![]() |
Z terazniejszym było kilka kryzysów i nikt go nie jebał.
|
Jak dla mnie to odbiegacie od tematu i zajmujecie sobie glowe,tym co ewentualnie sie stanie a nie tym co stanie sie w pierwszej kolejnosci... Było powiedziane że to Salvator jest tym zainteresowany a to że szejki wpompuja petro dolary jstanie sie w pierwszej kolejnosci... Moze wiec ograniczcie spekulacje do Salvatora narazie.Z polonia bedzie trzeba wygrać :)
|
Cytat:
Ale poczekaj na drugiego czy trzeciego wlasciciela i jak rozpasanie trybun osiagnie absurdalne rozmiary. Juz jest zabawnie bo strata 3pkt do lidera to katastrofa dla wielu. |
Cupiał jest przynajmniej przewidywalny w swojej nieprzewidywalności:-p
u jego boku nie zanosi się na porzucenie, kto wie co takiemu Arabowi po głowie by chodziło... ... był Bekdas była Ptak i jeszcze paru innych mniejszych... weźmy to pod uwagę po posiadanie pół naftowych czy hali w Rzgowie człowieka lepszym nie czynią :P |
Cytat:
antysemityzm Zydzi zagarnęli tylko dla siebie ! "Antysemityzm jest ich, antysemityzm do nich należy..." :foch: Co do Arabów: był u nas Hamas, moze być i szejk ;) |
Czyli wyglada na to ze araby to zydzi antysemici:)
Swoja droga to juz te kilka dni daja nam przedsmak tego co sie bedzie przez te kilka miesiecy dzialo |
Ze tak za off-topuje to tutaj jest temat o Antysemitach, Zydach, Arabach i innych ch**ach czy Nibylandia?
Hmmm... w zasadzie jedno do drugiego nie ma daleko... EOT. |
Cytat:
Chłop musiałby niechybnie zrezygnować z kariery naukowej dla rozpracowania tematu. Nawet z wybiórczą pomocą Romana nie miałby lekko. Cytat:
|
To pewnie tacy sami szejkowie jak ci tutaj.
|
Ludzie ale o czym ta gadka bo jeśli o kryzysie w branży budowlanej to odeszliśmy od tematu .
Z tego całego galimatiasu medialnego mozna wysnuć domysły że Salwatorowi zależy na pozyskaniu inwestora zagranicznego bo sami hali nie wybudują a już o hotelach nie ma co marzyć . |
od nowego roku zmieniaja sie progi podatkowe. nie musze mowic co to bedzie oznaczac dla naszych rodzimych kopaczy - chyba sie lapia na najwyzszy prog ;-)
tak wiec rzeczywiscie moze sie oplacac zostac w Polsce co po niektorym. |
przy czym najwyższy próg to 30%, przy starym 40%. dobrze mówię?
|
Cytat:
|
Słuszna uwaga. Zdaje się, że piłkarz zarabiający 100 tys. zł miesięcznie brutto (ok. 60 tys. netto) w 2009 dostanie ok. 90 tys. więcej na czysto (różnica pomiędzy z ok. 700 tys. a prawie 790 tys. dzięki obniżce najwyższego progu z 40% na 32%). To jest ok. 1,5 dodatkowej miesięcznej pensji netto w nowym roku.
Zresztą samemu sobie można policzyć. Garguła wiedział co mówi, wspominając o tym, że w Polsce też można nieźle zarobić i to nie tylko chodzi o tę obniżkę podatkową ale o zauważalny wzrost płac. Kiedyś mówiło się, że 200-250 tys. euro rocznie to są najwyższe zarobki, teraz rzuca się kwotami rzędu nawet 400 tys. |
a kopacze nie mogą założyć firmy, wystawiać faktur i rozliczać się liniowo 19%? bo np. niejeden trener tak robi>Kasperczak tak robił w przeszłości chociażby.
|
Zapewne różnie z tym bywa. Generalnie trudno ocenić rzeczywiste zarobki poszczególnych piłkarzy i warunki rozliczania się z nich z fiskusem, często pojawiają się sprzeczne informacje na ten temat w prasie. Wynika to oczywiście z tego, że treść kontraktów nie jest ujawniana...
Tu można znaleźć pewne informacje na ten temat Chodzi głównie o ten fragment: Cytat:
|
Cytat:
|
Zapraszam na moj wywiad z ludzmi odpowiedzialnymi za szkolenie w Chelsea i PSV, zrobiony dwie godziny temu po drugim dniu konferencji PZPN.
przemyslaw-zych.blogspot.com Ale szczegolnie na tekst o tym, jak wyglada szkolenie w Lechu i Legii, o tym, co uslyszalem wczoraj na konferencji. to akurat tutaj: http://przemyslaw-zych.blogspot.com/...akoczonej.html Jakies wnioski, ktore moznaby zastosowac w Krakowie? |
Arabowie kupują Wisłę. Inwestują 250 milionów?
Gorący news z weszło.com http://www.weszlo.com/news/1921 |
Cytat:
:lol::lol: chciałbym to zobaczyć i co niby z tego wyniknie.... |
50mln złotych na rok by z tego wyszło. Do tego jakby dodać wpływy z Canal+, biletów itd. to by wyszło na to że Wisła jest naprawdę bogata:)
Pomyślcie np. że: 40 mln idzie na pensje i 40 mln idzie na transfery:) rocznie:) |
Co do linku powyżej.
Z tego co pamiętam w przerwie letniej w prasie krążyły plotki jakoby Wisła negocjowała ze sponsorem z USA, z branży samochodowej z tego co pamiętam. Tu też jest wątek motoryzacyjny poruszony. |
Jestem ciekaw akurat czemu Luxury Motors. Co ta firma ma wspolnego z tym newsem :)
News beka, własciciele co prawda dość bogaci, ale nikt im takiej kasy nie da :] |
No i te 120 mln- ale wątpię żeby Cupiał tyle chciał za Wisłę. To raczej za dużo. Myślę, że zadowoliłoby go ok 60mln czyli tyle ile się mówiło w przypadku tego od soczewek.
|
Jak to dlaczego ta firma....
Temat podchwyci jeszcze parę portali i już każda osoba będzie wiedziała co to Luxury Motors ahaha |
No wiem. Ale to nie jest żabka czy kefirek ;)
Jest to specyficzna firma maja na stanie kilakanascie aut używanych za ponad 100.000 Czyli około 2 mln zł maja na stanie. Do tego też dużo ich z łaczy z komisem na Pradnickej. Ale gdzie tam do 250 baniek arabów:) Jestem ciekaw ile taka reklama kosztuje |
a może to jest ta niespodzianka dla kibiców na gwiazdkę:)
tylko nie bardzo wiem po co 7 arabskim spółką Wisła za taką kasę? Rozumię 1 spółce, jednemu właścicielowi. Ale 7? Ten z Man.City wygra CL to wszyscy będą o nim gadać. A ta 7? :) hahaha niestety ale raczej to bujda na resorach. |
Ladna jaja gdyby byla to prawda... Przynajmniej nie jest to kolejna spekulacja mediow, ale konkretna i oficjalna wypowiedz faceta pod nazwiskiem, ktory podaje konkretne liczby itp. Trzeba czekac choc rozsadek nakazuje sceptycyzm.
|
dla czego miliarderzy w klubach :
a) Fascynacja futbolem b) chęć przyszłego zysku c) pranie pieniędzy. d)... Wole starego (nie)dobrego Cupiała |
Czyli spokojnie mozemy juz myslec o transferach. Gargula, Krzynowek, Nowak, Jodlowiec, ale bedzie super!
|
i jeszcze Kluivert i Kallon do tego :D
poczekajcie, nie podpalajcie się. już NEI takie rzeczy widzieliśmy w Wiśle... :P |
Nie wiem jak w przypadku tej informacji, ale generalnie zmienilbym nastawienie do tego typu wizji. Zblizajace sie Euro, budujace sie stadiony, bogacace sie spoleczenstwo, liga idaca do przodu, wysoki naplyw turystow chcacych wydawac pieniadze - te i wiele innych czynnikow sprawiaja, ze inwestorzy beda patrzec na kluby w Polsce przychylnym okiem. Tak wiec moze warto skonczyc z mysleniem w kategorii bajek. Bo jakkolwiek pare lat temu trudno byloby uwierzyc w ta czy jej podobna informacje to teraz wydaje sie to calkowicie normalne i oczywiste. Atrakcyjne grunty, hotele - tu mozna zarabiac i Wisla jest smakowitym kaskiem. Sam klub to pretekst. Niech nam kapie te 20 mln Euro rocznego budzetu i jestesmy happy :) A oni niech robia kase na terenach w okol klubu.
Czesi chca wykupic Odre, ITI chce inwestowac duze mln w Legie po wybudowaniu stadionu, w Lechu to samo. Dla polskiej pilki ida dobre czasy moim zdaniem. |
Cytat:
Ja osobiscie co do sposoringu przez Arabow nic bym nie mial, natomiast jesli chodzi o wykupienie nas przez nich , to jestem bardzo sceptyczny. Inna sprawa ze Cupial nie bedzie zyc wiecznie a odpukac gdyby mu sie cos stalo to przyszlosc bylaby bardzo niepewna(biorac pod uwage ze jestesmy w stosunku do niego grubo zadluzeni) - no ale to nie oznacza ze od razu terrorysci maja nas przejac:> |
Kiedyś muszą takie czasy przyjść. Przecież nie będziemy wiecznie 100 lat za murzynami. Miło by było dogonić sportowo chociażby ligę czeską o portugalskiej czy francuskiej nie wspominając.
|
miejmy nadzieję ze juz w przyszłym roku uda się wyjsca na 21 w rankingu bo czarno widzę druzyne która rozgrywki p UEFA zaczyna w czerwcu (za 3 miejsce, vice ma nie lepiej bo przełolom czerwiec-lipiec)
ale co ja sie tam bede na zapas martwił przeca Wisła na mistrza idzie:-) |
Cytat:
Zaś co do inwestowania w Wisłe przez Arabów to wydaje się to zbyt piękne żeby było prawdziwe. Ale kto wie. Może wreszcie staniemy się konkurencją dla klubów ukraińksich, rosyjskich, rumuńskich, portugalskich czy holenderskich zamiast biedować i zgarniać ochłapy. |
Nie wiem o co tu chodzi ale jestem pewien, że ktoś kto planuje takie rzeczy na pewno nie dzieliłby się takimi konkretami z portalem weszlo.
Chciałbym aby to było prawdą jednak są sporę wątpliwości. |
To, że(jeśli) zainwestują w klub to dobrze. Ale wg mnie najważniejsze to jest to co będzie kiedy te 7(!) spółek wpadnie w jakieś tarapaty lub straci płynność finansową. Co będzie jak przestaną się "w to bawić". Należałoby się jakoś zabezpieczyć przed tym żeby Ci ludzie nie zrobili nam takiego bagna jak w Szczecinie bo różnie z tym bywa i nigdy nie wiadomo. Zresztą to dosyć dziwne żeby na klub w zimnej i mroźnej Polsce musiało zrzucać się aż 7 różnych firm. Coś nie za bogaci Ci Arabowie chyba są.
|
Cytat:
|
Ledwo zaczęła się przerwa zimowa a już takie sensacje :)
Jak tak dalej pójdzie to tej zimy liczba postów w tematach "polityka transferowa", "gdybym był Bednarzem" oraz w Nibylandii pobije wszelkie rekordy. O poziomie tego newsa z Weszlo świadczy zestawienie początku i końca wypowiedzi tego gościa z Luxury: "Na początku roku przejmujemy Wisłę Kraków" po czym chwilę dalej "nie rozmawiamy jeszcze z Bogusławem Cupiałem, gromadzimy dopiero kapitał". Ok, tak to może każdy. Najwyżej im nie wyjdzie ale przynajmniej będą mieli darmową reklamę we wszystkich mediach. W okresie krachu na rynku sprzedaży samochodów to niezły bonus. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl