Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły Kraków, Centralna Liga Juniorów, pozostałe grupy wiekowe. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=920)

Karherop 26.05.2012 18:53

I oby tak zostało kilka dobrych lat . Widać że chłopak chce dać z siebie wszystko i wykorzystać swoją szansę .

Szkoda że się potrenuje.. 2 dni i czeka Wiślaków przerwa międzysezonowa . Oby po powrocie również z młodym Lucasem .

krystiano 26.05.2012 18:55

Jak znaleźść młodego Clebera na fb?

WISŁAZWE 26.05.2012 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krystiano (Post 1252329)
Jak znaleźść młodego Clebera na fb?

https://www.facebook.com/pages/Lucas...40199232685771

najm 26.05.2012 19:34

W końcu się doczekaliśmy my i on (Lucas).
za jego fb:
Looking forward for training with Wisla First Team! On Monday, I will give my best! Thanks for the opportunity! Great 16's birthday gift :) Aim to achieve: MY FOCUS; WIN.
Może od razu do ME go przerzucą.

kacpaw91 26.05.2012 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1252334)
W końcu się doczekaliśmy my i on (Lucas).
za jego fb:
Looking forward for training with Wisla First Team! On Monday, I will give my best! Thanks for the opportunity! Great 16's birthday gift :) Aim to achieve: MY FOCUS; WIN.
Może od razu do ME go przerzucą.

Najwcześniej jak się da trafia do pierwszego zespołu.

Edit: Ktoś wie dlaczego Nalepa ostatnio nie gra w Radzionkowie? W ostatnim meczu (nie grał w nim) stracili 4 gole.

najm 26.05.2012 20:17

nie wiem jaki jest prog minium dla pierwszego zespolu, wiem tylko ze dla ME jest 16 dlatego na stan dzisiejszy jest jeszcze w juniorach starszych.

Co do Nalepy to nie gral juz kilku meczy. W ostatnim jakim gral to wszedl z lawki na ok 30 min. Nie wiem co z nim, moze byl powolany.

Karherop 26.05.2012 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1252344)
nie wiem jaki jest prog minium dla pierwszego zespolu, wiem tylko ze dla ME jest 16 dlatego na stan dzisiejszy jest jeszcze w juniorach starszych.

Co do Nalepy to nie gral juz kilku meczy. W ostatnim jakim gral to wszedl z lawki na ok 30 min. Nie wiem co z nim, moze byl powolany.

taki sam próg 16 lat jest dla drużyn ekstraklasy

Nalepa był powołowany do reprezentacji ( do 19 lat )

K4millo 27.05.2012 03:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1252351)

Nalepa był powołowany do reprezentacji ( do 19 lat )

Nie wymyślaj, nigdzie nie był powołany, zresztą kadra U-19 dla rocznika 1993 nie jest już zwoływana.

kamanwislak 16.06.2012 17:17

W pierwszym meczu 1/8 finału mistrzostw Polski juniorzy starsi krakowskiej Wisły przegrali w wyjazdowym spotkaniu z Górnikiem Zabrze 2-3. Rewanż rozegrany zostanie w najbliższą środę o godzinie 11:00.

Górnik Zabrze - Wisła Kraków 3-2 (1-1)

0-1 Dawid Kamiński (19.)
1-1 Piotr Żemło (34. sam.)
2-1 Tomasz Kowalczyk (46.)
3-1 Rafał Kurzawa (48.)
3-2 Maciej Termanowski (86. k.)

Wisła (juniorzy): Jan Kocoń - Bartłomiej Kolanko, Damian Lepiarz (46. Kamil Moskal), Piotr Żemło, Aleksander Ślęczka - Dominik Kościelniak, Jakub Pułka, Maksymilian Michalski (46. Szymon Prażnowski), Sebastian Czapa - Dawid Kamiński (60. Jakub Downar-Zapolski), Maciej Termanowski.

GaoFeng 17.06.2012 03:41

Skrot tego meczu:

http://gornikzabrze.tv/2163

najm 17.06.2012 16:10

nasi młodzi mieli dobry początek, ale z czasem coraz słabiej grali. Za dużo reprezentacji się naoglądali.
Trochę Górnik cisnął. Zasłużenie wygrali.

fidello 25.07.2012 16:31

w sobotę w kluczach (koło Olkusza) ME gra z miejscową Przemszą Klucze: http://glksprzemszaklucze.futbolowo....apraszamy.html
BTW orientuje się ktoś czy tam można swobodnie w barwach Wisły chodzić? I wybiera się ktoś?

najm 02.08.2012 14:53

http://www.wisla-krakow.net/aktualno...zonym-sezonie/

Stare, ale moze ktos nie czytal. Ogolnie podsumowanie roku dla szkolki TSW.

martin_6 03.08.2012 11:04

Gdzie będzie grać Młoda Wisła w nadchodzącym sezonie?

najm 03.08.2012 15:57

W Myślenicach na stadionie Dalinu.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...poczyna_sezon/

najm 04.08.2012 15:56

ME dziś wygrała 4;0 z Górnikiem, 3 bramki Boguskiego i 1 Kamińskiego. Skład ME w dużym stopniu bazuje na tych graczach co byli na obozie z pierwszym składem. Widać, że coś tam sie jednak nauczyli skoro wygrali z Górnikiem, który był ostatnio na 6stym miejscu w ME, a juniorzy (chyba starsi, wiec ci co przesli/przejda do ME) Górnika z nami wygrali ostatnio.

najm 11.08.2012 16:59

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_do_holandii/

Dość fajny turniej się szykuje dla naszych starszych junirów. Zastanawia mnie tylko w jakim oni składzie pojadą skoro Ci lepsi przeszli do ME/Iszego składu. Mam nadzieje, ze nie bedzie wstyd i zyskaja jakieś doświadczenie.

Wyniki Wiślaków po pierwszym dniu rozgrywek:

Wisla Krakow 0 - 0 Sunderland AFC

Wisla Krakow 3 - 0 Feyenoord Rotterdam

Goal 1 by: Dominik Koscielniak
Goal 2 by: Dominik Koscielniak
Goal 3 by: Grzegorz Marszalik

VVV Venlo/Helmond Sport 1 -1 Wisla Krakow

Goal 1 by: Maiky Fecunda (VVV)
Goal 1 by: Tomasz Zajac (Wisla)

Jutro mecze z Genkiem i Chille u-19.

xanti1906 12.08.2012 15:11

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...alo_wisle_2_0/

Drugi skład Wisły widać nie jest gotowy nawet na walkę z młodym Zagłębiem, to jest smutne.

TOMEK 11 12.08.2012 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1268389)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...alo_wisle_2_0/

Drugi skład Wisły widać nie jest gotowy nawet na walkę z młodym Zagłębiem, to jest smutne.

ty czytasz co piszesz smutny koleżko czy tylko tak .......isz?

gypsy 12.08.2012 15:51

Nie oszukujmy się, Zagłębie ma szkolenie młodzieży na dobrym, o ile nie bardzo dobrym poziomie. A to, że w tym meczu grało kilku zawodników z pierwszej drużyny, to nie znaczy, ze możemy mówić, ze to był nasz drugi skład.

Karherop 12.08.2012 16:30

poza tym gralismy od 30 min w dziesitke , nie zapomnijmy o tym

najm 12.08.2012 19:27

Nasi juniorzy w copa del Agatha dziś przegrali oba mecze 0;4 z Chille u-19 i 0;3 z Genkiem. Truniej wygrał Feyenord w karnych (jedyny zespol z ktorym Wiślacy wygrali, 3;0 :P)

xanti1906 12.08.2012 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1268397)
ty czytasz co piszesz smutny koleżko czy tylko tak .......isz?

Czytam i wypraszam sobie mówienie do mnie per smutny koleżko.

TOMEK 11 12.08.2012 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1268510)
Czytam i wypraszam sobie mówienie do mnie per smutny koleżko.

jeśli sam nie doszedłeś do tego wniosku to oświadczam Ci, że .......isz głupoty

xanti1906 13.08.2012 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1268519)
jeśli sam nie doszedłeś do tego wniosku to oświadczam Ci, że .......isz głupoty

Jeżeli nie przeszkadza Ci mizeria w naszym klubie to ja nie mam nic do tego. Z pozoru nic wielkiego, porażka z jakimś Zagłębiem w mało poważnych rozgrywkach, ale ci goście z założenia to rezerwowi i kiedy wchodzą na boisko mają zrobić różnicę. Jednak ryba psuje się od głowy i góra musi to zrozumieć i zacząć działać, jeżeli w ogóle chcą znowu z Wisły zrobić mistrza-hegemona, bijącego się o LM. Tyle ode mnie w tym temacie, hejtuj.

dadek 14.08.2012 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1268521)
Jeżeli nie przeszkadza Ci mizeria w naszym klubie to ja nie mam nic do tego. Z pozoru nic wielkiego, porażka z jakimś Zagłębiem w mało poważnych rozgrywkach, ale ci goście z założenia to rezerwowi i kiedy wchodzą na boisko mają zrobić różnicę. Jednak ryba psuje się od głowy i góra musi to zrozumieć i zacząć działać, jeżeli w ogóle chcą znowu z Wisły zrobić mistrza-hegemona, bijącego się o LM. Tyle ode mnie w tym temacie, hejtuj.

mogą dostawać baty po 7-0 co tydzień byle dali 2-3 zawodników do pierwszego zespołu za jakiś czas, tyle w temacie....

Natkan 15.08.2012 13:05

Dostawać baty to mogą w juniorach póki się jeszcze uczą w ME powinni już coś reprezentować więc wyniki są już ważne i pokazują na jakim są poziomie.

Karherop 15.08.2012 14:36

Troche mamy teraz , przynajmniej na papierze niezły burdel w ME oraz w juniorach starszych . Nasza kadra ME liczy obecnie 11 zawodników , Juniorzy starsi 13 . Istnieje zatem pytanie po cholere tworzyć dwie oddzielne sekcje dla tak małych grup .

Kadra pierwszej drużyny liczy obecnie 30 zawodników . 11 z nich jest w wieku młodzieżowym . Właśnie z tej grupy co tydzień powinny grać spotkania chłopaki w lidze młodej ekstraklasy i.. tak w rzeczywistości jest . Natomiast na terningach drużyny Kulawika jest 10 osób , gdzie tu logika ? chyba ze konieczne są etaty dla 4 osób . Wychodzi później że mamy 1 trenera na trzech zawodnikó
Na moje oko powinniśmy mieć szeroką kadrę juniorów starszych , co zdolniejsi powinni lądować na treningach w 1 drużynie , natomiast sekcja treningów młodej powinna ulec zlikwidowaniu .

A jeśli ktoś za stary na treningi w 'juniorach ' , zaś zbyt nieopierzony by trenować z dorosłą Wisłą , to powinien się z nią pożegnać.

grogoriogreg 15.08.2012 15:07

Plusem obecnej sytuacji jest fakt, iż tak wielu młodych na co dzień trenuje z pierwszą drużyną, te treningi dadzą im o wiele więcej niż rywalizacja z rówieśnikami. Nie "siedzę" na bieżąco w sytuacji MESY, ale chyba drużyna Kulawika gra tym samym ustawieniem co 1 skład, oby to wszystko było ułożone.
W końcu nasza MESA to zawodnicy z których faktycznie realnie może coś wyrosnąć, a co do treningów MESY to nie ma się czego obawiać o niedobór zawodników, na zgrupowaniu przedsezonowym było ponad 20 zawodników:
Sypniewski – Kościelniak, Fudali, Downar - Zapolski, Ślęczka – Bartoszewicz, Brud, Ferens, Straus – Termanowski, Zając T.
Grali także: Zając M., Tomalski, Karłowicz, Pułka, Mordec, Bierzało, Oleksa, Michalski, Moskal i Czapa
,
to są albo piłkarze z MESY albo z juniorów starszych. Idąc dalej rocznikami, to informacje na oficjalnej stronie nie są na pewno aktualne, akurat z zawodnikami 15-16 lat w dół jest przeważnie nadmiar to myślę - ale pewien nie jestem- że w końcu wygląda to jakby było robione z głową, więc bez obaw, powinniśmy sę interesować wynikami, czy grą drużyny z Młodej ekstraklasy i póki co źle nie jest.

riv 28.08.2012 18:23

Wie ktoś co się dzieje z Pułką? Ładnie grał w młodej i sparingach w zeszłym sezonie, włączono go do kadry 1 zespołu a teraz znowu zesłali do mesy.

Karherop 09.09.2012 15:14

młodzi ładnie pojechali Bełchatów , 4-0

warto zwrócić uwagę , że praktycznie cały skład był młodzieżowy, jeden zawodnik powyżej 20 lat! Quioto :

Kocoń(19) – Kolanko(17), Lepiarz(18), Uryga(18), Żemło (17) – Downar-Zapolski (18) (46’ Piwowarczyk (19) ) – Stolarski(16), Buras (18)(61’ M. Michalski (19)), Czapa (18) (46’ Pułka (19) ), Quioto (21) – Karłowicz (19) (83’ Straus(17))

mam wrażenie że młodzi w tym sezonie spinają sie bardziej niż w poprzednich latach , gdy szansa zaistnienia w 1 zespole była iluzoryczna , teraz taki Karłowicz gryzie trawę , bo zdarza mu się niepowtarzalna szansa

najm 09.09.2012 17:58

Karłowicz musi jeszcze wyprzedzić Kaganka, ktory dobre noty zbiera na wypozyczeniu.

anthony09 09.09.2012 19:05

Wytłumaczcie mi dlaczego żaden młody zawodnik z przeszłością Wiślacką nie przeszedł w ostatnim czasie gdzieś na Zachód ?? Przechodzą z Lecha, Zagłębia, Legii itp. a z Wisły ? Gdzie ci wychowankowie ??

najm 09.09.2012 19:34

W ostatnich latach nie oplacalo sie byc wychowankiem Wisly bo bylo ostre parcie na mistrza i nikt nie odważył się stawiać na młodych. A jak komuś dali szansę to mu odwalało i kończył w Garbarnii (vide Leszczak)

Karherop 09.09.2012 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1275281)
Wytłumaczcie mi dlaczego żaden młody zawodnik z przeszłością Wiślacką nie przeszedł w ostatnim czasie gdzieś na Zachód ?? Przechodzą z Lecha, Zagłębia, Legii itp. a z Wisły ? Gdzie ci wychowankowie ??

był Kuba , ostatnim był i Kokoszka . Poza tym Kmiecik "grał" w Austrii i Juszczyk "grał" na Cyprze.

Poza tym bądz co bądz na zachód wyjechał... Lucas Guedes

muerte 09.09.2012 20:36

Chętnie poczytam jacy to wychowankowie Legii czy Amici przeszli na zachód.

PvD 10.09.2012 11:40

Juniorzy starsi krakowskiej Wisły po 6 kolejkach liderują rozgrywkom w Małopolskiej Lidze Juniorów. Jedyną ekipą, która im "urwała punkty" jest na tą chwilę Sandecja Nowy Sącz. Podopieczni Dariusza Marca mają też za sobą wyjątkowe zwycięstwo na terenie Hutnika. O podsumowanie najważniejszych wydarzeń sierpnia i pierwszego tygodnia września poprosiliśmy wiślackiego szkoleniowca.

Cytat:

O meczu z Hutnikiem:

To był nasz najlepszy mecz do tej pory i mecz, który zapamiętam do końca życia. Takie coś stało się po raz pierwszy odkąd jestem trenerem. Od 19 minuty graliśmy w 9, w bramce z graczem z pola. Mecz z bardzo mocnym przeciwnikiem, który wykorzystał wszystkie swoje atuty, a my z powodu choroby drugiego bramkarza mieliśmy w składzie tylko jednego golkipera. Hutnik wziął zawodników z pierwszej drużyny, my zagraliśmy dobrym składem, ale nie najmocniejszym, gdyż duża część zawodników została przydzielona na niedzielny mecz Młodej Ekstraklasy.
Więcej: 1/3 rundy juniorów starszych oczyma Dariusza Marca

riv 10.09.2012 12:12

Z tego artykułu najsmutniejsze jest to zdanie:
Cytat:

Uważam jednak, że gdybyśmy zagrali na lepszym boisku, niż nasze boczne, to bylibyśmy w stanie zwyciężyć, ponieważ technicznie graliśmy lepiej (...)

najm 10.09.2012 16:24

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=tYvXGt7ueVM

Ładna bramka Michalskiego.

Karherop 10.09.2012 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1275382)

zeby tak grał zawsze to juz dawno zadebiutowalby w I drużynie , a tak miesza tylko jednorazowe przebłyski , nie mniej jednak zrobił cała akcje po profesorsku

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl