![]() |
Cytat:
|
rozwiazanie proste: zagranie na nosie koruptorom z PKOL i odwołanie ligi do 22 sierpnia.
Tak to będize szarpanka, w przyszły czwartek decyzja czy gramy dalej itp? mamy PE i można go grac cały miesiac bez niepewnych druzyn...będzie miał wtedy range i wszystko.... |
Premierze ale zauważ, że w PE zagra 16 zespołów, które nazwijmy to są obecnie w lidze , a za 4 tygodnie okaże się, że Zagłębie i Korona mogą grać w lidze i będą jeszcze pluć japy o Puchar Ekstraklasy.. ;] Koło się zamyka :D
Trybunał hańby i tyle. Hańba w polityce i w sporcie. Dawno nie było takiego bagna... ;] Chociaż tyle że Rusko z Koźmińskim w TVN 24 przeprosił kibiców ;] Kosecki : "Dobro EURO 2012 ponad wszystko! Nie można dopuścić, aby kurator wszedł do PZPN!" |
Cytat:
Cytat:
|
Nie potrafił jednak zagwarantować, że ekstraklasa wystartuje z tygodniowym poślizgiem. - Dzisiaj nie jestem w stanie odpowiedzieć na takie pytanie. Bardzo bym tylko chciał, by Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu PKOl zebrał się najszybciej jak to możliwe i poinformował nas, czy Zagłębie Lubin i ewentualnie Korona Kielce mają prawo grać w ekstraklasie. Jeśli będzie to odpowiedź twierdząca, będziemy mieć kolejny kłopot, a prawnicy spory galimatias - dodał szef Ekstraklasy SA.
wcale nie wiadomo czy za tydzien ruszy liga... smieszne to wszystko |
Obawiam się, że takiego burdelu to nawet Albańczycy nie mają :(
|
Pisalem juz :Liga nie musi ruszyc za tydzien. Jesli nie zalatwia sprawy z PKOL a nie zalatwia bo wiemy co sie stalo, to liga bedzie odwlekana do czasu uprawomocnienia sie wyroku Zaglebia. Do tego czasu bedzie cisza, potem musza sie zebrac lub bedzie jasne ze Zaglebie spada a sprawa Widzewa jest w tym wszystkim marginalna.
Nie napalajcie sie na kolejny tydzien - po prostu czekajcie. |
szkoda ze decyzji nie podjeli jutro o 18 :rotfl:
kibiców Ruchu by zawrocili w drodze do Krakowa :rotfl: a nas na stadionie :lol: |
http://www.weszlo.com/news/619
Chłopakom z weszlo. com humor nadal dopisuje :) |
Cytat:
to niech liga będzie zawieszona do zimy, wystartujemy od kolejek wiosennych i będziemy grac co trzy dni, odwołajmy PE i PP, a teraz niech PZPN zrobi tak jak pisał pan_premier puchar lata a nagrodą będzie puchar polski+ekstraklasy gratis :-p i co dobre ? |
Luu... - Ja bym chcial, Ty bys chcial, inni by chcieli...Problem w kasie, cierpliwosci sponsorow i klubow, rozgoraczkowaniu E S.A i C+( tym sie nie dziwie ) Jest jeszcze TVP ale oni powinni miec malo do gadania, niestety jest inaczej.
Ja bym zaoral wszystko i poczekal rok...tyle ze pal szesc E2012 ktorego bysmy nie mieli...pal szczesc sponsorow i C+ ktora gra gieroja a skazana na Nas jest, chodzi tutaj o kluby ktore w 3/4 by zbankrutowaly - wystarczy znac umowy sposnorow z klubami do ktorych kazdy ma dostep jesli taka umowa wejdzie w zycie. |
Cytat:
Ale dla mnie to Polonia Warszawa przynajmniej biorąc pod uwagę kwestie formalne. Mają prawo do historii i tradycji i do logo - to mają... To nie to co Pogoń Szczecin kiedyś... Właśnie czytam o naszej ekstraklasie i... Jezus Maria... :pobity: |
to było pewne że całe to EURO będzie "cichym" przyzwoleniem na wszystko ale czy ludzie odpowiedzialni za sport w Polsce nie zdają sobie sprawy że my innego wyjścia jak zawieszenie rozgrywek na co najmniej pół roku a nawet rok nie mamy ? ****a niech minister sportu pokaże jaja i zawiesi cały PZPN i wywali w komos Ekstraklasę SA
P.S. to ostatnie zdanie to taki żart ;) z tym że wiąże jakieś nadzieje z ministrem, to raczej Panowie my musimy się zabrać i *******ć (czyt. posprzątać) ten syf |
Flame - Ja sie wypowiadac nie bede bo :
1) Mowie co mysle i atakuje mnie jeden z drugim 2) Kupili to i owo a chca szczycic sie 1 mistrzem dla Groclinu ( jesli takowy Polonia wywalczy ) - wyczytane w mediach wiec prosze mnie za to nie strofowac. 3)Niech sie Polonia postara zatrzymac zawodnikow...powodzenia... Kupili ale kasy tej samej nie maja...Wtedy bedzie wrzask bo ktos chcial "podkupic" zawodnikow i wraca jak bumerang historia z wojskiem? Na dzien dzisiejszy derby bedzie w 2 kolejce i wtedy dowiemy sie kto bedze stratny...Nie skazuje nikogo na przegrana ale nie mam tez zmaiaru nazwywac tego tworu Polonia, wiec czekam na pomysl. Skoro Craxa ma prawo byc nazywana pejsami co jest analogia do zydow, to Polonia ma prawo byc nazywana....? Czekam na pomysly i nie odpuszcze chyba ze za cene bana. PS: Przezyje byle z uzasadnieniem. |
Cytat:
Pani od bajzlu jedna z drugą powiedziały w TVN 24, że w sumie to sprawa Arki była nieprzedawniona i Arka się tylko odwoływała wobec ujemnych punktów więc sprawy degradacji nie rozpatrywano. Stwierdziła również, że to iż Szczakowianka nie dostała odszkodowania od PZPN w związku z decyzją 'Sondu Najwyszszego'* to istna szopka i coś niedopuszczalnego... No i nie chciała skomentować zdenerwowanego Janka T. , który uważał, że w tej kwestii najbliższy prawdy był Sąd Powszechny ;] W końcu Janek mądrze prawił :D * - celowe zrobienie błędu ;] |
W tej samej audycji Rusko stwierdził, że mimo iż Ekstraklasa nie jest stroną sporu to skontaktowali się z Trybunałem z prosbą o rozstrzygniecie sprawy Zagłębia już w przyszłym tygodniu ze względu na szeroki aspekt społeczny całej tej sytuacji. Z tego co zrozumiałem to na przyszły tydzień własnie wszytsko jest zaplanowane żeby się wyjaśnić - zostanie wieć tylko Korona, która dopiero sięodwola i póki co nie będzie ani w Ekstraklasie ani w 1 Lidze.
|
Cytat:
- W sprawie Zagłębia Trybunał dokonał jedynie wstrzymania decyzji o degradacji, ale nie przesądził czy ona jest słuszna, czy nie. Czekamy zatem na ostateczny wyrok - wyjaśnił Malinowski, dodając, że organy dyscyplinarne PZPN - Wydział Dyscypliny i Związkowy Trybunał Piłkarski - w kwestii karania klubów i osób zamieszanych w aferę korupcyjną będą stosować dotychczasową politykę. - Będziemy wydawać decyzję według dotychczasowych zasad, licząc że Sąd Najwyższy zaakceptuje naszą skargę kasacyjną wobec decyzji Trybunału Arbitrażowego - zakończył. |
ale tutaj jest napisane o SN, ja mam na mysli sam Trybunał Arbitrazowy, żeby dokonał tej formalności i uznał degradację za niesluszna. Później się będa martwić o resztę.
|
Więc działacze Beitaru pozwiedzają sobie Kraków w piątkowy wieczór :)
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54...umpowany_.html
Podsumowanie działalności niektórych klubów na przekroju kilku ostatnich lat |
Czy przypadkiem wyrok trybunału arbitrażowego przy PKOL nie jest nieważny (sprzeczny z ich statutem)
Art. 8 1. Zaskarżenie do Trybunału decyzji dyscyplinarnych lub regulaminowych może nastąpić w terminach określonych przez statuty polskich związków sportowych, które nie mogą być dłuższe niż 30 dni od daty doręczenia stronie decyzji wraz z uzasadnieniem. 2. W przypadku, gdy w statucie polskiego związku sportowego brak regulacji dotyczących trybu zaskarżenia decyzji dyscyplinarnych lub regulaminowych do Trybunału skargę można wnieść w terminie 30 dni od jej wydania przez właściwy organ. 3. W każdym razie termin do złożenia skargi biegnie od dnia, w którym strona dowiedziała się o wydaniu decyzji dyscyplinarnej lub regulaminowej. 4. Przywrócenie terminów, o których mowa w ust. 1 i 2 może nastąpić na zasadach przewidzianych w Kodeksie postępowania cywilnego Decyzja o karze dla Widzewa zapadła chyba z rok temu, nie wierzę żeby TApPKOL rozpatrywał tą sprawę od prawie roku, i wyszedł z wyrokiem na dwa dni przed początkiem sezonu. |
Trafne spostrzeżenie, tylko skoro coś by było w związku z tym nie tak, to dlaczego PZPN i Ekstraklasa S.A nie zrobiły o to dymu? Chyba znają statuty PKOlu...
|
czy ktos mi powie dlaczego nie mogły odbyc sie dwa mecze: Wisła-Ruch i Legia-Lechia? Czy te kluby tez sa zamieszane w jakas afere? Pan rusko i canal+ oraz pzpn mogly nie psuc swieta tym klubom ale cóz...
|
Cytat:
A mozesz mi powiedziec jaki jest sens rozegrania tylko dwoch meczy:shock: :shock: |
A dlaczego mamy cierpiec przez innych. ja sie tyle nastawialem na ten mecz a tu na dzien przed meczem robia w ****
|
Wiele razy najezdzalem na PZPN, ale wczorajsza decyzja o graniu w ustalonych terminach byla bardzo dobra. Mialo to na celu wyeliminowanie Zaglebia z ekstraklasy na ten sezon(po ropoczeciu rozgrywek 16 zespolow byloby juz zaklepanych i Zaglebie mogloby wrocic do najwyzszej klasy rozgrywek dopiero za rok; bylaby to tez jakas kara patrzac przez pryzmat skandalicznego wyroku trybunalu przy PKOL)...ale panowie z Ekstraklasy S.A. oczywiscie bronia kluby umaczane w korupcji(przypominam, ze prezesi tej organizacji chcieli absolutnej abolicji). Druga rzecz...paniom, ktore zasiadaja w tym trybunale pomylily sie chyba pojecia...o jakim przedawnieniu mowa? Przeciez to nie jest sprawa karna(!!), tylko chodzi o wyciagniecie konsekwencji dyscyplinarnych(sportowych)...
PZPN moim zdaniem moglby wykluczyc Zaglebie Lubin ze swoich struktur i byloby po sprawie...drastyczne, ale zalatwiajace wszystko rozwiazanie. |
Cytat:
|
Ja nie mowie ze sie dobrze stalo ze odwolali kolejke, ale lepiej juz poczekac ten tydzien lub dwa niz doprowadzic do jeszcze wiekszeo burdelu.
Bo beda odwolania, odwolania od odwolania i tak jeszcze dlugo. Na pewno mecz z Ruchem bylby swietnym przetarciem przed Betairem ale sa i pozytywne tego skutki, mianowicie Zydki moga sobie co najwyzej dzisiaj wieczorem rynek pozwiedzac. Albo graja wszytkie kluby albo zadne bo potem bylby tylku baizell w tabeli, choc i tak juz jest bo nie wiadomo kto ma grac. Ja tez miale plan ze dzis sobie mecz ogladne, i niestety musialem sie smakiem obejsc i plany pozmieniac ale z tego powodu wlosow sobie z glowy nie wyrywam. |
Można było rozegrać te mecze, które nie były kłopotliwe- w sumie chyba tylko trzy mecze były z niepewnymi drużynami- bo tyle tych drużyn jest. No i nie będę już rozcząchiwał oczywistych rzeczy, że mogli się kłopotać z zespołami miesiąc temu.
|
Górnik Zabrze - GKS Bełchatów, Lech Poznań - Odra Wodzisław Śląski , Legia Warszawa - Lechia Gdańsk, Łódzki KS - Śląsk Wrocław , Wisła Kraków - Ruch Chorzów. Dlaczego te mecze sie nie odbyly???
|
Cytat:
|
Ja zgadzam sie z postem Hebana.
Ktos to swietnie wyrezyserowal: Robimy zamęt na dwa dni przed startem,wtedy wszyscy bedą sie klócic i nalegać by ta liga tylko ruszyła,niewazne z kim. A na walke z korupcja..juz nie ma czasu. Oskar za scenariusz. |
Ja też się z Hebanem zgadzam. A przynajmniej, z punktu widzenia zwykłego kibica, uznaję taką wersję za bardziej prawdopodobną niż nieprawdopodobną... Scenarzyści - NOTOWAĆ!
Niech ta liga broń Boże nie zagra nawet jednego meczu dopóki to się wszystko nie wyjaśni. Choćby kosztem rozwalonego sezonu, kompromitacji w pucharach i wyjazdu wszystkich zszokowanych obcokrajowców z ligi. To jest ostatnia nadzieja. Jeśli teraz to wszystko pójdzie w ten tego to później zostanie już tylko terroryzm.:-) A tak na marginesie, czy to nie jest dobry czas na to by organizacje kibicowskie największych klubów zaczęły rozważać jakieś wspólne oświadczenie do misiów, że wszystko ładnie i pięknie, ale nie damy się zbajerować? W końcu chyba od tego też są, żeby opinię ogółu wyrażać? Ciekawe co by na to powiedzieli kibice Widzewa i Zagłębia? No a poza tym nawet Koźmińskiemu z Engelem już się wyraźnie marzy dołączenie komentującego stan faktyczny 'jebać PZPN' do repertuaru chuligana i niewdzięcznika, więc niejako wywołują do tablicy :D |
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...mieszania.html
ps , gdzie jest ten post Hebana z ktorym wszyscy sie zgadzaja?:) |
Tutaj (zrobiłbym w edycie do poprzedniego ale nie wiem jak):
Cytat:
|
Ekstraklasa: inauguracja dopiero za miesiąc?!
PAP /19:08 http://m.onet.pl/_m/fb1d93c1daea0cf4...5b6d7b,5,1.jpgPAP/Jacek Bednarczyk PAPPosłowie Sejmowej Komisji Kultury Fizycznej i Sportu chcieli się w piątek dowiedzieć od przedstawicieli Polskiego Związku Piłki Nożnej i Ekstraklasy SA, kiedy ruszą rozgrywki ligowe i w jakim składzie. Nie uzyskali jednoznacznej odpowiedzi. Dodatkowe posiedzenie Komisji zostało zwołane po tym, jak w wyniku decyzji Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu przy PKOl o uchyleniu kary degradacji nałożonej przez PZPN na Widzew Łódź i wstrzymaniu wykonania podobnej kary wobec Zagłębia Lubin, Ekstraklasa S.A. postanowiła odwołać zaplanowaną na ten weekend pierwszą kolejkę rozgrywek. Posłowie usłyszeli od piłkarskich działaczy, że kluczowa w tej chwili jest decyzja Trybunału w analogicznej sprawie zdegradowanych Zagłębia Lubin, Korony Kielce i Zagłębia Sosnowiec. Sprawa pierwszego z tych klubów, a być może także dwóch pozostałych, ma zostać rozpatrzona przez Trybunał 22 sierpnia. Wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator poinformował, że Związek zrzekł się przysługujących mu uprawnień procesowych, co może przyspieszyć procedurę. .onet-ad-main2-box { display: none } Dyrektor zarządzający Ekstraklasy S.A. Bogdan Basałaj powiedział, że nie jest w stanie zagwarantować, czy rozgrywki ruszą za tydzień. - To nie takie proste. We wtorek spotkamy się z akcjonariuszami spółki, czyli klubami i dowiemy się, czy jest zgoda na ewentualne rozszerzenie ligi do 18 zespołów. Trzeba pamiętać, że wówczas każdy z klubów dostałby o blisko milion złotych mniej z tytułu umowy z Canal Plus. Ponadto gdybyśmy teraz rozpoczęli rozgrywki, a 22 sierpnia okazało się, że mogą grać dwa inne kluby, to sprawa mogłaby się skończyć w sądzie. Basałaj zaapelował do posłów o zmianę prawa, by takich kłopotów uniknąć w przyszłości. Według niego, takie sprawy muszą być wyjaśniane przed rozpoczęciem rozgrywek. Jeden z pomysłodawców zwołania posiedzenia Komisji Grzegorz Janik (PiS) wykazywał niekonsekwencję w działaniu Trybunału, cytując wyrok z 2007 roku dotyczący Arki Gdynia. Wówczas Trybunał podzielił stanowisko PZPN, który zdegradował Arkę. - Czy te zasady już nie obowiązują? Obecny wyrok Trybunału to koniec walki z korupcją. Może ktoś nie chce dzisiaj walczyć z korupcją? PZPN deklaruje, że chce walczyć z korupcją, ale mu się to utrudnia - powiedział Janik. Ireneusz Raś (PO) zwrócił jednak uwagę na pewne różnice między tymi dwoma sprawami. Przewodnicząca Komisji Elżbieta Jakubiak (PiS) wyraziła żal z powodu nieobecności na posiedzeniu Komisji przedstawicieli Trybunału. Innego zdania był poseł Tadeusz Tomaszewski (Lewica). - Trybunał to niezależny sąd. Czy sędziowie niezależnych sądów powinni być wzywani na posiedzenia komisji sejmowych? Moim zdaniem jest to niewłaściwe. Przede wszystkim trzeba stosować się do przepisów prawa, a jeśli uznamy je za niewłaściwe, to należy je zmienić - powiedział. Posiedzenie Komisji zakończyło się przyjęciem dezyderatu skierowanego do ministra sportu i turystyki. Posłowie zwrócili się o niezwłoczne wyjaśnienia wszystkich spraw korupcyjnych oraz zaapelowali do niego o spotkanie z przedstawicielami Trybunału Arbitrażowego w sprawie jak najszybszego wyjaśnienia sytuacji zdegradowanych klubów. Zgodnie z dezyderatem Mirosław Drzewiecki miałby także zaapelować do władz PZPN o wzięcie odpowiedzialności za zaistniałą sytuację. W środę Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy PKOl przychylił się do skargi Widzewa Łódź i uchylił karę degradacji nałożoną na ten klub przez organy dyscyplinarne PZPN. Wstrzymał również wykonanie kary degradacji wobec Zagłębia Lubin, a ogłoszenie werdyktu w tej sprawie odroczono do 22 sierpnia. Odwołania od decyzji o degradacji złożyły także Korona Kielce i Zagłębie Sosnowiec. W czwartek zarząd PZPN na nadzwyczajnym posiedzeniu zdecydował, że nowy sezon ekstraklasy rozpocznie się zgodnie z planem, czyli w piątek, z udziałem 16 zespołów i w składzie sprzed decyzji Trybunału. Ligową inaugurację wstrzymała jednak zarządzająca rozgrywkami spółka Ekstraklasa SA, która odwołała pierwszą kolejkę. |
W ramach lizania sobie tego co w Pulp Fiction należałoby jeszcze dodać do 'hall of fame' ciekawy post poniżej, z zaznaczeniem, że wydaje się, iż jest to obraz cząstkowy bo nie oszukujmy się, że ktoś w PZPN tak naprawdę martwi się rozwojem wypadków. Ale wyjaśnienie piękne.
Cytat:
|
Dzięki za docenienie mnie i mojej inwencji twórczej :D xD
Btw. niech liga rusza za miesiąc, już mnie to za przeproszeniem wali :D |
Również na zachodzie różne dzienniki np belgijskie i sportowe pisały o naszej aferze z ostatnich dni.
np. Cytat:
|
Jesli Wisla (odpukac!)odpadnie z Beitarem ,to nie ma dla mnie zadnego powodu aby utrzymywac ten balagan na czele czyli PZPN w obecnym skaldzie.Chcialbym zeby rozwiazali ten zwiazek w calosci ,kosztem ligi itd itp.Oczywiscie PZPN ma immunitet w posatci EURO ,wiec pewnie do tego nie dojdzie.Pozatym co z klubami ,ktorewydaja ogromne pieniadze na pensje dla zawodnikow?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl