Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

cuul 25.06.2008 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simonkrk21 (Post 556976)
sorry sorry ja nie mówie że Kosa to zły zawodnik, ba jest dobry pokazał to na jesień ale...
Dolha mówił że nas tylko kocha gdzie wylądował? kazdy wie:):rotfl:
Kosa mówił że chce dla nas grać ale wiecie co było kością niezgody? to samo co u Dolhy.... KASA$$$$$
to dla niego się liczy w końcu pampersy są drogie jak mercedes:) wiesz o co poszło z kontraktem Kosy że nie przedłużył? bo trzeba teraz u nas o kase walczyć na boisku a gościu myślał że wypruje z siebie flaki przez tą jedną runde a potem dadzą mi te 300tyś Euro rocznie bez zająknięcia... grubo się pomylił... bo jakby chciał grać dla Wisły i skoro jest takim super zawodnikiem to taki kontrakt spokojnie wypełni i zarobi nawet więcej...
Przypomnieć Ci czemu kosiarka uciekł pierwszy raz z Wisły? bo oczywiście długów sobie narobił niewiem czy o tym wiecie/pamiętacie... i za mało kasy Cupiał dawał... taki z niego grajek...
a po drugie kontrakt z Wisła podpisuje się z przedstawicielami naszego klubu(czyt. RN Bednarz) czy mediami?
Każdy bedzie grać tam gdzie więcej płacą. jakbyś miał takiego Romka jak ma Chelsea to myślisz że były by takie problemy ze składem? miałbyś najlepszych a czemu?? bo dużo się płaci...
KOSA KOKOSZKA dla mnie nigdy nie byli typowymi Wiślakami...
no sorry ale tak czuje...
Dudka już jest lepszy bo z tego co nam wiadomo nie chce korzystać z prawa Webstera a dać nam zarobić? Ciekawe czy Kosa by tak zrobił?:-P

Kosa tak zrobił przy pierwszym transferze na zachód. Podpisał z Wisła wieloletnią umowę w zamian za pozwolenie na wyjazd. Kilkaset Euro rocznie za niego było (chyba coś koło 600, ale głowy sobie uciąć nie dam). Dla mnie graczem był dobrym, ale raczej nic nie zmieni mojego zdania na jego temat. I nie płaczcie tak już o tego Łobodzińskiego. Nie piałem z zachwytu jak do nas trafiał, ale jest duża szansa że na nim zarobimy, bo nie kosztował dużo jak na reprezentanta Polski. Może mu wyjdzie kilka meczów u nas lub w reprezentacji i ktoś się po niego zgłosi.

Eustachy 25.06.2008 14:50

Ja tam ideowo na NIE, do pampersa nie jestem nastawiony.
Bardziej zastanawialo by mnie, czy gosc da rade jeszcze przez jakis czas pociagnac na przyzwoitym poziomie.
Wiadomo, ze latka leca, a skoro ktos nierzadko przesiadywal na lawie drugoligowego spadkowicza, to znaczy ze forma i gra nie zachwycal. W kazdym razie statystyki za nim nie przemawiaja - 0 goli (norma) i moze ze 2 asysty. Dlatego watpie, aby ktos z Wisly byl w stanie zaproponowac mu lepsze warunki niz ostatnio (o ile w ogole, bo to, ze Skorza by go widzial w zespole, jeszcze o niczym nie przesadza). Predzej gorsze. Dlatego Kosa najpewniej wyladuje w Arabii Saudyjskiej albo w 2-giej lidze portugalskiej.

Crusi 25.06.2008 14:52

Cytat:

sorry sorry ja nie mówie że Kosa to zły zawodnik, ba jest dobry pokazał to na jesień ale...
Dolha mówił że nas tylko kocha gdzie wylądował? kazdy wie
Kosa mówił że chce dla nas grać ale wiecie co było kością niezgody? to samo co u Dolhy.... KASA$$$$$
to dla niego się liczy w końcu pampersy są drogie jak mercedes wiesz o co poszło z kontraktem Kosy że nie przedłużył? bo trzeba teraz u nas o kase walczyć na boisku a gościu myślał że wypruje z siebie flaki przez tą jedną runde a potem dadzą mi te 300tyś Euro rocznie bez zająknięcia... grubo się pomylił... bo jakby chciał grać dla Wisły i skoro jest takim super zawodnikiem to taki kontrakt spokojnie wypełni i zarobi nawet więcej...
Przypomnieć Ci czemu kosiarka uciekł pierwszy raz z Wisły? bo oczywiście długów sobie narobił niewiem czy o tym wiecie/pamiętacie... i za mało kasy Cupiał dawał... taki z niego grajek...
a po drugie kontrakt z Wisła podpisuje się z przedstawicielami naszego klubu(czyt. RN Bednarz) czy mediami?
Każdy bedzie grać tam gdzie więcej płacą. jakbyś miał takiego Romka jak ma Chelsea to myślisz że były by takie problemy ze składem? miałbyś najlepszych a czemu bo dużo się płaci...
KOSA KOKOSZKA dla mnie nigdy nie byli typowymi Wiślakami...
no sorry ale tak czuje...
Dudka już jest lepszy bo z tego co nam wiadomo nie chce korzystać z prawa Webstera a dać nam zarobić? Ciekawe czy Kosa by tak zrobił?
A malo zarobilismy na wypozyczeniu Kosy? Kosa za drobne (w porownaniu do plac reszty zawodnikow) zapieprzal cala runde na najwyzszych obrotach i napewno bardziej zasluzyl na taki kontrakt jak ma teraz Lobodzinski. Zarzad u tyle nie dal, dodatkowo rozwiazal z nim kontrakt wiec co mial zrobic, poszedl gdzie indziej. Nie zauwazylem zeby zrobil nam jakiegos walka czy cos w stylu tego co probuje zrobi Kokoszka. Dlatego biorac jeszcze pod uwage to ze moze po raz kolejny zdecydowanie podciagnac poziom gry Wisly to jestem jak najbardziej za jego powrotem. Tyle z mojej strony na ten temat.

Cytat:

Głowacki przynajmniej się tak nie zachowuje jak Kosa.... tu masz tą największą róźnicę
A jak sie zachowywal Kosa? Bo w wywiadzie powiedzial ze gra za grosze, co bylo prawda? Zreszta co za roznica ze Glowa siedzi cicho jak i tak final bedzie pewnie taki sam, tzn. nie dostanie takiej kasy jak chce i pojdzie w cholere? Tez bedziesz po nim jechal jak po Kosie?

kristos 25.06.2008 14:53

Nie tak dawno była moda na "wycieranie sobie gęby" Zieniem potem Marka zastąpił Paweł Brożek, teraz przyszedł czas na Łobodzińskiego.
Ludzie ten facet jeszcze będzie "wymiatał" i już nie długo - trochę cierpliwości.
I skończcie z tym liczeniem jego forsy.

simonkrk21 25.06.2008 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 556978)
Kosa tak zrobił przy pierwszym transferze na zachód. Podpisał z Wisła wieloletnią umowę w zamian za pozwolenie na wyjazd. Kilkaset Euro rocznie za niego było (chyba coś koło 600, ale głowy sobie uciąć nie dam). Dla mnie graczem był dobrym, ale raczej nic nie zmieni mojego zdania na jego temat. I nie płaczcie tak już o tego Łobodzińskiego. Nie piałem z zachwytu jak do nas trafiał, ale jest duża szansa że na nim zarobimy, bo nie kosztował dużo jak na reprezentanta Polski. Może mu wyjdzie kilka meczów u nas lub w reprezentacji i ktoś się po niego zgłosi.

chyba 450 tyś euro za sezon jakoś tak nie powiem dokładnie ale coś koło tego.... tyle że to była już umowa typowo miedzy klubami i Kosa nie miał nic do powiedzenia... nie brał pod uwage zapewne że będzie musiał do nas wrócić a jak wrócił chciał kupe kasy. nie chodzi tez jak j ktoś napisał ze Łobo więcej zarabia od tego co chciał Kosa? a wiesz co chciał? ja wiem jedno. Kosa nie zgadzał się na kontrakt z premiami taki jak teraz obowiązuje u nas w klubie... ciekawe dlaczego...
Cytat:

Crusi
nie chodzi o to... nie kumasz... dla Kosy liczy sie kasa... myślisz że by w Legi czy Cracovi nie zagrał? oczywiście żeby zagrał jak by dostał np 1mln euro za sezon... to niestety jest taki typ.
no i co ze zapieprzał pół rundy za taką kase? niewiem czy pamiętasz ale na samym początku chcieli z nim kontrakt podpisać na co sie nie zgadzał bo mało kasyy

Lemoniadowy Joe 25.06.2008 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Crusi (Post 556980)
A malo zarobilismy na wypozyczeniu Kosy? Kosa za drobne (w porownaniu do plac reszty zawodnikow) zapieprzal cala runde na najwyzszych obrotach i napewno bardziej zasluzyl na taki kontrakt jak ma teraz Lobodzinski. Zarzad u tyle nie dal, dodatkowo rozwiazal z nim kontrakt wiec co mial zrobic, poszedl gdzie indziej. Nie zauwazylem zeby zrobil nam jakiegos walka czy cos w stylu tego co probuje zrobi Kokoszka. Dlatego biorac jeszcze pod uwage to ze moze po raz kolejny zdecydowanie podciagnac poziom gry Wisly to jestem jak najbardziej za jego powrotem. Tyle z mojej strony na ten temat.

tylko nie przeginaj ;) zarabiał jesienią tyle bo na tyle sie zgodził, zgodził sie na takie grosze bo chciał ekspresowo spie... na zachód, Bednarz przy nowym kontrakcie obiecał wyrównanie za jesień

to że Wisła rozwiązała kontrakt to tylko lepiej dla Kosowskiego a nie dla Wisły.

nie bardzo wierze że Kosowski wróci, ale prawda jest to jedyne realne wzmocnienie na jakie nas na teraz stać z dnia na dzień coraz mniej wierze że Bednarz sprowadzi jakiś dobrych grajków bo na to trzeba kasy

Weez3r 25.06.2008 15:03

http://sport.interia.pl/news/bednarz...talone,1134904

Łysy, ch***, gdzie są transfery? :D

:rotfl:

HEDu 25.06.2008 15:09

Mnie tez bardzo ucieszyło to ze jest mozliwosc powrotu Kosy, co jak co ale jego nam brakowało przez ta runde najbardziej, gra Wisły miała wtedy swoj styl no i Kosa tez...

Crusi 25.06.2008 15:11

simonkrk21 - ale powiedz mi co takiego zrobil Kosa zeby niemogl teraz grac w Wiselce? Obrazal Wisle, albo kibicow? Nie. Przeszedl do Craxy, Legii czy innej polskiej druzyny? Nie, nawet mowil ze jesli chodzi o druzyny z naszej ligi to w gre wchodzi tylko Wisla. A gdybanie ze jakby mu dali kase to by do nich przeszedl rownie mozna do kazdego innego zawodnika przypisac, wiec dalbym sobie ztakim gadaniem spokoj...

Sopranos 25.06.2008 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 556909)
2,5 mln € OK nie zła cena ,ale w porównaniu do 7mln za Lewandowskiego ,którego nota bene uważam za słabszego zawodnika to "pikuś". A tyle ponoć cenią Ukraińcy tego "topora".

Zwróć uwagę, że Dudka to zawodnik defensywny, a w ostatnich latach z Polski za zbliżoną kwotę wyjeżdżali tylko gracze ofensywni i bramkarze. Janczyk, Żurawski, Błaszczykowski odchodzili za kwoty zbliżone do 3 milionów euro. Boruc i Fabiański to także byli jedni z najdrożej wytransferowanych z naszej ligi. Roger prawdopodobnie z Legii odejdzie za 3,5-4 mln euro i to już będzie wielki sukces, ale on jest Brazylijczykiem. Dudka natomiast jest chyba przez zagraniczne kluby traktowany jako obrońca. W Lazio podobno miał grać na obronie.

Dzisiejsza sprawa powrotu Kosowskiego to chyba bardziej pobożne życzenia Skorży, niż fakt. Kosowski będzie szukał klubu, bo zapewne nie ma zamiaru grać w 3 lidze hiszpańskiej, ale do powrotu do Wisły chyba mu jeszcze wciąż daleko. Odszedł z klubu polubownie, on sie o ile dobrze pamiętam nie kłócił z Cupiałem, tylko na łamach mediów zarzucał mu, że nie chce wyrazić zgody na wysokosć jego kontraktu. Także drzwi przed nim nie są zamknięte, być może nieco spokorniał i będzie się z nim łatwiej negocjowało, ale do jego ewentualnego powrotu jeszcze bardzo daleka droga.

saklak1906 25.06.2008 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 556977)
Juz to widze jak kazdy z tych co krytykują Kose, na jego miejscu siedziałby cicho. Już widze jak zarabiając 5 razy mniej od kolegów i pracując od nich lepiej, byście siedzieli cicho jak mysz pod miotłą.
Kosowki jest takim zawodnikiem który ma jaja i jak cos jest czarne to mowi o tym, a nie siedzi cicho. Dlatego też uniósł się honorem, widząc że Bednarz nie potrafi docenić jego umiejętnośc,odchodząc do innego klubu . Bednarz docenil za to umiejętności Łobodzinskiego, który gra dużo gorzej niż Kosa a ma najwyższy kontrakt w lidze...
Panowie, troche obiektywizmu... I nie sądzcie abyście nie byli sądzeni....

Nie dziw sie polowa tego forum jescze nigdy nie pracowala zawodowo.

Smiesza mnie posty ze Ten czy Tamten nie by lub nie bedzie Wislakiem, a po co ma byc.
Kopacz ma przyjsc grac najlepiej jak potrafi i tyle wcale nie musi sie utozsamiac z klubem bo jest tylko jego pracownikiem.
Jak by isc takim tokiem rozumowania to po jaka cholere wogole robic transfery.

Ja sie wcale Kosie nie dziwie ze mial cisnienie na kase jak wszyscy w klubie mieli znaczaco wieksze pobory, no chyba tylko sprzataczki mniej.
Jezeli Kosa faktycznie zarabial w Wisle 20 tys E to ja nie mam pytan, nie chce sie chwalic ale ja na rok wiecej wyciagam a jestem tylko menadrzerem w hurtowni w UK

Ja jestem ciekawy coby poniektorzy powiedzieli jakby do klubu powrocili Dolha, Uche, Frankowski ale awansowalibysmy po ich dobrej grze do fazy grupowej Cl. Ciekawy jestem czy dalej byli by zdrajcami? czy bohaterami?

HEDu 25.06.2008 15:16

A tego bramkarza juz kupilismy niby
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html

I mam nadzieje ze sprzedamy Sobola badz Cantoro (chociaz tego sprzedac to... marzenie), zeby Jirsak sie nie marnował.

Maćko 25.06.2008 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 556941)
nie jestem święty , też przeklinałem Kose jak odszedł z Wisły , od tamtego czasu mineło już pół roku.. uważam jednak że należy dac mu kolejną szanse , jeśli jeszcze jest na tyle dobry, by grać w Wiśle i tyle .

To tylko pokazuje, jakim jesteś "kibicem" i jakie wartości są dla Ciebie priorytetowe.

Nie porównujcie Arka do K(a)osowskiego, bo to obraza dla tego pierwszego.
Zachowanie poza boiskiem, postawa, HONOR - to cechy, które różnią tych zawodników, ale przede wszystkim tych ludzi.

Nie będę się na ten temat rozpisywać, gdyż kopacz Kosowski nie jest tego wart.

EDIT:

saklak1906 - Czy mi się tylko wydaje, czy Ty NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA NA TEMAT HONORU?
Poddajesz takie tezy pod wątpliwość? Śmiesz żartować?

Tomek_TS 25.06.2008 15:19

Cytat:

Myślimy o różnych wariantach. Apeluję o cierpliwość - powiedział nam dyrektor sportowy Wisły.
<10 znakow>

HEDu 25.06.2008 15:20

Grajmy w 3 lidze, grajmy słabo, ale miejmy honor - by Maćko.

Po co umiejetnosci? Po co dobra gra? Po co sukcesy? Wazny honor, oddanie, jak w wojsku, jak patriotyzm - przywiazanie do narodu, tak i milosc do klubu, tylko kto to traktuje powaznie?

simonkrk21 25.06.2008 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Crusi (Post 556986)
simonkrk21 - ale powiedz mi co takiego zrobil Kosa zeby niemogl teraz grac w Wiselce? Obrazal Wisle, albo kibicow? Nie. Przeszedl do Craxy, Legii czy innej polskiej druzyny? Nie, nawet mowil ze jesli chodzi o druzyny z naszej ligi to w gre wchodzi tylko Wisla. A gdybanie ze jakby mu dali kase to by do nich przeszedl rownie mozna do kazdego innego zawodnika przypisac, wiec dalbym sobie ztakim gadaniem spokoj...

widzisz ja nie mówię że by się nie przydał, uważam że na pewno byłby wzmocnieniem ale .... ile kosa ma lat? jak długo będzie grał na takim poziomie jak z jesieni jeśli w ogóle? :-p

a w ogóle dajcie spokój z Kosą podobno chcecie odmłodzić skład to po co nam on? żeby np taki Boguski nie grał?

dj_ibutti 25.06.2008 15:20

Ktoś coś wie o tych naszych rzekomych dwóch nabytkach?
Peterze i bramkarzyku?

HEDu - każdy dla kogo Wisła to coś więcej niż sukcesy Kasperczaka...

Kamson 25.06.2008 15:21

Jeśli okazałoby się, że Kosa jest w fomie, i pociągnie drużyne tak jak rok temu to jestem zdecydowanie za tym żeby wrócił. U nas rzeczywiście zarabiał psie pieniądze (taki Łobo dostaje 300 czy 350tysięcy:shock:), więc w sumie nie dziwie się mu, że wyjechał. Wtedy wieszałem na nim psy, ale teraz gdy emocje opadły jestem jak najbardzien na tak dla Kosy. A ci wszyscy którzy go wyzywają od judaszów po jego pierwszej asyście będą śpiewać "Kaaamil Koosowski!" :rotfl:

simonkrk21 25.06.2008 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 556997)
Jeśli okazałoby się, że Kosa jest w fomie, i pociągnie drużyne tak jak rok temu to jestem zdecydowanie za tym żeby wrócił. U nas rzeczywiście zarabiał psie pieniądze (taki Łobo dostaje 300 czy 350tysięcy:shock:), więc w sumie nie dziwie się mu, że wyjechał. Wtedy wieszałem na nim psy, ale teraz gdy emocje opadły jestem jak najbardzien na tak dla Kosy. A ci wszyscy którzy go wyzywają od judaszów po jego pierwszej asyście będą śpiewać "Kaaamil Koosowski!" :rotfl:

Chyba "Kaaamil KAAsowski!"
Kosa nie jest judaszem ale jest pazerny na kase i o to chodzi. jesli wybiera kase a nie klub to gdzie ten jego patriotyzm o którym tak mówi??
Dolha też taki miał patriotyzm.... Kibice Wisły Najlepsi itp i co? wystarczyło dać te kilkanaście tyś euro wiecej...

saklak1906 25.06.2008 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simonkrk21 (Post 557001)
Kosa nie jest judaszem ale jest pazerny na kase i o to chodzi. jesli wybiera kase a nie klub to gdzie ten jego patriotyzm o którym tak mówi??
Dolha też taki miał patriotyzm.... Kibice Wisły Najlepsi itp i co? wystarczyło dać te kilkanaście tyś euro wiecej...

A jestes pewien ze tu tylko chodzilo o kase, czy nasz wspanialy prezes optymista Heler nie obudzil sie z reka w nocniku jak sie zostawia negocjacje kontraktu najlepszego bramkarza OE na ostatni tydzien

dynek.pl 25.06.2008 15:29

Cytat:

Podczas obozu przygotowawczego w Gutowie Małym, zespół z Bełchatowa testował będzie młodego obrońcę Kolejarza Stróże, Adriana Bastę. Kilka miesięcy temu zainteresowanie 19-latkiem wyrażała krakowska Wisła.
To o tego Baste chodzilo caly czas :D

Kamson 25.06.2008 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simonkrk21 (Post 557001)

Kosowskiego do Dolhy nie porównuj, bo to dwie zupełnie inne historie.

simonkrk21 25.06.2008 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 557002)
A jestes pewien ze tu tylko chodzilo o kase, czy nasz wspanialy prezes optymista Heler nie obudzil sie z reka w nocniku jak sie zostawia negocjacje kontraktu najlepszego bramkarza OE na ostatni tydzien

tak jestem pewien. mam swoje info. a może słyszałeś o tym jak głowacki pojechał z ekipą do kasyna?
wiesz że następnego dnia sprzedawał BMW swoje? tak pograł...
Albo Szymkowiak jak grał u nas i był mecz ligowy to dwa dni przed nim poszedł na Disco gdzie ogólnie w 1906% była Wisła kiedy jeszcze było tam nawet nawet i jakoś już następnego dnia kontuzja... i nie zagrał w meczu:) a popił wtedy razem ze Stolarem:) oj działo sie:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 557005)

ale też chodzi o to samo:P

saklak1906 25.06.2008 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simonkrk21 (Post 557009)
tak jestem pewien. mam swoje info. a może słyszałeś o tym jak głowacki pojechał z ekipą do kasyna?
wiesz że następnego dnia sprzedawał BMW swoje? tak pograł...
Albo Szymkowiak jak grał u nas i był mecz ligowy to dwa dni przed nim poszedł na Disco gdzie ogólnie w 1906% była Wisła kiedy jeszcze było tam nawet nawet i jakoś już następnego dnia kontuzja... i nie zagrał w meczu:) a popił wtedy razem ze Stolarem:) oj działo sie:)

A co ma piernik do wiatraka, moja kasa moja sprawa co z nia robie po robocie.
Ciekaw jestem czy tobie sie nie zdazylo isc do pracy po przepiciu, inna sprawa ze to im sie nie powinno przytrafic.
Ale co ma picie Szymkowiaka ze Stolarem do Kosowskiego?

dynek.pl 25.06.2008 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 557005)

taa ? a czym sie roznia ?
przy okazji dodam, ze nie mam nic do jednego ani do drugiego pilkarza

<Crasch> 25.06.2008 15:43

Ksowski przegrywał pieniądze swoje, nie klubu.
To jest jego hobby, prawa nie łamie. Wiec czemu zaraz jak człowiek robi to co lubi jest wyzywany i wypominacie mu na każdym kroku?
Ma to coś wspólnego z Wisła?

koyoot 25.06.2008 15:45

Heh...

Kosowski - jeden wielki trudny temat. Wielu zarzuca Kosowskiemu to jak bardzo jest lapczywy na akse. OK. Tylko ze to pilkarz i za darmo dla klubu grac nie bedzie a wynagrodzenie 8 tysiecy zlotych miesiecznie to maja niektorzy pilkarze w 3 lidze! Kosa nie prezentowal 3-cioligowego poziomu tylko klase pilkarza ktorego umiejetnosci daleko wykraczaly poza OE(swoja droga to udowadnia jaka jest przepasc pomiedzy polskimi druzynami a tymi na zachodzie). Co wiecej spojrzcie na tabele asystentow polskiej lidze. Kto zostal njalepszym asystentem, a kto byl na drugim miejscu i kiedy gral w Wisle. Kosa w Wisle zawsze udowadnial ze tylko w niej umie grac. Ja jestem za tym zeby Kamil wrocil. To bedzie wielkie wzmocnienie przed LM.

simonkrk21 25.06.2008 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 557014)
Ksowski przegrywał pieniądze swoje, nie klubu.
To jest jego hobby, prawa nie łamie. Wiec czemu zaraz jak człowiek robi to co lubi jest wyzywany i wypominacie mu na każdym kroku?
Ma to coś wspólnego z Wisła?

ja mu nie wypominam:)
niech robi z kasą co chce ale jak porobi długów to niech nie żąda podwyżki...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 557012)
A co ma piernik do wiatraka, moja kasa moja sprawa co z nia robie po robocie.
Ciekaw jestem czy tobie sie nie zdazylo isc do pracy po przepiciu, inna sprawa ze to im sie nie powinno przytrafic.
Ale co ma picie Szymkowiaka ze Stolarem do Kosowskiego?

a gdzie napisałem że ma coś wpóslnego?? tylko Ci daje pewne przykłady że siedze w tym i wiem dużo a wiele rzeczy jakoś nie mam ochoty rozgłaszać

1q2 25.06.2008 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 557017)
To bedzie wielkie wzmocnienie przed LM.

Moze przed LM to nie bo to jednak jest przepasc , ale na lige i uefe jak najbardziej.

Z perspektywy czasu to
- klub zle zrobil bo stracil 400tys euro + jakies 50 rocznie na grajka o nieporownywalnie mniejszcyh umiejetnosciach
- Kosowski zle zrobil bo zarobil grosze wiecej a teraz jest w 3 lidze.

Wychodzi na 0 wiec pora by obie strony przemyslaly to i doszly do porozumienia - w co jakos nie wierze;)

Kamson 25.06.2008 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 557013)
taa ? a czym sie roznia ?
przy okazji dodam, ze nie mam nic do jednego ani do drugiego pilkarza

Kosa zarabiał psie pieniądze i wyjechał za granice do Cadiz.
Dolha zarabiał nie mało i za niewiele więcej poszedł do jednego z naszych największych wrogów, wcześniej mówiąc, że nia zagra w żadnym innym polskim klubie.

Wystarczy?

tomasz1906 25.06.2008 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 556994)
Grajmy w 3 lidze, grajmy słabo, ale miejmy honor - by Maćko.

Po co umiejetnosci? Po co dobra gra? Po co sukcesy? Wazny honor, oddanie, jak w wojsku, jak patriotyzm - przywiazanie do narodu, tak i milosc do klubu, tylko kto to traktuje powaznie?

I po **** ta ironia? Macko ma 100% racji ale niektorzy tego nigdy nie zrozumieja ze sa rzeczy wazniejsze od sukcesow sportowych. I uwierz mi ze jest wielu ludzi ktorzy to traktuja powaznie.

saklak1906 25.06.2008 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simonkrk21 (Post 557018)
ja mu nie wypominam:)
niech robi z kasą co chce ale jak porobi długów to niech nie żąda podwyżki...

a gdzie napisałem że ma coś wpóslnego?? tylko Ci daje pewne przykłady że siedze w tym i wiem dużo a wiele rzeczy jakoś nie mam ochoty rozgłaszać

Ale twoje posty maja sie nijak do zeczywistosci bo to ze Kosa i ska lubili sie zabawic to nawek 15 latki wiedza.

Wiec co wyskakujesz jak gumka z majtek ze Kosa musial BMW sprzedac, a ja musialem moje audi sprzedac i nikt mi tego nie wypomona.
Wydaje mi sie ze jescze nigdy nie pracowales i nie wiesz jak oddzielic prace od rzycia prywatnego.
Wisla Krakow to nie jest klub zakonny zeby wszyscy musieli swiecic przykladem.

Tylko jakos jak kosa odchodzil byly inne glosy ze Kosa scalil druzyne, ze jest ich pozaboiskowym przywodca, jak to gril u Kosy scala przyjazn miedzy zawodnikami.

To jak w tym srodowisku siedzis i wiesz wszystko to powiedz mi czy Wisla by puscila Kose za darmo bo nie dogadali sie co do warunkow finansowych?.
Nie taki mial kaprys Cupial, jego piaskownica jego zabawki, i wydaje mi sie ze zrozumial swoj blad ze pozbycie sie Kosy i placenie 300 tys eurasow Lobodzinskiemu co na ten momet do piet Kosie nie dorasta(a szanuje Lobodzinskiego) bylo bledem.

Lemoniadowy Joe 25.06.2008 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz1906 (Post 557021)
I po **** ta ironia? Macko ma 100% racji ale niektorzy tego nigdy nie zrozumieja ze sa rzeczy wazniejsze od sukcesow sportowych. I uwierz mi ze jest wielu ludzi ktorzy to traktuja powaznie.

to wytłumacz tym którzy nie rozumieją co takiego zrobił Kosowski

eye63 25.06.2008 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 557017)
Heh...

Kosowski - jeden wielki trudny temat. Wielu zarzuca Kosowskiemu to jak bardzo jest lapczywy na akse. OK. Tylko ze to pilkarz i za darmo dla klubu grac nie bedzie a wynagrodzenie 8 tysiecy zlotych miesiecznie to maja niektorzy pilkarze w 3 lidze! Kosa nie prezentowal 3-cioligowego poziomu tylko klase pilkarza ktorego umiejetnosci daleko wykraczaly poza OE(swoja droga to udowadnia jaka jest przepasc pomiedzy polskimi druzynami a tymi na zachodzie). Co wiecej spojrzcie na tabele asystentow polskiej lidze. Kto zostal njalepszym asystentem, a kto byl na drugim miejscu i kiedy gral w Wisle. Kosa w Wisle zawsze udowadnial ze tylko w niej umie grac. Ja jestem za tym zeby Kamil wrocil. To bedzie wielkie wzmocnienie przed LM.

Po pierwsze, Kamil Kosowski, tylko jeśli będzie wzmocnieniem zespołu, może wrócić grać do nas. Po drugie, na tyle (czyt. 8 tys. Kamil podpisał kontrakt, za tyle grał) - Twoje argumenty są bez sensu, bo klub chciał podpisać kontrakt na ponad 200 tys. Euro, a tyle żaden piłkarz w 3, 2, niewielu w 1 dostaje. Po trzecie, jeśli tak bardzo Kamil domagał się podniesienia pensji, po tym jak zagrał pół sezonu u nas, tak bardzo teraz klub powinien domagać się obniżenia żądań. Odchodził jako reprezentant, przychodzi jako piłkarz z 3 ligi. Po czwarte, jeśli chociaż trochę zmądrzał, podpisze z nami kontrakt, jeśli nie zmądrzał, to będzie grał w Lechu, gdzie mu pewnie dadzą większą kasę - ale wtedy będzie można postawić znak równości pomiędzy Kamilem a Emiliankiem.
Jeszcze odnośnie punktu pierwszego, dlaczego w ogóle ktoś może myśleć o powrocie takiego gościa do zespołu. Tylko dlatego, że - grał w Wiśle i odnosił z nią sukcesy, jedynie za to zostało trochę szacunku co do jego osoby. To że teraz może jej pomóc, to czynnik, który może działać na korzyść Kamila - jeśli chodzi o zgodę klubu.
Zawsze liczyłem na powrót tego piłkarza do nas i na ponowne sukcesy na arenie międzynarodowej, wrócił i uciekł za "pieluchami", jeśli teraz wróci, będzie mi zupełnie obojętny, jeśli pójdzie gdzieś do OE będzie ku..ą, a jeśli pójdzie grać za granicę, to będzie po prostu totalny nic nie znaczący piłkarzyna z nieudolną karierą i wielkim talentem. Może po tych kilku latach w końcu weszło mu do łba, że wszędzie znajdzie kasę, ale sukcesy, może znaleźć tylko u nas.

saklak1906 25.06.2008 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz1906 (Post 557021)

Ze k...a co, ty chyba nie wiesz co mowisz. Pokaz mi chociaz jeden klub na swiecie ktory osiagnol sukcesy bo mial 11 kopaczy ktorzy kochali klub w ktorym grali.Co najwyzej moga powiedzie ze zawsze chcieli w nim grac.
To w takim razie kazdy nasz kopacz ktory odeszedl zagranice to zdrajca bo wybral kase a nie dobro Wiselki, bo wczesniej deklarowal swoje przywiazanie do barw klubowych.
Wiec jak dla Ciebie nie jest wazny sukces sportowy Wisly? to ja nie mam wiecej pytan

Coolpick 25.06.2008 16:06

****A znowu Kosa Kosa Kosa... ;/ Mnie sie rzygać chciało, jak jeszcze przez pół rundy wiosennej płaczki opłakiwały go, rozpaczając nad beznadziejnym stylem gry Wisły.

Mi sie wydaje, że Kosa czyta to forum i specjalnie pojawił sie w klubie, żeby znowu mógł sobie poczytać, jaki on to nie jest wspaniały :D

KOMINEK 25.06.2008 16:07

Kosowski rozstał się z Wisłą na normalnych zasadach - kończył mu się kontrakt chciał w nowym zarabiać tyle i tyle Wisła powiedziała nie i sie rozstali.

Co do powrotu Kosowskiego martwi mnie co innego. Czy jemu się będzie chciało. Ostatni marzyło mu się granie na ME a potem jakiś zagraniczny klub. Mamy już po ME a z zagranicznego klubu też nic nie wyszło.

Co Kamila ma teraz mobilizować ? Chyba jedynie kontrakt z wysokim udziałem motywacyjnym.

Eustachy 25.06.2008 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 557020)
Kosa zarabiał psie pieniądze i wyjechał za granice do Cadiz.
Dolha zarabiał nie mało i za niewiele więcej poszedł do jednego z naszych największych wrogów, wcześniej mówiąc, że nia zagra w żadnym innym polskim klubie.

Wystarczy?

A skonczylo sie na tym, ze teraz Dolha ponoc wyciaga ok.120 tys euro na sezon w Dinamie, czyli +/- o jakies 60 tys. mniej niz dawala mu Wisla.
"Chytry dwa razy traci" - tak bylo, jest i bedzie :D

Lemoniadowy Joe 25.06.2008 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Interia (Post 557030)
Skorża chce "Kosę"!

Trener Maciej Skorża staje przed najtrudniejszym zadaniem w swojej dotychczasowej karierze trenerskiej. Ma wprowadzić Wisłę do fazy grupowej Ligi Mistrzów. - Liczę, że pozyskamy pięciu, może siedmiu zawodników - stwierdził Skorża, dodając że widziałby w zespole miejsce dla Kamila Kosowskiego.

Trener mistrzów Polski Maciej Skorża spotkał się z dziennikarzami po raz pierwszy po powrocie z urlopu. Poruszył kilka ciekawych tematów.

Nie miałbym nic przeciwko temu, aby Kamil do nas trafił, zwłaszcza gdyby dał zespołowi taki sam impuls, jak rok temu. Wszelkie rozmowy i decyzje w tej sprawie są w gestii dyrektora sportowego Jacka Bednarza, który być może podejmie negocjacje. Ja w każdym razie nie mówię "nie". Pod względem sportowym widzę Kamila w Wiśle - podkreślał trener Skorża.

O Kokoszce, który chce opuścić Wisłę

- Adam jest bardzo młodym człowiekiem. Znam go jednak i myślę, że w tym oświadczeniu, to nie są do końca jego słowa. Adam ma na pewno duży sentyment do Wisły. Oczywiście, jeśli ktoś nie chce pracować i grać dla drużyny, to sytuacja robi się trudna. Z drugiej jednak strony, ponosi się pewne konsekwencje z tytułu podpisywanych umów z klubem. Mogę zapewnić o jednym - nie skreśliłem Adama z listy na zgrupowanie do Austrii i z tego co wiem, nikt tego nie zrobił. Trójka naszych kadrowiczów ma się stawić w klubie 30 czerwca o godzinie 12. Dopóki nie otrzymam informacji, że ktoś z nich odszedł z Wisły, to jest dla nich miejsce w zespole. Ale jeśli rzeczywiście Adam nie chce grać dla Wisły, to mamy problem. Czekam na rozwój wypadków.

O Głowacki i jego kontrakcie

- Rozmowy się toczą, a ostateczny termin na osiągnięcie porozumienia został jeszcze przesunięty. Jestem optymistą i liczę, że w najbliższych dniach Arek podpisze kontrakt. A jeśli się tak nie stanie, to pocieszam się faktem, że ma z klubem ważną umowę do końca roku, a że jest profesjonalistą, to będzie grał dla Wisły na sto procent.

O Szinglarze, zawodniku testowanym przez Wisłę

- To piłkarz, który może być konkurentem dla Marcina Baszczyńskiego.Takiej rywalizacji Marcinowi bardzo brakowało w poprzednim sezonie. Peter to ofensywnie usposobiony prawy obrońca, który grał w Slovanie Liberec, ma spore obycie międzynarodowe. Właśnie oglądałem kasetę z jego występem przeciwko FC Sevilla. Obecnie Peter przechodzi badania medyczne oraz testy wydolnościowe. Zobaczę, jak się prezentuje w treningu taktycznym oraz w sparingu z GKS Jastrzębie, który zagramy w piątek w Zabierzowie. W sobotę podejmę decyzję o jego przydatności dla Wisły.

O transferach

- Robert Lewandowski (napastnik Znicza Pruszków, którego kupił Lech Poznań) i Maciej Iwański byli na mojej liście życzeń, ale jest na niej jeszcze kilkanaście nazwisk. Obecnie prowadzimy intensywne rozmowy z wieloma zawodnikami. Właśnie Jacek Bednarz udał się na negocjacje z dwoma piłkarzami. Przyznaję, że większość, to gracze zagraniczni. Na pewno na testy przyjedzie kilku bramkarzy, w tym z ligi włoskiej. Ten zespół potrzebuje świeżej krwi. To oczywiste. Kadra musi być liczna. Jesienią, gdy graliśmy w rytmie sobota - sobota wszystko układało się bardzo dobrze. Wiosną, gdy przyszło grać co trzy dni było już gorzej. Dlatego musimy wyciągnąć z tego wnioski.

O powrotach z wypożyczeń

- Wrócił do nas Patryk Małecki, jest Konrad Gołoś. Dałem sobie jeszcze kilka dni, aby podjąć decyzję w sprawie Piotra Ćwielonga. To będzie uzależnione od tego, kogo uda nam się pozyskać. Na zgrupowanie w Austrii mają się stawić Norbert Varga i Andre Barreto i zobaczę, czy prezentują odpowiedni poziom, aby zostać w Wiśle.

O przygotowaniach

- W piątek gramy sparing z Jastrzębiem, a w poniedziałek lecimy na obóz do Bad Waltersdorf w Austrii. Tam zagramy cztery, albo pięć sparingów. To będzie zależało, od tego, ilu zawodników przyjedzie na testy. 3 lipca zmierzymy się z Austrią Wiedeń, 5 z Happoelem Tel-Awiw, 8 z FC Kopenhaga, a 10 ze słoweńskim FC Koper. Dwóch rywali jeszcze nie mamy potwierdzonych. Chcę, aby ostatni sparing był z bardzo mocnym rywalem. Być może zagramy z Crveną Zvedą Belgrad.

Po powrocie do Polski zmierzymy się z Wisłą Płock, a 19 i 20 z Liverpoolem i Legią o Superpuchar. Wisła poprosi władze Ekstraklasy SA, aby mecz pierwszej kolejki rozegrany został w piątek 25 lipca.

ghfghfhgfhf

simonkrk21 25.06.2008 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 557022)
Ale twoje posty maja sie nijak do zeczywistosci bo to ze Kosa i ska lubili sie zabawic to nawek 15 latki wiedza.

Wiec co wyskakujesz jak gumka z majtek ze Kosa musial BMW sprzedac, a ja musialem moje audi sprzedac i nikt mi tego nie wypomona.
Wydaje mi sie ze jescze nigdy nie pracowales i nie wiesz jak oddzielic prace od rzycia prywatnego.
Wisla Krakow to nie jest klub zakonny zeby wszyscy musieli swiecic przykladem.

Tylko jakos jak kosa odchodzil byly inne glosy ze Kosa scalil druzyne, ze jest ich pozaboiskowym przywodca, jak to gril u Kosy scala przyjazn miedzy zawodnikami.

To jak w tym srodowisku siedzis i wiesz wszystko to powiedz mi czy Wisla by puscila Kose za darmo bo nie dogadali sie co do warunkow finansowych?.
Nie taki mial kaprys Cupial, jego piaskownica jego zabawki, i wydaje mi sie ze zrozumial swoj blad ze pozbycie sie Kosy i placenie 300 tys eurasow Lobodzinskiemu co na ten momet do piet Kosie nie dorasta(a szanuje Lobodzinskiego) bylo bledem.

CZŁOWIEKU CZYTASZ CZASEM ZE ZROZUMIENIEM? nie wypisuj głupot nic nie pisałem o BMW Kosy wiec jak coś napiszesz to się zastanów dwa.. nie lepiej trzy razy bo głupoty wygadujesz. Ta powiedz jeszcze że kosa to guru i zdobył majstra. NIe bede się wypowiadał co do Cupiała ale jedno Ci powiem że jesteś pośrodku....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl