![]() |
Liczyłem że trafimy na Stal Sanok. Jeszcze z tą drużyną nie graliśmy więc byłoby ciekawie, no i wyjazd do Sanoka mógłby być fajny:] Ale mecz z Lechem też zapowiada się ciekawie ze strony kibicowskiej.
Przejść Lecha na pewno nie będzie łatwo, ale myślę że się uda. Jedno jest pewne - zapowiada się nam interesujący dwumecz w PP. |
Cytat:
|
Legia-Stal Sanok hehe ja tu widzę awans Stali
|
Sanocka część tego forum też pewnie żałuje, że tak wypadło... No cóż, niech historia się powtórzy i być może do zobaczenia w 1/2 ;)
|
dajcie że już spokój ze swoimi teoriami spiskowymi... każdy widział czarno na białym że losowanie czysto przypadkowe, no chyba że "kinder jajka" były oznaczone numerkami :rotfl:
|
Pary 1/4 finału Remes Pucharu Polski:
Legia Warszawa - Stal Sanok Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin Wisła Kraków - Lech Poznań Polonia Warszawa - Cracovia jak jest tak jest. Statystycznie mało prawdopodobne, by to nie było reżyserowane ale możliwe. Po mojemu ustawione, mało, zwycięzca z tego pojedynku trafi na Polonię Warszawa, no chyba, że ci na wiosnę zdołują i wtedy para Ruch-Lubin będzie groźniejsza. Zobaczymy. Ale ja tam bym nie płakał, jak chcemy wygrać Puchar, to lać trzeba wszystkich. A jeśli Lech przejdzie nas to żadne sztuczki w losowaniu nikomu nie pomogą, poznaniaki spuszczą łomot każdemu z pozostałych (no, może prócz Ruchu :) ). Szkoda, że Sanok nie przejdzie Legii, ale kibicował będę im ostro :D |
Tia, Beenhakker był przekupiony i wyciągał karteczki z rękawa czarując widzów swoim szerokim uśmiechem do kamery ;)
Puchar Polski jest wysoką stawką w tym sezonie, zwycięzca PP w pucharach europejskich 2009/2010 będzie zaczynał od III rundy (czyli z lepszej pozycji niż 2. i 3. drużyna ekstraklasy, które rozgrywki zaczynać będą odpowiednio od II i I rundy...) |
przegramy.
|
Cytat:
Co do losowania to Polonia chyba ma jednak najlepiej :P |
Cytat:
Chyba tylko kibice Wisły. |
dajcie sobie spokój z tymi katastroficznymi wizjami i pesymizmem jeszcze przed meczem.
Gdyby tak też grajki myślały, to po już naprawdę nie ma po co na boisko wychodzić. Nieśmiało przypomnę, że to Wisła jest na I pierwszym miejscu, to chociaż w podjęcie walki trzeba wierzyć. A niektórzy z powodu jednej wpadki (kto ich nie ma?) już skreślają zespół na dobre pół roku do przodu. A swoją drogą to poznaniaki pewne swego http://forum.wiaralecha.pl/index.php...pic=6791&st=90 |
dobry post z ich forum
Cytat:
szkoda że nie będziemy grać przy Reymonta.. na Hutniku będzie trudno, tak jak w lidze, ale damy rade. |
No coz bedzie szansa sie zrewanzowac za lanie na Reymonta,no ale czy to bedzie rewanz na Reymonta ,a nei jak ktos napsial na Suchych Stawach? Mecz bardzo prestiżowy
|
Trzeba się wziąźć do roboty, jakieś zimowe transfery by się przydały, a na wiosnę lejemy ich ;-)
|
ej wszedłem na to ich forum i przez przypadek dołożyłem sie do ich oprawy :lol:
Lech nas zje tylko o czym tu rozmawiac jak mecz jest za 4...miesiące :lol: troche głupio bo do Poznania pojechac nie można, a wyjazd do Sanoka to byłoby coś |
Super losowanie, bedzie okazja do rewanzu.
|
Cytat:
|
Panowie, pamiętajce, że to bedzie MARZEC - początek rundy. A wiadomo, ze nasze drużyny w okresie grudzień - luty "szykują się do sezonu", w marcu-kwietniu "szukają formy", a grają co najwyzej w maju. Ciężko zatem gdybać, w tym okresie rok w rok sypią się niespodzianki.
|
Ciekawie w swietle losowania wyglada przelom marca i kwietnia:
Lech Poznań (18.03 -) (PP/d) Cracovia Kraków (21.03 -) (L/d) Lech Poznań (04.04 -) (L/w) Lech Poznań (08.04 -) (PP/w) 3 potyczki w przeciagu 3 tygodni z Lechem, ale ta najwazniejsza dla losow tytulu 4 kwietnia. Dla mnie jednak PP ma drugorzedne znaczenie. Gratuluje jak zwykle swietnego losowania Legii ;) Dawniej rownie znakomicie "wychodzily" im terminarze ligowe hehe |
Aż nie wierze w to co tu czytam niektórzy uprawiaja tu Panike iście destrukcyjna, głoszą w szem i wobec swoje błedne idee i próbuja zarażać niepokojem i strachem innych forumowiczów. Panowie myśmy trafili na Lech Poznań (Pyrusy tak zwane :) ) a nie na Real Madryt. Ludzie weście się w garść husteczka w dłoń wysmarkać nosek otrzeć łzy i sie zachowywać jak Kibicee Wisełki a nie jakieś ciżmy. Pół ludzi widzi jak to sobie ITI losowanie ustawiła druga połowa już praktycznie ogłasza wszem i wobec że nie mamy po co wychodzic na boisko bo już przegraliśmy (to jak tak to faktycznie moze na bedziemy szli na stadion bo i po co jak juz znamw wynik konfrontacji zreszta niekorzystnej dla nas ). Heloooooooooooo wy jesteście Kibicami Wisełki z krwi i kości czy może się pomyliłem i czytam tu posty jakiś blond Laidys. No bo bez jaj niektórzy do już wyweszyli wielka teorie spiski i chyba byli u WYROCZNI ze juz wiedza jaki bedzie wynik konfrontacjia w PP. hmmm......... where is Morfeusi and Klucznik
|
Jak dla mnie druga taka wtopa z Lechem na własnym stadionie nam się nie wydarzy. Nasi zawodnicy przed ostatnim spotkaniem myśleli że będzie tak jak zawsze, czyli 3, 4 lub 5 do przodu i luz...Boleśnie się przekonali że to już nie ta sama drużyna co zawsze. Na Leszka jest absolutny sposób (nawet tym składem), zarówno w Krakowie jak i na wyjeździe więc podchodziłbym do tego spotkania spokojnie. Mam nadzieję że do tego dwumeczu RN wykona wiadome ruchy i wzmocni naszą drużynę na pozycjach ofensywnych. Jeśli tak będzie, a Maciej Skorża będzie miał czas i pomysł jak ten nowy skład poukładać (oby to nie trwało rok czasu tak jak ma to miejsce obecnie) to jestem pewien że to nie My tylko Lech będzie miał się czego obawiać. Panowie, spokojnie, przez lata dostawali od nas w dupę i to siedzi u nich w psychice (jak znami wygrali to cieszyli się jak dzieci), ja się tego dwumeczu wogóle nie obawiam...skoro mamy wyższe aspiracje to do takich meczów nie możemy podchodzić z bojaźnią bo....mamy przed sobą niezłą jak na polskie warunki drużynę ale nic więcej.
Pozdrawiam |
Ja też nie wiem skąd się bierze strach przed meczem z Lechem, kiedyś przecież trzeba było na nich trafić. Myślę, że wynika to z propagandy mediów, które robią z nich mistrzów świata, a Barcelona już połowę składu chce wykupić. Są dobrzy, ale spokojnie możemy sobie z nimi poradzić, szczególnie przy odpowiednich transferach i mądrej głowie naszego trenera:) A tak wogóle, to przecież MY jesteśmy liderem, a nie oni. Jedna wpadka nie zmieni obrazu tabeli.
|
Problem jest w tym, że pierwszy mecz będziemy grać na boisku Hutnika, a drugi w Poznaniu. Więc 1,5 meczu na wyjeździe...
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
Jak już chcesz cytowac to rób to rzetelnie bo zdanie wyrwane z kontekstu to manipulacja. |
To że wylosowaliśmy Lecha powinno nas cieszyć ,bo będzie okazja na rewanż za ostatnią porażkę w lidze.
Myślę ,ze zawodnicy podejdą ambicjonalnie do tego spotkania i będzie ciekawie. |
Z czego mamy się cieszyć? To, że wylosowaliśmy silną drużynę w 1/4 finału to dobrze? Z Lechem, czy Legią fajnie byłoby zagrać w finale, a nie już teraz. Co by nie mówić szanse 50-50 na awans.
|
Cytat:
a) będą chcieli się zrewanżować za porażkę w lidze b)może to wpłynąć na wzmocnienie kadry c)mnie osobiście nie zależy na PP, wiec jak odpadną też nie będzie tragedii - skupią sie na lidze |
dobrych meczów nigdy za wiele, najpierw Lech potem Legia
|
No, no, no... nie bądź taki pewien, że akurat Legia :D
|
I dobrze, że Lech.
Niech nasi udowodnią, że tamten mecz to był tylko i wyłącznie wypadek przy pracy ;-] |
No ale teraz Cracovia Kraków (26.11 17:30) !!!!!! 178. starcie w stuletniej historii potyczek dwoch najstarszych firm w Polsce (derby 1908-2008). Niby tylko puchar ekstraklasy (twor, ktory pewnie za 2 sezony przestanie istniec), ale w derbach nie ma taryfy ulgowej! Tym razem poza pojedynkiem, ktory jak zawsze elektryzuje wiekszosc krakowskich dzielni, kilka dodatkowych smaczkow.
- Skorza, jak wiesc niesie, pod presja Bossa jest zobligowany wygrac na Kaluzy - zwyciezca meczu kwalifikuje sie do nastepnej rundy PE - od 1995 Cracovia nie jest w stanie nas ugryzc - kolejnych 11 meczow to 7 zwyciestw i 4 remisy - ostatni mecz KSC na wlasnym stadionie wygrala w latach 80tych - od powrotu KSC do I ligi w 2004, bilans potyczek NA KALUZY zdecydowanie na nasza korzysc: 2-3-0 5:3 Potyczki od ostatniej naszej porazki (R22, 1995, 0:1) - wyniki Cracovia-Wisła 1995/96 1:0 0:2 167 2004/05 0:0 0:1 169 2005/06 0:3 1:1 171 2006/07 0:3 0:0 173 2007/08 1:2 1:2 175 2008/09 1:1 0:2 177 |
Cytat:
|
Bedzie transmisja w tv ?
|
Cytat:
|
Mała analiza przed jutrzejszym meczem w Pucharze Ekstraklasy. Jeśli wygramy z Cracovią to awans jest pewny. Mamy lepszy bilans z Piastem 0:1 u nich i 4:1 u nas. Remis może nam nic nie dać, bo Piast pewnie wygra ze Śląskiem, który awans ma praktycznie pewny
1. Śląsk 5 7:3 10 2. Wisła 5 6:6 7 3. Piast 5 7:8 7 4. Cracovia 5 3:6 4 |
Mam nadzieje ze Skorża pusci na boisko takich graczy jak:
Burliga Leszczak Mączyński Kowalski Wsparci Głowackim, Singlarem, Niedzielanem, Jirsakiem, Cantoro, Pawełkiem, powinni dobrze wypaść. |
Rozkminka teletubisiów odnośnie powitania Małego, który ich zbeształ dwukrotnie :
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?13,1489643 Polecam. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl