![]() |
A która to ta najwyzsza forma :D ? Chyba z Beitarem 45 minut :>
|
Cytat:
Musze przyznac ze tez to zauwazylem,zwlaszcza niewiem czy to dobrze widzialem,i moge sie mylic ale on zdajsie wogole nie podszedl pod sektor zeby podziekowac za doping,po sobotnim meczu z Piastem. Coraz bardziej "minusuje" nasz Maurycy. |
Cytat:
A teraz moje pytanie: On ma motywacyjny? czy jakby wylegiwał się pod kocykiem to dostałby tyle samo? |
Cytat:
|
Wecie może ile Tomas Jirsak ma pauzować jeszcze?
EDIT. Przepraszam za zawracanie gitary.. już wiem:) |
No i zaczyna sie
Zaoczna czerwona kartka, zawieszenie na kilka spotkań – takie m.in. kary grożą Rafałowi Boguskiemu. Za co? Za mecz z Piastem, który odbył się kilka dni temu. Konkretnie chodzi o sytuację z 53 minuty spotkania. Piłkarz Białej Gwiazdy przepychał się w polu karnym z zawodnikiem gości Maciejem Michniewiczem. W pewnym momencie kopnął go bez piłki. Sytuacja ta uszła uwadze sędziemu spotkania, wychwyciły ją jednak telewizyjne kamery. - Analizowaliśmy tę sytuację. Dostrzegliśmy, że w 53. minucie Boguski zachował się niestosownie w polu karnym podczas przepychanki z Michniewiczem. Sprawą tą zajmie się w czwartek Komisja Ligi - powiedział w stacji nSport rzecznik Ekstraklasa SA Adrian Skubis. |
Zenada, jak zwykle lesne dziady zaczynaja kombinowac jak tu swoja druzyne uratowac...
|
Na Wachowiczu z Arki jakos nie wydawali zaocznych werdyktów za celowe zdeptanie zawodnika. No ale Arka w nastepnej kolejce nie grała z Legia to i potrzeby nie było...
|
Cytat:
Przepraszam, uratowac przed czym/kim? Nie sadzisz chyba ze z dzisiejsza forma Wisla czy Legia maja przewage w tym meczu? Ja rozumiem ze zajmowanie sie takimi .......ami jak zachowanie zawodnika moze irytowac, ale: 1) Gdyby to byl zawodnik Legii zaloze sie ze nikt z Was by nie protestowal. 2) Zachowania zawodnikow w takich sytuacjach zawsze musza spotykac sie z taka a nie inna reakcja, w przeciwnym razie zawodnicy beda "przypadkiem" robic krzywde. Nie wazne czy to zawodnik Wisly przed meczem z Legia, czy zawodnik Legii przed meczem z Wisla. Pomijam juz tekst o lesnych dziadkach "ratujacych" druzyne bo to zanujace. No prosze, nastepny szukajacy teorii spiskow... Zawodnika Arki nie ukarali, coz bywa. Wazne by karali chocby 1 na 10 a to juz bedzie cos. |
Cytat:
Swoją drogą ciekawy komentarz (na wp bodajże) : Dlaczego można po fakcie ukarać piłkarza na podstawie zapisu video a nie można uznać bramki na podstawie takiego samego zapisu??? To jak to jest z tymi pomyłkami sędziowskimi? Niektóre można naprawiać, a niektórych nie? A wogóle z tego co mówi Rafał to sędzia widział sytuację i nie uznał za stosowne karać naszego zawodnika, więc w czym problem? |
Czyli mamy się zgadzać na wybiórcze traktowanie zawodników tylko dlatego, że przynajmniej 1 będzie ukarany a pozostała 9 nie? Mamy liczyć na to, że to coś zmieni w zachowaniu innych piłkarzy? 10% karalność?
Nie zgadzam się na takie pojmowanie sprawiedliwości - albo karać wszystkich za to samo wykroczenie (a taka możliwość jest) albo nikogo. Nie może być równych i równiejszych. |
Na tym filmie nawet nie widać czy jest kontakt między zawodnikami. Po za tym on się próbuje wyrwać więc nie jest jego intencją wkopanie rywalowi. Max to żółta kartka za zamiar i niesportowe zachowanie. Jeśli Komisja Ligi wykluczy Boguskiego z meczu z Legią to będzie wałek na całą Polskę.
|
Cytat:
|
Cytat:
kreseq nie p...l bez sensu ad 1 Jakoś nie zdarza się, żeby to był od czasu do czasu zawodnik Legii, a nie wierzę, że tam sami święci grają ad 2 niech się spotykają a Ciebie proszę zgłoś do Komisji Dyscypliny "wyczyn" Grzelaka z ostatniego meczu kiedy uderzył sędziego i jeszcze "wyczyny" większości piłkarzy na boisku. My zgłosimy "wyczyny" całej druzyny Wisły (bo każdy szturchnął czy zawadził przeciwnika) i na boisku w meczu Legia-Wisła spotkają się ze sobą trenerzy i masazyści. |
Drogi kolego z Warszawy. Skoro tak bardzo rządasz sprawiedliwosci za uderzenie to czemu nie wspomnisz o niejakim bartłomieju Grzelaku który w ostatniej kolejce z ŁKSem uderzył sędziego. Za takie zachowanie to czerwona kartka i ban na 5 meczów. Badz obiektywny jezeli zabierasz głos na tym forum. Nie uważam że Boguski zrobił dobrze ale w każdej kolejce jest takich sytuacji przynajmniej kilka,a nie przypominam sobie w ostatnich 2 sezonach żeby karac zawodnika po fakcie, nawet za dużo bardziej brutalne zachowania. I teraz nagle wydział dyscypliny sie przebudził i to przed meczem z Legią. Oczywiscie o sprawie Grzelaka nie mówiąc słowa
|
hmmm tak z ciekawoc sie zapytam... w koncu to chyba po to ten temat, chcialem widziec co ma Paweł wytatuowane na reku? Co to za napis ?
|
Widac moje nie spomnienie o pilkarzach Legii i ich czesto brutalnej grze interpretujecie tak jak chcecie. Coz, bedzie wiec "dokladnie i wyraziscie"
Odnioslem sie do tego jednego przypadku co nie znaczy ze inne toleruje lub przymykam na nie oko.Szala przesadza i dla mnie powinien juz zakonczyc swoja "kariere", Grzelak tez ma goraca glowe, Choto czasami myli dyscypliny sportowe. Jeden.drugi i trzeci powinien nie raz zostac zawieszony, nie zostal i tutaj nie moja wina, jednak bym w wielkie teorie spiskowe nie wierzyl.Wszyscy wszystko robia by Legie faworyzowac, a reszta swieta niepokalana i prawa ponad wszystko. Czasy sie zmienily...ale chyba nie dla kazdego. Oczywiscie tak jest latwiej. Ja wiem ze sport to sport i czasami nerwy puszcza, czasami sedzia nie widzi. Nie jestem wydzialem dyscypliny, ja tylko oceniam ta jedna sytuacje. Karac trzeba wszystkich ktorzy sie zagotuja, a od karania nie jestem ja, od uniewinnienia nie jestescie wy. Jesli juz bedziemy karac wszystkich to g**** powinno wydzial dyscypliny obchodzic z jakiej druzyny jest zawodnik, z jaka druzyna bedzie grac w nastepnej kolejce i czy jest motorem czy kolem czy hamulcem. Kara jest kara i tyle. Nikt nie wierzy w to ze zawodnik zostanie zawieszony. Jest glosno i tylko tyle. Nie przesadzajmy, Wisla to nie Real Madryt a Boguski to nie Raul, by o motorach napedowych wspominac. Moze Raul to zly przyklad, ale bez niego i tak dacie sobie rade w kazdym meczu. Nawet w sredniaku z LP powinien byc chocby godny "zapasowy" na tak wazna pozycje. Mniemam ze takowego posiadacie. |
ktos wie gdzie Wisła udala sie na to 3 dniowe zgrupowanie?
|
Cytat:
a co do Boguskiego,to sam Rafał powiedział,że jest zdziwiony,że takie rzeczy wynajduje się przed meczem z Legią. Mam nadzieję,że cała sytuacja,to tylko takie pisanie dziennikarskie i raczej go nie zawieszą,bo to był szczyt wszystkiego |
Ładny gest klubu i piłkarzy
Mecz przyjaźni z Lechią Gdańsk od dawna elektryzuje kibiców Wisły. Także klub i sami zawodnicy podkreślają, że będzie to spotkanie szczególne. Najpierw warto wspomnieć o postępowaniu klubu, który zdecydował, że kibice Lechii (zagości ich w Krakowie ok. tysiąca) zasiądą wraz z fanami Wisły na sektorze D. Ponadto podjęto decyzję, że fani z Gdańska nie zapłacą za wejściówki na mecz. Klub zwrócił się jedynie do kibiców Wisły z prośbą o pokrycie kosztów związanych z podatkiem od biletów (2 złote w cenie każdej wejściówki). Na wysokości zadania stanęli jednak piłkarze Wisły, który zadeklarowali, że zapłacą za tysiąc wejściówek dla kibiców gdańskiej Lechii. To bardzo ładne zachowanie klubu i naszych piłkarzy, które godne jest pochwalenia. Wszystkie strony, udowodniły przy okazji tego spotkania, że przyjaźń to wartość bezcenna. wislasoccer.com, S K W K .PL mimo że dla nich to jak parę groszy to jednak fajny gest |
sie chłopaki szarpnęły:) ciekawe ile na łebka wyszło:P
|
Cytat:
Mimo wszystko ładny gest z ich strony, oby więcej takich :) (nie chodzi o datki gotówkowe ale o wspieranie kibiców) |
Paweł Brożek na wp.pl:
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...wiadomosc.html i cytat który mnie autentycznie rozwalił: Cytat:
Nie, Brożek jak odejdzie skończy jak Franek, Kosowski i Żuraw. Przecież bez języka ani rusz. Jak ma takie podejście, niech lepiej zostanie w Krakowie. |
przesadzasz wszystko wyjdzie w praniu, jak się tam nie nauczy to będzie problem (poza tym skąd wiadmo że angielski a nie np Włoski czy Hiszpański, a może nawet rosyjski)
o ile mnie pamięc nie myli to taki Matusiak na edukacje był pozytywnie nastawiony, np o ile pamiętam grał na giełdzie.... a co teraz robi ;) PS. ojjoj w centrach handlowych trochę czasu schodzi ;) a jak niektórzy gracze mają jeszcze PS3 to już w ogóle a na poważnie (choć nie śledzę życia prywatnego piłkarzy) to zdaje się on ma żonę :)? a tu art. że bez języka ani rusz :-) http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...wiadomosc.html Cytat:
|
czy ktos wie co jest z Gołosiem?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ugryzl go kleszcz i zachorowal na borelioze |
|
Gołoś może ewidentnie odejść..chyba nikt nie będzie płakał..na Ekstraklase ok..ale my gramy o LM ..chyba..więc bay Gołoś
|
Cytat:
narazie to gramy o mistrzostwo, a potem ewentualnie LM, ale raczej o PUEFA znawco, najlepiej sam stad "bay" |
za wp.pl
Na razie wszyscy mówią, że Konrad Gołoś nie zagra do końca roku. Nikt jednak nie chce napisać - może dlatego, żeby chłopaka nie załamywać - że może nie zagrać już nigdy i obecna choroba może oznaczać dla niego koniec kariery. A taką opcję przedstawili piłkarzowi Wisły Kraków lekarze. Gołoś jest chory na boreliozę. W lipcu ukąsił go kleszcz, wszystko się potem paskudnie potoczyło i teraz efekt jest taki, że piłkarz ocierający się niegdyś o reprezentację Polski nie jest nawet w stanie wejść na rower - tak bardzo jest osłabiony. Regularnie przyjmuje antybiotyki, raz czuje się lepiej, raz gorzej, ale o wznowieniu treningów nie ma mowy. Najgorsze jest to, że choroba może ustąpić, ale nie musi. Lekarze znają coś takiego jak "zespół poboreliozowy". Oby ten scenariusz nie miał zastosowania w przypadku Gołosia. Przypomnijmy, że ten zawodnik kiedyś miał kiedyś problemy z sercem - wówczas też straszono go końcem kariery. Uff!Wracaj do zdrowia Konrad!!! |
Trzymaj się "Goły"!
|
B.Schewinsteinger też miał borelioze
|
pamięta ktoś ile strzelonych bramek miał Paweł w tamtym sezonie po rundzie jesiennej?
|
Cytat:
|
Miał 14 po jesiennej+ 2 mecze przeniesione.
Razem z Zieniem |
W 15 meczach rundy jesiennej 11 bramek strzelil.
W pozostalych 2 meczach przeniesionych dorzucil 1, czyli w sumie przezimowal z 12. |
Cytat:
|
Możliwe,mój błąd. :>
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl