Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VI kolejka] Wisła Kraków - Górnik Zabrze, sobota 25 sierpnia, godzina 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9999)

BlurgH 24.08.2018 19:55

Przy takiej frekwencji, pyknijmy jeszcze Górnika (nawet 2-1), to weekend będę uważał po raz kolejny za nadzwyczaj udany :) zwłaszcza po dzisiejszym wyniku w Gliwicach i wyczynach zaklinającego rzeczywistość szamana oraz jego pejsatej gromadki w rurkach :)

pepe72 24.08.2018 21:15

Ostatnie info z klubu (polecam twittera) podaje 11302 - stan na jakąś 17 w piątek. W tym tempie do 13k powinniśmy dobić. W szczególności, jeśli nie będzie padać. Meteo twierdzi, że nie.
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Krak%F3w

BlurgH 25.08.2018 06:23

Jeszcze wydłużyli godziny pracy kas.... Ale mi się marzy, żeby dobić dzisiaj do 15K + goście....

Arkadiusz.Czerepach 25.08.2018 09:24

pamietajmy też że są wakacje, dużo ludzi jest poza krk

krzaq12 25.08.2018 09:46

Jeśli będziemy skoncentrowani , będziemy walczyć z całych sił na boisku to wygramy ten mecz. Górnik zagra bez Żurkowskiego, który przynajmniej po tym co widziałem w ostatnich 2-3 meczach Zabrzan robi im grę i jest największą wartością tej drużyny.

Obstawiam 2:0.

Ondrasek, Wasilewski ;)

ps mnie na meczu nie będzie, ale bilet zakupiłem. Wsparcie Wiśle się należy. Myślę, że zakręcimy się wokół 16-17 tys.

Maciek17 25.08.2018 10:16

Bartosz wypadł przez kontuzje, Górnik raczej będzie grał głęboko i wąsko, więc do pierwszego składu Boguski.
Spodziewać się też można powrotu Arsenicia, ale szczerze mówiąc bardziej widzę zmianę 1 - 1 z Pietrzakiem niż rozbijanie duetu Sadlok - Wasyl. No i kwestia kto za Kubę do osiemnastki, Palcić jest w treningu, więc przypuszczalnie, że właśnie on wskoczy, jeśli klub wiąże z nim nadzieje na przyszłość. ;)

Lis - Bartkowski, Wasyl, Sadlok, Arsenić - Basha, Kort - Boguski, Imaz, Kostal - Ondrasek

3:1

rokfor 25.08.2018 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1512988)
Ostatnie info z klubu (polecam twittera) podaje 11302 - stan na jakąś 17 w piątek. W tym tempie do 13k powinniśmy dobić. W szczególności, jeśli nie będzie padać. Meteo twierdzi, że nie.
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Krak%F3w

Do ilu? Jak nie będzie 15 to się mocno zdziwię.

krzaq12 25.08.2018 11:20

Już jest 13 tysięcy ;D

Toeju 25.08.2018 18:37

To tak na szybko przed meczem..

Czekałem na skład w jakim wybiegnie Górnik, klasyczne 4-4-2 z dwójką Hiszpanów odpowiedzialnych za strzelanie goli. Na pewno będzie to inny mecz niż ten w Poznaniu. Spodziewam się cofniętego Górnika czyhającego na kontry. Brak Żurkowskiego w środku pola powinniśmy wykorzystać ---> rządzić i dzielić w środkowej części boiska. Liczę na kolejny dobry mecz Kostala.
Typuję 2:0 dla nas.

filemon 25.08.2018 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toeju (Post 1513020)
rządzić i dzielić w środkowej części boiska.

Lepiej nie, głupio by było gdyby dwóch naszych wyleciało za czerwone po jakiejś wewnętrznej kłótni.

piotek 25.08.2018 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1513021)
Lepiej nie, głupio by było gdyby dwóch naszych wyleciało za czerwone po jakiejś wewnętrznej kłótni.

Trafne ;)

10 znaków

pepe72 25.08.2018 22:08

Na szybko po meczu.
JEEEEEEEEEEEEEEST! Wreszcie Górnik pokonany.

pepe72 25.08.2018 22:10

Ze statystycznego punktu widzenia to brakuje nam jeszcze 29 punktów do utrzymania się. Reszta w temacie o statystyce.
https://wislakrakow.com/forum/showpo...&postcount=965

bridgeburner 25.08.2018 22:17

Wlasnym oczom nie wierze momentami z jakim rozmachem i polotem konstruujemy akcje
Ale najbardziej mi sie podoba, ze po objeciu prowadzenia nie cofamy sie jak przez 5 ostatnich lat tylko cisniemy mocniej
Wiem, ze dopiero 6 kolejka ale dziekuje za te emocje,ktorych przed sezonem sie nie spodziewalem

pepe72 25.08.2018 22:32

O ja cie nie mogę. Ale noty:
http://weszlo.com/2018/08/25/takiej-...ma-zadna-tama/

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

s1mone 25.08.2018 22:38

Gratulacje dla trenera i drużyny.

Wynik mówi sam za siebie. Górnik sobie stworzył parę sytuacji, na szczęście nic nie wpadło, bo 3:0 wygląda lepiej niż jakieś 3:1. My też mogliśmy go dobić czwartym golem, ale nie ma co być zachłannym :))

Ja czułem po tych pechowych remisach i porażkach, że jak się chłopaki wstrzelą to będzie konkret. Wielu się tu ze mnie naśmiewało. Jak na razie gramy najlepszy futbol w Polsce. Niech chłopaki dalej ciężko pracują i się spinają na mecze - bez odpuszczania i gwiazdorzenia - a możemy walczyć o czołowe lokaty.

Brawo Wisła.

BlurgH 25.08.2018 22:41

Emocje trochę opadły, chociaż dalej nie mogę uwierzyć w to, co miałem PRZYJEMNOŚĆ oglądać dzisiejszego wieczoru na Reymonta. PAN Trener, PANOWIE Piłkarze, PAŃSTWO Kibice !

Kilka kwestii technicznych:
1. Albo na starość głuchnę, albo od strony sektorów Vipowskich jest inna (lepsza) akustyka ? Dzisiaj na głos mi się strasznie zlewał.
2. Mateusz Lis - niezależnie od jego wad/zalet, o których na forum dyskusja trwa od jakiegoś czasu - ma IMHO długie podania lepsze od chyba wszystkich bramkarzy od czasów Angelo Hughesa...

3. Szkoda, że Trener nie został z piłkarzami w czasie obchodu stadionu po zakończonym meczu. Domyślam się, żę chodzi o konferencję czy coś, ale powinien dostać takie same brawa jak piłkarze.
4. Carlitos ! Co ? Ondrasek..... :D

pepe72 25.08.2018 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1513039)
Gratulacje dla trenera i drużyny.

Wynik mówi sam za siebie. Górnik sobie stworzył parę sytuacji, na szczęście nic nie wpadło, bo 3:0 wygląda lepiej niż jakieś 3:1. My też mogliśmy go dobić czwartym golem, ale nie ma co być zachłannym :))

Ja czułem po tych pechowych remisach i porażkach, że jak się chłopaki wstrzelą to będzie konkret. Wielu się tu ze mnie naśmiewało. Jak na razie gramy najlepszy futbol w Polsce. Niech chłopaki dalej ciężko pracują i się spinają na mecze - bez odpuszczania i gwiazdorzenia - a możemy walczyć o czołowe lokaty.

Brawo Wisła.

Setki zmarnował Boguś i Imaz, więc jakby było 5:2 to nikt nie mógł by protestować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1513041)
Emocje trochę opadły, chociaż dalej nie mogę uwierzyć w to, co miałem PRZYJEMNOŚĆ oglądać dzisiejszego wieczoru na Reymonta. PAN Trener, PANOWIE Piłkarze, PAŃSTWO Kibice !

Kilka kwestii technicznych:
1. Albo na starość głuchnę, albo od strony sektorów Vipowskich jest inna (lepsza) akustyka ? Dzisiaj na głos mi się strasznie zlewał.

Na A22 chyba jest uszkodzone nagłośnienie. Raczej było słychać echo z innych sektorów niż z głośników wiszących nad nami.

El'kabat 25.08.2018 22:44

Wyjebane, czy prowadzimy 2 czy 3-0. Dalej idzie ogień od przodu i lecimy na nich.
W końcu :)

"7 stracimy, 9 strzelimy ....a" :D

DysoN 25.08.2018 22:47

Piękny mecz, bardzo dobra gra całej drużyny. Serce rosło gdy oglądało się tak grającą drużynę. Gratulacje dla wszystkich! Doping i atmosfera na stadionie też dziś zdecydowanie powyżej przeciętnej.

czaro 25.08.2018 22:52

Grzechem byłoby nie pisać o pewności siebie i rozmachu, nawet w wyprowadzaniu piłki spod własnej bramki. Ani o determinacji, chęci zdobywania kolejnych bramek. Wielkie brawa i mam nadzieję, że już zawsze tak będzie.

Ode mnie:
- nie ma co krytykować Boguskiego, bo gra, jak potrafi - a i tak robi to lepiej niż Wojtkowski czy Małecki; dziś jeden z najszybszych na boisku i z największą liczbą przebiegniętych kilometrów;
- Lis się powoli wyrabia;
- nie ma co krytykować Małeckiego; potrzebujemy go w szerokim składzie, trzymajmy kciuki, aby złapał formę;
- Halilovic wszedł po przerwie spowodowanej kontuzją na końcówkę, jakby był starym wyjadaczem i liderem składu, który wypadł na kilka kolejek - był bardzo pewny siebie, tego mu brakowało; widać, że trener do niego dotarł.

Brawa.

AS82 25.08.2018 22:55

Ciekawe kiedy gola strzeli Imaz , mam nadzieje że przełamie sie w meczu z Maccabi albo Ległą.

Patryko 25.08.2018 22:55

Serce rośnie, jak się to ogląda. Stolarczyk pokazuje, że można grać w tej lidze efektownie i efektywnie.

DysoN 25.08.2018 23:01

Cieszmy się tymi miłymi chwilami bo nasza liga jest nieprzewidywalna i jak obecnie gramy lepiej niz przedsezonowi optymisci mogliby się spodziewać to równie dobrze możemy w każdej następnej kolejce rozpocząć czarną serię i nastroje szybko zrobią się diametralnie inne...

Kamson 25.08.2018 23:11

Taką Wisłę chcę oglądać!

Pulpet 25.08.2018 23:21

Cudowny wieczór i oby takich więcej i OBY przy pełniejszych trybunach!

Z minusów to mam wrażenie, że Patryk nie ogarnia coraz bardziej. Była taka akcja wkrótce po jego wejściu, że miał dobiegnąć do piłki i rozpędzał się jakby miał w nogach już 70 minut meczu. Chyba, że mi się wydawało z perspektywy sektora C.

PhantomRanger 25.08.2018 23:29

Jak na razie to jest swoisty chichot losu. Ondraszek ma więcej bramek w lidze niż Car7itos. Oby zostało tak do końca.

xanti1906 25.08.2018 23:38

Porażki pewnie przyjdą, zdarzą się słabsze mecze, ale mam wrażenie, że nie zabraknie wtedy walki, zapieprzania jeden za drugiego. To właśnie, oprócz polotu, wyróżnia Wisłę. Dobra atmosfera, super się to ogląda, że 11 facetów nie dość, że ma jeden cel, to jeszcze robią to z przyjemnością. Sukces trenera, który przecież doskonale zna czasy, kiedy Wisła miała najlepszą szatnię w całej lidze. Oby jak najdłużej, oby udało się stworzyć ponownie twierdzę przy R22.

Arkadiusz.Czerepach 25.08.2018 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1513049)
Cieszmy się tymi miłymi chwilami bo nasza liga jest nieprzewidywalna i jak obecnie gramy lepiej niz przedsezonowi optymisci mogliby się spodziewać to równie dobrze możemy w każdej następnej kolejce rozpocząć czarną serię i nastroje szybko zrobią się diametralnie inne...

gdyby te dotychczasowe zwyciestwa byly wymęczone w stylu Wisly Carillo , to moznaby brac taki punkt widzenia pod uwage

Karherop 26.08.2018 00:06

Co tu dużo mówić... ukłony nad zespołem, całym sztabem i oczywiście trenerem. Możecie się śmiać, ale uważam że kiedyś (nie wiem kiedy, za 3,5, 10 lat), ale Stolarczyk będzie trenerem kadry. Zresztą po tym, jak został nim Brzęczek "każdy" może nim zostać.

W 60 minucie sobie pomyślałem "fajnie jakby w takim meczu wszedł Grabowski" i oczywiście kogo wpuścił Stolar? Grabowskiego. Halilović wszedł też niejako na przetarcie. I trzeba powiedzieć, że prędzej czy później na pewno wskoczy do podstawowego składu. Żal go marnować na ławce.

A przecież na ławce byli jeszcze Kolar, Wojtkowski, Arsenić. Mamy to czego nie oczekiwaliśmy czyli... rywalizację i naprawdę solidną ławkę. Nie wyobrażam sobie, aby tak grająca drużyna nie awansowała do 8. O więcej na dziś nie proszę.

Pokonaliśmy 3 i 4 drużynę zeszłego sezonu. Dawać no tu Legie!

Blaszczu16 26.08.2018 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1513057)
gdyby te dotychczasowe zwyciestwa byly wymęczone w stylu Wisly Carillo , to moznaby brac taki punkt widzenia pod uwage

Zgadzam sie z Toba. Widac powtarzalnosc, ktora daje nadzieje, ze to nie przypadek.

BlurgH 26.08.2018 00:07

Jeżeli będą grali z takim zaangażowaniem, jak widzimy od początku sezonu, to nawet jak skuteczność zaszwankuje albo pojawi się pech, to nastroje tak szybko się moim zdaniem nie zmienią. Ludzie są spragnieni efektownej piłki, a w Ekstraklapie bardzo mało jest drużyn, które potrafią zrobić show (no chyba, że ktoś lubi oglądać komedie pt kopiemy się w czoła)... Obecna Wisła takie show zapewnia. Mam pewne podejrzenia, że Trener Stolarczyk zrzynał po godzinach z kajeciku Kasperczaka i teraz na tym korzysta :)

!!IRIVER!! 26.08.2018 00:11

Dziękuję za ten mecz DRUŻYNO i TRENERZE. Każdy tak myśli byliście dziś zajebisci!
Dawać następnych do golenia!

Wisła za najlepszych czasów nie grała nigdy na 1:0, ostatnie lata tak wyglądały. Dziś jest inaczej.

ital 26.08.2018 00:19

WIEDZMIN i wszystko jasne

AntyMod 26.08.2018 00:52

wymagam od tej druzny tylko 3 rzeczy ( zreszta jak co rok ) 2 x derby z parchami i utrzymanie ......reszta to tylko mily desrek ...widzac ze chlopaki sie straja - nie ma podziałow ( narazie) nikomu ( narazie) nie odbija glupawka .....i nie widac starty Carlitosa , bo gra drzuyna - a nie nie tylkoON , a co ON potrafi wlasnie pokazuje na leggii

regan 26.08.2018 01:00

To jeszcze 29 pkt i mamy utrzymanie ;)

Wojtas 26.08.2018 01:04

No tak ,nasza gra naprawde wyglada dobrze.
Jakby tu sie ktoś nie chcial przy.......ic to i tak mu wyjdzie ze na dzis jak tu juz mowil trener Arki,Wisła to zespoł jedyny w tej lidze ktory chce grać w piłkę,a na dzis to ta gra to małe show.Niewiem co ter Stolar potrafi ,ale jesli utrzyma to co jest ,to bedzie swietnie.

Brozinho_23 26.08.2018 01:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1513060)
Co tu dużo mówić... ukłony nad zespołem, całym sztabem i oczywiście trenerem. Możecie się śmiać, ale uważam że kiedyś (nie wiem kiedy, za 3,5, 10 lat), ale Stolarczyk będzie trenerem kadry. Zresztą po tym, jak został nim Brzęczek "każdy" może nim zostać.

Nawet nie o Brzęczka chodzi, ale wystarczy sobie przypomnieć jak u nas szło Nawałce 6 lat przed objęciem kadry.

fansorina 26.08.2018 07:48

Bardzo mi się spodobało to, że Stolarczyk dał zadebiutować Grabowskiemu, pokazał tym ruchem, że on też jest częścią tej drużyny.
Najlepszy mecz Lisa jak dotychczas, raz się zawiesił i dał Górnikowi różnego, ale też ważna interwencja przy 0:0 po strzale Angulo.
Wasyl co to jest za gość!

Arked 26.08.2018 08:46

Chyba pierwszy raz od wielu lat po świetnym meczu udało się nam pójść za ciosem i zagrać kolejny dobry mecz. Przekonywująca wygrana z Górnikiem bardzo cieszy po ostatnich klęskach jakie ponosiliśmy przeciwko nim.

Fakt, że w zespole mamy wielu zawodników, którzy grali w zeszłym sezonie mało albo wcale paradoksalnie chyba wpłynął na naszą korzyść. Zawodnicy pokazują świeżość, głód gry i dobre przygotowanie fizyczne (tutaj również duży ukłon w stronę Stolarczyka). Mam nadzieję, że ten dobry początek nada nam rozpędu na resztę sezonu co wpłynie na dobry wyniki, wysoką frekwencję na stadionie i poprawę sytuacji finansowej klubu. Może nawet zainspiruje to jakiegoś nowego sponsora. Ech, rozmarzyłem się :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl