![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Problem jest w tym ze sa religie i religie - gdybym mial uwierzyc w jakas bajeczke, to bylaby to wlasnie bajeczka pod tytulem Buddyzm ,pozatym moj post byl ironiczny a Twoje porownanie , z dupy:>
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje że z równą radością odnotujesz ewentualne pomówienie i jego niewinność . Jak już pisałem ciekawym zjawiskiem jest to z jaką lekkością a równocześnie z powagą przyjmujecie negatywne doniesienia dotyczące rządu czy spraw interesujących,pasujących . A twierdzenia że Platforma ma najwięcej umoczonych jest śmieszne i niczym nie podparte .A gdy ty to piszesz stają się wręcz groteską . ----- http://paradowska.blog.polityka.pl/ Ciekawy wpis Janiny odnośnie zamieszania przy Ziobrze :) ---- http://wiadomosci.onet.pl/1787878,12,item.html i co na to powiecie ? Niech spie .... z tą swoją rezolucją . |
Kaczor "patriota" :-/
|
Cytat:
Prezydent leci do Francji O to chodzi ? |
Cytat:
Jako szczery d***krata leci swiętować, kolejna rocznice rewolucji antyfrancuskiej. :rotfl: :/ ps. Na wczesniejsze pytania do mnie oczywiscie odpowiem wszystkim - z tym ze troche później. |
Ja bym nie panikował. Leci na zaproszenie prezia Francji - odmówić nie mógł. A czy ulegnie? Wątpie , ale przekonamy się niedługo
1q2 - co do wierzenia w bajeczki ;). Miałeś kiedyś (na studiach, bądz gdziekolwiek) taki przedmiot jak filozofia? Otóż wszyscy twoi lewicowi idole, czerpią pośrednio lub bezpośrednio z filozofii Kanta (pewnie o tym nawet niewiedza, zapewne powtarzają po tych co wiedzielii). Nie ma w nim realnie istniejącej prawdy, miłości, sprawiedliwości, nawet Twoja rodzina realnie nie istnieje ;). A to wszystko po to, by móć stowrzyć system, w którym nie ma Boga... Przekonuje Cię to? Bo mnie nie... Od Platona przez Arystotelesa po św Tomasza i Karteziusza wsyscy filozofowie zakłądali że istota boska istnieje. I dzisiejsze, "nowoczesne" i wydające się oczywistymi poglądy na świat są bardzo ale to bardzo mało logiczne... |
Cytat:
Ulegnie ulegnie, zobaczycie jaki zwolennik UE wróci z Francji. Jak było ostatnio prezydencik się uparł i nie chciał uchwalić traktatu, póki Irlandia nie uchwali. Wystarczył jeden telefon Sarkozy'ego i nasz zaczął się tłumaczyć że wcale nie chciał blokować traktatu i uchwali, żenada... On nie ma własnego zdania, jest sterowany przez swojego brata, ojca rydzyka, żonę i mamę... :rotfl: |
Cytat:
Odmówić może zawsze, a po ostatnim występię Sarkoziego (a'la Chirac) to nie tylko mógł ale i powinien odrzucić to zaproszenie. |
Cytat:
I jesli przez niego to skad pewnośc ze uchwali, i dlaczego sie obraził jak o. Rydzyk wspomniał cos o szmabie w Pałacu Namiestnikowskim? ________ Cytat:
|
Oj Panowie przesadzacie. Może odmówić, ale zdajecie sobie sprawę co by się wtedy działo w naszych i europejskich mediach? Ze obrażony, że antyeuropejski, Kaczor do takiej stuacji doprowadzić nie może. A polityka fiołkami nie pachnie...
|
Cytat:
Jednym z priorytetów Francji jest zaostrzenie polityki imigracyjnej i chwała im za to . Gdyby Kaczyński nie pojechał , to by było kolejne wspaniałe posunięcie w kontekście układania bardzo dobrych stosunków z Francją . Jako jedyny przywódca unijnej 27 nie byłby obecny na uroczystym proklamowaniu Unii dla Śródziemnomorza . Sarkozy nie powiedział nic co by było nieprawdą a ponadto nic co by obrażało Polskę czy Polaków . Mamy pozdro od przyjaciół Cytat:
|
Mareq - Przypome Ci kiedyś ten Twój pierwszy akapit - zalatuje faszyzmem, ksenofobia - nie spodziewałbym się tego po Tobie ;P. Laska nie dostała obywatelstwa ze względu na swoje wyznanie - wracamy do średniowiecza a Ty się cieszysz... Wyobraź sobie że to lesbijka z Holandii i w Polsce, Kaczyński odmawia jej przyznania obywatelskwa tylko dlatego ze nią jest. Jestem w 100% pewnien że Twoje wypowiedzi byłyby diametralnie inne.
Z tym że musiał pojechać się zgadzam - Ale czy narażenie się prawie całej Unii, połowie Polaków i naszym kochanym mediom uważasz za tchórzostwo? Nie przeszdadza Ci że zabojad gada takie rzeczy o Twoim państwie? |
Cytat:
---- Ale mniejsza z tym możesz w dużym skrócie( przedstawić te logiczne poglądy na świat i stwórce ? |
Cytat:
Pewność stąd, że Lech jest typowym wielkim wodzem narodu, a wystarczy, że ktoś głośniej coś powie, to on od razu chowa się w pałacu. Lech jest sterowany przez Jarka i to on mu mówi jak ma się zachować, co podpisać a co nie. Przecież to widać gołym okiem!!! Przykład? Traktat lizboński - negocjował go przede wszystkim L. Kaczyński i na konferencji powiedział, że ten traktat to wielki sukces Polski. Za kilka miechów Rydzyk obczaił się o co chodzi w traktacie (dokładnie nie wiem co mu nie pasowało nie zagłębiam się) i powiedział Jarkowi, że Radio Maryja tego traktatu nie poprze. Jarek przekazał bratu, posterował, posterował nim i nagle prezydencik blokuje traktat. JEstem pewien, ze Kaczyński podpisze traktat, ale na pewno nie swoją ręką (w przenośni :-) ) !!! |
Jachting skąd to wziąłeś?? Z wikipedii...? Przecież to są wyrywki , z których nie da się niczego zrozumieć. Żeby zrozumieć Kanta, Planota, Karteziusza, Plotyna itp itd trzeba trochę nad tym posiedzieć, pomyśleć , poczytać. To co wkleiłeś ma się nijak do tego co napisałem. W ani jednym miejscu tego nie podważa. Pozatym mylisz pojęcia - " Wszystko, każda rzecz, którą widzimy, ma dla nas wymiary przestrzenne i zajmuje określone miejsce w czasie" - uważasz zatem że wg Kant, to że widzimy np stół jest równoznaczne z tym, że stół istnieje realnie?! Przecież to kompletna bzdura, żaden filozof, oprócz empirystów, tak nie uważał...
Każesz mi tu robić wykład? W skróconym trybie, zajmuje to profesorom filozofii jakieś 30h... Jeszcze jedno - odpowiedz sobie na te pytania Jachting ;) Czy jest coś takiego jak miłość,dobro, człowieczństwo, sprawiedliwość, jedność matematyczna itp itd skoro nikt nigdy ich nie widział? Skąd wzięły się te pojęcia w umysłach ludzi na calutkim świecie - czemu oznaczają one to samo? Czemu gdy Polak mówi "jeden" i to samo Aborygen (jakkolwiek to brzmi w jezyku aborygenów;) ) to mają na myśli to samo mimo, że nie mieli nigdy ze sobą żadnego kontaktu? I nikt nigdy nie widział jedności matematycznej Skąd w umysłach ludzi na całym świece zachowania wspólne/uniwersalne? Co było przed wielkim wybuchem?;> I czy wielki wybuch wybuchnąl sam tak z niczego, bez powodu? I ostatnie;P - Czy to że żyjemy ma jakiś sens? |
Cytat:
Napisz kim jest dla Ciebie stwórca . |
Cytat:
A stwórce bardzo trudno opisać w sposób pozytywny - łatwiej napisać czym nie jest. I nie proś mnie o taki rzeczy bo to sa raczej osobiste sprawy nie? Nie ma też dowodu na jego istnienie - tak samo jak nie ma dowodu na to, że Boga nie ma. Trzeba uwierzyć (jest lub że nie ma) - a do tego warto znać poglądy ludzi, ktorzy całe swoje życie poświęcili na "rozkminianiu" takich zagadnień ;) I znając każdy punkt widzenia, można sobie wyrobić zdanie. Mnie Kant ani trochę nie przekonał. To samo tyczy się problemu aborcji - wg Kanta nie ma czegoś takiego jak realnie istniejące człowieczeństwo - wg mnie jest - dlatego skrobanie dzieci uważam za morderstwo |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludzie załóżcie temat o filozofii, a nie tu gadacie o apriorycznych strukturach, bo połowa łącznie ze mną nie rozumie ani słowa! :)
|
Z trochę innej bajki: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...o_dramat_.html
Czuję się uspokojona - pewne zjawiska są jednak niezmienne.......... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Wytłumaczę ci to na przykładzie zazdrości : kobieta byla zazdrosna bo potrzebowała mężczyzn do opieki i wychowania potomstwa a strata mężczyzny na rzecz innej mogła zagrazić jej i dziecka bytowi .Zaś mężczyzna chciał być pewien swojego potomstwa . A z nutury obeje są monogamiczni A zachowania i pojęcia były często rozumiane i praktykowane nieco inaczej ,a skąd podobieństwa,taka jest natura ludzka . Którym wybuchem ? A dlaczego Wszechświat się rozszerza ? My nadajemy sens życiu ,poza tym chyba się uczyleś biologii ? |
Wytłumacz na przykładzie człowieczeństwa.
Ale dzięki za odpowiedzi - dzieki nim, potwierdziłeś że nie zgadzasz się z Kantem - dla niego nie ma realnie istniejącej "natury ludzkiej", człowieczeństwa, prawa naturalnego, sprawiedliwości itp itd. Jeśli one instnieją to istnieje także Bóg - i żeby usunąc Boga z filozofii Kant musiał się ich pozbyć. A te dwa ostantnie pytania to tak żeby Cię zmusic do refleksji ;P Ja nie znam na nie odpowiedzi ;) Pozdro |
Człowieczeństwo – zespół cech przynależnych człowiekowi, stanowiących o jego ludzkiej naturze.
Te cechy nam się wykształciły ,ssaki też mają pewne "człowiecze" zachowania . |
Cytat:
A co to ma do rzeczy? Przeczytałem całość - skąd to mają nadal się nie przyznali. Choć Cenckiewicz zna ten dokument. Byłby numer jakby oni dostali ten papierek z Niemiec a Cenckiewicz miał go z IPN... http://img66.imageshack.us/img66/5272/81349006cu5.jpg część pierwsza http://img356.imageshack.us/img356/4269/13725007sa0.jpg część druga http://img385.imageshack.us/img385/1880/22364928ic4.jpg część trzecia http://img385.imageshack.us/img385/4842/77551397ch1.jpg część czwarta Szykanowana Lisowa :rotfl: :lol: :rotfl: - ma ktos watpliwości ze autor to zwykły pismak piszacy na zamówienie? I kto to u licha ten tralala1973? :D Tak czy inaczej cieszy ze zabolało nazwanie rzeczy po imieniu. Bardziej martwi ze Szwaby wzieły się pisma historyczne - po co? - odpowiedź jest jasna. ________________ Cytat:
I ocena jest własna - ja wiem że Tobie trudno przyjąc iż ktos potrafi coś takiego, i nie musi się posiłkować "autorytetami" - ale tak jest. A TL to XXIw. Targowica. Ciekawe co byś pisał jakby nas dzieki RWPG włączana jako kolejną republike do ZSRR (nawet gdyby wówczas zrobiono myk ze zmiana nazwy Sojuza). _______________ Cytat:
_________________ Cytat:
______________ Cytat:
Można czasem z przyziemnych pobudek zachować się mąz stany? - czyż nie? :] Cytat:
Ja sadze że on po prostu uważął iż to zostanie zaklepane i nie wierzyli w możłiwość że to zostanie odstrzelone, wiec przyłaczyli się do tego obozu "reformatorów" WE, aby mieć na to jakikolwiek wpływ. I teraz korzystając z okazji próbują nasypiac piachu. A czy im się uda? - oby. Cytat:
Cytat:
Serio to piszesz? :lol: Troche konsekwecji - plizzzzzzzzzzz.. Jak kurde moze być że l*d raz głosując wybiera słusznie i w 90% trafiaja do sejmu nieprzypadkowi ludzie, a innym razem niesłusznie - noż kurna, nie obrazaj logiki. Cytat:
Cytat:
Papke z mózgu robią euro-oszołomy (eurofederaści) Cytat:
Czy jestes za zrzeczeniem się niepodległości na rzecz UE - l*d powie tak, niech się politycy martwią jakie traktaty podpisywac itd.. Cytat:
Póki co WE tworza państwa i nie ma najmniejszego powodu płakać na obowiązek jednomyslności. A i sama WE nie musi zajmować się wszystkim od krzywizn bananów, poprzez liczbę wychodków, do tworzenia Jewroarmii. Im mniej debat o pierdołach i zajmowania się takimi rzeczami - tym mniejsze pole do konfliktu. ______________________________ Cytat:
To jest temat "polityczny".. _______________ Cytat:
Cytat:
Wynegocjowałęs cos co jest dla Ciebie niekorzystne, pojawia się szansa aby tego ni eparafować - ale oczywisice to zrobisz - bo sam wynegocjowałes? Nie rób sobie jaj.. Cytat:
________________ Cytat:
Z KPN inna jest bajka bo pojawiła się za komuny, ale jednak to nie partia solidarnościwa i tyle. ________________ Cytat:
Nie miej złudzeń, to nic innego jak nikły przejaw samoobrony - powtórze nikły i do tego za późno. Cytat:
____________________________ Cytat:
Cytat:
JarKacz coś wspominał o referendum w tej sprawie.. czekam. |
Jachting nie chodzi mi o słownikowe definicje. Dyskusja nie ma sensu bo mówimy o czymś zupełnie innym. Ale nawet wg tej definicji - Kant leży ;).
Bóg nie musi być wielkim, niewyobrażalnym czymś czego boją sie stare babcie. Nie da się tego zrozumieć nie mając styczności z filozofią. Tyle na koniec, juz nudzic nie będe. Co liberum veto - przez wieki w Polsce zasada ta funkcjonowała zajebiscie, niestety przyszedł czas w którym ktoś postanowił nadużyc wolności :/. Nie wyobrażam sobie innego funkcjonowania UE niż na takiej zasadzie. |
Cytat:
Rzeczywiscie tak myślisz? - czy ten wpis to tak dla jaj? Ja rozumiem że sa wakacje i jest przerwa w szkole więc się ma wiecej czasu, ale proszę szanujmy sie.. ps. Cytat:
:D |
Cytat:
Jak najbardziej mówię poważnie, temat o żartach nie tutaj. Widać gołym okiem jak jest i nie ma tu żadnej obrazy, czyste fakty :-/ |
Geremek zginął w wypadku samochodowym .
|
Cytat:
No to teraz się zacznie.. niepowetowana strata, autorytet itd.. :/ Zamiast tego licze ze w końcu historycy zajma się jego zyciorysem - szczególnie przed 68. ps. Marcinarsenal, jak ktos inny Ci nie wytłumaczy dlaczego to sam to zrobie później, obecnie nie chce mi sie po prostu tłumaczyc pewnych (oczywistych) rzeczy. |
Cytat:
Trzęsę się z ciekawości, cóż to za oczywiste rzeczy mi przedstawisz... ludzie otwórzcie oczy |
Mareq napisał:
Cytat:
Tradycyjnie w TV głupa zaczęli robic jego koledzy w tym iGowin z Krakowa że nie wierzy i tego typu takie gadi jak zwykle przy takich okazjach :). Odnośnie Czcigodnego Bronisława to teraz zacznie się lament i wyrywanie włosów od Michnika po Tuska. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Myślę, że Wilku chciał Ci delikatnie zasugerować, że Twoja "analiza" jest mocno infantylna, a przynajmniej bardzo słabo uzasadniona. Na razie przyswój sobie, że elektorat L. Kaczyńskiego(nie mylić z jego zwolennikami)to nie tylko słuchacze RM. Ba, stanowią oni mniejszość. |
Cytat:
Cytat:
I zaczeło się. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl