Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jerzy Brzęczek trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10475)

Jaroo1 31.05.2022 18:43

Powinniśmy jasno sobie określić co robimy dalej, kto będzie potrzebny na teraz, a kto w perspektywie awansu już przyda się w ekstraklasie. Cały plan powinni nakreślić co do każdego nazwiska, później sporządzić listę gdzie mamy braki na ten moment i gdzie będą braki po awansie, które będą wymagać wzmocnień.

Jeśli my teraz nie zaczniemy takiej budowy z myślą o 1-2 sezonach do przodu to jesteśmy w piździe. Już było wszystko robione na teraz, na szybko i efekt taki, że spadliśmy i nie ma żadnego pomysłu, bo nikt się tego nie spodziewał, nie założył, że możemy spaść. Nawet na 6 kolejek do końca było mamienie ludzi i samych siebie, ze teraz będziemy zapierdalać i każdy nasz mecz to będzie finał.

W związku z tym większosć kadry najlepiej byłoby zatrzymać na 1 sezon, kto się realnie sprawdzi w 1 lidze i będzie ją przerastał to może zostać po awansie w ekstraklasie, a resztę wyjebać.

robert777 31.05.2022 19:49

Tak, najlepiej zatrzymać tylko najpierw trzeba znaleźć kogoś kto za to zapłaci

s1mone 31.05.2022 19:59

Dokładnie tu jest pies pogrzebany. Dlatego zapewne skonczy się rewolucją w składzie, do czego przywykliśmy niestety.

wolfy 31.05.2022 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1585435)
Weź pod uwagę, że takie zespoły jak Łęczna czy Nieciecza, które z nami poleciały niedawno awansowały do Ekstraklasy i po tym awansie się jeszcze wzmocniły. Przeceniasz 1 ligę, nie doceniasz ekstraklasy.

To, że Savić nie ma liczb w ekstraklasie nie oznacza, że nie miałby ich ligę niżej. To, że Starzyńskiemu albo Młyńskiemu z reguły brakuje w ESA pół metra / metra przy dryblingu nie oznacza, że to nie wystarczy na 1 ligę.

1 liga jest wymagająca, ale jest zdecydowanie wolniejsza niż ekstraklasa, tam jest więcej czasu na podjęcie decyzji. Próbują tam te braki nadrabiać brutalnością, ale Ekstraklasa też nie jest jakąś techniczną ligą. Masowe rąbanki żadnemu fanatykowi ekstraklasy nie są obce.

Pierwsza liga to nie spacerek, ale to też nie Ekstraklasa.

Savić przy jakimkolwiek kontakcie siada na dupie i wyciąga ręce. Nie jest to dobry piłkarz na pierwszą ligę.

silver03 01.06.2022 07:13

To jest piłkarz, który mógłby robić właśnie sporą różnicę w 1 lidze. Jeśli chcemy atakować baraże do ekstraklasy to tacy piłkarze są niezbędni. Chyba, że szykujemy się na środek tabeli to róbmy 11 drwali.

PS. Ciekawe czy taki Basha jest odpowiednim piłkarzem na 1 ligę, zapewne posypie po pierwszym mocniejszym kontakcie.

krysztal 01.06.2022 07:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1585436)
Powinniśmy jasno sobie określić co robimy dalej, kto będzie potrzebny na teraz, a kto w perspektywie awansu już przyda się w ekstraklasie. Cały plan powinni nakreślić co do każdego nazwiska, później sporządzić listę gdzie mamy braki na ten moment i gdzie będą braki po awansie, które będą wymagać wzmocnień.

Jeśli my teraz nie zaczniemy takiej budowy z myślą o 1-2 sezonach do przodu to jesteśmy w piździe. Już było wszystko robione na teraz, na szybko i efekt taki, że spadliśmy i nie ma żadnego pomysłu, bo nikt się tego nie spodziewał, nie założył, że możemy spaść. Nawet na 6 kolejek do końca było mamienie ludzi i samych siebie, ze teraz będziemy zapierdalać i każdy nasz mecz to będzie finał.

W związku z tym większosć kadry najlepiej byłoby zatrzymać na 1 sezon, kto się realnie sprawdzi w 1 lidze i będzie ją przerastał to może zostać po awansie w ekstraklasie, a resztę wyjebać.

Spoko.Najważniejsze że przeprosili,cała trójca a już to jak się Kuba ukorzył to na pewno nam w pierwszej lidze pomoże

Jaroo1 01.06.2022 08:19

To, że przeprosił to tylko formalność. Należało za ten cyrk przeprosić kibiców. Dużo również kibice Wisły przeszli przez ostatnie lata, dużo kasy dołożyli i należało się od razu kilka słów wyjaśnień i przeprosiny.

Ale w kwestii prowadzenia klubu przyznanie się do winy jeszcze nic nie zmienia. Po pierwsze musiałoby być to takie szczere a nie pod presją wyznanie, że "zjebaliśmy", a po drugie musiałoby się zmienić wiele rzeczy w klubie. Czy się zmieni to się przekonamy już w lipcu. A może już w czerwcu na super hiper konferencji.
Moim zdaniem nie zmieni się nic i Kuba z ekipą nie są stworzeni do prowadzenia klubu. Mamy patologiczny układ rodzinny i sytuacja z Obidzińskim, Hyballą a nawet Pasiecznym i Gulą udowodniła kto i co się w klubie liczy. A liczy się kolesiostwo, leserstwo, brak celów, brak wymagań, zdanie piłkarza/właściciela/główno decyzyjnego. Także z takimi standardami to nam będzie bliżej do II ligi niż do ekstraklasy.

czaro 01.06.2022 09:23

Wolałbym zostawić Kuveljica i Savica, bo pierwszy mógłby być takim cepem do rąbanki, a drugi robić różnicę, niż sprowadzać Bashę. Jeśli Fernandez nie jest typowym napastnikiem, a ma wysoki kontrakt, też zastanowiłbym się, czy nie lepiej zostawić 2. ww.

Karherop 01.06.2022 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1585440)
Savić przy jakimkolwiek kontakcie siada na dupie i wyciąga ręce. Nie jest to dobry piłkarz na pierwszą ligę.

Nawet przy jego mizernym zaangażowaniu, to w meczach choćby z Widzewem robił za profesora. W 1 lidze może kręcić rywalami.

Niemniej nie wiem co on ma tam w głowie, ale nie sądzę że z nami zostanie. Ktoś mu na pewno zaproponuje kontrakt w wyższej lidze.

wolfy 01.06.2022 17:43

Brzęczek oficjalnie potwierdzony :tsw_raca::tsw_wisla_flaga:

Powodzenia trenerze!

Jaroo1 01.06.2022 17:45

Zajebiście, otwieramy nowy rozdział w dziejach Wisły Kraków. Wielka Wisła tylko z Brzeczkiem!

For_FuN_ 01.06.2022 17:51

Po tym wspaniałym osiągnięciu i historycznym bilansie należał mu się(jak psu buda) nowy kontrakt! Brawo Kuba i brawo Dawid! Jedyna słuszna decyzja :). Wiecie co robicie :).

P.S - Post ironiczny.

Elendil 01.06.2022 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1585435)
Weź pod uwagę, że takie zespoły jak Łęczna czy Nieciecza, które z nami poleciały niedawno awansowały do Ekstraklasy i po tym awansie się jeszcze wzmocniły. Przeceniasz 1 ligę, nie doceniasz ekstraklasy.

To, że Savić nie ma liczb w ekstraklasie nie oznacza, że nie miałby ich ligę niżej. To, że Starzyńskiemu albo Młyńskiemu z reguły brakuje w ESA pół metra / metra przy dryblingu nie oznacza, że to nie wystarczy na 1 ligę.

1 liga jest wymagająca, ale jest zdecydowanie wolniejsza niż ekstraklasa, tam jest więcej czasu na podjęcie decyzji. Próbują tam te braki nadrabiać brutalnością, ale Ekstraklasa też nie jest jakąś techniczną ligą. Masowe rąbanki żadnemu fanatykowi ekstraklasy nie są obce.

Pierwsza liga to nie spacerek, ale to też nie Ekstraklasa.

Yhy, przypomnisz mi jak nasze gwiazdy zagrały w meczu w Grudziądzu? Chyba że trzecia liga jest mocniejsza niż pierwsza?

Mogą mieć i pół godziny na namysł, ale jeżeli nie potrafią tego pomysłu wcielić w życie, celnie podać, celnie strzelić, to sobie mogą myśleć do woli a i tak nic z tego nie będzie.

bódyń 01.06.2022 19:07

Brzeczek dostaje szanse. Nie udalo mu sie utrzymac Wisly w ekstraklasie to moze uda sie utrzymac w I lidze.
Jest Marzec, Banasik a my zostawiamy trenera z najgorszym bilansem punktowym w Wisle.

Skoro Brzeczek sie nie sprawdzil i zawiodl to pewnei dalej co bedzie? tez zawiedzie

I rodzi sie pytanie.
Czy na pierwszej konferencji bedzie mowil o reprezentacji czy czuje sie skrzywdzony? Bo na pewno kibica Wisly to obchodzi.
Jak widac odpuszczamy temat awansu. Nadzieja zostaje, ze wyleci np we wrzesniu

universe 01.06.2022 19:16

Całkowicie roztrwonił pokładane w nim zaufanie ale oczywiście życzę mu jak najlepiej.

Merkury 01.06.2022 19:23

Brawo Trio teraz rozumiem dlaczego konferencja ma się odbyć za kilka dni. Nie było żadnych przesłanek aby Brzęczek u nas został.

kbr 01.06.2022 19:37

Kiedy ostatnio mieliśmy trenera, który miał tak kiepski bilans po 14 spotkaniach? Kibicuję od 1996 roku i nie przypominam sobie podobnego dokonania.

Czy gdyby Brzęczek nie był wujkiem Kuby, na pewno przedłużylibyśmy z nim umowę po takich dokonaniach? Czy w ogóle zostałby tutaj zatrudniony? - pytania retoryczne, nie musicie odpowiadać... Widać jak wyciągają wnioski, dalej brną w to samo.

MaLk 01.06.2022 19:49

W sumie jakoś bardzo nie przeszkadza mi pozostanie Brzęczka, bo pośród dostępnych opcji to i tak ciągle jedna z najlepszych, ale coraz bardziej uwiera mnie sposób podejmowania decyzji i informowania o nich.

Smyrgu 01.06.2022 19:53

Zabawa trwa na całego...

KOALIK 01.06.2022 20:14

Mocnych określeń nie będę używał. To niewyobrażalny skandal, ale jesteśmy do nich przyzwyczajeni od 2016 roku

Czy sociosy wydadzą krytyczny komunikat czy będą tradycyjnie zadowoleni?

azor 01.06.2022 20:28

To niestety są następstwa patologicznej sytuacji, w której mamy w jednej osobie piłkarza/właściciela/prezesa/trenera/ostateczny głos + klan rodziny Puchatka.

Szanuje Kubę jako piłkarza, po stopach go mogę całować za akcje ratunkową, uj tam, dorzuciłbym się nawet na pomnik - ale chyba już wszyscy wiedzą, że najwyższa pora powiedzieć dość. I nie, nie chce żeby odchodził z klubu, tylko żeby zmienił się profil jego aktywności - jako maskotka, magnez dla sponsorów natomiast z całkowitym ograniczeniem do podejmowania decyzji, samodzielnych wypowiedzi. To nie jest charakter, który potrafi zjednoczyć ludzi(poza podatną na populizm grupą półgłówków o IQ nie przekraczającym 80), który potrafiłby otworzyć się do świata - ikona syndromu oblężonej twierdzi. Jest trudnym, małostkowym człowiekiem - przykładów jest nadmiar. Dlatego Kuba zostań - uśmiechaj się, podpisuj koszulki, nazwiskiem działaj na sponsorów. Tyle.

Naiwnie liczyłem, że ktoś chociażby wizerunkowo ogarnie, że zostawianie Brzęczka to strzał w kolano. Niestety.

Wojtas 01.06.2022 21:09

Nawet niechce mi sie tego komentować

zamiast szukać trenera na głodzie ,ktory chciałby rozwinać sie w Wisle i byc moze wyrobic tym markę to zostawiamy wujka Jurka z 1 zwyciestwem w 15 meczach.

tadamm.....fanfary! bo czeka nas świetlana przyszłosc z Kubusiem i jego wujkiem,zeby tylko szybko nie trzeba bylo 1 ligi ratować,bo Kubusiowi skończy sie rodzina i do Wisły przyjdzie juz tylko Jarząbek Wacław trener 1 kategorii.

pluton 01.06.2022 21:17

A czy ty wiesz, Rochu, co to jest wuj?

- Wuj - to wuj.

- Bardzoś to roztropnie wykalkulował, ale przecie, gdzie ojca nie ma, tam Pismo mówi: wuja słuchał będziesz.

pomeran 01.06.2022 21:43

Jak widać impreza na Titanicu ma się w najlepsze. Orkiestra gra do końca
Brzeczek zostanie w Wiśle jak Maurer służył Rzeczpospolitej. Do końca swojego - albo jej.

crux.a 01.06.2022 22:56

Teraz jeszcze Basha i Domagalik!

Dive Pirate 02.06.2022 00:46

Mam mieszane uczucia odnośnie Jerzego ze względu na fakt że nasz miłościwie panujący "zajebałem" chyba nie ma pomysłu na innego trenera więc podmianka mogłaby wyjść jeszcze gorzej.
Racjonalnie myśląc Brzęczek powinien zostać pogoniony za osiągnięte wyniki.
Mam nadzieję że "zajebałem" zorganizuje teraz choć jednego zdrowego ofensywnego napastnika przed trzydziestką dla swego ukochanego wujka. Wszak to nie powinno być problemem bo brak napastnika jest widoczny od czasu Turgemana i nasz prężny skauting ma staranie wyselekcjonowaną listę celów transferowych.

Karherop 02.06.2022 06:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1585501)
W sumie jakoś bardzo nie przeszkadza mi pozostanie Brzęczka, bo pośród dostępnych opcji to i tak ciągle jedna z najlepszych, ale coraz bardziej uwiera mnie sposób podejmowania decyzji i informowania o nich.

Z czystej ciekawości, jak powinni o tym poinformować w idealnym świecie?

Będziemy mieć konferencje 13 czerwca to się dowiemy więcej. Na razie i tak każde słowa byłyby puste. Niech się ogarna w końcu po spadku.

Jagul 02.06.2022 06:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1585510)

Będziemy mieć konferencje 13 czerwca to się dowiemy więcej. Na razie i tak każde słowa byłyby puste. Niech się ogarnąć w końcu po spadku.

Mogę z ciekawości dowiedzieć się czego Ty się spodziewasz po tej konferencji? Bo mam wrażenie, że tam to się dopiero nasłuchamy pustych hasełek.

Pozostanie Brzęczka... na to nawet szkoda strzępić ryja. Ale i tak trener to jest jeden z mniejszych problemów w tym klubie.

Jaroo1 02.06.2022 07:48

Ta konferencja już zaczyna być bezcelowa. Nie wierzę, że zarząd z Brzęczkiem powiedzą coś konkretnego co do spadku, rozkłądając cały sezon na czynniki pierwsze, wskazując przyczyny spadku, winnych spadku itd Raczej spodziewam się przemilczenia tematu. A w sumie czego innego się spodziewać? Już każdy powoli się oswaja z myślą, że Wisłą spadła, że czeka nas 1 liga. Emocje opadają dosć szybko, przechodzimy w tryb, ze teraz taka jest rzeczywistość.
Dostaliśmy już newsa, ze Brzęczek zostaje. Dostaniemy pewnie jeszcze przed 13 czerwca kto z klubu odchodzi z piłkarzy. I tyle. Na konferencji powiedzą, ze jest bida ale już się staramy to ogarnąc, że będą transfery jakieś itp

Skoro zostawiają Brzęczka to za spadek powinien polecieć Dawid, bo to on zatrudniał Pasiecznego, Gulę a na koniec taki fachowiec jak brzęczek poległ przez to (fachowiec, no bo skoro zostaje to chyba wierzą w niego?).

Dawid nie odejdzie więc czego tu się spodziewać na konferencji? Przecież nie będą mówić, że są głównymi winnymi bo to by oznaczało, że powinni wypierdalać z klubu.

Arkadiusz.Czerepach 02.06.2022 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1585504)
To niestety są następstwa patologicznej sytuacji, w której mamy w jednej osobie piłkarza/właściciela/prezesa/trenera/ostateczny głos + klan rodziny Puchatka.

Szanuje Kubę jako piłkarza, po stopach go mogę całować za akcje ratunkową, uj tam, dorzuciłbym się nawet na pomnik - ale chyba już wszyscy wiedzą, że najwyższa pora powiedzieć dość. I nie, nie chce żeby odchodził z klubu, tylko żeby zmienił się profil jego aktywności - jako maskotka, magnez dla sponsorów natomiast z całkowitym ograniczeniem do podejmowania decyzji, samodzielnych wypowiedzi. To nie jest charakter, który potrafi zjednoczyć ludzi(poza podatną na populizm grupą półgłówków o IQ nie przekraczającym 80), który potrafiłby otworzyć się do świata - ikona syndromu oblężonej twierdzi. Jest trudnym, małostkowym człowiekiem - przykładów jest nadmiar. Dlatego Kuba zostań - uśmiechaj się, podpisuj koszulki, nazwiskiem działaj na sponsorów. Tyle.

Naiwnie liczyłem, że ktoś chociażby wizerunkowo ogarnie, że zostawianie Brzęczka to strzał w kolano. Niestety.

kolejny naiwny poczciwiec

nie po to Kuba uratował klub , zeby sobie teraz zostawać odsuniętą maskotką

w tym układzie zostanie Brzęczka było oczywiste

azor 02.06.2022 07:58

Naiwny, to prawda. Liczyłem, że cyrk pod tytułem "zajebałem" będzie niósł za sobą coś więcej, niż wrzawę rozemocjonowanego stadionu i miód na uszy dla potakiwaczy.

Niestety gra na emocjach jest jedyną strategią, w której Puchatek czuje się dobrze.

Jaroo1 02.06.2022 09:21

Po kilku kolejkach w 1 lidze okaże się czy plan się sprawdza. Generalnie trio stoi znowu w podobnym momencie jak wtedy gdy przejmowali klub. Przez spadek całe ich plany legły w gruzach i nastąpiła destablizacja co do finansów, kontraktów, celów i planów transferowych. Jesteśmy skazani praktycznie na kasę od kibiców i kreatywność zarządu (w kwestii transferów). Bo nikt normalny do 1 ligi przyjść nie będzie chciał.

Zadanie mają na prawdę trudne ale sami do tego doprowadzili. Pierwszy wybór już padł, zostawiamy Brzęczka. Drugi myślę, że też już zapadł - zostawiamy Dawida. Czyli w zarządzie nic się nie zmienia, tym bardziej w tej komórce cudów i kasy nie ma co oczekiwać na profesjonalistów, rozwijanie sieci skautów, chociaż ja bym się skupił na krajowym podwórku i szukaniu tutaj talentów. Bo jeśli np w 1 lidze utkniemy na dłużej to i tak jesteśmy skazani głównie na krajowych kopaczy.

Także teraz pozostało im stworzyć jak najlepszą kadrę i atmosferę do robienia wyników.

Szczerze? Wątpię aby to wypaliło. Jak ja sobie myślę: Dawid, Kuba, Brzęczek, piłkarz, właściciel, trener rozumiejący się bez słów z właścicielem piłkarzem, rodzinka, legendy, przyjaciele, Domagalik, hejterzy, wszyscy chcą dla nas źle, oblężona twierdza. No to nie, no nie może to ....a wypalić, mega zgniły układ.
Tak na prawdę budujemy Wisłę na charakterze Kuby Błaszczykowskiego. I o ile do walki, zapierdalania i pracy jak mrówka charakter Kuba ma idealny, o tyle do spraw zarządzania, porozumiewania się z ludźmi, tworzenia ma charakter chyba najgorszy. A tego wymaga właśnie bycie właścicielem, który powinien spajać i budować. Jak tylko w pobliżu Kuby pojawia się ktoś na jego lub wyższym poziomie to jest starcie, jest kłótnia i potwierdzają to sytuacje z Lewandowskim w kadrze, z Obidzińskim itd I do tego ta Domagalik, baba udająca, ze rozumie sport, wiecznie widząca hejterów w tej Polsce "nieszczęsnej", Brzęczek to samo, pokrzywdzony przez los i Kuba też już nie raz mówiący o czyhającym złu wszędzie, złych ludziach, hejterach. ....a, jak to ma się udać skoro tym ludziom po nocach się śni zło... Oni tylko sobie ufają, w sumie to dobrze, problem w tym, że jednak żeby taki klub tworzyć to trzeba moze nie tyle ufać bezgranicznie ale dać wiarę i możliwości do pracy, pole do popisu x osobom, szczególnie fachowcom, których wynajmujesz i nie wtrącasz się bo to oni mają pojęcie o tej pracy, a nie Ty.

Tego w Wiśle nie ma teraz i myślę, że długo nie będzie. A ten układ Dawid-Kuba-Jurek, prezes-właściciel-trener-piłkarz jest ....a tak toksyczny i dziwny, ze ja .......e.
Normalny człowiek przychodząc do pracy gdzie wszędzie rządzi rodzinka, i to rodzinka lubiąca kwasy i widząca wszędzie hejterów, tworząca oblężoną twierdzę to ....a spada o 100 poziomów w dół jeśli chodzi o wydajność w pracy, morale, wszelakie chęci do pracy i rozwoju.

Zobaczycie kiedyś, że to się wyjaśni, ze właśnie największym rakiem Wisły były takie ukłądy rodzinne i podejście tych ludzi do życia.
Jak to nawet wygląda tak z zewnątrz? Wyjebali Obiego, Hyballę, z Pasiecznego i Guli zrobili winnych, a Brzeczek i prezes cały czas cacy. I to ma być fair? To ma działać?

krysztal 02.06.2022 09:28

Ale najważniejsze że przeprosili....

MaLk 02.06.2022 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1585510)

Będziemy mieć konferencje 13 czerwca to się dowiemy więcej. Na razie i tak każde słowa byłyby puste. Niech się ogarna w końcu po spadku.

Moim skromnym zdaniem ta konferencja 13 czerwca kompletnie nie służy do tego, żeby coś ogłaszać, tylko żeby ludzie się odczepili do 13 czerwca.

bódyń 02.06.2022 10:14

Ale co sie ma okazac 13 czerwca??? Juz wiemy ze mamy trenera slabego ze slabymi statystykami. Jedynym co ma dobre w CV to, ze jest z rodziny,
Pilkarzy jakich bedziemy miec... Na razie to nie mamy ich za duzo i do tego slabych bo spadli.
Jesli plan jest utrzymac sie w I lidze to pewne nadzieje sa.
I po co kontrakt nowy Brzeczka: w przypadku awansu przedluzenie?? I tak bedzie zapewne przedluzony jak teraz,.

Kolejny stracony sezon nadchodzi.

czaro 02.06.2022 10:58

Też uważam, że to zły pomysł. Też nie spodziewałem się innej decyzji.

Brzęczek miał duży kredyt zaufania i cieszyłem się, bo pół roku temu dawał szansę na utrzymanie. Temu zadaniu nie podołał i nie ma wielu powodów, aby go zatrzymywać. Zawsze mogło być gorzej, Dawid Błaszczykowski miał epizod trenerski, Kuba mógł forsować brata. A tak, mamy jednak na ławce bądź co bądź byłego selekcjonera i całkiem średniego trenera z doświadczeniem w 1. lidze i ekstraklasie. No i prowadził już Wisłę.

Okazuje się, że Brosza można było wyciągnąć z młodzieżówki.

Najważniejsze to nie spaść do II ligi, może nawet uda się awansować.

Powoli zaczynam się zastanawiać nad innym scenariuszem. Czy gdyby Trio dostało poważną ofertę, to czy by klub sprzedało.

Elendil 02.06.2022 14:28

Interesujących trenerów do wzięcia było sporo, tylko problem w tym, że Wisła Kraków zamieniła się w "Kuba Błaszczykowski Friends&Familly". Na bank Dawid też zostanie. I większość piłkarzy (tych słabszych/tańszych).

Więc kto odpowiada za spadek? Za koszmarne ostatnie 3 sezony? Nikt :lol: Tak jakoś wyszło...

Zresztą, co tam się spadkiem martwić, jest gdzie lokować znajomych i rodzinę, więc i II czy III liga nie będzie straszna.

Także jak tak dalej pójdzie, to za kilka miesięcy kibice (po raz kolejny) będą swoimi rękami musieli ratować Wisłę - tym razem, żeby po prostu została Wisłą, a nie przytułkiem.

Serio, jak długo jeszcze rzucenie Wisły temu oszustowi przez Cupiała będzie się za nami wlec...

_ukoL 02.06.2022 14:31

Decyzja o pozostawieniu Brzęczka w moim odczuciu jest bardzo zła. Nie spodziewałem się jednak innej decyzji. Tak samo jak nie spodziewam się decyzji o zmianach w gabinetach.

tedyy 02.06.2022 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1585537)
Interesujących trenerów do wzięcia było sporo, tylko problem w tym, że Wisła Kraków zamieniła się w "Kuba Błaszczykowski Friends&Familly". Na bank Dawid też zostanie. I większość piłkarzy (tych słabszych/tańszych).

.

Po mojemu MB bardziej szkodzi

czaro 02.06.2022 18:50

Uzasadnisz?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl