Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Pierwsza liga 2024/2025 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11007)

sandomingo 07.10.2024 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1636576)
A my myśląc realnie o czymkolwiek (top2). w tym sezonie to możemy sobie pozwolić na stratę pkt w max 6-7 spotkaniach do końca sezonu. Spotkań do końca jeszcze 25.

Serio, ktoś w ogóle rozpatruje awans bezpośredni Wisły do ekstraklasy? :)

Arked 07.10.2024 09:20

Termalica zrobiła wczoraj klasyczną Wisłę.

https://i.ibb.co/XXkP5PV/Zrzut-ekran...-07-101758.png

Karherop 07.10.2024 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1636577)

Dwóch kolegów wyżej. Pomarzyć zawsze można ;)

Ja typuje do zimy 6-7 miejsce a reszta już zależy kto w takiej formie wejdzie w wiosnę. Jak ktoś szuka optymizmu to Gieksa po 12 kolejkach ub.s. miała taką samą średnia jak Wisła Moskala/Jopa 1.33 pkt/mecz

Bardzo jestem ciekaw ile ugramy w tydzień po przerwie na kadrę. Jeśli z 3-packu TBB, Łeczna, Płock wyrwiemy 7 pkt to będzie spory optymizm na końcówkę jesieni. Choć realnie 5 pkt to też byłby dobry wynik.

doktor granat 07.10.2024 12:13

Cytat:

Szczerze mówiąc to mi się to wciąż (a raczej na nowo) marzy.
Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że do tego bardzo bardzo daleko.
Pożyjemy-zobaczymy.

Arked 07.10.2024 12:26

Ja w zeszłym sezonie czułem, że wygramy Puchar Polski. W tym sezonie czuje, że awansujemy. Czy bezpośrednio to nie wiem. Nie jest to niemożliwe.

Arkadiusz.Czerepach 07.10.2024 12:38

jakieś punkty za te mecze zalegle wyrwiemy

oczywiscie na 9 nie licze, ale nie bedzie to tez zero , zatem nasza niska pozycja w tabeli jest myląca

leszekpw 07.10.2024 18:03

Arka, Miedź, Płock główni kandydaci do awansu. My jak doczłapiemy się do barażów to będzie cud.

Martinho 07.10.2024 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1636586)
Ja w zeszłym sezonie czułem, że wygramy Puchar Polski. W tym sezonie czuje, że awansujemy. Czy bezpośrednio to nie wiem. Nie jest to niemożliwe.

W tym sezonie mam nadzieje że dalej czujesz Puchar w gablocie :D

Co do 1 ligi - nie zgadzam się z opiniami że jest najbardziej wyrównana w historii. Wykrystalizuje się czołówka(rzecz jasna w tym my:>) i tak jak do szóstki będzie się załapać łatwiej bo nie będzie tak dobrze punktować 10 zespołów jak rok temu, to ścisła czołówka będzie lepiej punktować niż w zeszłym sezonie i tu według mnie nie mamy już marginesu błędu celując w bezpośredni awans. Potrzebne jest półtorej wiosny '23 Sobolewskiego z minimum remisami z bezpośrednimi rywalami.

pepe72 07.10.2024 21:41

Cytat:

Statystycznie jest to cały czas możliwe.
Nie bardzo rozumiem czemu miałby ktoś zakładać, że nie zrobimy średniej na 2 miejsce? Na razie potrzeba 2,04 w pozostałych meczach.

Karherop 08.10.2024 10:39

Statystycznie to się szykuje ciężki sezon, gdzie każda jedna wpadka będzie dużo kosztować. Szykuje się dużo ścisk w czołówce, która idzie poki bardzo grubo. 5 zespołów na 1.85, 3 na ponad 2 pkt/mecz. My poki co 1.33. Zobaczymy kto utrzyma formę, a Kto pójdzie w górę/dół.
Podobnie wyglądała tabela po 12 kolejakch w sezonie 21/22, wtedy Widzew zaczął sezon jak obecna TBB by dopiero na finiszu wywalczyć 2 miejsce po kompromitacji Arki.
W międzyczasie Miedź która wystartowała średnio (bilans 5-3-2) i dostała łomot 0-3 od Stomilu później rozniosla ta ligę w 24 meczach wygrywając 18 i przegrywając tylko raz.

Życzę nam podobnego scenariusza, ale na dziś to traktuje jako ciekawostkę historyczna.

Karherop 15.10.2024 15:10

W czasie kolejnej przerwy ma kadrę (15.11) gramy z Chrobrym. Kolejna dobra decyzja. Mniejszy ścisk w naszym terminarzu.

kbr 16.10.2024 15:18

Nie wiem czy to taka dobra decyzja. Oznacza to, że po raz drugi z rzędu nie będziemy mieli wolnego w trakcie przerwy na reprezentację. Czyli gramy co tydzień od września, aż do grudnia.

A co do awansu, to wszystko jest jeszcze możliwe. To najbardziej newralgiczny etap sezon. Jeżeli zaczniemy punktować to jak najbardziej możemy wejść do TOP6, a nawet TOP2. Jeżeli jednak nasza strata do miejsca dającego awans po rundzie jesiennej będzie wynosiła ok 20 punktów to na wiosnę zagramy o pietruszkę. Rok temu Lechia miała podobny początek, ale właśnie wzięli się doi roboty mniej więcej w takim momencie rozgrywek. I ostatecznie zajęli pierwsze miejsce. My nie mamy już dużego marginesu błędu.

Karherop 16.10.2024 16:35

To decyzja za zgodą naszych trenerów, więc zapewne wola gala opcję niż grę co 3 dni

pepe72 19.10.2024 22:42

Drużyny z top2 raczyły na nas poczekać.
Tj. Termalica nie miała wyjścia :)

Karherop 21.10.2024 07:50

Z 2 kolejki i top2 będzie wyglądać inaczej. Arka i Miedź wysuną się na czoło peletonu.

Widzę szansę że wskoczymy w strefę brązowa po meczu z Tychami, o ile wygramy jutro z Łeczna i z Płockiem urwiemy jakiekolwiek punkty.

Jagul 21.10.2024 08:01

Z kronikarskiego obowiązku:

Zwoliński - Sobczak 4-6 (niestety pepe72 jak zwykle pompuje balonik tylko w jedną stronę)

Karherop 21.10.2024 08:31

Balonik będzie można (o ile jeśli w ogóle) pompować po meczu w Płocku. To będzie prawdziwą weryfikacja miejsca gdzie jesteśmy, szczególnie na tle tego co pokazaliśmy miesiąc temu z ŁKSem. Jeśli tak wygramy to top2 jest w zasięgu nawet tej jesieni. Jeśli polegniemy to na pewno trochę odjedzie, choć nie będzie to tragedia na tym etapie rozgrywek.

Jagul 21.10.2024 08:42

Mnie chodzi, że po golu Zwolińskiego gość jest pierwszy na posterunku i grzeje temat ale jak Sobczak coś walnie to cisza :D
Balonik to będzie dmuchać w maju (jeśli wciąż będziemy w grze o cokolwiek). My mamy zdolność do wyjebania się nawet do ostatniej prostej, więc nie ma co się przesadnie ekscytować.

wolfy 21.10.2024 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1637315)

Zwoliński - Sobczak 4-6 (niestety pepe72 jak zwykle pompuje balonik tylko w jedną stronę)

Bo jest kibicem Wisły. Nie zrozumiesz.

Jagul 21.10.2024 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1637346)
Bo jest kibicem Wisły. Nie zrozumiesz.

Jest tubą.
Zresztą ty też po zatrudnieniu pewnego osobnika liczyłeś średnie, a później próbowałeś obrócić to w zabawę :D, więc ja po prostu dbam o pepe72, żeby nie popełnił tego samego błędu.

wolfy 21.10.2024 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1637348)
Jest tubą.
Zresztą ty też po zatrudnieniu pewnego osobnika liczyłeś średnie, a później próbowałeś obrócić to w zabawę :D, więc ja po prostu dbam o pepe72, żeby nie popełnił tego samego błędu.

Chronologia jest odwrotna - w pierwszym poście napisałem że to zabawa a psychohejterzy Królewskiego dostali małpiego rozumu. Tak więc - kłamiesz.

To że pepe72 niekoniecznie śledzi na bieżąco wyczyny Sobczaka jest akurat łatwe do zrozumienia dla każdego normalnego kibica Wisły. Zwolińskiego kazdy z nas śledzi na żywo.

Wychodzi że Królewski miał rację w kwestii zastąpienia jednego drugim i o to jest cała afera. Tak być przecież nie może, przecież on wszystko robi źle. I dlatego Sobczak to genialny i niezastąpiony napadzior a Zwoliński to łamaga, mniejsza o rzeczywistą wartość sportową.

Jesteś równie przejrzysty jak Jaroo1.

P.S. Mam pomysł żeby na przyszłość zapobiec takim problemom - za każdym razem kiedy Sobczak strzeli gola napisz o tym w temacie o byłych piłkarzach. Wtedy my wszyscy którzy mamy na niego wywalone (zdziwiłbyś się ilu nas tu jest) będziemy na bieżąco.

Jagul 21.10.2024 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1637352)
Chronologia jest odwrotna - w pierwszym poście napisałem że to zabawa a psychohejterzy Królewskiego dostali małpiego rozumu. Tak więc - kłamiesz.

To że pepe72 niekoniecznie śledzi na bieżąco wyczyny Sobczaka jest akurat łatwe do zrozumienia dla każdego normalnego kibica Wisły. Zwolińskiego kazdy z nas śledzi na żywo.

Wychodzi że Królewski miał rację w kwestii zastąpienia jednego drugim i o to jest cała afera. Tak być przecież nie może, przecież on wszystko robi źle. I dlatego Sobczak to genialny i niezastąpiony napadzior a Zwoliński to łamaga, mniejsza o rzeczywistą wartość sportową.

Jesteś równie przejrzysty jak Jaroo1.

P.S. Mam pomysł żeby na przyszłość zapobiec takim problemom - za każdym razem kiedy Sobczak strzeli gola napisz o tym w temacie o byłych piłkarzach. Wtedy my wszyscy którzy mamy na niego wywalone (zdziwiłbyś się ilu nas tu jest) będziemy na bieżąco.

Tak wiemy, że to była zabawa - wszyscy znają te opowieści.
Czyli sugerujesz, że pepe72 może podawać błędne dane gdyż ich nie weryfikuje? Ładnie podsumowałeś kompana.
Skoro masz wywalone to nie wiem czym się ekscytujesz. Pomiń ten wpis (który nie był nawet adresowany do Ciebie). W ten sposób dalej będziesz mógł beztrosko funkcjonować na forum.
Nie wiem po co jak zwykle manipulujesz i piszesz o Sobczaku jako genialnym napastniku celowo sugerując, że mam takie zdanie.

Jaroo1 21.10.2024 19:32

Wolfy dla zabawy robił Rude watch i w tym temacie albo podobnych na temat Rude wyzywał ludzi od frajerów. W stylu i co, nie widać różnicy?

Od frajerów też dla zabawy wyzywałes? Xd
A jak nagle Rudy przestał punktować to już ani nie wyzywał ani statystyki dla zabawy nie robił hehehe

pepe72 21.10.2024 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1637315)

Po pierwsze jesteśmy na forum KIBICÓW Wisły Kraków, więc jasne, że cieszę się z sukcesów naszych piłkarzy. Przykro mi, że Sobczak nie dogadał się z Wisłą ale teraz kibicuję Zwolińskiemu. Jak będzie temat byłych zawodników czy jak się Szymon dogada z klubem po zakończeniu kariery, to będzie mi bardzo przyjemnie kibicować również jemu.
Po drugie na tym forum początkiem rundy napier*alano w Zwolińskiego, łącznie z prześmiewczym pytaniem kto zdobędzie więcej bramek. Do 11 kolejki Sobczak prowadził 4-0. Łukasz zaczął strzelać od 11 kolejki. Skoro zaczęło żreć to zamierzam się tym cieszyć. Tak samo jak cieszę się ze średniej 3,0 Pana Trenera Mariusza Jopa w Wiśle.
Po trzecie nie policzyłem bramki w pucharach, bo byłoby 5-6 :>

Wynik 4-5 podałem "19.10.2024, 01:31" czyli po naszym meczu, a przed meczem Arki.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...6&postcount=78
Więc nie ma się co czepiać, że nie przewidziałem, że Sobczak trafi jakieś 38 godzin później .

Nakryliśmy czapkami lidera 1 ligi, który nie tylko przegrał, ale nawet nie pierdnął. I zamierzam się tym jarać co najmniej do rozpoczęcia meczu z Łęczną.
Zwłaszcza, że top2 potraciło punkty.

wolfy 21.10.2024 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1637369)
Nakryliśmy czapkami lidera 1 ligi, który nie tylko przegrał, ale nawet nie pierdnął. I zamierzam się tym jarać co najmniej do rozpoczęcia meczu z Łęczną.
Zwłaszcza, że top2 potraciło punkty.

I to jest zdrowe podejście.
Oby Zwoliński jutro przeskoczył Sobczaka :-)

Patryko 29.11.2024 22:48

Patrząc na to, co dziś Ruch zrobił z Odrą, to rośnie kolejny, mocny pretendent do miejsc 1-2.

Karherop 29.11.2024 23:46

Przeciez to sie niczym nie roznilo od naszej wygranej z nimi 5-0, no moze poza tym ze kilka bramek calkowicie kuriozalnych, fatalny dzien ich obrony i bramkarza

A Ruch... Jest mocny, ale dopiero co kilka dni temu przegral z Polonią

pepe72 30.11.2024 02:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1639423)
Patrząc na to, co dziś Ruch zrobił z Odrą, to rośnie kolejny, mocny pretendent do miejsc 1-2.

Jakby Odra wykorzystała dwie "100" w pierwszej połowie to mogło by się różnie skończyć.
Drugiej nie oglądałem, nie było po co.

El'kabat 30.11.2024 09:29

Z Ruchem albo Arką zagramy w barażach pewnie jak tam się dotoczymy, także lekko nie będzie. Szulczek ich poukładał, a myślę, że Szwarga świnie też dużo lepiej na wiosnę poukłada.

Piknik1906 30.11.2024 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1639423)

Ruch wydaje się mocnym kandydatem na najlepszą drużynę wiosny 2025 nie dla tego, że wygrał z Odrą (tych leją wszyscy) tylko ze względu na terminarz.

Oni na wiosnę na 15 kolejek, 10 mają u siebie. Z 10 najsilniejszych drużyn w gości pojadą tylko do Łęcznej.

Dla odmiany my z pierwszej 8 na wiosnę u siebie mamy tylko Płock. Podobnie Termalica gości tylko nas. Reszta wyjazdy.

Obecna pozycja Ruchu biorąc pod uwagę z kim i gdzie grali jest znacznie lepsza niż się na pierwszy rzut oka wydaje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl