![]() |
Popołudniu nie ma treningu ...
|
Cytat:
Porażką jak dla mnie jest to że tylu naszych polskich kopaczy w drużynie ani me ani be po angielsku. Jedyne zdanie które może któryś wyduka to chyba shopping after training.. . Chociaż po dłuzszym zastanowieniu Jeleń gra tyle lat we Francji i też jakoś ostatnio w wywiadzie przyznał że... nie miał czasu na to (sic!) No ale po treningu najważniejsze ot .......nąć się przed tv, laptopem i pierdzieć w eter. |
Cytat:
|
Cytat:
Jovanić Cikos Cleber Chavez Cygal Małecki Sobol Garguła Paljić Żurawski Rios Jovanić - wiadomo. Piotr Brożek - kiedyś dobry lewy obrońca, dziś słabiutki. O Diazie nie ma nawet co mówić bo ja z niego w ogóle nie widzę pożytku. Proponuję przetestowanie Wojtka Cygala z Młodej Wisły. Bunoza niech wystąpi, jak się nauczy że stoper musi też grać głową. Póki co, doświadczony środek Cleber - Chavez. Sobol niech walczy o miejsce w składzie z Wilkiem. Kirma dawać na skrzydła zamiennie z Małeckim i Paljicem. I pokazywać mu nagrania z Levadią jak potrafił grać kiedyś. Żurawski za Riosem - bo niby czemu na szpicy, skoro on jest słynny z tego że cofa się do rozgrywania? Gargułę zamieniać z Jirsakiem który jest w całkiem dobrej dyspozycji. I na szpicy Rios - aż Brożek się nauczy że startować trzeba do każdej piłki, a nie tylko tej idealnie podanej. Ogólnie skład prezentuje się ciekawie: Bramkarze: Jovanić - Pawełek Młodzi stoperzy: Bunoza - Kowalski Doświadczeni stoperzy: Chavez - Cleber Lewi Obrońcy: Piotr Brożek - Diaz Prawi obrońcy: Czikosz - Singlar Rozgrywający: Garguła - Jirsak Prawoskrzydłowi: Łobodziński - Małecki Lewoskrzydłowi: Paljić - Kirm Defensywni pomocnicy: Sobolewski - Wilk Cofnięci napastnicy: Boguski - Żurawski Wysunięci napastnicy: Paweł Brożek - Rios Teraz każdemu uświadomić że w zespole nie ma przyjaźni, że jeden drugiemu może zabrać miejsce w składzie, jeśli nie będzie zapier****ł. Niech jeden czuje na plecach oddech drugiego, to może wezmą się do roboty. |
Cytat:
|
Nie potrzebnie tlumaczono FIFE na jezyk polski, tak to nasze gwiazdy znalyby podstawowe zwroty w swiecie pilkarskim po angielsku ;P
|
Cytat:
|
uwierz, ze kazdy kto chodzil do szkoly i mial Angielski zna go perfekcyjnie.. no dobra, chociaz troszke.. tak z 20%, nie fantazjuj.. "malecka'.. wiec sie nie dziwie takiego nastawienia
maxx304 , aha , czyli kazda osoba ktora nie zna Angielskiego jest idiota? ..to tak z 3/4 kraju jest idiotami, ja jestem idiota, wielu moich znajomych, pani Barbara u ktorej kupuje swieze bulki i 3/4 rodziny, dzieki :lol: podziekowal za rozmowe :rotfl: wyznacznikiem inteligencji nie musi byc obeznanie sie w jezykach obcych.. i pilkarz nigdzie nie ma zapisane ze musi sie jakichs jezykow uczyc, zna? fajnie, nie zna? bywa, ja tez nie znam i nikt mi od idiotow nie cisnie z tego powodu, |
Cytat:
|
Cytat:
Nie dziękuję za rozmowę. Bez odbioru. Edit: nie napisałem że JEST idiotą, tylko że MOŻE BYĆ. Subtelna różnica. |
Kulawikowi jedno się udało (oprócz 6 punktór :)) - dzięki niemu Rado został włączony do pierwszej drużyny, gdyby nie Kulawik to Rado pokopałby w ME i odszedł
|
Jak sam trener powiedział to był taki pierwszy leciutki trening na rozpoznanie a więc jeśli dla Małeckiego i Piotrka były to ciężkie treningi to nie wiem co będzie jak Maaskant będzie przeprowadzał normalne treningi.A to,że każe grać dużo piłką po ziemi jest dobre bo mam już dość Wisły która gra brzydko tylko żeby wygrać.Sorry za OT ale jeśli chcemy grać 4-3-3 to ja widzę tylko takie ustawienie:
--------------------------Paweł Brożek---------------------------- --------Rios---------------------------------Małecki/Kirm--------- -------------Garguła---Sobolewski----Kopunek----------------- Biorę pod uwagę to,że wg.zbymaka Kopunek jest dogadany,ale jeśli on nie przyjdzie to Jirsak by tam grał bo niestety kto oprócz niego może tam grać??No może Wilk. Ps.Na szczęscie nie ja jestem trenerem:) |
Spoxster a powiedz mi jeśli chcesz uzyskać awans zawodowy to jakoś się doszkalasz w swojej dziedzinie prawda ? czy takie kopacze nie mogliby poświęcić 3 razy w tygodniu swojego cennego czasu na naukę języka, chociażby po godzinie ? co oni takiego robią po JEDNYM treningu dziennie że nie mogliby tego właśnie robić?
Transfer zagraniczny jest uznawany jako zawodowy/sportowy awans, a w dzisiejszych czasach bez języka ani rusz, więc tłumaczenie w tym przypadku piłkarzy dlaczego nie potrafią chociaż jednego słowa zrozumieć jest co najmniej śmieszne. |
Cytat:
Małeckiego na skrzydło to autorski pomysł Skorży który się NIE SPRAWDZIŁ? Poza tym to temat o trenerze Robertcie Maaskant'cie a nie "wizje waszych wymarzonych składów" . |
Cytat:
powtarzam, zna ? fajnie.. nie zna? tragedii nie ma, nie kazdy musi znac.. zacznie sie go uczyc? super.. nie zacznie? tragedii nie ma.. w razie czego tylko on na tym traci, bo jak sami piszecie "kariery nie zrobi, zadnego awansu itp" wiec jak sobie poscieli tak sie wyspi, kropka |
Cytat:
wg mnie nieznanie ani jednego jezyka obcego w dzisiejszych realiach (a w przypadku piłkarza ma to dodatkowe znaczenie) absolutnie JEST tragedią, i raczej nie świadczy najlepiej o człowieku. Zaznaczam ze mowimy tutaj o ludziach w wieku ~18 - 35 lat. Zresztą - ilość wolnego czasu piłkarze mają ogromną, nauka języka to nie jest sprawa tak czasochłonna, zeby przy ODROBINIE chęci i samozaparcia nie była wykonalna. Wystarczy chcieć (no chyba ze jest się debilem, ktory nie jest sie w stanie niczego nauczyc). W dodatku angielskiego wystarczającego do komunikacji boiskowej i w szatni mozna sie nauczyc w tydzień. Nikt im kontraktów po angielsku negocjować nie każe. |
Taka uwaga z dzisiejszego treningu. Przechodząc koło Pana Ochalika który rozmawiał przez telefon, usłyszałem jak mówił do swojego rozmówcy że on musi zweryfikować co Patryk Małecki miał powiedzieć i dopiero wyciągną z tego konsekwencje. Chyba nasza gwiazda znów dała o sobie znać. Poza tym, widać było dzisiaj na treningu ewidentnie jak cały czas coś mówił pod nosem. Bardzo mi się nie spodobało jak raz odpyskował do Żurawia gdy ten zwrócił mu uwagę że czekał na podanie. No cóż. Nie jestem jakimś przeciwnikiem Patryka, wręcz przeciwnie, wierze w jego ponadprzeciętny talent, ale musi go ktoś wkońcu utemperować i ustawić do pionu, a on musi zrozumieć że chce się dla niego dobrze, bo jeśli nie to nic z projektu Patryk Małecki gwiazdą Wisły nie będzie.
|
Cytat:
|
Dokładnie, wkurza swoim zachowaniem. Ale drogi pawelo84, powiedz mi, czy uważasz za fair odpyskowanie do Żurawia, bądź co bądź jakiejś tam ikony tego klubu, przez tak naprawdę zupełnego młokosa, jeżeli chodzi o osiągi w Wiśle czy gdziekolwiek indziej to jest niemal tabula rasa, za w porządku ? Trochę szacunku do siebie nawzajem. Ja osobiście bym sobie nie pozwolił na takie coś. Bo to że Mały wyróżnia się na tle mizernie prezentujących się kolegów to jest nic. Co się stanie jeśli kilku zawodników złapie mistrzowską formę, a Patryk będzie w tym miejscu w którym jest teraz? Wtedy pojawi się problem dla niego i dla jego kariery!
|
To, że szybkość treningu nie podoba się Piotrowi Brożkowi vel wieczna maruda nikogo nie może dziwić.
A Małecki jak nie rozumie poleceń na treningu, tym bardziej nie zrozumie taktyki = nie będzie grał. Jego sprawa, ja mam to gdzieś kto będzie grał. Ważne, żeby to jakoś wyglądało. |
Cytat:
Pasuję ---> 1 osoba liczby pojedynczej (JA!!!!!!) Zapamiętaj sobie synu, że "ę" na końcu wyrazu używasz tylko mówiąc o swoich czynnościach. Dobrze, że niektórym kończą się wakacje :D Wracając do tematu... Wreszcie wybrano trenera, który ma wizję tego zespołu. Może pod jego rządami Małecki przestanie pyskować? Poza tym Maaskant wygląda na człowieka, który zna się na swoim fachu. Na pierwsze efekty jednak będzie trzeba poczekać... |
Cytat:
Ok- nie ma przymusu znania języka, natomiast profesjonalny klub(szczególnie w takiej sytuacji jak ta)od razu powinien zorganizować kurs angielskiego dla tych co go nie znają.Obowiązkowy oczywiście - w godzinach ich pracy. A Masskant to może się poduczyć polskiego ale tylko tekstów w stylu - kim ty ....a jesteś pedale, sam se ....a graj , czy spierdalaj - To powinien znać by wiedzieć kiedy wywalić jednego czy drugiego. Natomiast uczyć się polskiego by gwiazdki mogły go zrozumieć :lol: - oprócz tych argumentów co przytoczyłem to samo w sobie było komiczne - odprawa przedmeczowa a koleś kaleczy coś po polskiemu, a towarzystwo zamiast mobilizacji płacze ze śmiechu;) |
Przecież kursy mieli jak Petrescu przychodził? Powinni cos kumać.
A poza tym nieważne w jakim języku ale Meeskant musi ich ustawić i utemperować- nie takie Małeckie wylatywały ze składów ( Gascoine,Cantona,Anelka itd). Myślę że nie ma problemu o ile trener ma jaja a to sie dopiero okaże |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
„To grupa, która chce ciężko pracować. Od jutra zaczynamy trochę cięższe treningi”
aż ciężko w to uwierzyć... |
Trener zupełnie inny niż Kasperczak, na pierwszy rzut oka widać zapał do pracy, nie to co u wypalonego trenera !
jeśli drużyna bedzie grała z taką energią jaką ma na trener to o wyniki jestem spokojny :)) |
Cytat:
|
A nie zauważyłeś że tam wielu takie miało?? Oświecę Cię to (znienawidzone przez połowę forum) pulsometry...
|
„To grupa, która chce ciężko pracować. Od jutra zaczynamy trochę cięższe treningi”
Aż dziwnie się to czyta.:) |
Cytat:
Cytat:
|
Maaskant wprzynajmniej wygląda jak człowiek sportu a nie jak Skorża pasibrzuch :lol:
|
Jedno trzeba przyznać , juz na pierwszy rzut oka nie jest to trener "wypalony" , a i swoją posturą powinien budzić respekt u naszych "gwiazdeczek"
|
przydałby się nam podobnie zbudowany koleś na obronę :D gdzie przeciwnicy na sam widok uciekaliby
|
Pisalem juz kilka razy ze profesjonalny zawodnik musi znac minimum jezyk angielski, jezeli owego niezna to ma dwa razy trudniej. Jezeli chodzi o Maleckiego to ja go lubie (jego gre) ale jak ma czlowiek problem ze soba swoja psychika to juz jego problem. W klubie powinni sie zainteresowac odeslac go do psychologa aby znalesc problem i ukierunkowac to na gre. Jak po takim zabiegu nadal bedzie brak reakcji to niestety bedzie trzeba zrobic terapie wstrzasowa, przesunac do ME a w dalszej perspektywie wydalic z klubu lub poprostu dac na liste transferowa.
|
Cytat:
|
Skoro holenderska krowa daje dwa razy wiecej mleka to ja wierze że holenderski trener będzie dwa razy lepszy od naszego, hehe. Smieszne? Naiwne? Głupie? Być może.... JA WIERZE ŻE TRENER MAASKAMP PRZENIESIE PROFESJONALNE STANDARTY OBOWIĄZUJĄCE W HOLENDERSKIEJ PIŁCE NOŻNEJ, W HOLENDERSKIM SPOŁECZEŃSTWIE I W HOLENDERSKIM ŻYCIU PUBLICZNYM. Gorąco w to wierzę. W tej nadziei utwierdza mnie obszerny, dwukolumnowy materiał we wczorajszym Przeglądzie Sportowym. Jedną kolumnę stanowi materiał o trenerze a drugą rozmowa z nim. Moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Polecam lekturę. A tobie Kamilu polecam więcej luzu i dystansu do otoczenia i życzę ciekawych wpisów na naszym forum. Adam
|
Cytat:
|
Cytat:
Przegląd rozmawiął z Maaskantem? Tak samo jak z Sinishą ? |
Cytat:
Od Brożków nikt nie wymaga lektury Huma, Shakespeara czy Hobbesa w oryginale. Wystarczy, że nauczą się podstawowych grzecznościowych zwrotów i słów typu "kick" czy "run" (chociaż kick and run mogliby sobie darować). Uważam, że to kolejny przejaw podsycania lenistwa naszych grajków. Trener uczy się polskiego, a oni nawet palcem nie kiwną, żeby zrozumieć go po angielsku/niemiecku - o holenderskim w ogóle nie wspominam. Nowy sztab szkoleniowy, treningi dwa razy dziennie, konkretny plan zajęć+dieta i do roboty. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl