejrzewam że w obecnej sytuacji ta opinia nie będzie wiążąca, w przeciwnym razie możemy zorganizować pielgrzymkę.

Vinci 29.10.2008 14:10

No cóż radni wyszli na przeciw oczekiwaniom mieszkańców tej dzielnicy ;-) Mając jednak realne szanse na Euro nie sądzę, by ktoś ich głos traktował poważnie. Zastanawiam się tylko kiedy Hutnicy zorganizują swoją pierwsza manifestację, aby ogłosić światu, że nie chcą żadnych gości.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl