Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Afery w polskiej piłce.. korupcja, przekręty itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1531)

matizaq 06.02.2009 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MicK (Post 669327)
Wszystkie mecze z petrochemią zawsze zlewały mi się w jedną całość, ale z tego konkretnego właśnie sędzia mi zapadł w pamięć.
Takiej oczywistej k**** jaką był sędzia to ze świecą szukać... obecnie pewnie ma jedno literowe nazwiskio...

Sędzia tego meczu - Piotr Kotos w grudniu 2007 roku dobrowolnie poddał sie karze,przyznając się do procederu korupcyjnego ...............

P.S Nie miał daleko przynajmniej ,bo jest z Wrocławia :lol: :lol: :lol:

leszekm 06.02.2009 10:30

Jeszcze wielu powinno się bać

http://www.rp.pl/artykul/102386,2592..._sie_bac_.html

flamengista 06.02.2009 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 669042)
(...)
Bierzemy pod uwage nie to ze "mielismy szczescie" tylko raczej to ze we wspomnianym 93' mielismy wyjatkowego pecha! Bo to nasi kopacze s****ili sie najbardziej sprzedajac w ordynarny sposob mecz znienawidzonemu rywalowi na wlasnym stadionie. I wiesz co wtedy zrobilo wielu kibicow i sam klub? Cos wprost przeciwnego niz Wy dzisiaj!(...)

Należy jeszcze zauważyć, że działania zarządu Wisły były wówczas czymś całkowicie bezprecedensowym. W 1993 roku nie było mowy o karach za korupcję. Nie przewidywał ich ani statut PZPN i rozgrywek ligowych, ani kodeks karny.

Co więcej - właśnie w związku z tym Olimpia, ŁKS i Legia - zarówno piłkarze, działacze jak i kibice - uważali się za poszkodowanych w całej tej sprawie. A zarząd Legii jeszcze całkiem niedawno przebąkiwał coś o petycji do PZPN w celu zwrócenia im niesłusznie zabranego tytułu mistrzowskiego.

Biorąc pod uwagę standardy tamtejszego środowiska piłkarskiego, nasze zachowanie - wyjątkowo honorowe i radykalne - było wręcz uważane za frajerstwo. Bo przecież bez bicia przyznaliśmy się do winy, przyjęliśmy karę i wyrzuciliśmy piłkarzy. W konsekwencji za rok spadliśmy "w nagrodę" do drugiej ligi.

Ale prawda jest taka, że dzięki temu dziś mamy jako jedyni (póki - odpukać - jakieś g.wno nie wypłynie na powierzchnię) tytuł moralny do nazywania się uczciwymi. Jak na razie nie ma podstaw do przypuszczeń że Wisła nie grała fair, ba - są wyraźne dowody na to, że jako pierwsi walczyliśmy z korupcją.

Lemoniadowy Joe 06.02.2009 11:14

Cytat:

Wszystkie mecze z petrochemią zawsze zlewały mi się w jedną całość, ale z tego konkretnego właśnie sędzia mi zapadł w pamięć.
Takiej oczywistej k**** jaką był sędzia to ze świecą szukać... obecnie pewnie ma jedno literowe nazwiskio...
ten poznaniak co to wyciągnął ma jakieś podstawy aby uważać ten mecz za sprzedany przez Wisłę?
PS: Jeszcze na tym meczu wygwizdywaliśmy Kałużnego, bał się podejść do piłki by nie złapać kontuzjii kiedy już sobie zaklepał transfer.

Kałużny byl ostro zbluzgany ale miałl juz transfer zaklepany czy chciał taka postawą transfer wymusić?

ale jak chłopaki w Poznania szukaj haka to podpowiem że wiekszą afere próbowal rozkrecić Atlas z meczu Amica- Wisła czyli z obecnym tzw Lechem , według dziennikarzyny Wisła mial ten mecz kupić tylko niestety przegralismy ale pijak to wytłumaczył tak że wszystko było by kupione tylko murzyn nie znając polskiego jezyka wszedł na końcówke i strzelił na 2-1 :)

czyli podsumowując kolejke wczesnie niby sprzedaliśmy Orlenowi by kolejke pozniej kupić od Amiki :) a była to 28 kolejka sezon zakonczyliśmy z 9 pkt przewagą

Jarromiro 06.02.2009 11:44

Soprano Tak sie składa że akurat w tym meczu nie potrzeba było zadnej waleczności. Gro piłkarzy Wisły opusciła pub pt: Pasja w Krakowie na niewiele przed meczem. Wiekszość wyglądała jek słynny Laguna. Nie jest może jakis powód do chwały, ale wyluzuj ze swoim insynuacjami

4fan_player 06.02.2009 11:48

http://www2.90minut.pl/news/84/news848797.html

MJ 06.02.2009 11:50

Szczerze mówiąc to zatrzymanie Reissa dla mnie osobiście było lekkim szokiem. Te jego teksty o tym jak to on brzydzi się korupcją, jak to on kocha Lecha...

Ja straszliwie żałuje, że prokurator zajmuje się tylko sprawami po 2003r. . We Włoszech zajęli się sprawą Juventusu z czasów jeszcze gdy grali w nim Ravanelli, Dechamps, Ferrara i ta cała reszta. U nas gdyby dokopać się do lat .90 to chyba w lidze by trenerów, sędziów i działaczy nie starczyło żeby jedną ligę mieć. Pamiętam dobrze, że lata .90 to był czas korupcji, sprzedawanie, kupowanie było na porządku dziennym. Zrobili nawet takie jaja, że Ptak kupił większość meczy w sezonie 97/98 i ŁKS został mistrzem Polski - niezłe jaja były co? Chciałbym żeby dobrali się do tych ludzi. Dopiero by się posypało towarzystwo. Ile to tych interesujących meczy było... Z tych nowszych czasów - mi ze względów oczywistych zapadł w pamięć - Lech - Legia 3:0, no i jeszcze drugi mecz LEGENDARNY :D Amica - Aluminium 5:3 w finale PP - to dopiero było spotkanie, 10 metrów przed obrońcami spalony, niepodyktowany karny dla Konina, podyktowany dla Amiki, czerwona kartka dla Aluminium - jak żyje nie widziałem tak bardzo przekręconego meczu, a najlepsze że później ów sędzia Kowalczyk szkolił sędziów w PZPN.

Jedyne wyjście to zaorać tą całą ligę, rozwalić PZPN i zacząć budować wszystko od nowa, zatrudniać ludzi, którzy spędzili większość kariery za granicą i nie mieli okazji się ubabrać (Urban, R.Warzycha, K.Warzycha, Kosecki, Kasperczak, Smolarek, Dudek gdy zakończy karierę...). Dziś to ja już jestem pewien że tylko Czyżniewski jest i był czysty, zresztą za tą swoją czystość zapłacił bardzo dużą cenę...

7 kotów 06.02.2009 11:53

Cytat:

Takiej oczywistej k**** jaką był sędzia to ze świecą szukać... obecnie pewnie ma jedno literowe nazwiskio..

Sedziowal Kotos z... Wroclawia :)
Nie wiem czy pierdzi w dere czy nie.

To byl w ogole dziwny sezon. Wpadlismy wtedy w tzw ZADYSZKE - :) Przegrywajac badz remisujac kilka meczy z rzedu.
Pamietam ze sie mowilo, iz juz ze Slaskiem mielismy przegrac, ale niewtajemniczony Szymkowiak wszedl z lawki i .......nal 2 gole w 5 minut. Za co dostal opierdziel w szatni bo Slaskowi juz sie nie udalo strzelic na 3:2.

A pozniej ten w****iajacy spacerek z Dmoszynskimi.

No i dzielo zniszczenia zwienczone ogniskiem na LAzienkowskiej :lol:

wislak68 06.02.2009 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jarromiro (Post 669383)
Soprano Tak sie składa że akurat w tym meczu nie potrzeba było zadnej waleczności. Gro piłkarzy Wisły opusciła pub pt: Pasja w Krakowie na niewiele przed meczem. Wiekszość wyglądała jek słynny Laguna. Nie jest może jakis powód do chwały, ale wyluzuj ze swoim insynuacjami

Pytanie tylko dlaczego tam poszli i za czyje pili.

ToTylkoJa 06.02.2009 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 669297)

Totylkoja- no pewnie, najlepiej jest krzyczec cztery lata "pilka nozna dla kibicow" lub "dziewulski ****" i nie zrobic nic. We ty sie zastanow w ogole o co ci chodzi

ja doskonale wiem o co mi chodzi. I sądzę, że Ty też wiesz. Zadałem proste pytanie- czy ta wasza (słuszna zresztą jak podkreśliłem) postawa coś zmieniła? Bo jeden raz wyszliście i myślicie, że sprawa załatwiona? A jak znów będą kłopoty z wejściem przyjezdnych to co zrobicie? Będziecie ciągle wychodzić, czy to był jednorazowy wyskok? Tego chce się dowiedzieć, czy ta akcja przyniosła zamierzony skutek na przyszłość.

A Ty mi zaraz piszesz czy lepiej śpiewać to czy tamto, tak jakbym negował wasze zachowanie. Nie ma to związku z meritum.
(najbardziej interesuje mnie co zrobicie, gdy znów zaistnieje taka sytuacja)

TeeS 06.02.2009 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 669391)
Sedziowal Kotos z... Wroclawia :)
A pozniej ten w****iajacy spacerek z Dmoszynskimi.

Z tego meczu zapamiętałem jedno - a mianowicie - strzelenie gola przez Frankowskiego i totalne zaskoczenie innych graczy Wisły (widziane gołym okiem z X) - z których nikt nie podbiegł pogratulować "szczęśliwemu" strzelcowi.
Jak się kiedyś zastanawiałem który z meczy Wisły mógłby być puszczony - to ten mi się nasuwa na pierwszym miejscu jeśli chodzi o mecze rozgrywane przy R22.

Oczywiście jak było naprawdę - tego nie wiem.

pozdrawiam

wislak68 07.02.2009 01:00

Czyżby wszystko już powiedziano a reszta była tylko milczeniem? :>

LAB 07.02.2009 02:04

Tylko po co oni mieli ten mecz im "oddac" jak oni 2 lige mieli pewna?

leszekm 07.02.2009 09:06

Lech zarobi na aferze swojej legendy

http://www.dziennik.pl/sport/ekstrak...j_legendy.html

Wasza Wysokość 07.02.2009 14:11

Czy piłkarze Lecha oszukali własnych kibiców - odpowiada Wiara Lecha - wywiad z Jarosławem Kilińskim, szefem stowarzyszenia kibiców Wiara Lecha.

(Na marginesie wątku głównego zwracam uwagę na ostatni fragment wywiadu. To kolejne potwierdzenie tego, jak powszechnie i dokładnie czytane są nasze wypowiedzi na forach klubowych.)

karmel1906 07.02.2009 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 669306)
A o co konkretnie chodzi?

podrjrzewam, ze moze pic do meczu z Petrochemią/Petrą/Orlenem (niepotrzebne skreslic) kiedy przegralismy bedac na 1 miejscu jedna bramka u siebie, kiedy to Orlen byl na ostatnim. Zawsze mnie zastamnawialo jakim cudem dostalismy wtedy po dupie...

nie pamietam niestety ktory to byl sezon, mecz byl na runde wiosenna, kolo maja, czerwca.... jakos tak

orzeu 08.02.2009 23:23

Cytat:

Wszyscy w ostatnim czasie jesteśmy świadkami bezpardonowych ataków niektórych mediów na nasz Klub oraz jego kibiców. Ich celem jest doprowadzenie do podziałów w naszej wielkiej rodzinie Lecha Poznań. Autorom tych zawistnych ataków najwyraźniej przeszkadza sukces osiągnięty przez nasz Klub. Przeszkadza atmosfera współpracy między różnymi środowiskami Wielkopolan, dumnymi z wielkiej tradycji Lecha Poznań.
W tych trudnych chwilach, my kibice Lecha wierzymy, ze obrana przez nas droga wspierania Klubu na dobre i na złe to nasz moralny obowiązek. W tych trudnych chwilach tym bardziej chcemy trwać przy naszych przekonaniach oraz wytrwałą pracą i zaangażowaniem służyć naszym ukochanym niebiesko – białym barwom. Po poznańsku postanowiliśmy robić to, co do tej pory, a reszta niech się uczy i niech zazdrości. W Poznaniu współpraca to standard, zaufanie, to fundament, a dialog, to partnerzy. Równi sobie, zdeterminowani, szanujący siebie nawzajem. Nie wszyscy podzielają nasze poglądy, nie wszyscy są nam przychylni, ale w obronie Kolejorza wszyscy razem stać musimy murem.

Dlatego wszystkich, którzy czują się emocjonalnie związani z Dumą Wielkopolski, zapraszamy do wstępowania do Stowarzyszenia Kibiców Lecha Poznań „Wiara Lecha”. Im więcej nas będzie, im donośniejszy będzie nasz głos, tym większa będzie chwała Klubu, który jest nam wszystkim najdroższy na świecie. Wierzymy, że razem będziemy niepokonani. Wierzymy, że my - wiara skupiona wokół naszego Klubu wspólnie wyjdziemy tylko mocniejsi z obecnej zawieruchy.
Wierzymy, że każdy z nas ma prawo i obowiązek tworzyć wielkiego Lecha. Wierzymy, że Lech jest tam gdzie jego Wiara!
:rotfl:
Partia bylaby z Was dumna!

Po lekturze paru tekstow stwierdzam ze sam moglbym im to pisac wedlug wytyczonej linii.
Dwa zdania o jednosci, trzy slowa o "tradycji wielkiego Lecha", ze cztery zdania o wyjatkowosci miasta Poznań (najlepiej rzucic tu pare swietnych epitetow), pocisnac zdanko o spisku i zakonczyc tym ze sa dumni z siebie samych.
Nieprawdopodbne jest to samouwielbienie Wielkopolan :lol:

Marszałek 08.02.2009 23:37

Ale już tak bez robienia sobie z nich jaj. O jaki sukces im chodzi?

4fan_player 08.02.2009 23:42

Sukcesem dla nich była fuzja z Amiką.

darotsok73 09.02.2009 00:10

Oni nawet korupcję próbują przerobić w sukces bo szumnie zapowiadają spowiedź Reksia z jego korupcyjnych przygód .
Ma się to odbyć bodaj 10 lutego ? na łamach ich nowej gazetki, dla tego wszędzie gdzie się da o tym bębnią ,żeby jak najwięcej tych pisemek się sprzedało i wielkopolanie mogli zarobić niezłą kaskę.
Mistrzostwo tupetu.

wolfy 09.02.2009 01:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 670904)
Oni nawet korupcję próbują przerobić w sukces bo szumnie zapowiadają spowiedź Reksia z jego korupcyjnych przygód .
Ma się to odbyć bodaj 10 lutego ? na łamach ich nowej gazetki, dla tego wszędzie gdzie się da o tym bębnią ,żeby jak najwięcej tych pisemek się sprzedało i wielkopolanie mogli zarobić niezłą kaskę.
Mistrzostwo tupetu.

To się nazywa - "poznańska zaradność". Skoro sprzedali(kupili?)tradycję, to co im szkodzi zarobić na gościu który sprzedawał im mecze?

Wychodzi na to, że Lech to pierwszy klub prawdziwie mieszczański.

kot 09.02.2009 02:48

Myślę, że możemy się spodziewać spowiedzi koruptora Rejsa w stylu :

"padłem ofiarą systemu korupcyjnego, ktorego uczestnikami były wszystkie kluby polskie, a szczególnie Legia i Wisła, ale prokurator i wrogowie naszego sukcesu, chcą zniszczyć wyłącznie mnie i mój klub. Jestem niewinny, dopóki mi sąd winy nie udowodni "

Po oświadczeniu Wiary Lecha, nie ma już złudzeń, że ludzie z Poznania doznali trwałego kompleksu i skrzywienia psychicznego, znanego pod nazwą syndromu - " idziemy na mistrza " - , a Wiara w Lecha, prawdopodobnie bierze się u nich z zapewnień Rutkowskiego, że notes księgowego spólki fryzjerskiej, zawiera dokładną ewidencję z działalności, jaką zgromadzili od 1992 roku, gdy z fryzjerem organizowali Amicę Wronki oraz korupcję piłkarską w Polsce postkomunistycznej, co być może obecnie pozwala im drwić ze sprawiedliwości i prokuratury, która nie jest władna zdjąć tej korupcyjnej ochrony PZPN, nad ich klubem .

Uważam i mam nadzieję, że tak chorobliwa pycha i trwałe zakłamanie w koprupcji, natychmiast znajdzie niezbędnych "lekarzy" i nawet klasyczna propaganda w najobrzydliwszym wydaniu już im nie pomoże, w dalszym trwaniu w tak chorobliwym stanie.

flamengista 09.02.2009 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 670934)
To się nazywa - "poznańska zaradność". Skoro sprzedali(kupili?)tradycję, to co im szkodzi zarobić na gościu który sprzedawał im mecze?

Wychodzi na to, że Lech to pierwszy klub prawdziwie mieszczański.

Niech zrobią jeszcze regularną agencję towarzyską na terenie stadionu. Zawodnicy z dawnego Lecha i Amiki mogą tam dorabiać po godzinach - jako męskie prostytutki.

Jak są zaradni, to niech idą na całość. Jak sprzedawali mecze, to i własne 4 litery może też zechcą. W końcu dla nich honor to tylko kwestia ceny...

A klub dzięki agencji zwiększy budżet i kupi kolejnych Stiliców, może i do Ligi Mistrzów wejdą.

7 kotów 09.02.2009 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 670864)
:rotfl:
Partia bylaby z Was dumna!

Po lekturze paru tekstow stwierdzam ze sam moglbym im to pisac wedlug wytyczonej linii.
Dwa zdania o jednosci, trzy slowa o "tradycji wielkiego Lecha", ze cztery zdania o wyjatkowosci miasta Poznań (najlepiej rzucic tu pare swietnych epitetow), pocisnac zdanko o spisku i zakonczyc tym ze sa dumni z siebie samych.
Nieprawdopodbne jest to samouwielbienie Wielkopolan :lol:

Tu ni ma co sie smiac. Glos oficjalnych stowarzyszen kibicow brzmi zazwyczaj tragikomicznie.
Wystarczy wspomniec kilka epopei z rodzimego SKWK piora jednego autora.

chociaz to:
Cytat:

W Poznaniu współpraca to standard, zaufanie, to fundament, a dialog, to partnerzy. Równi sobie, zdeterminowani, szanujący siebie nawzajem.
Jest jednak nie do podjebania :lol:
Podejrzewam, ze nawet i Obrzezany Wstyd zza Blon nie jest w stanie czegos takiego splodzic.

A ta cala Wiara Lecha kwalifikuje sie do szpitala psychiatrycznego. Czemu ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia

darotsok73 09.02.2009 10:27

Wielkopolanie, jak chcecie tak bardzo pomnażać aktywa swojego klubu to może otwórzcie sieć fryzjerni , wasz duchowy przywódca wyjdzie kiedyś z pierdla,doświadczenie ma na polu fryzjerskim i menagerskim.
Ludziom "włosy rosną" od słuchania jacy to jesteście naj .

Boiskowe przygody Reksia też już się skończyły, na rynku piłkarskim jest (będzie) raczej spalony .
Strzygł was sportowo , niech się teraz nauczy nożyczkami.

Kibice którzy czują się oszukiwani mogli by liczyć na zniżkę.

No i najważniejsze : trzeba wymyślić chwytliwą , kojarzącą się z wami nazwę , proponuję "Amikadze" albo "Ikona"

7 kotów 09.02.2009 10:38

Amikadze :)))))))))))))

Przepraszam, ale zostalem rozjebany na kationy :))))))))

MrÓwA_1906 09.02.2009 18:24

Cytat:

głos z celi: Spacerniak! Która liga śmiga? Które kluby?
Dariusz W: Pierwsza! Kluby 1szy, 2gi i 7my! A kto się pucuje?
głos z celi: Tu Wit Ż. z kolegium sędziów!
Dariusz W: Siemano Witek!
głos z celi: Siemano Dariusz! Który tam to Reksio?
Piotr R: Ja jestem Reksio! Bo co?
głos z celi: Jesteś z Poznania? Znasz Fryzjera?
Piotr R: Znam.
głos z celi: Dostaliśmy gryps od Fryzjera! Że mecze kupowałeś i złapać się dałeś. Że frajer z boiska jesteś!

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

KoPer 09.02.2009 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MrÓwA_1906 (Post 671228)
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

padłem !!!

nie ma to jak Symetria :)

seba 09.02.2009 23:24

miazga..ale brakuje kilku slow na samym koncu hehe

spidey 10.02.2009 08:20

Były drugi trener Wisły Kraków Andrzej B. został zatrzymany przez CBA dziś rano w Warszawie.

Informacje podali przed chwilą w TVN24

EDIT
Cytat:

CBA zatrzymało Andrzeja B., byłego drugiego trenera Wisły Kraków - poinformowała TVP Info.
Zatrzymanie Andrzeja B. zleciła Prokuratura Krajowa we Wrocławiu i ma ono związek z korupcją w polskim futbolu. Do zatrzymania byłego drugiego szkoleniowca Wisły Kraków doszło w Warszawie.
Źródło: http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/byly-trener-wisly-zatrzymany,1257032

Czy on przypadkiem już wcześniej nie miał postawionych zarzutów?
Info z marca 2008:
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,96554,5068640.html
Jeśli tak to zapewne chodzi o Koronę.

voy2s 10.02.2009 08:30

Nie ma się co podniecać kolego z Warszawy.

http://www.dzienniksport.com/index.p...1075&Itemid=60

To chodzi o zarzuty korupcyjne za czasów jego pracy w Koronie. No ale informacja "kolejna osoba związana z Koroną Kielce zatrzymana" na pewno nie jest tak chwytliwa jak "były trener Wisły Kraków zatrzymany".
Cóż, szkoda że nawet dziennikarstwo informacyjne w naszym kraju coraz bardziej poziomem zbliża się do faktu i superaka.

---------------

cytat z JM

"Wściekły trener Boruca wyrzuca zawodnika do rezerw!" - Kto pomyślał że Boruca? Oczywiście że nie Boruca - McGeady’ego!

I wszystko w tym temacie.

spidey 10.02.2009 08:45

Jakbyś doczytał mojego posta, to byś wiedział, że wiem ocb.

voy2s 10.02.2009 08:59

Przecież edytowałeś swojego posta :) ja odpowiadałem na tą treść jaka była o 8:22.

Domas 10.02.2009 09:43

http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...zymany,1257032

Griszka30KR 10.02.2009 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 671507)
Jakbyś doczytał mojego posta, to byś wiedział, że wiem ocb.

Tak nie to zebym był anty ,ale :P...Jestem ciekaw tylko dlaczego jak zatrzymali Dariusza W.,to pisali,ze zatrzymali byłego reprezentanta Polski ,a nie np. byłego trenera Legii ..... :),to po pierwsze,a po drugie odrazu w tytule podkreslali ,ze sprawa dotyczyła korupcji w Koronie Kielce,a tu ,ze dotyczy korupcji w piłce noznej....:)

spidey 10.02.2009 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez voy2s (Post 671511)
Przecież edytowałeś swojego posta :) ja odpowiadałem na tą treść jaka była o 8:22.

Ale ja edytowałem o 8:28, a czas twojego postu to 8:30 :P

Griszka30KR----> być może jest to spisek warszawskich mediów, kto wie? :>

4fan_player 10.02.2009 09:56

Napisali 'byłego trenera Wisły' po to żeby lepiej się sprzedało.

Krissu 10.02.2009 10:26

Cytat:

Andrzej B. w momencie zatrzymania był asystentem trenera Wisły Kraków. Szybko jednak zrezygnował ze stanowiska. Pod koniec roku wrocławska prokuratura krajowa oskarżyła go o pomaganie Koronie Kielce w przekupywaniu sędziów i obserwatorów PZPN w sezonie 2003/2004 gdy klub walczył o awans do drugiej ligi. Miał za to dostać 30 tysięcy złotych. Co ciekawe trenerowi Dariuszowi W. został zareklamowany jako ten, który rok wcześniej pomógł w awansie Cracovii. Tej samej, z którą Korona wówczas rywalizowała o awans.
:lol:
Business is Business

voy2s 10.02.2009 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 671533)
Ale ja edytowałem o 8:28, a czas twojego postu to 8:30 :P

Wystarczy założyć, że napisanie posta zajęło mi 2 min i 30 sek (co jest realne bo w międzyczasie szukałem informacji o zatrzymanym) a więc zacząłem go pisać o 8:27:30 czyli nie znałem poprawionej treści Twojej wiadomości :P
Dobra, tyle wystarczy bo to taki trochę offtop na poziomie piaskownicy się robi, aczkolwiek racja musi być po mojej stronie.

Nikt nie powiedział, że to spisek warszawskich mediów, (w sumie onet i interia są chyba krakowskie) ale powoli zaczyna być denerwujące takie tytułowanie newsów. Wg mnie takie praktyki można już podpiąć pod nierzetelne dziennikarstwo a nawet celowe wprowadzanie opinii publicznej w błąd. Jeżeli zatrzymują kogoś w związku z konkretną aferą i konkretnymi zarzutami to w informacji powinny znaleźć się dane odnośnie funkcji którą dana osoba pełniła w czasie, za który ma postawione zarzuty. Jak już koniecznie dziennikarzyny chcieli wplątać w to Wisłę to mogli podawać coś w stylu "CBA zatrzymało Andrzeja B. w związku z aferą korupcyjną w której miał brać udział jako działacz Korony Kielce, ostatnio Andrzej B. pracował jako II trener w Wiśle Kraków", a nie "Zatrzymano byłego trenera Wisły Kraków" bo to jest ewidentne postawienie Wisły w niekorzystnym świetle. Wystarczy popatrzyć na komentarze jakie pojawiają się na onecie i interii. Wiem, że to trolle tam siedzą i że 90% ma problemy z przeczytaniem tekstu ze zrozumieniem, ale właśnie przez to kilkadziesiąt procent ludzi jest przekonanych, że Wisła brała udział w aferze.
Owszem jak zatrzymają kogoś z Wisły i postawią mu zarzuty dotyczące meczów Wisły to proszę bardzo, niech to będzie news dnia we wszystkich wiadomościach, ale dopóki Wisła nie jest powiązana z tą śmierdzącą sprawą wszelkie takie nowinki naruszają jej dobre imię.

Proud 10.02.2009 11:28

ale propaganda w mediach!!

"aresztowano byłego trenera Wisły Kraków", "były trener Wisły Kraków aresztowany za ustawianie meczów" itp, itd

a już we wszystkim przoduje TVN24...który ani słowem nie wspomina że zarzuty nie dotyczą okresu pracy w Wiśle...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl