![]() |
Stawowy radny? Gdzie tak powiedział?
|
Wreszcie się zrewanżowaliśmy za 4:1, 5:1 sprzed kilku lat. Długo czekaliśmy na taki nasz mecz. Większość drużyny dobrze lub bardzo dobrze. Oby to nie był jednorazowy wyskok.
Żeby nie było tak całkiem różowo to Legia na taką porażkę nie zasłużyła, podobnie jak my 2 tyg temu z pewnym śmiesznym klubikiem rodem z Wronek. |
Po derbach nic nie zapowiadało,ze tak rozjedziemy Legie wynik cieszy jak cholera :-) a takie zwycięstwo było nam potrzebne ! Obyś my tak grali jak najdłuzej jak dziś!
pozdro |
Komentatorzy c+ po bramkach dla Wisły wpadali w żałobę. Nie da się tego słuchać.
|
Sumując 3 ostatnie mecze to 7:1 dla Wisły. Ładny bilans.
Ja kłaniam się czapką do ziemi Sobolowi orał cały mecz. Nie było dla niego straconych piłek. Jak zwycięstwo nad Lechią i Cracovią były fartowne tak tu zwycięstwo w 110 % wywalczone przez Wisłę (nawet jakby karnego nie było to i tak wtedy już 2:0 było) Legła Legia Warszawa legła Legia Warszawa |
Sobol dzisiaj nakrył czapką gwiazdę wojskowych Ivice Vrdoljaka
Cieszy powrót do formy fizycznej Garguły (cały mecz na wysokich obrotach) a już myslałem że nic z niego nie będzie. Bramka Brożka na 1:0 majstersztyk. Ktoś widział jeszcze Clebera na trybunach? Wspaniale się cieszył pomimo kołnierza ortopedycznego. Mam nadzieje że Jirsak w następnym meczu potwierdzi wysoką formę. Chavez już od jakiegoś czasu nejlepszy z naszych defensorów. Dzisiaj sprawiał wrażenie jakby był niezniszczalny. |
najważniejsza rzecz z tego meczu
wreszcie nie było dziury miedzy Brozkiem a linią pomocy Gargula/Jirsak grali tam gdzie powinien grac ofensywny pomocnik w systemie 4-5-1 (czy tez 4-3-3) Kirm tez bardzo wysoko a pomimo tego Wisła rzadzila w srodku pola da się...? Na dodatek kapitalne podłączanie sie Cikosza (i rzadziej Paijlica) do gry, przy jednoczesnej asekuracji obrony przez Sobola. Brożek świetnie - pomijając dwie bramki i asystę, wiecej grał piłką, nabiera znow tej swojej pewnosci siebie w grze. Teraz trzeba to potwierdzic z miedziowymi i bedzie super. |
Cikos jak Baszczu? A Baszczu miał kiedyś taką szybkość i drybling? Nie sądze. Baszczu był lepszy w odbiorze, ale miał mniej cech pomocnika. Cikosa można wystawiać na boku pomocy z tego co widze. Niech popracuje nad dośrodkowaniami i złamaniem akcji.
Nie wiem czemu wszyscy się tak nim zachwycają dopiero teraz, ja takiego Cikosa widziałem już w meczu z Szawle. |
http://wislakrakow.pl.pl/live/images/logo/wisla2.gif 4 - 0 http://www.90minut.pl/logo/dobazy/legia.gif Wszystkie bramki + skrót http://www.fileserve.com/file/Ds4VgnW Jak ściągnąć plik: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne :-) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Nero, popraw wynik i dzięki za linki ;)
|
Bo co innego jest tak grac przeciwko Legii a co innego przeciwko amatorom z Szawle. Generalnie wszyscy piłkarze graja pewniej, maja wiecej wiary w swoje umiejetnosci. Cikosz z meczu z Ruchem a Cikosz z Legią to zupełnie dwa inne swiaty, tak samo Chavez dzisiaj a Chavez z debiutu. Kirm za Skorzy a Kirm za Maaskanta...
|
Grają coraz lepiej co było widac od meczu z Lechią. Poza wpadką w Poznaniu graja naprawdę to co trzeba :) A już Basałaja zwolniliście,Maskaanta, Małeckiego,Brożka i .... wie kogo!
|
Cytat:
ostał się niegrający Rios tylko |
Patrzę sobie na tabelę, i okazuje się że jesteśmy najskuteczniejszym zespołem w lidze (19 bramek) ! Trzecie miejsce wygląda już całkiem-całkiem, a jeśli dalej będziemy grać tak jak dzisiaj to może być naprawdę ciekawie.
|
Cytat:
|
....a... trzeci raz się brandzluje tym meczem :)
Na stadionie, potem sprint do domu na Orange Sport, a teraz Canal+2 :) Drugi raz tak skutecznie w tym sezonie nie zagramy. |
Jestesmy mistrzami w psychologii :)
Wmówic Legii jacy to sa zajebisci a my slabi i wpoic im ze sa faworytami a rozjechac ich 4;0 to naprawde zajebiste uczucie :) cos jednak jest ze Legia u nas zawsze przegrywa ,niewiem ale oni w tych meczach nigdy nie graja tak jak we wczesniejszych ,no ale to ich problem Jednak mielismy troche dzien konia.Gdyby Komorowski wykorzystal ta sytuacje w 15 minucie to moglo by byc roznie. Atak skonczylo sie pogromem Pzatym mielismy duzo szczescia bo mialem wrazenie ze ile by razy Legia dzis nie strzalała to by gola nie zdobyla ,choc oni tez nie mieli w ataku kim straszyc. Sobo,fajnie "umilał"zycie Vdorlajkowi za bańke Euro:) do tej pory nie moge uwierzyc ze on tyle kosztował Brozek fajnie krecił Astizem ,i o dziwo walczyl z nim fizycznie i tu duzy plus dla Pawla. DObrze tez Chavez i Cikos ,Bunoza troche niepewnie ale bez tragicznych bledów. mecz mogl sie podobac,wresczcie pojechalismy Warszawiakom troche po ambicjii,bo za pewni siebie na R22 przyjechali. |
Cytat:
Śniło mi się 3:0 ale 4:0 też ujdzie :) Będzie dobrze w tym sezonie. |
A takie jeszcze małe pytanie - wiecie, czy może jaśnie panujący nam Majchrowski, który obiecał 4 udostępnione trybuny na Legię, był nawczorajszym meczu?
|
Cytat:
|
To co ten ch... robił w tej "budzie"? Czemu ten ch... się reklamuje przed naszym stadionem i rozdają jego ulotki?
Mam nadzieję, że chłopaki go odwiedzą... |
Cytat:
*kij mu w nery jak by ktoś nie załapał późną porą. |
Obejrzałem sobie mecz jeszcze raz "na spokojnie" i muszę przyznać,że w ogóle się nie zgadzam z tym medialnym bełkotem co się pojawił zaraz po meczu. Wszyscy na portalach , internetowych wydaniach dzienników piszą tylko o tym,że Legia zagrała słabo. Co za denny przekaz. Moim zdaniem w tym meczu to Wisła zagrała zaskakująco dojrzale, bardzo konsekwentnie , szybko operując piłką , dodatkowo widać było ,że Maaskant świetnie ustawił zespół do obrony plus przejście z obrony do ataku , do tego pressing , asekuracja. Bardzo dobrze indywidualnie zagrało wielu zawodników (Chavez, Czikosz -szczęka opada co oni robili). Jak się ogląda drugi raz meczu już bez emocji widać wiele plusów w grze Wisły. Fajnie byłoby podtrzymać taką formę. Oby tak dalej Panowie.
|
http://img530.imageshack.us/img530/1705/hujs.jpg
Mam nadzieje, że nie będziecie już dyskutować z tym oto osobnikiem |
Wreszcie moj upragniony srodek... Sobol-Gula-Jirsak, skoro mamy dwoch ofensywnych srodkowych to trzeba to wykorzystywac..! coz wiecej napisac :)
|
Efekt wygranej z Legią i Cracovią psuje tylko porażka z Lechem.
Ale widać progres i chyba możemy być optymistycznie nastawieni przed kolejnymi meczami :) Ps. No to nasz forumowy kolega z (L) dał popis. |
Jak ja kocham te wrzuty o nożownikach z Wisły. Wielka legia antysprzętowa, szkoda, ze jakis czas temu niezle pociachali kogos z Polonii. MOże zrobili to paznokciami
|
Cytat:
No no...czyżby to ten sam sympatyczny kolega, który udziela się na naszym forum??? A nie zapowiadał się na takiego Judasza....:-/:-/:-/ Wracając do meczu...no co tu pisać...zajebiście...tak zajebiście, że ostatnio chyba na Beitarze tak mnie radość rozpierała. Zaskoczenie totalne, oczywiście na plus:) |
Wkońcu to tylko " Warszawiak" więc czego się można po nim spodziewać...
|
Cytat:
NIECH ŻYJE !! :D http://img690.imageshack.us/img690/8...ojcerze150.jpg Zaśpiewać " Jesteśmy Dumą tego Miasta " w knajpie w centrum Żoliborza, wśród znajomych Legionistów - BEZCENNE :D |
No to spidyego żegnamy na stałe juz.
|
Widać że trener potrafi pozytywnie zmotywować zawodników, posadza ich na ławe na jakiś czas a później od razu do 1 składu. (Kirm, Małecki, Jrsak) Sportowa złość i o to chodzi.
|
po wczorajszym meczu mam parę uwag:
RAZ- wiedziałem , że Chavez się w końcu rozkręci - potrzebował czasu, jest z Hondurasu . Mega plus !!! DWA - Czikos coraz szybszy , czy nauka jazdy po lewej stronie nie nadązała ?? TRZY - waleczność, nieodpuszczanie - wreszcie to jest. jeszcze coś - bardzo chwalebna postawa młodego Wilka w pomeczowym wywiadzie dla C+. Do końca rundy wszystko co zostało jest do wygrania.Może lidera nie będzie, ale..jest jakaś myśl w tej grze. A kto jechał po Maaskantcie po dwóch- trzech tygodniach prowadzenia zespołu - niech się w łeb puknie |
Cytat:
W końcu znamy Skorże tyle lat... Ale nie sądziłem, że Wisła aż tak zaskoczy. Byliśmy znacznie lepsi w motoryce, bo: szybciej poruszalismy się, mieliśmy lepszy start, doskok do piłki, zaczeliśmy wygrywać pojedynki główkowe, sporo wygranych pojedynków 1 na 1 i na małym obszarze boiska. To są cechy, które dawno nie były domeną Wisły. Oglądając powtórkę w TV miałem wrażenie, że tych w czerwonych jest momentami dwa razy więcej. :) A wynikało to z dużej ruchliwości zawodników. I jeszcze dwie sprawy. Nie wiem czy to było zamierzone, ale taktyka wolnego rozgrywania piłki na własnej połowie (w pierwszej części) odniosła taki skutek, ze Legionisci biegali jak zające od jednego do drugiego, by potem paść kondycyjnie. Rajd Małeckiego przy czwartej bramce udał się głównie dzięki temu, ze tamci oddychali juz rękawami. Uwierzyłem w wygraną, gdy zobaczyłem jak piłkarze Legii wychodzą na drugą połowę. Wygladali jak zbite psy, jakby byli prowadzeni na szafot. I wyszli pierwsi. To błąd, bo od razu dostali strzała w postaci gwizdów. Wmówienie Skorży, że sa faworytami - majstersztyk. Ktoś dobrze w klubie przerobił lekcję pt. Levadia to taki klub na poziomie naszej I ligii. Piękny wieczór. Wygraliśmy bo bylismy lepsi (przynajmniej w tym meczu) i żadnego przypadku w tym nie było. Ale czy taka gra to coś trwałego. Obawaiam się, że możemy jeszcze parę gorzkich chwil przeżyc. |
Ale beka z tym Spideyem hehehe. Dzieciakowi sie głowa zagotowała. Dostałem cynka z Warszawy po trzeciej bramce że sędzia .... i gwiżdze dla Wisły. Tylko pytanie czemu karny był na 3:0 a nie na 1:0 skoro tak twierdzą? Tak to jest jak dzieciom neostrade na komunie wujek sprezentuje :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
:) edit : Vinci - uprzedziłes mnie :foch: |
Cytat:
porażki są wliczone w piłkarskie życie niewiem ile osób jest podobnego zdania , ale Wisła z Maaskantem może byc naprawde dobrze przygotowana na europejskie puchary . Pokazał to szczególnie dzisiejszy mecz , ale także 60 minut meczu z Lechem gdzie , trzeba powiedzieć szczerze Wisła była nastawiona defensywnie i naprawde dzielnie się broniła . Ktos zarzucał Maaskantowi że Wisła nigdy nie grała z kontry i to nie jest jej styl gdy , ale LE czy LM juz niestety nie ma już wielu rywali z którymi możemy spokojnie prowadzić grę jak kiedys , musimy więc się nauczyc efektywnej obrony i szybkiego wyprowadzania ataku . Wiele osób przed meczem widziało Legię w roli faworyta , mowa tutaj głównie o neutralnych kibicach którzy dostrzegali różnicę w jakości gry , wielu Wiślaków zaś widziało remis w ciemno . Ważnym aspektem też jest dobicie przeciwnika . Pamiętam jak w Wawie pare lat temu graliśmy jak z nut , Brożek strzelił piekną bramke po czym oddaliśmy pole przeciwnikowi . Dzisiaj też było to widać , tyle że było to przy stanie 3-0 , gdzye bylo juz pozamiatane Dodatkowo świetnie Maaskant ściąga presje z zawodników , sam mówi o sobie że nie jest medialą gwiazdą , ale ma prawdziwe zadatki na to . |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl