Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   ReymonTTa22 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9979)

zbigniew_ramirez 11.07.2018 23:15

Jeśli ktoś uważa, że dzisiaj nie warto pomagać Wiśle, bo jest to przejaw naiwności lub głupoty - jego sprawa. Są tacy, dla których Wisła to tylko weekendowa rozrywka i tacy, którzy bez Wisły nie potrafią normalnie funkcjonować. Nie od wszystkich można wymagać pomocy. Według mnie byłoby jednak miło, gdyby nie przeszkadzano tym, którzy pomóc chcą.

Niedawno żegnaliśmy ostatnich zawodników kojarzonych z drużyną ze złotego okresu 1998-2011. Możliwe, że to pożegnanie nie będzie ostatnim akordem tamtej epoki i na naszych oczach "przyklepany" zostanie największy jak dotąd upadek Naszej Drużyny w historii, cięższy w skutkach niż banicje w II lidze w latach 80. i 90. Ważne jest, żeby ten ewentualny upadek stanowił dla nas pożyteczną naukę, na której będzie można zbudować lepszą Wisłę.

Nie jestem z Krakowa, nie znam też treści umów podpisywanych przez Wisłę w ciągu ostatnich kilku lat ani przebiegu zakulisowych rozgrywek z udziałem jej władz i przedstawicieli Miasta. W tych kwestiach nie opieram się również na tym, co się pisze i mówi w mediach, bo te już dawno temu przestały zajmować się przekazywaniem pełnych i rzetelnych informacji.

Wiem natomiast, że w sytuacji, w której Klub, któremu kibicuję od ponad 20 lat i któremu zawdzięczam wiele wspaniałych wspomnień, potrzebuje mojej pomocy, to moją powinnością jest tej pomocy udzielić. Z racji znacznej odległości mojego rodzinnego miasta od Krakowa i obowiązków zawodowych nie będę mógł wziąć udziału w piątkowym proteście, dlatego dzisiaj dokonałem wpłaty na konto SKWK, a w piątek zapłacę za plakat. Przynajmniej tyle mogę zrobić dla Wisły, bez której nie wyobrażam sobie codziennego życia. Tym, którzy należą do innej wymienionej przeze mnie grupy, odrobinę zazdroszczę.

Tak czy siak wszystkim kibicom Białej Gwiazdy życzę żebyśmy za jakiś czas - oby jak najkrótszy - spotkali się w lepszej rzeczywistości.

dynek.pl 12.07.2018 08:39

Plakat kupię tylko pytanie za rok też będziemy zbierać kasę ?
Przecież tego się nie da pogodzić - spłaty długow i niegospodarności w klubie.

PSYCHOLTSW 12.07.2018 10:12

https://www.fotosik.pl/zdjecie/990a4ece05e3ed9c
moja wpłata :) pozdro SV pochwal się swoją

sandomingo 12.07.2018 10:38

Bez względu na dzisiejsze stanowisko miasta niech organizatorzy akcji nic nie zmieniają - ta akcja musi być przeprowadzona.

rav 12.07.2018 10:41

Zdecydowanie!
Dług nie zniknął, poza tym może z tego pospolitego ruszenia wyniknie coś więcej?

wester 12.07.2018 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1508701)
Zdecydowanie!
Dług nie zniknął, poza tym może z tego pospolitego ruszenia wyniknie coś więcej?

Jakaś "wiślacka inteligencja" powinna wystosować jakieś postulaty. Nie zaliczam siebie do tego grona dlatego mam nadzieję, że znajdzie się ktoś mądrzejszy.

WISŁAZWE 12.07.2018 11:15

Szanowni! Cieszymy się, ze porozumienie z Miastem jest coraz bliżej, ale na ten moment - Sytuacja się nie zmienia, NASZA AKCJA TRWA NADAL! O godzinie 15 jesteśmy umówieni z Zarządem, w celu ustalenia dalszego planu . Koło 17 podamy więcej informacji!
#WislaTylkoPrzyReymonta

Oczywiście nic się nie zmienia.

Dziś po spotkaniu podamy więcej szczegółów dotyczących akcji!

Jedno jest pewne, z niczego nie będziemy rezygnować.

Zaangażowało się w to wiele osób, mnóstwo czeka na plakaty-cegiełki i liczymy na to, że ten odbiór będzie mega pozytywny oraz przełoży się na rzeczywiste działania!

Zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania, temat jest medialny i zgłaszają się do nas ludzie, którzy chcą pomóc bez względu na wszystko i na koszta.

Pamiętajcie, w tej chwili musimy być ponad podziałami!

Zdaje sobie sprawę, że w każdej akcji pojawią malkontenci, narzekacze, itp. Nie przejmuje się tym, bo walczę o to aby nawet tacy kibice mieli gdzie i z kim zaśpiewać swoją ulubioną przyśpiewkę na trybunach!

Walczymy o coś co nas wszystkich łączy walczymy o WISŁĘ KRAKÓW!!!!

Pozdrawiam, będę informował na bieżąco się dzieje i jakie decyzje zostaną podjęte.

sandomingo 12.07.2018 11:18

I super. Działajcie

Sylwek1906 12.07.2018 12:01

Niech się ta akcja rozkręca!
Jeśli wszystko się ułoży jak można wyczytać w mediach społecznościowych to ruszmy z akcja #PełnyStadionNaArke !!

regan 12.07.2018 12:10

Kolejny karnet odemnie:

https://ibb.co/iNReU8

funkykoval 12.07.2018 12:31

Uważam, że ta akcja mogłaby służyć do powołania stowarzyszenia kibiców na zasadach socios, ale tutaj konieczne byłoby dokonanie zmian w statucie spółki - np. osoby które opłaciły składki socios - stanowiące wpływ do budżetu klubu mają np prawo wyboru jednego członka zarządu spółki .....

sandomingo 12.07.2018 12:36

Byłoby super, gdyby oprócz zwykłej zbiórki przerodziło się to właśnie w coś takiego.
2 tysiące osób, płacących po 100 zł miesięcznie to prawie 2,5 miliona rocznie dla klubu.
Przy stawce czynszu za stadion w okolicach realnej kwoty 1 mln netto - to dałoby równowartość rocznej opłaty za stadion i wpływów od LVBet....Marzenia...

!!IRIVER!! 12.07.2018 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1508768)
Byłoby super, gdyby oprócz zwykłej zbiórki przerodziło się to właśnie w coś takiego.
2 tysiące osób, płacących po 100 zł miesięcznie to prawie 2,5 miliona rocznie dla klubu.
Przy stawce czynszu za stadion w okolicach realnej kwoty 1 mln netto - to dałoby równowartość rocznej opłaty za stadion i wpływów od LVBet....Marzenia...

Pytanie, czy jest w Krakowie 2 tys. osób, które tyle kasy w Wisłę rocznie włożą. Niby nie dużo, ale jednak ;)
Marzyć jednak nikt nie broni, a próbować różnych rozwiązań trzeba.

Dzisiejsze spotkanie z SKWK aktualne?

sandomingo 12.07.2018 12:45

W tej chwili mamy sprzedane ok 2 tys karnetów.

Założyłem, że te 2 tys to naprawdę takie osoby, którym na tej Wiśle zależy i dla których 1200 rocznie będzie do udźwignięcia. Na więcej nie ma co liczyć ale to już byłaby fajna sumka.

funkykoval 12.07.2018 12:45

Konstrukcja może być różna
Może być trudno ze znalezieniem 2000 kibiców płacących po 100 zł miesięcznie jak zaproponował sandomingo, ale może znaleźć się 10 tys. kibiców, którzy wpłacą składkę 200 zł rocznie ......

Nie zrównywałbym tego z karnetami.....

PSYCHOLTSW 12.07.2018 12:46

ja o socios pisałem dawno, to niektórzy się śmiali, 100 zeta miesięcznie to nie jest dużo (pół wyjścia na imprezę do krka,6-7 paczek szlugów, 4 butelki wódy, 3-4 gramy palenia :P, 30-40 browarów - używki bez których da się żyć). Dlatego jeśli powstanie coś tego typu zapisuję się od razu :) Wisła moim życiem!

mitmichael 12.07.2018 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1508770)
Pytanie, czy jest w Krakowie 2 tys. osób, które tyle kasy w Wisłę rocznie włożą. Niby nie dużo, ale jednak ;)
Marzyć jednak nikt nie broni, a próbować różnych rozwiązań trzeba.

Dzisiejsze spotkanie z SKWK aktualne?

Nie musi byc tyle w samym Krakowie bo Wisla ma kibicow wszedzie, 2 tys chetnych na spokojnie by sie znalazlo a nawet i wiecej

FraMat 12.07.2018 12:55

Odnośnie do płacenia 100 zł miesięcznie to pewnie kilka takich osób by się znalazło.
Sorry.

Jeśli chcieć, żeby takich osób były setki czy tysiące to w ślad za taką deklaracją comiesięcznych wpłat osoby te musiałaby mieć coś konkretnego i perspektywicznego w zamian.
Tak, żeby traktowały to jako inwestycję, nie tylko w klub, ale w siebie.
I to jest pole do działania dla (nieistniejącego) marketingu.

sandomingo 12.07.2018 12:59

Ale oczywiście, że musieliby mieć coś w zamian - przecież na początku tego wątku @funky wspomniał o możliwości zmiany statutu i możliwym wpływie na wybór jednego z członków zarządu.

Natomiast brak jakichkolwiek działań zarządu w tym zakresie to niestety jeden z wielu kamyczków do ich ogródka ...

bridgeburner 12.07.2018 13:14

Wersja 30 tys osób i 100zl rocznie mnie bardziej przekonuje
Ale wtedy każdy z tych placacych powinien mieć możliwość brania udziału w głosowaniu na kadencyjnego prezesa, chociażby ze wcześniej wyselekcjonowanych kandydatów - jak w Hiszpanii

Rob_Zombie 12.07.2018 13:47

bycie socio Realu kosztuje 150 euro rocznie, 100 zł na miesiąc to zdecydowanie za dużo, może jakieś "premium socio", ale takie takie 100/150/200zł rocznie już by było sensowne.

silver03 12.07.2018 13:59

50 lub 100zł na miech jest w porządku, to nie ma być socios gdzie byle dzieciak się zapisze bo mu mama dała kieszonkowe. Bardziej wierze w 2 tys osób płacących po 100 niż 20 tys po 10 zł.

Blaszczu16 12.07.2018 14:06

100 zl miesiecznie jest w sam raz. Jestem za. Tylko to musialoby dzislac na jakichs sformalizowanych zasadach, a nie wolna amerykanka.

ramzes190 12.07.2018 14:08

@Silver, chcesz sobie jakiś elitarny klub kibica stworzyć? Wisła jest dla wszystkich i każdy powinien móc ją wspierać na tyle na ile ma możliwość. Opłata roczna jest oprócz tego wygodniejsza bo jednorazowa, nikomu sie nie bedzie chciało bawić w takie "abonamenty" miesięczne. Dla mnie 100zł rocznie jest do przelknięcia, nawet ze świadomością ze pójdzie to na waciki dla Sarapaty lub jej psiapsiół z PR

Arkadiusz.Czerepach 12.07.2018 14:52

20 tysiecy socios...

a ile członków (opłacających składki) ma TS ?

czaro 12.07.2018 15:37

A nie prościej byłoby po prostu co roku kupić karnet?

regan 12.07.2018 17:19

Na SKWK w pierwszej transzy niecałe 3 setki Wiślakow wplaciło ponad 23 tys. zł
o 17:30 kwota wzrosła do 29 186,26

LucjuszWielki 12.07.2018 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1508862)
A nie prościej byłoby po prostu co roku kupić karnet?

KARNETY swoją drogą...

Chciałbym, aby byla mozliwosc wpłaty 50-100zl co meisiac i kilka tysiecy ludzi... na jasnych zasadach, a nie ze uj wi co sie dzieje z kasa.

MB1906 12.07.2018 20:20

Pomagać oczywiście! Tylko mam nadzieję, że będzie nad tym kontrola, że tego nie przejebienasz boski zarzad. ReymonTTa piszą, że ma być transparentnosc. Trzeba wierzyć. To kibice jak my.

WISŁAZWE 12.07.2018 20:57

Będzie transparentność. Mogę o tym zapewnić.

Dziś wieczorem ukaże się stosowana informacja wydana przez ReymonTTa22, w której zawarte będę wszystkie rzeczy, które zostały dziś ustalone na spotkaniu z przedstawicielami zarządu WISŁA S.A.

Nadmienię jedynie, że to nie jest odpowiedni czas na spory, szukanie dziury w całym. Można się nie zgadzać z SKWK, można mieć inne zdanie ale w tym wypadku celem nadrzędnym jest pomoc klubowi. Nikt nie będzie nikomu wchodził w drogę, wyśmiewał, kopał dołków czy coś w tym stylu.

Grupa ReymonTTa22 nie ma żadnego powiązania z SKWK czy innymi grupami organizującymi akcje pomocy dla Klubu, dlatego też nie zamierzamy komuś zabraniać wpłat czy brać udziału w licytacjach.

Plan jest prosty - dajemy ludziom wybór, to Kibice zdecydują, w jaki sposób będą wspierać nasz klub.

WISŁAZWE 12.07.2018 21:49

http://oi63.tinypic.com/28l5gna.jpg

!!IRIVER!! 12.07.2018 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1508963)
...

:)
Wzór i inne detale dot. plakatu będą znane jutro? :)

PSYCHOLTSW 13.07.2018 06:37

opłata 100 złotych rocznie to jest kpina i nie chodzi tutaj o żadną elitarną grupę kibiców których stać, tylko o obraz działania socios. 8 zł miesięcznie?! zużywaj mniej prądu, to zaoszczędzisz więcej, nie pal szlugów też będziesz miał więcej. można to podzielić na grupy jak w Górniku ale nie kurła 100 zł rocznie... bez hec i żartów, 100 zł miesięcznie, to jest kwota która pozwoli pomóc, poza tym oczywiście można kupić karnet i namawiać innych na przyjście na mecz na Wisłę :)

pan_premier 13.07.2018 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1508963)
...

Bardzo dobrze to wygląda, transparentnie, liczniki.
Brawo, teraz odpowiedzialność po stronie każdego z nas by nadać tej akcji odpowiedni rozgłos i zachęcić do zakupów ludzi którzy pojawiają się na meczach 2x w roku. Czekamy na szczegóły i do dzieła!

rav 13.07.2018 08:06

Socios ReymonTTa22
- srebrny - 50 zł / miesiąc = 1 glos w wyborach czlonka zarzadu
- zloty - 100 zł / m-c = 2 glosy
- platynowy - 200 zł / m-c = 4 glosy

kowalkowskij 13.07.2018 08:17

Ekstra akcja. Kupione 3 plakaty.

BTW - co oznaczają dwa T w nazwie akcji?

krzaq12 13.07.2018 08:20

Oznaczają skrót od twittera, czyli platformy na której zrodził się pomysł na całą akcję ;)

wolfy 13.07.2018 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1508984)
Socios ReymonTTa22
- srebrny - 50 zł / miesiąc = 1 glos w wyborach czlonka zarzadu
- zloty - 100 zł / m-c = 2 glosy
- platynowy - 200 zł / m-c = 4 glosy

Bardzo dobry pomysł. Pytanie ile osób byłoby chętnych.

serek.c2 13.07.2018 09:04

Biorę platynę ;)

El'kabat 13.07.2018 10:10

Gdzie mogę kupić online te plakaty i zobaczyć jak wygladają ?

edit

thx iriver

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl