Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

WISŁAZWE 17.06.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 915898)

Pytanie, czemu niektórzy piłkarze Francji mają takie dziwne paski na koszulkach?

Te paski z tyłu na plecach mieli też piłkarze RPA, za pewne jet to osławiony pajączek, zakupiony w Mango do korygowania wady postawy :lol:
Żartując oczywiście.

Meksyk dziś zasłużył na 3 punkty ciekawy mecz się szykuje z Urugwajem, kto przegra trafia na Argentynę.

John1906 17.06.2010 21:30

Pełno gwiazd, drużyny brak, tyle o Francji.
Wygląda na to, że Meksyk i Urugwaj z grupy A wyjdą.

Krissu 17.06.2010 21:32

Teraz Meksyk 0:0 Urugwaj i dwie afrykańskie drużyny żegnają się z MŚ.

WislakWiDoK 17.06.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 915906)
Teraz Meksyk 0:0 Urugwaj i dwie afrykańskie drużyny żegnają się z MŚ.

Tak jak ktoś napisał, nikt nie chce trafić na Argentyne więc róznie może być..

iiYama 17.06.2010 21:37

Francja bezpłciowa tak jak ich cipowaty trener. Dostają w dupsko a kogucik opiera się o box i duma z ironicznym uśmiechem.

Mam nadzieję w ostatnim meczu Amerykańce zagrają na remis i Francuzi odpadną z WC.

LuKiTS89 17.06.2010 21:38

Ogólnie super mecz Meksyku i zasłużone zwycięstwo Francji.
Zaczyna mnie martwic poziom europejskich drużyn. Na razie Ci wielcy poza Holandia i Niemcami nic nie pokazują. Porażka Hiszpanii Danii, remis Portugalii, Anglii, zwycięstwa Słowenii, Szwajcarii które w końcu się zamęczą-to wszystko troche martwi zwłaszcza, że najlepsze ligi są jednak w Europie. Pięknie grają drużyny z Ameryki Południowej, widac tą finezję każdej z ekip. Jesli chodzi o drużyny Azjatyckie idzie w kratkę choc pokazują walecznośc, natomiast są 3 drużyny z Afryki- Ghana WKS, oraz Nigeria które mogą coś w tym turnieju jeszcze pokazac. Mimo iż dopiero się zaczynają drugie mecze w grupach trzeba przyznac że Europa wypada cienko...

!!IRIVER!! 17.06.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKiTS89 (Post 915917)
Ogólnie super mecz Meksyku i zasłużone zwycięstwo Francji.

Ale o co chodzi? :P

Świetna postawa Meksyku, genialne skrzydła, nic tylko się cieszyć. BRAWO BRAWO BRAWO!

Europa nic (poza Niemcami) na razie nie gra.. Oby jutro się Anglia obudziła..

murray 17.06.2010 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 915898)

Pytanie, czemu niektórzy piłkarze Francji mają takie dziwne paski na koszulkach?

To jest patent adidasa na polepszenie siły, kondycji i Bóg wie czego jeszcze.

Co do samego Mundialu, to osobiście jestem zaskoczony coraz lepszą grą zespołów. Wcześniej przy niektórych meczach chciało się spać, teraz jest gra bardziej otwarta i ofensywna.
Francja może się już pakować. Koncepcja Jowisza znajdującego się w cieniu Saturna upadła z wielkim hukiem. Co nie zmienia faktu, że francuskie gwiazdki były cieniami samych siebie z piłki klubowej. Anelka bez snajperskiego zmysłu, pomoc bez pomysłu (szczególnie zawiódł mnie Gourcuff). Ribery od afery z panną Dehar gra beznadziejnie i teraz chyba nie wytrzymał presji liderowania drużyną. Ale nigdy żabojadom nie kibicowałem, więc w sumie cieszę się ze zwycięstwa Meksyku. Bardzo podobała mi się gra Hernadeza, który swój 40-minutowy występ okrasił piękną bramką (ucieczka ze spalonego - bajka).
Jutro świetny mecz Serbia - Niemcy, Kirm zagra przeciwko USA, a Anglia gra z Algierią. Będzie ciekawie.

1q2 17.06.2010 21:42

To jest faktycznie ciekawe bo spokojnie oba teamy mogą się dogadać, ale Meksyk tu ma niezły dylemat.
W bahu już jest 1.6 na remis:> , ja nie jestem przekonany czy Meksyk czasami nie zagra o pełną pulę.

ps Ribery może faktycznie powinien się zająć tylko małolatami bo z piłką to mu idzie coraz gorzej.

mitmichael 17.06.2010 21:46

Meksyk Meksykiem - moim zdaniem bardzo daleko moze dojsc reprezentacja Chile. Maja swietny skład, nie gorszy od Hiszpanow i spokojnie moga pokonac kazdego kto stanie im na drodze. Pokazali w eliminacjach jak silna sa druzyna wygrywajac m.in z Brazylijczykami, zajeli lepsze miejsce od Argentyny. Przed MS stawiałem, ze czarnym koniem bedzie Meksyk i USA ale lepsze wrazenie odniosłem po grze Chilijczykow. Z Fernandezem, Umberto Suazo i reszta zawodnikow moga na tych mistrzostwach odegrac bardzo wazna role.

koyoot 17.06.2010 21:56

Ja mam tylko nadzieje ze Mistrzem swiata zostanie ktoras z tych druzyn na ktore malo kto stawia, lub Argentyna.

flamengista 17.06.2010 22:16

Jak chcieli dyletanta trenerskiego, który nie bierze na mundial Benzemy, a na ławie trzyma Cisse i Henry'ego, wpuszczając Gignaca (całe 6 goli w Ligue 1 w zeszłym sezonie!) - to trzeba było zatrudnić Libora Palę albo Wernera Liczkę. Albo obu w tandemie. Byłoby z pewnością taniej, a przy tym o wiele śmieszniej.

To absolutny dramat, jak grają Trójkolorowi. Z takimi zawodnikami grać taki piach. Nie ma w ogóle drużyny.

Szanse Francji są w zasadzie znikome: muszą wygrać z RPA min. 3-0, a najlepiej 4-0 i więcej. Chyba, że w meczu latynoskim jedna ze stron ostro postrzela.

dynek.pl 17.06.2010 22:28

wreszcie jakies mecze, ktore sie dalo ogladac, a zwyciestow Meksyku to juz w ogole wisienka na torcie
mozna powiedziec, ze mistrzostwa zaczely sie od 2 kolejki

1 kolejka - srednia bramek na mecz: 1,69
2 kolejka, dotychczas: 3,25 i oby tak zostalo

i od razu wuwuzele jakby mniej przeszkadzają :)

*KoTeK* 17.06.2010 22:37

Francja może się śmiało pakować. Meksykowi i Urugwajowi wystarczy 1 pkt. i zapewne będą chcieli wyruchać nic nie grających trójkolorowych. Tam drużyny nie ma już od jakiegoś czasu, a mundial tylko to potwierdza.
Ciekawe co pokażą Niemcy z Serbią, bo jeśli to samo co z kangurami to nie zdziwie się jeśli zobaczymy ich w finale.

$iWu$ 17.06.2010 23:04

A tutaj przepis na sukces Meksyku... ;)
http://www.sportfan.pl/artykul/18223...-obledne-laski

Wojtas 17.06.2010 23:33

Dokladnie Mistrzostwa dopiero sie rozkrecaja i smiem twierdzic ze naprawde dobre widowiska dopiero przed nami :)

Francuzi maskakrycznie słabi,co za druzyna ciot i panienek,grali ale jekby im sie nie chcialo ,musi przyjsc Blount i to dopiero poukladac i dac im nowa wiare,bo teraz to niech szybko odpadna i montuja zespol na miare Francji 98 bo dzis to cien tamtego zespolu.

No i namieszali tez Grecy ,jak ich nie lubie to dzis szczescie im sprzyjało ale ze swoja gra to oni i tak daleko nie zajadą.

Argentynczycy i Meksykanczycy wreszcie cos dopingowali i przebili sie przez ryk tych trabek(swoja droga jakby ich mniej bylo :))

pan_premier 18.06.2010 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 915962)
wreszcie jakies mecze, ktore sie dalo ogladac, a zwyciestow Meksyku to juz w ogole wisienka na torcie
mozna powiedziec, ze mistrzostwa zaczely sie od 2 kolejki

1 kolejka - srednia bramek na mecz: 1,69
2 kolejka, dotychczas: 3,25 i oby tak zostalo

i od razu wuwuzele jakby mniej przeszkadzają :)

nie mogę juz tego słuchać, pierwsze mecze może nie były emocjonujace, ale na pewno większość nie była słaba.
drużyny dobrze się prezentują taktycznie, do tego grupy są bardzo wyrównane i zwyciężyła gra na remis.

w 2 rundzie okazało sie że nawet Grecja mzoę grac do przodu jak ma jednego wiecej :lol:

głupia zasada FIFY że o awansie decyduje różnica bramek stawia Francję w dobrej sytuacji.
Jak się zepną to i 5-0 wygrają.
Gra Meksyku na remis może im nie wyjść na dobre

flamengista 18.06.2010 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 916049)
głupia zasada FIFY że o awansie decyduje różnica bramek stawia Francję w dobrej sytuacji.
Jak się zepną to i 5-0 wygrają.
Gra Meksyku na remis może im nie wyjść na dobre

Meksyk nie będzie grał na remis, bo:
- nie leży to w ich naturze;
- nic im remis nie daje, bo oznacza 2 miejsce i grę z Argentyną.

Urugwaj z Meksykiem zagrają o pełną pulę i tu jest nadzieja dla Francuzów.

Natomiast inna sprawa, czy Trójkolorowi "się zepną". Niby RPA to słaby team, ale grają przed własną publicznością o honor. Do tego są wybiegani i nieźli taktycznie. Francuzi pewnie z nimi wygrają, ale wątpię by był to wysoki wynik. W najlepszym wypadku dwubramkowe zwycięstwo, a to może być za mało.

Z dzisiejszych meczy najbardziej interesuje mnie forma Niemców. Kreuje się ich na głównego faworyta mundialu, moim zdaniem na wyrost bo poprzedni przeciwnik był jednak dość słaby, a mecz ustawiła szybko strzelona bramka. Niemcy najsilniejszego przeciwnika - Ghanę - mają na koniec, gdy powinno być pozamiatane. Ale Serbia jest dość solidna, więc zobaczymy czy pójdzie im równie łatwo, jak z Australią. Raz rozpędzona, germańska maszyna może być jak czołg w tym turnieju.

_ukoL 18.06.2010 09:23

A ja myślę, że nadrzędnym będzie zostawienie w grupie Francuzów i południowcy zagrają na remis. :-)

olTSchool 18.06.2010 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 915955)
Jak chcieli dyletanta trenerskiego, który nie bierze na mundial Benzemy, a na ławie trzyma Cisse i Henry'ego, wpuszczając Gignaca (całe 6 goli w Ligue 1 w zeszłym sezonie!) - to trzeba było zatrudnić Libora Palę albo Wernera Liczkę. Albo obu w tandemie. Byłoby z pewnością taniej, a przy tym o wiele śmieszniej.

To absolutny dramat, jak grają Trójkolorowi. Z takimi zawodnikami grać taki piach. Nie ma w ogóle drużyny.

Szanse Francji są w zasadzie znikome: muszą wygrać z RPA min. 3-0, a najlepiej 4-0 i więcej. Chyba, że w meczu latynoskim jedna ze stron ostro postrzela.

Bo Domenech to konsekwentny tradycjonalista. Przecież każda mistrzowska ekipa Francji (AD 1984 czy 1998-2000) grała praktycznie bez napastników. :)

Tylko teraz zamiast gości z charyzmą pokroju Deschampsa, Blanca (plus geniusz Zidana) jest zbiorowisko wyprutych z radkości kopania piłki robotów pokroju Anelki. I nie przesadzalbym jakich to piłkarzy maja Tricolores - bo jak tu porównać osobowość/osiągnięcia/umiejętności np. duetu Desailly-Thuram do Diaby-Sagna? I jeszcze ta totalna afrykanizacja, syndrom leniwego murzyna w cieniu przed chałupą. Cztery lata temu stara gwardia przynajmniej odchodziła z klasą.

Marszałek 18.06.2010 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez olTSchool (Post 916105)

jest zbiorowisko wyprutych z radkości kopania piłki robotów pokroju Anelki. .

Anelka jest piłkarzem kompletnym. Doszedłem do tego po minionym sezonie,gdy oglądałem niemal każdy mecz CHFC. On z taką lekkością ogrywa,dogrywa,zastawia się,uderza głową,rozgrywa,że może wyglądac to na zmanierowane i od nie chcenia. Ale facet tak ma,robi to z niebywałą lekkością i gracją. Reszty z reprezentajci Francji nie oceniam,bo dla mnie to skandal aby po takim wale Henrego grali na mundialu. Od zawsze byli dla mnie cipkami,od MS rozgrywanych u nich. Niemniej w przypadku Anelki pomyliłeś się bardzo.

Ikki 18.06.2010 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 916123)
Anelka jest piłkarzem kompletnym. Doszedłem do tego po minionym sezonie,gdy oglądałem niemal każdy mecz CHFC. On z taką lekkością ogrywa,dogrywa,zastawia się,uderza głową,rozgrywa,że może wyglądac to na zmanierowane i od nie chcenia. Ale facet tak ma,robi to z niebywałą lekkością i gracją.

Tylko, że on taki jest w Chelsea, a w reprezentacji to całkowicie inny zawodnik.

Ela 18.06.2010 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 915729)
nie jestem rasistą ale widze że Nigeryjczycy to banda murzyńskich chamów z buszu

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 915733)
nie, nie jesteś :D

" Zgodnie decyzją włoskiego Sądu Kasacyjnego z 2005 roku sformułowanie „Ty brudny czarnuchu” nie ma rasistowskiej konotacji, jest jedynie wyrazem ogólnej antypatii."

:lol:

szprotson 18.06.2010 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez olTSchool (Post 916105)
Bo Domenech to konsekwentny tradycjonalista. Przecież każda mistrzowska ekipa Francji (AD 1984 czy 1998-2000) grała praktycznie bez napastników. :)

Tylko teraz zamiast gości z charyzmą pokroju Deschampsa, Blanca (plus geniusz Zidana) jest zbiorowisko wyprutych z radkości kopania piłki robotów pokroju Anelki. I nie przesadzalbym jakich to piłkarzy maja Tricolores - bo jak tu porównać osobowość/osiągnięcia/umiejętności np. duetu Desailly-Thuram do Diaby-Sagna? I jeszcze ta totalna afrykanizacja, syndrom leniwego murzyna w cieniu przed chałupą. Cztery lata temu stara gwardia przynajmniej odchodziła z klasą.

ja od zawsze kibicowałem Tricolores, ale od kiedy jest z nimi pan Domenek, to tylko koszulki mi sie podobają.
Jak ugrywali tytuły, to był Zizu. Teraz takim Zizu miał byc Yoann, ale nie będzie, bo strzela z ucha i sprzedaje przeciwnikow Domeneka. Z racji tego koledzy, jesli ich tak wogole mozna nazwac nie podaja mu.
Na Mistrzostwach Świata, jak sie nie ma monolitu, tylko bande rozkapryszonych chłopaczkow, to ciezko bedzie cokolwiek ugrać.
Ale maja Francuzi swój upór, nie zwolnini Domeneka kiedy mieli go zwolnić, wiec teraz zbierają plon.
Lolo Blanc bedzie miał cięzki orzech.

Klose jest idiotą. Jak mozna byc napastnikiem i dostac w 37minut 2 żółte kartki....

Proud 18.06.2010 13:10

Jesssssttttt!

Jak ja nie lubię Niemców i tego Klosego!

Brawo Serbia!

LuKiTS89 18.06.2010 13:18

Bardzo dobry poziom sędziowania na Mundialu. Sędziowie nie przebierają w bawełnę z głupimi zachowaniami piłkarzy tak jak dzisiaj np zachował się Miro Klose. Niemiecka żelazna dyscyplina się posypała i mamy 1-0 do przerwy

Ogryzek 18.06.2010 13:20

Klose to idiota jak Cahil. To samo.

Sędzia z Hiszpanii postanowił wyładować swoje frustracje po przegranej jego rodaków rozdając żółte kartki na prawo ilewo. W ten sposób chce aby pamiętano o Hiszpanii:D

Pech Khediry bo było by po 1-1

mitmichael 18.06.2010 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 916197)
Jesssssttttt!

Jak ja nie lubię Niemców i tego Klosego!

Brawo Serbia!

A kto w Polsce lubi Niemcow ;) Nienawidze ich tak samo jak Wlochow. Serbia dzisiaj bardzo ładnie sie spisuje. Mam nadzieje, ze jeszcze cos strzela nie tracac gola i Szwaby beda na kolanach. Szkoda, ze z Ghana głupio ich zawodnik sie zachował przez co przegrali ale dzisiaj za walke zasługuja na 3pkt chociaz Niemcy do konca beda grozni

Krissu 18.06.2010 13:21

Napred Srbija! Dobić Niemiaszków!

For_FuN_ 18.06.2010 13:25

Jesli jeszcze Australia wygra z Ghana, to zrobi sie w tej grupie bardzo ciekawie ;). A pilkarze w tym spotkaniu zamiast grac, to sie kopia...sluszne zolte kartki dla obu stron.

rocco_1906 18.06.2010 13:42

Niemcy,nawet w 10 są w stanie spokojnie zremisować a nawet wygrać,także będzie ciekawie.I bynajmniej nie jestem za helmutami :)

Fifiorek 18.06.2010 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 915881)
można powiedziec że Francuzi są regularni w swojej nieregularności

98' - MŚ
02' - 3 mecze bez gola i koniec
06' - vice MŚ
10' - 2 mecze bez gola i...

no wlasnie

idąc tym tropem :)
14' - 3 miejsce ?

qchar90 18.06.2010 13:46

o ****a co zrobil Vidic :D coraz wiecej żółtych kartek

LuKiTS89 18.06.2010 13:50

Lecz karny nie zostal strzelony za lekki strzał Podolskiego;D

_ukoL 18.06.2010 13:53

Wreszcie dobry mecz na tych mistrzostwach!

zawszewiernyts 18.06.2010 14:23

Brawa dla Serbii! Nic wielkiego nie pokazali, ale ważne że Niemcy przegrali :D

mitmichael 18.06.2010 14:29

Nie wiem co maja Ci Serbowie, ze w polu karnym zagrywaja reka. Jakby tak Vidic grał w Manchesterze to by długo nie zagoscił w składzie United. Brawa dla Serbow za pokonanie znienawidzonych przez wiekszosc Niemcow. Serbowie dzisiaj mowia- Deutschland Deutschland auf Wiedersehen!! :D

saklak1906 18.06.2010 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zawszewiernyts (Post 916240)
Brawa dla Serbii! Nic wielkiego nie pokazali, ale ważne że Niemcy przegrali :D

Ja bym chcial zeby chociaz raz nasze orly tak jak Serbia nic nie pokazala zagrali w meczu z helmutami

Coach 18.06.2010 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 916243)
Serbowie dzisiaj mowia- Deutschland Deutschland Aufiderzein!! :D

Auf wiedersehen :lol:

Glova91 18.06.2010 14:57

Moje 200zł tez mowi Auf wiedersehen i zyczy szkopom zeby z grupy nie wyszli.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl