![]() |
Panowie, poleci ktoś tani, dobry serwis LPG?
|
Cytat:
|
Panowie,
Mam pytanie w sprawie Volvo S40. Orientuje sie ktos czy jest szansa zdobycia gdzie nawigacji z polskimi mapami? Dodam ze rok 2005, jesli to ma jakies znaczenie... Dzięki!!! |
Cytat:
to zalezy jakie LPG? brc?landi renzo?w jakich okolicach Krakowa?:) |
Dobra gośc mi coś wyregulował, zobaczymy czy spalanie spadło. Ale powiedział, że za jakiś czas muszę wymienić reduktor. Ile taka przyjemność?
|
Cytat:
|
Może ktoś polecić jakiś dobry ( oczywiście też niedrogi) punkt naprawy alufelg.
Sprawa nie jest skomplikowana: dość szpecąca przycierka o krawężnik wymagająca oszlifowania i wypolerowania. |
Kumpel robił koło Selgrosa. Przy skręcie w ciepłowniczą bodajże. I był zadowolony.
A jak ktoś się zna na gazie... to do jednowtrysku mogę sobie kupić jaki chce reduktor, czy mam szukać konkretnego typu? |
Najlepiej szukac reduktora typowo pod instalacje. Masz instalke I generacji czy II na BLOSIE ? I jakiej forimy ona jest ?
Przykładowo dla instalacji BRC reduktor jest taki : http://moto.allegro.pl/item107193486..._kw_136km.html - 265zl Musisz zwazac na to do ilu KW obsluguje dany reduktor. spartan Z tego co mi wiadomo, to CZAJA w Wieliczce jest mistrzem w tej dziedzinie. |
polecicie gdzies jakies miejsce gdzie naprawia mi klime? dokladnie to mam do zrobienia lozysko w kompresorze w mercedesie
http://www.abbco.pl/ robil ktos cos w tym warsztacie? polecacie? |
Panowie potrzebuję namiary na dobrego blacharza w Krakowie, ewentualnie w okolicach Krakowa.
Potrzebuję zrobić progi w mojej Kijance. Oba, od spodu tylko więc nie ma potrzeby lakierować połowy auta. Sprawa pilna :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki za info, byłem u nich dziś. Za drodzy, za zrobienie 2 progów krzyknęli około 1200 zeta.
|
Jak wyjeżdżasz z Krakowa na Zielonki - od wiaduktu nad torami do centrum Zielonek jest po obu stronach drogi chyba z 5 zakładów blacharsko - lakierniczych - polecam tam posprawdzać.
|
A powiedz mi tak orientacyjnie średnio może kosztować zrobienie progów, pytam bo ciekawy jestem o ile zawyżyli. Przyznam szczerze, że to dość duża cena, chociaż nie znam cen takiej roboty, ale jestem przekonany że fuszery by nie odstawili - uczciwi goście są.
|
Tomo nie mam nic do ich uczciwości czy fachowości. Ot mają popyt na swoje usługi więc cena jest odpowiednia.
3 inne oferty w przedziale 600-700zł. Dzięki Kocur, obadam te Zielonki jeszcze. W każdym bądz razie dochodzę do wniosku, że auto to jebana studnia bez dna. Muszę znaleźć robotę bliżej domu i będę śmigać do niej na rowerku cały rok. |
Ma ktoś godny polecenia warsztat zajmujący się wydechami/tłumikami?
|
jest dobry zaklad na rondzie czyżynskim ...ale ponoć są drodzy ,ja polecam nie duzy zakładzik na ŻÓŁKIEWSKIEGO taka mała uliczka przy rondzie grzegórzeckim sprawdz na mapie
|
Cytat:
Na pewno Monotronic, jedenwtrysk. Większość części Tomasetto. |
Panowie , jestem na kupnie samochodu takiego do 5500 zł. proszę o jakieś rady opinie które auta awaryjnie czy tanie części czy drogie co się psuje itp.. mam na oku cos z fiatów bravo , peugeot 406 , renault megane oraz rover 214 ? co polecacie ?czy opłaca się brać auto na gaz czy na benzynę?
|
Cytat:
|
Polecasz mu diesla ze względu że jak padnie turbo to go to będzie kosztować 1/5 samochodu? czy może jak klękną wtryski, pompa lub cokolwiek innego to cena będzie wyższa?
Ja ci polecę Skodę :) Felicje znajdziesz jakąś w tych pieniądzach. Albo Lanosa. I jedno i drugie mnóstwo części, wszystko tanie, solidne. Może Civic by cię interesował? Czego oczekujesz od samochodu? Ma byc do miasta? Na trasy? Mały? 3, 5 drzwi? |
Wywnioskowałem, że szuka samochodu z niezłym wyposażeniem i stosunkowo dynamicznego, a przy tym interesują go koszty utrzymania. Więc w takim wypadku Passat albo Vento nie są złym wyborem. A i nie są to diesle w Common Rail'u którym padają wtryski, szybko pompy czy turbiny. A i z częściami nie ma większego problemu.
|
Cytat:
Cytat:
|
Ja Ci mogę polecić Hondę civic V generacji najlepiej z silnikiem D13 czyli 1.3 :). Ja odpukać w swojej nie mam żadnych problemów pomimo że mam 1,6 Vtec...
|
Lanos za tą kwotę to nie jest wcale głupi wybór.Silniki są dość dynamiczne,troszkę spore spalanie jest na samej benzynie,ale już Lanosik z gazem to samochód wart swojej ceny.Moja kuzynka takim od 3 lat jeździ na Chorwację w wakacje,codziennie do pracy dojeżdza około 100 km i jest bardzo zadowolona.Wcześniej miała właśnie Fiaty Bravo i Punto i to były studnienie bez dna.Jeżeli chodzi o Opla to chyba za taką kwotę zostaje Astra pierwszej generacji lub Corsa.Felicja też samochód całkiem ok.Co do Opli i Skody to mówię na przykładzie domowników.
Ivory1906 a Hondy dalej tak gniją?Bo sąsiad miał taką starszą niż na Twoim avatarze to progi były jak ser szwajcarski;) |
Może ja pomogę? :)
W tej cenie, gdybym to ja miał decydować: jak piszę kolega wyżej - lanos to nie głupia opcja, auto dobrze "współżyje" z gazem a to przy obecnej cenie benzyny czy nawet ON ma spore znaczenie. Części dość łatwo dostępne i tanie. Też miałem Astrę I i mimo, że miała sporo latek wyglądała i sprawowała się ok. Z "benzyniaków" jak najbardziej Astra czy Corsa godna polecenia. Felicja? W tej cenie znajdziesz ale przypatrz się jej karoserii bo rdza bardzo ją lubi. Wystrzegałbym się wszelkiej maści fiatów i wynalazków, które w razie problemów będziesz miał problemy żeby się złomu pozbyć :) Podsumowując: przy takiej kwocie szału nie będzie, ale spokojnie możesz znaleźć autko które 2-3 latka bez wielkich inwestycji pojeździ. Z doświadczenia: szukałbym Astry I lub Corsy. Pełno tego i trafić można w miarę zadbany model. |
Cytat:
ja_ka_ : Dobrze mówisz, oprócz hondy którą polecam ;] możesz popatrzeć też za Corsą albo Astra I. |
Sprzedam Daewoo Matiz 1999r 90tyś na liczniku. Autko zadbane, żadnej rdzy ani usterek blacharskich.
Cena 5500zł (moge ponegocjować) dodaje opony zimowe, bagażnik na dach. Fotki i wiecej info wyśle na pw jak by był ktoś zainteresowany. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl