Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

blanco 03.07.2011 19:25

Skrót wygranego 2:0 meczu Skonto z Jurmala :

http://sportacentrs.com/sportacentrs...ru_par_jurmalu

Ładna akcja na 1:0 , poza tym nic szczególnego .

Dzimi 03.07.2011 19:44

O ile cała drużyna Skonto raczej silna nie jest, to w ich przejściu jest tylko jeden problem:

Nathan Junior - 22 letni brazylijczyk, który w tym sezonie nastrzelał dla Skonto już trochę bramek. To taki ich Kalu Uche, nieźle się kiwa i strzela.

filemon 03.07.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1120525)
W ramach ciekawostek kurs - Skonto (1,13 zł), remis (7 zł) , wygrana Jurmali (12zł)

a nawet był gdzieś 1.15-6.25-16.00 :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1120625)
Skrót wygranego 2:0 meczu Skonto z Jurmala :

http://sportacentrs.com/sportacentrs...ru_par_jurmalu

Ładna akcja na 1:0 , poza tym nic szczególnego .

O, miło że link do skrótu wrzuciłeś :)
Hm, jedynka padła po jakimś nieudolnym, paralitycznym wyprowadzeniu piłki z dryblingiem i przede wszystkim zgubieniem krycia.
A, no i widać, że nawet taka Jurmala mogła z nimi spokojnie zremisować, gdyby wykorzystała swoje szanse. Naprawdę nie ma się kogo obawiać.

omen69 04.07.2011 11:16

Ładna bramka? Przecież w tym meczy obrona rywali naszych rywali :) nie istniała. Zobaczcie sobie jeszcze raz powtórkę pierwszej bramki - jak zachowują się obrońcy? To nie jest zgubienie krycia to jest brak krycia. Nasi "chłopcy" z MESY lepiej się potrafią ustawić. Podobnie jest w kolejnej akcji, gdzie Skonto przestrzeliwuje. Obrońcy są na boisku ale z tego nic nie wynika. Leci długie podanie i dwóch piłkarzy Skonto wyprzedza obrońców, którzy ledwo się ruszają. Potem jest megarożny... piłka leci a bramkarz rywali przepuszcza piłkę i Skonto nie wykorzystuje 100% sytuacji. Akcja na dwa zero to już klasyka w tym meczu... znów długie podanie. Znów obrona śpi i piłkarz Skonta przejmuje piłkę, mija bramkarza i podaje do kolegi, który jest niepilnowany mimo, że w polu karnym jest 5 piłkarzy drużyny przeciwnej! I pada drugi gol. Nasza obrona tak nie wygląda. Nawet w mocno rezerwowym ustawieniu z Kowalskim, Burligą, Czekajem... wygląda to lepiej. Skonto wygrywa bo rywal grał totalną padakę w defensywie. Takiej drużynie jak Jurmala Wisła by na pewno więcej goli strzeliła. Nie ma więc się czego obawiać :) Do tego mimo słabej grze w defensywie ta Jurmala postraszyła parę razy Skonto. Będzie dobrze :)

krytyk 04.07.2011 12:00

śmieszna "wypowieć" Kamila K.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Kandzior 04.07.2011 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krytyk (Post 1120880)

Tą wypowiedź przeanalizowaliśmy już tutaj w kilku tematach chyba.

Bialix 04.07.2011 12:46

Odnośnie tego skrótu, to faktycznie są niskie nakłady na piłkę na Łotwie, skoro skrót był odtwarzany z wideo...

skeba 04.07.2011 13:05

Cytat:

Już teraz odważę się o wytypowanie pierwszej 11 na mecze ze Skonto:
Pewniakami jest Melek, Pareiko, Sobolewski, Genkov, Malecki. Ci zawodnicy zagraja na pewno.

Angmir 04.07.2011 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1120913)
Pewniakami jest Melek, Pareiko, Sobolewski, Genkov, Malecki. Ci zawodnicy zagraja na pewno.

Szkoda ze Chavez nie trenował - bo to dla mnie stoper numer 1 a tak może być słabo przygotowany do gry.

i nie pisz Melek bo mi się odrazu "sędzia" Małek skojarzył :D - ble

sergio 04.07.2011 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1120913)

Ja bym z tymi ksywkami poszedł ciut dalej Melek, Pareix, Sobi, Loska, Małpi:shock:

KaRaSTSW 04.07.2011 14:31

Skonto Ryga - Wisla Krakow 6.30 3.80 1.45 kurs wg bukmacherów
Jak widac jestesmy zdecydowanymi faworytami :)

Angmir 04.07.2011 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaRaSTSW (Post 1120971)
Skonto Ryga - Wisla Krakow 6.30 3.80 1.45 kurs wg bukmacherów
Jak widac jestesmy zdecydowanymi faworytami :)

Jak na mecz wyjazdowy to kurs wyjatkowo niski :)

HEDu 04.07.2011 15:34

skad masz tak szybko kursy? ja nie widze jeszcze kursow nawet na 7 lipca (LE), chcialem wiedziec na ile Jaga, pewnie podobnie jak my, moze 1.60 jak u siebie bylo 1.25

Donki 04.07.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1121003)
skad masz tak szybko kursy? ja nie widze jeszcze kursow nawet na 7 lipca (LE), chcialem wiedziec na ile Jaga, pewnie podobnie jak my, moze 1.60 jak u siebie bylo 1.25

http://www.kursy1x2.pl/GameOdds.aspx...7474&sportID=0

blanco 04.07.2011 15:47

bwin:

Kto zakwalifikuje się do następnej rundy?

Skonto FC 5.75 - Wisła Kraków 1.10

dobra_bestia 04.07.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1121003)

bwin->piłka nożna->Europa-> i masz eliminacje LE i LM.

Na Jage 2.00, może przez to że Franek nie zagra. Wg buków Wisła zdecydowanym faworytem, kurs 1.40 na wyjeździe to nawet w lidze za często nie mieliśmy

dobra_bestia 04.07.2011 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1121013)
bwin:

Kto zakwalifikuje się do następnej rundy?

Skonto FC 5.75 - Wisła Kraków 1.10

To co, stawiamy na Skonto? hehe, jak Wisła przejdzie będziemy zadowoleni, jak nie to chociaż trochę zarobimy

Dariusz 04.07.2011 18:57

Skonto 6,30 remis 3,80 Wisła 1,45
Irytysz 3,35 remis 3,20 Jagiellonia 1,95

CH. 04.07.2011 20:01

Cytat:

Od środy 6.07.2011 rozpoczynają się zapisy na wyjazd do Rygi.

Sprzedaż biletów odbywać się będzie w Wiślackim Świecie.

Terminy zapisów:

- środa, godz. 14.45 - 17.45
- czwartek, godz. 14.45 - 17.45

Jeżeli bilety nie zostaną wyprzedane zapisy odbędą się także w piątek (ewentualne godziny podamy po czwartkowych zapisach).

Cena biletu : 10 Euro

Przy zapisach obowiązkowo należy podać : nazwisko, imię, Pesel, nr. dowodu lub paszportu, osiedle/miejscowość

Dane należy przynosić zapisane na kartkach, co usprawni zapisy.

Osoby zapisane na transport SKWK, bilety mogą nabyć bez stania w kolejce (o ile takowa będzie), przy kupnie biletu muszą okazać kwit KP, który otrzymały przy zapisach na autokar.

Podczas zapisów do puszki będzie można wrzucić datki na operację jednego z kibiców Wisły Kraków, fundusze na zabieg zbieramy od kilku tygodni.

Zapraszamy na zapisy!

Wisła Kraków

boczek 05.07.2011 16:30

Witam.
Mógłbym prosić o terminarz następnych rund el. LM ?

Wiaodmo że dokładny termin, czy gospodarzem jest pierw drużyna A czy B to później się ustala. Ale teraz z grubsza chciałbym wiedzieć kiedy.

Dziękuje bardzo za odpowiedź

MCX 05.07.2011 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez boczek (Post 1121595)
Witam.
Mógłbym prosić o terminarz następnych rund el. LM ?

Wiaodmo że dokładny termin, czy gospodarzem jest pierw drużyna A czy B to później się ustala. Ale teraz z grubsza chciałbym wiedzieć kiedy.

Dziękuje bardzo za odpowiedź

http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...259/index.html

Tu jest wszystko na ten temat.

crazykaro 05.07.2011 16:39

http://img27.imageshack.us/img27/2388/beztytuursn.png

mitmichael 05.07.2011 20:13

Skonto osłabione przed meczem z Wisła - kolejny zawodnik wypada ze składu:

"Lider defensywy Skonto i jeden z najlepszych zawodników tego klubu - Denis Kacanovs został zdyskwalifikowany przez Łotewski Związek Piłki Nożnej na trzy miesiące.
Dyskwalifikacja obejmuje również rozgrywki zagraniczne, a to oznacza, że Łotysz może nie zagrać w obu spotkaniach z Wisłą.

Na razie Skonto odwołało się od tej decyzji."

Edit:
Kacanovs miał pecha, bo w meczu z Ventsplisem ostro sfaulował syna prezesa ŁZPN i dostał za to tylko żółtko (syn na boisko już nie wrócił)

martin_6 05.07.2011 21:00

A to federacja krajowa może dyskwalifikować zawodnika także z rozgrywek kontynentalnych? :>

Zawieszenie Jovanovicia obejmowało na przykład tylko rozgrywki serbskie. Jaka jest różnica?

Wojtas 05.07.2011 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1121757)
Skonto osłabione przed meczem z Wisła - kolejny zawodnik wypada ze składu:

"Lider defensywy Skonto i jeden z najlepszych zawodników tego klubu - Denis Kacanovs został zdyskwalifikowany przez Łotewski Związek Piłki Nożnej na trzy miesiące.
Dyskwalifikacja obejmuje również rozgrywki zagraniczne, a to oznacza, że Łotysz może nie zagrać w obu spotkaniach z Wisłą.

Na razie Skonto odwołało się od tej decyzji."

Edit:
Kacanovs miał pecha, bo w meczu z Ventsplisem ostro sfaulował syna prezesa ŁZPN i dostał za to tylko żółtko (syn na boisko już nie wrócił)

WIdze ze oni tez maja swojego "Grzesia Late" ............

Angmir 05.07.2011 23:06

Jest - super wiadomość teraz juz na pewno wygramy hura.

A tak na serio - nie obchodzi mnie kto w tym Skonto będzie grał a kto nie - jakoś skłądu MK Sławków nimt nie analizował ...

1q2 05.07.2011 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1121873)
jakoś skłądu MK Sławków nimt nie analizował ...

Tak jak nikt nie analizował składu Dinama,Valerengi,Levadii i Karabachu:>
Gdyby to był taki zestaw z ostatnich 20 lat(gdybyśmy jeszcze przez te 20 lat grali regularnie w pucharach), kiedy przegrywaliśmy z nonejmami, to sprawa jest jasna - od czasu do czasu każdemu się to może zdarzyć.Tyle że to lista z ostatnich 6 lat, czyli wychodzi na to że regułą jest przegrywanie z tzw pionkami a wyjątkiem od reguły jakaś wygrana.

patrz - tu masz skład Karabachu
http://www.transfermarkt.de/de/fk-qa...ein_10625.html
a tu Skonto
http://www.transfermarkt.de/de/fc-sk...rein_1043.html

Jakieś wrażenia?bo dla mnie jedyną różnicą są kolory flag
A do czego zmierzam - nie wiem ile jeszcze wtop musimy zaliczyć byś zrozumiał że każdego przeciwnika należy potraktować poważnie - poważnie czyli zdobyć informacje, przeanalizować ich grę, zmotywować drużynę a potem najlepiej ograć ich nie pozostawiając złudzeń kto jest lepszy

A Ty wyjeżdżasz z jakimś Sławkowem, chłopakami ze wsi co w wolnym czasie lubią pokopać w piłkę.
Przypominasz mi gościa co wraca poprzez jakieś osiedle - dostaje po twarzy, okradają go a on za tydzień idzie znów tą samą drogą, znów go biją i okradają a on jak by nigdy nic w następnym tygodniu daje się pobić i okraść.Generalnie żadnej nauki na błędach

A tu trza się uczyć, zmienić trasę, zwołać kumpli albo przynajmniej wziąć tasak;) i tego oczekuje od Wisły a nie olewki w stylu...o ....a, jedziemy do Sławkowa, przeciwnik taki sam tylko trochę dalej.

filemon 06.07.2011 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1121883)
patrz - tu masz skład Karabachu
http://www.transfermarkt.de/de/fk-qa...ein_10625.html
a tu Skonto
http://www.transfermarkt.de/de/fc-sk...rein_1043.html

Jakieś wrażenia?bo dla mnie jedyną różnicą są kolory flag.

Oj nie bądź takim ignorantem :D Karabach ma wiecej zagranicznych piłkarzy i przede wszystkim droższy team :D

Tenzen 06.07.2011 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez http://wislakrakow.com
Skonto osłabione przed LM

Obrońca Skonto Ryga, Denis Kacanovs najprawdopodobniej nie zagra w dwumeczu II rundy eliminacji do Ligi Mistrzów przeciwko Wiśle Kraków.

Kacanovs to podstawowy obrońca mistrza Łotwy, jednak jego zachowanie jest dalekie od ideału. Podczas spotkania pomiędzy Skonto a Ventsplisem w Lidze Bałtyckiej, Kacanovs ostro sfaulował Władimira Bespalovsa. Rywal opuścił boisko na noszach, a obrońca Skonto został ukarany tylko żółtą kartką. Jednak łotewski Związek Piłki Nożnej zdyskwalifikował go do 1 września 2011 roku. Dyskwalifikacja najprawdopodobniej będzie dotyczyć również meczów z Wisłą w Lidze Mistrzów. Władze klubu póki co odwołały się od tej decyzji.

Kacanovs nie przez przypadek został ochrzczony przydomkiem „łotewskiego Materazziego” Dowód? TUTAJ

Mam nadzieję, że faktycznie nie zagra z nami, ale nie dlatego by było jeszcze łatwiej tylko by obyło się bez kontuzji po naszej stronie.

Choć sprawa wydaje się bardzo podobna jak w przypadku Marco. Zakaz wydany przez krajową federację tyczy się tylko krajowych rozgrywek. Nie?

Św. Mikołaj 06.07.2011 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1121935)
Mam nadzieję, że faktycznie nie zagra z nami, ale nie dlatego by było jeszcze łatwiej tylko by obyło się bez kontuzji po naszej stronie.

Choć sprawa wydaje się bardzo podobna jak w przypadku Marco. Zakaz wydany przez krajową federację tyczy się tylko krajowych rozgrywek. Nie?

Będzie miał chłop ciężko bo sfaulował syna prezesa tamttejszego związku :p

fanfan 06.07.2011 11:17

Wiecie może ilu piłkarzy można zgłaszać do poszczególnych rund europejskich pucharów ? Coś obiło mi się o uszy, że do rund kwalifikacyjnych i wstępnych po 23 zawodników a jak jest w fazie grupowej ? Ilu wtedy zgłasza się piłkarzy do tych rozgrywek i zgłasza się tylko przed fazą grupową czy w trakcie też można kogoś zgłosić ? Orientuje się ktoś ?

wujekWojtek 06.07.2011 13:25

Hmm, mógłby mi ktoś wyjasnić na czym polega wytyczanie kursu bukmacherskiego? To jest zawsze stały kurs niezależny od ilości zakładów??

Angmir 06.07.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1122135)
Hmm, mógłby mi ktoś wyjasnić na czym polega wytyczanie kursu bukmacherskiego? To jest zawsze stały kurs niezależny od ilości zakładów??

Zdarza sie ze jeżeli liczba zakładów nie rozkłada sie w sposób przewidziany przez buka to kurs smieniają - tylko takie sytuacje mają wiejsce w największych wydarzeniach gdzie obstawiane są miliony złotych. I też jest to raczej ostateczność, kursy zmieniają się cały czas ale zazwyczaj z innych powodów.

mitmichael 06.07.2011 21:39

No to niezle sie zapowiada - jezeli Nathan Junior odejdzie to Skonto bedzie miało powazny problem
http://www.sport.pl/sport/1,67926,99...c_z_Wisla.html

Dariusz 06.07.2011 22:20

Czy będzie transmisja ze Skonto w otwartym Polsacie czy tylko Polsat Sport?

wolfy 06.07.2011 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1121873)
A tak na serio - nie obchodzi mnie kto w tym Skonto będzie grał a kto nie - jakoś skłądu MK Sławków nimt nie analizował ...

Jak ja nienawidzę pucharowych napinaczy. .......i taki jak potłuczony, po czym wielkie zdziwienie, bo jeszcze się puchary dobrze nie zaczęły, a to już koniec...

Wystarczy szybko stracona bramka i jesteśmy w dupie - tak to IMHO wygląda na chwilę obecną. A że nasza obrona może przyprawić o palpitację...

Nie jesteśmy poza zasięgiem Skonto, tak jak nie byliśmy nie do przejścia dla Podbeskidzia czy Polonii Bytom. W skali europejskiej o wiele bliżej nam do nich niż do jakiegoś średniaka.

Angmir 07.07.2011 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1122528)
Jak ja nienawidzę pucharowych napinaczy. .......i taki jak potłuczony, po czym wielkie zdziwienie, bo jeszcze się puchary dobrze nie zaczęły, a to już koniec...

Wystarczy szybko stracona bramka i jesteśmy w dupie - tak to IMHO wygląda na chwilę obecną. A że nasza obrona może przyprawić o palpitację...

Nie jesteśmy poza zasięgiem Skonto, tak jak nie byliśmy nie do przejścia dla Podbeskidzia czy Polonii Bytom. W skali europejskiej o wiele bliżej nam do nich niż do jakiegoś średniaka.

Mi bardzo daleko do napinacza - poczytaj inne moje posty - ale Skonto to taki rywal na którego nawet nie mozna się oglądać - wszystko co może w tym meczu pójść źle będzie tylko i wyłącznie naszą wina a nie pokazem świetnej gry Łotyszy.

I tego ja oczekuję - nmie zostawienia złudzeń kto jest lepszy - piłkarze z całej europy sprowadzani na niemałe kontrakty czy pół amatorzy grający na 1/10 ich pensji. Nie przyjmę żadnych tłumaczeń o sile rywala czy o zaskoczeniu taktycznym. Z tąd to zdanie że nie obchodzi mnie kto tam u nich gra lub nie gra.

Bo jak taki przeciwnik jest dla nas jakąkolwiek przeszkodą to co oni mówia o fazie grupowej LE ?? O LM nie wspominam.

A ze wpadki sie zdarzają to jest sprawa oczywista - Podbeskidzie nawet Maskantowi to pokazało. Kolejnej takiej kompromitacji nie wybaczę, nie po tych wszystkich deklaracjach i kajaniu się że bezie lepiej że będzie na 100%.

WislaOnly 07.07.2011 01:38

Faktem jest, że nie mamy obrony, faktem jest, że mamy 20 kopaczy i 4 lepszych, zamiast mocnego pierwszego składu i z 10 uzupełnienia. Faktem też jest, że mocarzami nie jesteśmy i szanować powinniśmy każdego. Ale na litość boską ja po prostu nie dopuszczam myśli, że coś może się stać w meczach ze Skonto. Przecież to by był już kataklizm, kamień na kamieniu by się nie ostał po takim blamażu.
Swoją drogą, ciekawy jestem co myśleli Holendrzy budując skład od napastników, może to jest w ich stylu- futbol ofensywny. Ale ja nie mogę zrozumieć, jak to się stało, że na tydzień przed eliminacjami mamy tylko jednego ogarniętego obrońce (mam nadzieje, że nie doznał dziś kontuzji). Dla mnie to ewidentny minus dla pracy Holendrów! oby ten "szczególik" nie zaważył na całym sezonie.

CH. 07.07.2011 18:26

Trwa mecz Ventspils - Skonto , Skonto gra z liderem, ale gra z nimi im leży, od kilku meczów nie przegrali z nimi.
http://sportacentrs.com/sportacentrs...ventspils_skon

SWEET_83 07.07.2011 18:54

[QUOTE=CH.;1122961]Trwa mecz Ventspils - Skonto , Skonto gra z liderem, ale gra z nimi im leży, od kilku meczów nie przegrali z nimi.
http://sportacentrs.com/sportacentrs...ventspils_skon[/QUOTE

I Skonto wygrywa. Oj będzie się działo we środę mam nadzieje ze na korzyść Wisły :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl