Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

HEDu 20.10.2008 14:02

A która to ta najwyzsza forma :D ? Chyba z Beitarem 45 minut :>

Wojtas 20.10.2008 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ksawery (Post 617215)
Od kilku meczy obserwuję Mauro i za każdym razem gdy piłkarze z nami śpiewają on się rozgląda na boki i ogólnie ma na nas wyje****. Gdy zwróciłem na to uwagę z miesiąc temu odezwały się głosy że to pewnie jeden raz i żebym się nie przejmował. Ale jak widać ta sytuacja trwa już od jakiegoś czasu. Strasznie mnie to irytuje bo olewa nas "na pokaz".

Musze przyznac ze tez to zauwazylem,zwlaszcza niewiem czy to dobrze widzialem,i moge sie mylic ale on zdajsie wogole nie podszedl pod sektor zeby podziekowac za doping,po sobotnim meczu z Piastem.
Coraz bardziej "minusuje" nasz Maurycy.

Robert_wislak 20.10.2008 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 617548)
Musze przyznac ze tez to zauwazylem,zwlaszcza niewiem czy to dobrze widzialem,i moge sie mylic ale on zdajsie wogole nie podszedl pod sektor zeby podziekowac za doping,po sobotnim meczu z Piastem.
Coraz bardziej "minusuje" nasz Maurycy.

Jak wszyscy zaczęli iść pod E to on szedł w strone szatni i ktoś go wygonił pod trybune Skorża chyba ale sie tam nie dowlókł
A teraz moje pytanie: On ma motywacyjny? czy jakby wylegiwał się pod kocykiem to dostałby tyle samo?

mic 20.10.2008 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 617553)
Jak wszyscy zaczęli iść pod E to on szedł w strone szatni i ktoś go wygonił pod trybune Skorża chyba ale sie tam nie dowlókł
A teraz moje pytanie: On ma motywacyjny? czy jakby wylegiwał się pod kocykiem to dostałby tyle samo?

Skonczcie juz ta napinke i szukanie dziury w calym. Idac pod E podszedl w poblize lozy, poczekal pare sekund na syna i poszli dalej razem.

ciacho 20.10.2008 19:27

Wecie może ile Tomas Jirsak ma pauzować jeszcze?
EDIT. Przepraszam za zawracanie gitary.. już wiem:)

KOMINEK 21.10.2008 09:10

No i zaczyna sie

Zaoczna czerwona kartka, zawieszenie na kilka spotkań – takie m.in. kary grożą Rafałowi Boguskiemu. Za co? Za mecz z Piastem, który odbył się kilka dni temu.

Konkretnie chodzi o sytuację z 53 minuty spotkania. Piłkarz Białej Gwiazdy przepychał się w polu karnym z zawodnikiem gości Maciejem Michniewiczem. W pewnym momencie kopnął go bez piłki. Sytuacja ta uszła uwadze sędziemu spotkania, wychwyciły ją jednak telewizyjne kamery.

- Analizowaliśmy tę sytuację. Dostrzegliśmy, że w 53. minucie Boguski zachował się niestosownie w polu karnym podczas przepychanki z Michniewiczem. Sprawą tą zajmie się w czwartek Komisja Ligi - powiedział w stacji nSport rzecznik Ekstraklasa SA Adrian Skubis.

Crusi 21.10.2008 09:38

Zenada, jak zwykle lesne dziady zaczynaja kombinowac jak tu swoja druzyne uratowac...

ogr 21.10.2008 10:51

Na Wachowiczu z Arki jakos nie wydawali zaocznych werdyktów za celowe zdeptanie zawodnika. No ale Arka w nastepnej kolejce nie grała z Legia to i potrzeby nie było...

kreseq 21.10.2008 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Crusi (Post 617809)
Zenada, jak zwykle lesne dziady zaczynaja kombinowac jak tu swoja druzyne uratowac...

Przepraszam, uratowac przed czym/kim? Nie sadzisz chyba ze z dzisiejsza forma Wisla czy Legia maja przewage w tym meczu? Ja rozumiem ze zajmowanie sie takimi .......ami jak zachowanie zawodnika moze irytowac, ale:

1) Gdyby to byl zawodnik Legii zaloze sie ze nikt z Was by nie protestowal.
2) Zachowania zawodnikow w takich sytuacjach zawsze musza spotykac sie z taka a nie inna reakcja, w przeciwnym razie zawodnicy beda "przypadkiem" robic krzywde. Nie wazne czy to zawodnik Wisly przed meczem z Legia, czy zawodnik Legii przed meczem z Wisla.

Pomijam juz tekst o lesnych dziadkach "ratujacych" druzyne bo to zanujace. No prosze, nastepny szukajacy teorii spiskow... Zawodnika Arki nie ukarali, coz bywa. Wazne by karali chocby 1 na 10 a to juz bedzie cos.

Plastman 21.10.2008 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 617822)
Przepraszam, uratowac przed czym/kim? Nie sadzisz chyba ze z dzisiejsza forma Wisla czy Legia maja przewage w tym meczu? Ja rozumiem ze zajmowanie sie takimi .......ami jak zachowanie zawodnika moze irytowac, ale:

2) Zachowania zawodnikow w takich sytuacjach zawsze musza spotykac sie z taka a nie inna reakcja, w przeciwnym razie zawodnicy beda "przypadkiem" robic krzywde. Nie wazne czy to zawodnik Wisly przed meczem z Legia, czy zawodnik Legii przed meczem z Wisla.

Pomijam juz tekst o lesnych dziadkach "ratujacych" druzyne bo to zanujace. No prosze, nastepny szukajacy teorii spiskow... Zawodnika Arki nie ukarali, coz bywa. Wazne by karali chocby 1 na 10 a to juz bedzie cos.

Taaaak, pamietam jak Szala walił łokciem po brzuchu przeciwnika. Seria jak z kałasza, w telewizji widać było jak na dłoni. Jakoś nikt się tym chyba nie zajmował później...

Swoją drogą ciekawy komentarz (na wp bodajże) :
Dlaczego można po fakcie ukarać piłkarza na podstawie zapisu video a nie można uznać bramki na podstawie takiego samego zapisu??? To jak to jest z tymi pomyłkami sędziowskimi? Niektóre można naprawiać, a niektórych nie?

A wogóle z tego co mówi Rafał to sędzia widział sytuację i nie uznał za stosowne karać naszego zawodnika, więc w czym problem?

ypeeh 21.10.2008 11:15

Czyli mamy się zgadzać na wybiórcze traktowanie zawodników tylko dlatego, że przynajmniej 1 będzie ukarany a pozostała 9 nie? Mamy liczyć na to, że to coś zmieni w zachowaniu innych piłkarzy? 10% karalność?
Nie zgadzam się na takie pojmowanie sprawiedliwości - albo karać wszystkich za to samo wykroczenie (a taka możliwość jest) albo nikogo. Nie może być równych i równiejszych.

Estovic 21.10.2008 11:49

Na tym filmie nawet nie widać czy jest kontakt między zawodnikami. Po za tym on się próbuje wyrwać więc nie jest jego intencją wkopanie rywalowi. Max to żółta kartka za zamiar i niesportowe zachowanie. Jeśli Komisja Ligi wykluczy Boguskiego z meczu z Legią to będzie wałek na całą Polskę.

Crusi 21.10.2008 12:14

Cytat:

No sory ale jak to inaczej nazwac jak nie zenada? W kazdej kolejce jest mnostwo takich przepychanek i jakos nikt sie nigdy nie przyczepia, tylko nagle teraz dziwnym trafem przed meczem z Legia chca nam wykluczyc motor napedowy druzyny za jakas .......e, w ktorej nic tak naprawde sie nie stalo...

FraMat 21.10.2008 12:18

Cytat:

kreseq nie p...l bez sensu

ad 1
Jakoś nie zdarza się, żeby to był od czasu do czasu zawodnik Legii, a nie wierzę, że tam sami święci grają
ad 2
niech się spotykają a Ciebie proszę zgłoś do Komisji Dyscypliny "wyczyn" Grzelaka z ostatniego meczu kiedy uderzył sędziego i jeszcze "wyczyny" większości piłkarzy na boisku. My zgłosimy "wyczyny" całej druzyny Wisły (bo każdy szturchnął czy zawadził przeciwnika) i na boisku w meczu Legia-Wisła spotkają się ze sobą trenerzy i masazyści.

radekogi 21.10.2008 12:27

Drogi kolego z Warszawy. Skoro tak bardzo rządasz sprawiedliwosci za uderzenie to czemu nie wspomnisz o niejakim bartłomieju Grzelaku który w ostatniej kolejce z ŁKSem uderzył sędziego. Za takie zachowanie to czerwona kartka i ban na 5 meczów. Badz obiektywny jezeli zabierasz głos na tym forum. Nie uważam że Boguski zrobił dobrze ale w każdej kolejce jest takich sytuacji przynajmniej kilka,a nie przypominam sobie w ostatnich 2 sezonach żeby karac zawodnika po fakcie, nawet za dużo bardziej brutalne zachowania. I teraz nagle wydział dyscypliny sie przebudził i to przed meczem z Legią. Oczywiscie o sprawie Grzelaka nie mówiąc słowa

kaco1985 21.10.2008 12:29

hmmm tak z ciekawoc sie zapytam... w koncu to chyba po to ten temat, chcialem widziec co ma Paweł wytatuowane na reku? Co to za napis ?

kreseq 21.10.2008 13:06

Widac moje nie spomnienie o pilkarzach Legii i ich czesto brutalnej grze interpretujecie tak jak chcecie. Coz, bedzie wiec "dokladnie i wyraziscie"
Odnioslem sie do tego jednego przypadku co nie znaczy ze inne toleruje lub przymykam na nie oko.Szala przesadza i dla mnie powinien juz zakonczyc swoja "kariere", Grzelak tez ma goraca glowe, Choto czasami myli dyscypliny sportowe. Jeden.drugi i trzeci powinien nie raz zostac zawieszony, nie zostal i tutaj nie moja wina, jednak bym w wielkie teorie spiskowe nie wierzyl.Wszyscy wszystko robia by Legie faworyzowac, a reszta swieta niepokalana i prawa ponad wszystko. Czasy sie zmienily...ale chyba nie dla kazdego.
Oczywiscie tak jest latwiej. Ja wiem ze sport to sport i czasami nerwy puszcza, czasami sedzia nie widzi.

Nie jestem wydzialem dyscypliny, ja tylko oceniam ta jedna sytuacje.
Karac trzeba wszystkich ktorzy sie zagotuja, a od karania nie jestem ja, od uniewinnienia nie jestescie wy.
Jesli juz bedziemy karac wszystkich to g**** powinno wydzial dyscypliny obchodzic z jakiej druzyny jest zawodnik, z jaka druzyna bedzie grac w nastepnej kolejce i czy jest motorem czy kolem czy hamulcem. Kara jest kara i tyle.
Nikt nie wierzy w to ze zawodnik zostanie zawieszony. Jest glosno i tylko tyle.
Nie przesadzajmy, Wisla to nie Real Madryt a Boguski to nie Raul, by o motorach napedowych wspominac. Moze Raul to zly przyklad, ale bez niego i tak dacie sobie rade w kazdym meczu. Nawet w sredniaku z LP powinien byc chocby godny "zapasowy" na tak wazna pozycje. Mniemam ze takowego posiadacie.

buczu1906 21.10.2008 14:38

ktos wie gdzie Wisła udala sie na to 3 dniowe zgrupowanie?

unpredictable_wislaczka 21.10.2008 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 617843)
hmmm tak z ciekawoc sie zapytam... w koncu to chyba po to ten temat, chcialem widziec co ma Paweł wytatuowane na reku? Co to za napis ?

Carpe Diem

a co do Boguskiego,to sam Rafał powiedział,że jest zdziwiony,że takie rzeczy wynajduje się przed meczem z Legią. Mam nadzieję,że cała sytuacja,to tylko takie pisanie dziennikarskie i raczej go nie zawieszą,bo to był szczyt wszystkiego

South 29.10.2008 15:50

Ładny gest klubu i piłkarzy

Mecz przyjaźni z Lechią Gdańsk od dawna elektryzuje kibiców Wisły. Także klub i sami zawodnicy podkreślają, że będzie to spotkanie szczególne.

Najpierw warto wspomnieć o postępowaniu klubu, który zdecydował, że kibice Lechii (zagości ich w Krakowie ok. tysiąca) zasiądą wraz z fanami Wisły na sektorze D. Ponadto podjęto decyzję, że fani z Gdańska nie zapłacą za wejściówki na mecz. Klub zwrócił się jedynie do kibiców Wisły z prośbą o pokrycie kosztów związanych z podatkiem od biletów (2 złote w cenie każdej wejściówki).

Na wysokości zadania stanęli jednak piłkarze Wisły, który zadeklarowali, że zapłacą za tysiąc wejściówek dla kibiców gdańskiej Lechii.

To bardzo ładne zachowanie klubu i naszych piłkarzy, które godne jest pochwalenia. Wszystkie strony, udowodniły przy okazji tego spotkania, że przyjaźń to wartość bezcenna.

wislasoccer.com, S K W K .PL

mimo że dla nich to jak parę groszy to jednak fajny gest

buczo1985 29.10.2008 17:04

sie chłopaki szarpnęły:) ciekawe ile na łebka wyszło:P

Kamson 29.10.2008 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 621110)
sie chłopaki szarpnęły:) ciekawe ile na łebka wyszło:P

Tak matematycznie to mniej więcej 25:2000zł = 80zł na głowe.

Mimo wszystko ładny gest z ich strony, oby więcej takich :) (nie chodzi o datki gotówkowe ale o wspieranie kibiców)

flamengista 29.10.2008 20:09

Paweł Brożek na wp.pl:

http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...wiadomosc.html

i cytat który mnie autentycznie rozwalił:

Cytat:

Myślę o tym, by jak najszybciej opanować angielski, ale nie mam na razie na to czasu
A co ma innego do roboty? 2 treningi dziennie po parę godzin, zostaje kilkanaście godzin do dyspozycji. Żeby nie znaleźć 2-3 godzin tygodniowo na podstawowe wprawki językowe...

Nie, Brożek jak odejdzie skończy jak Franek, Kosowski i Żuraw. Przecież bez języka ani rusz. Jak ma takie podejście, niech lepiej zostanie w Krakowie.

szczebrzeszcz 29.10.2008 22:24

przesadzasz wszystko wyjdzie w praniu, jak się tam nie nauczy to będzie problem (poza tym skąd wiadmo że angielski a nie np Włoski czy Hiszpański, a może nawet rosyjski)

o ile mnie pamięc nie myli to taki Matusiak na edukacje był pozytywnie nastawiony, np o ile pamiętam grał na giełdzie.... a co teraz robi ;)

PS. ojjoj w centrach handlowych trochę czasu schodzi ;) a jak niektórzy gracze mają jeszcze PS3 to już w ogóle
a na poważnie (choć nie śledzę życia prywatnego piłkarzy) to zdaje się on ma żonę :)?

a tu art. że bez języka ani rusz :-)
http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,322...wiadomosc.html

Cytat:

Po trafieniu do szwajcarskiego Sionu (jest tam wypożyczony z Legii do końca roku z opcją pierwokupu) nie docenił tego, co podsunął mu hojny los (przez 5 lat gry mógł tam zarobić 1 mln euro). Mieszkając na terenie stadionu, kilka razy z rzędu spóźnił się na trening, dwa razy spowodował też stłuczkę samochodową, nie mając prawa jazdy. Nikt nie potrafił do niego dotrzeć, bo zrezygnował z opłacanych przez klub lekcji francuskiego.

Spokojnych zazwyczaj Szwajcarów Grosicki doprowadził do prawdziwej furii. – Działacze Sionu zawiedli się na Kamilu i postanowili zrobić mu na złość. Wykorzystali jego naiwność i ignorancję, podkładając mu świnię, czyli napisany po francusku dokument, w którym Grosicki zrzekał się swoich zarobków do końca roku. Jednocześnie jednak kontrakt z klubem nie został rozwiązany i nadal obowiązuje. Kamil nie rozumiejąc treści, podpisał ten papier bez mojej zgody. Zachował się nieodpowiedzialnie – relacjonuje Mariusz Piekarski, menedżer piłkarza, który uważa jednak, że działacze postąpili z naiwnym jak dziecko zawodnikiem wyjątkowo podle.

Dodatkowo zobowiązał się oddać Szwajcarom pewien procent tego, co zarobił w poprzednim sezonie, czyli ponad 20 tys. euro.

- Od lipca nie dostaję pensji, a od miesiąca siedzę w Szczecinie. Tragedia…. – piłkarzowi łamie się głos.

LAB 29.10.2008 22:48

czy ktos wie co jest z Gołosiem?

Robert_wislak 29.10.2008 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 621359)
czy ktos wie co jest z Gołosiem?

ugryzł go kleszcz.

unpredictable_wislaczka 30.10.2008 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 621191)
Przecież bez języka ani rusz. Jak ma takie podejście, niech lepiej zostanie w Krakowie.

Z tego co wiem,to pisali z bratem maturę z angielskiego,więc nie wierzę,że z jego angielskim jest aż tak źle. Dogadać by się pewnie dogadał ;)

sorel 30.10.2008 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 621374)
ugryzł go kleszcz.

Jak powidziales A to powiedz i B.

Ugryzl go kleszcz i zachorowal na borelioze

e 30.10.2008 17:22

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4798

Soltys 03.11.2008 16:30

Gołoś może ewidentnie odejść..chyba nikt nie będzie płakał..na Ekstraklase ok..ale my gramy o LM ..chyba..więc bay Gołoś

mic 03.11.2008 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Soltys (Post 623066)
Gołoś może ewidentnie odejść..chyba nikt nie będzie płakał..na Ekstraklase ok..ale my gramy o LM ..chyba..więc bay Gołoś

:lol:

narazie to gramy o mistrzostwo, a potem ewentualnie LM, ale raczej o PUEFA

znawco, najlepiej sam stad "bay"

arti 10.11.2008 11:40

za wp.pl

Na razie wszyscy mówią, że Konrad Gołoś nie zagra do końca roku. Nikt jednak nie chce napisać - może dlatego, żeby chłopaka nie załamywać - że może nie zagrać już nigdy i obecna choroba może oznaczać dla niego koniec kariery. A taką opcję przedstawili piłkarzowi Wisły Kraków lekarze.

Gołoś jest chory na boreliozę. W lipcu ukąsił go kleszcz, wszystko się potem paskudnie potoczyło i teraz efekt jest taki, że piłkarz ocierający się niegdyś o reprezentację Polski nie jest nawet w stanie wejść na rower - tak bardzo jest osłabiony. Regularnie przyjmuje antybiotyki, raz czuje się lepiej, raz gorzej, ale o wznowieniu treningów nie ma mowy.

Najgorsze jest to, że choroba może ustąpić, ale nie musi. Lekarze znają coś takiego jak "zespół poboreliozowy". Oby ten scenariusz nie miał zastosowania w przypadku Gołosia. Przypomnijmy, że ten zawodnik kiedyś miał kiedyś problemy z sercem - wówczas też straszono go końcem kariery.

Uff!Wracaj do zdrowia Konrad!!!

sndr 10.11.2008 14:53

Trzymaj się "Goły"!

IncognitoTSW 10.11.2008 14:58

B.Schewinsteinger też miał borelioze

buczo1985 15.11.2008 20:30

pamięta ktoś ile strzelonych bramek miał Paweł w tamtym sezonie po rundzie jesiennej?

arti 15.11.2008 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 629571)
pamięta ktoś ile strzelonych bramek miał Paweł w tamtym sezonie po rundzie jesiennej?

11..............

DrewniaQ 17.11.2008 14:52

Miał 14 po jesiennej+ 2 mecze przeniesione.

Razem z Zieniem

Wasiu 17.11.2008 15:07

W 15 meczach rundy jesiennej 11 bramek strzelil.
W pozostalych 2 meczach przeniesionych dorzucil 1, czyli w sumie przezimowal z 12.

arti 17.11.2008 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DrewniaQ (Post 630327)
Miał 14 po jesiennej+ 2 mecze przeniesione.

Razem z Zieniem

ja twierdzę, że wtedy miał 12... rzeczywiście razem z Zieniem:lol:

DrewniaQ 17.11.2008 15:24

Możliwe,mój błąd. :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl