![]() |
Cytat:
Wybór który zostawiłeś jest żaden. Różnice są co najwyżej kosmetyczne (pojemność dysku). 250GB piechotą nie chodzi, znowu dodatkowe 12 miechów gwarancji w Primakomp to zawsze coś. |
Czyli co proponujesz? :)
Ramów 4GB wystarczą? Brać I5 z mniejszą ilością ramów na przykład? Laptop i tak idzie na firmę więc gwarancja będzie 12 msc bo wszyscy chyba ucinają? |
Witam,
kompletnie się na tym nie znam więc prosze o radę:) ostatnio padł mi laptop i potrzebuje kupić nowy (tzn używany), tak 600-800PLN głównie do neta + moze jakas fifa/pes nowszy zeby tez mozna było odpalić , patrzylem na allegro i myślałem nad Hp dv5/6, ale znalazlem kilka zlych opini o tym sprzecie i juz sam nie wiem pomocy!!!:) |
|
ACER
4 rdzeniowy procesor o bardzo dobrym jak na laptopa taktowaniu, dużo ramu, dobra grafika. Super cena. |
Lenovo ma usb 3.0 ale mniejszy dysk od Acera. Co kto woli.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakby ktoś potrzebował jakiś recenzji laptopów to polecam http://www.notebookcheck.pl W laptopach o podobnych parametrach najważniejsze są: klawiatura, touchpad, matryca i hałas, a nie to czy ma 6 czy 8 GB bo ta różnica nie wpłynie na jego parametry pracy, a lepsze ergonomia jak najbardziej może umilić pracę na laptopie |
Witam Czy drukarkę bezprzewodową można podłączyć przewodowo na usb?
|
Cytat:
|
witam, zamierzam wymienić sobie lapka... kompletnie się na tym nie znam i proszę o pomoc.
lapek dobrej jakości, nie jakieś wymyślane tajwańskie gówno dobra grafika... ważne żeby udźwignął programy graficzne matryca: od 13 do 15 obracana, dotykowa matryca dysk 500 gb bateria ma trzymać min. 6 godz. <- najważniejszy warunek cena...?? nie istotne... szef stawia :D |
Cytat:
Pytanie też na ile potrzebny jest dotykowy ekran, bo to znacząco zawęża liczbę dostępnych modeli, gdyż niewiele firm praktykuje laptopy z dotykowym ekranem. Z jednej strony są laptopy z wypasionym wnętrzem ale bez dotyku (choć można znaleźć z płytką dotykową) i z pracą pod obciązeniem przez ok 2h (na luzie zamienia się to w ok 10 h). Z drugiej strony są laptopy małe (ok 13"), dotykowe ale bez dobrej karty graficznej i z małym dyskiem twardym (150-320 GB). Przy czym ceny tego wszystkiego zaczynają się od 5 000 zł. Pytanie ku czemu byś sie skłaniał?? |
Niech kolega wyżej zastanowi się nad iPadem. Ja właśnie zainwestowałem w firmie i teraz jak ktoś ma jechać do klienta i coś pokazać z nowej oferty to bierze ipada i sobie w aucie po drodze może ładować a bateria starcza na 9godz przy włączonym internecie mobilnym i dodatkowo mam tam zainstalowany program do faktur czyli klient coś zamawia i fakturę pro forma drukujesz mu bezprzewodowo i wysyłasz do firmy odrazu mailem. Fajna sprawa i lepsze rozwiązanie od laptopa. Możesz sobie dokupić klawiaturę bezprzewodową a prezentacje robić na komputerze.
|
jak jak mam już spotkanie z klientem to muszę mu przedstawiać projekt na kompie... a w przypadku kiedy zgłosi jakieś aluzje na szybkości je poprawić... (PS, Acrobat, Illustrator, Indesign, Quark, corel, gimp).
Kumpel z pracy m aswojego lapka do poprawiania i ipada do prezentacji... ale to za dużo pier.....a się z przesyłaniem, wypuszczaniem itp. a jak wiadomo czas to pieniądz. |
Koledzy. Potrzebuję kupić drukarkę za rozsądne pieniądze, która będzie tania w eksploatacji (atrament itp.). Fajnie jak by miała też skaner. Czy ktoś orientuje się, jak często trzeba coś wydrukować, żeby nie zapychały się dysze? Dzięki za podpowiedzi.
|
witam.
jestem na kupnie laptopa i potrzebuję doradztwa w tej kwestii kogoś kumatego :) przeglądnąłem allegro i wpadło mi pare lapków w oko : 1.http://allegro.pl/laptop-acer-e1-531...734472541.html 2.http://allegro.pl/laptop-fujitsu-ah5...717597933.html 3.http://allegro.pl/laptop-asus-k53u-x...707921735.html 4.allegro.pl/laptop-lenovo-b570-e2-2x2-1ghz-4gb-500gb-hdmi-bt-i2719557192.html jakby ktoś znalazł coś interesującego w tej cenie mniej więcej to proszę zaproponować :) |
Cytat:
|
http://allegro.pl/laptop-lenovo-b570...719557192.html
hmm no generalnie to internet muzyka filmy , zdjęcia i jakby jakaś grafa była żeby czasami z nudów pograć w jakiegoś pesa albo jakąs strzelankę. nie jestem bardzo wymagający:) |
ja mam lenovo (starszy model) to bateria mi teraz trzyma z 2 minuty...
Ogólnie widac roznie np. w wykończeniu itp porównujac do hp czy samsunga chociażby. |
Ten Asus odpada bo ma kartę graficzną ale za to marny procesor. Niskobudżetowe Acery szybko się rozpadają.
Pozostaje Fujitsu albo Lenovo. Lenovo wiem że ma najlepszy serwis spośród wszystkich firm bo to jest IBM. Oba mają podobne parametry, kwestia gustu. ja chyba bym wziął lenovo ale do x-koma zawsze można się przejść i oglądnąć tego fujitsu. A to że bateria komuś trzyma 2 min... to trzeba było nie dopuścić do jej całkowitego rozładowania! |
tak zrobię przejdę się i pomyślę :) też na początku byłem za lenovo i chyba go wybiorę dzięki wielkie za pomoc crazykaro
ave Wisła. |
Cytat:
jesli zależy Ci np. na jakości wykonania to sa lepsze firmy niz Lenovo. |
Lenovo to wcale nie IBM, a chińczyk....
Również uważam że są lepsze sprzęty |
nie zależy mi jakoś specjalnie na wykonaniu , bardziej chodzi o to żeby spełnił moje oczekiwania co do parametrów :)
skoro masz coś do zaproponowania czekam na link :) Kolumbus , tak np jakie ? |
Panowie ile by mnie kosztował komputer pod gre typu FM ?
Tak żeby gra chodziła płynnie. |
System - Windows XP/Vista/W7
Procesor - XP : 1.6GHz or Faster, Vista/W7/W8 : 2.2GHz lub szybszy Wspierane procesory: Intel Pentium 4, Intel Core, AMD Athlon Pamięć - XP/Vista/W7/W8 : 1.0GB RAM Karta graficzna - 128MB DirectX: 9.0c Karta dźwiękowa: Kompatybilna z DirectX 9.0c Wspierane karty graficzne: Nvidia FX 5900 Ultra lub lepsza; ATI Radeon 9800 lub lepsza; Intel 82915G/82910GL lub lepsza. jak stacjonarny, to nieduzo.na allegro mozesz uzywki znalezc, wystarczy kupno sredniego kompa + dokupienie ramu i sru. |
to Panowie którego w końcu mam tego laptopa wybrać , doradzi ktoś coś jeszcze :) ?
|
Cytat:
|
Tyle osób ile opinii, ponoć używanie laptopa bez baterii też nie jest cacy. Bateria nawet ta trzymająca 30 sekund ale robi za stabilizację napięcia ;) Wg mnie najlepiej używać baterii jak w telefonie tzn ładujesz do pełna, odpinasz i pracujesz do prawie rozładowania i od nowa - inna sprawa że jest to dość męczące.
maTyS jaki masz budżet? i sprecyzuj wymagania:) |
Mam w komputerze stacjonarnym takie pamięci RAM:
DDR2 2 GB (2x 1024MB) Częstotliwość pracy [MHz] - 800, Opóźnienia - 5 CL Chciałbym dodać jeszcze 2 GB również w dualu 2x1GB tyle, że ciężko dostać je z opóźnieniem 5 Cl, za to dużo łatwiej z 6 CL. To będzie przeszkadzać, jakiś wpływ na pracę tych pamięci to ma? |
Kolumbusbudżet mam skromny bo max 1300 , i lapki parametrami podobne do tych co wkleiłem linki na poprzedniej i tej stronie :)
|
Mam do was taki oto biznes ;) potrzebuje kupić jakąś drukarkę i doszedłem do wniosku że chyba najlepiej będzie laserowa mono, bo studiuje więc najwięcej mam do drukowania czarnego tekstu, ewentualnie jakieś wykresy, grafiki które też mogą być czarne. I tutaj jest wasza kolej bo ja jestem w tym zielony ;) i proszę o jakieś typy, propozcyje :P. Cena jaka mnie interesuje to tak do 300-350? Ewentualnie jak nie ma w tej cenie żadnego godnego lasera to jakiś atrament
|
HP LaserJet P1102W - drukarka za 370 zł z możliwością podpiecia do sieci.
W przypadku drukarki bez możliwości wpięcia bez pośrednio do sieci jest model za 315 zł. Ja mam starą wersje LJ1020 i od 7 lat mi służy bez problemów a jeżdżę na zamiennikach za 50 zł :D |
Panowie pomóżcie mi się zdecydować.. przeglądam ciągle allegro i nie wiem co wybrać , tak jak pisałem do kwoty 1300-1400 max z takimi parametrami jak wklejałem.
dlaczego większość ofert ma laptopy bez systemu operacyjnego ? czy jest to jakiś drogi wydatek postawić system w laptopie ? |
Cytat:
moze dlatego ze jakby Ci postawili system to cena lapka by podrosła o cenę systemu operacyjnego, wiec nie wiem czy jakby ci zainstalowali Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit SP1, i krzyknęli 9 stówek więcej za komputer to byłbys happy :) |
no ok..tak właśnie myślałem , czyli opłaca mi się kupić coś takiego http://allegro.pl/laptop-acer-e1-531...734472541.html
i zainstalować sobie samemu np windowsa 7 albo xp ? albo jak mam znajomego co ma firmę komputerową ? |
cena systemu to okolo 300 zl gdybys chcial sam, wieczorem postaram sie usiasc chwilke i popatrzec na te kompy, natomiast za te cene 1300 zl to szalu nie bedzie, tzn bedziesz mial solidny komputer do wszystkiego powiedzmy poza GRANIEM i obrabianiem grafiki
|
napewno bardziej opłaca sie zainstalowac samemu system aniżeli płacić gruby hajs za orginalną winde.
co do acera, jak kupowałem laptopa kilka lat temu juz to slyszalem bardzo wiele niepochlebnych opinii nt.serwisu acera. ALe to było kiedyś, jak jest teraz to nie wiem. Ile głów tyle opinii. ja na twoim miejscu poszukałbym jakichs rankingow/testów na stronach typu komputer świat i ..napewno bedziesz wiedział wiecej niż teraz :) |
Cytat:
|
maTys. - obczaj może to: http://sklep-laptopy.pl/pl/p/Lenovo-...-2gb-DVDRW/380
|
Cytat:
Moze w stacjonarny zainwestuj, tam znacznie lepsze bebechy bedziesz mial i pograsz? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl