![]() |
Panowie potrzebuje zdjęcie wnętrza samochodu marki Audi A3 które było produkowane w latach 1996-2003, zdjęcie koniecznie musi być robione nocą, zależy mi na tym żeby było widać podświetlenie przedniej deski rozdzielczej oraz radia, przycisków które są pod radiem. :)
|
Może ktoś polecić dobrego blacharza w rejonach Zielonek, Prądników dwóch, Krowodrzy i Azorów, który za przystępną cene zrobi podłoge i wymieni progi w moim maluchu? Oraz ma ktoś polecić złom, na którym będę się mógł zaopatrzać w częsci do mojego oczka w głowie? pozdrawiam ;d
|
W najbliższym czasie (mam nadzieję) będę kupować auto.
Bardzo mi się podobają garbusy- nie są duże, czyli akurat jak dla mnie odpowiednie ;) I mam pytanie: czy jest możliwość kupienia garbusa do kwoty 5000 zł, który będzie sprawny, w dorbym stanie. Oczywiście mowa o używanym garbusie z tych starszych (niestety na nowsze modele garbusa mnie nie stać) modeli (np.): http://www.gimkrobia.pcdn.edu.pl/str...mcy/garbus.jpg W internecie są oferty do 5000 zł, tylko nie wiem, czy za tyle mogę kupić naprawdę sprawne auto [garbus], które zaraz mi się nie rozkraczy. Ewentualnie, jakie polecacie auta, o niedużych gabarytach? Oczywiście używane, ale sprawne i jak najtańsze. Jak ktoś może pomóc to będę wdzięczna. Może być na priv. ;) Z góry dzięki. |
O Garbusach nie mam pojęcia.
Pytanie czy szukasz auta ze statusem kultowego czy po prostu czegokolwiek do 5 tysięcy. Jeśli to drugie to wiele razy ludzi pisali o Civicach albo Golfach. Nie ma się co oszukiwać, na pewno trzeba będzie coś dokładać ale są to auta tanie w eksploatacji. Tak w temacie motoryzacji ... mam wrażenie że dzisiaj na drogi wyjechali wszyscy ci, co ostatni raz jeździli autem na Wielkanoc - po przejechaniu 5 kilometrów po Krakowie byłem świadkiem 3 stłuczek, do tego sam nie wiem jakim cudem we mnie nikt nie wjechał bo kilka razy mi tak zajechali drogę że brakło milimetrów :evil: |
Cytat:
A jakie, tego nie wiem;)Niemiachy czy Japońce, o których pisze Kocur - na pewno, nad francuzami też możesz się zastanowić. Podstawa to nie dać się wydymać, czyli sprawdzić auto przed zakupem Cytat:
|
[QUOTE/]To ciekawe bo dziś też miałem 'spięcie', pierwsze od dawien dawna.Na szczęście koleś usłyszał klakson i zrezygnował ze zmiany pasa.[/QUOTE]
Widze że nie tylko ja wczoraj widziałem różne akcje na drodze, napisze tą najśmieszniejszą a jednocześnie żałosną. Droga jednokierunkowa a dziadek jedzie pod prąd z naprzeciwka zablokował około 5 samochodów wszyscy na niego trąbią a ten przez szybe pokazuje dokument że jest inwalidą i jemu wolno tak jechać, wielce obrażony że inni trąbią :D. |
chodzi Ci o klucz karte ?
http://img05.allegroimg.pl/photos/40.../20/1238402024 Laguna 1999 rok to jest jedynka czyli ta z normalnym kluczykiem.. te z kartą były od 2001 ;) Nie mnie o to chodziło ale chyba jemu o to dokładniej co ja napisałem ;D A jeśli chodzi o obudowe to warto podjechać na Bora Komorowskiego.. tam jest sklep z częściami do Fr. samochodów no i powinni mieć tam przy tych wieżowcach na rondzie polsadu :) |
Potrzebuje sprawdzic doslownie wszystko w aucie przed kupnem.
Gdzie w Krakowie znajde cos godnego polecenia? |
Cytat:
Weż zaufanego mechanika, rozszyfruj nr nadwozia, sprawdź książkę serwisową, daj na mszę. Kupiłem tak trzy auta, nie naciąłem się. |
co polecicie do 8-9 tys ? najlepiej diesel albo benzyna+lpg chyba ze cos oszczednego w benzynie ,osobiscie myslalem o civic VI 1.4 w benzynie
|
@Domino
ja od dzieciaka marzę o Audi 80 (najlepiej o coupe) i miałem kilka w rodzinie takich i wszyscy raczej zadowoleni byli. Gdzie w Krakowie (okolice Prądnika Białego, Zielonek, Trojanowic, Tonie, Modlnica) splanują mi głowice od Fiata 126p i gdzie odchudzą mi koło zamachowe również do mojego malucha? ;] |
Nie stać mnie jeszcze na zakup własnego samochodu, ale pomyślałem ze warto by było zrobić coś żeby mieć już jakieś zniżki ubezpieczeniowe. I w związku z tym mam pytanie czy rejestrując taka zwykłą starą motorynkę i opłacając ubezpieczenie będzie mi się to wliczało do zniżek?
Z góry dziękuje za odp. :) |
A ja mam inne pytanie. Cały czas mnie dręczy "diagnoza" mechanika, że padła mi uszczelka pod gł... Diagnoza opierała się na wycieku płynu chłodzącego, który to problem "naprawiłem" kupując nowy korek. Nie mniej jednak... wiecie może gdzie w Krakowie sprawdzą mi zawartość CO2 w cieczy chłodzącej? Który warsztat ma takie cudo?
|
Cytat:
|
Cytat:
Zadzwoń do Kubika czy ma analizator http://www.zumi.pl/1218215,Firma_Han...zce,firma.html Ma różne opinie chociaż ja osobiście zawsze byłem zadowolony |
Cytat:
|
Panowie polecicie jakiegos dobrego, sprawdzonego i taniego mechanika ?
Najlepiej w okolicach Olszy |
mic - patrz wyżej :)
do Kubika jest 15 min jazdy, no z Olszy 20 :) |
Cytat:
|
Gdzie mogę znaleźć używaną prawą, przednią szybę do Bravo z 1997 r? I jeśliby się dało to z montażem.
Przeszukałem allegro ale to musiałbym jeździć od Trzebini do Wieliczki:/ Jeżeli ktoś może pomóc to proszę priv |
Kojarzy ktoś szrot z Oplowskimi częściami w KRakowie, bądź okolicach?
|
Cytat:
|
Ja z drobnym pytaniem do ludzi obeznanych w motoryzacji.
Otóż, od pewnego czasu jestem szczęśliwym kierowcą Seata Leona I. To model z 2002r., silnik 1900cm3, 110KM. Ostatnio podczas jeżdżenia dostrzegłem pewne problemy. Mianowicie dopóki nie wrzucę czwórki, wszystko jest okej. Auto pięknie się rozpędza i rwie do przodu. Natomiast jak wrzucę, to muli się niesamowicie, dociskam gaz, a prędkość spada. Oczywiście byłem z tym u jakiegoś kolesia, powiedział, że to kwestia czujnika stopu (czy jak się to nazywa). Miałby on odcinać paliwo. Zapłacone - zrobione, samochód nadal momentami strasznie się muli. Ma ktoś jakieś pomysły, na co powinienem zwrócić uwagę? Nie uśmiecha mi się płacić, kiedy nie widzę żadnych efektów. Z góry dzięki za odpowiedź. :) |
Panowie , orientuje się ktoś jak jest z radiem w fiatach Brava ? gdyż takie zakupiłem i zastanawiam się nad wymianą radia fabrycznego , są jakieś większe problemy z tym ?
|
Panowie,posiada ktoś z Was Volvo s40/v40 rok produkcji w przedziale 1997-2000 silnik benzynowy 1.6 lub 1.8 jeżeli tak to jakie opinie o tym samochodzie?
|
Cytat:
Cytat:
|
Odłącz przepływomierz i zobacz czy pomaga. Znajdziesz go pod numerem 4 http://s2.moteo.pl/vieviur/silnik-osprzet.jpg Możesz jeszcze spróbować spuścić paliwo z filtra paliwa może tam jakiś brud blokuje przepływ przy większym zapotrzebowaniu. Ewentualnie sprawdź przewody sterujące turbiną(numer5). Ale jeśli to nie pomaga to bym stawiał na n75 lub turbinę. A czasem silnik nie przechodzi w stan awaryjny? Przy pełnym gazie ok 10 sek jest za duże ciśnienie na turbinie i odłącza turbo i moc bardzo spada. Jeśli to tak się dzieje to czeka cię czyszczenie zaworu n75 (numer 18) lub wymiana turbiny. (to jest jedna z najpoważniejszych wad tego silnika). Co pokazuje vag po podłączeniu? Jeśli bez poważniejszych błędów warto się przejechać z laptopem i odczytać ciśnienie doładowania przed i po spadku mocy. Jak coś ustalisz daj znać.
|
Dzięki Panowie za odpowiedź. Żeby się tym solidniej pobawić muszę poczekać do łikendu. Chyba popełniłem błąd jak byłem u tego mechanika, bo jak mi powiedział, że wszystko będzie działać właściwie, to już nie wnikałem w te jego historie.
A co do spalania, to rzeczywiście, w momencie kiedy auto muli, spala od 1 do 2 litrów oleju więcej. Co najmniej tak pokazuje komputer. Kiedy jazda odbywa się z normalną dynamiką, to jest ono w przedziale 5-6/100km, natomiast w innym wypadku zaczyna się od 6.5, a najwięcej wskazało 7.0. Osobiście wolałbym, żeby nie była to kwestia turbiny. Nie, nie, nie! |
Są gorsze rzeczy np wtryskiwacze.
|
Miał ktoś przyjemność jeździć fiatowskim 1.9 JTD Multijet? Chodzi o te 6-biegowe o mocy 140 albo 150 kucy. Jakie wrażenia?
|
Witam.Mam do was pytanie i licze na pomoc:) w najblizszym czasie bede na kupnie nowego samochodu. Koszt w granicach 5-7 tys zl roczniki 95-99. Mam na oku takie auta: Megane Coupe, Fiat Bravo, Ibiza , Golf III . Pytam ktore polecacie a ktore kategorycznie odradzacie.
|
Ja Ci moge dac mala wskazówkę, uważaj na golfa III z silnikiem 1.6 aee... dziady lubia nei trzymac obrotow i lubi przygasnac czasem :D
Wiem bo sam mam takiego, dalem 5 tys zl. auto z roku 96, przbeieg 215tys mam go pol roku, jak narazie nie psiocze na neigo, no.. tylko te obroty... |
najbardziej bym sie sklaniał ku renault megane coupe lub bravo wiec jezeli ktos posiada chetnie poslucham opinie na temat ich sprawowania.
|
Honda Civic to moja propozycja, najlepiej jakaś 1,6
|
Cytat:
|
renault 1,6 Fiat bravo 1,2 troche malo ale "podobno" jest to udana wersja przynajmniej oszczednosc na OC i spalaniu:)
|
Cytat:
|
Dzięki za rady :)
|
Mam stare auto, które już raczej nie sprzedam na Allegro... jeździ, ale trzeba by było trochę przy nim porobić, co mi się nie opłaca, bo mam też już nowe :(
Słyszałam, że można sprzedać takie auto na części. Czasami wkładają takie kartki za wycieraczki „kupię każde auto”. Ma ktoś namiar na coś takiego w Krakowie? No chyba że ktoś chce kupić Najwspanialszego Miśka na świecie – Mitsubishi Colta. 3 września skończył 21 lat. Czerwony, bo czerwone są szybsze ;) Silnik benzynowy 1.5 90 KM. Przebieg nieco ponad 210 tyś. Ubezpieczenie i przegląd do maja 2011 r. Ma kopa, ale niezły głodomór z niego. Lubi benzynę przepijać olejem. Troszkę choruje, tak na szybko: - trzeba coś z tłumkiem zrobić – przyspawać chyba – nie jestem w stanie sprawdzić pod blokiem. - pewnego pięknego dnia stanęła mu tylnia wycieraczka i ani drgnie – nie rozumiem czemu. - trzeba wyważyć koła, czy jak to się tam fachowo nazywa. Auto kupiłam, po zrobieni prawo jazdy, żeby nauczyć się na nim jeździć, ale się przywiązałam. Bardzo kocham mój samochód dlatego w przeciwieństwie do mojego poprzedniego właściciela starałam się o niego dbać jak mogłam, tak więc: - jest po wymianie skrzyni (2 lata temu, obecna hasa jak nowa), - rok temu był naprawiany komputer, - bieżąca wymiana płynów i filtrów. - rozrząd wymaniany jakieś 25 tyś temu. - nowa pompka sprzęgła, - nowe kable i aparat zapłonowy po remoncie, - klocki i tarcze wymieniałam na wiosnę. I wiele, wiele innych. Tak szczerze, to wymieniłam w nim już chyba wszystko, co było możliwe. W sumie o moim Miśku mogłabym pisać dużo, ale nawet nie wiem, czy to dobry dział i czy można. Więc gdyby ktoś jednak się skusił to zapraszam na priv. A jak nie to proszę chociaż o te namiary. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl