Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

krysztal 07.06.2023 20:17

Jestem ciekaw czy ci którzy biją Nowakowi brawo przeczytali cały wywiad czy tylko tytuł?

fan1906 07.06.2023 20:20

Widzisz Królewski już mia kilka propozycji sprzedaży... , .. Z reguły kończyły się tym iż sam chciał mieć jakiś wpływ na to by co się później by działo...
Do tej pory Jaro żył przekonaniem iż po awansie bez zmiany właściciela dalej da rade dopinać budżet.
A czym się kierował ? własnym ego.. by być dalej na topie.. świeczniku hm czy też był bardziej nie ufny.... z reguły nowy właściciel chce wprowadzać swoje porządki, nie chce mieć jakiś ograniczeń... starych uzależnień.. a u nas towarzystwo wzajemnej adoracji jest zbyt duże....
.

krysztal 07.06.2023 20:35

Propozycje sprzedaży miał też Cupiał i nawet skorzystał,nie wspominając już ile propozycji miała Marzenka z Damianem i w sumie też skorzystali

Ajax 07.06.2023 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan1906 (Post 1603313)
Widzisz Królewski już mia kilka propozycji sprzedaży... , .. Z reguły kończyły się tym iż sam chciał mieć jakiś wpływ na to by co się później by działo...
Do tej pory Jaro żył przekonaniem iż po awansie bez zmiany właściciela dalej da rade dopinać budżet.
A czym się kierował ? własnym ego.. by być dalej na topie.. świeczniku hm czy też był bardziej nie ufny.... z reguły nowy właściciel chce wprowadzać swoje porządki, nie chce mieć jakiś ograniczeń... starych uzależnień.. a u nas towarzystwo wzajemnej adoracji jest zbyt duże....
.

Ahhh ci mityczny kupcy i inwestorzy od lat ustawiający się w kolejce by kupić taki diament jak Wisła Kraków.
Może mamy bardzo drogi beznadziejny stadion i beznadziejną kadrę, masę długów, ale za to mamy też drogą bazę treningową.

aNouc 07.06.2023 20:42

Jarosław Królewski:

Cytat:

Cieszę się, że przez ostatnie pół roku, mimo niekorzystnego dla nas wyniku końcowego Wisła stała się po prostu przyjaznym, odważnym, otwartym, spokojnym, autentycznym miejscem z klasą, a także mocno uporządkowanym od środka w wielu wymiarach.

Cieszę się, że klub poradził sobie z wyzwaniami finansowymi. Czasami zbyt mocno być może był organizacją cieszącą się z drobnych sukcesów i progresu, czasami zbyt bezpośrednią, ale zawsze otwartą na wszystkich począwszy od kibiców, po dziennikarzy aż po partnerów biznesowych.

Oczywiście to nie znaczy wiele, w kontekście braku awansu, ale po ludzku jestem zadowolony, że po cichu udało mam się zjednać wielu przyjaciół tego klubu, na nowo połączyć wspólnymi marzeniami. Tym osobom, którzy usilnie od wczoraj mnie mocno wspierają i dopingują serdecznie dziękuje.

Nie mam monopolu na wiedzę, czy często gotowe eksperckie rozwiązania, staram sie aby krzywa mojego uczenia była optymalna.

Mam na tyle jednak pokory, aby wiedzieć, że przyszłość tego klubu nie może być wiecznie zakładnikiem przeszłości, zarówno tej wybitnej sportowo jak i tragicznej organizacyjnie. Musimy szybciej dojrzewać i stawiać sobie kolejne cele.

Na koniec liczy się po prostu poczciwa praca nad kolejnymi wyzwaniami. Mam nadzieje, że niezależnie pod kogo zarządzaniem, wkrótce to zaprocentuje.
- www.instagram.com/wislakrakowsa

Ajax 07.06.2023 20:58

TL:DR: blablabla szykujcie się na 4 ligę blablabla.

Cycu 07.06.2023 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1603312)
Jestem ciekaw czy ci którzy biją Nowakowi brawo przeczytali cały wywiad czy tylko tytuł?

Przeczytałem cały wywiad. Z tą IV ligą i zaczynaniem od zera to przesadził, ale tu dobrze mówi:

Prezes Królewski nic nam udziałowcom nie mówi. Jak mam sponsorować klub, jeżeli nie wiem, czy jest jakiś sensowny pomysł na jego dalsze funkcjonowanie?.Nie wyobrażam sobie Wisły w I lidze. Nie wiem, jaki pomysł na dalsze funkcjonowanie klubu ma Prezes Jarek Królewski, bo mam świadomość, że prawdopodobnie na dalsze funkcjonowanie klubu może brakować pieniędzy. Wisła jest dużym klubem, tam są koszty. Nie da się tak dalej.funkcjonować w I lidze. Wisła naprawdę potrzebuje teraz wstrząsu i realnego spojrzenia.

A Wy kolejny raz dajecie się nabrać na piękne słowa Królewskiego, klepcie się dalej po pleckach...

Jak śpiewał T. Love
Jest super, jest super,
więc o co Ci chodzi?

Revolver 07.06.2023 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1603319)
Przeczytałem cały wywiad. Z tą IV ligą i zaczynaniem od zera to przesadził, ale tu dobrze mówi:

Prezes Królewski nic nam udziałowcom nie mówi. Jak mam sponsorować klub, jeżeli nie wiem, czy jest jakiś sensowny pomysł na jego dalsze funkcjonowanie?.Nie wyobrażam sobie Wisły w I lidze. Nie wiem, jaki pomysł na dalsze funkcjonowanie klubu ma Prezes Jarek Królewski, bo mam świadomość, że prawdopodobnie na dalsze funkcjonowanie klubu może brakować pieniędzy. Wisła jest dużym klubem, tam są koszty. Nie da się tak dalej.funkcjonować w I lidze. Wisła naprawdę potrzebuje teraz wstrząsu i realnego spojrzenia.

No to w końcu popierasz w pełni, czy tylko jeden paragraf?

No to w końcu Nowak wie, że prawdopodobnie braknie kasy, czy mu Krolewski nic nie mówi i nie wie, jaki Prezes ma pomysł?

Wywiad z dupy i tak naprawdę o niczym.

krysztal 07.06.2023 21:08

Cytat:

A Wy kolejny raz dajecie się nabrać na piękne słowa Królewskiego, klepcie się dalej po pleckach...

Jak śpiewał T. Love
Jest super, jest super,
więc o co Ci chodzi?

Przeczytałeś ale dopiero przed chwilą a resztę już ci Revolver wyjaśnił

Ajax 07.06.2023 21:11

Cytat:

Jak śpiewał T. Love
Jest super, jest super,
więc o co Ci chodzi?

Królewski chciałby dobrze ale on zrozumie, że 4 liga jest nieunikniona w momencie jak nie dostaniemy licencji. Wisłą tonie w długach nie ma szans na rozegranie całego sezonu w 1 lidze i licencji na kolejny.

Cycu 07.06.2023 21:12

@krysztal, nikt mi nie wyjaśnił, Nowak Wam wyjaśnił.

Przepalajcie dalej pieniądze kibiców. Jest super.

Revolver 07.06.2023 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1603324)
@Krysztal, mi nikt nie wyjaśnił, Nowak Wam wyjaśnił.

No rzeczywiście dużo wyjaśnił. Głównie to, że jak zwykle wszyscy - łącznie z Socios - są źli, a tylko on i Kuba są jak zawsze wspaniali.

PAWEŁ 07.06.2023 21:21

Z ta 4 liga to Nowak odleciał, ale jak się s.......ilismy z ligi to trzeba było wyjebac wszystkich i zacząć budować na mocnych fundamentach. A teraz to musztarda po obiedzie. Generalnie uważam ze Jarek nie ma jajec aby wyczyścić klub z pasożytów.

krysztal 07.06.2023 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1603324)
@krysztal, nikt mi nie wyjaśnił, Nowak Wam wyjaśnił.

Przestań jojczyć człowieku

Piknik1906 07.06.2023 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1603326)
Z ta 4 liga to Nowak odleciał, ale jak się s.......ilismy z ligi to trzeba było wyjebac wszystkich i zacząć budować na mocnych fundamentach. A teraz to musztarda po obiedzie. Generalnie uważam ze Jarek nie ma jajec aby wyczyścić klub z pasożytów.

Jak się s….iliśmy to prezesem został Nowak. I niezbyt coś wyczyścił. Wręcz przeciwnie - pełnię władzy przekazał winnemu spadku. Także może on niech się nie wypowiada.

PS. To nie znaczy, że we fragmencie o trudnej sytuacji nie ma racji.

Piknik1906 07.06.2023 21:32

O prezesie Nowaku zdanie mam jak najgorsze. Sponsora Nowaka szkoda, ale po zadymie na jesieni pewnie musiało się to tak skończyć.

Niestety odpryskiem tego wywiadu jest ostateczna kompromitacja opowieści prezesa Królewskiego o umowie na stole i prawie dopiętym inwestorze. Jeśli jeden z akcjonariuszy i duży sponsor nie ma żadnych informacji o sponsorze w czerwcu (po zapowiadanych przecież konsultacjach mających mieć miejsce w kwietniu) tzn. że te wszystkie opowieści były bajeczkami. Przynajmniej w zakresie zaawansowania rozmów.

Nie żebym był zdziwiony, ale jednak szkoda.

krysztal 07.06.2023 21:32

A mnie nie dziwi,że Nowakowi nikt nic nie mówi.Przecież to by w ciągu godziny latało po wszystkich portalach a prawdopodobnie już od jesieni było wiadomo że Władeczek spierdala

FraMat 07.06.2023 21:33

Z tego, co pamiętam, Nowak wchodząc do Wisły obiecywał, że będzie sponsorem Wisły tak długo, jak będzie w niej JB16.
Czy to oznacza, że pogniewał się z Kubą czy Kuba razem z nim odchodzi?

PAWEŁ 07.06.2023 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piknik1906 (Post 1603331)
Jak się s….iliśmy to prezesem został Nowak. I niezbyt coś wyczyścił. Wręcz przeciwnie - pełnię władzy przekazał winnemu spadku. Także może on niech się nie wypowiada.

PS. To nie znaczy, że we fragmencie o trudnej sytuacji nie ma racji.

Co nie zmienia faktu, że albo wy.......ony pasożyty albo co roku będzie to samo. Cupiała już nie ma, i nikt nie da wagonu kasy aby zapudrowac amatorkę w klubie.

Markus 07.06.2023 21:49

Królewski z pewnością jest człowiekiem oddanym Wiśle.Popełnił kilka poważnych błędów w ostatnich miesiącach, na czele z pozostawieniem Sobolewskiego, ale miał też kilka bardzo dobrych strategicznych decyzji dotyczących polityki klubu: postawił na Kiko, nie bał się oprzeć polityki kadrowej na stosunkowo tanich i dobrych piłkarsko Hiszpanach.

Ma cel i jak jakąś sensowną wizję rozwoju klubu. Mam nadzieję, że uczy się na błędach. Dlatego jeśli Wisła wciąż będzie w jego rękach, bo nikt inny ostatecznie jej nie kupi, będę trzymał kciuki za kontynuację tej Jego wizji licząc na wprowadzenie do niej korekt zwłaszcza w obsadzie trenera.

PAWEŁ 07.06.2023 21:57

Obsada trenera to za mało i leczenie syfa pudrem

Piknik1906 07.06.2023 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1603336)
postawił na Kiko, nie bał się oprzeć polityki kadrowej na stosunkowo tanich i dobrych piłkarsko Hiszpanach.

Masz jakąś wiedzę co do tej stosunkowej taniości? Bo ja tylko czytałem, że jeden z nich zarabia 8 tysięcy euro na rękę. To jest 10 tysięcy kosztu czyli w złotówkach 45 tysięcy. Na ekstraklasę to chyba rzeczywiście niedrogo, ale w I lidze to są kosmiczne pieniądze. A Królewski dziś znów w Meczykach potwierdził, że Hiszpanie mieli prawie takie same kontrakty wszyscy.

Dla porównania budżet takiej Puszczy to 3,4 miliona, po odjęciu sztabu pewnie 2,5 miliona. Czyli przy 25 zawodnikach masz średnio 100 tysięcy rocznie, czyli 8 tysięcy miesięcznie. 45 tysięcy przy tym to jest stosunkowo tanio?

PS. Do mnie dalej nie dociera, że wczoraj w meczu o wszystko rozjechała nas drużyna, której cała kadra zarabia tyle co Fernandez i Rodado. To jest jakiś surrealizm.

aNouc 07.06.2023 22:14

To już nie chodzi o tego Nowaka, ale o jego kasę.
Z pewnością był to znaczny zastrzyk gotówki dla Wisły, a dodatkowo Nowak często brał na siebie część kosztów organizacji meczów u siebie (tzw. sponsor meczu).

A Wisła potrzebuje forsy.. tym bardziej teraz, gdy nachodzący sezon będzie dużo trudniejszy, bo zapał partnerów biznesowych i kibiców zmalał (wszyscy byli nakręceni na awans i nagle wszystko legło w gruzach).
Do tego cena najmu stadionu od nowego sezonu ma wzrosnąć o jakieś 30%. Powstały kominy płacowe, które nie przełożyły się na awans (najlepiej opłacany piłkarz Wisły zarabiał tyle ile 4 piłkarzy Ruchu razem wziętych). Wracają kolejne bezproduktywne mordy do wyżywienia jak Enis Falzgagic czy Dor Hugi. A jeszcze w planach reaktywacja drużyny rezerw czy rozbudowa bazy w Myślenicach (ale przy braku awansu do Ekstraklasy, raczej sobie odpuszczą z tymi pomysłami). I wiele więcej zakulisowych tematów.

Szkoda tego Nowaka, a głównie jego pieniędzy.

Trudno, niech teraz Królewski to ogarnia. Jedyna opcja to chyba ten inwestor.

krysztal 07.06.2023 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1603339)
To już nie chodzi o tego Nowaka, ale o jego kasę.
Z pewnością był to znaczny zastrzyk gotówki dla Wisły, a dodatkowo Nowak często brał na siebie część kosztów organizacji meczów u siebie (tzw. sponsor meczu).

A Wisła potrzebuje forsy.. tym bardziej teraz, gdy nachodzący sezon będzie dużo trudniejszy, bo zapał partnerów biznesowych i kibiców zmalał (wszyscy byli nakręceni na awans i nagle wszystko legło w gruzach).
Do tego cena najmu stadionu od nowego sezonu ma wzrosnąć o jakieś 30%. Powstały kominy płacowe, które nie przełożyły się na awans (najlepiej opłacany piłkarz Wisły zarabiał tyle ile 3 najlepszych piłkarzy Ruchu razem wziętych).Wracają kolejne bezproduktywne mordy do wyżywienia jak Enis Falzgagic czy Dor Hugi. A jeszcze w planach reaktywacja drużyny rezerw czy rozbudowa bazy w Myślenicach (ale przy braku awansu do Ekstraklasy, raczej sobie odpuszczą z tymi pomysłami). I wiele więcej zakulisowych tematów.

Szkoda tego Nowaka, a głównie jego pieniędzy.

Trudno, niech teraz Królewski to ogarnia. Jedyna opcja to chyba ten inwestor.

Człowieku co mu ma Królewski loda zrobić żeby został?

Wojtas 07.06.2023 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piknik1906 (Post 1603338)
PS. Do mnie dalej nie dociera, że wczoraj w meczu o wszystko rozjechała nas drużyna, której cała kadra zarabia tyle co Fernandez i Rodado. To jest jakiś surrealizm.

Do mnie tez to niedociera.Skala roznic Wisła vs Puszcza jest tak duza to nawet nie ma co do czego porównywać.Tymczasem Tułacz 3x razy nakrywa czapką naszego Radzia.To moze byc przypadek?

Wiem za to jedno, bez trenera nie da sie wygrac.Wisła nie ma trenera,Puszcza ma.

Radzio napierw wspołtworca spadku z Ekstraklasy a teraz do 4 ligi?kto wie.No ale podobno on sie "uczy" tego zawodu,dajmy mu czas.

piotrek1803 07.06.2023 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1603336)
Królewski z pewnością jest człowiekiem oddanym Wiśle.Popełnił kilka poważnych błędów w ostatnich miesiącach, na czele z pozostawieniem Sobolewskiego, ale miał też kilka bardzo dobrych strategicznych decyzji dotyczących polityki klubu: postawił na Kiko, nie bał się oprzeć polityki kadrowej na stosunkowo tanich i dobrych piłkarsko Hiszpanach.

Ma cel i jak jakąś sensowną wizję rozwoju klubu. Mam nadzieję, że uczy się na błędach. Dlatego jeśli Wisła wciąż będzie w jego rękach, bo nikt inny ostatecznie jej nie kupi, będę trzymał kciuki za kontynuację tej Jego wizji licząc na wprowadzenie do niej korekt zwłaszcza w obsadzie trenera.

Oby w końcu pokazał jaja i wyp.... tych wszystkich "jugolskich" pracowników "atmosferowiciów" i legendy oraz ich wnuczki. Wszystkich winnych czy nie winnych skażonych latami patologii.

ital 07.06.2023 22:30

Jarek dzisiaj dobrze powiedział że chce w klubie tylko takich piłkarzy którzy chcą grać w Wiśle a nie takich którzy grają bo mają kontrakt i to samo się tyczy sponsorów i udziałowców . jaka ma być szkoda Nowaka który kilka godzin po meczu sra we własne gniazdo bo on też ma udziały . chyba że są to słowa Kuby który obiecywał że zacznie mówić (nie zdziwiło by mnie to że wyręcza się Nowakiem)

doktor granat 07.06.2023 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1603343)
Jarek dzisiaj dobrze powiedział że chce w klubie tylko takich piłkarzy którzy chcą grać w Wiśle a nie takich którzy grają bo mają kontrakt i to samo się tyczy sponsorów i udziałowców . jaka ma być szkoda Nowaka który kilka godzin po meczu sra we własne gniazdo bo on też ma udziały . chyba że są to słowa Kuby który obiecywał że zacznie mówić (nie zdziwiło by mnie to że wyręcza się Nowakiem)

Czyli najlepsi mogą uciekać, nikt nie będzie ich zatrzymywać, a zostaną ci co chcą grać w Wiśle (np. dlatego, że nigdzie nie znajdzie się frajer, który da im tyle ile dostają w Wiśle. :

Delgado 08.06.2023 00:04

Niektórzy nie mogą uwierzyć w wynik (i przede wszystkim przebieg, bo zostaliśmy zgwałceni na każdym polu, w każdej statystyce poza posiadaniem piłki) wtorkowego meczu.

Ale ja bardziej nie mogę uwierzyć w to jak wielu ludzi nadal bezrefleksyjnie ufa Królewskiemu i jego rzekomych zdolnościach w zarządzaniu klubem sportowym. I dodatkowo nadal, nieprzerwanie do dziś wierzy w bajeczkę, jaką nam fundował na wiosnę o rzekomym nowym inwestorze...

Merkury 08.06.2023 06:11

Przede wszystkim należy podkreślić że odkąd Królewski wraz z Błaszczykowskim weszli w klub notujemy regularnie regres sportowy. Tu nie ma co pisać że coś się udało bo granie dla klubu zadłużonego w I lidze jak my bez szybkiego awansu może skończyć się tragicznie. Jeżeli Królewski wyłącznie o inwestorze mówił na zasadzie pobożnych życzeń to dla klubu jest to w istocie gwóźdź do trumny.

Drozd 08.06.2023 06:31

Tak jak myślałem, Sobolewski winny bo go Tułacz nakrywa czapką, a Królewski winny bo zostawił Sobolewskiego. Tylko Błaszczykowski, Nowak i Brzęczek niewinni.

Jeżeli ktoś nie dostrzega różnicy między rządami Błaszczykowskiego i Królewskiego to można z nim dyskutować jak ze ślepym o kolorach.

runner 08.06.2023 06:34

Cześć. Po pierwsze zgoda ze stanowiskiem J. Krolewskim potrzeba zimnej głowy. Najważniejsze jest porozumienie z K.Ramirezem bowiem jako dyrektor sportowy sprawdził się w jedynej rundzie która mial nadwyraz skutecznie jeżeli chodzi o jakość zawodników. Wisła dostała jakości. Trzeba ja teraz rozwinąć.. To przełożyło się na atmosferę i zainteresowanie oraz sponsorów.

Jeżeli nie będzie kontynuacji tej współpracy, szczerze nawet nie chce się zastanawiać kto sensowny mógłby Ad hoc kontynuować stworzony projekt polsko - hiszpański i przejąć te kompetencje. Zgodzę się ze stanowiskiem, Nowaka , lepiej zacząć wtedy od podstaw. Ale manifestowanie teraz ze opuszcza klub jest mierne i bardzo nie w czasie. Takie informacje powinien przekazać cichym kanałem. Wiec laga na niego.

Przyjmując ze strony dojdą do porozumienia co do kontynuacji współsprawcy jestem spokojny bowiem teraz mamy czas aby przygotować top projekt zespołu pod mam nadzieje ostatnia sezon w 1 lidze . ;)

Po drugie, szkoda ze wokół tajemniczego inwestora budowana jest taka tajemnica. Jest tez dezinformacja od strony J. Krolewskiego co ostatecznych terminów wiążących obie strony co do decyzji. Kwiecień … Czerwiec … mam nadzieje i obym sie mylil ze nie jest to forma mgły marketingowo biznesowej po to aby kupić czas. Teraz wiemy ze mamy 1 ligę …nie wierze ze ten aspekt nie był brany pod uwagę, no chyba ze w kwestii ceny.

Po trzecie, potrzeba dobrej atmosfery wśród kibiców. Obelgi i obrażanie , buzowanie negatywnego napięcia jest bardzo niepożądane. Wisła musi znaczna cześć budżetu oprzeć na frekwencji fanów na meczu. Trzeba konieczne być z drużyna i przekazać ten wkład. Lepiej ogląda sie na Reymonta Raków lub Lecha ale z drugiej strony chodzimy na mecze dla …spędzenia przyjemnych kilku godzin :)

Głowa do góry, nie czas na mazanie, trzeba działać kibicowsko aby inwestorzy wiedzieli ze jest atmosfera.

Arkadiusz.Czerepach 08.06.2023 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1603258)

przestalem czytać po zdaniu "sukcesu Wisły nie można deprecjonować"

Elefant 08.06.2023 09:10

Jeszcze raz powtórzę, nie problem w Sobolewskim. Oczywiście powinien odejść. Właściwie powinien odejść najpóźniej w grudniu. Byli tu różni trenerzy Gula, Brzęczek a poza wiosennym ożywieniem gra wyglądała tak samo. Miałem nieodparte wrażenie, że mecze z Sosnowcem czy Puszczą to powtórka z rozrywki z zeszłego roku. Stagnacja i marazm, niby atakujemy ale bez efektu. Bez chęci, bez mocy... Taka typowa Wisła ostatnich lat, bez ambicji i bez chęci osiągnięcia celów.

Wywiad byłego prezesa to dla mnie sygnał początku walki o władzę w Wiśle. A właściwie o odzyskanie przez Truskolaskich wpływu na klub. Atak na Jaro i socios. I sygnał jak wyobrażają sobie oni przyszłość Wisły po ponownym przejęciu klubu. Położenie klubu, czwarta liga, małe nakłady i można się bawić. Czy jest to droga dobra dla Wisły ? Moim zdaniem nie. To droga do długotrwałej stagnacji. Pytanie ilu jeszcze sponsorów związanych z klanem odejdzie ? Czy Królewski jest wstanie i będzie miał chęć podjąć rękawicę ? Oby. Obecnie jedyna opcja na którą musi się zdecydować to wszyscy won. W taki czy inny sposób. Od trenera do sprzątaczki. No, oczywiście poza Kiko, i może na początek trzeba będzie zostawić kilku zawodników. To oczywiście może potrwać, tak by podciąć gałęzi na której się siedzi. Innej opcji nie widzę.

A swoją drogą zwolennicy teorii spiskowej mają pięknie ułożony scenariusz. Pojawienie się Kuby na ławce, zjazd formy czołowych zawodników, trudne do wytłumaczenia decyzje trenera w dwóch kluczowych meczach, wycofanie się sponsora z jednoczesnym atakiem na obecnego właściciela i socios. Aż trudno się oprzeć pokusie łatwego wytłumaczenia rzeczywistości. A może...

azor 08.06.2023 09:12

Władeczek powiedział, że już nie będzie dawał piniążków. Tzn. wygodne siedzisko sobie jeszcze zostawi, ale dokładać nie ma zamiaru, bo mu nikt nic nie mówi :)

Kubuś też mu nic nie mówi?

Sylwus1988 08.06.2023 09:17

bardzo dobrze się czytało i z większością tego artykułu się zgadzam. Chcąc nie chcąc ostatnie pół roku to faktycznie jedyny nasz progres w ostatnich latach, słabe punkty też celnie wytknięte, Fakty są takie że jesteśmy dalej w pierwszej lidze i trzeba wykorzystać maks możliwości, wymienić najsłabsze elementy i dalej przed siebie do celu

Drozd 08.06.2023 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1603366)
A swoją drogą zwolennicy teorii spiskowej mają pięknie ułożony scenariusz. Pojawienie się Kuby na ławce, zjazd formy czołowych zawodników, trudne do wytłumaczenia decyzje trenera w dwóch kluczowych meczach, wycofanie się sponsora z jednoczesnym atakiem na obecnego właściciela i socios. Aż trudno się oprzeć pokusie łatwego wytłumaczenia rzeczywistości. A może...

Możesz uzasadnić dlaczego naszą rzeczywistość określasz teorią, skoro to praktyka? No i dlaczego spiskową? Przecież dojenie Wisły to całkiem niezły interes, a walka o decyzyjność trwa w najlepsze. Awans by zamknął temat kto jest skuteczniejszy u sterów. Brak awansu otwiera dyskusje. Cui bono?

Elefant 08.06.2023 09:43

Nie mam zdania na ten temat, nie siedzę w klubie ani otoczeniu. Wskazałem tylko, że patrząc z zewnątrz pewien scenariusz się układa i może mieć swoich zwolenników. Jeżeli nie odpowiada Ci określenie "teoria spiskowa" użyje określenia alternatywny scenariusz rozwoju wypadków.

aNouc 08.06.2023 10:11

https://www.youtube.com/watch?v=ZCFWP7upWrM#t=00m58s

W dzisiejszym programie "Biała Gwiazda pod lupą", gościem był dziennikarz Radia ZET, prywatnie kibic Wisły, który mówił o Nowaku..

Arkadiusz.Czerepach 08.06.2023 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1603366)
Jeszcze raz powtórzę, nie problem w Sobolewskim. Oczywiście powinien odejść. Właściwie powinien odejść najpóźniej w grudniu. Byli tu różni trenerzy Gula, Brzęczek a poza wiosennym ożywieniem gra wyglądała tak samo. Miałem nieodparte wrażenie, że mecze z Sosnowcem czy Puszczą to powtórka z rozrywki z zeszłego roku. Stagnacja i marazm, niby atakujemy ale bez efektu. Bez chęci, bez mocy... Taka typowa Wisła ostatnich lat, bez ambicji i bez chęci osiągnięcia celów.

Wywiad byłego prezesa to dla mnie sygnał początku walki o władzę w Wiśle. A właściwie o odzyskanie przez Truskolaskich wpływu na klub. Atak na Jaro i socios. I sygnał jak wyobrażają sobie oni przyszłość Wisły po ponownym przejęciu klubu. Położenie klubu, czwarta liga, małe nakłady i można się bawić. Czy jest to droga dobra dla Wisły ? Moim zdaniem nie. To droga do długotrwałej stagnacji. Pytanie ilu jeszcze sponsorów związanych z klanem odejdzie ? Czy Królewski jest wstanie i będzie miał chęć podjąć rękawicę ? Oby. Obecnie jedyna opcja na którą musi się zdecydować to wszyscy won. W taki czy inny sposób. Od trenera do sprzątaczki. No, oczywiście poza Kiko, i może na początek trzeba będzie zostawić kilku zawodników. To oczywiście może potrwać, tak by podciąć gałęzi na której się siedzi. Innej opcji nie widzę.

dobre rozczytanie, chociaż wielkie wyzwanie to nie było, umówmy się: Władek nie był w stanie zbyt subtelnie tego przemycić miedzy wierszami

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl