Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Tomasz Kulawik byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8884)

kha1 28.12.2012 15:53

Smuda wypowiedział się bardzo dobrze. I za to szacun. Przykro, że ktoś na rynku potrafi tak go wyzywać...

wojteqs80 28.12.2012 16:12

Jeśli pogłoski o powrocie entuzjazmu właściciela do budowy wielkiej Wisły są prawdą proces zmian powinno się zacząć już zimą . Czyli zatrudnić nowego trenera i zacząć sprowadzać zawodników . Latem może być za mało czasu na tak gruntowną przebudowę jakiej potrzebuje nasz klub.

DeadOrAlive 28.12.2012 16:27

Mówią o nim, matoł bez matury, mówią że nie potrafi się wysłowić, że jest dnem taktycznym, ale jednego nie można mu odmówić - pasji. Tak panowie, Smudzie nie można odmówić pasji i zaangażowania. Jeśli na czymś postawi, to tego się trzyma i u nas by się to na chwilę obecną sprawdziło. Taka jest prawda.

Maciuś 28.12.2012 17:27

Widzę że menadżer Smudy zaczął już działać na forum.

Ajax 28.12.2012 17:38

Smuda miałby jedną zaletę. Oznaczałoby to, że Bogusław wraca do inwestowania i będą nowi piłkarze. Jeśli Kulawik zostanie na stanowisku dalej będziemy grać ta samą lub węższą kadrą.

Maciuś 28.12.2012 17:39

I Smuda nam wybuduje akademie oraz boiska treningowe...aha...

Rob_Zombie 28.12.2012 17:55

Coraz śmieszniej w tym temacie :D

Lukasz 28.12.2012 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1292658)
Smuda miałby jedną zaletę. Oznaczałoby to, że Bogusław wraca do inwestowania i będą nowi piłkarze. Jeśli Kulawik zostanie na stanowisku dalej będziemy grać ta samą lub węższą kadrą.

I tak będą musieli przyjść nowi - połowie kończą się kontrakty, co drugi jest za słaby a z 30% składu Bednarz ma nadzieje rozwiązać kontrakt już.

W zasadzie taka oznaka 'chęci' Cupiała to żadna zaleta Franka. Wolałbym w zamian jakiś inny prognostyk.

Edit:
Kulawik jak dla mnie może zostać - mamy sezon taki jakiego mamy trenera (i na odwrót). Zmiana Tomka sezonu nie uratuje.

mitmichael 28.12.2012 18:29

Dla mnie to juz wszystko jedno byleby Wisla znowu była wielka a czy ze Smuda czy bez Smudy to nie jest wazne. Nie lubie go ale z braku laku dobry i On i te jego dobrze znane (czy aby na pewno?) kontakty z Cupiałem moze by jeszcze raz Wisle pomogły. Tylko prosze mnie nie najezdzac

tofik 28.12.2012 22:02

Wisła już nie będzie wielka jeśli jedynym pomysłem na poprawę sytuacji będzie napychanie kieszeni trenerom i kolejnym zaciągom słabych piłkarzy.

Bóg Trybun (objawion) 28.12.2012 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1292659)

u siebie w ogrodzie. Jak już swoją hawirę skończy:

http://cdn18.se.smcloud.net/t/photos...ku_640x480.jpg

Griszka30KR 28.12.2012 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RYBA (Post 1292604)
I co wkońcu myślicie ? będzie zmiana trenera czy nie ? :/

Pewnikiem nie będzie, jak i transferów,czyt. również zmiany w naszej grze.
Nie w tym sezonie.
Ja osobiście czekam kiedy Cupiał odsprzeda Wisłe,może to innych zmotywuje w końcu do jakiejś sensownej roboty na rzecz naszego klubu....

1q2 28.12.2012 23:21

Zmiana trenera będzie bo to najtańsza wersja 'zmian'. Zasada jest niezmienna, nie ma kasy na nic innego to zmienia się trenera

Quicker 28.12.2012 23:51

A ja bym wywalił cały 1-szy skład i budował drużynę z młodych 1,2,3 ligowców. Spadek i tak nam by nie groził, a miejsca 1-3 nie są w naszym zasięgu nawet teraz, więc jakie to ma znaczenie? A w przyszłości by zaprocentowało. Wolę mieć w pierwszej 11stce max 2 obcokrajowców, a trochę gorszy skład. Trener - z zagranicy.

Dariook 29.12.2012 05:31

Cytat:

Kulawik łopate kupował.. chyba jest coś na rzeczy.

RYBA 29.12.2012 10:22

hmm.... no dobra załóżmy dwie opcje o któych w tym momencie dyskutujemy

1) zostaje Kulawy
2) Kulawego zastępuje Smuda

pytanie kolejne i chyba równie ważne jak to o zmiane trenera: czy tym składem personalnym drużyny jesteśmy w stanie ugrać cokolwiek przy jednym lub drugim wyżej wymienionym trenerze ? Osobiście śmiem wątpić, znów pojawia się pytanie czy problemem jest/będzie podejście trenera do zawodników, jego warsztat lub poprostu fakt że Ci zawodnicy są już wypaleni i więcej poprostu nie będą w stanie Wiśle dać ?

nesta 29.12.2012 12:05

Najgorsze, ze tam pracuja takie cepy, ktore mysla na zasadzie: nie bierzemy trenera z zagranicy, bo juz byl, nie udalo mu sie, wpedzil nas w dlugi bla bla bla wiec to zla opcja. Czarne-biale.
Dla mnie jedyna opcja jest trener z zagranicy, ktory moze sie juz pochwalic jakimis sukcesami, ktory dostanie tu gwarancje spokojnej pracy.
Strach czlowieka ogarnia jak sobie pomysl, ze za kase jaka dostanie ten prymityw Smuda, moznaby sciagnac niezlego trenera z zachodu. Tylko z nim nie bedzie mozna winka popijac, beda wtedy jakies wymagania transferowe i adminstracyjne do spelnienia.

bonawentura 29.12.2012 12:07

Wisła musi być gruntownie przebudowana. Należy zostawić Chrapka, Czekaja, Bunozę, a reszty pasowałoby się pozbyć. Zmiana trenera obecnie nic nie da. Zmiana myślenia władz - zdecydowanie tak! Więc Pan Cupiał winien wymienić grono doradców, wyrzucić Bednarza, który psuje obecną sytuację w Wiśle, sprowadzić dyrektora sportowego z głową, który zorganizuje cały pion sportowy i przeprowadzi już zimą 2 solidne transfery - np. lewego obrońcę i defensywnego pomocnika.

Kulawik może nie jest jakimś najlepszym trenerem, ale na dzień dzisiejszy kadra, którą dysponuje jest wypalona, nic już przez to nie osiągnie. W Wiśle jest właśnie taki paradoks, a właściwie pokłosie działań władz - przez zbyt częste zmiany sprowadzono może i dobrych piłkarzy, ale nie pasują oni do siebie w dużej części i przez to wyniki nie są takie, jakbyśmy sobie zażyczyli.

Potrzebny jest skauting, poszukiwanie młodych, zdolnych, Polskich piłkarzy i sprowadzanie relatywnie tanich zawodników, ale "przefiltrowanych" maksymalnie z zagranicy, przez fachowców, a nie Zdziska Kapkę czy Jacka Bednarza.

Ajax 29.12.2012 13:22

Cytat:

Nie...
Tylko będzie prognostykiem na przyszłość, że skończy się odcięcie od cyca.

piter116 29.12.2012 13:28

Cytat:

Były selekcjoner reprezentacji Polski Franciszek Smuda został trenerem SSV Jahn Regensburg - poinformował w sobotę Polsat Sport News. "Franz" będzie miał za zadanie uratować ostatnią drużynę 2. Bundesligi przed spadkiem.
hip hip hura !

Cytat:

Były selekcjoner reprezentacji Polski Franciszek Smuda został trenerem SSV Jahn Regensburg - poinformował w sobotę Polsat Sport News. "Franz" szybko zdementował te doniesienia. - Nie objąłem tej drużyny - powiedział w rozmowie z Orange Sport
Zaczyna się robić ciekawie.

Rob_Zombie 29.12.2012 13:34

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
JEST!

Ja tam jestem zdania że lepszy mierny ale wierny Kulawik, jeśli go góra obdarzy PRAWDZIWYM zaufaniem i zawodnicy będą wiedzieli że on tu rządzi nie tylko dzisiaj, ale też jutro i pojutrze to osiągniemy lepsze rezultaty aniżeli z najlepszym nawet trenerem pracującym 'na walizkach'. Szczególnie że z Kulą może i gramy nędznie, ale jednak próbujemy piłką. Nie chcę znowu Probierzowego męczenia buły!
IMO jeśli ktoś naprawdę uważa że potrzebujemy 3 zmiany trenera w tym sezonie to zwyczajnie nie zna się na piłce. Tyle.

Dariook 29.12.2012 14:59

Oj, dobrze to nie wróży.

DEBO 29.12.2012 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1292729)
[/b[IMO jeśli ktoś naprawdę uważa że potrzebujemy 3 zmiany trenera w tym sezonie to zwyczajnie nie zna się na piłce. Tyle[/b]

no to ja się nie znam na piłce. :-/

ja mam tylko jedno zdanie, potrzebny TRENER Z JAJAMI który pokaże im kto rządzi w szatni i na boisku im nie trzeba przyjaźni oni muszą zapierdalać !

Lukasz 29.12.2012 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DEBO (Post 1292741)
no to ja się nie znam na piłce. :-/

ja mam tylko jedno zdanie, potrzebny TRENER Z JAJAMI który pokaże im kto rządzi w szatni i na boisku im nie trzeba przyjaźni oni muszą zapierdalać !

Dlaczego tak?

Skorża miał jaja? Śmiem wątpić a MP zdobył. Tutaj masz żywy przykład tego kto jaja miał i nie podołał.

Rob_Zombie 29.12.2012 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DEBO (Post 1292741)

Hahaha... to też lubię - 'trener z jajami' :lol: Zawsze mnie to hasło śmieszy.

Stanie z batem i poganianie to nie jest żadna trenerka. Jak piłkarz nie chce to nikt go nie zmusi, a jeżeli nie chcą to nie trener jest do wymiany tylko ci piłkarze. Nikt mi nie wmówi że nad Messim czy innym Casilliasem stoją jacyś 'trenerzy z jajami' i batują ich za każdą oznakę rozluźnienia. To jest takie proste (żeby nie powiedzieć prostackie) życzeniowe myślenie - będą poganiani to doznają nagłego olśnienia i nauczą się grać w piłkę. Dupa, tak to nie działa. Trener wystarczy żeby miał na tyle silną pozycję żeby mógł tych toksycznych odstawić. A nie jak u nas że jeden trener odstawia Małego to przychodzi następny i go przywraca i tak w kółko...

Kryniu 29.12.2012 16:12

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html, tyle lat siedzicie na forum a jak te ryby za każdym razem łapiecie się na prasowe nagonki. Pożyjemy zobaczymy

nesta 29.12.2012 16:49

Nowy wywiad z Bednarzem..

Wiecie ilu Wisla ma skautow ? Trzech (!).. Kapke, Kuzbe i Zurawskiego.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...osci.html?as=3

szprotson 29.12.2012 16:57

ja nie wiem co Kulawik im w tym raporcie napisał że oni go tyle czasu analizuja?
Czy to jest baśn o smokach co walczą z krasonludami i Bednarz nie wiem po której stanąć stronie, czy to tez analiza wzrostu trawy na płycie głownej za kadencji trenera? Bo przeciez to że "brakło 2 punktów" to wie każdy, na .... tu raport?

E: ja wiem że ten raport to pic na wodę, ale z chęcia bym zadał pytanie v-ce prezesowi co jest w tym raporcie skoro tak o nim .......i, zamiast otwarcie powiedziec ze czekaja na Smude a Kulawik bedzie jego asystentem ;]

nesta 29.12.2012 17:19

Nie sadze, zeby raport mial tu jakies znaczenie. Nikt chyba nie sadzi, ze rzeczywiscie "wczytuja sie" juz od paru tygodni w raport. To gra na czas i wciskanie kitu kibicom i mediom.

1) Prawdopodobnie trwaja negocjacje ze Smuda i po prostu czekaja na ich wynik z ogloszeniem decyzji. Sam Smuda powiedzial dzis, ze po nowym roku wszystko bedzie jasne. Czyli pewnie Wisla albo Niemcy.

Albo..

2) Nie ma zadnych negocjacji, jest burdel, nikt nic jak zwykle nie wie. Bedzie kasa - bedzie jakis nowy trener, nie bedzie kasy - zostanie Kulawik.

Wiec przyszlosc Kulawika nie zalezy od zadnego raportu. Zalezy tylko i wylacznie od $. A Wisla chce zachowac pozory, ze wobec swojej legendy zachowuje sie z klasa i nie wyrzuci goscia z dnia na dzien.

borys 29.12.2012 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1292760)
Nowy wywiad z Bednarzem..

Wiecie ilu Wisla ma skautow ? Trzech (!).. Kapke, Kuzbe i Zurawskiego.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...osci.html?as=3

To jest stary wywiad z GK + ze 3 nowe pytania.

westersyl 29.12.2012 17:32

Zawsze dziwne jest kiedy to trener dzwoni do dziennikarza jak w tym przypadku Smuda do Zarzecznego i chwali mu się, że jest w samolocie do Niemiec. Po czym jest to zdementowane i Smuda twierdzi że nadał jest w Krakowie i daje sobie czas do końca roku. Gdyby coś było na rzeczy to zależałoby mu na dyskrecji.

Chciałem już otwierać szampana kiedy usłyszałem, że Smuda jest w samolocie do Niemiec teraz zaniepokoiło mnie to jeszcze bardziej. Teraz uważam że on chce wyciągnac od Cupiała jeszcze więcej lub przyspieszyć decyzje włodarzy.

Reserve 29.12.2012 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1292775)
Zawsze dziwne jest kiedy to trener dzwoni do dziennikarza jak w tym przypadku Smuda do Zarzecznego i chwali mu się, że jest w samolocie do Niemiec. Po czym jest to zdementowane i Smuda twierdzi że nadał jest w Krakowie i daje sobie czas do końca roku. Gdyby coś było na rzeczy to zależałoby mu na dyskrecji.

Chciałem już otwierać szampana kiedy usłyszałem, że Smuda jest w samolocie do Niemiec teraz zaniepokoiło mnie to jeszcze bardziej. Teraz uważam że on chce wyciągnac od Cupiała jeszcze więcej lub przyspieszyć decyzje włodarzy.

Dawno już na forum nie widziałem tak inteligentnego postu ;) Pytanie tylko czy Franz nie jest "za głupi" żeby takie coś wymyśleć? :> Chociaż cholera go wie, jeśli chodzi o kase to on jest dobry... :D

1q2 29.12.2012 21:43

Tyle że Zarzeczny często koloryzuje.Domyślam się że z jakiegoś wiarygodnego źródła dowiedział się że Franio będzie podbijał 2 bundesligę a tekst z telefonem po prostu wymyślił.
'Dementi' czyli - 'dziś nie jestem trenerem', wygląda nieźle, czyli prawdopodobnie Dyzmę mamy z głowy.
Gdzie powiedzmy sobie szczerze - Smuda w Wiśle by ani nie pomógł ani nie zaszkodził. Tu chodzi o że się tak wyrażę, względy estetyczne, to by była tragedia , gdyby do tego całego grona amatorów, dołączył kolejny idiota.

Na dziś w tej sytuacji którą mamy czyli brak jakiejkolwiek kasy na cokolwiek, jestem za pozostawieniem Kuli - nie ma sensu iść w koszta, zatrudniając kogoś z lepszym nazwiskiem, szczególnie że pole manewru jest żadne - czytaj żaden na prawdę dobry trener nie przyjdzie tu pracować, podobnie zresztą jak żaden dobry piłkarz, chyba że na farta uda się zakontraktować jakiegoś młodziaka z potencjałem ale na to też ciężko liczyć, nie mając żadnego rozeznania na rynku.

piter116 29.12.2012 23:06

Skoro Dyzma ma dostawać od Niemców więcej aniżeli zarabiał jako selekcjoner to nie ma co się dziwić, że wybrał ten kierunek. 300 tyś euro zarobione przez pół roku a od czerwca posada w Wiśle. Niewykluczone, że tak to będzie wyglądać.

Mati_ 29.12.2012 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1292775)

Może tak, a może nie.

Podobno Smuda jest jednym z 5 kandydatów, dlatego też wciąż może ważą się jego losy w Niemczech. Smuda wie doskonale, że Cupiał i tak by nie przebił oferte niemieckiej, więc tu nie chodzi o przebijanie.

Wolisz Lenczyka?

gypsy 30.12.2012 13:20

Cytat:

Wolisz Lenczyka?
Ja wolę. Naprawdę.

Z tych dwóch panów, którym zdecydowanie bliżej do emerytury niż osiągania sukcesów w piłce, wolę Oresta, który może i jest podstarzały, nie ogarnia wspólczesnego futbolu, ale ma jedną przewagę nad Smudą.

Nie przynosi wstydu każdą swoją wypowiedzią.

No chyba, że komuś zależy, aby ten klub zamienił się w całkowity kabaret.

Mati_ 30.12.2012 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1292863)

Nie przynosi wstydu każdą swoją wypowiedzią.

Ale to nie argument :-)

gypsy 30.12.2012 14:05

Według mnie to jest jakiś argument ;)
Piłkarze raczej nie traktowaliby poważnie Smudy - sorry, ale z tego pana każdy ma w tym kraju ubaw. Z Lenczykiem mogłoby być trochę lepiej.

Rob_Zombie 30.12.2012 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1292863)
Z tych dwóch panów, którym zdecydowanie bliżej do emerytury niż osiągania sukcesów w piłce

?
Lenczyk jest aktualnym mistrzem Polski!
Różnica między Lenczykiem a Smudą? Jeden jest inteligentny, nie zaprzecza sam sobie co drugie zdanie i wie czego chce. A ostatnio nawet osiąga sukcesy (rok po roku wice i mistrz z Ćwielongiem w podstawie :lol:)

RYBA 30.12.2012 14:28

dokładnie, o Lenczyku mówcie co chcecie ale gościa trzeba szanować, tak jak ktoś już wyżej wymienił wicemistrzostwo i mistrzostwo Polski rok po roku. Tego mu nikt nie zabierze. Bardzo go lubie i szanuje ale mimo wszystko nie uważam żeby to był dobry kandydat na trenera u Nas.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl