![]() |
Cytat:
|
Ja tam ideowo na NIE, do pampersa nie jestem nastawiony.
Bardziej zastanawialo by mnie, czy gosc da rade jeszcze przez jakis czas pociagnac na przyzwoitym poziomie. Wiadomo, ze latka leca, a skoro ktos nierzadko przesiadywal na lawie drugoligowego spadkowicza, to znaczy ze forma i gra nie zachwycal. W kazdym razie statystyki za nim nie przemawiaja - 0 goli (norma) i moze ze 2 asysty. Dlatego watpie, aby ktos z Wisly byl w stanie zaproponowac mu lepsze warunki niz ostatnio (o ile w ogole, bo to, ze Skorza by go widzial w zespole, jeszcze o niczym nie przesadza). Predzej gorsze. Dlatego Kosa najpewniej wyladuje w Arabii Saudyjskiej albo w 2-giej lidze portugalskiej. |
Cytat:
Cytat:
|
Nie tak dawno była moda na "wycieranie sobie gęby" Zieniem potem Marka zastąpił Paweł Brożek, teraz przyszedł czas na Łobodzińskiego.
Ludzie ten facet jeszcze będzie "wymiatał" i już nie długo - trochę cierpliwości. I skończcie z tym liczeniem jego forsy. |
Cytat:
Cytat:
no i co ze zapieprzał pół rundy za taką kase? niewiem czy pamiętasz ale na samym początku chcieli z nim kontrakt podpisać na co sie nie zgadzał bo mało kasyy |
Cytat:
to że Wisła rozwiązała kontrakt to tylko lepiej dla Kosowskiego a nie dla Wisły. nie bardzo wierze że Kosowski wróci, ale prawda jest to jedyne realne wzmocnienie na jakie nas na teraz stać z dnia na dzień coraz mniej wierze że Bednarz sprowadzi jakiś dobrych grajków bo na to trzeba kasy |
|
Mnie tez bardzo ucieszyło to ze jest mozliwosc powrotu Kosy, co jak co ale jego nam brakowało przez ta runde najbardziej, gra Wisły miała wtedy swoj styl no i Kosa tez...
|
simonkrk21 - ale powiedz mi co takiego zrobil Kosa zeby niemogl teraz grac w Wiselce? Obrazal Wisle, albo kibicow? Nie. Przeszedl do Craxy, Legii czy innej polskiej druzyny? Nie, nawet mowil ze jesli chodzi o druzyny z naszej ligi to w gre wchodzi tylko Wisla. A gdybanie ze jakby mu dali kase to by do nich przeszedl rownie mozna do kazdego innego zawodnika przypisac, wiec dalbym sobie ztakim gadaniem spokoj...
|
Cytat:
Dzisiejsza sprawa powrotu Kosowskiego to chyba bardziej pobożne życzenia Skorży, niż fakt. Kosowski będzie szukał klubu, bo zapewne nie ma zamiaru grać w 3 lidze hiszpańskiej, ale do powrotu do Wisły chyba mu jeszcze wciąż daleko. Odszedł z klubu polubownie, on sie o ile dobrze pamiętam nie kłócił z Cupiałem, tylko na łamach mediów zarzucał mu, że nie chce wyrazić zgody na wysokosć jego kontraktu. Także drzwi przed nim nie są zamknięte, być może nieco spokorniał i będzie się z nim łatwiej negocjowało, ale do jego ewentualnego powrotu jeszcze bardzo daleka droga. |
Cytat:
Smiesza mnie posty ze Ten czy Tamten nie by lub nie bedzie Wislakiem, a po co ma byc. Kopacz ma przyjsc grac najlepiej jak potrafi i tyle wcale nie musi sie utozsamiac z klubem bo jest tylko jego pracownikiem. Jak by isc takim tokiem rozumowania to po jaka cholere wogole robic transfery. Ja sie wcale Kosie nie dziwie ze mial cisnienie na kase jak wszyscy w klubie mieli znaczaco wieksze pobory, no chyba tylko sprzataczki mniej. Jezeli Kosa faktycznie zarabial w Wisle 20 tys E to ja nie mam pytan, nie chce sie chwalic ale ja na rok wiecej wyciagam a jestem tylko menadrzerem w hurtowni w UK Ja jestem ciekawy coby poniektorzy powiedzieli jakby do klubu powrocili Dolha, Uche, Frankowski ale awansowalibysmy po ich dobrej grze do fazy grupowej Cl. Ciekawy jestem czy dalej byli by zdrajcami? czy bohaterami? |
A tego bramkarza juz kupilismy niby
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html I mam nadzieje ze sprzedamy Sobola badz Cantoro (chociaz tego sprzedac to... marzenie), zeby Jirsak sie nie marnował. |
Cytat:
Nie porównujcie Arka do K(a)osowskiego, bo to obraza dla tego pierwszego. Zachowanie poza boiskiem, postawa, HONOR - to cechy, które różnią tych zawodników, ale przede wszystkim tych ludzi. Nie będę się na ten temat rozpisywać, gdyż kopacz Kosowski nie jest tego wart. EDIT: saklak1906 - Czy mi się tylko wydaje, czy Ty NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA NA TEMAT HONORU? Poddajesz takie tezy pod wątpliwość? Śmiesz żartować? |
Cytat:
|
Grajmy w 3 lidze, grajmy słabo, ale miejmy honor - by Maćko.
Po co umiejetnosci? Po co dobra gra? Po co sukcesy? Wazny honor, oddanie, jak w wojsku, jak patriotyzm - przywiazanie do narodu, tak i milosc do klubu, tylko kto to traktuje powaznie? |
Cytat:
a w ogóle dajcie spokój z Kosą podobno chcecie odmłodzić skład to po co nam on? żeby np taki Boguski nie grał? |
Ktoś coś wie o tych naszych rzekomych dwóch nabytkach?
Peterze i bramkarzyku? HEDu - każdy dla kogo Wisła to coś więcej niż sukcesy Kasperczaka... |
Jeśli okazałoby się, że Kosa jest w fomie, i pociągnie drużyne tak jak rok temu to jestem zdecydowanie za tym żeby wrócił. U nas rzeczywiście zarabiał psie pieniądze (taki Łobo dostaje 300 czy 350tysięcy:shock:), więc w sumie nie dziwie się mu, że wyjechał. Wtedy wieszałem na nim psy, ale teraz gdy emocje opadły jestem jak najbardzien na tak dla Kosy. A ci wszyscy którzy go wyzywają od judaszów po jego pierwszej asyście będą śpiewać "Kaaamil Koosowski!" :rotfl:
|
Cytat:
Kosa nie jest judaszem ale jest pazerny na kase i o to chodzi. jesli wybiera kase a nie klub to gdzie ten jego patriotyzm o którym tak mówi?? Dolha też taki miał patriotyzm.... Kibice Wisły Najlepsi itp i co? wystarczyło dać te kilkanaście tyś euro wiecej... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
wiesz że następnego dnia sprzedawał BMW swoje? tak pograł... Albo Szymkowiak jak grał u nas i był mecz ligowy to dwa dni przed nim poszedł na Disco gdzie ogólnie w 1906% była Wisła kiedy jeszcze było tam nawet nawet i jakoś już następnego dnia kontuzja... i nie zagrał w meczu:) a popił wtedy razem ze Stolarem:) oj działo sie:) Cytat:
ale też chodzi o to samo:P |
Cytat:
A co ma piernik do wiatraka, moja kasa moja sprawa co z nia robie po robocie. Ciekaw jestem czy tobie sie nie zdazylo isc do pracy po przepiciu, inna sprawa ze to im sie nie powinno przytrafic. Ale co ma picie Szymkowiaka ze Stolarem do Kosowskiego? |
Cytat:
przy okazji dodam, ze nie mam nic do jednego ani do drugiego pilkarza |
Ksowski przegrywał pieniądze swoje, nie klubu.
To jest jego hobby, prawa nie łamie. Wiec czemu zaraz jak człowiek robi to co lubi jest wyzywany i wypominacie mu na każdym kroku? Ma to coś wspólnego z Wisła? |
Heh...
Kosowski - jeden wielki trudny temat. Wielu zarzuca Kosowskiemu to jak bardzo jest lapczywy na akse. OK. Tylko ze to pilkarz i za darmo dla klubu grac nie bedzie a wynagrodzenie 8 tysiecy zlotych miesiecznie to maja niektorzy pilkarze w 3 lidze! Kosa nie prezentowal 3-cioligowego poziomu tylko klase pilkarza ktorego umiejetnosci daleko wykraczaly poza OE(swoja droga to udowadnia jaka jest przepasc pomiedzy polskimi druzynami a tymi na zachodzie). Co wiecej spojrzcie na tabele asystentow polskiej lidze. Kto zostal njalepszym asystentem, a kto byl na drugim miejscu i kiedy gral w Wisle. Kosa w Wisle zawsze udowadnial ze tylko w niej umie grac. Ja jestem za tym zeby Kamil wrocil. To bedzie wielkie wzmocnienie przed LM. |
Cytat:
niech robi z kasą co chce ale jak porobi długów to niech nie żąda podwyżki... Cytat:
|
Cytat:
Z perspektywy czasu to - klub zle zrobil bo stracil 400tys euro + jakies 50 rocznie na grajka o nieporownywalnie mniejszcyh umiejetnosciach - Kosowski zle zrobil bo zarobil grosze wiecej a teraz jest w 3 lidze. Wychodzi na 0 wiec pora by obie strony przemyslaly to i doszly do porozumienia - w co jakos nie wierze;) |
Cytat:
Dolha zarabiał nie mało i za niewiele więcej poszedł do jednego z naszych największych wrogów, wcześniej mówiąc, że nia zagra w żadnym innym polskim klubie. Wystarczy? |
Cytat:
|
Cytat:
Wiec co wyskakujesz jak gumka z majtek ze Kosa musial BMW sprzedac, a ja musialem moje audi sprzedac i nikt mi tego nie wypomona. Wydaje mi sie ze jescze nigdy nie pracowales i nie wiesz jak oddzielic prace od rzycia prywatnego. Wisla Krakow to nie jest klub zakonny zeby wszyscy musieli swiecic przykladem. Tylko jakos jak kosa odchodzil byly inne glosy ze Kosa scalil druzyne, ze jest ich pozaboiskowym przywodca, jak to gril u Kosy scala przyjazn miedzy zawodnikami. To jak w tym srodowisku siedzis i wiesz wszystko to powiedz mi czy Wisla by puscila Kose za darmo bo nie dogadali sie co do warunkow finansowych?. Nie taki mial kaprys Cupial, jego piaskownica jego zabawki, i wydaje mi sie ze zrozumial swoj blad ze pozbycie sie Kosy i placenie 300 tys eurasow Lobodzinskiemu co na ten momet do piet Kosie nie dorasta(a szanuje Lobodzinskiego) bylo bledem. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze odnośnie punktu pierwszego, dlaczego w ogóle ktoś może myśleć o powrocie takiego gościa do zespołu. Tylko dlatego, że - grał w Wiśle i odnosił z nią sukcesy, jedynie za to zostało trochę szacunku co do jego osoby. To że teraz może jej pomóc, to czynnik, który może działać na korzyść Kamila - jeśli chodzi o zgodę klubu. Zawsze liczyłem na powrót tego piłkarza do nas i na ponowne sukcesy na arenie międzynarodowej, wrócił i uciekł za "pieluchami", jeśli teraz wróci, będzie mi zupełnie obojętny, jeśli pójdzie gdzieś do OE będzie ku..ą, a jeśli pójdzie grać za granicę, to będzie po prostu totalny nic nie znaczący piłkarzyna z nieudolną karierą i wielkim talentem. Może po tych kilku latach w końcu weszło mu do łba, że wszędzie znajdzie kasę, ale sukcesy, może znaleźć tylko u nas. |
Cytat:
To w takim razie kazdy nasz kopacz ktory odeszedl zagranice to zdrajca bo wybral kase a nie dobro Wiselki, bo wczesniej deklarowal swoje przywiazanie do barw klubowych. Wiec jak dla Ciebie nie jest wazny sukces sportowy Wisly? to ja nie mam wiecej pytan |
****A znowu Kosa Kosa Kosa... ;/ Mnie sie rzygać chciało, jak jeszcze przez pół rundy wiosennej płaczki opłakiwały go, rozpaczając nad beznadziejnym stylem gry Wisły.
Mi sie wydaje, że Kosa czyta to forum i specjalnie pojawił sie w klubie, żeby znowu mógł sobie poczytać, jaki on to nie jest wspaniały :D |
Kosowski rozstał się z Wisłą na normalnych zasadach - kończył mu się kontrakt chciał w nowym zarabiać tyle i tyle Wisła powiedziała nie i sie rozstali.
Co do powrotu Kosowskiego martwi mnie co innego. Czy jemu się będzie chciało. Ostatni marzyło mu się granie na ME a potem jakiś zagraniczny klub. Mamy już po ME a z zagranicznego klubu też nic nie wyszło. Co Kamila ma teraz mobilizować ? Chyba jedynie kontrakt z wysokim udziałem motywacyjnym. |
Cytat:
"Chytry dwa razy traci" - tak bylo, jest i bedzie :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl