Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

botulum 09.05.2021 13:34

Retweet profilu "Piękne Lata 90" zdjęcia baneru na płocie.
Samo się kliknęło?

Drozd 09.05.2021 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1566286)

Cokolwiek bym nie napisał i tak będziesz wiedział swoje. Nie ma sensu więc, bym odpisywał, chyba się zgodzisz?

Ale ja nie oczekuję wyjaśnień od Ciebie. Tylko od zarządu. Jakież to zachowanie trenera spowodowało, że od kilku tygodni jest na niego medialna nagonka ze strony zawodników, a klub nie reaguje. Jeżeli postawa na boisku i wyniki jest mniej istotna dla zarządu niż danie pretekstu do zwolnienia trenera co coś jest nie tak...

A wiem tyle ile widzę na boisku i czytam w mediach, wniosek, jest burdel w klubie i nikt na to nie reaguje.

Merkury 09.05.2021 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1566302)
Ale ja nie oczekuję wyjaśnień od Ciebie. Tylko od zarządu. Jakież to zachowanie trenera spowodowało, że od kilku tygodni jest na niego medialna nagonka ze strony zawodników, a klub nie reaguje. Jeżeli postawa na boisku i wyniki jest mniej istotna dla zarządu niż danie pretekstu do zwolnienia trenera co coś jest nie tak...

A wiem tyle ile widzę na boisku i czytam w mediach, wniosek, jest burdel w klubie i nikt na to nie reaguje.

Wychodzi na to że nie dał zjeść śniadania wielkanocnego piłkarzom z ich rodzinami i odsunął Kubę od pierwszej drużyny na jakiś czas. Swoją drogą skoro w sztabie jest trener Kmiecik to dlaczego nasza gra w ofensywie od lat kuleje a chłop jest tu od lat. Nie no i my jesteśmy profesjonalnym klubem jaja. Kuba jako były piłkarz powinien z tej ekipy ratunkowej najlepiej wiedzieć jak wygląda klub piłkarski od środka jakie są zależności i struktury potrzebne do działania takiego przedsiębiorstwa niestety wychodzi na to że bracia Blaszczykowscy są najsłabszymi ogniwami a ich działania przypomina nieco prywatny folwark mając na uwadze kto w tym klubie pracuje.

PAWEŁ 09.05.2021 14:42

Przecież my nie jesteśmy profesjonalnym klubem.

Drozd 09.05.2021 14:54

Cały czas mam przekonanie, że chcemy być. Trio to nie są amatorzy bez pojęcia. Każdy z nich w swojej dziedzinie jest fachowcem. Dlatego tym dziwniejsze jest ostatnie postępowanie.

PAWEŁ 09.05.2021 15:06

W profesjonalnym klubie, jeżeli trener odwalił gruby numer to się go odsuwa od obowiązku i zwalnia a nie wywiesza prześcieradła na płocie. No chyba ze ten gruby numer to śniadanie Wielkanocne to wtedy tak jesteśmy profesjonalnym klubem.

FraMat 09.05.2021 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1566277)
Niektórym się nie poluzowały, a całkiem odkręciły. Przykre to, co muszą czytać o sobie osoby, które ten klub trzymają na powierzchni.

Nawet jeśli trzymają na powierzchni, za co im chwała, to zachowują się w zakresie medialnego wizerunku jak dzieci.
Nie wiem, co mogłoby się stać, żeby tak zepsuła się chemia w zespole oraz między zarządem, a trenerem.

A jeśli tak się stało, należało powiedzieć o tym otwarcie, bez owijania w bawełnę: "trener Hyballa nie potrafi dogadać się z zarządem i z zespołem. Zwalniamy go z obowiązku świadczenia pracy, do końca sezonu, zespół poprowadzi Kmiecik czy inny figurant".

Natomiast akcje typu
- robienie fermentu w szatni
- akcja transparentowa
- posługiwanie się dziennikarzami, żeby zrobić czarny PR trenerowi
- wypuszczanie Silvy na wywiady, które w normalnym klubie spowodowałyby olbrzymią karę finansową, jeśli nie rozwiązanie umowy w trybie natychmiastowym...

są godne dzieci z piaskownicy.

Bardzo chciałbym usłyszeć słowa prawdy z ust Hyballi i Kuby. Bez owijania w bawełnę.

Jednak, sorry, doceniając działania Kuby w temacie ratowania Wisły, widzę olbrzymi brak profesjonalizmu, co słabo rokuje na przyszłość Wisły.

Chyba, że jest w zanadrzu coś wartego szampanów zbymaka i akcja z Hyballą była konieczna (w co nie wierzę).

Jeśli możesz, wyprowadź mnie z błędu.

Konrad. 09.05.2021 15:37

A to już pewne, że Kuba kazał mazać coś na płocie?

Czy tylko ktoś tak rzucił a wy powtarzacie jeden po drugim?

Tak jak za wszystko dostaje się Kubie, mimo że sam Jazdzynski w wywiadzie mówił, że wszystkie decyzję podejmują wspólnie w trójkę. Ale co tam, forumowi eksperci wiedzą swoje...

FraMat 09.05.2021 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1566321)
A to już pewne, że Kuba kazał mazać coś na płocie?

Czy tylko ktoś tak rzucił a wy powtarzacie jeden po drugim?

Nikt nikogo za rękę nie złapał, ale wszystko układa się w spójną całość. Nie bądźmy naiwni.

Mar85 09.05.2021 15:45

Ja tylko ciągle słyszę zaufajcie od lat, klub robi sobie co chce a my mamy grzecznie pieniążki dawać i nic się nie odzywać. Przecież to jest chore. Zaliczamy wtopy za wtopami i mamy przyglądać się bo jaśnie nam panujący robią co chcą i w sumie bez żadnej odpowiedzialności. Rozumiem że za każdym razem to jest prywatny folwark a my jesteśmy potrzebni tylko w momencie jak już jesteśmy na skraju? Niech to tak dalej funkcjonuje a wielu osobom skończy się cierpliwość.

1q2 09.05.2021 15:48

Kuba sam się pcha 'na afisze'.
Tak jak pisałem w innym temacie, powtórzę tu...Co to w ogóle było, ta szalona radość po bramce, jakby był to gol przynajmniej na wagę mistrza.

Wiadomo że to gest w stronę Hyballi ale takiemu gościowi jak Kuba to po prostu nie przystoi.
Trener wiadomo że już zwolniony a ten robi jakiś cyrk.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1566319)
N
Natomiast akcje typu
- robienie fermentu w szatni
- akcja transparentowa
- posługiwanie się dziennikarzami, żeby zrobić czarny PR trenerowi
- wypuszczanie Silvy na wywiady, które w normalnym klubie spowodowałyby olbrzymią karę finansową, jeśli nie rozwiązanie umowy w trybie natychmiastowym...

są godne dzieci z piaskownicy.

Masz jakieś dowody na to czy tak sobie po prostu piszesz?

FraMat 09.05.2021 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1566326)
Masz jakieś dowody na to czy tak sobie po prostu piszesz?

Nie mam dowodów.
Samo się wszystko pewnie nakręciło i złożyło w jedną całość

serek.c2 09.05.2021 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1566324)
Nikt nikogo za rękę nie złapał, ale wszystko układa się w spójną całość. Nie bądźmy naiwni.

Poziom absurdu przekroczony.

1q2 09.05.2021 16:16

No to zdecyduj się czy samo się nakręciło czy 'góra' to nakręciła.
Ja np. nie sądzę żeby ktoś z klubu przeprowadzał akcje transparentową, czy wypuszczał Silve, który i tak ma kopa w dupe.
Szrot szrotem ale coś w szatni i w kontaktach z 'górą' nie pykło i tyle. A wyniki i gra były tak fatalne że pismaków jakoś nakręcać nie trzeba było.

Zauważ też że z klubu żadne szczegóły nie wyszły, co uważam za plus. Zobaczymy co zrobi Hyballa bo dostał 'faka' od z jednej strony jeszcze swojego zawodnika, jak i pracodawcy i bardziej skłania się ku tezie że on może się odpalić, bo wiadomo że trenerem jest tylko na papierze i nawet ciężko przypuszczać by dotrwał do niedzieli.

ital 09.05.2021 16:25

Z całym szacunkiem dla Kuby powinien sobie ,nam i wszystkim innym postawić pytanie kim na dzień dzisiejszy chce być w Wiśle.
WŁAŚCICIELEM.
wtedy rozlicza zarząd piłkarzy z ich obowiązków.
-negocjacje z Buksami przez P,O.(wkroczył do rozmów i co wyszło?)
-zatrudnienie trenera Skowronka efekty znamy
czy PIŁKARZEM:
wstawiam się na każdym treningu u Hybalii oczywiście o ile zdrowie pozwoli wykonuję polecenia
a nie robię z siebie błazna z cieszynkami i nie dołączam do kółka różańcowego z Baszom Carlosem i kilkoma innymi których nazwisk nie znamy.
Właściciele czy też zarząd wyznaczyli trenerowi jakieś zadania (tak podejrzewam )
-uratować ligę.
-przewietrzyć skład
-promować młodych (by byli na sprzedaż za grubą kasę)
-wypracować styl drużyny i treningów na najbardziej europejski klub
- przy tym wszystkim maksymalnie ograniczyć koszty (patrz zminimalizować sztab trenerski)
Zastanawiam się ile jest winy po każdej ze stron.

Drozd 09.05.2021 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1566330)

Ale przecież wszystko o czym pisze FraMat miało miejsce. I to że do tego doszło jest absurdem, a nie to, że ktoś to dostrzega.

Ta całość którą pewnie nazywasz absurdalną jest jednoznaczna. Zrobić z Hyballi czarnego luda. Po co? Co to komu daje? Co to Wiśle daje? Nic dobrego, to chyba oczywiste.

ciastek88 09.05.2021 16:29

Robisz jedno albo drugiej , zwalniasz Hyballę skoro uważasz, że nie ma sensu współpraca albo dajesz mu pełne poparcie i piłkarze mają siedzieć cicho i pracować . Tu należało podjąć męską decyzję i pożegnać się z klasą zamiast odwalać taką szopkę. Niech Hyballi jeszcze obkleją przed jego wyjazdem , samochód w karne kuutasy Będzie bęka w szatni, a i nowy trener też się pośmieje.

Blixa 09.05.2021 16:42

Patrzac na ten burdel trudno miec pretensje do starego Buksy ze nie chcial podpisac nowego kontraktu.

sl@y 09.05.2021 16:45

Mam nadzieje ze w tej ostatniej kolejce drużynę poprowadzi pan Kazimierz po tym co się wczoraj odjaniepawliło.

leszekm 09.05.2021 16:51

Jeśli jest w umowie jakiś aneks który powoduje że nie będziemy płacić dużej odprawy to po co ta akcja Kuby,brak reakcji na wywiad Carlosa. Coś mi się wydaje że to są naciski na Hybbalę żeby sam zrezygnował.Inaczej będziemy placić cały kontrakt.

Smyrgu 09.05.2021 16:54

Dalej podtrzymuje że współwłaściciel Wisły Kraków powinien przeprosić za to co wczoraj zrobił...tych co myślą inaczej niż on...tych co są częścua Wisły Krakow...niewazna jaka...mniejsza, większa... Bo Blaszczykowski to nie jest Wisła Kraków jak się komuś zdaje....

ciastek88 09.05.2021 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1566346)
Dalej podtrzymuje że współwłaściciel Wisły Kraków powinien przeprosić za to co wczoraj zrobił...tych co myślą inaczej niż on...tych co są częścua Wisły Krakow...niewazna jaka...mniejsza, większa... Bo Blaszczykowski to nie jest Wisła Kraków jak się komuś zdaje....

Obawiam się , że za niedługo sytuacja Wisły będzie podobna do sytuacji Brzęczka na posadzie selekcjonera. Zbudują wiecznie oblężoną twierdzę a wszyscy , którzy nie będą się zgadzać lub krytykować nazwą hejterami ...

_ukoL 09.05.2021 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1566347)
Obawiam się , że za niedługo sytuacja Wisły będzie podobna do sytuacji Brzęczka na posadzie selekcjonera. Zbudują wiecznie oblężoną twierdzę a wszyscy , którzy nie będą się zgadzać lub krytykować nazwą hejterami ...

Już tak jest. ;)

MMTS 09.05.2021 17:06

I oczekujesz ze po tygodniach milczenia i braku komentarza ze strony współwłaścicieli ktokolwiek z klubu skomentuje wczorajszą cieszynkę? Nie sądzę żeby to się w ogóle wydarzyło.
Generalnie polityka informacyjna w klubie jest słaba jak na takie zamieszanie jakie mamy obecnie. Klub milczy bo uważa ze tak bezpieczniej (Bałaziński wczoraj mniej więcej tak powiedział o braku komentarzy), Ci którzy są costam poinformowani piszą tylko wiem ale nie mogę powiedzieć, bo to i tamto i bla bla bla. To po cholerę w ogóle stwarzać takie wrażenie wybrańców?
A na to wszystko nakłada się rzesza kibicow którzy gowno wiedza ale chcieliby wiedzieć wiec tworzą historyjki.
I powiem szczerze ze jak większość czasu byłem zwolennikiem Hyballi, to po wczorajszym meczu i pokazówce nie mam złudzeń i wątpliwości. Kuba wyjaśnił wszystko. A ze Kuba jednak dla większości kibicow = Wisła Kraków to jest po sprawie. I nieważne ze zrobił to w taki sposób. Za dzień czy dwa nikogo to już nie będzie obchodzić chyba ze Jadczaka bo napisze książkę „Hyballa w ogniu. Wisła w dupie.”
Nie licz wiec ze cokolwiek się dowiesz. Bogowie i herosi żyją na innych zasadach. Niestety

ciastek88 09.05.2021 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1566349)
. A ze Kuba jednak dla większości kibicow = Wisła Kraków to jest po sprawie.

To w takim razie jestem w tej mniejszości. Nigdy nie podpiszę się pod takim stwierdzeniem i wierzę , że Kuba również.
Do Kuby i reszty Tria mam ogromny szacunek i wdzięczność , że podjęli się ratowania Wisły przed 4 liga ale Wisła była, jest i będzie bez Kuby.

MMTS 09.05.2021 17:15

Mówię o sytuacji jaka jest teraz. W sytuacji Hyballa vs Kuba większość odpuści temu drugiemu. I powiem szczerze ze tez mi się takie zachowanie nie podoba. Nawet jeśli ktoś był nie w porządku to Kuba powinien być ponad tym. Bez względu na to jaka role pełni.
Gdybys jednak zrobił ankietę: czy Kuba powinien się w tej sytuacji wytłumaczyć? Jakoś dziwnie pewien jestem ze byłoby 70 do 30 ze nie.

Smyrgu 09.05.2021 17:23

Panowie 1/3 udziału.... 50 kilka meczy 3 bramki....tu jest cały tuzin ludzi przed którymi Kuba powinien kleknac nie odwrotnie..kibice dali...wspolwlasciciele pożyczyli

Ajax 09.05.2021 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1566352)
Panowie 1/3 udziału.... 50 kilka meczy 3 bramki....tu jest cały tuzin ludzi przed którymi Kuba powinien kleknac nie odwrotnie...

Tu nie chodzi o klękanie tylko o absurdalną sytuację kiedy kapitan drużyny zdobywa bramkę kontaktową na 15 minut przed końcem meczy i zamiast lecieć po piłkę żeby rozpocząć jak najszybciej cieszy się jak z gola na wagę zwycięstwa i odstawia jakieś szopki.

ital 09.05.2021 17:27

Kuba Błaszczykowski jako piłkarz powtórzę jeszcze raz JAKO PIŁKARZ dołączył wczoraj swoją cieszynką do tych wszystkich płaczków i błaznów pokroju Bashy i innych z szatni naszej Wisły .
Ktoś tam wcześniej wspomniał o aferze biletowej 2012 czy tylko jemy i jego rodzinie brakło biletów ?
teraz według tylko informacji medialnych śmiem wątpić czy szatnia go po raz kolejny nie wypuściła albo za bardzo nie umie powstrzymać emocji na wodzy

MaLk 09.05.2021 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1566351)
Nawet jeśli ktoś był nie w porządku to Kuba powinien być ponad tym. Bez względu na to jaka role pełni.

A bo ja wiem? Zakładając(!), że Hyballa rzeczywiście sponiewierał Kmiecika, usiłuję sobie wyobrazić sytuację, w której nowy trener, jakie by nie miał nazwisko, wchodząc do Bayernu obrażał Beckanbauera, wchodząc do Realu gnoił di Stefano*, w Barcelonie Cruyffa itd., a w klubie doszliby do wniosku, że powinni być ponad tym.

*) Tak, wiem, że niektórzy nie żyją, chodzi o pokazanie skali. Nie chodzi o złe traktowanie Boguskiego czy Sadloka, aktywnych piłkarzy, tylko o Kmiecika, byłą prawdziwą gwiazdę i wieloletniego trenera/asystenta.

Jeśli klub nie szanuje swoich legend, to nie szanuje też siebie.

Pytanie brzmi - nie czy Kuba powinien być ponad tym, tylko czy powinien zareagować jako piłkarz czy od razu jako właściciel. Będąc w podwójnej roli, do końca jednak działał jako piłkarz, nie właściciel.

Czy - jak na piłkarza - to było smaczne czy niesmaczne? Nie wiem. Mam mieszane uczucia. Ale potępiać go nie będę.

Co piszę przy całej swojej rezerwie do obecnego sposobu zarządzania klubem, z bezsensowną, moim zdaniem, strategią prowadzenia klubu faktycznie bez pionu sportowego. Właściwie wszystkie nasze ostatnie błędy, wpadki i katastrofy są ciągle pokłosiem tego, że postanowili kiedyś tam "na chwilę" działać po partyzancku. I do dzisiaj tak ciągną, biorąc piłkarzy z przypadku i trenerów z przypadku.

serek.c2 09.05.2021 18:30

Dzięki za ten post, myślę bardzo podobnie.

ital 09.05.2021 18:39

pytanie brzmi czy w szanujących się klubach jest miejsce dla legend tych klubów w sztabie trenerskim pierwszej drużyny ? jeżeli tak to w jakich ? Dla Pana Kazimierza na pewno znalazło by się miejsce adekwatne do jego zasług w naszym klubie. Chyba że napiszę w formie żartu że z tytułu zatrudnienia w resorcie w spadku dostał szafę po Zdzisławie Kapce oraz wykupił kwity Bogusia KiNGA

Ogryzek 09.05.2021 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ital (Post 1566358)
pytanie brzmi czy w szanujących się klubach jest miejsce dla legend tych klubów w sztabie trenerskim pierwszej drużyny ? jeżeli tak to w jakich ? Dla Pana Kazimierza na pewno znalazło by się miejsce adekwatne do jego zasług w naszym klubie. Chyba że napiszę w formie żartu że z tytułu zatrudnienia w resorcie w spadku dostał szafę po Zdzisławie Kapce oraz wykupił kwity Bogusia KiNGA

jprd ale żart ha ha no tak jak z forum parchatego.

No kolega ładnie błysnął....

Moze jakis srodek na uspokojenie, zmiejszenie emocji by sie przydał?

FraMat 09.05.2021 18:52

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1566330)

Czyli twierdzisz i masz na to dowody, że:

- ferment w szatni
- akcja transparentowa
- nagłe, jednomyślne ataki dziennikarzy robiących czarny PR trenerowi
- zezwolenie Silvie na wywiad, który w normalnym klubie spowodowałyby olbrzymią karę finansową, jeśli nie rozwiązanie umowy w trybie natychmiastowym, bez żadnej reakcji wobec piłkarza

to wszystko czysty przypadek, a raczej nagromadzenie tylu przypadków w jednym czasie i w jednym miejscu?

Nie chcę przesądzać po czyjej stronie jest wina.
Chcę tylko stwierdzić, że nagromadzenie tylu "przypadków" zmierzających do udupienia trenera nie jest, moim zdaniem, akcją Hyballi.
A jeśli nie jego, to czyją?

Wuja postanowił manipulować zza kulis?
PMS postanowiła udupić Hyballę?
Akcja parchatych, żeby nam za dobrze nie szło?

:haha:

Bo w nagromadzenie "przypadków" nie wierzę i chyba nikt nie wierzy.

MMTS 09.05.2021 18:54

Panowie, żebyśmy się dobrze zrozumieli.
Jestem w stanie zrozumieć Kubę i jego reakcję jako piłkarza. Naprawdę.
I zgadzam się z tym, ze jednym z elementów które dźwignęły klub z całkowitego dna była identyfikacja z historia i dbałość o legendy czy piłkarzy zasłużonych dla klubu. I to jest niezwykle wartościowe na przyszłość.
Natomiast mecz odbywał się już po kilku dniach czy tygodniach ujawniania (?) wizerunku PH i tego co się w klubie dzieje ( a przynajmniej jakichś szczątków sytuacji). I uważam ze mimo ze Kuba ma prawo do takiej reakcji jako samej w sobie, ale niekoniecznie w tym momencie. Wolałbym osobiście gdyby Kuba najpierw odniósł się jako właściciel do rzekomej godzinnej rozmowy z PH i powiedział ze jest tak sobie a potem może robić i reagować jak chce publicznie. Tylko tyle i aż tyle.
Rozumiem ze wiecie więcej, zwłaszcza Serek , i dla was to mogło być akceptowalne ale takich rozumiejących realne powody jest zakładam na palcach nóg i rak by policzyć. A cała reszta dalej czerpie wiedzę z TT.
I tak Ogryzek, myliłem się. ��

ital 09.05.2021 18:55

to jest była ironia . tak jak napisałem
Ale każdy z nas chce Wisły profesjonalnie prowadzonej i dla tego chcę :
-profesjonalnego i nowoczesnego sztabu trenerskiego
-bazy skautów którzy będą mieli wizję nowoczesnych trendów futbolu a nie kilka dekoderów i pokoju do oglądania meczów
-dla legend jest naprawdę wiele stanowisk w naszym klubie w których z należytym szacunkiem mogli by pracować

serek.c2 09.05.2021 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1566361)
...

Zawsze można wierzyć, że Kuba malował, a Dawid wieszał transparenty ;)

ital 09.05.2021 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1566365)

a opłaciło to socios ze składek

FraMat 09.05.2021 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1566365)

ale wiesz, że to unik, a nie odpowiedź?

I nie... nie spodziewam się odpowiedzi.
Natomiast twierdzę, że unikanie odpowiedzi zainteresowanych na uzasadnione wątpliwości kibiców do niczego dobrego wizerunkowo nie prowadzi.
Choćby to: jaki (dobry trener) przyjdzie po takim rozstaniu z Hyballą?

robert777 09.05.2021 19:10

Do ital: to daj pieniążki na to a nie wymądrzaj się na forum

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl