![]() |
tylko że to już trzeba "na gorąco" by posiadać po pierwsze tak dogłębną zznajomość przepisów , a po drugie zdolność do przeprowadzenia takiej interpretacji , dokonania analogii , pod presją czasu, zawodników, i mająć z tyłu głowy perspektywe tłumaczenia sie przed kolegium sędziowskim
łatwiej chyba wytłumaczyć ze nie ma takiego prezpisu więc nie gwizdnałem , niż słuchajcie jest analogiczny przepis do faulu więc pomysłałem sobie że... dobra , ale teraz wróćmy do meritum otóż jeśli przyjmiemy założenia że: - sędziowie w ekstraklasie są stronniczy i z dwójki opcji (sędziują przeciwko wiśle vs sedziują pod legie) wybierzemy tę sensowneijszą czyli drugą to w Poznaniu powinniśmy mieć wsparcie VAR ;) |
Ten var jest śmieszny raz daje raz zabiera qrwaaa
|
Ja tylko nie wiem, czy na pewno był spalony po tańcu Carlitosa i golu z głowy Imaza. Dzisiejszy sędzia też wydawał się nic nie ogarniać
|
to nie VAR daje czy zabiera tylko sedziowie. Oni sa debilami dalej i dostali kolejne narzedzie do usprawiedliwiania swojego partactwa
|
W obu sytuacjach nie było spalonego.
Pan zajebisty sędzia Jakubik zabrał nam dwa gole bo nie chciało mu się ruszyć czterech liter i zerknąć na VAR. Nawet Węgrzyn nie widział spalonego, więc na pewno go nie było :P:P:P |
Tego drugiego spalonego chyba rzeczywiście nie było, ale nasze karne (zwłaszcza ten pierwszy) też dyskusyjne, więc w sumie na jedno wyszło.
|
Pierwszy bezdyskusyjny. Baran ewidentnie trzymał Arsenica. Przy drugim Gliwa nawet się nie zająknął, tylko od razu poszedł do bramki, żeby nie dostać kartki. Więc raczej oba karne były.
|
Oba spalone raczej prawidłowe, chociaż rzeczywiście to ten drugi mniej wyraźny, nawet bardzo niewyraźny.
|
Tak, też mnie zachowanie Gliwy zdziwiło, ale może powtórkę pokazali w telewizji z jakiegoś dziwnego kąta.
|
prawidłowe? Bo w Legia + powiedzą, że Imaz był wychylony o 3,5 centymetra a Carlitos o 0,75 cm?
a gdzie mowa o promowaniu gry ofensywnej w sytuacjach stykowych? Bo bardziej stykowych sytuacji już chyba znaleźć nie można. |
Cytat:
https://zapodaj.net/fe471c06dfa89.jpg.html Dlatego |
czego dowodzi pierwsze zdjęcie?
tego, że obrońca Sandecji ma kolano wychylone tak samo jak Imaz nogę? Nie sugeruj się nogą obrońcy A drugie zdjęcie wstawiłeś chyba po to, żeby poprawić sobie humor. Jeśli tam widzisz spalonego, to ja Ci gratuluję. |
Cytat:
|
Same dziwne decyzje sędziego:
Pierwsza bramka - wydawało mi się z akcji i z powtórki, że Imaz na spalonym. Zwróćcie uwagę na to, że linię wyznacza piłka, a nie nogi Carlitosa. Przerwana akcja zakończona piłką w siatce - to był stały fragment, akcja przerwana przed strzałem, wciąż nie wiem, co tam było odgwizdane, spalonego na bank nie było. Wyblok? Pierwsza nieuznana bramka - z akcji wydawało mi się, że Imaz na spalonym, z powtórki trudno powiedzieć, ale raczej bramka prawidłowa. Pierwszy karny - jak dla mnie faul zaczął się przed polem karnym. Faul, ale tylko rzut wolny. Druga nieuznana bramka - z akcji Carlitos na spalonym, z powtórki na bank prawidłowa bramka. Drugi karny - dziwna sytuacja - kontaktu nie było, Bartosz upadł sam. Dynamika była taka, że ja bym karnego dał, bo Gliwa spowodował swoim zachowaniem przerwanie akcji, a piłki nie zagrał. Ale technicznie na dwoje babka wróżyła. |
Uran235
Przy wolnym i golu Bogusia sędzia gwizdnął wyblok kogoś z naszej drużyny |
W pierwszej sytuacji widać, że jest spalony. Wyznacza go (chyba) cień rzucany przez poprzeczkę. W drugiej sytuacji również wydaje mi się, że jest to ~10cm spalony. Nie ma czegoś takiego jak półspalony, albo spalony-ale puszczę. Jest VAR-nie ma promowania ofensywnej gry.
|
O ile w pierwszej sytuacji faktycznie spalony jest, to stwierdzenie spalonego w drugiej sytuacji to jakiś nieśmieszny żart. Sędziowie chyba chcieli pokazać, o patrzcie jak fajnie w locie sprawdziliśmy sytuację przy pomocy VAR. Szkoda tylko, że zobaczyli coś czego nie było.
|
Mam nadzieję, że jutro narysują coś w C+. Ja nadal twierdzę, że w obu sytuacjach były spalone i przyjmuję zakłady ;)
|
Cytat:
|
Jak ten VAR ma tak wyglądać to niech go lepiej nie będzie. Zabierają gole po ładnych akcjach (gdzie tam qrwa były spalone to ja nie widzę do teraz ?), a w zamian dają jakieś wydumane karne.
Zgadzam się z Bjelicą - to nie ma sensu, to jest circus. |
.......................
|
^^ Ty se jaja robisz prawda?
|
Cytat:
|
Dobrze, że chociaż proste linie narysował:rotfl:
|
Cytat:
|
Najebany to do spania :D
|
Dobry agent :lol:
|
No w sumie jak się teraz przypatrzyłem to coś chvjowe wyszły. :D
|
Jeb.....y ma rozmach
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzisiaj aptekarskie faule, aptekarski karny i aptekarskie spalone. Sędzia był konsekwentny.
|
Już nie rozkminiajcie po prostu przesunąłem w PS względem linii pola.
|
najgorsze ze pewnie cały ten Var ogarniają podobni "profesjonaliści"
|
Wchodzę na to forum dla takich postów :D
|
Na serio: na tym drugim zdjęciu stopklatka jest minimalnie za wcześnie, nasz zawodnik jeszcze nie dotknął piłki.
|
Cytat:
|
Cytat:
Tip: patrz na linię trawy, jest bardziej wiarygodna. Wdg mnie w obu przypadkach spalony był. Przy bramce Lopeza naprawde minimalny ale jednak byl... |
Rzadko, naprawdę rzadko się wypowiadam na forum ale... R33 - szacunek za posta roku z tymi kreskami. Dawno tak nie brechtałem na trzeźwo.
|
https://zapodaj.net/5cf84538b8f31.png.html
Ujęcie z innej kamery, ale z dokładnym momentem podania. Wygląda na spalony. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl