![]() |
Cytat:
Prawda jest taka, że żaden z nich by nie wyleciał gdyby doprowadził nas do bezpiecznej pozycji (może tylko Hyballa by wyleciał z innych względów). Gula powoli brnie do tego samego etapu: czyli albo go zwolnimy, albo spadamy. To jeszcze nie teraz ale jak będziemy tak grać na wiosnę, to znów będzie taka sytuacja. Mamy prawie półmetek ligi a żadnych efektów jego pracy nie widać. W obronie to Wisłę na pewno Jop i Kmiecik lepiej by ułożyli, nie bylibyśmy takimi dawcami bramek. Tak jak mówię: nie chodzi o to, żeby już teraz drużyna grała jak z nut. Chodzi o to aby choćby minimum poprawy było widać - a tego ciągle nie ma. |
Co zmieni jakikolwiek trener kiedy ponad 30 letni kapitan z przeszłością reprezentacyjną jako ostatni przed bramkarzem podaje po ziemi w poprzek boiska do przeciwnika i nie rozumie, że popełnił błąd, mówi to do kamery.
To świadczy o całkowitej utracie kontaktu z rzeczywistością, mentalnym zeszmaceniu. To nie moja wina, ja nic nie wiem, czego ode mnie chcecie. Jeżeli taką postawę prezentuje KAPITAN to reszta robi to samo. Piłka nożna to sport zespołowy bez zespołu wyników nie będzie, a za brak zespołu odpowiada zarząd... Bo trener zamiast rządzić boi się własnego cienia, nauczony doświadczeniem poprzednika. |
Już od dawna zmieniamy trenerów i gramy pytę mając na pokładzie kilku gości którzy pozorują grę. A może by przyszedł czas żeby właśnie wyczyścić z tych pasożytów i dać trenerowi pracować?
|
Cytat:
|
Cytat:
A nie, czekaj, trener też świeży. To co jest nie tak? |
Cytat:
A może Skvarka na wywalone bo wie, że jak trener poleci to on też? A może Hanousek gra na takiej samej zasadzie bo wie, że nie ma hajsu w Wiśle to wróci do Pragi i będzie grać? A może Forbes ma wszystko w dupie bo ugadał się na ten transfer do Chin? A może rotujemy jedynie 14/15 zawodnikami, bo reszta na treningu zamiast dołożyć od siebie wali w chuja i ma wywalone bo liczy się kasa a nie żeby się zmęczyć bieganiem? Typie Ty chcesz zwalniać każdego trenera, który złapie gorszą passę? Każdego który nie potrafi ugrać 3 wygranych z rzędu? ....a tutaj liczy się plan długofalowy, czyli przez okres X lat (w tym wypadku 2/3, jak zapowiadał zarząd) realizujemy pomysły trenera i rotujemy zespołem do uzyskania korzystnych wyników. Nie twierdzę, że Gula to jakiś geniusz, ale facet ma zwyczajną papkę ligową i stara się coś z tego zlepić, póki co... Niestety, ale nie wychodzi. Wywalenie go w przerwie zimowej albo teraz to strzał w oba kolana, bo NIKT ....a z Polski nie złoży z tego drużyny. I kogo zatrudnimy? Zapewne Ojrzyńskegoi? Wirtuoza drewna i łamania nóg, bez ładu i składu w grze. Michniewicz? Nie przyjdzie do ogórkowej Wisły z wielkiej stolycy. Brzęczek lub Nawałka? Rzucą zaporową cenę bo to przecież "fachowcy z reprezentacji". No to może Probierz będzie się chciał zemścić na gorszej stronie? Tylko że go kibice pogonią to może nie. Stokowiec? Wdowczyk? Tworek? Rumak? Brosz? Stawowy!? Powtarzam. Problemem są przeciętni zawodnicy, którzy absolutnie NIC! nie wnoszą do gry. |
Nic tylko zmiany zmiany , a potem zmiana zmian trenera.Chcialem tylko zwrócić uwagę na jedną sprawę.My mamy od około pół roku od niepamiętnych czasów dyrektora sportowego. Dajmy szansę Pasiecznemu i Guli wspólnie ogarnąć okienko zimowe,a na wiosnę będziemy mogli tak naprawdę zobaczyć,co jeden z drugim jest wart.Ta runda tak naprawdę jest traktowana jak poligon doświadczalny.Dajmy im układać te klocki krok po kroku.Innej drogi nie ma.Kazdy z nas wie i widzi , że są piłkarze którzy tu nie pasują.Nawet taki Kloop potrzebował sezon przejściowy czy to w Dortmundzie czy Liverpoolu żeby ogarnąć styl charakter drużyny. Więc trochę lodu na głowę panowie......
|
Do dzisiaj broniłem Guli
Właśnie mi przeszło Pracuje 5 miesiecy W tej drużynie nie działa nic Ani ofensywa ani defensywa Ani atak pozycyjnym ani kontra Stałe fragmenty to katastrofa Nie ma żadnego punktu zaczepienia Nie ma nawet zawziętości, determinacji, przysłowiowego zap... dalania Jest przywiązanie do nazwisk Nic poza tym |
Czas sie pozegnac. Gul'a mial swoj czas, zaden pilkarz nie zrobil postepu, druzyna tez nie zrobila. Jest wrecz przeciwnie - kazdy w dolku. Do tego trener dokonuje niezrozumialych wyborow. To juz ktorys mecz, w ktorym koncepcja zmienia sie po 45 minutach.
Dzisiaj dodatkowo gramy tak bez przekonania, ze zanim przejdziemy polowe, Radomiak jest ustawiony i gotowy do obrony. Jak mawia klasyk: ratujmy, co sie da. PS Nie chce niczego wniesc do dyskusji. Po prostu wylewam zal |
do kiedy trener Gula ma ważny kontrakt? Jeśli ma jaja powinien po dzisiejszym meczu sam odejść..................
|
Won razem z tą szmatą Klimentem
|
W poprzednim spotkaniu Forbes robi więcej w kwadrans, niż Kliment w ciągu 90 minut... i w nagrodę dostaje miejsce na ławce rezerwowych. Promowanie na siłę Skvarki i tego typu wynalazków. Niestety, pora się pożegnać ze złotoustym.
|
Brawo Gula pokazales ze chuja jestes wart i wypierdalaj
|
Kliment jest gorszy niz chlopaki w Biznes lidze, serio
|
Uważałem cały czas i dalej uważam, że potrzebujemy stabilizacji na ławce. Natomiast w tym wypadku wydaje mi się, że cały pomysł z "krakowską piłką" jest do wyjebania i zapomnienia a stablizację trenerską powinniśmy osiągnąć z jakimś fachowcem który ogarnie sensownie grającą ekipę z naszym bieda budżetem. Z hajsem jakim dysponujemy tikitakę i dominację w stylu Barcelony Guardioli możemy uskuteczniać conajwyżej w meczach z Garbarnią na 3 poziomie rozgrywkowym a nie w ekstraklasie...
|
Cytat:
Dymisja, nie ma w ogóle o czym dyskutować. |
Dymisja Guli i to jeszcze dzisiaj bo tego lysego patafiana juz nie moge ogladać.
|
Jeśli Gula ma odrobinę poczucia godności, to w poniedziałek ogłoszona będzie jego rezygnacja.
"Buduje" drużynę 5. miesiąc. Nie działa kompletnie nic i jest coraz gorzej. To się już wypaliło, trzeba się teraz ratować |
Gula jest do zwolnienia. A trio niech się .......nie w łeb i albo wpakuje kilkanaście milionów złotych w skład, albo przestanie .......ić o krakowskiej piłce.
|
Cytat:
|
Po dzisiejszym meczu widać, że z tym trenerem nic nie osiągniemy. Ten gość jest przywiązany do nazwisk, a to nigdy dobrze nie wróżyło. Pytacie się kto za skvarke ?? Nie wiem ....a może Adamiakowa, Czy będzie gorzej ??? A tak serio czy w ogóle zauważył problem i kogoś przesunął ?? Czy ....a powiedział nie i huj i pocałujcie mnie w dupę?
|
Cytat:
Niestety, ale do złudzenia zaczyna mi to przypominać upadek Widzewa z przełomu wieków. Popadli w tarapaty finansowe i początkowo utrzymywali się w czołówce, bo ciągle mieli w składzie dobrych piłkarzy. Ci z czasem zaczęli odchodzić, a na ich miejsce sprowadzano takich na miarę możliwości finansowych, czyli coraz słabszych. W ostatniej fazie co rundę wymieniano połowę składu, głównie sięgając po zagranicznych anonimów. Ostatecznie spadli i my póki co stopniowo ku temu zmierzamy. Zobaczcie jak obniżył się nasz poziom oczekiwań w ciągu tego 10-letniego kryzysu. Najpierw wszyscy wymagali walki o puchary, potem sukcesem była pierwsza ósemka. Potem już wiadomo było, że druga połówka tabeli, ale żeby to było bezpieczne miejsce. Teraz jesteśmy na etapie, że pierwsze miejsce nad strefą spadkową jest sukcesem. Jaki będzie następny etap? I czy ciągłe zmiany trenerów coś dadzą poza satysfakcją ludu żądnego ściętej głowy? |
Bo mamy atmosferę plażową i nikomu na niczym nie zależy. Jak był trener który potrafiłby tych leszczy zagonić do roboty to się zarządowi nie spodobał, Kuba się obraził. TO TERAZ MA. Wszyscy wszystkich traktują z szacunkiem...
|
Trenera wy.......a ale na wiosne po 3 meczach dokladnie w tym samym bieda Gula stylu.
|
Ale czy na serio można być zaskoczonym z kolejnej porażki?
Ja już wiele miesięcy temu pisałem do czego prowadzą pozorowane działania z których większość kibiców piała z zachwytu (kilku propagandzistów wiedziało jak poprowadzić narrację). Zastosowano typową spychologię - ,,to nie my, to oni". To czy udającym trenerem będzie Adrian, Artur, wujek Jurek, Kaziu czy Jakub to nie ma znaczenia. To czy wywalą kilka wkładów koszulkowych, a w ich miejsce przyjdą kolejni przebierańcy, to też nie ma znaczenia. Nie zrobiono prawdziwego resetu, nie dokonano przez trzy lata oczekiwanych działań - większość piała z zachwytu, gdy zmieniano nazwy. Ja już wtedy pisałem - nie tędy droga. Ludzie, którzy przez lata działali na szkodę Wisły nie powinni mieć nic do powiedzenia w nowym rozdaniu. Niestety okazało się, że nowe rozdanie po trzech latach jest fikcją. Pozoranci na boisku, trener amator, prezes figurant, zagubiony i nieudolny zarząd i liczni klakierzy broniący tej szopki. Tak to można określić. W obecnej Wiśle, a tym bardziej w TS-ie i w tych organizacjach zmieniających nazwy nie ma ani jednej osoby do której można mieć zaufanie, że celem jest odbudowa Wisly. Nie ma. Jeśli ktoś nawet taki był, to szybko został sprowadzony na ziemię. Widać po efektach. Pozoranci na boisku są składową wielu błędów czy świadomych działań na górze. |
kolega kbr ma rację. ale jeśli mamy skład węgla i papy to grajmy tak jak ten skład umie i pozwala grać. to co proponuje trener Gula nie ma żadnych racji bytu. mamy 9 porażek na 16 meczy, do tego stracone 28 goli. Dwójka napastników w sumie 4 bramki czyli tyle ile skrzydłowy, żaden zawodnik nie poprawił swojej jakości przez 5 miesięcy rządów trenera Guli. ile jeszcze można się męczyć?
|
Ale trzeba Guli przyznać że dwa ostatnie mecze pechowo się dla zespołu ułożyły. Czerwona Frydrycha w Białymstoku, dzisiaj karny z dupy, a przyznać Radomiakowi trzeba że to ułożona drużyna i potrafi się bronić.
I tak jak ktoś przyznał powyżej, nie wiadomo czy to Guli wina czy jednak piłkarzy. Wystarczy popatrzeć na umiejętności piłkarskie. Przecież oni mają problem z przyjęciem piłki, wymianą kilku podań. Czego my się spodziewamy w sumie? Można być za wyrzuceniem Guli po tym meczu. Ale Stolarczyk, Skowronek, Hyballa....cały czas to samo. To nie jest przypadek. W przerwie zimowej Zarząd musi zaryzykować i wysupłać pieniądze na napastnik i dobrego środkowego pomocnika bo tutaj nawet wuja nie pomoże.. |
Cytat:
2. Widzisz jak trener ustawia ich do gry dużą ilością podań, z pierwszej piłki. I nie stykną Ci się dwa neurony ze sobą że coś tu jest nie tak? Że skoro chujowi piłkarze, to czemu mają grać z pierwszej piłki? Serio, nic? Zero refleksji? |
Nigdy, nigdy tak nie miałem, że nie mogłem patrzeć na grę Wisły. W poprzednich ciężkich sezonach kiedy walczyliśmy o wygrzebanie się ze strefy spadkowej to mimo wszystko chciało się oglądać, widać było, że typom zależy, że walczą, że część z nich ma blokadę psychiczną, część z nich to zwykłe patałachy, ale próbują. Teraz? Dosłownie skręca mnie w środku, i bierze mnie obrzydzenie jak oglądam tych piłkarzy. Na prawdę widać, że im nie zależy, chcą zagrać w meczu jak najmniejszym kosztem, to jest kur.wa dramat. I wiecie kiedy nagle zaczną zadu.pczać jakby mieli motorki w dupie? Jak tylko zawitają do strefy spadkowej.
|
Cytat:
|
Cytat:
W Białymstoku i dzisiaj mieliśmy ustawić autobus w polu karnym i czekać na grę z kontry? |
Pierwszy raz w życiu czuje obrzydzenie jak oglądam mecze Wisły.
Cały ten hard reset to jeden wielki mem. |
Cytat:
|
Gula wypierdalaj. Miałeś wypierdalać po derbach ale miałeś szczęście - ale się skończyło. WYPIERDALAJ i bierz pod pachę ....ę klimenta. Nie wierzę że jakiś napadzior juniorek zagrałby gorzej niż ta słowacka zdzira.... dobrej nocy
|
Oglądam konferencję i twierdzę, że kontakt z rzeczywistością nasz trener stracił. na ŻADNE pytanie nie odpowiada wprost. cały czas o koncentracji, byciu drużyną, wyciąganiu wniosków i charakterze. a tymczasem 9 porażka stała się faktem
|
Cytat:
Mamy piłkarzy do gry z pierwszej piłki, rozgrywającego, skutecznych napastników, kogoś kto umie dośrodkować? Nie mamy. Może uważasz że lepiej wyłapać w....... grając coś do czego nie mamy piłkarzy. OK. Ale nie ....... że nie da się ich ustawić inaczej - Gula nie umie, Kmiecik z Jopem by potrafili. |
Cytat:
|
Cytat:
W.......ami u siebie zrobimy frekwencję? |
Cytat:
Poza tym tak jak napisałem wcześniej że wydarzenia z początków meczów w Białymstoku czy dzisiaj mogą choć trochę bronić łysego bo każdej drużynie po takich wydarzeniach byłoby ciężko wyjść na prostą. |
Cytat:
Widzę, że forum sobie znalazło kolejnego kozła ofiarnego w postaci Klimenta. Mimo tego że gra **ujowo, to spróbuję go pobronić - może wartałoby sobie zadać pytanie co ten napastnik ma zrobić, skoro za swoimi plecami mało, że nie ma żadnego zawodnika który jest w stanie regularnie dogrywać mu dobre podania to jeszcze ci przeciętni kopacze sprawiają wrażenie, że sami kompletnie nie wiedzą co mają na tym boisku robić? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl